FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.05.2024 klo 20:18:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Kirjoittaja Aihe: U17 (1.1.2002->)  (Luettu 135960 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Keijo K. Kojootti

Poissa Poissa


: 25.01.2017 klo 13:24:51

Ensimmäinen leiriryhmä nimetty helmikuuksi Eerikkilään

https://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-pojat-eerikkilan-maajoukkueleirille

Ikäluokan ohjelmaa

https://www.palloliitto.fi/maajoukkueet/u15-2002/u15-2002-maajoukkueen-ohjelma-2017
« Viimeksi muokattu: 11.08.2018 klo 15:44:51 kirjoittanut Ameobi »
Tomppa71

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kotimainen jalkapallo


Vastaus #1 : 25.01.2017 klo 17:47:45

Twitterissä oli vallinnoista keskustelua, klubi dominoi ja ELL kärkijengit heikosti edustettuna.

Tämä nyt nähty aikaisemmissakin ikäluokissa, joukkueen sijoitus ei aina korreloi maju-valinnoissa.
Kevin K

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 26.01.2017 klo 15:08:37

Hieman pisti silmään -02 ikäluokkaa hallinneiden joukkueiden (Honka, Ilves, PKKU) pelaajien vähyys vs Klubin pelaajien määrä. Vai onko näissä joukkueissa keskitty vain joukkuepelaamiseen eikä yksilön kehittymiseen.. Vai vaikuttaako Erkan tausta valintoihin..
rutu

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 26.01.2017 klo 16:00:38

Joukkueen sijoitus/voitot=taidokkaammat pelaajat? Epäilen, että koko totuus..
Mielestäni mukavasti edustusta ympäri Suomen.
brassi eder

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Keps


Vastaus #4 : 26.01.2017 klo 20:38:12

Hieman pisti silmään -02 ikäluokkaa hallinneiden joukkueiden (Honka, Ilves, PKKU) pelaajien vähyys vs Klubin pelaajien määrä. Vai onko näissä joukkueissa keskitty vain joukkuepelaamiseen eikä yksilön kehittymiseen.. Vai vaikuttaako Erkan tausta valintoihin..
Mitäpäs jos tehtäis että joku muu joka ei kuulu maajoukkueen valmennukseen (kuka: en osaa sanoa) ja keräisi saman verran poisjääneitä poikia ja valmentaisi niitä yhtä kauan ja sitten pelasivat vastakkain? Tulisko 'painetta' maajoukkue valkkuihin näin enemmän? Jotain muutoksia näihin valintoihin  mielestäni pitäisi saada vaikka kyllähän ne kerkeää tieten tulla valituksi jos on tullakseen mutta olisihan siinä lisää motivointia muillekin?
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #5 : 26.01.2017 klo 20:49:10

Eikös nää Aluejoukkueet ole sitten hieman sitä kirittämistä varten? Siellä kohtaavat maajoukkueen pelaajat muut. Noin niinku periaatteessa. Mut joo, ei tollanen "varjomaajoukkue" pahaa joskus tekis.
PaoloRos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulun Pallo-Veikot


Vastaus #6 : 26.01.2017 klo 23:02:19

Täällä haikailtiin enemmän pelaajia etelä-suomen kärkijoukkueista, miksi sieltä ? Vain etelässäkö on hyviä pelaajia. Minun mielestäni maajoukkueisiin pitää valita parhaat yksilöt eri pelipaikoille, ei siinä seurajoukkueella pidä olla mitään merkitystä. Ei se muutoin edusta ikäluokan ja maamme parhaimmistoa.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #7 : 27.01.2017 klo 07:39:01

Täällä haikailtiin enemmän pelaajia etelä-suomen kärkijoukkueista, miksi sieltä ? Vain etelässäkö on hyviä pelaajia. Minun mielestäni maajoukkueisiin pitää valita parhaat yksilöt eri pelipaikoille, ei siinä seurajoukkueella pidä olla mitään merkitystä. Ei se muutoin edusta ikäluokan ja maamme parhaimmistoa.

Kuka täällä niin on haikaillut? Joku saattanut ihmetellä kyllä. Eri asia.
PaoloRos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulun Pallo-Veikot


Vastaus #8 : 27.01.2017 klo 10:28:22

Tomppa ja KevinK sitä sitten ihmettelivät. Minun kielenkäytössä ihmettely=haikailu (mutta savolaisilla on paljon muutakin jossa muut eivät pysy mukana)
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 14.02.2017 klo 16:17:02

Muun muassa 2000, 2001 ja 2002 ikäluokkia usean vuoden seuranneena en voi välttyä ajatukselta, että HJK:lla on oma kiintiö maajoukkueissa. Muu Suomi ja muu pääkaupunkiseutu jää Erkan ja muiden valmentajien valintojen ulkopuolelle. Lähinnä seurojen HJK ja Käpan pelaajat osaksi ovat jo enneltaan merkittyjä pelaajia maajoukkueessa, mikä näkyy myös maajoukkueiden menestyksessä - menestymättömyydessä. Tämä johtunee siitä, että HJK ja Käpa ovat jo vuosia hamunneet pelaajia ja siten voivat dominoida Suomessa pelejä. Tämä puolestaan aiheuttaa sen harhan, että kuvitellaan maajoukkueenkin dominoivan peliä. Valitut pelaajat kykenevät pelaamaan silloin, kun oma joukkue on ylivoimainen. Valitettavasti Suomi ei kuulu kansainvälisesti siihen kategoriaan, joka dominoi palloa. Miten sellaisessa pelissä voi sitten tämäntyyppiset pelaajat menestyä, kun häviämme jokaisen kaksinkamppailun, juoksukilpailun sekä tahtopallon. Miten se pallo saadaan riistettyä omalle joukkueelle.

Tämä ei ole auennut minulle, mutta HJK ja Käpa taustaisille valmentajille ilmeisesti asia on selkeä. Sama koskee aluejoukkueiden valintoja - pelaaja, joka on siirtynyt HJK:hon, on useimmiten samassa siirtynyt aluejoukkueeseenkin tai jopa maajoukkueeseen - sattumaa?

Jos suomi-palloa halutaan kehittää, aloitetaan se palloliitosta ja valmennuksesta. Ryhdytään seuraamaan mitä maailmalla tapahtuu - jokainen miljardiseura on huono esimerkki - Atletico on paljon parempi esimerkki. Voitte myös katsoa vaikka viime EM-kisat - minkä tyyppiset joukkueet menestyivät ja minkä tyyppisiä pelaajia siellä oli. Islanti oli piristys - se ei matki ketään, vaan uskalsi olla oma itsensä ja pelata omanlaista palloa!!!!
Tomppa71

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kotimainen jalkapallo


Vastaus #10 : 15.02.2017 klo 02:17:57

Luulen kyllä että pikkuhiljaa herätään siihen, että muualtakin tulee kovia pelimiehiä. Ja aiemminkin ollut puhetta, pk-seudun dominointi koko ajan pienenee, mitä vanhempiin ikäluokkiin mennään.

Positiivista myös nähdä, miten pk-seudun ulkopuolelta kovia kavereita napattu maailmalle mm. 00- ja -01 ikäluokista.

Siitä tosin en ole samaa mieltä äskeisen kirjoituksen kanssa, että pallon hallintaan omissa seurajoukkueissa tottuneet pojat eivät pärjää, jos yhtäkkiä joutuvat pelaamaan altavastaajana. Kyllä siellä kentällä pitää tietää mitä pitää tehdä sen jälkeen kun pallo riistetty omalle joukkueelle.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 15.02.2017 klo 10:22:17

Kiitos Tomppa täsmennyksestä, tottakai se sillä pallonhallintakyvyllä on merkitystä, mutta se ei ole ainoa osatekijä - Suomi on nyt niin vahvasti painottamassa siihen, kun se fyysinen kyky ja tahtopelaaminen kaksinkamppailuvoittamisen kanssa on jäänyt selkeästi alemmaksi prioriteetiksi. Jalkapalloijia on kokonaisuus - nyt vaan vouhotetaan talentti - talentti - talentti jne. Kannattaa seurata muitakin joukkueita kuin noita champparijoukkueita - mitä varmaan teetkin. Hyvä esimerkki oli eilen, kun PSG:n joukkue ja varsinkin sen keskikenttä teki  duunarimaisesti töitä ja Barca perinteisesti keskittyi pallonhallintaan.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 15.02.2017 klo 10:24:48

Tomppa, palloa on aika vaikea riistää, kun vastustaja on fyysisesti ja tahtopelaamisessa aina askeleen edellä. Tämä vielä täsmennyksenä vastauksesi johdosta.
JayAi

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 15.02.2017 klo 11:26:42

En tajua miksi pallonhallintapeli olisi automaattisesti pois fyysisyydestä. Oikeastaan päinvastoin. Parhaat joukkueethan ovat myös äärettömän hyviä prässämään heti menetyksen jälkeen.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 15.02.2017 klo 14:20:59

JayAi, ei se olekaan, mutta se agre ja fyysisyys ei näy suuressa osassa valituissa pelaajissa, koska pelaajavalinnoissa ja palloliiton kehityslinjauksessa se on jätetty toissijaiseen asemaan. On hyvä mennä katsomaan (suomi team - kv-team)pelejä ja toteamaan tilanne. En puhu teoriasta nyt vaan ihan faktasta - miksi kv-vastustaja menee kovempaa ja ohi - emme pysy perässä, miksi kv-vastustaja voittaa lähes ulkoon kaikki kaksinkamppailut. Jokainen voitettu kaksinkamppailu tarkoittaa myös ylivoimatilanteen syntymistä voittaneelle joukkueelle. Yritin aikaisemmin esittää selityksen tälle ilmiölle, miksi häviämme kaksinkamppailut jne. Taitaa olla turhaa jatkaa tätä keskustelua, koska tämän tosiseikan tunnustaminen tarkoittaisi myös sen hyväksymistä, että jalkapallokin muuttuu koko ajan enemmän fyysisemmäksi - ainakin muualla maailmalla - afrikasta kotoisin olevat valtaavat lajia - ovat nopeampia, voimakkaampia ja yhtä taitavia - siirrymme isompiin ja nopeampiin pelaajiin. Perinteinen suomalainen jalkapalloväki ei halunne tätä kehityssuuntaa. Tosin täältä kaukaa muualta Suomesta tätä asiaa katsottaessa, asia on osin ymmärretty. Olen havainnut Oulun, Kuopion ja osaksi myös Tampereen seudun ymmärtäneen tämän.
ZZlatan

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 15.02.2017 klo 14:39:28

JayAi, ei se olekaan, mutta se agre ja fyysisyys ei näy suuressa osassa valituissa pelaajissa, koska pelaajavalinnoissa ja palloliiton kehityslinjauksessa se on jätetty toissijaiseen asemaan. On hyvä mennä katsomaan (suomi team - kv-team)pelejä ja toteamaan tilanne. En puhu teoriasta nyt vaan ihan faktasta - miksi kv-vastustaja menee kovempaa ja ohi - emme pysy perässä, miksi kv-vastustaja voittaa lähes ulkoon kaikki kaksinkamppailut. Jokainen voitettu kaksinkamppailu tarkoittaa myös ylivoimatilanteen syntymistä voittaneelle joukkueelle. Yritin aikaisemmin esittää selityksen tälle ilmiölle, miksi häviämme kaksinkamppailut jne. Taitaa olla turhaa jatkaa tätä keskustelua, koska tämän tosiseikan tunnustaminen tarkoittaisi myös sen hyväksymistä, että jalkapallokin muuttuu koko ajan enemmän fyysisemmäksi - ainakin muualla maailmalla - afrikasta kotoisin olevat valtaavat lajia - ovat nopeampia, voimakkaampia ja yhtä taitavia - siirrymme isompiin ja nopeampiin pelaajiin. Perinteinen suomalainen jalkapalloväki ei halunne tätä kehityssuuntaa. Tosin täältä kaukaa muualta Suomesta tätä asiaa katsottaessa, asia on osin ymmärretty. Olen havainnut Oulun, Kuopion ja osaksi myös Tampereen seudun ymmärtäneen tämän.

Eli noilla sun mainitsemilla seuduilla on tajuttu valita junnujoukkueisiin afrikkalaistaustaisia, nopeampia ja voimakkaampia pelaajia?

Eiköhän se edelleen mene niin, että parhailla pelaajilla on paljon vahvuuksia ja vähän heikkouksia/rajoitteita. Ja jokaisessa seurassa on kyllä ihan laidasta laitaan erikokoisia ja -näköisiä pelaajia. Eli ei ole olemassa mitään "fyysisten pelaajien" -syrjintää muuta kuin joidenkin vanhempien ajatuksissa.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 15.02.2017 klo 15:50:04

Hyvä ZZlatan, en kirjoittanut suomalaisita maahanmuuttotaustaisista pelaajista, joista kylläkin voi puhua - ovat sen verran hyvä lisäresurssi tahdoltaan ja kovuudeltaan peliin.

Valitettavasti pohjoisessa vanhemmat ilmeisesti ymmärtävät enemmän - täällä talvetkin on talvia. Meillä on myös maahanmuutotaustaisia pelaajia ja on ihailtavaa heidän fyysiset ominaisuudet. En halua haastaa riitaa, vaikka toteankin että kuulunet tuohon vanhojen peruspilareiden säilyttämisen puolesta puhuvaan kategoriaan. Ajat muuttuvat - muuttuuko suomifutis
ZZlatan

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 15.02.2017 klo 19:41:54

Hyvä ZZlatan, en kirjoittanut suomalaisita maahanmuuttotaustaisista pelaajista, joista kylläkin voi puhua - ovat sen verran hyvä lisäresurssi tahdoltaan ja kovuudeltaan peliin.

Valitettavasti pohjoisessa vanhemmat ilmeisesti ymmärtävät enemmän - täällä talvetkin on talvia. Meillä on myös maahanmuutotaustaisia pelaajia ja on ihailtavaa heidän fyysiset ominaisuudet. En halua haastaa riitaa, vaikka toteankin että kuulunet tuohon vanhojen peruspilareiden säilyttämisen puolesta puhuvaan kategoriaan. Ajat muuttuvat - muuttuuko suomifutis

En riita haasta, mutta väitteesi, että Suomessa ei haluttaisi nähdä isoja ja nopeita pelaajia oli mielestäni täysin absurdi. Missä se mielestäsi näkyy?
Osku_zzz

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 16.02.2017 klo 11:41:50

Juuri tutkimuksia, että alkuvuodesta syntyneet dominoivat nuorissa ikäluokissa kaikissa joukkuelajeissa. Tarkoittaneet että valinnoissa painotetaan fyysisiä ominaisuuksia (joidenkin muiden sijaan?).

Voi katsoa vaikka nuorisomaajoukkueiden ikäjakaumaa ja syntymäkuukausia.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #19 : 16.02.2017 klo 12:05:45

Niin sehän tässä hyvittavaa on, että on täysin riippuvainen agendasta väitetäänkö Suomessa suosittavan pieniä vai isoja pelaajia. Kumpaakin vastakkaista väitettä kuulee aika tasapuolisesti. Yleensä näitä kuulee ihmisiltä, joilla ei ole mitään ymmärrystä koko lajista.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2017 klo 12:52:57 kirjoittanut Kaihlamo »
Keijo K. Kojootti

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 16.02.2017 klo 13:46:18

Niin sehän tässä hyvittavaa on, että on täysin riippuvainen agendasta väitetäänkö Suomessa suosittavan pieniä vai isoja pelaajia. Kumpaakin vastakkaista väitettä kuulee aika tasapuolisesti. Yleensä näitä kuulee ihmisiltä, joilla ei ole mitään ymmärrystä koko lajista.

Niinpä.. veikkaanpa että nimimerkillä "ajat muuttuvat" on 02 syntynyt isokokoinen poika joka pelaa pk-seudulla pienemmässä seurassa. Osuiko lähelle?
Kevin K

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 16.02.2017 klo 15:33:09

Pitää odottaa Erkan nimeämiset huhtikuun Slovakia otteluihin. Ainakain Valtista oli vahva pelaaja päässyt leirille mukaan.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 16.02.2017 klo 15:34:45

En riita haasta, mutta väitteesi, että Suomessa ei haluttaisi nähdä isoja ja nopeita pelaajia oli mielestäni täysin absurdi. Missä se mielestäsi näkyy?

Juu, en minäkään haasta riitaa. Jotenkin tämä keskustelu on ajautunut siitä lähtökohdasta, mistä se lähti liikkeelle. Keskustelu lähti liikkeelle tai mihin kommentoin, niin siihen, kuinka pääkaupunkia on suosittu valinnoissa. Nyt keskustelusta irrotetaan osia ja jopa joku on täällä pyytänyt nimeämään esimerkin. Minusta on epäasiallista lähteä nimeämään ketään yksittäistä pelaajaa ja toisaalta kertomaan ketä pitäisi sen sijaan laittaa. Toisaalta olen puhunut kokemuksista 00, 01 ja 02 ikäluokista, joita olen vuosien varrella seurannut.

Mutta kysymykseesi vastaus, missä se näkyy- kannattaa mennä seuraamaan näiden esimerkkinä mainittujen kolmen ikäluokan maajoukkuepelejä ja avoimin mielin seurata, missä jäämme jälkeen.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 16.02.2017 klo 15:39:22

Niinpä.. veikkaanpa että nimimerkillä "ajat muuttuvat" on 02 syntynyt isokokoinen poika joka pelaa pk-seudulla pienemmässä seurassa. Osuiko lähelle?

On hienoa, että täällä ryhdytään jo arvuuttelemaan kuka on kunkin nimimerkin takana. Valitettavasti tuo arvuuttelusi on väärä, ellei pääkaupunkiseutu sitten ulotu 100+ kilometriä pois päin. Myönnän, että olen joskus kauan aikaa sitten asunut Helsingissä.
ajat muuttuvat

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 16.02.2017 klo 15:49:59

Niin sehän tässä hyvittavaa on, että on täysin riippuvainen agendasta väitetäänkö Suomessa suosittavan pieniä vai isoja pelaajia. Kumpaakin vastakkaista väitettä kuulee aika tasapuolisesti. Yleensä näitä kuulee ihmisiltä, joilla ei ole mitään ymmärrystä koko lajista.

Olen samaa mieltä kanssasi, että tätä keskustelua on käyty - isoja vai pieniä poikia, joten tämä keskusteluni avaus ei siten poikkea mitenkään jo aikaisemmasta. Sen sijaan olen eri mieltä kanssasi laijn ymmärtämisestä. Ymmärrätkö sinä ja ymmärtääkö palloliitto. Jos meillä on sitten suuri ymmärrys lajista, sen perusteista ja esim. pelaajatyypeistä, miksi hemmetissä me tarvomme niin alhaisella tasolla - kerrotko ajatuksesi tähän. Pitäisikö meidän uudistaa ajattelumallimme? Ryhtyä luomaan ihan oma identiteetti ja sen mukainen pelitapa ja siihen pelaajaprofiili, jolla voitaisiin nousta korkeammalle tasolle. Ymmärtämättömänä jopa minä ymmärrän sen, että jalkapalloa voidaan pelata monella eri tavalla.

 
Sivuja: [1] 2 ... 12
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa