FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 07:22:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Tyhjäkäynnillä toimivat junnuseurat  (Luettu 40496 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Snoopy

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 09.02.2017 klo 10:18:20

Tämä on yksi hyvä esimerkki ajattelutavasta missä meillä on paljon oppimista.

Lähtökohtaisesti mikään, ei siis mikään, ole meille helpompaa tai vaikeampaa kuin vaikka Espanjalle, oli kyseessä nyt yritysmaailman haasteet tai suomalaisen jalkapallon kehittäminen. Yksinkertainen asia on vain se, että me olemme jollain tasoarvolla ja Espanja on toisella, tällä hetkellä niiden välissä on ihan helvetisti välimatkaa. Molemmat kehittyvät (välillä taantuvat, koska myös aaltoilu kuuluu tähän) tietyssä suhteessa kilpailijoihinsa nähden. Todellisuudessahan Espanjan kehittyminen on hitaampaa kuin esimerkiksi vaikka nyt Islannilla, koska lähtöarvo on eri. Joukkueilla on siis enemmän kehittymistä. Tällä tavalla mitataan hyvin yksinkertaisesti kehittymistä ja vain kolmella eri mittausjaksolla voidaan sanoa miten on kehitytty, eli lyhyen-, keskipitkä- ja pitkänaikavälin ajanjaksoilla.

Nyt se miten se liittyy tähän aiheeseen on se, että samoilla mittareilla me joudumme mittaamaan yksittäistä seuraa ja jopa joukkuetta, tietenkin omilla spekseillään, mutta kaikki lähtee ruohonjuuritasosta ja nämä arvot kumuloituvat isompaan mittakaavaan josta nyt syntyy tuo maajoukkuerinki ja sitä kautta suomalainen menestyminen.
Mutta koska olosuhteet ja ajanjakson pituus ovat rajoittava tekijä ruohonjuuritasolla, niin joudumme etsimään muita mittareita. Nämä muut mittarit ovat esimerkiksi lisenssipelaajien määrä. Se on yksi tekijä millä voidaan sanoa olevan aivan suora merkitys pelaajakehitykseen. Mikäli seuran ja yksittäisen joukkueen pelaajamäärä on tarpeeksi suuri, tulee keskinäistä kilpailua joka taas vie kehittymistä eteenpäin. Siksi yhden tukijärjestelmän tuen saamisen edellytys tulisi olla lisenssipelaajien määrä. Keskittäminen on lähtökohtaisesti aina oikea ratkaisu, koska se myös auttaa muiden mittareiden +tulosten saavuttamisessa, josta pääsemme ammattivalmentajien mittariin. Eli kuinka monta E-, D-, C- ja UEFA B, UEFA A ja UEFA PRO valmentajiin. Kun tätä pilkotaan pienemmäksi tulisi tutkia mikä on valmentajien keskitaso missäkin ikäryhmässä, kuinka monta pelaajaa on per valmentaja ja miten paljon valmentaja käyttää viikosta valmentamiseen sekä pelinohjaamiseen. Näiden kautta päästään jälleen yhteen tulokseen jolla voidaan mitata mahdollisia tuen määriä. Kolmas ja hyvin tärkeä kriteeri on olosuhteet, koska nämä ovat yksi tärkeimmistä asioista miksi pelaaja esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tulee joukkueeseen ja tämä on yksi asia mistä aivan ensimmäiseksi tiedustellaan kun ollaan yhteydessä joukkueeseen.
Nämä ovat siis ruohonjuuritason kysymyksiä ja asioita joita voidaan arvioida.

Tästä päästään seuraavaan asiaan mikä on menestyminen ja tätä ei voi mitata koskaan lyhyellä aikajänteellä. Yksi suurimmista ongelmista tulee siinä, että seuralla voi olla hyvää kilpailutoimintaa juniori ikäisissä pelaajissa, mutta virallisen kilpailutoiminnan mittarit tulevat vasta myöhemmällä iällä, jolloin joukkue on jo menettänyt mitattavat pelaajat. Siksi olen itse esimerkiksi aikoinaan ehdottanut, että liitonpelaajatarkkailu aloitettaisi jo samaan aikaan kun liiton sarjoissa alkaa virallinen kilpailutoiminta. Sehän nyt olisi kai aivan loogista? Samalla saataisi selkeästi esille seurat jotka ovat mukana virallisessa kilpailutoiminnassa ja näitä seuroja tulisi tukea, valmennuksellisesti, koulutuksella sekä suoraan rahalla. Mikäli seura ei kykene virallisesti profiloitumaan kilpaseuraksi on hyvin vaikea saada päteviä valmentajia ja sitä kautta pelaajia. Tämä taas näkyy sitten siellä ruohonjuuritasolla ja sitä kautta jälleen isossa kuvassa, eli oravanpyörä on valmis.

Tuleeko esimerkiksi Hongalla, Käpalla ja HJK:lla olla harrastetoimintaa? Mielestäni ei, vaan heidän tulisi pitää joukkueita joiden tavoite on vain liiton kilpasarjoissa ja toiminnan tulisi alkaa vasta tuolta D12 ikäsarjasta. Miksi? Koska tällöin muille joukkueille tulisi entistä suurempi vastuu pelaajien kehittämisestä ennen tuota ikäluokkaa, samalla he saisivat suuremmat resurssit, paremmat olosuhteet sekä omaa toimintaansa kehittymään seuraavalle tasolle. Nyt nämä muut pääjoukkueet voisivat keskittää resurssinsa juuri kilpatoimintaan, jolloin ns. paras pelaajamateriaali saisi harjoitella aina parhaissa olosuhteissa, erinomaisilla valmentajilla ja koko seura veisi ajatuksensa eteenpäin kohti oikeaa akatemiatoimintaa, suuntana siis parhaiden pelaajien kehittäminen.
Tällä tavalla koko kilpailutoiminnan taso nousisi ja sarjojen tasosta tulisi entistä parempi, pitkällä aikavälillä.

Nyt mikäli tätä ei tapahtuisi vaan jatkettaisiin samalla tavalla eteenpäin ja kaikki tekisivät kaikkea, niin kuin tähän asti ja jokainen syö kakusta vain sen pienen palan, niin hommat vaan jatkaisivat junnaamista. Päästään siihen alkuperäiseen tekstiin, tuolla ylhäällä, eli miten meidän suomifutis kehittyy ja ottaa sitä olemassa olevaan välimatkaa kiinni.

Lyhyesti, tässä tilanteessa nämä edellä mainitut seurat tekevät hyvää työtä junioripuolella. Kaikki mikä vaikeuttaa tätä työtä vaikeuttaa kokonaiskuvan kehittymistä. Voidaanko resursseja ohjata vain muutaman periaatteen perusteella, esimerkiksi maju-pelaajien määrällä? No ei tietenkään, koska sille annettava mahdollisuus muilla joukkueilla on ihan eri kuin pääseuroilla, vaikka nämä tekevätkin (nytkin parhaillaan) suurimman työn junioripelaajien kehittämisessä. Näiden vuosien aikana joina olen seurannut ELL, Aluesarja ja ykkösen pelaajia sekä joukkueita, niin aina, joka vuosi, näistä edellä mainituista seuroista on pelaajia pääkaupunkiseudulla siirtynyt pääseuroihin juuri D12-C14 ikäluokissa, mutta he ovat aloittaneet pelaajien valmentamisen jo paljon aikaisemmin. Miksi siis unohtaa nämä vuodet?

Yksi helvetin iso ongelma suomalaisessa futiksessa on se, että me ei nähdä ajassa taaksepäin, emme osaa hahmottaa kokonaisuutta ja kikkaillaan yksittäisillä tapahtumilla. Kukaan edes liitossa ei pidä tarpeeksi tarkkoja tilastoja eikä osaa sanoa mikä on todellisuudessa suunta ollut milläkin sektorilla viimeisten kolmen, viiden tai kymmenen vuoden aikana vaikka juuri tämä olisi tärkeää tietää, että voisimme kehittää kokonaisuutta kunnolla. Nyt ollaan ylpeitä kun meillä on lisenssipelaajia näin paljon, mutta kyllähän Suomessa käytännössä kaikki osaa lukea ja kirjoittaa, mutta tuskin meille silti ole sen enempää ammattikirjailijoita kuin kehitysmaissa, kärjistetysti sanottuna. Samaa yksinkertaistamista on tässäkin ketjussa ihan tarpeeksi.

-Snoopy-
RTS

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 09.02.2017 klo 11:12:52

Tuleeko esimerkiksi Hongalla, Käpalla ja HJK:lla olla harrastetoimintaa? Mielestäni ei, vaan heidän tulisi pitää joukkueita joiden tavoite on vain liiton kilpasarjoissa ja toiminnan tulisi alkaa vasta tuolta D12 ikäsarjasta.
-Snoopy-
Erinomainen kirjoitus muta ylläolevaan pointtiin haluaisin tuoda sen huomion että juuri kaikista nuorimmissa ikäluokissa on se massa joka kuitenkin muodostaa kohtuullisen tulovirran seurojen kassaan. Jos tuo tulovirta tukahtuu niin muiden maksuja pitää joko nostaa tai toiminnasta pitää leikata. Onko se sitten valmennuksesta vai olosuhteista? Kummatkin taas aikaansaisivat todennäköisesti takapakkia.
Sarpela

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 09.02.2017 klo 11:46:35

Snoopy : Helsinkiin ja Uusimaalle siis kolme akatemiaa ja muista seuroista Honka Hjk ja Käpa poimivat pelaajat ennen U12 ikää ?

Palloliitto tukemaan näitä kolmea taloudellisesti ja ne keskittyvät vain kilpatoimintaan. Muuta jatkavat harrastustoiminnan ylläpitoa.

Sama muille alueille?

Ensimmäinen konkreettinen ehdotus.

Muilla tuntuu olevan katkera ote kun tyhjän junioriharrastetoimintanne rakenteitanne avataan auki.
3-5-3hoax

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 09.02.2017 klo 12:21:48

Snoopy : Helsinkiin ja Uusimaalle siis kolme akatemiaa ja muista seuroista Honka Hjk ja Käpa poimivat pelaajat ennen U12 ikää ?

Palloliitto tukemaan näitä kolmea taloudellisesti ja ne keskittyvät vain kilpatoimintaan. Muuta jatkavat harrastustoiminnan ylläpitoa.

Sama muille alueille?

Ensimmäinen konkreettinen ehdotus.

Muilla tuntuu olevan katkera ote kun tyhjän junioriharrastetoimintanne rakenteitanne avataan auki.

Avaajalle sallitaan perehtyminen esille ottamiinsa seuroihin, sekä näissä seuroissa pelanneisiin/pelaaviin pelaajiin. Liigasta ja ykkösestä löytyy iso kasa pelaajia, joilla taustassa löytyy edustusta joistain tämän ketjun seuroista. Tämän lisäksi monella ketjussa esitetyllä "tyhjäkäyntiseuralla" löytyy tälläkin hetkellä piiripelaajia juniori-ikäluokissa.

E. Akatemiaehdotus on hyvä, jo nuoremmissa ikäluokissa oikeasti kilpailulliset sarjat jopa koko Suomen alueella takaisi haasteelliset ottelut kaikille. Tämä vaatisi kuitenkin isompaa suunnittelua ja investointia liiton puolelta.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017 klo 12:25:48 kirjoittanut 3-5-3hoax »
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 09.02.2017 klo 12:34:42

Erinomainen kirjoitus muta ylläolevaan pointtiin haluaisin tuoda sen huomion että juuri kaikista nuorimmissa ikäluokissa on se massa joka kuitenkin muodostaa kohtuullisen tulovirran seurojen kassaan. Jos tuo tulovirta tukahtuu niin muiden maksuja pitää joko nostaa tai toiminnasta pitää leikata. Onko se sitten valmennuksesta vai olosuhteista?

Tämä on muuten yleinen ja sitkeä harhaluulo. Voi olla että jossain seurassa noinkin on vielä toimittu, mutta mikään ongelma tämä ei olisi.
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 09.02.2017 klo 12:40:34

PPJ, EPS, MPS ja monet muut ovat erittäin tärkeitä ruohonjuuritason toimijoita, joista tavoitteelliset pelaajat lähtevät jo hyvin nuorina kilpaseuroihin. Kuten kuuluukin olla.

Yhä suuremmissa määrin Hongan, HJK:n, KäPan ja ehkä yhden muun rinnalla muiden seurojen tulisi keskittyä 5-9-vuotiaiden ruohonjuuritason toimintaan ja sitä vanhemmissa harrastetoimintaan.

Kun jokainen seura löytää roolinsa ja ymmärtää sen arvokkuuden, voidaan sanoa jalkapallon toimivan siltä osin.

Tuleeko esimerkiksi Hongalla, Käpalla ja HJK:lla olla harrastetoimintaa? Mielestäni ei, vaan heidän tulisi pitää joukkueita joiden tavoite on vain liiton kilpasarjoissa ja toiminnan tulisi alkaa vasta tuolta D12 ikäsarjasta.

Tämän suuntaiseen malliinhan isoissa kaupungeissa tulisi ehdottomasti mennä. Jos siis huippupuelaajakehitystä ja harrastajamäärien kasvua sekä drop-outin ehkäisyä halutaan tavoitella.
Snoopy

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 09.02.2017 klo 12:44:39

Snoopy : Helsinkiin ja Uusimaalle siis kolme akatemiaa ja muista seuroista Honka Hjk ja Käpa poimivat pelaajat ennen U12 ikää ?

Palloliitto tukemaan näitä kolmea taloudellisesti ja ne keskittyvät vain kilpatoimintaan. Muuta jatkavat harrastustoiminnan ylläpitoa.

Sama muille alueille?

Ensimmäinen konkreettinen ehdotus.

Muilla tuntuu olevan katkera ote kun tyhjän junioriharrastetoimintanne rakenteitanne avataan auki.

Näin pelkistetysti kyllä.

Turun, Tampereen, Pori, Oulu, Jyväskylä, Kuopion ja Lappeenrannan alueelle yksi akatemia.
Tietenkin muiden seurojen tulee jatkaa edelleen kilpatoimintaa 12v yllspäin, mutta yj ajattelulla ja pienemmässä mittakaavassa, jossa pelaaja on oman seuran pelaaja sekä yj pelaaja.

Olen tätä ajattelua työstänyt jo pitkälle, mutta valitettavasti en usko että suomalaiset seurat ovat valmiita tähän.

Erinomainen kirjoitus muta ylläolevaan pointtiin haluaisin tuoda sen huomion että juuri kaikista nuorimmissa ikäluokissa on se massa joka kuitenkin muodostaa kohtuullisen tulovirran seurojen kassaan. Jos tuo tulovirta tukahtuu niin muiden maksuja pitää joko nostaa tai toiminnasta pitää leikata. Onko se sitten valmennuksesta vai olosuhteista? Kummatkin taas aikaansaisivat todennäköisesti takapakkia.

Kyllä ja raha on syy miksi kaikki haluavat olla pelaaja massaltaan isoja. Kuitenkin esimerkiksi sponsoreiden saaminen olisi helpompaa, kun olisi näyttää konkreettinen suunta, tavoitteet ja saavutettu tulos.

-Snoopy-
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017 klo 13:07:43 kirjoittanut Snoopy »
Paska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Atletico Malmi, Atletico Akatemia


Vastaus #32 : 09.02.2017 klo 13:27:51

En ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä ajatusta, että seurat laitettaisiin paremmusjärjestykseen maajoukkuetason pelaajamäärän tai edustusjoukkueen menestyksen mukaan. Eihän se ole, tai pitäisikään olla, ainut mittari seuran paremmuutta arvioitaessa?

Eikö seuran pitäisi itse saada päättää, että millaiseksi se profiloituu ja sitä kautta sitten linjata omaa toimintaansa. Pelaaja (tai hänen vanhempansa) puolestaan valitsee sitten joukkueensa sen perusteella, edustaako sen takana olevan seuran toiminta ja tavoitteet omaa arvomaailmaansa ja mihin itse haluaa tähdätä. Alueellista harrastustoimintaa ja vastuullisia aikuisia kasvattavat seurat ovat ihan yhtä arvokkaita - tai jopa arvokkaampia - kuin ne seurat, joihin shoppaillaan eurokenttien kuvat silmissä kiiluvia superjunnuja.
Parasta Kotkaa

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 09.02.2017 klo 13:55:21

Näin pelkistetysti kyllä.

Turun, Tampereen, Pori, Oulu, Jyväskylä, Kuopion ja Lappeenrannan alueelle yksi akatemia.
Tietenkin muiden seurojen tulee jatkaa edelleen kilpatoimintaa 12v yllspäin, mutta yj ajattelulla ja pienemmässä mittakaavassa, jossa pelaaja on oman seuran pelaaja sekä yj pelaaja.

Olen tätä ajattelua työstänyt jo pitkälle, mutta valitettavasti en usko että suomalaiset seurat ovat valmiita tähän.



-Snoopy-
En ota kantaa kuin vain tähän yhteen alueeseen koska ilmeisesti tähän kuuluisi kaakkoinen Suomi. Meinaatko että Kotkasta, Kouvolasta ja Haminasta 12 vuotiaat junnut ajatettaisiin jatkossa Lappeenrantaan tai vaihtoehtoisesti Helsinkiin jos haluavat osallistua kilpailulliseen toimintaan? Mietippä uudestaan tuota ehdotustasi.
Tässä pieni otanta pelaajamääristä tällä "Lappeenrannan alueella"
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2017/02/06/Jalkapallon%20pelaajien%20m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4%20kasvoi%20Kaakkois-Suomessa%20%E2%80%94%20Kouvolassa%20palloili%20viime%20vuonna%201%E2%80%89720%20rekister%C3%B6itynytt%C3%A4%20pelaajaa/2017221865374/4
Pie-O-My

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dirty Qwerty


Vastaus #34 : 09.02.2017 klo 13:56:35

Muilla tuntuu olevan katkera ote kun tyhjän junioriharrastetoimintanne rakenteitanne avataan auki.
Itseasiassa katkeruus on ainakin minun osaltani väärä sana, paremmin kuvaisi turhautuminen totaalisen paskaan avaukseen, väärään tietoon ja monella tasolla todella tärkeää työtä tekevien seurojen vähättelyyn.

Kerro nyt ensin vaikka mitä haluat tällä avauksella saavuttaa ja mikä on tuo kilpatoiminnan tuki?
D Ramoray

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Euro-Japi, Arki-Karin askelharhautukset, Rive


Vastaus #35 : 09.02.2017 klo 14:00:58

Itseasiassa katkeruus on ainakin minun osaltani väärä sana, paremmin kuvaisi turhautuminen totaalisen paskaan avaukseen, väärään tietoon ja monella tasolla todella tärkeää työtä tekevien seurojen vähättelyyn.

Sama. Kokonaisuudessaankin idioottimainen ketju, vaikka taustalla olisikin sinällään ainakin jokseenkin ymmärrettävä pointti. Ja sitä lisätietoa tosiaan tuosta tuesta?
Snoopy

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 09.02.2017 klo 14:36:44

En ota kantaa kuin vain tähän yhteen alueeseen koska ilmeisesti tähän kuuluisi kaakkoinen Suomi. Meinaatko että Kotkasta, Kouvolasta ja Haminasta 12 vuotiaat junnut ajatettaisiin jatkossa Lappeenrantaan tai vaihtoehtoisesti Helsinkiin jos haluavat osallistua kilpailulliseen toimintaan? Mietippä uudestaan tuota ehdotustasi.
Tässä pieni otanta pelaajamääristä tällä "Lappeenrannan alueella"
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2017/02/06/Jalkapallon%20pelaajien%20m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4%20kasvoi%20Kaakkois-Suomessa%20%E2%80%94%20Kouvolassa%20palloili%20viime%20vuonna%201%E2%80%89720%20rekister%C3%B6itynytt%C3%A4%20pelaajaa/2017221865374/4


Niinkuin tuossa aikaisemmin sanoin, niin kilpailutoiminta jatkuisi edelleen yj muodossa, mutta toiminta ei olisi akatemia pohjainen ja oma joukkuetoiminta olisimukana edelleen vahvasti.
Suomi on iso maa ja välimatkat ovat pitkiä.

Akatemialla en missään nimessä tarkoita Honka Akatemiaa tai Hyps Akatemiaa, tämä tulisi nyt heti ymmärtää. Akatemia on kokonaisuutena laaja-alainen asia, johon kuuluu koulut ja mahdollisesti asuminen myös. Yhdysvaltain puolella puhutaan yliopistourheilusta, Euroopassa akatemia toiminnasta ja eri ikäisille lapsille toiminta on erilaajuista.
Rahoitus tähän on hankittavissa niin oppilaille kuin akatemialle.

Akatemia joukkueiden laajuys per akatemia on yksi asia mihin ei saa töksähtää. Lappeenrannassa voi olla pelaajia per ikäryhmä esim. 30, pääkaupunkiseudulla per akatemia 100-200 / ikäluokka.

Tiefän tälläkin hetkellä.pelaajia jotka kulkevat 50-70km per suunta päästäkseen kilpajoukkueeseen. Kuopio alueella taidetaan puhua vielä pidemmistä matkoista, joten tähän tulisi saada koulut, harrastus, asuminen jne. nidottua yhteen.

Mutta tätä ei ole helppo avata muutamalla lauseella ja avara katseisuutta tarvitaan jokaisesta leiristä.

Tähän liittyy niin vahvasti tulevaisuuden SHA tyyliset organisaatiot, liitontoiminta, kunnat ja varsinkin seurat, mutta mikäli peli saataisi auki, jokaisen alueen edustajat pohtimaan asiaa, niin tulevaisuudessa sama voisi toimia myös monessa muussa lajissa.

-Snoopy-
Parasta Kotkaa

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 09.02.2017 klo 15:04:01

Niinkuin tuossa aikaisemmin sanoin, niin kilpailutoiminta jatkuisi edelleen yj muodossa, mutta toiminta ei olisi akatemia pohjainen ja oma joukkuetoiminta olisimukana edelleen vahvasti.
Suomi on iso maa ja välimatkat ovat pitkiä.

-Snoopy-
Yhdistelmäjoukkueet ovat kaakossa ainakin Kotkan ja Kouvolajn seudulla yleisessä käytössä joten siihen tämä ei juurikaan toisi muutosta

Eurooppalaisilla akatemioilla on ainakin melko tarkat liiton ja viranomaisten säännöt minkä ikäisenä tai miten pitkän matkan päästä pelaajia akatemiaan saa ottaa enkä näe että Suomen pitäisi olla "edelläkävijä" sen suhteen että jo 12 vuotiaat pistetään monenkin sadan kilometrin päähän harrastamaan jalkapalloa ja käymään koulua. Jos taas vedetään raja peruskoulun loppumiseen niin silloin lahjakkaat pelaajat varmaan löytävät itseleen parhaaksi näkemänsä seuran jossa löytyy riittävän haastava ympäristö kehittymisen kannalta ainakin hiemankaan isommilta paikkakunnilta joten akatemiaan lähteminen ei varsinaista etua tässä tuo kuin mahdollisesti sille koululle (taloudellista jos liitto maksaa tätä mystistä korvausta) joka tätä akatemiaa pyörittää.
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 09.02.2017 klo 16:20:54

Kyllä ja raha on syy miksi kaikki haluavat olla pelaaja massaltaan isoja. Kuitenkin esimerkiksi sponsoreiden saaminen olisi helpompaa, kun olisi näyttää konkreettinen suunta, tavoitteet ja saavutettu tulos.

Onko mitään todellista tietoa tämän mutun perusteella kun "kilpa"seuroista puhutaan? Esim. KäPan, Hongan ja HJK:n "edustusjoukkueiden" pelaajat eivät ymmärtääkseni taloudellisesti hyödy seurojensa mahdollisista pelaajamäärän kasvusta.
« Viimeksi muokattu: 09.02.2017 klo 16:23:36 kirjoittanut Johnny99 »
RTS

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 09.02.2017 klo 16:27:17

Onko mitään todellista tietoa tämän mutun perusteella kun "kilpa"seuroista puhutaan? Esim. KäPan, Hongan ja HJK:n "edustusjoukkueiden" pelaajat eivät ymmärtääkseni taloudellisesti hyödy seurojensa mahdollisista pelaajamäärän kasvusta.
Oletko varma? Taloudellinen hyötyhän voi olla että pelaajan maksama kausimaksu ei nouse tai nousee vähemmän kun olisi tarve.
Johnny99

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 09.02.2017 klo 16:51:15

Oletko varma? Taloudellinen hyötyhän voi olla että pelaajan maksama kausimaksu ei nouse tai nousee vähemmän kun olisi tarve.

Voi hyvin olla että joku alle/yli 1€/kk per pelaaja hyöty tulee tuollaistakin kautta.

Toisaalta: esim. Honka saa vuoroja kilpapelaajien sarjasijoituksista ja 1200 pelaajaan asti harrastajamääristä (joku voi korjata jos luku/toimintapa muuttunut). 800+ harrastajalle vuorot ostetaan merkittävästi kalliimmista lähteistä. Kaikki maksavat vuoroista kuitenkin saman verran. Jos pelaajamäärä leikattaisiin 1200 pelaajaan, niin "kilpapelaajien" vuoromaksut laskisivat merkittävästi, mutta vuorot eivät juuri heikentyisi. Tämä toki vain Espoossa ja taitaa tuo lasten ja nuorten vuorotukikin olla laskenut merkittävästi viime vuosina.

Esim. nappulaklubin rahoituspuolessa tuskin näkyisi mitenkään jos HJK lopettaisi harrastustoimintansa.
Sarpela

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 09.02.2017 klo 17:18:05

Itseasiassa katkeruus on ainakin minun osaltani väärä sana, paremmin kuvaisi turhautuminen totaalisen paskaan avaukseen, väärään tietoon ja monella tasolla todella tärkeää työtä tekevien seurojen vähättelyyn.

Kerro nyt ensin vaikka mitä haluat tällä avauksella saavuttaa ja mikä on tuo kilpatoiminnan tuki?

Niin... ongelma on siinä, että tietyt seurat uskottelevat itselleen ja muille tekevänsä jalkapallon kilpatoimintaa - mutta todellisuus on jotain ihan muuta. Miksi Suomessa ei saisi erotella harraste- ja kilpatoimintaa ?

Nyt nämä pullamössöseurat (Ppj, Vjs, Valtti, KontU, Mps, Eps jne.) painavat sekavasti eteenpäin ja heille tulee paha mieli kun tästä fokuksen puuttumisesta mainitaan. Vai johtuuko siitä, että pitäisi alkaa tekemään oikeasti töitä ?

Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 09.02.2017 klo 17:54:10

Vittuilemalla saa varmasti omaa asiaansa edistettyä parhaalla mahdollisella tavalla!

Mainittakoon, että joku VJS tietää aika tasan tarkkaan mitä tekee, että kritiikkisi menee ohitse noin kilometrin.
Moukari

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #43 : 09.02.2017 klo 19:08:11

Hieman menee ohi kaiken kaikkiaan nämä Sarpelan  jutut. Pääkaupunkiseudun osalta hän nostaa esiin HJK:n ja Käpan lisäksi Hongan.

Tänään pelatussa palloliiton Huuhkajapäivien D-13 ikäluokan eliittilohkossa pelasivat isävalmennuksella toimiva kyläseura "uinuva" Koips vs Honka Akatemia. Koips oli twiitannut pelin jälkeen "Halutonta pelaamista. Talven heikoin peli. Pohdintaa pelin jälkeen..". Palloliiton katsastuspeli oli päättynyt 1-0 KoiPSin 1-0 voittoon!

Pitäisikö olla huolissaan tällaisetkin tulokset huomioon ottaen jos kilpaurheilumandaatti annetaan vain näille mainituille joukkueille ja muita kilpaseuratoimintaan ei kannusteta. HJK ja Käpa tekevät pääkaupunkiseudulla jokaisessa ikäluokassa tulosta mutta muiden osalta on turha lähteä nostamaan toisten yläpuolelle sen verran epätasaista on toiminta myös näissä ns kilpa-akatemioissa. Muutenkin huvittaa nämä akatemia nimitykset EPS on myös muuttanut nimensä EPS-akatemiaksi. Pelkkä nimenvaihto ei tuo kesää...
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #44 : 09.02.2017 klo 19:21:14

Huumorimiehiä selkeästi tämä avaaja. A-maajoukkueessa oli viimeisimmässä pelissä molemmista joukkueista lähtöisin oleva pelaaja. Tosin hassutteluketju taisi olla muutenkin.

Kaikki hyvin siis lahtelaisessa junnutuotannossa, kun ainoan lahtelaistaustaisen A-maajoukkueen vakiopelaajan junnuvuosista on yli 15 vuotta aikaa ja A-maajoukkuedebyytistäkin jo 12 vuotta. Ja nyt sitten heti "perään" on noussut yksi pelaaja höntsämaaottelun kokoonpanoon Ylos
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #45 : 09.02.2017 klo 19:48:01

Kaikki hyvin siis lahtelaisessa junnutuotannossa, kun ainoan lahtelaistaustaisen A-maajoukkueen vakiopelaajan junnuvuosista on yli 15 vuotta aikaa ja A-maajoukkuedebyytistäkin jo 12 vuotta. Ja nyt sitten heti "perään" on noussut yksi pelaaja höntsämaaottelun kokoonpanoon Ylos

No ei ole mutta ei se kyllä toisaalta sen luokan tuubaakaan ole, että käytännössä kaikesta kaupungin junnutouhusta pitäisi vetää pistoke irti.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #46 : 09.02.2017 klo 19:58:42

No ei ole mutta ei se kyllä toisaalta sen luokan tuubaakaan ole, että käytännössä kaikesta kaupungin junnutouhusta pitäisi vetää pistoke irti.

Ei kai mistään jalkapallotoiminnasta pidä pistoketta irti vetää? Mutta herätä pitäisi menneisyyden unimaailmasta nykypäivään aika monella paikkakunnalla, myös Lahdessa.
nozick

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 10.02.2017 klo 08:58:44

Pari huomiota:
1. Kun katsoo vaikkapa palloliiton kasvattajarahakorvauksia, niin huippupelaajatuotanto on jo nyt keskittynyt käytännössä n. 5 seuraan (HJK, Honka, KäPa, Ilves, TPS). Muualtakin pelaajia tietysti tulee, mutta määrät on oleellisesti pienempiä.
2. Nykyinen malli tai Snoopyn ehdottama malli on sillä tapaa huono, että kotimaiset sarjat muodostuvat epätasaisiksi, jolloin harrastamisen kulutu nousevat. Nythän ainakin HJK:n ja Hongan junnut matkustavat paljon ulkomaanturnauksissa, mikä rasittaa vanhempien kukkaroa rajusti

Itse näkisin parempana mallina sellaisen, jossa näitä akatemioita tai alueellisia magneettiseuroja olisi lukumääräisesti hiukan enemmän. Lähtökohtaisesti olisi hyvä, että esim. eteläisestä Suomesta saisi kasaan n. 10 seuraa, jotka pystyisivät pelaamaan keskinäistä sarjaa. Nythän näin ei valitettavasti ole, vaan monessa ikäluokassa nämä muutamat huippuseurat kokevat kotimaisten sarjojen olevan pääosin höntsäämistä. Vaikeaa vaan on tyhjästä nyhjäistä, eli seurojen itsensä pitäisi pystyä nostamaan tasoaan, ellei sitten palloliitto (yllättäen) pysty muuttamaan nykyistä järjestelmään aivan oleellisesti.
Myyrmäen maagi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PPS Old Stars


Vastaus #48 : 10.02.2017 klo 10:21:28

Itseasiassa katkeruus on ainakin minun osaltani väärä sana, paremmin kuvaisi turhautuminen totaalisen paskaan avaukseen, väärään tietoon ja monella tasolla todella tärkeää työtä tekevien seurojen vähättelyyn.

Sanasta sanaan sama. Keskustelun avaus on lähes samaa luokkaa, kuin huumoritopic "Lahjakkaimmat eivät pelaa jalkapalloa". Sinne en jaksanut edes vastata, mutta sori tämä OT. Sarpelalla on kuitenkin kenties ihan ok ajatus taustalla, mutta monesta kohtaa paistaa tietämättömyys. Aiemmissa viesteissä tuotu jo esiin asiavirheita koskien muita seuroja, mutta itse tartun omaan seuraani koskien tähän:



Nyt nämä pullamössöseurat (Ppj, Vjs, Valtti, KontU, Mps, Eps jne.) painavat sekavasti eteenpäin ja heille tulee paha mieli kun tästä fokuksen puuttumisesta mainitaan. Vai johtuuko siitä, että pitäisi alkaa tekemään oikeasti töitä ?


Fokuksen puuttumisesta VJS:llä olisin ollut samaa mieltä kanssasi vielä 5 vuotta sitten. Seura on kuitenkin viime vuosina fokusoinut vahvasti olevansa nimenomaan kasvattajaseura. Miesten ja naisten korkeimmissa sarjoissa pelanneiden pelaajien mukaan maksettavaa kasvattajatukea se sai viime vuodelta 8800 euroa (eniten Suomessa), kun esimerkiksi Käpa joutui tyytymään 2700 euroon ja HJK juniorit 3250 euroon. https://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/Seuratoiminto/muiden_seurojen_maksut_2016.pdf

Vuonna 2016 seura valittiin myös Vuoden urheiluseura -ehdokkaaksi urheilugaalassa. Virallisia maajoukkue-edustuksia kertyi viime kauden aikana nuorten ja aikuisten maajoukkueissa yli 70 (myös miesten maajoukkueessa vastoin avausviestiäsi). Seuran valmentajia koulutetaan nykyään jatkuvasti ja heille on olemassa apuportaali netissä, jossa on harjoitteita ja muuta apumateriaalia. Tokihan lajitaustaa vailla olevat isi- ja äitivalmentajat tuskin hevillä pääsevät entisten ammattifutaajien (tai edes puoliammattilaisten) ymmärryksen tasolle, mutta varmasti saavat tästä paljon irti, jonka seurauksena lapset harjoittelevat laadukkaammin. Kaikille ei tietenkään voida laittaa samaa vaatimustasoa, kuin vaikkapa mainituissa Klubissa, Käpassa ja Hongassa, mutta mielestäni ikäkausiedareiden valmennuskin on varsin hyvällä tasolla, koska seuralla on useampi ammattivalmentaja näitä ryhmiä varten.

Tekemistä voi aina parantaa, mutta omaan korvaan kuulostaa siltä, että seuralla on selkeä fokus omaan tekemiseen.

Muista mainituista seuroista en osaa sanoa, koska en tunne niitä riittävästi. Siksi olenkin mieluummin hiljaa. Ehkä Sarpela voisi kokeilla samaa :)
« Viimeksi muokattu: 10.02.2017 klo 10:24:42 kirjoittanut Myyrmäen maagi »
Niilo Tilasto

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 10.02.2017 klo 11:33:15

VJS:n poikien ja miesten maaotteluedustukset vuonna 2016:

0

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa