FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.05.2018 klo 19:08:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: SMJK kerää palautetta Suomen Cupista  (Luettu 7039 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Elias

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 03.03.2017 klo 14:14:11

Voisiko Veikkausliigaan saada lisää jännitettävää siten, että esimerkiksi 6 parasta joukkuetta pääsisi suoraan Suomen Cupin lohkovaiheeseen. Tämä tarkoittaisi siis, että esimerkiksi veikkausliigakauden 2016 kuusi parasta joukkuetta pääsisi suoraan kauden 2017-2018 Suomen Cupin lohkovaiheeseen, kun taas sijoille 7-12 sijoittuneet joutuisivat aloittamaan cupin aikaisemmilta kierroksilta kauden 2017-2018 cupissa. ???

Ehdottomasti kaikki liigajengit mukaan karsintakierrokselle. Muutenkin nykyisellä Veikkausliigan sarjajärjestelmällä sijoille 1-6 sijoittuneet saavat jo nyt bonuspalkintona yhden kotiottelun jälkipäätä enemmän seuraavaksi kaudeksi.
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #26 : 03.03.2017 klo 14:34:43

Lohkovaihe on selvästi kopioitu Ruotsista, joten myös niitä Ruotsissa positiivisia juttuja olisi ollut hyvä ottaa mukaan.

Onnistumiset:

-Lohkovaihe tuo mielenkiintoa kotimaisen futiksen osalta talveen.
-Kautta saadaa pidennettyä.
-Luodaan painetta isommille joukkueille luoda parempia halliolosuhteita.
-Cup alkaa keväällä myöhemmin eli alarajajoukkueet eivät joudu enää pelaamaan pakkasessa cup-pelejä vaan pääsevät pelaamaan keväällä ja kesällä cup-matseja.
-Cup on kaikille joukkueille avoin.

Epäonnistumiset

-Joukkueiden määrä. Yleisesti ihmiset pitävät selkeydestä ja parhaiden kolmosten vertailu ärsyttää todella monia. Lisäksi se vie arvostusta Cup-kilpailulta. 16 tai Ruotsin tyyliin 32 joukkuetta joista 1-2 parasta jatkoon. Jos välttämättä pitää olla 6. joukkueen lohkot niin sitten 24 joukkuetta joista lohkojen 2 parasta jatkoon.
-Cup alkaa liian aikaisin. Ruotsin tyyliin helmikuun puolessa välissä olisi parempi.
-Joukkueet pelaavat kierrokset eri aikaan. Ruotsissa koko kierros pelataan samana viikonloppuna ja turnausta on helpompi seurata. Lisäksi se antaa Ruotsin Cupista arvokkaamman vaikutelman.
Sitten se tärkein eli,
-Karsintakierroksen puuttuminen. Ruotsissa elokuinen karsintakierros on ollut valtava menestys ja sillä on ollut merkittävä vaikutus ruotsalaisen jalkapalloyhteiskunnan vahvistumiseen. Karsintakierros yhdistää pienemmät ja isommat seurat ja se pelataan aina pienemmän kotona. Useat seurat ovat tehneet katsojaennätyksensä näissä peleissä. Lisäksi kaupunginosissa tai pienemmillä paikkakunnilla nousee jalkapallokuume jos karsintakierrokselle pääsee ja sieltä tulee suurseura vastaan. Tämä on se ylivoimaisesti tärkein pointti ja tärkeämpi kuin kaikki muut yhteensä. Jos karsintakierros saadaan järjestettyä, niin iso osa osittain ansaitustakin kritiikistä poistuu. Tässä on myös niin valtava markkinointipotentiaali suomalaisen jalkapalloilun puolesta, että on hyvin vaikea nähdä miksi se jätettäisiin käyttämättä.
-Lisätään vielä se, että finaali pitäis olla toukokuun lopussa Ruotsin tyyliin. Puolentoistavuoden cup on aivan liian pitkä.
Tässähän se on loistavasti tiivistettynä omakin mielipide.
kettunuttu

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 03.03.2017 klo 18:17:12

-
« Viimeksi muokattu: 06.10.2017 klo 16:24:31 kirjoittanut isssis »
crnobeli

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 03.03.2017 klo 20:53:23

Tässä hieman omia ajatuksiani asiasta, toisaalta liigajengin aktiivisena kannattajana ja toisaalta alasarjajoukkueen taustatoimijana.

- Liigan ja ykkösen jengien kannalta mielestäni hyvä uudistus. En ole oikea henkilö kommentoimaan asiaa pelaajien tai valmentajien näkökulmasta, mutta ainakin kannattajalle kilpailulliset ottelut helmi-maaliskuussa ovat iso juttu. Erityisesti nyt, kun kelit ovat pääosin suosineet, ja ainakin HJK:n osalta pelejä on päästy pelaamaan Soneralla.
- Urheilullisesta näkökulmasta en tiedä, kuinka paljon esim. kakkosen jengien kohtaaminen palvelee huippujoukkueita. Toisaalta ei se liigajoukkueen statuskaan välttämättä takaa kovaa vastusta (esim. HJK-HIFK verrattuna vaikka aivan eri tasoiseen Honka-peliin)...

- Kolmosen jengin näkökulmasta sysipaska uudistus. Cupin avauskierrosten pelaaminen heinä-elokuussa ei innosta, ja osuvat muutenkin helposti aika kovaan otteluruuhkaan, jossa vielä lomien ym. takia mennään usein aika vajavaisella ringillä.
- Mahdollisuus kohdata kakkosen jengejä liian pieni, saatika lähes olematon mahdollisuus päästä lohkovaiheeseen ja kohdata ykkösen tai liigan joukkue. Nämä suurseurojen ja amatöörien kohtaamiset ovat kuitenkin, ainakin omasta mielestäni, se cupin ydinajatus, ja tässä mallissa se on poistettu lähes täysin.

Nopea hahmotelma cupista, jossa alasarjajengeilläkin olisi hieman parempi mahdollisuus päästä lohkovaiheeseen:

1. kierros tammikuun alussa
176 joukkuetta (kolmonen - alempi)
Jos osallistujia vähemmän, niin osa suoraan 2. kierrokselle; jos enemmän, niin esikarsinta tätä ennen.

2. kierros tammikuun puoliväli
88 voittajaa edelliseltä kierrokselta

3. kierros tammikuun lopussa
44 voittajaa edelliseltä kierrokselta

4. kierros tai Eurocup-henkisesti "play-off", helmikuun alussa
22 voittajaa edelliseltä kierrokselta + 30 kakkosen jengiä (osallistumispakko kakkosen jengeille?)

LOHKOVAIHE helmi-maaliskuussa.
12 liigajoukkuetta, 10 ykkösen joukkuetta ja 26 playoff-kierroksen voittajaa
= 48 joukkuetta kahdeksassa kuuden joukkueen lohkossa, kaksi parasta jatkoon

Sen jälkeen neljännesvälierät, puolivälierät, välierät ja finaalit sopivina ajankohtina.

En ota vastuuta mahdollisista epäloogisuuksista tai suoranaisista virheistä, nopea visio vain.

---

Toinen skenaario, jossa liigan ja ykkösenkin joukkueet aloittaisivat jo play-off-kierrokselta:

1. kierros
224 joukkuetta (kolmonen - alempi)
Jos osallistujia vähemmän, niin osa suoraan 2. kierrokselle; jos enemmän (tuskin), niin esikarsinta tätä ennen.

2. kierros
112 voittajaa edelliseltä kierrokselta

3. kierros
56 voittajaa edelliseltä kierrokselta

Play-off -kierros
12 liigajoukkuetta, 10 ykkösen joukkuetta ja 30 kakkosen joukkuetta sekä 28 voittajaa edelliseltä kierrokselta, yhteensä 80 joukkuetta.
Joko arvonta ilman koreja, tai vaihtoehtoisesti kahdessa korissa (ykköskorissa liiga (12), ykkönen (10) ja 18 parasta kakkosen joukkuetta, kakkoskorissa 12 heikointa kakkosen jengiä ja alempisarjalaiset).

Lohkovaihe
Kahdeksan viiden joukkueen lohkoa, kaksi parasta neljännesvälieriin.

Neljännesvälierät
Puolivälierät
Välierät
Finaali

--

Jälkimmäinen ehkä kuitenkin oma suosikkini - näin nopealla pohdinnalla. Wiltsu kirjoitti Ruotsin mallista, jossa playoff-kierros pelattaisiin jo kesällä. Tämä voisi kenties toimia myös alasarjajoukkueiden osalta, sillä tuo porkkana playoffiin pääsystä (vielä suhteellisen pikaisella aikataululla) voisi lisätä myös alasarjajengien osallistumismotivaatiota, myös kesken kesän parhaiden lomakuukausien.

Jotenkin näin?
1-3. kierrokset heinäkuun loppu - elokuu
Playoff syyskuun alussa
Lohkovaihe helmi-maaliskuussa
Neljännesvälierät-välierät maalis-huhtikuussa
Finaali toukokuussa?

Toki tässä mallissa playoff-kierroksen aikaan ei olisi selvillä tuo kakkosen jengien keskinäinen parannus hahmottelemaani playoff-kierroksen korijakoa varten. Kylmästi pistekeskiarvot järjestykseen ennen arvontahetkeä?


« Viimeksi muokattu: 03.03.2017 klo 21:15:16 kirjoittanut crnobeli »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: J. Wissin uusi, iloinen jalkapallo


Vastaus #29 : 03.03.2017 klo 21:50:05

- Kolmosen jengin näkökulmasta sysipaska uudistus. Cupin avauskierrosten pelaaminen heinä-elokuussa ei innosta, ja osuvat muutenkin helposti aika kovaan otteluruuhkaan, jossa vielä lomien ym. takia mennään usein aika vajavaisella ringillä.

(...)

Nopea hahmotelma cupista, jossa alasarjajengeilläkin olisi hieman parempi mahdollisuus päästä lohkovaiheeseen:

1. kierros tammikuun alussa
176 joukkuetta (kolmonen - alempi)

Onko todella näin, että alasarjajoukkueita ei "innosta" pelata jalkapallon suomen cupia kesällä, vaan pelaavat mielummin keskellä talvea?

Muistelisin että siitä nousi porua, kun cupia pelattiin liian aikaisin keväällä. Ja nyt ehdotetaan että alasarjalaiset aloittaisivat tammikuun alussa. Moniko joukkue on silloin valmis, kun tuntuu että kaikki liigajoukkueet eivät ole valmiina maaliskuussa? Entä fasiliteetit, noinko joka paikkakunnalla on kelvollinen halli tai lämmitettävä keinonurmi?
crnobeli

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 04.03.2017 klo 01:06:49

Onko todella näin, että alasarjajoukkueita ei "innosta" pelata jalkapallon suomen cupia kesällä, vaan pelaavat mielummin keskellä talvea?

Muistelisin että siitä nousi porua, kun cupia pelattiin liian aikaisin keväällä. Ja nyt ehdotetaan että alasarjalaiset aloittaisivat tammikuun alussa. Moniko joukkue on silloin valmis, kun tuntuu että kaikki liigajoukkueet eivät ole valmiina maaliskuussa? Entä fasiliteetit, noinko joka paikkakunnalla on kelvollinen halli tai lämmitettävä keinonurmi?

Hyvä kysymys. Toisaalta muistan itsekin vastustaneeni edellistä cup-uudistusta (avauskierrokset jo tammi-helmikuussa), ehkä jopa kovastikin, mutta parissa vuodessa tammikuun aloitukseen tottui ja ehkä jopa tykästyi - kilpailulliset pelit olivat kiva lisä pitkään ja pimeään preseasoniin. Toisaalta oma nippumme on perinteisesti ollut kohtuu hyvin kasassa jo aikaisin, joten en ehkä edusta tyypillisintä alasarjajoukkueen mielipidettä.

Viime kaudella cupin aloittaminen heinä-elokuun vaihteessa tuntui oudolta eikä oikein havaintojeni mukaan täysin sytyttänyt joukkuetta. Voi olla että kyseessä on jälleen vain muutosvastarintani, ja parin vuoden päästä olenkin jo kääntänyt takkini.

Täydensin viestiäni seuraavasti:

Jälkimmäinen ehkä kuitenkin oma suosikkini - näin nopealla pohdinnalla. Wiltsu kirjoitti Ruotsin mallista, jossa playoff-kierros pelattaisiin jo kesällä. Tämä voisi kenties toimia myös alasarjajoukkueiden osalta, sillä tuo porkkana playoffiin pääsystä (vielä suhteellisen pikaisella aikataululla) voisi lisätä myös alasarjajengien osallistumismotivaatiota, myös kesken kesän parhaiden lomakuukausien.

Jotenkin näin?
1-3. kierrokset heinäkuun loppu - elokuu
Playoff syyskuun alussa
Lohkovaihe helmi-maaliskuussa
Neljännesvälierät-välierät maalis-huhtikuussa
Finaali toukokuussa?

Eli jos tarjolla olisi jo avauskierroksilla todellinen palkinto - pääsy playoff-kierrokselle pelaamaan korkeamman sarjatason jengiä vastaan paikasta auringossa, ja tuo palkinto olisi edessä jo reilun kuukauden päästä - voisi alasarjajengienkin osallistumismotivaatio ja sitä kautta määrä olla korkeampi. Mene ja tiedä.

Musta Aurinko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #31 : 04.03.2017 klo 17:58:34

Ei lohkovaiheita cuppiin.
Zazar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Trst je naš


Vastaus #32 : 05.03.2017 klo 00:49:41

Kopioidaan tännekin.

+ ammattilaisjengien "kilpailullinen" kausi pitenee
+ tulee kiimaisia paikallispelejä ala TPS-Inter ja HJK-Honka, joita ei muuten nähtäisi kauden aikana

- urheilullisesti systeemi on täysi farssi
- olosuhteet eivät riitä
- lohkovaiheeseen selvinneiden amatöörijengien pelaajat on ihan talviterässä ja persaukiset ammattilaisjengit lähtee tammikuun matseihin jollain 12 pelaajan kokoonpanoilla ja Fana Palmroos maalissa --> anaaliluotaukset
- pikkuseuroilla ei siis ole mitään realistista mahdollisuutta pärjätä lohkovaiheessa --> ei mitään mieltä osallistua koko kisaan
- ketä kiinnostaa joku SJK Akatemia
- kahdelle eri kaudelle ulottuva cup ei sekään ole missään määrin toimiva ratkaisu

Tokihan ainoa oikea ja urheilullinen ratkaisu olisi palkata joku Tiksa väsäämään onnistunut kalenteri, jossa voidaan pelata keväällä ja kesällä aito Cup ilman otteluruuhkia ja lohkovaiheita - mutta jos pöllis ja liigaseurat kuitenkin pitävät tuota ekaa plussaa aivan sivuuttamattoman tärkeänä, niin voitais edes eliminoida osa noista miinuksista tällä itse keksimälläni systeemillä.

- cup takaisin normaaliin kevät-syksy -kiertoon
- liigan ja ykkösen seurat sekä muutama kakkosen porukka aloittavat helmikuun puolivälistä maaliskuun loppuun ulottuvaan lohkovaiheeseen. Lohkovaiheessa pelaa 24 seuraa neljässä lohkossa, ja joka lohkon kolme parasta pääsevät jatkoon. Farmiseurat eivät saa osallistua lohkovaiheeseen ja jos ykkösessä pelaa joku klubi04 tai Gnistan, niin sen paikka lohkovaiheessa menee seuraavalle.  
- pienemmät seurat pelaavat erikseen kesällä cup-muotoisesti touko-elokuussa lopuista 4 paikasta neljännesvälieriin, ensin alueittain. Pelit alemman divarin seuran kotikentällä. Kaikki joukkueet MP:n edustuksesta Helsingin Kukkaislapset/3:seen tervetulleita.
--> nämä 16 seuraa pelaavat "lopputurnauksena" viimeiset 4 kierrosta elokuun lopusta lokakuun puolessavälissä pelattavaan cup-finaaliin asti.

Urheilullisesti toki tämäkin systeemi olisi edelleen täysi farssi, mutta se ottaisi sentään edes vähän paremmin huomioon sekä isojen (pitempi kilpailullinen kausi, vähemmän otteluita kesän ruuhkiin) että pienten seurojen (kesäistä cupia, unelma jonkun ison kaatamisesta kotikentällä ja syksyisille loppukierroksille pääsemisestä) toisistaan eriävät tarpeet.
rex

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 05.03.2017 klo 23:41:02

Lohkovaiheet eivät kuulu cuppiin ja minulle koko turnaus on tapettu. Ei mitään mielenkiintoa. Vitutukselta en jaksa enempää avautua. Mielipiteeni on aika lailla sama kuin esim FCLK:n kannanotossa ja Vaikun kirjoituksessa KU:ssa.
kaksi vasenta jalkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aragonia


Vastaus #34 : 06.03.2017 klo 13:20:09

Lohkovaiheet eivät kuulu cuppiin ja minulle koko turnaus on tapettu. Ei mitään mielenkiintoa.
Sama. Paskat nakkaan suomalaisista "huippu"seuroista ulkomailla, kun tukkaan tulee Bangoreilta sun muilta pubijengeiltä. Cupissa ei voi hävitä ja jatkaa, eikä siinä voi pelata tasapelejä. Nykyinen Suomen Cup on valjastettu Veikkausliigaseurojen talvihassutteluille, jossa myös Ykkösen jengit saavat puuhastella.
SMJK

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 06.03.2017 klo 23:22:49

Kiitos kommentoijille. Kommentit kerätään ja toimitetaan Palloliittoon.

Arvonnan voitto Petja Karvinen, onneksi olkoon!
Gesert

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KPV


Vastaus #36 : 07.03.2017 klo 00:48:01

Laitetaas tää omakin, kun sitä jo kerkesin muotoilla aiemmin.

Tällä hetkellähän suurin voittaja nykyisenkaltaisessa suomen cupissa on ykkösen joukkueet, jotka pääsivät mukaan suomen cupiin ja näin automaattisesti pelejä liigajoukkueita vastaan. Samalla cup antoi mahdollisuuden edetä hyvinkin vaivattomasti neljännesvälieriin tai puolivälieriin, koska tasoerot eivät ykkösen kärkijoukkueilla ja liigajoukkueilla ole isot näin talvella.

Huonot puolet voittavat kuitenkin uudistuksessa, koska se luo liikaa panoksettomia otteluita joissa ei saa käyttää testipelaajia. Iso ongelma on pelien määrä kevät talvella, joita tulisi vähentää. Veikkausliigan ja ykkösen seurat eivät pääse käyttämään testipelaajia ja aikaa leireillä ei ole kunnolla. Alempisarjalaisilla taas on muita ongelmia helmikuussa alkavassa cupissa. Mielestäni lohkovaihe on kuitenkin erittäin hyvä lisä kauteen, mutta se täytyy toteuttaa hieman eri tavalla. Lohkossa täytyisi mielestäni olla ainoastaan 4 joukkuetta, joka tarkoittaa yht. 3 peliä. Näin ollen mielenkiinto säilyy koko lohkovaiheen, lohkovaiheeseen pääsee pelaamaan joukkueita monelta sarjatasolta, mutta se antaa kuitenkin mahdollisuuden useammalle harjoituspelille helmikuussa. Myöskään tippuminen kevätkierroksella ei olisi tässä mallissa katastrofi Veikkausliiga jengeille, kun pelejä lohkossa on vain 3 niin harjoitusvastustajia kyllä löytyy.

Cup pitäisi myös vapauttaa jälleen avoimeksi kilpailuksi kaikille. Eli osallistuja voisi olla myös, vaikka harrasteporukka, juniorijoukkue tai mitä tahansa. Nämä joukkueet pelaisivat kesäkuussa piiritasolla järjestetyt (ja siellä kontrolloidutkin?) karsinnat, joista varsinaiseen suomen cupiin pääsee parhaat. Suomalainen urheilu kaipaa samalle kentälle huiput ja amatöörit. Suomen cupin suolan tulisi olla sen muodostama yhteisöllisyys, yhteenkuuluvuus ja jopa kansanterveyden parantaminen. Huiput tulevat mukaan myöhemmin ja homma kovenee sitten elokuun kevätkierroksella.

Kesäkuu
Karsintakierrokset piirisarjoittain

Heinäkuu    
Kierros 1 -Alueellinen esim. 4 aluetta
Kierros 2 - Alueellinen(Kakkosen joukkueet mukaan 36)

Elokuu   
Kierros 3 aka kevätkierros – 64 joukkuetta maanlaajuinen (Veikkausliiga, Ykkönen 22)

--Talvitauko--

Maaliskuu    
Lohkovaihe – 32 joukkuetta 8 lohkossa ja esim. 2 alueella   
Neljännesvälierä – 16 joukkuetta maanlaajuinen

Huhtikuu   
Puolivälierä
Välierä

Toukokuu   
Finaali
« Viimeksi muokattu: 07.03.2017 klo 00:51:05 kirjoittanut Gesert »
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #37 : 07.03.2017 klo 00:55:39

Mikä helvetin kuningasidea tämä nyt on jakaa Cup kahden kauden ajalle? Suomessa sarjatasosta riippumatta pelaajia siirtyy todella kovalla prosentilla kausien välillä, joten cupiakin pelataan aina kahden eri kauden miehistöillä. Helvetin fiksua.

Kaikki virallisiin sarjoihin osallistuvat joukkueet ovat oikeutettuja osallistumaan Suomen Cupiin, ensimmäinen kierros pelataan huhtikuussa - finaali loka/marraskuussa. Liigan joukkueilla ei tähänkään asti ole kovin montaa peliä tuosta tullut, joten "otteluruuhka" nyt on todella surkea selitys. :D Muutenkin Suomessa pelataan vähemmän otteluita kuin muualla maailmassa ja jos cupia voidaan nykyisillä olosuhteilla siirtää halleihin ja tekonurmille pelattavaksi ja ottelut meinaa ruuhkautua niin alottakaa se helvetin liiga sitten helmikuussa niissä halleissa.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines