FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.07.2024 klo 20:31:24 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: SMJK kerää palautetta Suomen Cupista  (Luettu 32163 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
SMJK

Poissa Poissa


: 02.03.2017 klo 16:21:54

Nyt on mahdollisuutesi vaikuttaa! Anna palautetta tähän julkaisuun, miten uudistettu Suomen Cup on onnistunut. Mikä on onnistunut ja mikä ei? SMJK kerää kootusti palautetta ja toimittaa sen Palloliittoon.

Kaikkien palautetta antaneiden kesken arvotaan 6.3.2017 yksi SMJK:n juhlavuosihuivi. Voittaja julkaistaan tällä sivulla samana päivänä. Palautetta Suomen Cupista voi toimittaa myös sähköpositse osoitteeseen fanit(a)suomifanit.com. Jos arvonnan voittaja on täätä foorumilta, kysytään yhteystiedot yksityisviestilä.
Lapin oikeat kuninkaat

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 02.03.2017 klo 22:49:16

Mielestäni lohkoihin liittyvässä uudistuksessa pitää mennä kerralla tarpeeksi vahvasti pieniä joukkueita (sekä yllätyksiä) suosiviin lohkoihin (että jatkopeleihin) lohkojen määrää lisäämällä, sekä cupimaisuuden säilyttämiseen lohkojen jälkeisessä osiossa eli jatkopeleissä (siis jo lähinnä ulkopelit), mikä mielestäni edellyttää 32 joukkueen jatkoon pääsyä (tarpeeksi monesta lohkosta) ja tiivistä varsinaisten cupin kierrosten tahtia kuukautena ennen Veikkausliigan alkua (lämmitetyillä kentillä).

Esimerkkinä 12 lohkoa (6 joukkuetta/lohko) joissa Veikkausliigan ja Ykkösen joukkue per lohko (kahdessa lohkossa muutoin valittu/palkittu, kuten lohkojen alueellisen jaon rajan joukkue/Regions Cupin voittaja), kaksi parasta lohkoista menee jatkoon+8 parasta 12:n lohkon kolmosta.
Alempisarjalaisen kotona jatkopelit, parit satunnaisesti arvottuna jolloin hyvällä arpaonnella alempien sarjojen joukkueet voivat edetä pitkällekin vain toisiaan kohdaten (toinen vaihtoehto että 8 kolmosta pelaa kierroksen keskenään neljästä paikasta seuraavalle kierrokselle).

Eli hyvä uudistus kunhan varsinaiseen lohkojen jälkeiseen cup-vaiheeseen saadaan myös tarpeeksi alempien sarjojen joukkueita (kun siirrytän ulkokentille suuria vastaan), eli tehdään myös lohkoista jatkoon pääsy niille mahdollisimman helpoksi, ylemmässä mallissani vähintään 10 paikkaa alemmille sarjoille Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden viedessä kaikkien lohkojen kaksi ylintä sijoitusta (nykyisellä 22 joukkueella).
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #2 : 02.03.2017 klo 23:22:54

+ nosti pre-seasonin statusta, kiimaisempi kuin Liigacup. Kiinnostaa yleisöä.
+ hauska nähdä myös divarijengejä "tosipeleissä"
+ suhteellisen kattava televisiointi
- fasiliteetit ei riitä läheskään joka paikkakunnalla laadukkaaseen ottelutapahtumaan ja tv-kuvaan
- jotkut mukaan päässeet jengit eivät vielä valmiita tositoimiin
- amatöörimaisia järjestelytoimia (pelejä arkena päiväsaikaan, jatkopelien arvonta ennen viimeistä matsia, päällekkäisyydet ulkomaanleirien kanssa)

Pointteja tv-tuotannosta (koskee niitä halleja joissa kuvaus on ylipäätään mitenkään mahdollista)
- lähetysten eri kameroiden valkotasapaino / zoomaus kuntoon. Kuvauspisteiden huolellinen miettiminen..
- voisko niissä koostevideoissa käyttää vektoroitua logoa, niin ruudulle ei hyökkää pikselihirviö joka matsin välissä :D
Untermars

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #3 : 02.03.2017 klo 23:40:55

Tämä ei kyllä kehitä tai valmista yhtään vahvempia Veikkausliiga-joukkueita. Ajattelin, että no tästähän voisi olla sitten alasarjalaisille jotain hyötyä, mutta TamU-KTP peli kyllä pistää epäilyttämään tätäkin.

Pelit ovat perseestä, koska alasarjalaiset joukkueet, ja näemmä kolmasosa Veikkausliigan joukkueistakin on pahasti vaiheessa vielä sarjan alkaessa. Koska näissä peleissä ei myöskään voi kokeilla pelaajatarjokkaita muuten kuin sopimalla niiden kanssa jotain pätkäsoppareita, niin sekään ei auta seuroja joukkueiden kasaamisesta.

Liigajoukkueet voivat perseillä muutaman matsin, ja silti päästä jatkoon, koska kaksi pääsee suoraan jatkoon. Tai sitten vetää koko homman vihkoon tyyliin Lahti & HIFK, joiden valmentajiakaan ei juuri nappaa.

Koska lohkot ovat alueellisia, niin tasoerot näyttäisivät kasvavan myös eri lohkojen välillä.

Olisiko niin, että parhaimmillaan 6 pisteellä pääsisi jatkoon onnekkaan ristiinpelaamisen johdosta? Tästä on cup-kaukana.

Positiivista on olleet ulkopelit ja se, että neljä heikkoa liigaseuraa tipahti aiheuttamasta enempää myötähäpeää.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #4 : 03.03.2017 klo 00:17:15

Miksi muuten palautetta kerätään kahdessa topicissa? Voisko yhdistää?
SMJK

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.03.2017 klo 14:40:19

Miksi muuten palautetta kerätään kahdessa topicissa? Voisko yhdistää?
Aivan tarkoituksellista, että saataisiin mahdollisimman kattavasti palautetta ja riittävän suuri osa jalkapalloväestä löytäisi tämän.

Ei ole tarvetta yhdistää, koska yleistä keskustelua cupista käydään foorumilla muuallakin ja tarkoituksena on, että jokainen kertoisi oman näkemyksensä eikä koko topicin luettuaan toistelisi sitä, minkä on havainnut aiempien kirjoitusten perusteella forumin yleiseksi totuudeksi.
Venire

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Inter Turku


Vastaus #6 : 03.03.2017 klo 19:24:59

Mestari pitää ratkoa keväällä, niin saadaan syksyksi voittavassa kunnossa oleva eurocup-joukkue.
Switek

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 03.03.2017 klo 19:44:48

Samaa mieltä edellisen kanssa. Ratkaisupelit heti tähän alkukevääseen. Cup-finaali isosti kauden avauksen alle esimerkiksi edelliselle viikonlopulle. Toisi hyvää boostia alkavaan kauteen ja toisaalta saadaan pelattua alta pois.
SMJK

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 06.03.2017 klo 23:23:26

Kiitos kommentoijille. Kommentit kerätään ja toimitetaan Palloliittoon.

Arvonnan voitto Petja Karvinen, onneksi olkoon!
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #9 : 22.03.2017 klo 21:15:21

Kerääkö SMJK myöskin ihmisen ulostetta liitolle lähetettäväksi viime vuosien cup-uudistuksiin liittyen?

T. savon keisari
Nahka_Tapsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapio-san


Vastaus #10 : 22.03.2017 klo 21:42:41

Saako vielä antaa palautetta? En pidä lohkovaiheesta cup-kilpailussa. Jos joku liigajoukkue menee ja pupeltaa itsensä hyvissä ajoin pois kilpailusta, niin se varmaan löytää kuitenkin jotain muita joukkueita joita vastaan järjestää harjoitusotteluita tämän yli kolmekuukautisen harjoituskauden aikana. Jos cup halutaan välieriä myöten pelata pois jo ennen Veikkausliigakauden alkua, niin ehdottomasti finaalikin keväällä alta pois. Puoli vuotta välierien jälkeen kaikki ovat jo unohtaneet ketä siellä finaalissa edes pelaa ja finaalijengien hc-kannattajia lukuun ottamatta kaikilla on kiimamittari päässyt lipsahtamaan miinuksen puolelle.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #11 : 23.03.2017 klo 11:48:33

No olipa pitkä ajanjakso antaa palautetta. :D (ja osallistua kilpaan)

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa