FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.01.2025 klo 05:06:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: SMJK kerää palautetta Suomen Cupista  (Luettu 8335 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
SMJK

Poissa Poissa


: 02.03.2017 klo 15:21:17

Nyt on mahdollisuutesi vaikuttaa! Anna palautetta tähän julkaisuun, miten uudistettu Suomen Cup on onnistunut. Mikä on onnistunut ja mikä ei? SMJK kerää kootusti palautetta ja toimittaa sen Palloliittoon.

Kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan 6.3.2017 yksi SMJK:n juhlavuosihuivi. Voittaja julkaistaan tällä sivulla samana päivänä. Palautetta Suomen Cupista voi toimittaa myös sähköpositse osoitteeseen fanit(a)suomifanit.com. Jos arvonnan voittaja on täätä foorumilta, kysytään yhteystiedot yksityisviestilä.
Djortikkaeff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Awaiting Construction Oulu


Vastaus #1 : 02.03.2017 klo 18:34:20

Näin Ykkösen joukkueen kannattajana olen ollut tosi tyytyväinen. On paljon mielenkiintoisia pelejä suhteellisen tasokkaita vastustajia vastaan. Seurojen valmiusaste talvikaudella vaihtelee, mutta toisaalta se myös kertoo ammattimaisten organisaatioiden määrästä. Itse koen suomalaisen (seura)jalkapallon suurimmaksi kehityskohteeksi ammattimaisten organisaatioiden määrän ja palkanmaksukyvyn. Jos tulevaisuudessa toimentuloon jalkapalloilijana on Suomessa parempi mahdollisuus, antaa se junioreille tietyssä vaiheessa lisäetua lajivalintaan. Koen, että Suomen Cupia on uudistettu kärkipään seurojen ehdoilla, ja olen todella tyytyväinen että näin on tehty. Ymmärrän hyvin alasarjajengien kulttuurillisten arvojen menetyksen, mutta nykytilassa toimet, jotka edisauttavat ammattimaisten seuraorganisaatioiden oloja ovat tärkeimpiä. Kilpailun kautta toimivassa maailmassa on tehtävä kovia valintoja. Mutta lopuksi palaan vielä alkuperäiseen pointtiini, eli henkilökohtaisella tasolla, Ykkösen seuran kannattajana olen tyytyväinen tasonmittauksesta liigajengeihin, ja alkukauden harjoituspelien panoksen kasvusta. Hyvä uudistus.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #2 : 02.03.2017 klo 19:24:51

Näin alasarja jalkapalloilijana ja myös alasarjajoukkueen fanina, näen että Suomen Cupin tämän vuotinen uudistus on kaikkien aikojen rimanalitus mukaan luettuna kaikki koko itsenäisen Suomen aikana tehdyt päätökset, mitä mikään taho jalkapallossa on Suomessa tehnyt. (Suomen) Cupin henki on täysin raiskattu ja se viimeinenkin linkki Suomen parhaiden ja niiden alimpien tasojen joukkueiden välillä on käytännön tasolla katkaistu. Itsellä ei ole jalkapallo fanina ollut MINKÄÄNLAISTA kiinnostusta seurata edes Suomen Cupin tuloksia enää tässä naurettavassa lohkovaiheessa, eikä ole aikomusta seurata Suomen Cupia enää tulevaisuudessakaan millään tasolla, jos nykyinen formaatti jatkuu.

Suomen Cup pitäisi alkaa ja loppua sellaisena vuodenaikana, että Suomen jokaisella kesällä kunnossa olevan jalkapallokentän varatuksi saaneella joukkueella on mahdollisuus osallistua cupiin, tai ainakin sääntöjä ja alkukierrosten otteluasetteluja järkeistettävä, että huonommilla olosuhteilla siunatut joukkueet saavat sitten kohtuullisen vierasottelun. Ja kyllähän niin kauan, kuin Suomessa pelataan sarjatkin saman kalenterivuoden aikana - pitäisi myös Suomen Cup pelata.
« Viimeksi muokattu: 02.03.2017 klo 19:34:52 kirjoittanut AndyLove »
malminmanne

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MPS, HJK, Maajoukkueet


Vastaus #3 : 02.03.2017 klo 20:12:11

Onnistunut on mielestäni ollut. Jonkinmoista viilausta toivoisi esim. kakkosen ja ehkä ykkösen seurojen sopimuspelaajien määrään. Eli siis voisiko näille alemman divarin jengeille antaa helpotusta koska ei millään alemman divarin jengillä ole joukkue kasassa vielä tammikuussa.
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vain single malt on oikeaa viskiä


Vastaus #4 : 02.03.2017 klo 21:29:26

Suomen cup uudistus on toistaiseksi enemmän pakkasen mitä positiivisen puolella. Cup mielletään kilpailuksi, jossa kuka vain voi kohdata kenet vain, ja nykyisellä uudistuksella se on tehty mahdottomaksi. Tämä puolestaan näkyy jatkuvana osallistujamäärien vähenemisenä.

Suomen cup alkaa vaiheessa, jossa ei tiedetä vielä varmaksi kuka alasarjajoukkueessa seuraavalla kaudella pelaa. Myös huippuseurojen pelaajat saattavat jo cupin alkuvaiheessa olla tietoisia, ettei ura jatku siinä seurassa, missä ovat lohkovaiheessa. Näin ollen voit pelata cupin alkukierroksia oman seurasi farmijoukkueessa ja sitten pelata lohkovaiheessa uuden työnantajan tai jopa kyseisen seuran edustusjoukkueen paidassa alkukierroksilla edustamaasi seuraa vastaan. On ongelmallista, että pelaaja pystyy käytännössä "valitsemaan" parhaimmassa tapauksessa pelaako aloittamassaan seurassa vaiko edustusjoukkueessa cupia missäkin vaiheessa.

Alasarjaseurat puolestaan ovat huonohkoja lähtemään mukaan syksyllä alkavaan cupiin, koska nimenomaan syksyllä he pelaavat omista scudettoistaan. Tämä nähtiin esimerkiksi Hongan ja Gnistanin kohdalla, jotka varmistivat lohkopaikkansa kesken alkukierrosten, joten jättivät pelinsä pelaamatta. Käytännössä kaikki kilpasarjat, joissa voit jatkaa matkaa luovutuksesta huolimatta on rikki. Yksi lohkovaiheen joukkueista puolestaan ihan rehellisesti putosi cupista ja selviytyi siitä huolimatta jatkoon.

Cupin romantiikkaan kuuluu ne kesäillat pienillä paikkakunnilla, joissa lautakatsomot täyttyy kylänmiehillä ja naisilla, halvan jauhomakkaran tiristessä grillissä. Tarpeeksi monta hienosti mennyttä kesäiltaa ja saat vastustajaksesi kahden korkeimman sarjatason joukkueen. Silloin tehdään helposti koko kauden budjetti ja saadaan seurojen historiikkiin hienoa materiaalia - vaikka ottelussa tulisikin turpasauna. Nykyisellään, jos alasarjojen joukkueet selviytyvät tarpeeksi pitkälle, nämä ottelut pelataan keskellä kylmää talvea naapuripitäjien halleissa todella korkeilla kustannuksilla ja ilman sitä kylän identiteettiä.

Uudistus suosii liikaa huippujoukkuetta, ensi kädessä liigajoukkueita. Jos lohkovaihe on pakko cupiin runtata, niin se pitäisi tehdä siten, että lohkoihin mennään vain cupin menestyksellä, ei Palloliiton sarjoissa pelatun menestyksen perusteella. Tämä jo itsessään lisää mielenkiintoa, jos viimeinen kierros ennen lohkovaihetta pelattaisiin syyskuun aikana siten, että KAIKKI joukkueet joutuvat olemaan mukana, jotka aikovat cupin voittoa tavoitella. Lisäksi korkeamman tason joukkueet arvottaisiin aina vierasjoukkueeksi. Samaten Liigan ja ykkösen joukkueet olisivat samassa korissa, joten he eivät kohtaisi toisiaan. Tällöin viimeinen kierros ennen cupin talvitaukoa olisi 22 liigajoukkuetta + 10 arvottua kakkosen joukkuetta vs muut cupiin ilmoittautuneet tarpeeksi pitkälle päässeet. Lohkoihin 32 joukkuetta, lohkot neljän joukkueen lohkoja ja jokaisesta kahdeksasta lohkosta kaksi parasta jatkoon.

Tässä mallissa olisi ensinnäkin Daavid vs Goljat asetelma, mahdollisuus kyläyhteisön isoon tapahtumaan pikkuseuroissa ja shokkimahdollisuus. Lohkovaihe pystyttäisiin pelaamaan maaliskuun aikana, joten joukkueiden ei tarvitsisi aloittaa preseasoniaan jo tammikuussa kilpailullisilla otteluilla, vaan huippuseuroilla olisi mahdollisuus testirumbiin ja alasarjaseurat saisivat odottaa halvempia vuoroja ja mahdollisesti lämmitettävien kenttien aukeamista.

Suomen cupista pitää myös päästä kyseisen vuoden Eurooppaliigaan. Neljännesvälierät, puolivälierät, semifinaalit ja finaalit toukokuun loppuun mennessä. Heinäkuussa sitten hallitsevana cupmestarina Eurooppaan ja syksyllä uusi cup tulille.

Kaiken kaikkiaan nykyinen cup on tehty hutiloiden, ilman suurempaa kentille jalkautumista sekä pelkästään isoja seuroja kuunnellen.
jaakkohaapala

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 02.03.2017 klo 23:09:52

Lohkovaihe tyyppinä ollut mielenkiintoinen ja tuonut ihan hyvää vaihtelua talveen.

Lohkojakoja olisi voinut kuitenkin miettiä enemmän. Liigajoukkueen kannattajana näen, että alussa alempien sarjatasojen vastustajat ok, mutta esim HJK:lla oli vain yksi ottelu Veikkausliigan joukkueita vastaan.
Wiltsu

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 02.03.2017 klo 23:33:55

Lohkovaihe on selvästi kopioitu Ruotsista, joten myös niitä Ruotsissa positiivisia juttuja olisi ollut hyvä ottaa mukaan.

Onnistumiset:

-Lohkovaihe tuo mielenkiintoa kotimaisen futiksen osalta talveen.
-Kautta saadaa pidennettyä.
-Luodaan painetta isommille joukkueille luoda parempia halliolosuhteita.
-Cup alkaa keväällä myöhemmin eli alarajajoukkueet eivät joudu enää pelaamaan pakkasessa cup-pelejä vaan pääsevät pelaamaan keväällä ja kesällä cup-matseja.
-Cup on kaikille joukkueille avoin.

Epäonnistumiset

-Joukkueiden määrä. Yleisesti ihmiset pitävät selkeydestä ja parhaiden kolmosten vertailu ärsyttää todella monia. Lisäksi se vie arvostusta Cup-kilpailulta. 16 tai Ruotsin tyyliin 32 joukkuetta joista 1-2 parasta jatkoon. Jos välttämättä pitää olla 6. joukkueen lohkot niin sitten 24 joukkuetta joista lohkojen 2 parasta jatkoon.
-Cup alkaa liian aikaisin. Ruotsin tyyliin helmikuun puolessa välissä olisi parempi.
-Joukkueet pelaavat kierrokset eri aikaan. Ruotsissa koko kierros pelataan samana viikonloppuna ja turnausta on helpompi seurata. Lisäksi se antaa Ruotsin Cupista arvokkaamman vaikutelman.
Sitten se tärkein eli,
-Karsintakierroksen puuttuminen. Ruotsissa elokuinen karsintakierros on ollut valtava menestys ja sillä on ollut merkittävä vaikutus ruotsalaisen jalkapalloyhteiskunnan vahvistumiseen. Karsintakierros yhdistää pienemmät ja isommat seurat ja se pelataan aina pienemmän kotona. Useat seurat ovat tehneet katsojaennätyksensä näissä peleissä. Lisäksi kaupunginosissa tai pienemmillä paikkakunnilla nousee jalkapallokuume jos karsintakierrokselle pääsee ja sieltä tulee suurseura vastaan. Tämä on se ylivoimaisesti tärkein pointti ja tärkeämpi kuin kaikki muut yhteensä. Jos karsintakierros saadaan järjestettyä, niin iso osa osittain ansaitustakin kritiikistä poistuu. Tässä on myös niin valtava markkinointipotentiaali suomalaisen jalkapalloilun puolesta, että on hyvin vaikea nähdä miksi se jätettäisiin käyttämättä.
-Lisätään vielä se, että finaali pitäis olla toukokuun lopussa Ruotsin tyyliin. Puolentoistavuoden cup on aivan liian pitkä.
« Viimeksi muokattu: 02.03.2017 klo 23:36:17 kirjoittanut Wiltsu »
Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 02.03.2017 klo 23:47:42

32 joukkuetta voisi olla sopiva lohkovaiheeseen => 12 liigasta, 10 Ykkösestä, kolme varmaa Kakkosesta (lohkovoittajat) ja loput 7 esikarsintojen avulla. Kahdeksan neljän joukkueen lohkoa, joista yksinkertaisesti jokaisen lohkon kaksi parasta puolivälieriin eli alasarjalaisillakin olisi suht hyvä sauma puolivälieriin kohtaamaan (lisää) jättiläisiä sijoittumalla lohkonsa toiseksi (joissain lohkossa kakkossija voisi vaatia maksimissaan esimerkiksi Ykkösdivaritason joukkueen voittamisen/tasurin + Kakkosen/Kolmosen tason jengin voittamisen).

Eli:
- Esikarsinnat edellisen vuoden loppukesänä/alkusyksystä, Kakkosdivarin joukkueet ja sitä alemmat. *tähän toki pitäisi miettiä järkevä systeemi, jossa Kakkosen osallistujat ei joutuisi kesken sarjakautta liian monta esikierrosta kahlata.*
- Lohkovaihe, kahdeksan lohkoa & neljä joukkuetta per lohko => kaksi parasta per lohko jatkoon
- Puolivälierät
- Välierät
- Finaali

Tuo olisi kokonaan pelattavine puolivälierineen yms. mielestäni hyvä hybridi aiemmasta Suomen Cupista ja Liigacupista. Jokainen lohkovaiheen joukkue saisi vähintään kolme lohkopeliä alleen, mutta kuitenkin olisi vielä jäljellä kokonaiset jatkokierrokset cuppimaisesti ja ennenkaikkea selkeällä formaatilla.
« Viimeksi muokattu: 02.03.2017 klo 23:55:46 kirjoittanut Pikka »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #8 : 02.03.2017 klo 23:54:21

Lohkovaihe on selvästi kopioitu Ruotsista, joten myös niitä Ruotsissa positiivisia juttuja olisi ollut hyvä ottaa mukaan.

-Karsintakierroksen puuttuminen. Ruotsissa elokuinen karsintakierros on ollut valtava menestys ja sillä on ollut merkittävä vaikutus ruotsalaisen jalkapalloyhteiskunnan vahvistumiseen. Karsintakierros yhdistää pienemmät ja isommat seurat ja se pelataan aina pienemmän kotona. Useat seurat ovat tehneet katsojaennätyksensä näissä peleissä. Lisäksi kaupunginosissa tai pienemmillä paikkakunnilla nousee jalkapallokuume jos karsintakierrokselle pääsee ja sieltä tulee suurseura vastaan. Tämä on se ylivoimaisesti tärkein pointti ja tärkeämpi kuin kaikki muut yhteensä. Jos karsintakierros saadaan järjestettyä, niin iso osa osittain ansaitustakin kritiikistä poistuu. Tässä on myös niin valtava markkinointipotentiaali suomalaisen jalkapalloilun puolesta, että on hyvin vaikea nähdä miksi se jätettäisiin käyttämättä.
-Lisätään vielä se, että finaali pitäis olla toukokuun lopussa Ruotsin tyyliin. Puolentoistavuoden cup on aivan liian pitkä.

Tämähän olisi aivan ylivoimainen systeemi. Laitetaan tännekin:

Kopioin tän tuolta SMJK-ketjusta. Miksei tätä ole aiemmin nostettu esille? Ihan loistava idea joka ratkaisee kaikki ongelmat eikä vie kuin yhden staattisen pelipäivän (toki hajautetun sellaisen).

- alasarjat potkii kesällä keskinäisensä
- syksyllä 48 joukkueen "karsintakierros", jossa mukana kaikki jengit (ykkösen ja VL:n porukat aloittaa tältä kierrokselta "sijoitettuina")
- talvella 4 x 6 joukkueen lohkoa, joka lohkon 2 parasta jatkoon
- puolivälierät + välierät keväällä
- finaali toukokuussa
PumanNapit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #9 : 03.03.2017 klo 00:39:16

Näin alasarja jalkapalloilijana ja myös alasarjajoukkueen fanina, näen että Suomen Cupin tämän vuotinen uudistus on kaikkien aikojen rimanalitus mukaan luettuna kaikki koko itsenäisen Suomen aikana tehdyt päätökset, mitä mikään taho jalkapallossa on Suomessa tehnyt. (Suomen) Cupin henki on täysin raiskattu ja se viimeinenkin linkki Suomen parhaiden ja niiden alimpien tasojen joukkueiden välillä on käytännön tasolla katkaistu. Itsellä ei ole jalkapallo fanina ollut MINKÄÄNLAISTA kiinnostusta seurata edes Suomen Cupin tuloksia enää tässä naurettavassa lohkovaiheessa, eikä ole aikomusta seurata Suomen Cupia enää tulevaisuudessakaan millään tasolla, jos nykyinen formaatti jatkuu.


Sama. On ollut aikalailla ihan sama miten oman suosikkijengin pelit päätyy kun ei ole sellasta fiilistä että tälläsen kilpailun kautta pääsis europeleihin. Viime vuonna vielä sentään oli. Lohkot täysin epäonnistu vielä kaikenlisäks. Maalierot suunilleen lähes joka matsissa 4 maalia.
maakato

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 03.03.2017 klo 00:53:00

Wiltsun kerronta karsintavaiheesta täysin oikea ja enkä samaa mieltä voisi enempää olla.

Mielestäni paras mahdollinen cup ohjelma olisi:

Heinäkuussa aletaan pelaamaan karsintakierroksia (Kakkosesta alaspäin). Kierroksia pelataan niin kauan, että selville on saatu 42 joukkuetta, jotka lähtevät pelaamaan 22 Liiga ja Ykkösen joukkueen kanssa tuota viimeistä karsintakierrosta. Voittajat lohkovaiheeseen, joten lohkovaiheessa siis 32 joukkuetta, jotka sijoittuvat kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon. Lohkovaihe aloitettaisiin helmikuun puolenvälin tienoilla ja maaliskuun alkupuolella olisi lohkot paketissa. Lohkovoittajat jatkoon. Puolivälierät ja mahdollisesti välierät pelattaisiin vielä ennen kauden alkua ja huhti-toukokuussa finaali. Ja voittaja Euroopan kentille heinäkuusta lähtien. Se olisi mukava buusti alkukauteen niille joukkueille, jotka eivät Liigan kautta Eurooppaan selvinneet.

Eli käytännössä täysin sama, kuin Ruotsissa. Nykyisellään lohkovaihesssa tulee liikaa otteluja ja ne ottelut joudutaan aloittamaan liian aikaisin. Joukkueet pystyisivät valmistautua helmikuun puolen välin cupiin huomattavasti paremmin.
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #11 : 03.03.2017 klo 08:57:30

Lahtelaisten avoin kirje saisi mennä Pöllikselle tätä(kin?) kautta. Kai se vielä löytyy palstaltakin.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #12 : 03.03.2017 klo 09:06:37

Ylos Tuliko tämä kyselynä Palloliitolta vai lähtikö idea oma-aloitteisesti?
Joka tapauksessa mun mielestä ihan tervetullutta, että SMJK ottaa enemmänkin roolia "jalkapallokannattajien äänitorvena". Joskin siinä täytyy sitten muistaa SMJK:n jäsenistön vääristymä (mm. 2/3 jäsenistä pääkaupunkiseudulta) ja ylipainottaa sitten jormakääriäisen tai weissbergin mielipiteitä, niin että kyselyiden tulokset heijastelevat vähän tarkemmin koko maanlaajuista kannattajakentää.

Sitten varsinaisesti asiaan ...

Mun mielestä muutos on oikeansuuntainen mutta hätiköiden tehty. Ja tämä mielipide edustaa näkemystä, jossa tärkeintä on edistää huippufutiksen kehittymistä.

- Tarvitaan pidempi kausi tosipelejä - meillä ei ole varaa antaa kolmea kuukautta tasoitusta Keski-Euroopan maille joka vuosi - ja valitettavasti liigacup-matsit testimiehistöllä eivät olleet niitä.
- Veikkausliigan otteluruuhka keväällä ja kesällä on ollut paha ja tämä uudistus helpottaa sitä. Samalla parhaalla yleisökaudella kesällä voidaan pelata tuottoisampi ja arvostetumpi Veikkausliiga-kierros sen sijaan, että elokuinen viikonloppu uhrattaisiin cup-peleille.

Samanaikaisesti tässä on toki tiettyä haikeutta kun perinteinen cup-romantiikka alasarjaseurojen ja liigaseurojen kohtaamisesta kauniina kesäpäivänä häviää. Kuitenkin nuo tapahtumat ovat olleet loppujen lopuksi melko harvinaisia ja pienten piirien hupia. Ei normaali jäps-kups cup-matsi ole ollut mikään elämää suurempi tapahtuma. Eivätkä nuo tapahtumat katoa tästäkään: tekihän Haukiputaan Pallo uuden yleisöennätyksensä tänä talvena cup-pelissä AC Oulua vastaan, GrIFK sai HJK-peliin enemmän katsojia kuin yhteenkään Ykkösen peliinsä viime vuonna, jne.

Uuden cupin vastaanotto on ollut vaihteleva. Joillain paikkakunnilla se on saatu toimimaan hyvin - AC Oulu on myynyt loppuun (600 katsojaa) jokaisen ottelunsa, KuPS veti yli 1000 katsojaa jokaiseen peliin, Ilves myi hallinsa loppuun (800 katsojaa), Porin paikallisottelu keräsi yli viisisataa katsojaa, jne. Jalkapalloilu kiinnostaa siis talvellakin! Kaikkialla cup ei ole kuitenkaan kiinnostanut samalla tavoin. Suurelta osin selitys taitaa olla katsomo-olosuhteissa: esim. Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa pelaaan halleissa, joissa katsojakokemus on liki samanlainen kuin esim. jääkiekko- tai koripallomatseissa. Tämä ei valitettavasti ole tilanne Talissa tai Mukkulassa, saati Kupittaan tai Urpolan tekonurmilla.

Olosuhteet talvimatseja varten kehittyvä kuten kehittyvät ja suurimat ratkaistavissa olevat ongelmat liityvät aikataulutukseen.
- Finaali olisi syytä pelata keväällä niin että voittaja pääsisi vielä saman vuoden eurokentille. Tämä toisi cuppiin aivan uuden lisäkipinän. Samoin esim. helatorstaista voisi rakentaa perinteisen cup-finaalipäivän.
- Aloitus tammikuun puolessavälissä on liian aikainen. Ei monella liigajoukkueella saati sitten alasarjajoukkueella ole joukkuetta kasassa tuolloin.
- Kierrokset ovat edelleen liian hajanaisia. Yhtenäisempi peliajankohta nostaisi cupin media-profiilia.
- Aikataulutukseen täytyy mahdollistaa myös ulkomaanleirit tai -harjoitusmatsit ennen kauden alkua

Muutamia muita pointteja:
- Ovatko matsit kakkosen jengejä vastaan niitä "kovia tosipelejä", joita haluttiin lisää?
- Onko lohkopaikka alasarjajengeille palkkio hyvästä cup-suorituksesta vai rasite kun pitäisi yrittää saada jengi kasaan ja järjestää matseja keskellä talvea?

Mä itse pitäisin syksy-kevät -rytmin ja lohkovaiheen, mutta muokkaisin aikataulua hieman ja päästäisin alasarjajengejä karsintakierroksilta "talven lohkovaiheen ohi" suoraan kevään perinteisille cup-kierroksille.

12 liiga + 10 ykkönen + 3 kakkosen lohkovoittajat = 25 joukkuetta cupin lohkovaiheeseen
5 maantieteellistä lohkoa, 5 joukkuetta, 4 peliä kullekin joukkueelle, 5 pelipäivää

lohkovoittajat (5) -> suoraan 16 joukkueen kierrokselle
lohkokakkoset (5) kohtaavat kotonaan lohkokolmoset (5) "keräilyerissä" -> voittajat (5) 16 joukkueen kierrokselle
syksyllä pelatuilta cupin alkukierroksilta kuusi (6) joukkuetta 16 joukkueen kierrokselle

aikataulutus:

lohkovaihe: viisi viikonloppua helmikuun alusta maaliskuun eka viikonloppu (kunakin viikonloppuna yksi joukkue lepovuorossa)

keräilyerät maaliskuun puoliväli
maajoukkuetaukoa edeltävä viikonloppu varattu harjoitusmatseille

16. joukkueen kierros - huhtikuun alku
8. joukkueen kierros - huhtikuun loppupuoli
välierät - vapun jälkeinen viikonloppu
finaali - helatorstai

Henkilökohtaisesti olen seurannut tätä cupia varmaan enemmän kuin ikinä. Kesällä se on jäänyt aina sarjafutiksen varjoon.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 09:09:10 kirjoittanut Tiksa »
kiuaskivi

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 03.03.2017 klo 10:48:53

Nyt se tuntuu vähän laajennetulta liigacupilta, johon on otettu mukaan muutama divarijoukkue. Lohkovaiheeseen pääsemisestä voisi tehdä vähän hankalampaa, eli siis vähemmän joukkueita lohkovaiheeseen ja enemmän joukkueita mukaan jo alkuvaiheen cup-kierroksille.

Miksei lohkovaiheen muodostamiseen voisi ottaa mallia eurocupkarsinnoista, jossa joukkueita sijoitetaan järjestykseen näiden UEFA coefficient-pisteiden perusteella. :D Lohkovaiheeseen voisi päästä suoraan edellisen kauden Suomen cupin voittaja sekä seurarankingin perusteella tietty määrä Suomen kärkijoukkueita. Loput lohkovaiheen joukkueet sitten määräytyy cup-kierrosten perusteella. Näin cupissa olisi enemmän kilpailullisuutta ja arvokkuutta. Voisiko tuossa olla joku sen tyylinen systeemi, että muut pelaavat suomen cupin pelejä silloin, kun eurocuppien karsintoihin päässeet joukkueet pelaavat europelejä. ???

Lohkovaiheen pitäisi alkaa vasta helmikuussa ja finaali pitäisi ehdottomasti olla keväällä. Cupin voittaja pääsisi sitten suoraan saman kauden eurooppaliigan karsintoihin. Eurocuppien tapaan lohkovaiheessa pitäisi soida joku Suomen cupin hymni, joka soi joukkueiden astellessa kentälle. :D
« Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 10:58:37 kirjoittanut kiuaskivi »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #14 : 03.03.2017 klo 11:09:19

Tiksan mallille Ylos, tässä vielä vaihtoehtoinen malli tarkemmin esitettynä Wiltsun viestin pohjalta.

- Syys-kevät-rytmi
- Karsintakierrokset (kesä-elokuu) Jengit seiskasta kakkoseen pelaavat karsintakierroset kesän aikana (peli-pari kuukaudessa?) niin, että jäljellä on 26 joukkuetta. Osallistumisoikeus 1 joukkue / seura?
- 1. kierros (elokuun-syyskuun vaihde) Veikkausliigan ja ykkösen joukkueet tulevat mukaan.
--- Parit arvotaan (semi-maantieteellisesti) niin, että vl+1div+2 parasta karsintakierrosten joukkuetta on sijoitettujen puolella.
--- Pelataan yksiosainen ottelu alempisarjalaisen kotikentällä.
--- Muutama pelipäivä suhteellisen lyhellä ajanjaksolla, pelit keskellä viikkoa vl-kierrosten välissä (esim. ke - to - ke - to, 6 peliä joka päivä, 3 vl-jengiä joka päivä).
--- Tästä voisi rakentaa Veikkausliiga on the road -mediatapahtuman. Kamerat pikkupaikkakunnille, oma saitti, some-kampanjat jne...
--- Kierrosten ajankohta valitaan niin, että kuumin mestaruusvääntö ei ole vielä alkanut mutta vl-jengit ovat todnäk ulkona europeleistä (jos eivät ole, vetävät ressuilla).
- 24 voittajaa menevät lohkovaiheeseen (helmikuu / maaliskuun alkupuoli)
--- 4 kpl 6 joukkueen lohkoa. Viisi ottelua per joukkue. Voittajat suoraan puolivälieriin, lohkokakkoset ja -kolmoset pelaavat ristiin neljännesvälierät.
--- Nykyinen formaatti suhteellisen OK (tässä topicissa esitetyillä korjausehdotuksilla)
- Neljännesvälierät (huhtikuun alku) (lohkokakkoset vs. -kolmoset, 8 joukkuetta)
--- Lohkovaiheen ja neljännesvälierien välissä maajoukkuetauko + mahdollisuus harjoitusleireillä
- Puolivälierät (huhtikuun loppupuoli) (Lohkovoittajat vs. neljännesvälierien voittajat, 8 joukkuetta)
- Välierät (vapun jälkeinen viikonloppu) (4 joukkuetta)
- Finaali (helatorstai) - Voittaja suoraan saman kesän EL-karsintoihin

Loppuvaiheen aikataulu ripattu suoraan Tiksan mallista (miksi keksiä pyörää uudelleen)

Tämän mallin + / -
+ tuo alkusyksyn yhden kierroksen cup-tapahtuma voisi olla hieno ja sen ympärille helppo rakentaa positiivista julkisuutta
- jos tapahtuu "cup-romanttinen" daavid-goljat-onnistuminen, niin se luo kaksi ongelmaa:
---> onko pienemmällä jengillä mahdollisuutta saada kilpailukykyistä joukkuetta seruaavan kauden lohkovaiheeseen?
------> Sitä on toisaalta aikaa rakentaa, mutta koetaanko se hyödyllisenä pelkästään lohkovaihetta varten?
---> miten vl-jengi, joka sattuu tippumaan, voi rakentaa pre-seasoninsa, kun kaikki muut pelaavat cuppia?

Miinukset tässä mallissa ovat niin painavia, että ehkä mielummin näkisi Tiksan mallin toteutuvan..?
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #15 : 03.03.2017 klo 11:22:13

Voi luoja :D Just kun on saatu se kaikkein tärkein asia kuntoon eli päästy eroon järkyttävästä otteluruuhkasta VL-kauden aikana, niin nämä 'insinöörit' ovat heti täyttämässä syntyneen tilan uudestaan näillä himmeleillä. :)

Eväät menestykseen: VL-kauden järkeistäminen 32 kierroksen sarjaksi ja 'vanhanmallisen' aka edistyksellisen cupin palauttaminen sen myötä syntyneisiin vapaisiin peliaikoihin järkevästi.

Nykyinen cup:
+ otteluruuhkista eroon

- kaikki muu.
Bajella

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bergkamp on kendoyanari


Vastaus #16 : 03.03.2017 klo 11:23:39

Ei ole olemassa mun mielestä mitään perusteita miksi ykkösen seurat saa vapaaliput viimeiselle karsintakierrokselle ennen lohkovaihetta. Liigajoukkueilla on oikeasti otteluruuhkaa läpi kauden, varsinkin europelijoukkueilla. Ykkönen siis mukaan ihan alusta asti.

Viimeinen karsintakierros 64 joukkuetta.

Lohkoissa 8x4 eli 32 joukkuetta.

Pudotuspelit.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #17 : 03.03.2017 klo 11:24:46

Voi luoja :D Just kun on saatu se kaikkein tärkein asia kuntoon eli päästy eroon järkyttävästä otteluruuhkasta VL-kauden aikana, niin nämä 'insinöörit' ovat heti täyttämässä syntyneen tilan uudestaan näillä himmeleillä. : )

Ai ne otteluruuhkat ovat olleet huhtikuussa ???

Tuossa pitääkin punnita että syntyykö yhdestä alkusyksyn ottelusta sellainen "ruuhka" että kannattaa jättää (markkinointi)hyöty ottamatta.

Lainaus
Eväät menestykseen: VL-kauden järkeistäminen 32 kierroksen sarjaksi ja 'vanhanmallisen' aka edistyksellisen cupin palauttaminen sen myötä syntyneisiin vapaisiin peliaikoihin järkevästi.

Kannattais varmaan sunkin opiskella insinööritieteitä.. Yksi kierros pois veikkausliigaa ja yhtäkkiä koko "vanhan mallin cup" mahtuu "sen myötä syntyneisiin vapaisiin peliaikoihin järkevästi" :D

Ei ole olemassa mun mielestä mitään perusteita miksi ykkösen seurat saa vapaaliput viimeiselle karsintakierrokselle ennen lohkovaihetta. Liigajoukkueilla on oikeasti otteluruuhkaa läpi kauden, varsinkin europelijoukkueilla. Ykkönen siis mukaan ihan alusta asti.

Tämä voi olla ihan hyvä vaihtoehto kanssa, että ykkösen jengit grindaavat suht alusta asti.

Lainaus
Viimeinen karsintakierros 64 joukkuetta.

Lohkoissa 8x4 eli 32 joukkuetta.

Sen sijaan tämä ei ole niin hyvä idea, koska
- tuskin löytyy 32 jengiä joilla joukkue on talvella kondiksessa, kun nykyisessäkin on vähemmällä määrällä selkeitä heittopusseja
- jos vain 4 joukkueen lohkot, voi käydä niin että lohkoon ei tule yhtään järkevää vastusta..
---> tiksan 5x5 tai tämä 6x4 tuntuvat mielekkäämmiltä kuin 4x8
« Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 11:33:49 kirjoittanut 13ergkamp »
Elias

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 03.03.2017 klo 11:24:57

Ehdottomasti ennen lohkovaihetta tarvitaan mieluiten jo alkusyksystä (säät vielä hyviä) pelattava karsintakierros, johon osallistuvat myös Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueet sijoitettuina. Tätä ennen siis kesällä pelattavat alkukierrokset. Mahdollisuus kohdata liigajoukkue kesän lopussa varmasti nostaisi myös Cupin osallistujamääriä.

Seuraavaa ehdotusta komppaan muutamalla viilauksella:
Kopioin tän tuolta SMJK-ketjusta. Miksei tätä ole aiemmin nostettu esille? Ihan loistava idea joka ratkaisee kaikki ongelmat eikä vie kuin yhden staattisen pelipäivän (toki hajautetun sellaisen).

- alasarjat potkii kesällä keskinäisensä
- syksyllä 48 joukkueen "karsintakierros", jossa mukana kaikki jengit (ykkösen ja VL:n porukat aloittaa tältä kierrokselta "sijoitettuina")
- talvella 4 x 6 joukkueen lohkoa, joka lohkon 2 parasta jatkoon
- puolivälierät + välierät keväällä
- finaali toukokuussa

- Syksyllä / loppukesästä pelattavalle karsintakierrokselle 64 joukkuetta (Veikkausliiga, Ykkönen + kaikki muut)
- Lohkovaiheessa 8x4 joukkueen lohkot, joista kaksi parasta jatkoon (6 joukkueen lohkoissa tulee paljon panoksettomia pelejä, esim. tänä vuonna tämä on todistettu)
- Neljännesvälierät
- Puolivälierät
- Välierät
- Finaali toukokuussa

Ongelma joka pitäisi ratkaista on tuo europaikan jakaminen, mikäli finaali siirretään syksystä keväälle. Nythän Cupin voittaja hankkii europaikkansa syksyllä ja osallistuu seuraavan vuoden Eurooppa-liigan karsintoihin. Toukokuulla pelattava finaali aiheuttaisi "tuplabuukkauksen", mikäli sama joukkue ei onnistuisi uusimaan Cup-voittoa. Jos jompikumpi cup-voittajista olisi sijoittunut liigassa europaikoille, voisi tämä ratkaista ongelman.
Bajella

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bergkamp on kendoyanari


Vastaus #19 : 03.03.2017 klo 11:26:58

Aiemman syksyn voittajalle poikkeuksellinen summa rahaa esim 250 000 €
Bajella

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bergkamp on kendoyanari


Vastaus #20 : 03.03.2017 klo 11:31:18

Pudotuspelivaiheessa sais pelata vaan 8 parasta joukkuetta.

Täytyy eteläänkin päästä.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #21 : 03.03.2017 klo 11:33:57

Yksi kierros pois veikkausliigaa ja yhtäkkiä koko "vanhan mallin cup" mahtuu "sen myötä syntyneisiin vapaisiin peliaikoihin"
... Toki pakettiin kuuluu myös pelikauden laajentaminen (huhtikuun alku --> lokakuun loppu/marraskuun alku). Unohtu lisätä tämä detalji. Sori siitä.

- Neljännesvälierät (huhtikuun alku) (lohkokakkoset vs. -kolmoset, 8 joukkuetta)
- Puolivälierät (huhtikuun loppupuoli) (Lohkovoittajat vs. neljännesvälierien voittajat, 8 joukkuetta)
- Välierät (vapun jälkeinen viikonloppu) (4 joukkuetta)
- Finaali (helatorstai) -
+ tuo alkusyksyn yhden kierroksen cup-tapahtuma
e. Ei cupia ja futiksen 'lippulaivaa' Veikkausliigaa mielestäni pidä tarkastella toisistaan erillään. Jos ei sarjajärjestelmälle tehdä mitään, niin nämä pelipäivät kilpailevat aivan samoista vähäisistä pelipäivistä kuten aikaisemminkin. Viime vuonna 4 cupin pelipäivää kaudella ja tämä koettiin aivan liian raskaana.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 12:38:36 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Monska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vain single malt on oikeaa viskiä


Vastaus #22 : 03.03.2017 klo 11:37:34

Voi luoja :D Just kun on saatu se kaikkein tärkein asia kuntoon eli päästy eroon järkyttävästä otteluruuhkasta VL-kauden aikana, niin nämä 'insinöörit' ovat heti täyttämässä syntyneen tilan uudestaan näillä himmeleillä. :)

Eväät menestykseen: VL-kauden järkeistäminen 32 kierroksen sarjaksi ja 'vanhanmallisen' aka edistyksellisen cupin palauttaminen sen myötä syntyneisiin vapaisiin peliaikoihin järkevästi.

Nykyinen cup:
+ otteluruuhkista eroon

- kaikki muu.
Mielestäni tässä pyydettiin kehitysehdotuksia Suomen cupiin, ei kehitysehdotuksia liigajoukkueiden paskasti tehtyyn sarjajärjestelmään.
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Rotkäppchen Sektkellerei Freyburg


Vastaus #23 : 03.03.2017 klo 12:01:35

Ylos Tuliko tämä kyselynä Palloliitolta vai lähtikö idea oma-aloitteisesti?


Vuosikokouksessa tästä puhuttiin ja tarkoitus olisi ilmeisesti ottaa hieman enemmän kantaa kotimaisen jalkapallon suhteen.

Noin muuten ei pahemmin lisättävää FCLK:n kannanottoon.
kiuaskivi

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 03.03.2017 klo 12:29:31

Voisiko Veikkausliigaan saada lisää jännitettävää siten, että esimerkiksi 6 parasta joukkuetta pääsisi suoraan Suomen Cupin lohkovaiheeseen. Tämä tarkoittaisi siis, että esimerkiksi veikkausliigakauden 2016 kuusi parasta joukkuetta pääsisi suoraan kauden 2017-2018 Suomen Cupin lohkovaiheeseen, kun taas sijoille 7-12 sijoittuneet joutuisivat aloittamaan cupin aikaisemmilta kierroksilta kauden 2017-2018 cupissa. ???

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa