FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.05.2018 klo 16:47:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Äänestys
Kysymys: Tää kaupunki on...  (Äänestys päättynyt: 12.02.2017 klo 13:13:34)
Mustavalkoinen - 89 (40.8%)
Sinimusta - 52 (23.9%)
Turku - 27 (12.4%)
Daruden kotikaupunki - 50 (22.9%)
Äänestäjiä yhteensä: 218

Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: Turun cup-derby 10.2.2017 klo.14  (Luettu 13587 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


: 06.02.2017 klo 13:13:34
Missä olit silloin kun...

- Ärtsi Ääritalo kyykytti alimpana miehenä pelannutta Köpi Kalliota iskien aikaisen johtomaalin?
- Derbyssä rikottiin uuden päätykatsomon myötä yleisöennätyksiä?
- Vahid Hambo tuuletteli maalejaan TPS-kannattajien edessä?
- Marko Rajamäki ei päävalmentajana suostunut vuosikausiin häviämään derbyottelua?
- Maajoukkueen nykyinen kapteeni keskitti laidalta palloliiton nykyiselle pääsihteerille joka tälläsi boksin ulkopuolelta komean maalin?
- Nyt jo pois käytöstä otetulla tulostaululla komeili 6-1-murskalukemat Interille?
- Samuli Lindelöf ja Vespi Heikinheimo kävivät verbaalista sanasotaa kentällä niin että se kuului Veritaksen parkkipaikalle asti?

Tärkein kysymys kuuluu kuitenkin että missä aiot olla perjantaina 10.2. iltapäiväkahdelta? Kannattaa olla Javenturella jos haluaa lisää em. jalkapallomuistoja.

Viime kausi päättyi pitkän tauon jälkeen Veritaksella siihen tunnelmaan ja kiimaan jota maan entisessä pää- ja futispääkaupungissa on kaivattu jo pitkään. Kaupungin kaksi joukkuetta pelasivat lähes elämää suuremmista panoksista ja molempien joukkueiden kannattajisto eli tilanteen vaatimalla vakavuudella koko derbyviikon ajan niin internetin syövereissä kuin katukuvassakin (huiveille oli tarvetta koska ekat kylmät ilmat) ja tuntui paikka paikoin että koko kaupunki pomoja myöten oli pysähtynyt seuraamaan tätä hienoa taistoa. Inter vei lopulta otteluparin tiukan väännön jälkeen ja molemmat joukkueet lähtivät viettämään talvilomiaan aika lailla lähtötilanteesta. Kaupunki pysyi sinimustana mutta kuten aina näissä asioissa, se väri vain odottaa vaihtajaansa ja kilpailulliset derbyt ovat ne otollisin paikka kaupungin värityksen muuttamiseen.Aurajoessa on muutama litra vettä ehtinyt virtaamaan sitten viime kohtaamisen ja TPS on sangen muuttunut joukkue viimeisimmän kohtaamisen jälkeen. Mainitsemisen arvoisia nimiä lähtijöiden joukossa ovat isompiin ympyröihin siirtyneet Oskari Forsman ja Abukar Mohamed, maa(ilma)n futisskenen tyylikkäin huoltaja Asko sekä Kuta-beachilla tälläkin hetkellä jalkapalloeläkeläisenä brenkutteleva Mikael Liespuu. Viimeksi mainitun lähtö ei käytännössä naarmuttanut mustavalkoisten ideaaliavausta kovinkaan paljoa mutta "suomen Pogban" ja Ykkösen parhaan maalivahdin lähdöt voidaan laskea merkittäviksi. Mohamedin korvaajasta ei vielä näin derbyviikon alussa ole mitään käsitystä mutta Osku Forsmanille sen sijaan TPS hommasi kaksi korvaajaa kerralla (kertoo vaan Forsmanin kovuudesta) kun Jonathan Viscosi ja Ville Seppä saapuivat joukkueen verkkoja varjelemaan. Cupin kahdessa ensimmäisessä pelissä on ensiksi mainittu kanukki kantanut harteillaan ykkösveskan viittaa.

Saapuneista pelaajista kun päästiin puhumaan niin ei voida tietenkään ohittaa Mika Ääritaloa. Ärtsi seikkaili muutaman vuoden pitkin maakuntia mutta niin vain derbylegenda palasi täksi kaudeksi ranchinsa läheisyyteen helpottamaan TPS:n ysipaikan jo pari kautta kestänyttä vajetta. Ainakin hallitsevaa mestaria vastaan pelatussa cup-ottelussa nähtiin väläyksiä siitä tutusta Ärtsistä, sillä erotuksella että vauhti oli niistä parhaista vuosista pari napsua hiipunut pois. Derbyissä ei kuitenkaan koskaan voi tämän miehen osalta laskea mitään pois, sen verran useasti mies on Interiä maaleillaan ja tekosillaan kurittanut.

Noin muutoin on mustavalkoisen joukkueen perusaihiot pysyneet kasassa. Topparipari on edelleen raudanlujaa kamaa, Juri Kinnunen pikakiitää päästä päähän yhä vasemmalla laidalla, laitahyökkääjinä brassikikkoja suorittavat Jakoset, Mettälät ja Sjöroosit kun taas Jamppa Virtanen taiteilee kärjen ja keskikentän välissä samalla erikoistilanneosaajana toimien. Kapteeni Räpsä on ollut sivussa kalenterivuoden aiemmat pelit jonka johdosta mm. Jami Siirtola on saanut vastuuta jonka ainakin nähdyn perusteella sekä Laurikaisen kehut kuultua, voidaan laskea ns. hyvin otetuksi vastuudeksi.

Ennakoitu avauskokoonpano perjantaille:

               Viscosi
Siirtola Tenho Holma Kinnunen
         Peräaho  Blomqvist
Mettälä     Virtanen   Jakonen
              Ääritalo


(Tarvittaessa: Rähmönen omalle paikalleen Siirtolan tilalle, Peltola keskikentälle Blomqvistin tilalle, Hyyrynen kärkeen tai keskikentän pohjalle)
Interin katastrofaalisen surkea kausi 2016 on pelaajien, toimihenkilöiden ja useiden kannattajienkin mielestä jo muinaishistoriaa josta ei tarvitse sen enempää puhua. Pre-season onkin ollut joukkueelta mielenkiintoinen kun pelaajahankintapolitiikka on kokenut suuren myllerryksen viime vuosien puuhasteluun verrattuna ja pukuhommiinkin on hommattu melkoisen kovia tekijöitä ympäri planeettaa. Halloween-iltana Veritaksella joukkueelle sarjapaikkaa varmistaneesta joukkueesta ei kovinkaan moni enää pelaa joukkueessa mutta joukkueeseen on palannut myös sellaisia kavereita joille ei pitäisi derbyjen merkitys ja kiima olla kovinkaan vierasta.

Shefki Kuqi sai joidenkin iloksi ja joidenkin suruksi jäädä vielä valmentamaan Interiä. Ikuinen kakkosluotsi Jami Wallenius sai lähteä kauden jälkeen ja samalla ovenavauksella poistuivat myös Zeneli, Nebihi, Obilor, Lehtovaara, Belica, Duah, Ferati, Tamboura ja Sow. Merkittäviä tuosta massiivisesta nimilistasta ovat alakerran lukot ja fiaskokauden ainoat marginaalisesti plussalle jääneey pelaajat, Obilor ja Lehtovaara. Muut olivat enemmän tai vähemmän sekajätettä.

Uusista ja uusvanhoista pelaajista koostuva lista onkin sitten mielenkiintoisempi. 2008 mestarijoukkueessa jo esiintyneet Muksu Mäkitalo ja Timo Furuholm palasivat kotiin tuoden mukanaan aimo annoksen nostalgiaa ja parin cup-pelin perusteella myös taattua osaamista. Ykkösen paras laitapakki Niko Markkula on myös osoittanut hyvää tekemistä talven kylmyydessä ja sangen vaatimattomalla CV:llä (mm. Real Madrid, West Ham, Bordeaux) koristeltu Julian Faubert on nimi joka joko dominoi koko kauden miten tahtoo tai sitten uppoaa ulkomaalaisfloppien isoon harmaaseen massaan? Kevin Mombilo saapui S.Kuqille tuttuna pelaajana leventämään rosteria kun taas maalivahtiosastoon Inter hommasi keskitalvella myös tuttua osaamista Jere Koposen myötä.

Ennakoitu avauskokoonpano perjantaille:

               Moisander
    Markkula Manev Nyman
Mombilo Mäkitalo Faubert Lehtonen
                 Garcia
           Furuholm Kuqi

(Tarvittaessa: 4-4-2 jossa Lehtonen tippuu vasemmalsi laitapakiksi Garcian ottaessa paikan vasempana laitahyökkääjänä, Källman kärkeen jomman kumman hyökkääjän tilalle)


Seuraa näitä

- Interin alakerta on loukkaantumisten ja pelikieltojen johdosta äärimmäisen ohut. Kestääkö jalat ja pää täydet 90min?
- TPS:n maalivahtiosasto saanee tässä pelissä Interin hyökkäysrummutuksen myötä ensimmäisen kunnon tulikokeensa. Paljonko ollaan Forsmanin päivistä tultu alas vai onko kaupungissa uusi Neuer?
- Miten tepsin modernit topparit pärjää kahden vähän vanhempaa koulukuntaa edustavan hyökkääjäkarpaasin kanssa?
- Kuumeneeko tunteet kentällä vai viilentääkö helmikuun keli pääkoppia?


Hieno viikko luvassa. Toivottavasti soppaa hämmennetään vielä vähän vaikka sopimus- tai testiuutisilla ennen itse ottelua. Hyvää ja hauskaa derbyviikkoa kaikille. Huivit ja värit mukaan perjantaina!!
Pököpeura

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 06.02.2017 klo 13:39:05

Hieno avaus. VeikkausTV näyttää matsin, jos ei kerkee paikalle.
Lihamuuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ...uudet suosikkijoukkueet...


Vastaus #2 : 06.02.2017 klo 14:01:38

Sen verran hyvä avaus, että alkoi neutraalia katsojaa jo kiinnostamaan. Inter on kyllä totaalisen eri joukkue viime vuoteen verrattuna ja varmaan mahdollinen musta hevonen Veikkausliigassa jos vielä puolustusta vahvistavat. Yhden maalin nyhjäysvoitto Legirus nimikaimasta kyllä viestii, että ihan parasta ei vielä olla nähty.

Njazi ja Furkka kärjessä toisaalta voivat Garcian, Lehtosen ja Faubertin tarjoilusta tehdä melkoisen määrän maaleja. Hyökkäyspotentiaalia on jokaiseen liigaseuraan verrattuna huikean paljon.

TPS on kuitenkin altavastaajanakin melkoinen piikki lihassa jo pelkästään derby-kiiman takia. TPS:n pelaajisto on itselleni aika tuntematon kun en Ykköstä juuri seuraa..
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.02.2017 klo 14:02:32

Mainio avaus Suomen hienoimmalle derbylle. Perjantai-iltapäivän kohtaaminen jäänee kauden ainoaksi, joten kai se on lähdettävä Turkuun.
Jasseri

Paikalla Paikalla


Vastaus #4 : 06.02.2017 klo 15:07:40

Onpas tyhmä aloitusaika Alas
Ponnarilta hyvä pohjustus Ylos

Tulosveikkaus 0,5-0,5.
Woland

Paikalla Paikalla


Vastaus #5 : 06.02.2017 klo 16:10:39

Tännehän jopa pääsee ainakin näillä näkymin. TPS oli yllättävän hyvä saariapinoita vastaan ja pystyy taatusti haastamaan Interin. Vähän mietin etukäteen, että onko Laurikaisen taktiikassa Ääritalolle sopivaa roolia, mutta Ärtsi pelasi laajalla säteellä liikkuvana piikkinä todella hyvän pelin viime viikolla. Saa nähdä miten mahtuvat Hyyrysen kanssa samaan aikaan kentälle.

Materiaaliero on sen verran suuri, että veikkaan kotivoittoa. TPS teki viimeksikin puolustuksessa virheitä varsinkin pelin loppua kohti (sinänsä positiivinen Siirtola oli sangen sippi jo tunnin paikkeilla), joista Furkat ja kumppanit pystyvät rankaisemaan.
Sepi Häpy-Kumpulainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: No, panohommelit on aina kyllä kiinnostanut.


Vastaus #6 : 06.02.2017 klo 17:09:10

Missä olit silloin kun...

https://www.youtube.com/watch?v=s8GboVJIx20

Ei vaan, derbyn arvoinen avaus Ylos
Kuisma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 261008


Vastaus #7 : 06.02.2017 klo 18:40:25

Katsotaas kuinka kova Cartsulin ja Valavuoren lupaama keskiviikkoinen kova paketti on.
En joka tapauksessa mitenkään yltiöoptimistinen ole, vaan Tepsi voi hyvin venyä vähintäänkin tasuriin.
Toivotaan kuitenkin maalin kotivoittoa (eikä mitään kolmen topparin linjaa).
Niistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kusitauko!


Vastaus #8 : 06.02.2017 klo 21:36:55

Ei aiheuta mitään kiimaa kyllä, valitettavasti, vaikka pelataan Suomen Cupia. ???

Voitto ois kiva, mut jos ei tuu, ni aikas sama, eli haistakaa vittu palloliitto! ???

Oli Kimiltä ehkä vuosituhannen paras topingin-avaus, ja siitä kimmastuneena taidan ottaa vettä.

Ylos

Rehellinen mustalainen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Anti-FA


Vastaus #9 : 06.02.2017 klo 21:53:16

Katsotaas kuinka kova Cartsulin ja Valavuoren lupaama keskiviikkoinen kova paketti on.

Tuskin tää uuteen fyssariin ratkeaa.
Tapani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IFK Göteborg och IFK Mariehamn ja Lahden Reipas


Vastaus #10 : 07.02.2017 klo 04:18:01

Hieno avaus. VeikkausTV näyttää matsin, jos ei kerkee paikalle.

Hieno homma, että näytetään...
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Avram Grant


Vastaus #11 : 07.02.2017 klo 17:06:42

Jaahas, lentoliput hommattu kauden ekaan (ja toivottavasti tämän lisäksi kaudella on enää maks yksi jäljellä) derbyyn. Hieno avaus KSPltä.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #12 : 07.02.2017 klo 22:09:14

https://m.youtube.com/watch?v=mQuNiN7VeBU

Joko Shefki kanavoi sisäistä Mourinhoansa ja ottaa ihan lungisti, tai sitten rivien välistä on luettavissa pientä "mennään nyt ja pelataan pois alta"-tunnelmaa. Toivottavasti perjantaina on sitä tutumpaa suvun päämiestä kentän laidalla ja enemmän tunnetta ainakin pelaajilla.
Dekkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mika Laurikainen ja Mikko Hyyrynen


Vastaus #13 : 07.02.2017 klo 23:22:42

Seurantaan. Mainio avaus, kiitos Ponnari!

Näillä näkymin peliä tapitetaan VeikkausTV:n välityksellä - aina kun töiltä ehtii. Pomoni on kannattanut työntekoa jo 70-luvulta asti ja noin vain kylmäverisesti päätti, että työt menevät huvin edelle.

Tulosveikkaukseen vähämaalinen tasuri, 1-1. Maalintekijöinä Ärtsi ja Ademi, joka tuulettaa provosoivasti TPS:n kannattajien edessä ja aiheuttaa teoillaan sanasodan turkulaisleirien kesken.
sammunut tahti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leeds, Inter, TPS, LoPS sekä ÅIFK


Vastaus #14 : 08.02.2017 klo 19:08:12

Timo on valmiina...
https://www.youtube.com/watch?v=u7lukLZpw0w&feature=youtu.be
Seatbelt

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: 1922


Vastaus #15 : 08.02.2017 klo 20:59:17

TPS TV:n ennakko tullut tänään. Suht samalla miehityksellä lähdetään, kuin mentiin ahvenanmaalaisiakin vastaan, pientä flunssaa ja kuumetta pelaajistossa.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Avram Grant


Vastaus #16 : 08.02.2017 klo 21:13:19

TPS TV:n ennakko tullut tänään. Suht samalla miehityksellä lähdetään, kuin mentiin ahvenanmaalaisiakin vastaan, pientä flunssaa ja kuumetta pelaajistossa.
Naamis = Laurikainen? Olishan ne pelit voinu mennä katsomaan, jos ne haluaa nähdä. Myös Tumpero olisi voinut Legiruksen kotimatsiin mennä tekemään tallenteen, jos semmoiselle on tarvetta.

Ihan fiksu mies Laurikainen tosin muuten on. Harmi vain ettei Casa ihan kaikkea pysty hänelle toimittamaan.
Vlad Kepes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Marie-Josée Ta Lou


Vastaus #17 : 08.02.2017 klo 21:24:12

Paljon porukkaa tonne javenturelle mahtuu? Tyyliin 500?

Jaa, klo 14.
Seatbelt

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: 1922


Vastaus #18 : 08.02.2017 klo 22:02:03

Paljon porukkaa tonne javenturelle mahtuu? Tyyliin 500?
Uutinen
Hallin suurin sallittu yleisömäärä ottelussa on 300 katsojaa.


Kai sitä loppuunmyytyä peliä voi sitten hehkutella kaikkien aikojen derbynä.
Kim Suomisen ponnari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ainoastaan omien sarjojensa mestarit


Vastaus #19 : 08.02.2017 klo 22:13:14


Kai sitä loppuunmyytyä peliä voi sitten hehkutella kaikkien aikojen derbynä.

Mikä muuten on kaikkien aikojen derby? Pelillisesti jos ajatellaan niin kovin moni niistä molempien jengien kulta-aikojen (2008-2013) derbyistä ei nouse huippuottelun statukseen mutta jos otetaan mukaan yhtälöön tunnelma ja omakohtaiset fiilingit niin voidaan saada aikaan mielenkiintoisiakin vastauksia. Aiheesta voisi joku tehdä jonnekin osioon ihan ei-vääntöketjun tai sitten tähänkin ketjuun voi niitä postailla ennen kokoonpanoja...
sammunut tahti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leeds, Inter, TPS, LoPS sekä ÅIFK


Vastaus #20 : 08.02.2017 klo 22:53:30

Miksi Laurikaiselle ei toimitettu Interin edellisiä Cup matseja?
aadee-hoodee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki turkulaiset, jotka pelaavat Veritaksella!


Vastaus #21 : 08.02.2017 klo 23:00:41

Mikä muuten on kaikkien aikojen derby? Pelillisesti jos ajatellaan niin kovin moni niistä molempien jengien kulta-aikojen (2008-2013) derbyistä ei nouse huippuottelun statukseen mutta jos otetaan mukaan yhtälöön tunnelma ja omakohtaiset fiilingit niin voidaan saada aikaan mielenkiintoisiakin vastauksia. Aiheesta voisi joku tehdä jonnekin osioon ihan ei-vääntöketjun tai sitten tähänkin ketjuun voi niitä postailla ennen kokoonpanoja...
Mun mielestä kaikkien aikojen derby oli se minkä Inter voitti 6-1...
sammunut tahti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leeds, Inter, TPS, LoPS sekä ÅIFK


Vastaus #22 : 08.02.2017 klo 23:08:05

Kyllä Cup matsit ovat aina niitä  kaikkien aikojen derbyjä.
Pelit pelataan kerrasta poikki ja voittaja haetaan vaikka rankkarikisalla...;)
Jasseri

Paikalla Paikalla


Vastaus #23 : 08.02.2017 klo 23:20:38

Ne oli ihan hyviä derbyjä joissa Casa ja Tero Forss tai Paajanen ja Ääritalo oli samaan aikaan kentällä. Tai Heinikangas ja Furuholm. Ja kaikki joissa Köpi Kallio loisti.

Tästä on nyt jotenkin vaikea innostua. Tuloksella ei ole väliä*,  kun häviölläkin molemmat voi päästä jatkoon tai toisaalta voitto ei takaa mitään. Keskellä päivää hallissa, helmikuussa. Veikkaus-TV ekan puolikkaan verran eikä siitäkään näy koko kenttää. Meh.

* ei siinä, kivempi tämä olisi voittaa tietenkin.
Miksi Laurikaiselle ei toimitettu Interin edellisiä Cup matseja?
Mind games: Laurikainen 1- sammunut tahti 0
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 09.02.2017 klo 00:35:48

TPS TV:n ennakko tullut tänään. Suht samalla miehityksellä lähdetään, kuin mentiin ahvenanmaalaisiakin vastaan, pientä flunssaa ja kuumetta pelaajistossa.
Laurikainen puhui perjantain ottelusta harjoituspelinä, mikä kertoo jälleen paljon Cupin arvostuksesta.

Olkoon treenihöntsää tai lohkovaihecupia, mutta Turun derbyjä en ole yleensä jättänyt väliin, joten en jätä tätäkään.

 
Sivuja: [1] 2 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines