FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.12.2019 klo 06:19:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Joulupata 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon SM-Sarjan / Futisliigan / Veikkausliigan TV-lähetyshistoriaa  (Luettu 43495 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #175 : 06.05.2019 klo 17:41:20

Jalkapallon Liigacupin lähetyksiä tulee seuraavaksi tähän alle vuosilta 1994-1997 ja näistä puhuttaessa ainakin näillä näkymin nähtiin vain pelkät Loppuottelut:

Jalkapallon Liigacup televisiossa 1994-1997

1994: Liigacupin Loppuottelu HJK-FC Jazz 30.10.1994 Klo 15-16.30 PTV:ssä (Harmittavasti selostajaa ei löytynyt ja erikoisesti muun muassa Vaasan PTV näytti tämän ottelun ainakin tietääkseni vain kokonaisena jälkilähetyksenä Klo 23.15-00.45. Joillakin muillakin rannikon ruotsinkielisillä alueilla tämä ottelu nähtiin myös vain kokonaisempana jälkilähetyksenä kyseisten alueiden paikallisilla PTV-kanavilla Klo 22.15-23.45, mutta muun muassa Pietarsaaren alueella esimerkiksi tätä ottelua ei siellä päin tapahtuma-aikaan olleiden teknisten vikojen takia kaiketi nähty lainkaan tai ainakin nähtiin vain osittaisena ja edelleen tarkoitetun kokonaisena jälkilähetyksenä.)

1995: Liigacupin Loppuottelu HJK-FC Haka 12.7.1995 Klo 21.25-23 TV1:ssä selostajana Bror-Erik Wallenius mahdollisesti kommentaattorin kanssa tai sitä ilman ja samassa yhteydessä nähtiin myös ilmeisesti jonkinlaisena koosteena tai muuna lyhyempänä lähetyksenä Naisten Suomen Cupin Loppuottelu FC Kontu-TiPS

1996: Liigacupin Loppuottelu HJK-RoPS 16.5.1996 Klo 14.55-16.53 TV1:ssä selostajana Tapio Suominen ja kommentaattorina Jyrki Heliskoski

1997: Liigacupin Loppuottelu VPS-HJK 26.6.1997 Klo 23.30-00.59 TV1:ssä selostajana Bror-Erik Wallenius ja kommentaattorina Martti Kuusela
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #176 : 06.05.2019 klo 18:03:27

Vuoden 1996 Jalkapallon Suomen Cupista on näillä näkymin näytetty sittenkin aiemmin luulemani, mutta toistaiseksi vielä laittamattoman yhden Välierän TV-lähetyksen sijaan peräti molemmat Välierät.

Aion päivittää kyseisenä seikan tuohon tämän aihealueen edellisen alueosioon eli seiskaosioon heti tämän viestin jälkeen.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #177 : 06.06.2019 klo 13:23:09

Vuoden 1990 Futisliigan kautta koskien aiemman Jalkapalloliigojen televisioinnin aihealueen viestin mukaisesti olen näillä näkymin päättänyt mahdollisen aloitusviestin mahtumisen mahdollisuuden mukaan laittaa noihin ottelujen televisiointeihin suuren poikkeuksen.

Normaalisti erinäiset harjoitusottelut eivät kuulu tietenkään listalle kun ne koskevat tietenkin varsinaisia pelikaudella tulleita otteluja, mutta Futisliigan Harjoituskauden Päätösottelu 1990 on kuitenkin lähtökohtaisesti poikkeus ainoana muuna televisioituna Futisliigan lähetyksenä sinä vuonna Toista ja Ratkaisevaa Loppuottelua huomioimatta milloin oli mahdollista nähdä kotimaiselta selvemmin näkyvältä ja suuremmalta televisiokanavalta kotimaisen jalkapalloilun korkeimman sarjatason otteluja.

Syy sille tietenkin oli se, että yksikään kanava ei paikalliskanavia lopulta televisioinnut Futisliigaa sinä vuonna ellei tätä ottelua Kolmostelevision osalta lasketa tai aivan viime hetkellä Toisen ja Ratkaisevan Loppuottelun näyttänyttä Yleisradiota ja sen TV2-kanavaa.

Futisliigan osuus oli pitkään vuoden 1990 aikana selvä, että YLE:llä otteluja ei tultaisi näkemään.

Kolmostelevision osuus vaikutti lupaavalta, mutta neuvottelut kaatuivat loppumetreillä tietenkin yleiseen Palloliiton ja Yleisradion maaottelusotkun lisäksi myös Kolmostelevision omiin toimilupasääntöihin mitkä kiusasivat myös MTV:täkin mahdollisen televisioinnin osalta.

Toki vuoden 1990 toimilupasäännöt suoran tai yleisen tapahtumaurheilun osalta Kolmostelevision ja MTV:n suhteen olivat sinä vuonna jo helpottuneet vuoden 1988 vastaaviin nähden, mutta eivät kuitenkaan riittävän paljon eivätkä järkevästi enää Futisliigan alkukaudelle tullessa.

Tämä kyseinen ottelu oli Futisliigan Harjoituskauden Päätösottelu 1990, mutta myös ammatillinen hyväntekeväisyysottelu eli nk. Charity Shield-luokan ottelu jossa tietenkin ottelijoilla täytyi olla jotain merkittävää taustaa.

FC Kuusysi oli tietenkin tilanteesta ja näkökannasta riippuen viimeinen Jalkapallon SM-Sarjan voittaja tai myös ensimmäinen Jalkapalloliigan/Kansallisliigan/Palloliigan/Futisliigan/Veikkausliigan voittaja vuonna 1989 kun vihdoin ja viimein kotimaisen korkeimman jalkapallosarjamme päättäjät päättivät ryhtyä ammattimaisuuteen.

Harmittavasti kuitenkin SM-Sarjan muuttuessa ammattimaiseksi ei oikein järkevää nimeä tunnuttu keksivän ja esimerkiksi Veikkausliigan nimeä ei vain lopulta otettu kun tietenkin Veikkausta ei ihan vielä saatu pääsponsoriksi (Lopulta saatiin tietenkin vuodeksi 1992.) ja sitten saatiin Futura/Neste-Futura sponsoroimaan jolloin tietenkin Jalkapallon Nesteliigan sijaan oli järkevämpää nimetä sarja Jalkapallon Futisliigaksi.

KuPS vuorostaan oli tietenkin viimeisen Jalkapallon SM-Sarjan aikaisen Jalkapallon Suomen Cupin Mestari tai Suomen Cupin Voittaja ja tietenkin tuon ajan sponsorinimen ja osin myös vuoden 1989 ja 1990 talvikauden ajan olleen Jalkapallon Kansallisliigaa ja sen nimeä mukailevan Jalkapallon Kansallis-Cupin 1989 Mestari tai Voittaja.

Enimmäkseen osapuolista puhuttaessa ennen ottelua niistä oltiin yhtä mieltä vaikkakin myös viimeisen SM-Sarjan tai myös ensimmäisen Jalkapalloliigan/Kansallisliigan/Palloliigan/Futisliigan/Veikkausliigan sarjan toiseksi sijoittunut eli TPS olisi kovasti halunnut päästä Kolmostelevision TV-ottelun kuvaruutuun.

Ei kuitenkaan päässyt.

Kuten ei myöskään tämän TV-lähetyksen kenttäoloja hallinnut HJK:kaan haluistaan huolimatta vaikka ottelu tuli tietenkin Helsingin Olympiastadionilla ja HJK TV-ruudussa olisi tietysti ollut houkuttelevin ratkaisu jopa Harjoituskauden Päätösottelussakin.

Lopulta siis kaikkiaan vuonna 1990 nähtiin vain pääkaudella HJK ja FC Kuusysi isommin kansallisemmassa kuvaruudussa ja tietenkin tämän erikoisen ottelun ja Harjoituskauden Päätösottelun mukaan laskien myös KuPS eli kolme joukkuetta nähtiin isommin kansallisemmassa kuvaruudussa.

Kolmostelevision päätös olla näyttämättä Futisliigaa tietenkin harmitti myös alustavaa Kolmostelevision Futisliigan TV-ottelujen selostajaa ja kommentaattoria eli Jukka Pakkasta ja Jyrki Heliskoskea jotka olivat jo lupautuneet lähetyksiin.

Tietenkään hirveän montaa lähetystä ei olisi tullut vuoden 1990 aikana kaikkiaan, mutta olisi kuitenkin tullut muun muassa Futisliigan avauspäivältä 29.4.1990 kuten myös toukokuussa 1990 mikäli YLE ei siihen mennessä niitä olisi halunnut näyttää.

Tässä itse Kolmostelevision erikoinen Futisliigan 1990 kautta koskenut lähetys:

22.4.1990: Futisliigan Harjoituskauden Päätösottelu KuPS-FC Kuusysi Klo 15-16.55 TV3:lla suorana lähetyksenä ja mahdollinen Jatkoaika ja Rangaistuspotkukilpailu siihen päälle tarpeen mukaan mahdollistaen selostajina Jukka Pakkanen ja Jyrki Heliskoski

Päivitys: Valitettavasti näyttää siltä, että ei mahdu tuo uusin jalkapallolisäys aloitusviestiin. Pitänee palata myöhemmin asiaan kun ehtii etsiä nuo kaikki vanhemman ajan puuttuvat jalkapallo-ottelut ja päivittää sitten siinä yhteydessä.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 13:31:53 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #178 : 07.08.2019 klo 21:30:38

Vanhempien aikojen kotimaisen jalkapallon selostajia on viime aikoina selvinnyt varsin paljonkin mitä erinäisimpien tutkimusvaiheiden jälkeen.

Vuoden 1965 yhden puuttuvan ottelun selostaja olisi myös selvinnyt ilman kokonaan väärin alun perinkin ladattua ja koottua mikrofilmirullaa joka tietysti näytti eri kommervenkeistä katsottuna aivan mitä sattuu jonka myötä yhden ottelun selostaja jäi vieläkin pimentoon, mutta kolmikko Anssi Kukkonen, Esko Piipponen tai Juha Jokinen on sen mitä todennäköisimmin selostanut.

Esko Piipposen selostusten määrät ovat nousussa piakkoin varsin paljonkin kuten myös Anssi Kukkosen ja Seppo Kannaksenkin osuudet televisioidussa maajoukkuetason jalkapalloiluista historiallisesti puhuttaessa.

Ainakin yksi maaottelukin löytyi mitä pidin alkujaan näkymättömänä ja mikäli se vielä jostakin syystä olisi jäänytkin vielä yhtä huonolla onnella edelleen näyttämättä kuin milloin se aiottiin näyttää niin sen Yleisradio ainakin ihan oikeasti aikoi näyttää ja hieman Jääkiekon SM-Sarjan vuosien 1968-1975 aikakauden mukaisesti nk. Kuvasi Purkkiin ja aikoi selvästi sen sitten myös jälkikäteen näyttää reilusti myöhemminkin tuon ajan jääkiekkoa mukaillen joskin tämä alkujaan mielestäni näkymätön tapaus on sattunut yhtä sensaatiomaisesti ihan 1980-luvulla!

Lähipäivinä tulen tuota listaa päivittämään aika monellekin eri alueelle kuin niin tälle alueelle, MM ja EM-puolelle on löytynyt paljon uutta tietoa ja ennen kaikkea päivitysten myötä melkein kaikki kotimaiset radioselostajat merkittävälle jalkapalloilulle ovat löytyneet nimenomaan maajoukkuetasolta puhuttaessa ja siinä työssä kunnostautuivat kotimaisesti puhuttaessa kaksikko Pentti Pirhonen ja Aulis Virtanen jotka tosiaan toimivat 1960-luvulla lähetyksissään myös kommentaattoreina aina toisen tästä kaksikosta selostaessa vaikkakin välillä Pirhonen ja Virtanen selostivat myös yksinäänkin.

1960-luvulla tai erittäin vanhan ajan kotimaisen jalkapallon merkittävä selostaja ruotsinkielisellä puolella oli vuorostaan itse Göran Stubb ainakin kaikkien tutkimusten jälkeen!
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #179 : 08.08.2019 klo 10:38:23

Tähän väliin ajattelin laittaa huomioviestinä vuosien 1963-1966 kotimaisten jalkapallo-ottelujen selostajat päivityksenä sisältäen siinä samalla päivityksen myös Suomen Cupin 1965 radioselostajasta.

Liitän nuo kotimaisten jalkapallo-ottelujen selostajat sarjapeleistä aloitusviestiin karsien myös niissä olevaa oheiskirjoitusta varsinkin vuoden 1966 ainoaksi ottelulähetykseksi näillä näkymin hyvin todennäköisesti jääneen ottelun osalta.

Vieläkin puuttuu paljon vuosien 1966-1970 eli kotimaisen jalkapalloilun televisioinnilta nk. Mustilta Vuosilta varmuutta edes alustavienkaan lähetysten selostajista kun nyt uusimpana mukaan on liittynyt yksi epävarma lähetys Ilves-Kissojen ja HJK:n välisestä ottelusta noilta vuosilta.

Suomen Cupin 1965 radioselostajan lisään omaan viestiinsä tämän aihealueen seiskaosioon myös heti aloitusviestin päivityksen jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 08.08.2019 klo 10:54:41 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #180 : 24.08.2019 klo 06:45:33

Vuosien 1985-1988 ajan suomalaisia jalkapallon ystäviä ilahduttaneet Urheilukakkonen ja Eturivi ovat nyt kaikkien Jalkapallon SM-Sarjan lähetysten osalta nyt löytyneet sen osalta, että miten monta ottelua niitä ehti kaikkiaan tulla.

Viimeinen puuttunut lähetys oli 14.9.1986 ollut lähetys jonka laitan seuraavaan viestiin.

Kaikkiaan hirveän montaa lähetystä ei tullut historian aikana ohjelmasta ja vuoden 1984 puolella esimerkiksi Jääkiekon SM-Liigaan verrattuna Urheilukakkosen alkamisella ei ollut vaikutusta Jalkapallon SM-Sarjaan koska Urheilukakkonen alkoi lopulta syyskuun 1984 sijaan lopulta vasta 11.11.1984 eli sen vuoden marraskuussa.

Eturivinkin alkamisessa oli aikanaan vuoden 1987 kesällä omat ongelmansa ja sekin alkoi lopulta vasta syyskuussa 1987 13.9.1987 eteenpäin ja ohjelmien Urheilukakkonen ja Eturivi tekeminen päättyi tietenkin vielä ennen aikojaan vuoden 1988 elokuun tai syyskuun sijaan jo toukokuussa 1988 22.5.1988 tulleeseen Eturivin lähetykseen kun 9.11.1986 alkaen aina maaliskuuhun 1987 asti oltiin tuota ohjelmaa murrosvaiheensa takia nimitetty nimellä Urheilukakkonen/Eturivi hieman lehdestä riippuen aina siihen asti kunnes kyseinen ohjelma jäi erittäin pitkälle tauolle.

Erilaiset, eripituiset tauot sotkivat myös Urheilukakkosen ja Eturivin ohjelmahistoriaa vuosina 1984-1988 sen verran, että paljon jäi ainakin kesäkaudelta potentiaalisia jalkapallo-otteluja hyödyntämättä kuvaruudussa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #181 : 24.08.2019 klo 07:11:03

Jalkapallon SM-Sarjan ottelumäärät vuosilta 1985-1988 Urheilukakkosen ja Eturivin osalta tulevat tässä joten laitan ne tähän viestiin erikseen yksitellen:

Jalkapallon SM-Sarja

1985

30.6.1985: FC Kuusysi-RoPS Klo 16.55-17.55 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen

8.9.1985: KePS-TPS Klo 19.30-20.30 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

15.9.1985: Ilves-Koparit ja TPS-HJK SM-Sarjan runkosarjan päätöskierrokselta joko Klo 17.30-18.20 tai Klo 19.50-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosessa koska toisella näistä aikapaikoista nähtiin Belgian Spa-Francorchampsin radalla ajettu F1-kisa

22.9.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Uusintaottelu Välieriin Ilves-FC Kuusysi Klo 16-17.43 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Tämä ottelu näytettiin muuttuneen SM-Sarjan aikataulun mukaisesti alkuperäisen aikataulun ilmoittaman SM-Sarjan Ensimmäisen Välieräottelun eli Ilves-TPS tai HJK-KePS sijaan ja lisäksi ottelu saattoi olla kokonaan suorakin lähetys TV1:ssä minkä johdosta lähetysaika saattaa olla erilainen kuin tässä kirjoitetussa taustatiedossa. TV1:ssä tuona päivänä ohjelmat alkoivat Klo 13.45 ja mikäli tämä ottelu olisi jostakin syystä nähty TV2:ssa niin sen päivän ohjelmat olisivat alkaneet Klo 15.45 ja tämän aikataulutuksen laitoin lähinnä mahdollisen suoran lähetyksen varalta.)

29.9.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Ensimmäinen Välieräottelu Ilves-TPS joko Klo 17.30-18.15 tai Klo 19.45-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosessa koska toisella noista aikapaikoista näytettiin muuta urheilua

6.10.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Toinen ja Ratkaiseva Välieräottelu HJK-KePS Klo 19.30-20.31 Urheilutunnilla TV2:ssa selostajana Antero Karapalo ja kommentaattorina Martti Kuusela (Tämän ohjelman lopuksi tai muutoin samana päivänä ilmeisesti muuten vain jossakin vaiheessa sitä nähtiin todella lyhyesti pieni pätkä Formula 1:n Brands Hatchin kilpailusta jonka Nigel Mansell voitti. Tämä ottelu on melkein varmasti lopulta tullut vain koosteena vaikkakin pienen pieni mahdollisuus myös suorana näkyneeseen otteluun heti päivän ohjelmien alkuun olisi ollut näillä näkymin TV2:ssa tai TV1:ssä.)

9.10.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Ensimmäinen Loppuottelu Ilves-HJK joko TV1:ssä tai TV2:ssa ennen Klo 17.30 alkaneita päivän normaaleja ohjelmia yllättäen alkaneena suorana lähetyksenä tai viimeistään Klo 19 eteenpäin mikäli Tampereella oli eri peliaika ottelulle myöskin joko TV1:ssä tai TV2:ssa jolloin sen edeltä olisi peruttu muita ohjelmia ja tämän olisi tietenkin selostanut joko Hannu-Pekka Hänninen tai Antero Karapalo?

Epävarmemmista otteluista puhuttaessa tuo vuoden 1985 Ensimmäinen Loppuottelu on mielestäni varmempi kuin tuo vuoden 1984 Ensimmäinen Välierä televisiosta tulleena tai aikanaan ainakin vanhalla Futisforumilla joku käyttäjä ainakin muisteli nähneensä molemmat vuoden 1985 Loppuottelut suorana, mutta ei niinkään vuoden 1984 ratkaisevia ottelulähetyksiä ja sama käyttäjä muisti nähneensä suorana myös vuoden 1983 päätösottelun tai ainakin edes kokonaisena jälkilähetyksenä ennemmin kuin koosteena.

13.10.1985: HJK-Ilves Jalkapallon SM-Sarjan Toinen ja Ratkaiseva Loppuottelu TV1:ssä joko suorana Klo 14-15.40 TV1:ssä ja sen jälkeen päättyen viimeistään ennen Klo 16.35 tai jälkikäteen Klo 16.35-18.15 selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja tästä ottelusta oli Urheilukakkosella noin kolmen minuutin mittainen pätkäkin

Jalkapallon SM-Sarja

1986

27.4.1986: Haka-FC Kuusysi ja PPT-KePS Jalkapallon SM-Sarjan avauskierrokselta joko Klo 17.30-18 tai Klo 19.15-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosessa koska toisella näistä aikapaikoista nähtiin San Marinon Imolassa ajettu F1-kisa

20.7.1986: PPT-HJK Klo 16.25-17.25 TV1:ssä selostajana Markku Kataja

14.9.1986: TPS-KePS Klo 19.20-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosen toisella osuudella kun ensimmäisellä osuudella Klo 18.05-19 nähtiin muuta urheilua

21.9.1986: Haka-KuPS Klo 23.15-00.15 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Pääotteluksi aiottu HJK-FC Kuusysi siirtyi HTV:lle.)

28.9.1986: RoPS-TPS Klo 18.05-19.10 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

5.10.1986: FC Kuusysi-PPT Klo 18-19.10 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo vaikka ottelu saattoi mahdollisesti jäädä ilmoitettua lyhyemmäksi sen sijaan, että ottelu olisi jatkunut Urheilutunnin pääaiheena loppuun asti.

Jalkapallon SM-Sarja

1987

5.7.1987: Ilves-HJK klo 20.45-21.46 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

19.7.1987: FC Kuusysi-Mikkelin Palloilijat klo 16-17.22 TV1:ssä selostajana Seppo Kannas

13.9.1987: HJK-Haka klo 19.30-20.20 TV2:ssa olleessa Eturivissä

26.9.1987: Porin Pallotoverit-Turun Palloseura klo 17.45-19.05 TV2:ssa selostajana Aulis Virtanen

4.10.1987: HJK-Porin Pallotoverit klo 16.25-17.25 TV1:ssä selostajana Pentti Salmi (Huom! Tämä TV-ottelu oli viimeiseltä ja todennäköisesti mestaruuden ratkaisevalta sarjakierrokselta. HS Aikakoneen mukaan tätä ottelua ei ole näytetty lainkaan vaikka ruotsinkielisten alueen sanomalehtien ja Suomen Kuvalehden mukaan ottelu näytettiin. Sen ja uusien muidenkin todisteiden valossa HS Aikakoneen näkemys vaikuttaa virheelliseltä. Näillä näkymin tämä ottelu kuitenkin saatettiin mahdollisesti peruuttaa omalta alkuperäiseltä aikapaikaltaan ja näyttää myöhemmällä ajalla samalla kanavalla tai viimeistään Urheiluruudun pidempänä koosteena.)

Jalkapallon SM-Sarja

1988

8.5.1988: Haka-Porin Pallotoverit klo 19.30-20.20 TV2:ssa olleessa Eturivissä

24.7.1988: TPS-HJK klo 15-17 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Tämä ottelu venyi muistaakseni tavallista odotettua pidemmäksi tai se aloitettiin tavallista myöhemmin jostakin syystä. Samana päivänä heti ottelun jälkeen piti näyttää Saksan Grand Prix F1:stä koosteena, mutta jalkapallon venymisen johdosta tunnin mittainen F1:n kooste Saksan kisasta kutistui vain 25-30 minuutin mittaiseksi ja lisäksi lähetys saatettiin siirtää näkymään myös vain TV2:n puolella.)

14.8.1988: Lahden Reipas-Haka klo 20.05-21.45 TV3:ssa selostajana Martti Kuusela (Huom! Tämän ottelun piti olla alun perin TV2:n ottelu, mutta Yleisradio perui ottelun näyttämisen jolloin viime hetkellä ainakin tiettävästi tämä ottelu nähtiin Kolmostelevision puolella.)

21.8.1988: Kemin Palloseura-Haka klo 20.45-21.36 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo (Huom! Aiemmasta KUPS:sta poiketen tässä ottelussa alustavasta poiketen sen tilalla todella pelasi pelasi Kemin Palloseura tässä TV-ottelussa. Lisäksi Haka kiisteli tästä TV-pelistä Palloliiton, SM-Sarjan ja Yleisradion kanssa. Haka sai lopulta pidettyä seuramuutosta huomioimatta pidettyä pintansa tästä TV-pelistä vaikkakin Yleisradio ja SM-Sarjan pomot olisivat halunneet antaa Hakan sijaan tämän TV-ottelun muille seuroille.)

11.9.1988: Lahden Reipas-TPS klo 16.50-18.26 TV1:ssä selostajana Pentti Salmi ja kommentaattorina oli Martti Kuusela

9.10.1988: TPS-RoPS klo 18.10-19 TV2:ssa selostajana Aulis Virtanen

Pienenä huomioviestinä tähän juttuun koetan vielä mahduttaa noita eri ottelupäivityksiä myös aloitusviestiin jälleen kerran nyt kun tilaa on vähän enemmän, mutta kunhan pulmallinen ja hankala 1960-luvun lähetysten tilanne selviäisi nk. Mustilta Vuosilta niin sitten voisi yrittää lisätä myös tilaa muille otteluille kuten vuoden 1976 TV-lähetyksille kunnolla mikäli ei sitten millään mahdu avausviestiin nuo päivitykset.

Paljoa itsessään epäselvää ei ole paitsi yhden vuoden 1965 lähetyksen tarkka selostaja ja toisen, äärimmäisen yllätyslähetyksenä tulleen neljännen ottelun osapuolet samalta vuodelta, vuosien 1979-1980 viimeiset puuttuvat lähetykset ensin mainitulta vuodelta kahden lähetyksen osalta ja vuoden 1980 osalta yhden lähetyksen osalta, sitten jossain määrin vuosien 1984-1985 ratkaisuottelujen olemiset suorana tai ei ja tietenkin vuoden 1987 viimeisen lähetyksen tarkka lähetysmuoto kun kyseinen lähetys tosiaan tuli kyllä, mutta miten ja missä muodossa niin aikamoinen mysteeri tuntuu kyllä olevan.

Ja tietenkin myös vuoden 1996 13.10.1996 lähetyksestä puuttuu vieläkin tarkka selostaja YLE:n ottelujen osalta.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2019 klo 07:20:44 kirjoittanut Piippu-Virtanen »

 
Sivuja: 1 ... 7 [8]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines