FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.09.2018 klo 22:09:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon SM-Sarjan / Futisliigan / Veikkausliigan TV-lähetyshistoriaa  (Luettu 30049 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #150 : 09.06.2018 klo 09:15:05

Juuri ja juuri näyttävät mahtuneen nuo vuoden 1977 ja 1980 päivitykset aloitusviestiin joten täytyy jatkossa varmaankin pistää toistaiseksi uusiin erillisiin viesteihin nuo päivitykset kunnes tulee muokattua todella suuresti tuota aloitusviestiä ja karsittua noita silloisia oheisjuttuja 1960-luvun lopun ja vuoden 1970 erittäin epäselvistä ottelulähetyksistä puhuttaessa noita vuoden 1976 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan otteluja varten.

Vuoden 1988 TV-otteluista en myöskään hirveästi löytänyt uutta eri lehdistä puhuttaessa joskin TPS-HJK-ottelun suoran lähetyksen erittäin pitkä kesto ja F1-kisan kutistuminen lähetysmitaltaan YLE:n kanavilla otettiin huomioon ja mahdollisesti välillä jälkipuheissa oli juttua tämän ottelun siirtyminen valtavan pituuden takia lopulta TV1:stä ottelun loppupuolella myös TV2:lle, mutta tiedä sitten tuosta kun kyllä tuo lähetys ennemminkin tuli TV1:ssä ja lähinnä F1-kisa siirtyi sitten vielä normaalia pienemmäksi koosteeksi TV2:lle.

Mielenkiintoista oli myös se, että YLE painosti Palloliittoa ottelun aloitusajan suhteen alkamaan juurikin Klo 15 eteenpäin televisioinnin takia kun Palloliitto ja TPS:n pomot itse olisivat halunneet pitää ottelun Klo 18.30 normaalin sarjakierroksen takia ja sille ajalle myös korvaava suora televisiointi olisi varmuuden varalta järjestetty.

Peruutusotteluna TPS-HJK-ottelulle TV1:ssä olisi ollut nimenomaan tuon ottelun jäädessä televisioimatta FC Kuusysi-Reipas jota sitten jälkikäteen kovasti harmiteltiin kun TPS-HJK päättyi 0-1 ja FC Kuusysi-Reipas päättyi maalein 5-3 nk. Kyykälle.
« Viimeksi muokattu: 09.06.2018 klo 09:26:45 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #151 : 14.06.2018 klo 11:50:48

Jalkapallon SM-Sarjan viimeisenä vuotena eli vuonna 1989 ei juurikaan mitään yllättävää tullut löydettyä siihen mitä tuli TV-lähetyksiin.

HTV ei ilmeisesti vuosista 1986-1988 poiketen sittenkään näyttänyt lainkaan SM-Sarjaa Jalkapallon osalta.

Yleisradion TV-otteluista puhuttaessa loppukierrosten mahdollisten suorien lähetysten televisioinnin miettimisen lisäksi 6.7.1989 oli myös mielenkiintoinen päivämäärä.

Tuolloin pelattiin SM-Sarjan peruutusotteluja ja siirrettyjä otteluja ja Yleisradio halusi tuolloin näyttää televisioidun ottelun. Otteluksi tuli tietenkin lopulta alun perin 9.7.1989 pelattavaksi aiottu TPS-Ilves joka nähtiin TV2:ssa koosteena.

Mikäli kuitenkin TPS-Ilves-ottelua ei olisi jostakin syystä haluttu televisioida edes koosteena niin varalähetyksenä TV2:ssa olisi nähty televisio-otteluna edelleen koostelähetyksenä 29.6.1989 erikoisen lentolippusotkun takia peruttu OTP-HJK.

OTP olisi mielellään halunnut päästä ruutuun ja lopulta 23.7.1989 se sitten esiintyikin Mikkelin Palloilijoita vastaan kuvaruudussa joskin tämän ottelun osalta vieläkin epäselvää sikäli on, että olisikohan tämä ottelu ollut jopa peräti suorakin lähetys? Varmasti ottelu on ainakin tutkimusten jälkeen ollut ainakin kokonainen jälkilähetys vaikka välillä se oli koosteeksikin merkitty.

Jalkapallon SM-Sarjan historian viimeinen ottelu eli FC Kuusysi-TPS tosiaan 8.10.1989 oli kooste ja erikoista siinä oli se, että ottelu taidettiin pelata mahdollista suoraakin televisiointia silmällä pitäen ja varmuuden varalta Klo 15 sijaan alkaen jopa jo Klo 14.

Vuoden 1988 Jalkapallon SM-Sarjassa tosiaan Loppusarjan otteluista puhuttaessa suoraksi lähetykseksi saattoi ehkä siirtyä myös kokonaisena jälkilähetyksenä ainakin varmasti ollut Reipas-TPS.

Muutoin vuosien 1987-1989 Jalkapallon SM-Sarjan kausista puhuttaessa visaisin pähkinä purtavaksi on ollut tuo vuoden 1987 viimeinen lähetys eli 4.10.1987 pelattu HJK-Porin Pallotoverit.

Tästä ottelusta puhuttaessa tuntui niin Yleisradiolla, Palloliitolla kuin välillä itse seurojen pomoillakin olevan päättämättömyyttä ottelun televisioinnin ja lähetyksen suhteen.

Jalkapallon SM-Sarjan 1987 päätösottelusta puhuttaessa ottelun kaiketi piti alkaa Klo 15 mikäli ottelu olisi haluttu televisioida tai näyttää suorana TV1:ssä, mutta välillä näin ei tehty minkä takia ottelusta piti olla vain koostelähetys Klo 16.25-17.25. Ikävä kyllä välillä YLE halusi asiasta puhuttaessa muuttaa mieltään ja se taas ei välillä käynyt Palloliitolle milloin kiistan kestäessä välillä Yleisradio painosti Palloliittoa ja välillä sitten Palloliitto painosti Yleisradiota.

Tuolloin 4.10.1987 alkuperäisen suunnitelman mukaan televisiokierroksen ottelu eli se mikä haluttiin televisioida, olisi pelattu aikaisemmin eli Klo 15 alkaen ja kaikki muut ottelut olisi pelattu normaalin tavan mukaan vaihtelevasti hieman paikkakunnasta riippuen kuitenkin televisio-ottelua myöhemmin ja alkaen viimeistään Klo 18.30.

Välillä kuitenkin kuitenkin myös televisio-ottelu eli HJK-Porin Pallotoverit siirtyi myös eri lähetysajalle kiistan kestäessä jolloin ottelu olisikin lopulta ehkä kenties pelattu samalla tavalla kuin muutkin päätöskierroksen ottelut tai se olisi näistä poiketen alkanut vasta aikaisintaan Klo 18.30 ja kestänyt noin hieman yli Klo 20 asti tai siitä eteenpäin tietenkin riippuen mahdollisesta jatkoajasta tai rangaistuspotkukilpailusta.

Näillä näkymin TV1 lähetti kyllä ottelun kaikissa tapauksissa eri lehtien kommenttienkin mukaan, mutta missä muodossa niin se onkin sitten omanlaisensa asia. Joka tapauksessa ainakin näillä näkymin ottelu nähtiin yllättäen sinä päivänä ruudussa ja aiheutti melkoisia ohjelmamuutoksia ja peruutuksia etenkin mikäli ottelu oli jopa suora lähetys. Välillä kiistan kestäessä TV-lähetys oli myös poissa eri lehdistäkin.

Muussa tapauksessa ehkä luultavimmin ottelun tullessa televisioiduksi mahdollisesti koosteena sillä olisi ollut kolme eri vaihtoehtoa aiemman Klo 16.25-17.25 sijaan:

Ensimmäinen aikapaikka olisi ollut vasta Klo 18.30 eteenpäin mikäli ottelu olisi pelattu alkuperäisen aikataulun mukaan ja kooste yllättäen olisi näytetty vain siirrettynä, toinen aikapaikka ja näistä ehkä luultavin olisi ollut heti ottelun päätyttyä muuttuneella aikataululla eli Klo 20 eteenpäin kuitenkin ennen TV-Uutisia ja Urheiluruutua edellyttäen tietenkin aikataulun muuttumista ja viimeinen mahdollisuus koosteelle olisi ollut tavallista pidempi ja osana Urheiluruutua tullut ylimääräinen, reilusti normaalia koostelähetystä pidempi koostelähetys.

Tietenkin ottelu koosteenakin aiheutti muutoksia tuon päivän ohjelmistoon.

Vuoden 1987 Jalkapallon SM-Sarjan muista lähetyksistä puhuttaessa 19.7.1987 näkynyt ottelu FC Kuusysi-Mikkelin Palloilijat näillä näkymin näkyi kyllä televisiossa siten kuin näkyi, mutta joko aivan alkuminuutit tai loppuminuutit jäivät jonkun syyn takia TV1:ssä suoran lähetyksen tai melkein kokonaisen jälkilähetyksen osalta näkymättä eli noin 8 minuuttia jäi pois lähetyksestä.

Joidenkin lehtien mukaan ottelu yksinkertaisesti vain alkoi TV1:ssä sinä päivänä ilman sen kummempia ilmoituksia asian osalta joka tietenkin sitten olisi tarkoittanut ottelun aloituspotkun alkamista jo noin klo 15.52 mikäli lähetyksestä jäivät alkuminuutit näkymättä ja muutoinhan pois jäivät ilmeisesti loppuminuutit. Homma oli asiassa hieman sama kuin mitä yhden Jalkapallon EM-Kisojen 1988 ottelulähetyksen suhteen oli ollut vuonna 1988.

Kolmostelevision osalta vuosina 1987-1989 ei näillä näkymin ilmeisesti tullut enempää Jalkapallon SM-Sarjaa kuin vain yksi ainoa ja jo aiemmin merkitty vuoden 1988 TV-ottelu jonka senkin piti alun perin näkyä TV2:n otteluna. Aiemmin vielä vuonna 1988 Kolmostelevision oli tarkoituksena ollut lähettää aina Jalkapallon SM-Sarjaa sinä vuonna silloin kun TV1 tai TV2 ei olisi pelejä näyttänyt tai ei myöskään HTV. Kolmostelevisio näytti kuitenkin paljon muuta jalkapalloa korvauksena tästä.

Esimerkiksi UEFA-Cupin pelejä, Naisten SM-Sarjaa tai nk. Mimmiliigaa ja Juniorien SM-Sarjaa näkyi Kolmosella sinä vuonna ja nämä saattoivat olla juurikin Jalkapallon SM-Sarjan ottelulähetysten tilalle hankittuja lähetyksiä kun televisioinnista ei nähtävästi päästy sopuun jo aiemmin kerrottua yhtä ottelua enempää.

Muutoin epäselvää kaiken jälkeen vuosien 1961-1989 TV-lähetyksistä puhuttaessa on enää vain vuosien 1967-1970 TV-lähetykset ja vuosien 1979 ja 1980 TV-lähetykset kahden ja yhden puuttuvan lähetyksen osalta niiltä jälkimmäisiltä vuosilta. Sen sijaan vuosien 1967-1970 lähetykset ovat voineet kaikkein pahimmassa tapauksessa jäädä näyttämättä. Vuoden 1976 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan TV-ottelut tulen kyllä vielä myös merkitsemään ennen pitkä aloitusviestiin tai muuhun viestiin.

Täytyy merkitä tuo 4.10.1987 tulleen ottelun taustoitus uudelleen ja hieman lyhyemmäksi aloitusviestiin nyt uusien tietojen jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2018 klo 12:17:02 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #152 : 22.06.2018 klo 15:32:50

Jonkin aikaa olen miettinyt myös noiden Jalkapallon perinteisen Suomen Cupin Finaalien ja satunnaisten muiden Suomen Cupin tärkeiden ottelujen tekemistä omaan erilliseen topikkiinsa, mutta toisaalta olen tähän topikkiin merkinnyt muutaman Suomen Cupin lähetyksen tai niistä on aiemmin muut nimimerkit kertoneet joten pitkän harkinnan jälkeen taidan laittaa ne varmaankin yhteen ja samaan seuraavaan viestiin koska tuohon aloitusviestiin ne eivät taida mahtua sitten millään ja mukaan tulisivat tietenkin ne mitä ei ole jo aiemmin kerrottu tai merkitty.

Aloitan varmaankin vuoden 1958 Suomen Cupista ja päätän sen vuoden 1997 Suomen Cupiin mitä tulee siis televisiointeihin ja useimmiten aikavälillä 1958-1997 televisioitiin tietenkin vain Loppuottelu vaikka myös muitakin arvo-otteluja ja mahdollisesti jopa ihan runkosarjan ottelujakin Yleisradio taisi näyttää.

Ne tulevat seuraavaan viestiin. Muutoin esimerkiksi kotimaisen jalkapalloilun nk. Mustien Vuosien eli vuosien 1967-1970 aikaan Suomen Cupin Loppuottelu saattoi melkein olla Eurooppa Cupin ja Cup-Voittajien Cupin seurajoukkueottelujen ohella melkein ainoa tapa seurata televisiosta jotakin tiettyä seuraa joskin olihan tietenkin vuosina 1968-1970 sentään jo nk. Nappulaliigaa ja Juniorien SM-Sarjaa tai tuolloisen nimityksen mukaan Juniorien Mestaruussarjaa mahdollista seurata.

Seuraavasta viestistä puhuttaessa ennen tutkimuksia vanhin löytämäni näin ensihätään ja siitä puhuttaessa Suomen Cupin TV-lähetys oli vuodelta 1969 ja televisiointi säännöllisesti taisi alkaa vuoden 1972 Suomen Cupin suorasta lähetyksestä.

Erikoisuuksia oli parina vuotena Suomen Cupin pelaamattomuus vastaavana vuonna siten, että kulloisenkin vuoden Suomen Cup peruttiin kyseiseltä vuodelta ja pelattiin sitten seuraavana vuonna keväisin ennen selkeää SM-Sarjan/Mestaruussarjan sarjakauden alkua ja yhtenä vuotena vuorostaan Suomen Cupissa pelattiin vähintään kaksiosainen ja korkeintaan sääntöjen määrittämänä kolmiosainena Loppuottelusarjana josta tosin tietenkin vain kaksi pelattiin kun kolmatta ei tarvittu.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #153 : 22.06.2018 klo 16:51:08

Suomen Cupin televisiointeja tulee seuraavaksi edellisen viestin toteamuksen mukaisesti tähän viestiin vuosien 1958-1997 väliseltä ajalta. Mikäli en nyt yhdellä kertaa ehdi laittaa tietoja viestiin niin jatkan heti kun voin päivityksen muodossa kun osin jalkapallon MM-seuranta ja juhannuksen vietto valitettavasti painaa päälle.

Joka tapauksessa:

Enimmäkseen tuona aikakautena televisioitiin vain Suomen Cupin Loppuottelua vaikkakin vähitellen vuosien ja vuosikymmenten kuluessa myös muitakin otteluja Suomen Cupista näytettiin ennen Loppuottelua ja aikakauden loppua kohti saattoi olla jopa ihan Suomen Cupin runkosarjan ottelujakin kuvaruudussa, mutta keskimäärin vain Loppuottelu tai niitä edeltävät mahdolliset muut pudotuspelit televisioitiin.

Vuosina 1975-1978 Suomen Cupin Loppuotteluihin ja niiden mahdollisiin huomioihin laitan erillisiä vuosimerkintöjä ja huomioita sekaannusten välttämiseksi kun tuolloin Suomen Cupin järjestäjät yhdessä Palloliiton ja SM-Sarjan/Mestaruussarjan merkkihenkilöiden kanssa menettelivät Suomen Cupin osalta hyvin erikoisillakin tavoilla.

Laitan niitä seuraavaksi tähän alle ja jos jonakin vuonna ei televisioitu niin sille vuodelle laitan vain merkinnän 'Ei televisiointia Suomen Cupista'. Merkitsen televisioinnit otsikoinnilla Suomen Cupin Loppuottelut 1958-1997 vaikka tarpeen mukaan tulee ennen pitkää tietenkin myös muiden ottelujen televisiointia tai niitä saa täydentää mikäli niin oli, että niitä muitakin otteluja tuli:

Tässä niitä tulee:

Jalkapallon Suomen Cupin Loppuottelut 1958-1997

1958: Ei televisiointia Suomen Cupista

1959: Ei televisiointia Suomen Cupista

1960: Ei televisiointia Suomen Cupista

1961: Ei televisiointia Suomen Cupista

1962: Ei televisiointia Suomen Cupista

1963: Ei televisiointia Suomen Cupista

1964: Ei televisiointia Suomen Cupista

1965: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin Yleisohjelmassa Klo 21.10-21.35 välisenä aikana koosteen muodossa ja harmittavasti selostajaa ottelulle ei löytynyt

1966: Ei televisiointia Suomen Cupista

1967: Ei televisiointia Suomen Cupista

1968: Ei televisiointia Suomen Cupista

1969: Suomen Cupin Loppuottelu Haka-Honka TV-Ohjelma 1:ssä kaksi päivää varsinaisen ottelun jälkeen myöhäisillan ja päivän viimeisenä yllättäen lisättynä ohjelmana koosteena Klo 23.45-00.35 selostajana Esko Piipponen

1970: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin erikoisella tavalla: Kotimaisessa Rinnakkaisohjelmassa kuultiin ensin suoria katkelmia ottelusta Lepopäivän ratoksi-ohjelmassa heti ottelun alusta eli Klo 14 alkaen kun tuo ohjelma jonka lomassa ottelua kuultiin niin oli alkanut jo Klo 13 ja Loppuottelusta kuultiin suoria katkelmia aina Klo 14.30 asti jolloin tuo ohjelma muutoin päättyi ja lisäksi Loppuottelu kuultiin muutoin 15 minuutin mittaisena pienkoosteena Rinnakkaisohjelmassa heti ottelun jälkeen Klo 15.45-16, mutta toisella kotimaisella radiokanavalla eli Ruotsinkielisessä Ohjelmassa Loppuottelu kuultiin melkein alusta alkaen suorana loppuun asti kun ottelulähetys alkoi Klo 14.10 ja kesti Klo 16 saakka ja harmittavasti molempien radiokanavien selostajia ei selvinnyt

1971: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta samana päivänä nähtiin 45 minuutin mittaisena lähetyksenä TV2:ssa Klo 20.15-21 EM-Karsintaottelu Puola-Länsi-Saksa

1972: Suomen Cupin Loppuottelu Reipas-VPS TV1:ssä Klo 13-14.50 selostajana Anssi Kukkonen

1973: Ei televisiointia Suomen Cupista

1974: Ei televisiointia Suomen Cupista

1975: Ei televisiointia Suomen Cupista (Jalkapallon Suomen Cupin Loppuottelu 1975 pelattiin erikoisjärjestelyn mukaisesti ennen vuoden 1976 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan alkua 25.4.1976. Siten vuonna 1975 ei ollut Suomen Cupin Loppuottelua alkuperäisenä pelaamisvuotena. Suomen Cupin Loppuottelun 1975 erikoisjärjestelyn pelaamisen aikaan Palloliiton ja Yleisradion keskinäinen TV-boikotti myös sen vuoden Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjaa koskien oli kuumimmillaan joten televisioinnin toivominen muutenkin oli olematonta käytännössä. Lopullisesti asian sinetöi tietenkin tapahtumahetkellä televisioinnille erittäin kielteisten HJK:n ja Reippaan pelaaminen Suomen Cupin Loppuottelussa. Ainoa teoreettinen mahdollisuus televisioinnille olisi ollut mikäli TPS ja KPT olisivat pelanneet Suomen Cupin Loppuottelussa tuolloin ja koska kyseisten seurojen sopimus hyväksyi keskinäisen Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan ottelutelevisiointien lisäksi myös Suomen Cupin ottelujen televisioinnin eli tässä tapauksessa Suomen Cupin Loppuottelu olisi hyvinkin voitu nähdä.)

1976: Ei televisiointia Suomen Cupista (Jalkapallon Suomen Cupin Loppuottelu 1976 pelattiin erikoisjärjestelyn mukaisesti ennen vuoden 1977 Jalkapallon SM-Sarjan/Mestaruussarjan alkua 17.4.1977. Siten vuonna 1976 ei ollut Suomen Cupin Loppuottelua alkuperäisenä pelaamisvuotena.)

1977: Ei televisiointia Suomen Cupista (Jalkapallon Suomen Cupin Loppuottelu 1977 pelattiin lopulta kahden edellisen Suomen Cupin Loppuotteluista ilmenneiden selvien ongelmien takia alkuperäisellä pelaamispaikallaan 23.10.1977 sen sijaan, että se olisi pelattu vuoden 1978 puolella ja sen vastineeksi muutenkin suunniteltu useampiosainen Loppuottelusarja siirrettiin vuodesta 1977 vuoteen 1978 joten näiltä osin vuonna 1977 nähtiin kaksi erillistä Suomen Cupin Loppuottelua. Välillä yritettiin ehdottaa useampiosaista Loppuottelusarjaa pelattavaksi tavalla millä itse toteutunut yksittäinen Loppuottelu pelattiin eli ensin olisi pelattu 23.10.1977, mutta tämän jälkeen vielä ainakin 30.10.1977 olisi pelattu toinen Loppuottelu ja tämän jälkeen vielä korkeintaan jollakin tietyllä päivämäärällä mahdollinen ja sääntöjen mukainen kolmas Loppuottelu, mutta se ei kelvannut järjestäjille eikä oikein itse. Samalla lopetettiin epäonnistunut kevätpelaamisen kokeilu ja aina kunkin vuoden Suomen Cupin Loppuottelun pelaaminen seuraavan vuoden puolella.)

1978: Ei televisiointia Suomen Cupista (Jalkapallon Suomen Cupin Loppuottelu pelattiin poikkeuksellisesti vuonna 1978 alun perin vuodeksi 1977 tarkoitetulla, kokeiluluontoisella Loppuottelusarjalla joissa pelattiin vähintään kaksi ja korkeintaan sääntöjen mukaiset kolme ottelua oltiin valmiita pelaamaan. Suomen Cupin Loppuottelut pelattiin 8.10.1978 ja 15.10.1978.)

1979: Ei televisiointia Suomen Cupista

1980: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta samana päivänä nähtiin 55 minuutin mittaisena lähetyksenä TV2:ssa Klo 19.35-20.30 Jalkapallon EM-Kisojen kisakooste

1981: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin suorana lähetyksenä Rinnakkaisohjelmassa Klo 14-15.50 selostajana Matti Lammi ja Ruotsinkielisessä Ohjelmassa Loppuottelu radioitiin osittain suorana lähetyksenä kahdessa osassa Klo 14.30-15 ja Klo 15.05-15.45 selostajana Bror-Erik 'Bubi' Wallenius

1982: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin ja erikoisella tavalla vain ja ainoastaan ilman muuta asiaan löytyvää selvitystä Ruotsinkielisessä Ohjelmassa koosteena Klo 18.05-18.45 selostajana Bror-Erik 'Bubi' Wallenius

1983: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin ja erikoisella tavalla jälleen vain ja ainoastaan ilman muuta asiaan löytyvää selvitystä Ruotsinkielisessä Ohjelmassa toisen puoliaikansa osalta suorana lähetyksenä Klo 15.05-16 selostajana Bror-Erik 'Bubi' Wallenius

1984: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin Rinnakkaisohjelmassa vain toiselta puoliajalta suorana lähetyksenä Klo 16-16.50 selostajana Juhani Sipilä ja ottelu kuultiin kokonaisena suorana lähetyksenä Ruotsinkielisessä Ohjelmassa Klo 15.05-16 ja Klo 16.05-16.50 selostajana Bror-Erik 'Bubi' Wallenius

1985: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin Kakkosverkossa vain toiselta puoliajalta suorana lähetyksenä Klo 16-16.50 selostajana Jarmo Lehtinen ja ottelu kuultiin kokonaisena suorana lähetyksenä Ruotsinkielisessä Ohjelmassa Klo 15.05-16 ja Klo 16.05-17.05 selostajana Christer Bonn ja kommentaattorina Tommy Lindholm

1986: Ei televisiointia Suomen Cupista, mutta Loppuottelu radioitiin Ykkösverkossa suorana lähetyksenä Klo 15-16.50 selostajana Raimo 'Höyry' Häyrinen

1987: Suomen Cupin Loppuottelu FC Kuusysi-OTP TV2:ssa Klo 17.55-19.15 selostajana Antero Karapalo ja kommentaattorina Martti Kuusela

1988: Suomen Cupin Loppuottelu Haka-OTP TV1:ssä Klo 13.55-16 selostajana Hannu-Pekka Hänninen

1989: Suomen Cupin Loppuottelu KuPS-Haka TV2:ssa Klo 18.15-19.15 selostajana Tapio Suominen ja kommentaattorina mahdollisesti oli Jukka Vakkila

1990: Suomen Cupin Loppuottelu HJK-Ilves TV1:ssä Klo 13.55-15.50 selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja ruotsiksi ottelun selosti Frank Sjöman ja lisäksi ottelulle oli varattu jatkoaika Klo 15.50-16.30, mutta sille ei ollut tarvetta

1991: Suomen Cupin Loppuottelu FC Kuusysi-TPS TV2:ssa Klo 17-18.15 selostajana Antero Karapalo ja kommentaattorina mahdollisesti oli Jyrki Heliskoski ja ruotsiksi ottelun selosti Frank Sjöman

1992: Suomen Cupin Loppuottelu MYPA-FF Jaro TV1:ssä hieman alkuperäistä lähetysaikaansa pidempänä illan viimeisen ohjelman aseman takia Klo 21.30-23.20 selostajana Tapio Suominen ja kommentaattorina oli näillä näkymin Pasi Rautiainen ja ruotsiksi ottelun selosti Kaj Kunnas

1993: Suomen Cupin Välierä Haka-RoPS TV2:ssa Klo 19.25-21 selostajana Antero Mertaranta ja Suomen Cupin Loppuottelu HJK-RoPS TV2:ssa Klo 16.30-18.10 selostajana Antero Mertaranta

1994: Suomen Cupin Loppuottelu HJK-TPS selostajana näillä näkymin JP Jalo MTV3:ssa Klo 17.35-18.30

1995: Suomen Cupin Välierä HJK-FC Jazz TV1:ssä Klo 15.25-17 selostajana Tapio Suominen ja mahdollisesti kommentaattorina oli Markku Kanerva ja Suomen Cupin Loppuottelu MyPa-FC Jazz TV1:ssä Klo 13.55-16.30 selostajana Tapio Suominen ja kommentaattorina oli Jyrki Heliskoski ja kenttähaastattelijana oli Bror-Erik 'Bubi' Wallenius

1996: Suomen Cupin Loppuottelu HJK-TPS TV1:ssä Klo 13.50-16 selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja lähetysaika tietenkin venyi Jatkoajan ja Rangaistuspotkukilpailun vuoksi

1997: Suomen Cupin Välierä FC Haka-HJK TV1:ssä Klo 21.45-23.15 selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja Suomen Cupin Loppuottelu FC Haka-TPS TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen Klo 15-16.30 ja ottelun lähetysaika venyi Jatkoajalle
« Viimeksi muokattu: 09.07.2018 klo 11:41:59 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #154 : 22.06.2018 klo 19:17:24

Tämä viesti on tarkoitettu huomioviestiksi sillä aion jatkaa Jalkapallon Suomen Cupin vuosien 1958-1997 televisiolähetysten päivittämistä.

Muutoin asian vierestä puhuttuna en ainakaan toistaiseksi löytänyt mitään aihealuetta suomalaisten jalkapalloseurojen Eurooppa Cupin tai Cup-Voittajien Cupin televisioinneista joten niille saattaa ehkä tulla oma aihealue tai topikki tai ehkä mahdollisesti käyn niiden televisiointia läpi tuossa Eri maiden Jalkapalloliigojen televisioinnin topikissa.

En vielä ole aivan varma siitä asiasta, mutta hyvinkin vanhaan aikaan on tosiaan ollut jo noita Euroopassa pelattujen arvo-ottelujen televisiointia myös silloin kun suomalaiset seurat ovat olleet niissä mukana.

Jatkan kuitenkin nyt näillä puheilla tuota Suomen Cupin televisioinnin päivittämistä.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #155 : 23.06.2018 klo 03:41:54

Näillä näkymin kaiken jälkeen Jalkapallon Suomen Cupin lähetyksistä epäselviltä vaikuttavat enää oikeastaan vuosien 1974-1980 aikaiset radioinnit koska kotimaiset radioinnit olivat sisällytetty harmittavasti Tänään Sunnuntaina-ohjelmiin.

Vuosien 1974-1977 aikaisista selostajista niistä on paha sanoa mitään ja niiden osuutta voi ehkä olla melkein mahdotontakin selvittää, mutta vuosien 1978-1980 aikaisia Tänään Sunnuntaina-ohjelmia juurikin Suomen Cupin Loppuotteluista puhuttaessa saattoi selostaa tuohon aikaan muutenkin Jalkapallon SM-Sarjaa/Mestaruussarjaa ja sitä seurannutta pelkkää SM-Sarjaa ja sen otteluja selostanut Matti Lammi.

Mahdolliset Olympialaisten Jalkapallon lähetykset tai Suomen Karsintapelit Olympialaisiin pitänee laittaa omalle kokonaan uudelle aihealueelle kun en löytänyt niille mitään sopivaa topikkia.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #156 : 09.07.2018 klo 11:38:26

Tämä viesti on lähinnä tarkoitettu huomioviestiksi, mutta uusina asioina ja lähetyksinä löytyivät kuitenkin Suomen Cupin 1992 Loppuottelun ja Suomen Cupin 1997 Välierän osalta asiaa joista tietenkin Suomen Cupin 1997 Välierä on kokonaan uutta ja Suomen Cupin 1992 Loppuottelun osalta tulee hieman enemmän asiaa lähetyksestä.

Suomen Cupin 1992 Loppuottelussa oli hieman enemmän lähetysaikaa päivän viimeisenä ohjelmana ja lisäksi Tapio Suomisella taisi olla kommentaattorikin mukana lähetyksessä ja mikäli oli niin hän olisi ollut Pasi Rautiainen ja Suomen Cupin 1997 Välierässä mittaa toisistaan ottivat FC Haka-HJK ja selostajana lähetyksessä TV1:ssä toimi Hannu-Pekka Hänninen.

Päivitän nuo uudet tiedot tuohon Suomen Cupin lähetyksiä käsittelevään suureen viestiin.

 
Sivuja: 1 ... 6 [7]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines