FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.02.2018 klo 15:36:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon SM-Sarjan / Futisliigan / Veikkausliigan TV-lähetyshistoriaa  (Luettu 18053 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Olsen

Poissa Poissa


Vastaus #125 : 24.01.2018 klo 18:33:29

Jalkapallon SM-Sarjan viimeinen ottelukierros ja mestaruuden ratkaissut ottelukierros pelattin 4.10.1987. On epäselvää, että lähettikö Yleisradio mitään tuona päivänä vai peruiko se televisioimakseen aiotun ottelunsa. Tuo TV-ottelu on erittäin ristiriitainen.

Ottelu tuli tai olisi tullut mestaruuden ratkaisevalta kierrokselta ja siinä pelasivat seuraavanlaiset joukkueet ja joku näistä ottelijoista näkyi ruudussa jos näkyikään:

Jalkapallon SM-Sarjan Mestaruuden Ratkaiseva Ottelukierros

HJK-PPT 3-0 Markku Kanerva syöttäjänä Risto Puustinen 33 min 1-0, Mika Ikävalko 39 min 2-0 ja Pasi Rasimus 84 min 3-0

KePS-Haka 1-0 Mark Farthing syöttäjänä Seppo Hosio 11 min 1-0

TPS-MP 1-0 Kim Suominen 62 min 1-0

Ilves-Reipas 0-3 Jari Kinnunen 6 min 0-1, Mika Halmetniemi 85 min 0-2 ja Calvin Plummer 87 min 0-3

Koparit-RoPS 1-4 Vesa Tauriainen 13 min 0-1, Olavi Rissanen syöttäjänä Yrjö Happonen 45 min 1-1, Vesa Tauriainen 55 min 1-2, Pasi Tauriainen 71 min 1-3 ja Heikki Hannola 73 min 1-4

FC Kuusysi-KuPS 2-3 Jukka Turunen 30 min 0-1, Turunen 75 min 0-2, Juha Annunen rp 78 min 1-2, Jari Rinne syöttäjänä Timo Reinikainen 80 min 2-2 ja Leo Houtsonen 82 min 2-3

HJK-PPT -ottelusta tuli lähetys. Saattoi olla ylipitkä kooste urheiluruudun yhteydessä tai sitten oma lähetys. Tästä löytyy osa tallenteesta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #126 : 27.01.2018 klo 01:12:22

Aijaa.

Tuona päivänä eli 4.10.1987 Urheiluruutu nähtiin klo 20.45-21.10 välisenä aikana. Tiedä sitten, että olisiko mahdollisesti iltapäivälähetys TV1:stä tuon jalkapallon osalta peruttu ja näytetty vain ottelun oma erillinen kooste osana Urheiluruutua vai vain myöhemmin eri aikapaikalla samana päivänä kuitenkin ennen tuota Urheiluruutua omana ohjelmanaan.

Pitää päivittää vielä tuon vuoden 1982 Jalkapallon SM-Sarjan viimeisen TV-ottelun tilanne tällä hetkellä aloitusviestiin vaikken sitä vielä näillä näkymin poista listasta ennen kuin olen vielä tarkistanut nuo 1980-luvun kaikkien vuosien viimeiset olettamani ottelukierrokset ja niiden mahdollisen televisioinnin tilanteen. Tosin 1980-luvun alusta puhuttaessa tilanne alkaa vaikuttaa sen osalta melko selvältä kun vuosien 1980 ja 1981 Mitalikierrosten/Mestaruuskierrosten ratkaisuja ei kyllä välttämättä taidettu TV:stä esittää ihan ratkaisevan ottelun osalta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #127 : 30.01.2018 klo 21:37:40

Laitetaan tähän viestiin ilmoitusluontoisena asiana, että vuosien 1975 ja 1976 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan TV-lähetykset ovat nyt löytyneet ja tutkittu.

Näistä ensimainittu oli tuttuun tapaan hyvin vähäisten lähetysten vuosi. Sen sijaan näistä jälkimainittu oli huomattavasti enemmän lähetyksiä sisältävä joskin sinä vuonna sattui monenlaisia hankaluuksia joista suurin oli ilman muuta tuona vuonna ollut televisioinnin boikotti.

Siitä huolimattakin vuoden 1976 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan televisiointimäärät olivat suurimmat ainakin näillä näkymin omana aikanaan 10 vuoteen sitä ennen eli viimeksi ainakin huhuista ja muista tiedoista olettaen vuosi 1966 oli sellainen vuosi jolloin Jalkapallon SM-Sarjaa/Mestaruussarjaa/Pääsarjaa ruudussa nähtiin paljon, mutta siitä poiketen vuonna 1976 lähetyksiä kuitenkin oli enemmän ja myös kierroksillaan huolimatta toki myös boikotin aiheuttamasta ongelmasta eri seurojen osalta.

Vuoden 1975 tilanteen kerron ensin ja mikäli vuoden 1976 tilanne ei tähän viestiin kunnollisena mahdu niin kerron siitä sitten lisää seuraavassa viestissä. Muussa tapauksessa kerron sen jo tässä viestissä.

Vuoden 1975 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan osalta ei paljoa televisioon tunnuttu haluavan lähetyksiä ottaa ja peruutuksiakaan ei paljoa ollut. Kaikenlaista muuta jalkapalloa YLE kyllä näytti vuonna 1975.

 Tutut Cup-Voittajien Cupin Finaalit ja Eurooppa Cupin Finaalit nähtiin, EM-Karsintoja, mielenkiintoisesti myös Olympiakarsintoja aina myös ratkaisevaa ottelua muustakin saman lohkon kuin Suomen ottelua myöten, Maanosien Mestaruusturnausta, Pohjoismaista Mestaruusturnausta sen loppumetreillä, Naisten jalkapalloa ja tietenkin myös Jalkapallon omaa nk. Nappulaliigaa ja samaten myös Juniorien Jalkapalloa joista merkittävimpänä nähtiin C-Juniorien SM-Sarjan loppuottelut.

 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan osalta otteluja ei tosiaan paljon nähty koska peruutuksia oli kesän aikaan paljon ja lähimmäksi päässeet lähetykset ennen peruutusta olivat elokuussa ja syyskuussa olleita otteluja lopulta toisin kuin aiemmin otaksumani 7:nnen kierroksen tai viimeistään 9:nnen kierroksen jälkeen aloitetut. Tuolloinhan televisiointi olisi alkanut jo kesäkuussa ja näin ei tietenkään ollut.

Mielenkiintoisinta oli myös, että TV2:n lisäksi myös TV1 oli valmis palaamaan Yleisradion puolelta kotimaisen jalkapalloilun televisiointiin. TV1:n mahdollisesti lähettämät ottelut olisivat olleet todennäköisesti määriltään hyvin vähäisiä ja yhtä todennäköisesti ne myös peruttiin. Ainakin vuoden 1975 osalta toisin kuin vuoden 1976 osalta johon palaan ihan pian.

Televisioon pääsevät seurat olisivat näillä näkymin ollut mestaruuden saanut TPS, OTP ja Reipas muista otteluista puhuttaessa ja varsinaiset televisioon varmasti ainakin kertaalleen päässeet seurat olivat KuPS ja Mikkelin Pallo-Kissat eli MiPK.

Lähetysformaatit vaihtelivat 40 minuutin-65 minuutin välillä olleista vaihtelevan mittaisista koostepeleistä aina 75 minuutin pituiseen pitkään koostepeliin. Peruutusten määrät hyväksyen tai niiden joskus varmistuessa vuonna 1975 ruudussa olisi nähty 4-5 ottelua ja muutoin nähtiin tietenkin ainakin kerran ruudussa yksi ottelu.

TV2:ssa ottelut selosti Antero Karapalo niin ruutuun tulleen kuin perutuiksi tulleiden ottelujen osalta ja mikäli TV1 palasi jo vuonna 1975 lähetyksiin niin sitten ottelut olisi selostanut Juha Jokinen joskin en pidä tätä kovin todennäköisenä.

Vuoden 1976 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan tilanne sen sijaan oli hieman toinen. Yleisradio ei itsessään muutenkaan paljoakaan näyttänyt sinä vuonna muuta jalkapalloa ruudusta. Tyypillisten Cup-voittajien Cupin ja Eurooppa Cupin Finaalien lisäksi vain satunnaisten Naisten SM-Sarjan, Nuorten Alle 23-Vuotiaiden ja satunnaisten muiden aikuisten maajoukkuepelien lisäksi lähinnä MM-Karsinnat yhdessä nk. Nappulaliigan ja Juniorien SM-Finaalien kanssa toivat jotakin vaihtelevuutta jalkapallotarjontaan.

 Toki Montrealin Kesäolympialaisten ja Jalkapallon EM-Kisojen ottelulähetykset jossain määrin helpottivat tilannetta. Sen sijaan YLE ei näillä näkymin enää näyttänyt Maanosien Mestaruusturnausta eikä ehkä jotakin yleisluontoista kisakoostetta huomioimatta edes Pohjoismaista Mestaruusturnaustakaan vuonna 1976 toisin kuin muutamana edeltävänä vuotena.

 Tosin vuoden 1975 tapaan YLE näytti kuitenkin kotimaisten seurajoukkueiden karsintoja ilmeisesti UEFA Cupin kierroksille. Mahdollisesti molempina vuosina myös Nuorten UEFA Cupinkin kierroksille.

Vuoden 1976 osalta TV1 tosiaan palasi kotimaisen jalkapalloilun lähetyksiin, mutta huonona puolena niin sillä kuin TV2:llakin peruuntui pelejä sinä vuonna tosiaan tuona vuonna olleen TV-boikotin takia.

Kun kotimaisen palloilun kausi alkoi niin alussa televisiointiin Palloliiton ja YLE:n kiistoista huolimatta suostuivat vain TPS ja KPT eli Kuopion Pallotoverit. Ennen pitkää vuoden 1976 kuluessa muutkin seurat alkoivat vähin erin suostua jälleen televisiointiin. Alkua huomioimatta myös ennen pitkää mestariksi sinä vuonna tullut KuPS ja VPS suostuivat melko nopeasti televisioinnin sallimiseen kentillään. Melko äkkiä myös GBK suostui televisiointeihin.

 Ainoat vastarannan kiisket näillä näkymin loppuun asti olivat HJK ja Haka joiden otteluja ei ruudussa ilmeisesti lainkaan nähty sinä vuonna kun ne eivät vain suostuneet hintakorvauksiin ja välillä myös seuramenetykset katsomoissa olivat heidän mukaansa varsinkin televisiokierroksilla mahdotonta hyväksyä.

 Siten tämä asia vaikutti voimakkaimmin ainakin sarjan toiseksi viimeisen kierroksen ottelun televisiointiin jolloin ilmoitettujen seurojen sijaan näytettiin sillä kierroksella pelanneita muita seuroja TV-ruudussa. Siihen mennessä kaikki paitsi Haka ja HJK olivat jo suostuneet televisioinnin sallimiseen.

TV-otteluja tuli näillä näkymin kaikkiaan 5-10 ottelua ja näihin pitää vielä isommin palata myöhemmin. Vuoden 1976 ottelulisäyksistä puhuen jätän vielä toistaiseksi tiedot avoimeksi vaikka kysymysmerkin poistankin. Vuoden 1975 osalta laitan tosin jo ainoan varmistuneen TV-ottelun tiedot aloitusviestiin päivityksenä sellaisenaan.

Formaatiltaan ne TV-ottelut vuonna 1976 vaihtelivat 35-75 minuutin koostepeleistä aina joko yhteen tai korkeintaan kahteen yllättäen suorana näkyneeseen otteluun asti.

TV2:ssa otteluja selosti tuttuun tapaan Antero Karapalo ja TV1:n ottelut selosti vuotta 1975 ja Juha Jokista selvästi selvemmin vuonna 1976 itse Seppo Kannas.

Tuona vuonna tosin Kannaksella ja Karapalolla kiirettä piti ainakin EM-Kisojen ja Kesäolympialaisten lisäksi syyskuussa 1976 ainakin Karapalon osalta myös Jääkiekon Kanada Cup.

 Mielenkiintoisena seikkana mahdollisen Kolmannen ja Ratkaisevan Kanada Cupin Finaalin aikaan syyskuussa 1976 sarjakierroksen TV-otteluja ei olisi sen ottelun tapahtuessa selostanut Karapalo vaan itse Esa Kurttila joka oli selostanut Naisten Jalkapalloa tai nk. Mimmiliigaa ja Nuorten Maajoukkueen pelejä satunnaisten muiden jalkapallo-ottelujen lisäksi. Kurttila tosin enemmän oli keilailumiehiä mitä selostamiseen tuli. Lopulta Kurttilaa selostamoon ei tarvittu kun Kanada Cup ratkesi jo kahdella ottelulla.

Kaikkiaan siis kysymyksiä jää vielä auki melko paljon televisioinnista kaikkiaan. Etenkin vuosien 1965-1970 väliselle ajalle ja jossain määrin tietenkin myös vuosille 1971-1976.

 Lisäksi vuoden 1977 osalta olen viime aikoina törmännyt väitteisiin mahdollisesta neljännestäkin TV-ottelusta jossa olisi kuvaruudussa näkynyt eri joukkueista puhuttaessa ainakin Kiffen Antero Karapalon selostamassa ottelussa joka olisi näkynyt loppupuolella vuotta 1977 ja jossa olisi ollut formaattina 45 minuutin ottelu jossa olisi nähty korkeintaan 4 minuuttia ensimmäisestä puoliajasta ja melkein kokonaisuudessaan toinen puoliaika tai siitä ainakin vähintään 41 minuuttia.

Vuosien 1965-1970 osalta ja etenkin vuosien 1967-1970 välisenä aikana kaikki mahdolliset Jalkapallon Mestaruussarjan tai Jalkapallon Pääsarjan ottelut eivät ainakaan näillä näkymin Yleisradion näyttäminä ole melkein koskaan tulleet sarjakierroksillaan vaan jopa huomattavasti näiden sarjakierrosten jälkeen kuten esimerkiksi Jääkiekon SM-Sarjassakin tuolloin oli tapana tehdä.

Laitan tähän vielä lopuksi ainoan täysin varmasti näytetyn TV-ottelun vuoden 1975 Jalkapallon SM-Sarjasta/Mestaruussarjasta:

Jalkapallon SM-Sarja/Mestaruussarja 1975

7.9.1975: KuPS-MiPK Klo 19.55-21 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo
« Viimeksi muokattu: 30.01.2018 klo 21:45:57 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #128 : 03.02.2018 klo 21:39:46

Tulevina päivinä aion ainakin yrittää katsoa vielä kerran noita vuosien 1965-1970 ajan toistaiseksi puuttuvia TV-Otteluja. Lisäksi lähipäivinä on tulossa päivitystä jo tiedossa oleviin, mutta toistaiseksi osapuoliltaan puuttuviin otteluihin. Vuosien 1971-1976 osaltakin etsin ehkä jonain päivänä todella suuren viimeisen etsinnän, mutta eniten kiinnostaa nuo vuodet 1965-1970 tällä hetkellä juurikin mahdollisten peruutustensa tai jälkilähetysmääriensä takia.

PS. Itselläni toimii jostakin harmittavasta syystä johtuen selain todella huonosti. On toiminut jo monta päivää eikä se ole osoittanut nopeutumisen merkkejä. Se tunnetusti tarkoittaa hidasta etsintää. Jossain määrin tämä ongelma on vaivannut jo pitkän aikaa joskin ei niin häiritsevästi kuin mitä nyt viime päivinä. Siksi en suinkaan pistä pahakseni mikäli joku muukin käyttäjä mahdollisesti ja ainakin tällä hetkellä melko varmasti nopeamman selaimen toimivuuden johdosta ehtii löytää mahdollisesti vielä noita kadoksissa olevia TV-pelejä ennen minua ja haluaa ne merkitä näille sivuille.

 Laitan vielä nuo Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan/Pääsarjan kaudet sellaisinaan kun ne pelattiin vuosina 1965-1970 päivämääräajaltaan ja koska etsin itse näin esimerkiksi kadonneita tai erillisten päivien jälkilähetysotteluja niin kannattaa etsiä 1-2 viikkoa ottelupäivänkin jälkeen aivan täyden varmuuden saamiseksi. Kuitenkin noin kuukauden sisällä kaiken jälkeen olen joskus noita viitteitä eri otteluiden näkymisestä löytänyt toistaiseksi noilta vuosilta puhuttaessa, mutta en mitään varmaa.

 Aivan jokaista päivää etsin itsekin tällä hetkellä vielä kerran noilta ajankohdilta noina vuosina ja niistä puhuttaessa varsinkin vuosien 1967-1970 aiheuttaessa tai pikemminkin sanottuna ne vuodet ovat aiheuttaneet minulle varsinkin todellista päänsärkyä, mutta tässä peliajat:

Vuosi 1965: 25.4.1965-10.10.1965 (Itse aion lopettaa etsinnän 24.10.1965 kohdalla.)

Vuosi 1966: 1.5.1966-23.10.1966 (Itse aion lopettaa etsinnän 6.11.1966 kohdalla.)

Vuosi 1967: 23.4.1967-8.10.1967 (Itse aion lopettaa etsinnän 22.10.1967 kohdalla.)

Vuosi 1968: 28.4.1968-6.10.1968 (Itse aion lopettaa etsinnän 20.10.1968 kohdalla.)

Vuosi 1969: 27.4.1969-5.10.1969 (Itse aion lopettaa etsinnän 19.10.1969 kohdalla.)

Vuosi 1970: 26.4.1970-27.9.1970 (Itse aion lopettaa etsinnän 11.10.1970 kohdalla.)

Mukavaa etsintää ja onnea!
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #129 : 14.02.2018 klo 20:10:20

Olen tosiaan viime päivinä etsinyt noita Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan/Pääsarjan, Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan ja Jalkapallon SM-Sarjan lähetyksiä vuosien 1963-1966 ja vuosien 1978-1982 osalta ja 1960-luvun lähetysten osalta tilanne näyttää niiden osalta erittäin pahalta ellei melkein täysin toivottomalta niiden lähetysten selostajien suhteen.

 Nimenomaan puuttuvista lähetyksistä puhuttaessa. Sen sijaan 1970-luvun lopun ja 1980-luvun alun TV-ottelulähetykset selvisivät osapuoliltaan 1-2 ottelua huomioimatta kokonaan ja näistä pulmallisista ongelmista puhuttaessa ensimmäisessä puuttuvat vielä seurat, mutta tämä pulmallinen ottelu näytettiin ainakin näillä näkymin.

 Sen sijaan tämä toinen, selvästi edellistä pulmallisempi lähetys joko peruttiin kokonaan, näytettiin alkuperäistä esitysviikkoa seuraavalla viikolla Urheilutunnin korvaavana pääaiheena TV2:ssa tai edelleen saman päivän lähetyksenä, mutta esitysaikaansa myöhemmin kuitenkin ennen illan Urheiluruutua TV1:ssä ja itse asiassa siinä tapauksessa nähtynä yhteiskoosteena itse Urheiluruudun mukana ja kaikkein epätodennäköisimmässä tapauksessa saman päivän lähetyksenä päivän viimeisenä yllätyslähetyksenä koosteena TV2:ssa.

Yhdessä kysymysten alla olleessa lähetyksessä vaihtui myös selostaja viime hetkellä ilmoitetusta koska Antero Karapalo oli tapahtuma-aikaan muualla eikä näin ollen ymmärrettävästi voinut selostaa mitenkään kyseistä TV-ottelua TV2:ssa.

Nämä tiedot täydennän joko tänä iltana tai huomisen päivän aikana aloitusviestiin ja mahdollisesti tai lähiaikoina muutenkin saatan täydentää tai tehdä aikataulukorjauksia jo olemassa oleviin lähetyksiin koska jälleen joissakin otteluissa oli arvioitua isompi tai lyhyempi esitysaika kuin mitä olen aiemmin kirjannut viestiin.

Vuosien 1965-1970 tilanne vuorostaan näyttää hyvin lohduttomalta lisälähetysten suhteen, mutta ennen kuin lopullinen täysi etsintä aivan jokaista päivää ja viitettä myöten on suoritettu niin en vielä sanoisi niitä vuosia aivan mustimmista mustimmiksi vuosiksi. En edes tällä hetkellä vuosia 1967-1970 ja vielä niistä erikseen mainiten erityisesti vuotta 1967 tai vuotta 1970.

 Tällä hetkellä oman viimeisen täysetsinnän osalta vuoden 1965 ja 1966 etsinnät ovat melkein lopussa. Ja näistä vuosista puhuttaessa vuoden 1965 viimeinen TV-ottelu on vielä voinut tulla vaikkakin yllätyslähetyksenä kun kyseessä kuitenkin on ollut sen vuoden viimeinen puoliajan osalta televisioitu lähetys ja lähetyksiä piti tulla ja ehkä tulikin sopimuksen mukaiset neljä kappaletta joista kolme onkin jo löytynyt selvästi merkittynä.

 Sen sijaan vuoden 1966 osalta näyttää Palloliiton ja Yleisradion väliltä televisioinnit peruuntuneen suurelta mitalta loppuvuoden 1966 osalta ja vuodet 1967-1970 vaikuttavat myös lähetysten osalta todella ikäviltä vaikka niiltäkin viitteitä on olemassa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #130 : 15.02.2018 klo 16:13:06

Laitan tähän päivitystä 1970-luvun lopun Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan ja 1980-luvun alun Jalkapallon SM-Sarjan lähetysten tilanteista.

Nyt kaikki lähetykset ovat selvinneet vuosien 1978-1982 osalta siihen mitä TV-otteluihin tulee vaikkakin yksi ottelu on edelleen pulmallinen ja sitä ei edelleenkään ehkä lopulta koskaan näytettykään. Sen sijaan tähän aiempaan ja lopulta ihan näytettyyn pulmalliseen otteluun löytyivät osapuolet koska aiemmin pidin kyseistä ottelua HJK:n tai MiPK:n eli Mikkelin Pallo-Kissojen pelinä, mutta lopulta ottelussa pelasivat selvitysten jälkeen aivan eri osapuolet.

Päivitän vuosien 1978-1982 ottelulähetysten tiedot hyvin pian tarvittavien lisätietojen kanssa aloitusviestiin ja jos ne eivät mahdu niin ne tulevat seuraavaan viestiin.

Ennen pitkää päivitän vielä lopullisesti vuoden 1976 TV-lähetysten tilanteen ja teen mahdollisia jo tiedossa olevien lähetysten aikataulujen ja mahdollisten oheishenkilöiden lisäpäivityksiä.

1960-luvun ottelujen selostajatilanne valitettavasti taitaa ilman ihmettä pysyä avoimena vuosien 1963-1966 puuttuvien lähetysten suhteen.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #131 : 15.02.2018 klo 16:35:37

Laitan vuosien 1978-1982 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan ja Jalkapallon SM-Sarjan TV-ottelujen lähetykset aloitusviestiin.

Tämä viesti on kirjoitettu huomioviestinä yllätysten välttämiseksi.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #132 : 15.02.2018 klo 19:44:36

Kirjoitan tämän viestin seuraavaksi huomioviestinä:

Päivitän seuraavaksi aloitusviestiin vuodesta 1987 alkaen ja päättäen vuoteen 1996 tai 1997 tilanteen mukaan jo olemassa olevien Jalkapallon SM-Sarjan/Futisliigan/Veikkausliigan TV-lähetysten aikatauluja joistakin otteluista lisäten myös tarpeen mukaan lähetyksissä mahdollisesti mukana olleita kommentaattoreita tai muita tärkeitä haastateltuja oheishenkilöitä.

 Kaikkien YLE:n lähetyksiin päivitettävien oheishenkilöiden tai kommentaattorien asema ei ole täysin selvä koska joihinkin lähetyksiin on merkitty kommentaattoreiksi esimerkiksi sellaisetkin henkilöt jotka vain pääsivät yleensäkin lähetyksissä ääneen edes vähäksikin aikaa. Mikäli päivitykset eivät selvästi mahdu aloitusviestiin niin laitan muutoin kokonaan uuteen viestiin päivitykset. Toivottavasti ne mahtuvat.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #133 : 15.02.2018 klo 20:18:16

Valitettavasti nuo ottelulähetysten päivitykset eivät mahtuneet enää aloitusviestiin joten päivitän seuraavaan viestiin nuo vuodesta 1987 vuoteen 1996 tai 1997 asti tulevat Jalkapallon SM-Sarjan/Futisliigan ja Veikkausliigan ottelulähetysten pituudet ja kommentaattorit/oheishenkilöt päivitettynä.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #134 : 15.02.2018 klo 20:50:39

Tässä tulevat päivitettynä vuodesta 1987 alkaen aina vuoteen 1992 asti ulottuvat päivitykset noista lähetyksistä, kommentaattoreista ja muista oheishenkilöistä ja näin vielä ennen päivityksiä pikaisesti mainiten jotkut vuoden 1996 ja 1997 Veikkausliigankin ajan lähetykset saattavat tulevaisuudessa vielä muuttua hieman. Niistä kun löytyi uusimmalla selauksella muista lehdistä katsoen hieman erilaisia selostajia kuin mitä ilmoitettiin ja osasta otteluja muuttuivat myös lähetyspituudetkin.

Nyt kuitenkin päivitetyt lähetykset:

Jalkapallon SM-Sarja 1987 päivitettynä

1987

5.7.1987: Ilves-HJK klo 20.45-21.46 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

19.7.1987: FC Kuusysi-Mikkelin Palloilijat klo 16-17.22 TV1:ssä selostajana Seppo Kannas

26.9.1987: Porin Pallotoverit-Turun Palloseura klo 17.45-19.05 TV2:ssa selostajana Aulis Virtanen

4.10.1987: HJK-Porin Pallotoverit klo 16.25-17.25 TV1:ssä selostajana Pentti Salmi (Huom! Tämä TV-ottelu oli viimeiseltä ja todennäköisesti mestaruuden ratkaisevalta sarjakierrokselta. HS Aikakoneen mukaan tätä ottelua ei ole näytetty lainkaan vaikka ruotsinkielisten alueen sanomalehtien ja Suomen Kuvalehden mukaan ottelu näytettiin. Sen ja uusien muidenkin todisteiden valossa HS Aikakoneen näkemys vaikuttaa virheelliseltä. Näillä näkymin tämä ottelu kuitenkin saatettiin mahdollisesti peruuttaa omalta alkuperäiseltä aikapaikaltaan ja näyttää myöhemmällä ajalla samalla kanavalla tai viimeistään Urheiluruudun pidempänä koosteena.)

Jalkapallon SM-Sarja 1988 päivitettynä

1988

24.7.1988: TPS-HJK klo 15-17 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Tämä ottelu venyi muistaakseni tavallista odotettua pidemmäksi tai se aloitettiin tavallista myöhemmin jostakin syystä. Samana päivänä heti ottelun jälkeen piti näyttää Saksan Grand Prix F1:stä koosteena, mutta jalkapallon venymisen johdosta tunnin mittainen F1:n kooste Saksan kisasta kutistui vain 25-30 minuutin mittaiseksi ja lisäksi lähetys saatettiin siirtää näkymään myös vain TV2:n puolella.)

14.8.1988: Lahden Reipas-Haka klo 20.05-21.45 TV3:ssa selostajana Martti Kuusela (Huom! Tämän ottelun piti olla alun perin TV2:n ottelu, mutta Yleisradio perui ottelun näyttämisen jolloin viime hetkellä ainakin tiettävästi tämä ottelu nähtiin Kolmostelevision puolella.)

21.8.1988: Kemin Palloseura-Haka klo 20.45-21.36 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo (Huom! Aiemmasta KUPS:sta poiketen tässä ottelussa alustavasta poiketen sen tilalla todella pelasi pelasi Kemin Palloseura tässä TV-ottelussa. Lisäksi Haka kiisteli tästä TV-pelistä Palloliiton, SM-Sarjan ja Yleisradion kanssa. Haka sai lopulta pidettyä seuramuutosta huomioimatta pidettyä pintansa tästä TV-pelistä vaikkakin Yleisradio ja SM-Sarjan pomot olisivat halunneet antaa Hakan sijaan tämän TV-ottelun muille seuroille.)

11.9.1988: Lahden Reipas-TPS klo 16.50-18.26 TV1:ssä selostajana Pentti Salmi ja kommentaattorina oli Martti Kuusela (Huom! Tämän ottelun osapuolia ei mainittu HS Aikakoneen osalta, mutta muissa tutkimissani lehdissä mainitaan.)

9.10.1988: TPS-RoPS klo 18.10-19 TV2:ssa selostajana Aulis Virtanen

Jalkapallon SM-Sarja 1989 päivitettynä

1989

6.7.1989: Ilves-TPS TV2:ssa selostajana Tapio Suominen klo 22.20-23.11 ja kommentaattorina oli Jukka Vakkila

23.7.1989: Mikkelin Palloilijat-OTP TV1:ssä selostajana Tapio Suominen klo 16-17.32

17.9.1989: HJK-FC Kuusysi TV2:ssa selostajana Antero Karapalo klo 19.45-20.31 ja tämän ottelun kerrottiin olevan Ylempää Loppusarjaa

8.10.1989: FC Kuusysi-TPS TV1:ssä selostajana Pentti Salmi klo 16.25-17.26 ja kommentaattorina oli Jukka Vakkila

Jalkapallon Futisliiga 1991 päivitettynä

1991

19.6.1991: TPS-FC Kuusysi TV1:ssä klo 21.25-22.54 selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja kommentaattorina oli Tapani Parm (HS Aikakoneen mukaan tällä ottelulla oli lähetysaikaa aina Klo 22.55 asti kuten melkein toteutuneesti olikin.)

27.7.1991: Haka-TPS TV2:ssa klo 16.45-17.59 selostajana Antero Karapalo ja kommentaattorina oli Jukka Vakkila

5.10.1991: Futisliigan kolmanneksi viimeisen sarjakierroksen ottelu HJK-Haka TV2:ssa klo 17.05-18.14 selostajana Antero Karapalo ja kommentaattorna oli Jyrki Heliskoski

13.10.1991: Futisliigan ottelu MP-Haka TV1:ssä klo 15.50-16.58 toiseksi viimeiseltä sarjakierrokselta selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja kommentaattorina oli Martti Kuusela ja kenttähaastattelijana oli Tapio Suominen

20.10.1991: Futisliigan Loppuottelukierrokselta ottelut FC Kuusysi-HJK ja MP-OTP TV1:ssä muiden Loppuottelukierroksen ottelujen ollessa korkeintaan lyhyitä mainintoja klo 16-16.59 ja selostajista puhuttaessa Hannu-Pekka Hänninen selosti FC Kuusysi-HJK:n ja Juha-Matti Holopainen selosti MP-OTP:n ja kommentaattorina oli Martti Kuusela

Jalkapallon Veikkausliiga 1992 päivitettynä

1992

27.5.1992: MYPA-Ilves klo 22.30-00.04 TV1:ssä selostajana Bror-Erik Wallenius

4.10.1992: HJK-FC Jazz klo 15.40-17 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen

11.10.1992: MYPA-FC Jazz klo 17-18.30 TV2:ssa selostajana Antero Mertaranta

17.10.1992: HJK-MYPA ja FC Jazz-FC Kuusysi klo 15.45-16.35 TV1:ssä Veikkausliigan päätöskierrokselta selostajina Tapio Suominen ja Juha Jokinen

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines