FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.04.2024 klo 12:56:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Matkalla huipulle  (Luettu 5553 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
TWQ15

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HUHUUUUUUUUU


: 03.03.2017 klo 14:10:22

En nopealla tutkinnalla löytänyt vastaavanlaista topinkia joten annoin palaa ja loin uuden topingin. Siirtäköön modet sopivammalle sijainnille halutessaan.

Olen jo reilusti yli parikymppinen ja pelaan kakkosessa. Olen ollut koko ikäni kova treenaamaan, mutta kunnolla sellaista päätöstä lähteä "tosissaan" kohti huippua ei nuorempana jostain syystä tullut. En tiedä oliko osasyyllinen tähän lievä höntsämeininki joukkueissa joissa pelasin. Usein jäin harmittelemaan sitä, miksei minulta löytynyt tälläistä extra-motivaatiota nuorempana harjoitella näin tavoitteelisesti. Menneet on kuitenkin menneitä ja tässä vaiheessa sille ei voi mitään. Parempi se kai on tässäkin asiassa myöhään kuin ei milloinkaan?

Noin vuosi sitten koin kuitenkin pienimuotoisen "jos se seisoisi sittenkin"-fiiliksen. Tarinat Sakari Tukiaisen tapaisista urakehityksistä motivoi minua ja uskoin, että kovalla työllä minäkin voisin päästä Veikkausliigaan pelaamaan.

 Aloin omalla ajallani treenaamaan joukkuetreenien ohella ihan tosissani. Karsin elämästäni opiskelut ja aloin tehdä osa-aikatyötä jolla tulen toimeen taloudellisesti. Aikaisemmin se omatoiminen treeni oli yläkulmiin vetoja kuudentoista rajalta tai höntsäilyä, mutta nyt olen ottanut mukaan nopeus, syöttö, kuljetus ja pallokosketusharjoitteita. Treenitunteja tulee viikkoon noin 15-20. Ruokavalion palautumisen ja lihashuollon laitoin erityistarkkailuun. Loukkaantumishistoriani tuntien pitää olla huolellinen näissä asioissa.

Uskon vahvasti, että täältä forumilta löytyy aktiivipelaajia, jotka tosissaan tähtäävät huipulle, tai ihan minne vain missä se oma huippu ja tavoite onkaan. Ehkä joku on kulkenut jo tämän polun ja voisi kertoa mikä meni hyvin ja mitkä asiat olisi voinut tehdä toisin. Tähän topinkiin voitaisi päiväkirja/raportti-tyylisesti päivitellä omia fiiliksiä ja urakehitystä. Kenties jotain treenivinkkejä tai elämänhallintaohjeita olisi jollakin jaettavana. Yleinen höpinäkin aiheesta tai kysymykset ovat enemmän kuin tervetulleita.
jokkedokke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulu


Vastaus #1 : 03.03.2017 klo 14:58:59

Pari vinkkiä näin valmennuksen näkökulmasta: Hyvä kun olet kiinnittänyt huomiota syömiseen ja lihashuoltoon. Kokeilepa pitää rehellistä päiväkirjaa myös nukkumisestasi, saathan varmasti tarpeeksi unta? Treenimäärien ja -laadun nostolla ei ole merkitystä, jos et nuku tarpeeksi. Ongelma on viisampieni mukaan todellinen lajissa kuin lajissa nuorilla urheilijoilla. Viimeksi kävi Harri Hakkarainen kertoilemassa asian merkityksestä paikallisessa valmentajakoulutuksessa, ja ko. kaveri on nähnyt urheilijoita kansakunnassamme aika laidasta laitaan.

Toisekseen: tekaisepa diili jonkun pätevän fysion kanssa. Käy mahdollisimman kattavassa kartoituksessa, ja tee töitä heikkouksien parantamiseksi ammatti-ihmisen ohjeiden pohjalta. Tyypillisesti ammattilaiset löytävät kovasti kehitettävää sieltä coren lihaskunnosta ja yleisestä liikkuvuudesta. Syvät vatsa- ja selkäpuolen lihakset voivat olla heikossa kunnossa vaikka pintapuolisesti lihaskunto näyttäisi olevan ok. Eikä kannata yhtään ajatella että sinne haukuttavaksi meneminen on jotenkin häpeällistä, todella suurella määrällä ammatti- tai puoliammattilaisurheilijoilla on parannettavaa liikkuvuudessa ja coreosastolla.

TWQ15

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HUHUUUUUUUUU


Vastaus #2 : 10.03.2017 klo 18:36:43

Joo uneen on myös kiinnitetty huomiota luettuani tutkimuksia aiheesta. Itseäni ainakin yllätti kovasti juuri se kuinka paljon unella on merkitystä muuhunkin kehon toimintaan kuin vain vireystilaan. Kaikkea sitä aina oppii.

Jonkinnäköistä liikkuvuuskartoitusta joukkueen puolelta tarjottiin. Olisikohan ollut FMS (funktional movement screen). Testeissä olin ajoittain vaikeuksissa suoriutua joistain osioista, mutta sen verta hyvät "pisteet" tuli etten joutunut "riskiryhmään" jolle tarjottiin ohjattua harjoitusta.

Fysioterapeutin kanssa käyn noin kuukausittain treenaamiseen liittyvää keskustelua ja käymme läpi miten keho ottaa treeniä vastaan. Pientä virheasentoa on jaloista löytynyt jota olemme lähteneet onnistuneesti korjaamaan.

Melkoisen hiljaista täällä topingissa. Rohkeasti voi vaihtaa ajatuksiaan tai kertoa tarinoitaan vaikka sitten vähän aiheen vierestäkin :)
Ari Ratanen

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 18.04.2017 klo 12:40:58

Arvostan kyllä tuota heittäytymistä jalkapallolle ja kokopäivätöiden jättämistä. Suomifutiksessa se menee valitettavan usein niin päin, että Veikkausliiga jätetään töiden takia ja mennään höntsäämään alemmalle tasolle. Toki Kakkosen ja Veikkausliigan ero on kuin yöllä ja päivällä, mutta tsemppiä yritykseen.
Blancco

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 18.04.2017 klo 14:43:51

Jos nyt joitakin vinkkejä saa antaa niin tässä muutama:

1. Ota se asenne joka pelissä, että mikäli haluat jokin päivä pelata Ykköstä (saati Veikkausliigaa), niin sinun pitää olla selkeästi kentän paras tai vähintäänkin erittäin dominoiva jokaisessa ottelussa kakkosessa. Ei riitä, että pärjää mukana ja pelaa ihan hyvin.

2. Analysoi omaa pelaajaindentiteettiäsi. Muutamassa sekunnissa pitäisi pystyä sanomaan vaikka keskellä yötä, että mitkä ne omat selkeät vahvuudet ovat. Kehitä näitä jatkuvasti ja rakenna urasi näiden varaan, niin voit päästä eteenpäin. Veikkausliigassakin jokaisella pelaajalla on jokin selkeä vahvuus, jolla siellä pelaavat. Mikäli nämä pelaajat tulisivat esim.kakkosta pelaamaan, niin se vahvuus/vahvuudet olisivat erittäin silmiinpistäviä.

3. Verkostoidu. Pyri löytämään ns.mentoreita/agentteja/hyviä ystäviä jne, jotka auttavat kontaktien luomisessa eri seuroihin ja päävalmentajiin. Mitä kovemmat suosittelijat saat itsellesi, sitä helpommin saatat saada esim näyttöpaikan Ykköstä pelaavan joukkueen try-out-jaksolle. Yksin on todella vaikeaa edetä, mikäli sinulla ei ole ketään suosittelijoita. Eli pelkät hyvät esitykset peleissä eivät välttämättä riitä, mikäli kukaan ei muuten puhu puolestasi ns.pelin ulkopuolella.

4.Veikkausliigassa ja Ykkösessä myös ns.politiikalla on selkeä merkitys sopimuksen saamisessa. Minkä ikäinen olet, onko samalle pelipaikalle jo valmiiksi jokin luottopelaaja joukkueessa, paljonko pyydät palkkaa, kuinka pitkä sopimus jne. Eli samantasoisia pelaajia kuin sinä on saatavilla todella paljon samalle pelipaikalle, ja välillä se on sitten ihan tuuristakin kiinni, että kenelle se sopimustarjous annetaan.

5. Pidä positiivinen mieliala ja itseluottamus tilanteessa kuin tilanteessa. Peli kovenee kaikilla tasoilla ja pelaajat eivät ole enää samalla tavalla toistensa kavereita. Kentällä ja kentän ulkopuolella kaikki miettivät vain omaa uraansa ja pyrkivät enemmän tai vähemmän painamaan muita alaspäin. Eli varaudu siihen ainakin jollakin tasolla, että sinun pitää suorittaa vaikka olosuhteet ja ihmiset ympärillä olisivat millaisia tahansa.

6. Ykkösen ja kakkosen välillä on etenkin temmossa ja peruspelaajan tasossa iso ero, joten tiedosta, että alla pitää olla erittäin hyvä kausi kakkosessa jotta voi edes päästä testille Ykkösen joukkueeseen. Keskity siihen, että oikeasti kaikissa otteluissa olet terävänä,skarppina ja liekki palaa silmissä. Eli otteluihin on pakko saada selkeä extrabuusti ja tasonnosto verrattuna harjoituksiin, koska ne ottelut ovat kuitenkin loppuviimein ainoa asia millä on merkitystä. Tavallaan itsestäänselvyys ja kaikkien tiedossa, mutta kovin usein se käytännössä menee vähän niin, että se ottelu on vain yksi hieman merkittävämpi suorite viikossa niiden monien harjoitusten lisäksi. Eli ei saada oikein itsestä riittävästi irti niinä tärkeinä hetkinä. Ongelma on oman kokemukseni mukaan varsinkin monilla niillä, jotka keskittyvät omalla ajalla paljon fysiikka,fysioterapia yms. tyylisiin harjoitteisiin. Eli tavallaan junnataan määrällisesti paljon ja suht laadukkaastikkin, mutta sitten otteluissa ei oikein saada näkyville sitä työmäärää.

Tässä nyt joitakin yleisiä vinkkejä, joita nopeasti tulee mieleen. Kaikkea hyvää ja menestystä yritykseen. :)
« Viimeksi muokattu: 18.04.2017 klo 15:07:24 kirjoittanut Blancco »
TWQ15

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HUHUUUUUUUUU


Vastaus #5 : 19.04.2017 klo 10:14:34

Kiitos paljon hyvistä ja asiallisista vastauksista!

Muutamasta Blanccon kohdasta tuli muutamia asioita mieleen:

2. Olen samaa mieltä vahvuuksilla ne urat tehdään ja luodaan ero muihin. Olen kuitenkin nyt viimeisen vuoden aikana (valmentajan ohjeistamana toki) keskittynyt parantamaan niin paljon niitä "heikkouksia" että en tiedä alkavatko ne olemaan jo kohta uusia vahvuuksiani. Koen olevani kuitenkin nyt monta astetta monipuolisempana parempi pelaaja, kuin jos olisin käyttänyt työtunnit vahvuuksieni hiomiseen. Toki tämä riippuu paljon siitä mitä ne vahvuudet ja heikkoudet kullakin pelaajala ovat.

3. Paljon lähteneistä ja tulleista pelaajista on aloite siirrolle juuri suhteilla saatu. Tätä minun pitää ehdottomasti parantaa.

6 kohdan olen päässyt todistamaan sivusta kun joukkueessani on ollut todella taitavia, nopeita, vahvoja ja kertakaikkiaan loistavia pelaajia, mutta otteluissa ei saada itsestä parasta irti ja tehdään jatkuvasti huonoja ratkaisuja yms.
Ninjaturtle

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 04.05.2017 klo 17:38:20

Itsellä  samanlainen tavoite kuin TWQ15:lla. Tasoni on tosin kolmonen ja 20v mittarissa. Varmasti se on juurikin näin että vaikeampaa on päästä ylöspäin jos ei ole ketään valkkua tai tarkkailijaa joka esim suosittelee jollekin ylemmän tason joukkueen valmentajalle. Siksi noista kontakteista voi olla merkittävä hyöty tätä ajatellen. Toki hirveän moni muukin asia vaikuttaa siihen että aukeneeko ura missään ylempänä. Pitää vaan ilmeisesti koittaa pyrkiä esim. Jonkun ykkösen/kakkosen joukkueiden harjoituksiin ja näyttää se osaaminen kun se paikka eteen tulee. Välttämättä ei nappaa heti ekalla kerralla mutta tarpeeksi kauan kun yrittää ni voi paikka jostain jengistä irrota.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 05.05.2017 klo 14:41:50

Pelaajaliikennettä eri seuroissa jonkun verran seuraavana niin muutama juttu, jotka voivat helpottaa.

Veikkausliigaan ja Veikkausliigassa pääsee pitkälle kun on selkeä vahvuus, jota osaa käyttää ja samalla minimoi heikkoudet. Heikkouksia on hyvä "tasoittaa", mutta ei vahvuuksien kustannuksella ja samalla kannattaa opetella minimoimaan heikkoudet eli kuinka pelataan niin, että ollaan koko ajan omilla vahvuuksilla ja kuinka epämukavuusalueelta päästään pois (vaikka rikkomalla tms.).

Tempo on tärkein tekijä eli Kakkosessa ja aladivareissa tekee ison eron muihin pitämällä oman tekemisen tasoa korkeammalla. Ykkösen kärkipäässä on pelitilanteiden nopeudessa ja pelikovuudessa eroa, liigassa tämä ero iskee jo kunnolla. Omatoimisessa harjoittelussa siis tekemisen taso liiga. Se varmasti turhauttaa jos muu joukkue osoittautuu "paskoiksi pelikavereiksi", mutta maksaa itsensä takaisin kun saa näyttöpaikan. Toki kuten Blancco sanoo se harjoitusten tekemisen taso pitää muuttaa tekemisen tasoksi myös pelissä.

Kontaktit ovat hyviä ja auttavat, mutta sinnikkyys ja valmius mennä Suomessa ihan minne tahansa auttavat myös eteenpäin. Kausien loppupuolen lähestyessä vaan yhteyttä eri puolille sinnikkäästi ja niin, että ei hyväksy kieltävää vastausta. Kauden päätyttyä ja alkuvuodesta ringit ovat sen verran vajaita, että harjoituksiin pitäisi päästä ainakin pujottelukepiksi... Parin näyttöpaikkaa avaa jo oven seuraaviin.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa