FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.11.2024 klo 00:39:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 7 [8]
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallon SM-Sarjan / Futisliigan / Veikkausliigan TV-lähetyshistoriaa  (Luettu 49849 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #175 : 06.05.2019 klo 17:41:20

Jalkapallon Liigacupin lähetyksiä tulee seuraavaksi tähän alle vuosilta 1994-1997 ja näistä puhuttaessa ainakin näillä näkymin nähtiin vain pelkät Loppuottelut:

Jalkapallon Liigacup televisiossa 1994-1997

1994: Liigacupin Loppuottelu HJK-FC Jazz 30.10.1994 Klo 15-16.30 PTV:ssä (Harmittavasti selostajaa ei löytynyt ja erikoisesti muun muassa Vaasan PTV näytti tämän ottelun ainakin tietääkseni vain kokonaisena jälkilähetyksenä Klo 23.15-00.45. Joillakin muillakin rannikon ruotsinkielisillä alueilla tämä ottelu nähtiin myös vain kokonaisempana jälkilähetyksenä kyseisten alueiden paikallisilla PTV-kanavilla Klo 22.15-23.45, mutta muun muassa Pietarsaaren alueella esimerkiksi tätä ottelua ei siellä päin tapahtuma-aikaan olleiden teknisten vikojen takia kaiketi nähty lainkaan tai ainakin nähtiin vain osittaisena ja edelleen tarkoitetun kokonaisena jälkilähetyksenä.)

1995: Liigacupin Loppuottelu HJK-FC Haka 12.7.1995 Klo 21.25-23 TV1:ssä selostajana Bror-Erik Wallenius mahdollisesti kommentaattorin kanssa tai sitä ilman ja samassa yhteydessä nähtiin myös ilmeisesti jonkinlaisena koosteena tai muuna lyhyempänä lähetyksenä Naisten Suomen Cupin Loppuottelu FC Kontu-TiPS

1996: Liigacupin Loppuottelu HJK-RoPS 16.5.1996 Klo 14.55-16.53 TV1:ssä selostajana Tapio Suominen ja kommentaattorina Jyrki Heliskoski

1997: Liigacupin Loppuottelu VPS-HJK 26.6.1997 Klo 23.30-00.59 TV1:ssä selostajana Bror-Erik Wallenius ja kommentaattorina Martti Kuusela
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #176 : 06.05.2019 klo 18:03:27

Vuoden 1996 Jalkapallon Suomen Cupista on näillä näkymin näytetty sittenkin aiemmin luulemani, mutta toistaiseksi vielä laittamattoman yhden Välierän TV-lähetyksen sijaan peräti molemmat Välierät.

Aion päivittää kyseisenä seikan tuohon tämän aihealueen edellisen alueosioon eli seiskaosioon heti tämän viestin jälkeen.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #177 : 06.06.2019 klo 13:23:09

Vuoden 1990 Futisliigan kautta koskien aiemman Jalkapalloliigojen televisioinnin aihealueen viestin mukaisesti olen näillä näkymin päättänyt mahdollisen aloitusviestin mahtumisen mahdollisuuden mukaan laittaa noihin ottelujen televisiointeihin suuren poikkeuksen.

Normaalisti erinäiset harjoitusottelut eivät kuulu tietenkään listalle kun ne koskevat tietenkin varsinaisia pelikaudella tulleita otteluja, mutta Futisliigan Harjoituskauden Päätösottelu 1990 on kuitenkin lähtökohtaisesti poikkeus ainoana muuna televisioituna Futisliigan lähetyksenä sinä vuonna Toista ja Ratkaisevaa Loppuottelua huomioimatta milloin oli mahdollista nähdä kotimaiselta selvemmin näkyvältä ja suuremmalta televisiokanavalta kotimaisen jalkapalloilun korkeimman sarjatason otteluja.

Syy sille tietenkin oli se, että yksikään kanava ei paikalliskanavia lopulta televisioinnut Futisliigaa sinä vuonna ellei tätä ottelua Kolmostelevision osalta lasketa tai aivan viime hetkellä Toisen ja Ratkaisevan Loppuottelun näyttänyttä Yleisradiota ja sen TV2-kanavaa.

Futisliigan osuus oli pitkään vuoden 1990 aikana selvä, että YLE:llä otteluja ei tultaisi näkemään.

Kolmostelevision osuus vaikutti lupaavalta, mutta neuvottelut kaatuivat loppumetreillä tietenkin yleiseen Palloliiton ja Yleisradion maaottelusotkun lisäksi myös Kolmostelevision omiin toimilupasääntöihin mitkä kiusasivat myös MTV:täkin mahdollisen televisioinnin osalta.

Toki vuoden 1990 toimilupasäännöt suoran tai yleisen tapahtumaurheilun osalta Kolmostelevision ja MTV:n suhteen olivat sinä vuonna jo helpottuneet vuoden 1988 vastaaviin nähden, mutta eivät kuitenkaan riittävän paljon eivätkä järkevästi enää Futisliigan alkukaudelle tullessa.

Tämä kyseinen ottelu oli Futisliigan Harjoituskauden Päätösottelu 1990, mutta myös ammatillinen hyväntekeväisyysottelu eli nk. Charity Shield-luokan ottelu jossa tietenkin ottelijoilla täytyi olla jotain merkittävää taustaa.

FC Kuusysi oli tietenkin tilanteesta ja näkökannasta riippuen viimeinen Jalkapallon SM-Sarjan voittaja tai myös ensimmäinen Jalkapalloliigan/Kansallisliigan/Palloliigan/Futisliigan/Veikkausliigan voittaja vuonna 1989 kun vihdoin ja viimein kotimaisen korkeimman jalkapallosarjamme päättäjät päättivät ryhtyä ammattimaisuuteen.

Harmittavasti kuitenkin SM-Sarjan muuttuessa ammattimaiseksi ei oikein järkevää nimeä tunnuttu keksivän ja esimerkiksi Veikkausliigan nimeä ei vain lopulta otettu kun tietenkin Veikkausta ei ihan vielä saatu pääsponsoriksi (Lopulta saatiin tietenkin vuodeksi 1992.) ja sitten saatiin Futura/Neste-Futura sponsoroimaan jolloin tietenkin Jalkapallon Nesteliigan sijaan oli järkevämpää nimetä sarja Jalkapallon Futisliigaksi.

KuPS vuorostaan oli tietenkin viimeisen Jalkapallon SM-Sarjan aikaisen Jalkapallon Suomen Cupin Mestari tai Suomen Cupin Voittaja ja tietenkin tuon ajan sponsorinimen ja osin myös vuoden 1989 ja 1990 talvikauden ajan olleen Jalkapallon Kansallisliigaa ja sen nimeä mukailevan Jalkapallon Kansallis-Cupin 1989 Mestari tai Voittaja.

Enimmäkseen osapuolista puhuttaessa ennen ottelua niistä oltiin yhtä mieltä vaikkakin myös viimeisen SM-Sarjan tai myös ensimmäisen Jalkapalloliigan/Kansallisliigan/Palloliigan/Futisliigan/Veikkausliigan sarjan toiseksi sijoittunut eli TPS olisi kovasti halunnut päästä Kolmostelevision TV-ottelun kuvaruutuun.

Ei kuitenkaan päässyt.

Kuten ei myöskään tämän TV-lähetyksen kenttäoloja hallinnut HJK:kaan haluistaan huolimatta vaikka ottelu tuli tietenkin Helsingin Olympiastadionilla ja HJK TV-ruudussa olisi tietysti ollut houkuttelevin ratkaisu jopa Harjoituskauden Päätösottelussakin.

Lopulta siis kaikkiaan vuonna 1990 nähtiin vain pääkaudella HJK ja FC Kuusysi isommin kansallisemmassa kuvaruudussa ja tietenkin tämän erikoisen ottelun ja Harjoituskauden Päätösottelun mukaan laskien myös KuPS eli kolme joukkuetta nähtiin isommin kansallisemmassa kuvaruudussa.

Kolmostelevision päätös olla näyttämättä Futisliigaa tietenkin harmitti myös alustavaa Kolmostelevision Futisliigan TV-ottelujen selostajaa ja kommentaattoria eli Jukka Pakkasta ja Jyrki Heliskoskea jotka olivat jo lupautuneet lähetyksiin.

Tietenkään hirveän montaa lähetystä ei olisi tullut vuoden 1990 aikana kaikkiaan, mutta olisi kuitenkin tullut muun muassa Futisliigan avauspäivältä 29.4.1990 kuten myös toukokuussa 1990 mikäli YLE ei siihen mennessä niitä olisi halunnut näyttää.

Tässä itse Kolmostelevision erikoinen Futisliigan 1990 kautta koskenut lähetys:

22.4.1990: Futisliigan Harjoituskauden Päätösottelu KuPS-FC Kuusysi Klo 15-16.55 TV3:lla suorana lähetyksenä ja mahdollinen Jatkoaika ja Rangaistuspotkukilpailu siihen päälle tarpeen mukaan mahdollistaen selostajina Jukka Pakkanen ja Jyrki Heliskoski

Päivitys: Valitettavasti näyttää siltä, että ei mahdu tuo uusin jalkapallolisäys aloitusviestiin. Pitänee palata myöhemmin asiaan kun ehtii etsiä nuo kaikki vanhemman ajan puuttuvat jalkapallo-ottelut ja päivittää sitten siinä yhteydessä.
« Viimeksi muokattu: 06.06.2019 klo 13:31:53 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #178 : 07.08.2019 klo 21:30:38

Vanhempien aikojen kotimaisen jalkapallon selostajia on viime aikoina selvinnyt varsin paljonkin mitä erinäisimpien tutkimusvaiheiden jälkeen.

Vuoden 1965 yhden puuttuvan ottelun selostaja olisi myös selvinnyt ilman kokonaan väärin alun perinkin ladattua ja koottua mikrofilmirullaa joka tietysti näytti eri kommervenkeistä katsottuna aivan mitä sattuu jonka myötä yhden ottelun selostaja jäi vieläkin pimentoon, mutta kolmikko Anssi Kukkonen, Esko Piipponen tai Juha Jokinen on sen mitä todennäköisimmin selostanut.

Esko Piipposen selostusten määrät ovat nousussa piakkoin varsin paljonkin kuten myös Anssi Kukkosen ja Seppo Kannaksenkin osuudet televisioidussa maajoukkuetason jalkapalloiluista historiallisesti puhuttaessa.

Ainakin yksi maaottelukin löytyi mitä pidin alkujaan näkymättömänä ja mikäli se vielä jostakin syystä olisi jäänytkin vielä yhtä huonolla onnella edelleen näyttämättä kuin milloin se aiottiin näyttää niin sen Yleisradio ainakin ihan oikeasti aikoi näyttää ja hieman Jääkiekon SM-Sarjan vuosien 1968-1975 aikakauden mukaisesti nk. Kuvasi Purkkiin ja aikoi selvästi sen sitten myös jälkikäteen näyttää reilusti myöhemminkin tuon ajan jääkiekkoa mukaillen joskin tämä alkujaan mielestäni näkymätön tapaus on sattunut yhtä sensaatiomaisesti ihan 1980-luvulla!

Lähipäivinä tulen tuota listaa päivittämään aika monellekin eri alueelle kuin niin tälle alueelle, MM ja EM-puolelle on löytynyt paljon uutta tietoa ja ennen kaikkea päivitysten myötä melkein kaikki kotimaiset radioselostajat merkittävälle jalkapalloilulle ovat löytyneet nimenomaan maajoukkuetasolta puhuttaessa ja siinä työssä kunnostautuivat kotimaisesti puhuttaessa kaksikko Pentti Pirhonen ja Aulis Virtanen jotka tosiaan toimivat 1960-luvulla lähetyksissään myös kommentaattoreina aina toisen tästä kaksikosta selostaessa vaikkakin välillä Pirhonen ja Virtanen selostivat myös yksinäänkin.

1960-luvulla tai erittäin vanhan ajan kotimaisen jalkapallon merkittävä selostaja ruotsinkielisellä puolella oli vuorostaan itse Göran Stubb ainakin kaikkien tutkimusten jälkeen!
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #179 : 08.08.2019 klo 10:38:23

Tähän väliin ajattelin laittaa huomioviestinä vuosien 1963-1966 kotimaisten jalkapallo-ottelujen selostajat päivityksenä sisältäen siinä samalla päivityksen myös Suomen Cupin 1965 radioselostajasta.

Liitän nuo kotimaisten jalkapallo-ottelujen selostajat sarjapeleistä aloitusviestiin karsien myös niissä olevaa oheiskirjoitusta varsinkin vuoden 1966 ainoaksi ottelulähetykseksi näillä näkymin hyvin todennäköisesti jääneen ottelun osalta.

Vieläkin puuttuu paljon vuosien 1966-1970 eli kotimaisen jalkapalloilun televisioinnilta nk. Mustilta Vuosilta varmuutta edes alustavienkaan lähetysten selostajista kun nyt uusimpana mukaan on liittynyt yksi epävarma lähetys Ilves-Kissojen ja HJK:n välisestä ottelusta noilta vuosilta.

Suomen Cupin 1965 radioselostajan lisään omaan viestiinsä tämän aihealueen seiskaosioon myös heti aloitusviestin päivityksen jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 08.08.2019 klo 10:54:41 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #180 : 24.08.2019 klo 06:45:33

Vuosien 1985-1988 ajan suomalaisia jalkapallon ystäviä ilahduttaneet Urheilukakkonen ja Eturivi ovat nyt kaikkien Jalkapallon SM-Sarjan lähetysten osalta nyt löytyneet sen osalta, että miten monta ottelua niitä ehti kaikkiaan tulla.

Viimeinen puuttunut lähetys oli 14.9.1986 ollut lähetys jonka laitan seuraavaan viestiin.

Kaikkiaan hirveän montaa lähetystä ei tullut historian aikana ohjelmasta ja vuoden 1984 puolella esimerkiksi Jääkiekon SM-Liigaan verrattuna Urheilukakkosen alkamisella ei ollut vaikutusta Jalkapallon SM-Sarjaan koska Urheilukakkonen alkoi lopulta syyskuun 1984 sijaan lopulta vasta 11.11.1984 eli sen vuoden marraskuussa.

Eturivinkin alkamisessa oli aikanaan vuoden 1987 kesällä omat ongelmansa ja sekin alkoi lopulta vasta syyskuussa 1987 13.9.1987 eteenpäin ja ohjelmien Urheilukakkonen ja Eturivi tekeminen päättyi tietenkin vielä ennen aikojaan vuoden 1988 elokuun tai syyskuun sijaan jo toukokuussa 1988 22.5.1988 tulleeseen Eturivin lähetykseen kun 9.11.1986 alkaen aina maaliskuuhun 1987 asti oltiin tuota ohjelmaa murrosvaiheensa takia nimitetty nimellä Urheilukakkonen/Eturivi hieman lehdestä riippuen aina siihen asti kunnes kyseinen ohjelma jäi erittäin pitkälle tauolle.

Erilaiset, eripituiset tauot sotkivat myös Urheilukakkosen ja Eturivin ohjelmahistoriaa vuosina 1984-1988 sen verran, että paljon jäi ainakin kesäkaudelta potentiaalisia jalkapallo-otteluja hyödyntämättä kuvaruudussa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #181 : 24.08.2019 klo 07:11:03

Jalkapallon SM-Sarjan ottelumäärät vuosilta 1985-1988 Urheilukakkosen ja Eturivin osalta tulevat tässä joten laitan ne tähän viestiin erikseen yksitellen:

Jalkapallon SM-Sarja

1985

30.6.1985: FC Kuusysi-RoPS Klo 16.55-17.55 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen

8.9.1985: KePS-TPS Klo 19.30-20.30 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

15.9.1985: Ilves-Koparit ja TPS-HJK SM-Sarjan runkosarjan päätöskierrokselta joko Klo 17.30-18.20 tai Klo 19.50-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosessa koska toisella näistä aikapaikoista nähtiin Belgian Spa-Francorchampsin radalla ajettu F1-kisa

22.9.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Uusintaottelu Välieriin Ilves-FC Kuusysi Klo 16-17.43 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Tämä ottelu näytettiin muuttuneen SM-Sarjan aikataulun mukaisesti alkuperäisen aikataulun ilmoittaman SM-Sarjan Ensimmäisen Välieräottelun eli Ilves-TPS tai HJK-KePS sijaan ja lisäksi ottelu saattoi olla kokonaan suorakin lähetys TV1:ssä minkä johdosta lähetysaika saattaa olla erilainen kuin tässä kirjoitetussa taustatiedossa. TV1:ssä tuona päivänä ohjelmat alkoivat Klo 13.45 ja mikäli tämä ottelu olisi jostakin syystä nähty TV2:ssa niin sen päivän ohjelmat olisivat alkaneet Klo 15.45 ja tämän aikataulutuksen laitoin lähinnä mahdollisen suoran lähetyksen varalta.)

29.9.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Ensimmäinen Välieräottelu Ilves-TPS joko Klo 17.30-18.15 tai Klo 19.45-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosessa koska toisella noista aikapaikoista näytettiin muuta urheilua

6.10.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Toinen ja Ratkaiseva Välieräottelu HJK-KePS Klo 19.30-20.31 Urheilutunnilla TV2:ssa selostajana Antero Karapalo ja kommentaattorina Martti Kuusela (Tämän ohjelman lopuksi tai muutoin samana päivänä ilmeisesti muuten vain jossakin vaiheessa sitä nähtiin todella lyhyesti pieni pätkä Formula 1:n Brands Hatchin kilpailusta jonka Nigel Mansell voitti. Tämä ottelu on melkein varmasti lopulta tullut vain koosteena vaikkakin pienen pieni mahdollisuus myös suorana näkyneeseen otteluun heti päivän ohjelmien alkuun olisi ollut näillä näkymin TV2:ssa tai TV1:ssä.)

9.10.1985: Jalkapallon SM-Sarjan Ensimmäinen Loppuottelu Ilves-HJK joko TV1:ssä tai TV2:ssa ennen Klo 17.30 alkaneita päivän normaaleja ohjelmia yllättäen alkaneena suorana lähetyksenä tai viimeistään Klo 19 eteenpäin mikäli Tampereella oli eri peliaika ottelulle myöskin joko TV1:ssä tai TV2:ssa jolloin sen edeltä olisi peruttu muita ohjelmia ja tämän olisi tietenkin selostanut joko Hannu-Pekka Hänninen tai Antero Karapalo?

Epävarmemmista otteluista puhuttaessa tuo vuoden 1985 Ensimmäinen Loppuottelu on mielestäni varmempi kuin tuo vuoden 1984 Ensimmäinen Välierä televisiosta tulleena tai aikanaan ainakin vanhalla Futisforumilla joku käyttäjä ainakin muisteli nähneensä molemmat vuoden 1985 Loppuottelut suorana, mutta ei niinkään vuoden 1984 ratkaisevia ottelulähetyksiä ja sama käyttäjä muisti nähneensä suorana myös vuoden 1983 päätösottelun tai ainakin edes kokonaisena jälkilähetyksenä ennemmin kuin koosteena.

13.10.1985: HJK-Ilves Jalkapallon SM-Sarjan Toinen ja Ratkaiseva Loppuottelu TV1:ssä joko suorana Klo 14-15.40 TV1:ssä ja sen jälkeen päättyen viimeistään ennen Klo 16.35 tai jälkikäteen Klo 16.35-18.15 selostajana Hannu-Pekka Hänninen ja tästä ottelusta oli Urheilukakkosella noin kolmen minuutin mittainen pätkäkin

Jalkapallon SM-Sarja

1986

27.4.1986: Haka-FC Kuusysi ja PPT-KePS Jalkapallon SM-Sarjan avauskierrokselta joko Klo 17.30-18 tai Klo 19.15-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosessa koska toisella näistä aikapaikoista nähtiin San Marinon Imolassa ajettu F1-kisa

20.7.1986: PPT-HJK Klo 16.25-17.25 TV1:ssä selostajana Markku Kataja

14.9.1986: TPS-KePS Klo 19.20-20.30 TV2:ssa olleessa Urheilukakkosen toisella osuudella kun ensimmäisellä osuudella Klo 18.05-19 nähtiin muuta urheilua

21.9.1986: Haka-KuPS Klo 23.15-00.15 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Pääotteluksi aiottu HJK-FC Kuusysi siirtyi HTV:lle.)

28.9.1986: RoPS-TPS Klo 18.05-19.10 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

5.10.1986: FC Kuusysi-PPT Klo 18-19.10 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo vaikka ottelu saattoi mahdollisesti jäädä ilmoitettua lyhyemmäksi sen sijaan, että ottelu olisi jatkunut Urheilutunnin pääaiheena loppuun asti.

Jalkapallon SM-Sarja

1987

5.7.1987: Ilves-HJK klo 20.45-21.46 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo

19.7.1987: FC Kuusysi-Mikkelin Palloilijat klo 16-17.22 TV1:ssä selostajana Seppo Kannas

13.9.1987: HJK-Haka klo 19.30-20.20 TV2:ssa olleessa Eturivissä

26.9.1987: Porin Pallotoverit-Turun Palloseura klo 17.45-19.05 TV2:ssa selostajana Aulis Virtanen

4.10.1987: HJK-Porin Pallotoverit klo 16.25-17.25 TV1:ssä selostajana Pentti Salmi (Huom! Tämä TV-ottelu oli viimeiseltä ja todennäköisesti mestaruuden ratkaisevalta sarjakierrokselta. HS Aikakoneen mukaan tätä ottelua ei ole näytetty lainkaan vaikka ruotsinkielisten alueen sanomalehtien ja Suomen Kuvalehden mukaan ottelu näytettiin. Sen ja uusien muidenkin todisteiden valossa HS Aikakoneen näkemys vaikuttaa virheelliseltä. Näillä näkymin tämä ottelu kuitenkin saatettiin mahdollisesti peruuttaa omalta alkuperäiseltä aikapaikaltaan ja näyttää myöhemmällä ajalla samalla kanavalla tai viimeistään Urheiluruudun pidempänä koosteena.)

Jalkapallon SM-Sarja

1988

8.5.1988: Haka-Porin Pallotoverit klo 19.30-20.20 TV2:ssa olleessa Eturivissä

24.7.1988: TPS-HJK klo 15-17 TV1:ssä selostajana Hannu-Pekka Hänninen (Huom! Tämä ottelu venyi muistaakseni tavallista odotettua pidemmäksi tai se aloitettiin tavallista myöhemmin jostakin syystä. Samana päivänä heti ottelun jälkeen piti näyttää Saksan Grand Prix F1:stä koosteena, mutta jalkapallon venymisen johdosta tunnin mittainen F1:n kooste Saksan kisasta kutistui vain 25-30 minuutin mittaiseksi ja lisäksi lähetys saatettiin siirtää näkymään myös vain TV2:n puolella.)

14.8.1988: Lahden Reipas-Haka klo 20.05-21.45 TV3:ssa selostajana Martti Kuusela (Huom! Tämän ottelun piti olla alun perin TV2:n ottelu, mutta Yleisradio perui ottelun näyttämisen jolloin viime hetkellä ainakin tiettävästi tämä ottelu nähtiin Kolmostelevision puolella.)

21.8.1988: Kemin Palloseura-Haka klo 20.45-21.36 TV2:ssa selostajana Antero Karapalo (Huom! Aiemmasta KUPS:sta poiketen tässä ottelussa alustavasta poiketen sen tilalla todella pelasi pelasi Kemin Palloseura tässä TV-ottelussa. Lisäksi Haka kiisteli tästä TV-pelistä Palloliiton, SM-Sarjan ja Yleisradion kanssa. Haka sai lopulta pidettyä seuramuutosta huomioimatta pidettyä pintansa tästä TV-pelistä vaikkakin Yleisradio ja SM-Sarjan pomot olisivat halunneet antaa Hakan sijaan tämän TV-ottelun muille seuroille.)

11.9.1988: Lahden Reipas-TPS klo 16.50-18.26 TV1:ssä selostajana Pentti Salmi ja kommentaattorina oli Martti Kuusela

9.10.1988: TPS-RoPS klo 18.10-19 TV2:ssa selostajana Aulis Virtanen

Pienenä huomioviestinä tähän juttuun koetan vielä mahduttaa noita eri ottelupäivityksiä myös aloitusviestiin jälleen kerran nyt kun tilaa on vähän enemmän, mutta kunhan pulmallinen ja hankala 1960-luvun lähetysten tilanne selviäisi nk. Mustilta Vuosilta niin sitten voisi yrittää lisätä myös tilaa muille otteluille kuten vuoden 1976 TV-lähetyksille kunnolla mikäli ei sitten millään mahdu avausviestiin nuo päivitykset.

Paljoa itsessään epäselvää ei ole paitsi yhden vuoden 1965 lähetyksen tarkka selostaja ja toisen, äärimmäisen yllätyslähetyksenä tulleen neljännen ottelun osapuolet samalta vuodelta, vuosien 1979-1980 viimeiset puuttuvat lähetykset ensin mainitulta vuodelta kahden lähetyksen osalta ja vuoden 1980 osalta yhden lähetyksen osalta, sitten jossain määrin vuosien 1984-1985 ratkaisuottelujen olemiset suorana tai ei ja tietenkin vuoden 1987 viimeisen lähetyksen tarkka lähetysmuoto kun kyseinen lähetys tosiaan tuli kyllä, mutta miten ja missä muodossa niin aikamoinen mysteeri tuntuu kyllä olevan.

Ja tietenkin myös vuoden 1996 13.10.1996 lähetyksestä puuttuu vieläkin tarkka selostaja YLE:n ottelujen osalta.
« Viimeksi muokattu: 24.08.2019 klo 07:20:44 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #182 : 23.04.2020 klo 14:00:11

Erittäin pitkästä aikaa löytyi yksi uusi kotimainen TV-ottelu.

Se olikin sitten mielenkiintoinen juttu!

Veikkausliiga tunnetusti on ollut kehuttu ja myös paheksuttukin kotimainen sarja siihen nähden mitä tuli sen TV-lähetyksiin aikanaan.

Kolmen vuorokauden kuluttua tulee nimittäin tämän sarjan alusta kuluneeksi 28 vuotta.

Alkujaan ja tietenkin eräänlaisena kulissien takaisena nimenä tietenkin Veikkausliiga on ollut olemassa jo vuodesta 1989 lähtien.

Veikkaus pääsponsorina tai yleensäkään tukijana ei kuitenkaan vuonna 1989 halunnut vielä tulla tukemaan uutta sarjaa jolloin vuonna 1989 nimi pidettiin entisenä eli Jalkapallon SM-Sarjana tai sitten oli tietenkin nimenä liiga-ajan alkamisen myötä Jalkapalloliiga/Palloliiga/Jalkapallon SM-Liiga sinä vuonna ja Nesteen ollessa vuosille 1990-1991 pääsponsori tilapäisen sopimuksen mukaan Veikkauksen vielä silloinkin empiessä kantaansa ja sponsoroiden vain vähäisin panoksin sarjaa sen nimi tietenkin oli Nesteen Futuran mukaan lyhennetty Futisliiga.

Futisliiga oli sarjan nimi alustavasti myös vuonna 1992, mutta Neste tunnetusti oli jo vetäytynyt jolloin sitten Veikkaus sittenkin astui mukaan kolmen vuoden empimisen jälkeen pääsponsoriksi kun kerta kaikkiaan mitään muutakaan pääsponsoria ei löytynyt Jalkapallon Liigamme tueksi.

Sen mukana tulikin sitten Veikkauksen oikut, mutta ne ovat toisen kerran ja toisen aihealueen juttuja.

Veikkausliigan osalta ongelmia sarjan alkumetreillä oli ja paljon.

Niin paljon, että ihan ensimmäinen Veikkausliigan ajan TV-lähetyskin oli yllätyslähetys näillä näkymin TV2:sta kun TV1:ssä oli tapahtumahetkellä liikaa ohjelmaa, mutta voin toki korjata tämän mikäli joku vain muistaa paremmin!

Ottelu oli seuraava alle tuleva matsi aivan koko Veikkausliigan historian ensimmäiseltä eli avauskierrokselta vuonna 1992 joskin harmittavasti näillä näkymin tuon Veikkausliigan kieltämättä sensaatiomaisen ja myös valituksia herättäneen ensimmäisen TV-lähetyksen selostajaa ei selvinnyt:

26.4.1992: MP-KuPS yllätyslähetyksenä TV2:sta tai TV1:stä (TV-lähetysaika oli TV2:ssa suorana tai jonkinlaisena päivän muuna aikaisempana jälkilähetyksenä ennen Klo 15.05 kun tuolloin alkoi tai olisi alkaneet normaalioloissa sen päivän ohjelmat.

TV1:lläkin lähetys saattoi alkaa tai jopa olla näytetty, mutta tuolloin näytettiin tai piti näyttää muita ohjelmia joita Veikkausliigan erittäin yllättäen alkanut TV-lähetys olisi saikin sitten peruuntumaan tai siirtymään loppuosaltaan tietenkin toiselle kanavalle ja tätäkin tosiaan saa korjata niiden muistojen ollessa osin vääriä.

Tämä ottelu pelattiin osin lisäpahennusta herättäen Mikkelin Urheilupuiston sijaan Mikkelin Raviradalla keskellä keväistä ja mahdollisesti kovaakin kaatosadetta ja muutoin ainakin vettä kyllä satoi ottelussa mikä entisestään lisäsi kritisointia muun muassa huonosta tai sumuisen oloisesta kuvanlaadusta. Joka tapauksessa Mikkelin Palloilijat saivat kunnian yhdessä KuPS:n kanssa olla tosiaan ensimmäisinä Veikkausliigan ajan TV-seuroina kuvaruudussa joskin hyvin yllättäen näillä näkymin!)

Lisään tämän ottelun tuonne tämän aihealueen alkuun mikäli se vain sinne mahtuu heti tämän viestin jälkeen joskin lisätietoja saa kertoa tuosta ottelusta ainakin selostuksen osalta ja mikä ettei toki muustakin mitä mieleen vain juolahtaa!

Päivitys: Yllätyslähetyksenä näytetty MP-KuPS Veikkausliigan ensimmäisenä TV-otteluna mahtui kun mahtuikin vielä tuohon aloitusviestiin ja hyvä niin.
« Viimeksi muokattu: 23.04.2020 klo 14:06:17 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #183 : 23.04.2020 klo 16:43:53

Jalkapallon Suomen Cupeihin vuosilta 1958-1997 tulee pian päivitystä tämän aihealueen isoon kokoelmaviestiin joten tämä viesti on osittain huomioviesti.

Vuoden 1979 Suomen Cupia näillä näkymin televisioitiin jälleen erikoisesti ei itse Loppuottelua vaan Suomen Cupin Välierien otteluista toinen.

Yksi ottelu tosiaan televisioitiin jälleen lisää Suomen Cupista ja se oli tämä Urheilutunnilla koosteena:

14.10.1979: Suomen Cupin Välierä TPS-KuPS TV2 Klo 19.35-20.30 selostajana Antero Karapalo (Lähetysaika saattoi ihan vähän olla pidempi kuin mitä piti olla. Jatkoaika olisi ollut syynä ottelun koosteenkin ihan vähän pidemmälle kestolle.)

Näillä näkymin tosiaan tämä oli vuoden 1979 Jalkapallon Suomen Cupin viimeinen TV-ottelu ilmoitettuna lähetyksenä!

Näillä näkymin kun mahdollisesti tosiaan useampi tuon vuoden Suomen Cupin lähetys on tullut TV2:sta sittenkin aiemmin kerrottujen uusien aineistojen pohjalta muiden asioiden kuten katsojalukujen etsintöjen osalta kerrottaessa, mutta toistaiseksi tarkkoja tietoja lähetetyistä otteluista ei vain ole ollut enempää sinänsä kun ne ovat saattaneet olla yllätyslähetyksiä heti päivän alkuun tai loppuun.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #184 : 02.05.2020 klo 16:09:45

Aiemmin luulin, että vuoden 1978 osalta Jalkapallon Suomen Cupista ei olisi tullut välttämättä lainkaan mitenkään minkäänlaista televisiointia koko vuonna.

Erehdyin kuitenkin osin aiemmin kerrottujen uusien aineistojen pohjalta niitä uudelleen selatessa kuten myös muistoistanikin ainakin melkein täysin pieleen.

Ainakin yksi ottelu nimittäin kyllä tuli TV2:sta.

Jalkapallon Suomen Cupin Loppuottelusarjasta nimittäin näytettiin näillä näkymin varmasti ainakin sen ensimmäinen ottelu.

Ensimmäinen Loppuottelu vähintään kahdesta, mutta enintään kolmesta ottelusta koostuvasta sarjasta puhuttaessa näytettiin sittenkin melkein kokonaisuudessaan suorana yllätyslähetyksenä!

Mahdollisesti on voitu näyttää sen jälkeenkin jotakin, mutta ainakin YLE:n aikaisempien sen hetken raporttien mukaan se oli valmistautunut aiemmin näyttämään vain sarjan täysin ratkaisevan kolmannen ottelun televisiolähetyksenä mikäli sinne asti tilanne olisi venynyt.

Erikoista kyllä sittenkin kun YLE muutti mielensä asiasta erittäin viime hetkellä ellei sittenkin vielä ratkaisujakin näytetty niin oli tosiaan näyttää ensimmäinen ottelu tuosta Suomen Cupin Loppuottelusarjasta ennemmin kuin itse Toista ja Ratkaisevaa Loppuottelua lähtökohtaisesti!

Aiemmin muistoistani puhuttaessa asia aikanaan kyllä herätti kohua sillä itse ottelun kuvausryhmä ja selostajakin joutuivat lähtemään ottelupaikalle erittäin tulipalokiireellä.

Siitäkin kului vielä aikaa kunnes kaikki oli valmista ja lopulta oikeastaan ainoan aiemman edes jotenkin muun kuin itse ottelutapahtuman sellaisenaan muistaen oli kuvaruudusta vain kuuluva tuttu raapaisuääni tulitikkuaskista ja humahdus minkä jälkeen lyhyen käreä-äänisen huohotuksen jälkeen alkoi itse selostus.

Alkuperäinen Piippu nimeltään Aulis Virtanen kun tosiaan oli mennyt itse selostamoon varsin tulipalokiireellä ja kaikista yrityksistä huolimatta siltikin 10 minuuttia myöhässä.

Selostus tosiaan alkoi TV2:ssa 8.10.1978 Klo 15.10 suorana yllätyslähetyksenä päivän ensimmäisenä ohjelmana ottelun alettua itsessään Väinölänniemen Stadionilla Kuopiossa jo Klo 15.

Normaalisti kun ohjelmien TV2:ssa olisi sinä päivänä pitänyt alkaa Klo 18 tutulla Pieni talo preerialla-ohjelmalla, mutta tuona päivänä ainakin edes vahingossakaan katseensa TV2:lle kääntävät saivatkin nähdä kotimaista jalkapalloa ruudun täydeltä ottelun loppuun saakka.

Jatkoaikaa kun ei tarvittu sen päättyessä maalein 1-3 isäntäjoukkueelle.

Yllätyslähetykseen ainakaan eikä välttämättä myöhempään sen illan Urheiluruutuun ei lähtökohtaisesti saatu koskaan näkymään kahta ensimmäistä maalia. Tekijöinään Hannu Tiilikainen ja Heikki Lampi. Vasta Risto Rautemaan ja vähän myöhempi Pekka Kanervan maali voitiin nähdä niin yllätyslähetyksessä kuin itse saman illan Urheiluruudussa.

Ellei mitään muita ihmeitä tosiaan löydy tai ilmene muuta kautta niin vuonna 1978 nähtiin tosiaan Suomen Cupin Loppuotteluista jotakin kuvaruudussa ensimmäisen kerran varmuudella sitten vuoden 1972 ja tuolloinkin tosiaan erittäin yllättäen mistä sitten puhuttiin paljon varsinkin seuraavan päivän Helsingin Sanomissa ja Ilta-Sanomissa kuten myös monessa ruotsinkielisen rannikon lehdissä.

Samalla myös toivottiin, että myös toinen tai edes sitten kolmas Suomen Cupin Loppuottelusarjan ottelu nähtäisiin kuvaruudusta kun kerran ensimmäinenkin oli näytetty.

Selostajistakin puhuttaessa Aulis Virtanen tosiaan pitkälti selosti aikanaan pelin vain sen takia kun Antero Karapalo oli sulkapallon selostuksessa kiinni Helsingissä.

Jalkapallon Suomen Cupeihin vuosilta 1958-1997 tulee pian päivitystä tämän aihealueen isoon kokoelmaviestiin joten tämä viesti on osittain huomioviesti.

Vuoden 1978 Suomen Cupia näillä näkymin televisioitiin jälleen erikoisesti Suomen Cupin Loppuotteluista niiden otteluista puhuttaessa ainakin ensimmäinen.

Yksi ottelu tosiaan televisioitiin jälleen lisää Suomen Cupista ja se oli tämä:

8.10.1978: Suomen Cupin Ensimmäinen Loppuottelu Kuopion Pallotoverit/Kuopion Pallo-Toverit-Lahden Reipas TV2 Klo 15.10-16.45 tai jonkin verran sitä pidempään päivän ensimmäisenä ohjelmana selostajana Aulis Virtanen (Lähetysaika saattoi ihan vähän olla pidempi kuin mitä piti olla tai päättyä myös ihan vähän aiemmin. Ottelu alkoi suorana yllätyslähetyksenä välittömästi ilmoitetulla kellonajalla TV2:ssa kun itse ottelu oli alkanut Klo 15.)

Aiemmin kerrottujen uusien aineistojen pohjalta tosiaan Jalkapallon Suomen Cupista on 1970-luvun kuluessa pitkälti vuosina 1973-1979 tullut mitä ilmeisimmin useitakin kappaleita erinäisiä yllätyslähetyksiä TV2:sta, mutta niiden osuudet ovat olleet vaikeita löytää eri lehdistä juurikin yllätyslähetysten luonteen takia.

Kuitenkin aina käytännössä joko heti päivän alkuun tai loppuun ne ovat näytetty.
« Viimeksi muokattu: 02.05.2020 klo 16:12:41 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #185 : 25.10.2024 klo 01:16:01

Näin pitkästä aikaa tähänkin aihealueeseen vastaavana luulin tuossa yksi päivä löytäneeni uuden TV-Ottelun ja sehän oli kyllä omalle alalleen ihan oikea sellainen.

Tosin tässä tapauksessa YLE:n TV2 näytti siis hieman erikoisesti TV-lähetyksen suhteen kotimaista sisähallijalkapalloa tai silloista Jalkapallon SM-Sarjan Talvisarjaa näillä näkymin.

Alkuperäisen 'Piipun' eli Aulis Virtasen selostamassa ottelussa kohtasivat näillä näkymin KPT ja Sepsi-78.

Pahemmin muita vihjeitä harmittavasti lähetykseen ei ollut kun oli niin huonon kuvanlaadun lähetys, että ei voinut oikein erottaa joukkueitakaan ja hyvä kun edes selostajaäänikin erottui.

Mahdollisesti KPT saattoi olla myös jo muuttanut nimensä Kopareiksi kun useamman kerran lähetykseen Aulis mainitsi Koparit enemmän kuin KPT.

Joka tapauksessa muuta tuntomerkkiä ei tuntunut lähetykseen selviävän paitsi, että lienee lähetys ollut juurikin kauden ennakko-otteluja tai harjoitusotteluja ennen kautta olevalla kotimaisella mestaruudella sitten talvikauteen kun tuolloin pelattiin sellaisia ja itse asiassa melko kauankin.

Ottelun osalta puhuen kuitenkin sen ottelun minkä YLE siis näytti oli näillä näkymin sen kyseisen vuoden jonkinlainen ratkaiseva ottelu mestaruudesta.

Suomen Mestari kai olisi ollut juurikin Jalkapallon SM-Sarjaan Talvisarjasta puhuen Sepsi-78 voitollaan 3-1 kun KPT tai Koparit riippuen mille vuodelle se oli jäi hopealle ja HJK oli sarjakolmonen.

Lisäksi ikävä kyllä ainakin yksi alkuperäisen 'Piipun' selostusottelu TV2:ssa oli muuten vuosille 1979-1983 löytynyt, mutta se osoittautui hylätyksi.

Näyttämättömyys TV2:ssa olisi johtunut siitä, että KTP tai myös vanhemman ajan nimensä mukaisesti KTP Jalkapallo Kotkassa ei halunnut parantaa omia olojaan edes väliaikaisesti parempaan televisiolähetykseen tarkoitettua kuvanlaadun valaistusta!

Toisin kertoen ei halunnut hankkia sitten parempaa valaistusta ja siten jäi lähetys näkemättä kun heille ei jostain syystä käynyt oikein riittävän aikainen aloituskaan tai tässä kohtaa jo sitten YLE:kin saattoi syyllistyä näyttämättömyyteen kun riittävän aikaisessa kohtaa päivää se olisi sitten ollut ikävä kyllä sen ajan TV-politiikalla Yleisradion TV-päivälle vähän turhan varhainen päivänavaus!

Vaihtoehtoisesti mikäli tuo ei ollut joku KTP:n yksittäinen Jalkapallon SM-Sarjan TV-Ottelu tuo peruttu lähetys niin se on saattanut myös olla jokin Jalkapallon Suomen Cupin tai muun kotimaisen jalkapallon tärkeä ottelu KTP:ltä jonka YLE olisi televisioinut TV2:ssa kunhan vain olosuhteet Kotkassa olisi ollut kohdillaan ottelu varten kerrankin.

Kun tuohan tiettävästi oli ollut vähän huonoa mainosta kun toisinaan Kotkassa päin oli kuulunut nurinoita, että Yleisradion kalustonhoitajia olisi saanut sinne suorastaan maanitella tuloja varten.

Etenkin kun vertasi vaikka syystä tai toisesta Kuopioon päin milloin tuntui yllättävänkin pienellä hätävaralla aina sinne kyllä televisioinnit järjestyvän sinne päin hädän tullen!

Tuo KTP:n ottelu siis mitä muistelen niin olisi ollut mahdollisesti joidenkin Futisforumin jäsenien näkemänsä ottelu mahdollisesti ensimmäisenä omalla kannattajaurallaankin paikan päältä johtuen siis siitä, että odotetun TV-Ottelun lähetyksen sijaan he olisivat sitten lähteneet hyvin pettyneenä paikan päälle sitä KTP:n nk. Arvo-ottelua katsomaan vaikkakin eivät erityisen hyvillä mielin.

Muutamat näistä seuraajista ovat vielä olleet tuon nk. Pettymysottelun aikaan myös hyvin pieniä lapsia jolloin siis heidän isä, äiti tai vanhempi sukulainen olisi heidät sitten vienyt sinne otteluun seuraamaan.

Pitänee vielä vähän katsoa tilannetta, mutta tosiaan siis näillä näkymin ainakin yksi Sepsi-78:n kotimaiseen mestaruuteen päättynyt ottelu ainakin TV2:ssa on näytetty vaikka sinänsä tosiaan vain jonkinlaisena kauden ennakko-otteluna enemmän kuin itse pelikaudelta!
« Viimeksi muokattu: 25.10.2024 klo 01:18:42 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #186 : 25.10.2024 klo 06:48:48

Tulikin tuossa katsottua viimein, että mikä ottelu tuo oikein oli ja siis mille vuodelle.

Siis tämä viime viestin uusin löytynyt TV-Ottelu.

Toki vain omalle alalleen siis.

Vuosi varmistui vuodeksi 1982 juurikin siksi, että KPT oli jo aiemmin tai juuri tuolle vuodelle juuri jo talvikaudelle tai talveksi 1982 ehtinyt jo muuttaa nimensä Kopareiksi.

Lisäksi kun katsoin noita mitalisijoja tai muitakin sarjan sijoitusjoukkueita eri vuosille niin millekään noista muista tutkimistani vuosista ei vain voinut käydä nuo tulokset tai mitalistit.

Jalkapallon SM-Sarjan Talvisarjaa mahdollisesti Adidas Cupin nimellä tai sitten tuo sarja oli erikseen vähän myöhemmin vähäisesti tästä erillään tai keväällä pelattiin siis näillä puhein ainakin vuoden 1982 kauden osalta sen vuoden tammikuussa-maaliskuussa eli sen välisenä aikana varmaankin loppupuolella tuota kaikkea TV2 näytti tuon ratkaisuottelun Sepsi-78-Koparit tai toisin päin eli Koparit-Sepsi-78 alkuperäisen 'Piipun' eli Aulis Virtasen selostamana.

Toisin kertoen vielä mitalikolmikon lisäksi kävi selväksi, että tuo lopputulos maalein 3-1 ei vain voinut käydä oikein millekään muulle joukkueelle kuin noille kahdelle mainitulle eli Sepsi-78:lle ja Kopareille Sepsi-78:n voitolla ja Kopareiden tappiolla.

Saa nähdä, että löytyisikö joskus vielä joitakin muita tällä hetkellä ongelmallisia tai puuttuvia TV-lähetyksiä vanhasta kotimaisesta sarjajalkapallostakin.

Vanhempien aikojen Jalkapallon Suomen Cupiin on myös löytynyt joitakin TV-lähetysotteluja korona-ajan jälkeisinäkin vuosina uudempina näillä näkymin nk. Yllätyslähetyksinä, mutta rajanveto niiden osalta ei ole ollut kovin helppoa nk. Yllätyslähetysten luonteen vuoksi.

Harmi, että vaikka talvella 1982 tosiaan näytettiin niin kovin äkkiä tai lähempänä talven loppua alkukeväästä kotimaista jalkapalloa harjoituskauden turnauksista tai otteluista niin itse kilpailukaudella TV-lähetyksiä kotimaisesta jalkapallosta ei tullut paljonkaan.

Jalkapallon MM 1982 melko runsasmääräisten lähetysten ja etenkin huomattavan monien nk. Yllätyslähetyksinä tulleiden ottelujen voimin saattoi myös olla syynä kotimaisen jalkapallon puolen vähyyteen.

Palloliiton juhlavuosikin vähän painoi harteilla tiettävästi.

Vaikka olihan tosiaan kesällä 1982 keskellä Jalkapallon MM 1982:n turnausta YLE:n urheiluohjelmat eräässä vaiheessa varsin iloisesti sekaisin ja tuolloin tosiaan tiettävästi ehdittiinkin näyttää muun muassa yksi ottelu ihan normaalimmaltakin sarjakaudelta nk. Yllätyslähetyksenä aiemmin kerrottuna TV2:ssa eli se oli tämä Sepsi-78-KPV-ottelu jo mainittuna.

Muutoin tosiaan oli lähetyksiä ihmeittä vain kauden loppupuolella itse asiassa jo silloisessa Mitalisarjassa.
« Viimeksi muokattu: 25.10.2024 klo 06:57:52 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #187 : 26.10.2024 klo 21:03:25

Superjunnu kuunteli jotain Henri Aflectin äänikirjaa ja sattumalta kuulin kun äijä kertoi siitä miten hänet oli palkattu tekemään Maikkarin Futisforum- ja Hockey Night-lähetyksiin hidastuksia. Ei osannut käyttää aluksi koko hidastuslaitetta eikä tiennyt futiksestä mitään eikä laji myöskään kiinnostanut, kuulemma oli paskaa potkupalloa jota kukaan ei ollut katsomassa ja jotkut matsit oli niin tapahtumaköyhiä ettei laittanut hidastusta mistään tilanteesta. Palkkio oli kuitenkin kuulemma erittäin kova. Sitten ihmetellään miksi suomifutis on aina näyttänyt telkkarissa niin paskalta, onko ihme jos vastaavat pellet ovat olleet lähetyksissä avainasemassa..
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #188 : 31.10.2024 klo 17:19:45

Tuo vähän aikaa sitten miettimäni kuten myös kertomani Aulis 'Piippu' Virtasen vuoden 1982 otteluselostus Jalkapallon SM-Sarjan Talvisarjasta näytettiin TV2:ssa ottelun Sepsi-78-Koparit-ottelun perusteella siis 20.3.1982 Klo 17-18.

Mahdollisesti ottelun TV-lähetys saattoi olla myös koontilähetys eli eniten näytettiin juurikin jo kerrottua Sepsi-78-Koparit-ottelua myös mahdollisesti osapuoliltaan toisin päin eli Koparit-Sepsi-78, mutta mahdollisesti myös muista tärkeimmistä otteluista siihen asti saatettiin ohjelmassa näyttää jotakin.

Tosin mahdollista koontipuolta muiden joukkueiden voimin oli vain lähetyksen alkupuolella kun ottelun loppuun mennessä ja mitä harvoja kertoja verkossa olen lähetykseen päässyt käsiksi kokonaisempana niin silloin yleensä on niissä aina näkynyt vain loppupuoli ottelusta Sepsi-78-Koparit tietenkin jo mainitun oloisesti myös toiselta tavaltaan toistamiseen osapuolien ollessa käänteiset.

Katsellaan tilannetta ajan kanssa mikäli jotain uutta löytyisi.
« Viimeksi muokattu: 31.10.2024 klo 17:26:29 kirjoittanut Piippu-Virtanen »

 
Sivuja: 1 ... 7 [8]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa