FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2017 klo 23:48:14 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook, Google+ & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Vaasan Vitonen 2017 - Taas mennään!  (Luettu 3245 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
tylerdurden

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, LFC


: 02.02.2017 klo 19:47:57

Alkaa olla taas se aika vuodesta, kun voi aloittaa kivikovien alasarjojen spekulaatiot. Nimimerkki PersonalHolloway loihti kutakuinkin vuosi takaperin Kaikkien aikojen kaudelle erittäin väkevän avausviestin, joten rima on melko korkealla. Pitemmittä puheitta laitetaan vapaapäivän ratoksi näppäimistö sauhuamaan!

Ilmoittautuneita joukkueita on 12 sisältäen jälleen neljä uutta. Viime kauden päätteeksi Vitosen vakiokasvot KuRy sekä APV putosivat Kutoseen ja veivät mukanaan kenties sarjan parhaat pelikentät. Niukasti parin pisteen erolla voittajaksi 2016 kruunattu Malax IF nousi takaisin Neloseen. Sarjapaikastaan luopui(?) kolmanneksi viimeiseksi jopa hieman yllättäen jäänyt Vähänkyrön Viesti. Uusia joukkueita ovat siis Kutosesta nousseet Korsnäs FF2/Gazije, SJK-j, VPV sekä Nelosesta melko surkean kauden päätteeksi pudonnut Palosaaren Urheiluseura, PUS.
Sarja on siis tänäkin vuonna nimensä mukaisesti melko vaasalaispainotteinen ja joukkueista vain kolme ei ole rannikon lähialueilta. Otteluohjelmia ei ole vielä julkistettu, mutta todennäköisesti kaksinkertainen sarja pyörähtää käyntiin siinä vapun tienoilla. Toivotaan viime kauden tapaan tasaista ja kiimaista sarjaa.

ABC
Vaskiluodon saaressa, metsän ja meren siimeksessä kotiottelunsa pelaava vaasalaisporukka aloitti kauden 2016 erittäin väkevästi kolmella voitolla ja kuudella tappiottomalla ottelulla häviten ensimmäisen kerran vasta kesäkuun alussa. Hyvän alun myötä ABC keikkui hieman yllättäenkin kärkisijoilla Juhannukseen saakka, jota seurasi kuitenkin paha taantuma sekä peräti 9 ottelun voitoton putki ja putoaminen kärkikahinoista. Joukkue onnistui kuitenkin loppusyksystä ottamaan vielä muutaman voiton, joka oikeutti yhdeksänteen sijaan.
Keski-iältään sarjan vanhimpiin lukeutuva porukka tykkää pelata pitkää palloa kohtalaisen kookkaille hyökkääjilleen, jotka ovat pääpelissä sarjan parhaimmistoa. Odotettavissa perusvarmaa suorittamista vuosien kokemuksella höystettynä, ja eiköhän rantasauna lämpiä jälleen kerran useamman kotivoiton päätteeksi.
Sijat:7-9

FC KOMU
Sarjan nuorimpiin kuuluva mustasaarelaisjoukkue mustine pelipaitoineen aloitti niin ikään vahvasti kauden 2016 voittaen neljä viidestä ensimmäisestä ottelustaan. Myöhemmin kauden aikana tuli yllättäviäkin pistemenetyksiä, jotka forumin mukaan johtuivat enemmän tai vähemmän kummallisesta tuomaritoiminnasta. Sijoitus kauden päätteeksi oli 4. ja päästettyjen maalien sarakkeessa kunnioitettavan pieni lukema 33.
Kovalla intensiteetillä pelaava KOMU on melko varmasti jälleen sarjan iskukykyisimpiä joukkueita. Hyvin roolitetussa kokonaisuudessa puolustus on pääasiallisesti lujaa ja organisoitua ja samalla sarjan vaarallisimpiin lukeutuva hyökkäyskalusto mm. tuulennopean Omerovicin johdolla murtanee taas hitaampia puolustuksia. Kysymysmerkkinä on nuorehkojen poikien pään kestäminen tiukoissa paikoissa.
Sijat:4-6  

Karhu
Sarjan eteläisin joukkue Kauhajoen Karhu aloittaa toisen perättäisen kautensa Vitosessa. Viime kaudella komeat 61 maalia takonut joukkue pelasi kaikkea muuta kuin tasaisesti ottaen yllättävien murskavoittojen lisäksi myös muutaman murskatappion. Sarjapaikka kuitenkin säilyi hienosti ja ulospäin melko vaativalta vaikuttavan päävalmentajan luulisi asettavan tavoitteeksi vähintään kahdeksannen sijan kohottamisen.
Sijat:4-6

KJV/Kanu
Surkean kauden 2015 jälkeen Vitosesta putoamaan tuomittu KJV/Kanu sai kabinetin kautta säilyttää paikkansa samalla sarjatasolla kaudeksi 2016. Tekeminen seurassa muuttui selvästi ja monien yllätykseksi kauhavalaiset olivat lopulta viidensiä tasapistein KOMU:n kanssa. Joukkueen peli kehittyi koko ajan kauden edetessä ja matkan varrella joukkue taisteli useamman hienon voiton. Ainoat suurinumeroiset tappiot tulivat Suvilahden Sisua vastaan kahdesti.
Joukkueen kokoonpano on sekoitus nuorta ja vanhempaa. Ajoittain taidokkaasti maata pitkin palloa liikutteleva härmäläisryhmä on uskoakseni jälleen ylemmän keskikastin joukkue.
Sijat:4-6

Korsnäs FF2/Gazije
Miltei lutuuriteoksi luokiteltavan nimen keskiosan omaava mysteeri nro. 1. Kutosesta nousseen Korsnäsin kakkosjoukkueen kokoonpano vaikuttaa nimilistan perusteella sataprosenttisen ulkomaalaispainotteiselta. Joukkue sijoittui Kutosen yläloppusarjassa toiseksi kuudella voitolla ja kahdella tappiolla. Yhtään yleistämättä kyseessä on mitä luultavimmin todella taitava ja vikkelistä pelimiehistä koostuva porukka, jonka akilleen kantapääksi kostautuu silloin tällöin kuumaverisyys niin omia joukkuetovereita, kuin myös vastustajaa sekä tuomaria kohtaan. Nouseminen ja sarjapaikan vastaanottaminen kuitenkin kertoo, että ihan huumorimielellä ei olla matkassa.
Sijat:10-12

Norvalla FF/2
Norvallan kakkosjengi jäi niukasti hopealle viime kauden sarjassa. Jo kesällä 2015 kärkikahinoissa mukana ollut vöyriläisjoukkue vahvisti ajoittain rivejään Kolmosessa pelaavan ykkösjoukkueensa pelaajilla, kuten oli arvattavissa. Leveällä materiaalilla operoivan joukkueen vahvuuksiin kuuluu juoksuvoimainen hyökkäys, josta kielii viime kauden peräti 70 tehtyä maalia. Näistä miltei puolet syntyi kaksikon Sjöberg, Shkreta nappulakengästä.
Takuuvarmasti kärkikahinoissa, mutta nähtäväksi jää syökö ykkösjoukkueen nousun tavoittelu Nelosesta takaisin Kolmoseen myös kakkosjoukkueen mehuja.
Sijat:1-3

PUS
Palosaaren Urheiluseura putosi Nelosesta kauden 2016 päätteeksi. Melko selkeästi sarjan viimeiseksi jäänyt vaasalaisjoukkue onnistui keräämään kauden aikana vain 4 pistettä maalieron ollessa luonnollisesti pahasti pakkasen puolella. Sarjaporrasta alempana meno tuskin jatkuu samanlaisena, ja Vaskiluodon nurmella villisti vihreäpaitaiselle kotijoukkueelle pomppiva kannattajaporukka saanee välillä todistaa myös omiensa voittoja. Nähtäväksi jää, onko vihreäpaitaisella äijäporukalla haluja nousta takaisin Neloseen.
Sijat:7-9

SIF/2
Sarjan vakiokasvo Sundom IF/2 sijoittui kaudella 2016 sarjassa kuudenneksi. Norvallan tavoin suhteellisen leveällä rosterilla varustettu joukkue oli ylemmän keskikastin jengi koko viime sesongin ajan napsien pisteitä välillä kärkijoukkueilta, mutta samalla menettäen niitä joskus sarjan häntäpään joukkueille.
Sundomin nuorehkossa kokoonpanossa oli viime kaudella paljon maahanmuuttajataustaisia pelureita, jotka totutusti ovat keskiverto vitosdivarijamppaa huomattavasti nopeampia ja taitavampia. Pallokontrolliin pyrkivä joukkue on aina vaarallinen vastus niin kotona kuin vieraissa.
Sijat:1-3

SJK-j
Allekirjoittaneen papereissa ennakkoon sarjan mielenkiintoisin joukkue. Pelasi viime kaudella Kutosta SJK-j/Apollo nimellä häviten vain yhden ottelun kauden aikana. SJK-j/Apollo -niminen porukka aktiiviuran lopettaneine legendoineen jäi edelleen Kutoseen, joten Vitosessa pelaa vain SJK:n junioreita? Näin ainakin asian ymmärtäisin. Vitosdivari on oiva paikka tulla kokeilemaan miesten pelejä ensimmäisen kerran. Taidoiltaan nuoret kossit ovat todennäköisesti sarjan kärkipäätä, mutta fyysiikan riittävyys miesten sarjoissa on aina kysymysmerkki. Joukkue on varmasti SJK:lle tunnuksenomaisesti organisoitu hyvin ja ammattitaitoisen valmennuksen tavoitteena lienee nostaa tämäkin porukka pikkuhiljaa ylöspäin, siinä missä SJK-Akatemia yritetään nostaa takaisin Kakkoseen. Ensimmäinen kausi saattaa tosin mennä vielä totutellessa uuteen sarjaan.
Sijat:7-9

SuSi
Suvilahden Sisu on jo vuosien ajan kiikkunut Vaasan Vitosen kärkikahinoissa. Kausi 2016 oli "Oranjen" osalta tasaista suorittamista, eikä toissa kauden tapaista notkahdusta tullut.
Joukkue tekee paljon maaleja ja ne jakautuvat usein suhtalaisen tasaisesti. SuSi tykkää pelata palloa laidoilta ylöspäin, jossa sarjan eliittiin lukeutuvat laiturit kuten Kimmo Lintala pääsevät vahvuusalueelleen. Taitavista, pääosin hieman varttuneemmista pelimiehistä koostuva ja oranssiin pukeutuva joukkue on etenkin kotonaan aina kova vastus kenelle tahansa. Jälleen kärkikahinoissa, mutta Nelosessa pelaava SuSi Young Boys estää mahdollisen nousun, mikäli se on edes tavoitteena. Epäilen ettei ole.
Sijat:1-3

Töjby FC
Töjbyn niemessä, Google mapsin perusteella ainakin miltei mannersuomen läntisimmässä kohdassa kotiottelunsa pelaa Töjby FC. Starttaamassa on seuran kolmas perättäinen kausi Vitosessa ja edeltävillä kausilla Töjbyn pojat ovat sijoittuneet tukevasti keskikastiin.
Nuorehko joukkue luottaa pitkiin juoksupalloihin ja erikoistilanteiden voimaan. Töjby on harvemmin onnistunut yllättämään "isompiaan" sarjassa, mutta on totutusti napsinut voittoja kotietunsa turvin. Kauempaa sisämaasta tuleville joukkueille Töjbyn matka on ollut ylivoimaisesti pisin vieraspelireissu, jonka vuoksi kotijoukkue on ollut vahvoilla näissä peleissä. Edelliskaudella kovaa kohua aiheutti lisäksi hieman kotiinpäin viheltävä tuomari. Viime kaudella suurimmat tuomariotsikot taisi kuitenkin kerätä Alavuden vakioviheltäjä.
Aina yllätysvalmis Töjby ei pysy kärjen kelkassa, vaan luvassa on haastava kausi.
Sijat:10-12

VPV
Vaasan Pallo-Veikot on sarjan kolmas nousijajoukkue. Vuonna 1931 perustetun, 85-vuotta täyttäneen seuran nousuhaaveet romuttuivat elokuisen Apollo tappion myötä, mutta kabinettipäätöksen avustuksella VPV nostettiin VäVin tilalle Vitoseen.
Seuran julkisuuskuvasta saa käsityksen, että VPV on tosissaan kipuamassa hiljalleen ylöspäin. Tavanomaisesta alasarjafutiksesta poiketen "VPV lähti tekemään muutosta mennellä kaudella ja peliä pyrittiin rakentelemaan kontroloidusti maata pitkin. Pelaajat omaksuivat pelitavan hyvin nopeasti ja parhaimmillaan peli oli ihailtavaa katseltavaa, kun pallo ja pelaajat liikkuivat sutjakasti ja syöttökombinaatiot laittoivat vastustajien päät pyörälle." -Seuran viralliselta FB-sivulta.
Mitalikahveita Pallo-Veikkojen toimistolla tuskin vielä ensi syksynä juodaan, mutta kyseessä lienee kuitenkin varteenotettava uusi kilpailija.
Sijat:10-12

Keskustelu on avattu.
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #1 : 02.02.2017 klo 22:06:47

Sjk-j on niinkuin arvelitkin, pääsääntöisesti junioreista koostuva porukka. Kesän mittaan saatetaan toki nähdä muutama Apollonkin pelaaja kokoonpanossa ( tähän ISO ehkä)
PersonalHolloway

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 03.02.2017 klo 09:30:50

Kiitos loistavasta avauksesta tylerdurden!

Oma veikkaus sarjasta (joukkueet ei järjestyksessä):

Sijat 1-4:
SuSi
Norvalla FF/2
FC KOMU
ABC

Sijat 5-8:
Korsnäs FF/2 Gazije
KJV/Kanu
PUS
SIF/2

Sijat 9-12:
Töjby FC
VPV
SJK-j
Karhu

Taistelu Paliinin pytystä (Vaasan Vitosen mestaruuspokaalista) alkakoon!
SuomenHeteroosin

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 03.02.2017 klo 16:54:06

VPV varmaan melkoinen heittopussi.
Gazije yksi  kuvottavimmista joukkueista koskaan. Ei mitään kunnioitusta vastustajaa eikä tuomaria kohtaan. Veri kiehuu kun eivät pärjää.
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #4 : 16.02.2017 klo 23:08:06

Harjoitusottelu Apollo -KJV keskiviikkona 22.2 klo 20.30 wallsportilla. Siellä testataan tämän hetkinen KJV...
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #5 : 23.02.2017 klo 00:12:03

Harjoitusottelu Apollo -KJV keskiviikkona 22.2 klo 20.30 wallsportilla. Siellä testataan tämän hetkinen KJV...

6-1
10 puukkoa

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Facundo Guichón


Vastaus #6 : 05.03.2017 klo 17:35:45

SJK:n B2-junnut ottivat eilen pelatussa harjoitusottelussa selkeän 8-1 voiton Karhusta. Kummankaan joukkueen kokoonpanoista ei ollut mainintaa SJK-junioreiden otteluraportissa.

http://www.sjk-juniorit.fi/uutiset/Karhu-helposti-katolleen_5908.html

Tuo SJK-j:n joukkue on tosiaan lähinnä B-junioreista koostuva nippu, joka lähti Vitoseen B-junnujen Kakkosen paskan tason takia.
Kungsund

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 06.03.2017 klo 09:55:46

Pus vpv 0-4
PersonalHolloway

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 08.03.2017 klo 14:37:37

Alustava otteluohjelma on julkaistu: https://www.palloliitto.fi/node/37/jalkapallo-2017-piiri/miehet?&vaajp17&M5

Avauskierros:

Korsnäs FF2/Gazije - SJK-j
VPV - PUS
SuSi - ABC
Norvalla FF/2 - Töjby FC
Karhu - KJV/Kanu
SIF/2 - FC KOMU

Enää noin puolitoista kuukautta kauden alkuun!
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #9 : 14.03.2017 klo 13:45:03

Kuinkas KJV-APV peli meni? Oliko joku kattoos?
tylerdurden

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, LFC


Vastaus #10 : 14.03.2017 klo 14:36:35

Kuinkas KJV-APV peli meni? Oliko joku kattoos?
3-1 kauhavalaasille
dhfc

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Kelta-Musta ja junnujoukkueet


Vastaus #11 : 14.03.2017 klo 21:31:15

Kuinkas KJV-APV peli meni? Oliko joku kattoos?

Oli kyllä vierailtakin kummallisen hyvää peliä, vaikka ensimmäästä kertaa "nurmelle" keltapaita pääsikin. Toki KJV:n miehistö oli alussa hieman niskan päällä, mutta kylläpä peli tasoittui ajan kuluessa. Ihan kamala vääryys ei vieraiden voittokaan/tasuri olisi ollut, koska maalipaikkoja oli melkoisesti.
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #12 : 22.03.2017 klo 14:21:34

Tänään pääsee wallsport areenalle katsomaan kun Apollo haastaa Vpv: n Vaasasta.  Ottelu alkaa kello 2030 ja on Regions  cupin ottelu
kaxrekkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka on joskus voittaneet jotain


Vastaus #13 : 23.03.2017 klo 08:04:16

Tänään pääsee wallsport areenalle katsomaan kun Apollo haastaa Vpv: n Vaasasta.  Ottelu alkaa kello 2030 ja on Regions  cupin ottelu
4-0 Apollolle
Syvä libero

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sepsi-78, SJK, Liverpool. Tässä järjestyksessä


Vastaus #14 : 23.03.2017 klo 14:20:31

Ei taida VPV olla heittopussi tässä vitosen lohkossa, ainakaan eilisen perusteella. Hehän pystyivät laittamaan välillä Apollolle kampoihin oikein tosissaan, vaikka varsinaisia maalipaikkoja eivät saaneetkaan luotua.
tylerdurden

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, LFC


Vastaus #15 : 19.04.2017 klo 13:06:46

Harjoitusottelu KJV/Kanu - Ponnistus (IV Div.) 7-1 (0-1)
Hehee69

Poissa Poissa


Vastaus #16 : eilen kello 20:17:44

Tänään pelattu harkkamatsi Kjv/kanu vs NIK päättyi kotijoukkueen voittoon 5-2, peli oli semmosta niinku harkkamatseis yleensäki eli aika sekavaa, tosin ansaittu voitto kotijoukkueelle näin puolueettoman  katsojan silmin.
 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines