FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2019 klo 19:37:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 9
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten A-maajoukkue a.k.a. Helmarit  (Luettu 55308 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #100 : 19.09.2017 klo 20:27:33


En kyllä muista, että Jeggu näin auliisti suonut peliaikaa kaikille. Jopa 2. maalivahdille.


Ne ei olleetkaan tavanomaisia harkkapelejä.

Toivottavasti näistä kahdesta pelistä jäi valmennukselle riittävästi dataa ja ymmärrystä siitä miten ja ketä jatkossa kannattaa peluuttaa.  Seuraavaksi vuorossa on kuitenkin jo MM-karsintapeli Srbijaa vastaan, josta en veikkaa mitään läpihuutojuttua.

pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 19.09.2017 klo 21:26:51

Ne ei olleetkaan tavanomaisia harkkapelejä.

Toivottavasti näistä kahdesta pelistä jäi valmennukselle riittävästi dataa ja ymmärrystä siitä miten ja ketä jatkossa kannattaa peluuttaa.  Seuraavaksi vuorossa on kuitenkin jo MM-karsintapeli Srbijaa vastaan, josta en veikkaa mitään läpihuutojuttua.
Koko Jeglertzin aikakaudella pelattiin 'ei tavanomaisia harkkapelejä'?
Kerrotko vielä missä suhteessa ne erosivat esim. näistä 'tavanomaisista harkkapeleistä'?
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #102 : 20.09.2017 klo 09:10:26


Koko Jeglertzin aikakaudella pelattiin 'ei tavanomaisia harkkapelejä'?
Kerrotko vielä missä suhteessa ne erosivat esim. näistä 'tavanomaisista harkkapeleistä'?


Kun ei tehty niitä vaihtoja :).

beck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kokemusasiantuntija


Vastaus #103 : 20.09.2017 klo 19:44:01

Nyt maju samassa koneessa hesaan, kerronko terkkuja ja mitä?
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 20.09.2017 klo 19:50:30

Nyt maju samassa koneessa hesaan, kerronko terkkuja ja mitä?
Ai sä yhdyit heihin Münchenissä?! Lähetä terkut :)
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #105 : 21.10.2017 klo 08:22:09


YLE tekaissut isohkon hehkutusjutun Emmaliina Tulkista, jolta odotetaan suuria:

https://yle.fi/urheilu/3-9879107

Uutinen

Suomi-futiksen 17-vuotias timantti lähti maailmalle ilman äitiä ja pelaa jo Mestarien liigaa supertähtien rinnalla – "Poikkeuksellinen suomalaispelaaja"

Emmaliina Tulkissa on paljon samaa kuin Patrik Laineessa tai Lauri Markkasessa. Tulkki päätti jo 10-vuotiaana nousta maailmanluokan pelaajaksi, ja on saavuttanut huipputason jo teini-ikäisenä. Ensimmäinen kausi ulkomailla on päättymässä Ruotsin mestaruuteen.

---

Suomalaisteini on matkalla kohti maailman huippua. Hän on kiistatta Suomi-futiksen suurimpia lahjakkuuksia, ellei suurin.

---

Asiantuntijat kuvailevat teiniä poikkeukselliseksi suomalaispelaajaksi. Hänestä voi kasvaa hyökkäävä tähtipelaaja, jollaista Suomen naisten maajoukkue on pitkään kaivannut Laura Österberg Kalmarin jälkeen. Suomalainen solmi keväällä Linköpingin kanssa neljän vuoden sopimuksen. Päävalmentaja Kim Björkegren on ollut tyytyväinen Tulkin ensimmäiseen kauteen leijonapaidoissa. – Hän on valtavan suuri lahjakkuus, josta voi tulla kuinka hyvä tahansa. Tässä vaiheessa vaaditaan kärsivällisyyttä paitsi häneltä, myös meiltä. Emme voi odottaa, että hän suoriutuu kaikesta täydellisesti 17-vuotiaana. Hän on jo hyvä, ja hänestä tulee erittäin hyvä.

Siirtyminen Suomesta huippuseuraan taistelemaan peliajasta eri maiden maajoukkuepelaajien kanssa on iso harppaus. Toisaalta Tulkki on joka päivä laatupelaajien ympäröimänä. Hänellä on mahdollisuus oppia heiltä valtavasti. Yksi tärkeä opettaja on Linköpingiin kesällä palannut olympiahopeamitalisti, PSG:ssä ja Manchester Cityssä pelannut Kosovare Asllani. Ruotsin jalkapallon supertähti näkee uudessa pelikaverissaan kirkkaan tulevaisuuden. – Hän on iso ja vahva pelaaja, jolla on kuitenkin hyvä tekniikka. Hän on target ja keskikenttäpelaaja, jolla on vielä paljon kehityspotentiaalia. Tämä on hänelle varmasti hyvä ympäristö kehittymiseen, Asllani sanoo.

Linköpingin lisäksi Tulkkia kosiskeltiin 2010-luvun menestyneimpään seuraan, Mestarien liigan hallitsevaan mestariin Lyoniin. Hän päätyi kuitenkin ruotsalaisseuraan, jossa murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon oli todennäköisempää.

---

Kovempi kuin Laine ja Markkanen

Emmaliina Tulkilla on paljon yhteistä suomalaisen urheilun nuorten supertähtien Lauri Markkasen ja Patrik Laineen kanssa. Kaikki ovat pakkomielteisen kovia harjoittelijoita, jotka ovat jo nuorina analysoineet tekemisiään harvinaisen kypsästi. He ovat nousseet huipputasolle teini-ikäisinä ja saaneet Suomen parhailta asiantuntijoilta apua kehityksessään. Yhdessä asiassa Tulkki eroaa koripallon ja jääkiekon nuorista kultapojista. Markkanen ja Laine ottivat äitinsä mukaan vaihtaessaan teini-iässä uuteen ympäristöön, Markkanen muuttaessaan Jyväskylästä Helsinkiin ja Laine saatuaan NHL-sopimuksen Winnipegiin. Tulkki päätti lähteä maailmalle yksin, vasta juuri ja juuri 17-vuotiaana.

---

Tulkkia nuorten maajoukkueissa kolme vuotta valmentanut Marianne Miettinen pitää häntä monella tavalla poikkeuksellisena yksilönä. – Emmaliina on pallollisena ja teknisesti todella varma. Suomalaispelaajaksi poikkeuksellisen hänestä tekee pelinlukutaito. Hän osaa pelata ”shakkia” ja miettiä siirtoja eteenpäin. Kyky ennakoida ja miettiä peliä eteenpäin on tosi hyvä, Miettinen sanoo. – Hän pystyy myös yllättäviin ratkaisuihin. Sen kaltaisia hyökkääviä keskikenttäpelaajia Suomessa ei liikaa ole.

---

Tasonsa puolesta Tulkille voisi löytyä jo rooli naisten maajoukkueestakin, mutta kutsua Helmareihin ei ole tullut. Marianne Miettisellä on asialle looginen selitys. – Hänellä on tullut tänä vuonna elämään niin paljon muutoksia, että hän saa välillä edetä myös rauhassa. Nuorten maajoukkueessa pelit ovat hänelle tällä hetkellä hyviä, erilaisia haasteita, Miettinen perustelee. – Alle 19-vuotiaiden joukkueessa hän on kantavassa roolissa ja kokeneimpia pelaajia, kun arjessaan hän on aina ollut se joukkueen nuorin pelaaja.

Tällaisen ympäristön merkitystä kehitykselle ei voi vähätellä. Kaikki tähtää siihen, että jossain vaiheessa Tulkki kantaa vastuuta niin seurajoukkueessaan kuin naisten maajoukkueessakin. – Emmaliinalla ei ole missään tapauksessa kiire maajoukkueeseen. Päävalmentaja Anna Signeul tietää, missä hän menee, mutta toistaiseksi on päätetty edetä rauhassa Emmaliinan parasta ajatellen, jotta ei tule liian paljon liian lyhyessä ajassa.


Suunnatonta respectiä sille, että 17-vuotiaana jättää koulun penkin ja suuntaa täysillä kohti erittäin epävarmaa naisten futisammattilaisuutta.  Onnekseen Tulkki lähti Ilveksestä, jonka pelitapaan ei keskikenttää kuulunut.

Marianne Miettisen ylistävistä kommenteista liittyen poikkeukselliseen pallolliseen ja tekniseen taitoon, pelinlukuun ja kykyyn yllättäviin ratkaisuihin voi vetää johtopäätöksen, että aikaisemmin on näiden suhteen menty laput silmillä.  Kai sekin sitten jotain eoämmää on, että nyt alkaa ilmeisesti peliälykkäät taitopelaajatkin kelvata Miettiselle pelkkien suoraan juoksijoiden sijasta.  Tarjontaahan on ollut aikaisemminkin, vaan ei valitsijalla ymmärrystä näkemästään.

Rinnastukselle "mammanpoikiin" Laine & Markkanen vielä extra- Ylos :D

Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: http://secularjihadists.libsyn.com/


Vastaus #106 : 22.10.2017 klo 14:52:17

Kohta mennään.
Uutinen
Suomen ja Serbian välinen MM-karsintaottelu on nähtävissä suorana Yle Areenasta kello 16.50 lähtien ja koosteena TV2:ssa kello 18.


Uutinen
Vaihdossa:
1 Meriluoto
4 Öling
6 Auvinen
11 Heroum
13 Danielsson
19 Collin
21 Naumanen


edit: täh, Kuikka topparina?
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 22.10.2017 klo 20:52:23

edit: täh, Kuikka topparina?

Bongasit varmaan sen selostamon jutustelun aiheesta matsin aikana? Pannaan varmuuden vuoksi tekstimuodossa tähän. Kuulemma jenkkiyliopiston valmentaja kokeili monipuolista pelaajaa viime vuonna topparina ja on ollut sen jälkeen erittäin tyytyväinen Kuikan otteisiin keskuspuolustuksessa. Kehuu Kuikkaa yliopistosarjan kärkipään toppariksi.

Höhöhö, kärkipään.
Parab

Poissa Poissa


Vastaus #108 : 23.10.2017 klo 09:07:40

Aijai että oli makea voitto Serbiasta eilen. Perus pessimistinä olin jo 100 varma että kun ei itse saada palloa maaliin niin lopussa tekevät vastahyökkäyksestä maalin ja peli sillä selvä.

Pelistä jäi mieleen Kuikan loistavat syötöt linjan taakse.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #109 : 23.10.2017 klo 10:22:47


Perus pessimistinä olin jo 100 varma että kun ei itse saada palloa maaliin niin lopussa tekevät vastahyökkäyksestä maalin ja peli sillä selvä.


Kyllähän siinä vielä klassisesti yritettin tarjota lisäajan viimeisillä hetkillä mahdollisuutta tasuriin keskialueen kammottavan harhasyötön kautta.

Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #110 : 26.11.2017 klo 09:19:39


Hesarissa hieno artikkeli naisten liigan ikonista Anna Auvisesta, jonka murtautuminen maajoukkueeseen tapahtui vasta korkeammalla iällä:

https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005464747.html

Kertoo myös karua tarinaa siitä mikä on huippunaisjalkapalloilijan arki Suomessa monesti yhä edelleenkin ja miksi naisten liigajoukkueisiin värvätään mieluusti halpatyövoimaksi B-tyttöjä.

Uutinen

Anna Auvinen oli liigamestaruuden jälkeen niin hurjan näköinen, että osa oppilaista katseli kauhuissaan – nyt liikunnanopettaja pelaa maajoukkueessa

Anna Auvinen ratkaisi liigamestaruuden ja debytoi 30-vuotiaana maajoukkueessa.

---

Auvisella oli nuoresta lähtien mielessä ajatus, että hän halusi saada ammatin peliuran aikana, ettei sen hankkiminen jäisi peliuran jälkeisille vuosille. Hän valmistui Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2012, muutti Helsinkiin Hongan tarjottua pelipaikkaa, sai sijaisuuksia liikunnanopettajana ja myöhemmin viran. ”Ainakin minun on pakko tehdä töitä. Olen ostanut asunnon, enkä sitä makselisi, jos vain pelaisin”, Auvinen sanoi.

Suomessa nainen jalkapalloilijana on amatööri, vaikka Hongassa harjoitellaankin ammattimaisesti. Maajoukkueen ruotsalaisen päävalmentajan Anna Signeulin kanssa Auvinen on puhunut siitä, miten hän saisi itsestään kaiken irti työn ohessa. Kunto pitäisi saada vielä kansainväliselle tasolle. Auvinen palaa työpäivän jälkeen kotiinsa Helsinkiin ja lähtee sitten harjoituksiin, jotka alkavat illalla. ”Minun pitää olla myös armollinen itselleni. En pysty aina harjoittelemaan kahta kertaa päivässä niin kuin jotkut muut. Minun pitää tehdä harjoitukset huolella ja antaa kaikkeni niissä.”

Välillä Auvinen nipistää itseään. Niin paljon on tapahtunut vuodessa. ”En osannut edes haaveilla maajoukkueesta. Ajattelin, että olenkohan niin vanha, että saan enää mahdollisuutta.” Sitä ei olisi välttämättä tullut, elleivät Hongan valmentajat olisi sattumalta siirtäneet häntä muutama vuosi sitten toppariksi. Kokeilu meni ”vähän liian hyvin”. Topparin tontilta löytyi uusi ura, joka vei lopulta maajoukkueeseen. ”Olin siinä vaiheessa uraa, että kaipasinkin jotain vipinää. Sain [maajoukkueesta] roppakaupalla lisää motivaatiota.”


Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #111 : 11.12.2017 klo 14:06:49


https://yle.fi/urheilu/3-9971325

Uutinen

Maajoukkuekorvaukset herättivät epäilyn syrjinnästä – tasa-arvovaltuutettu vaatii Palloliitolta selvityksen erilaisista palkkioista

Nais- ja miesjalkapalloilijoille maksetaan erilaisia korvauksia, kun he pelaavat maajoukkueissa. Tasa-arvovaltuutettu tutkii, onko kyse syrjinnästä.

Tasa-arvovaltuutettu on pyytänyt Palloliitolta selvityksen naisten ja miesten eri suuruisista maajoukkuekorvauksista. Palloliitolle on lähetetty selvityspyyntö, jossa liitolta vaaditaan selityksiä sille, miksi naisten A-maajoukkuepelaajille maksetaan maajoukkuetoiminnasta vähemmän korvauksia kuin miehille. - Meidän tietoon on tullut, että mies- ja naismaajoukkuepelaajilla olisi erilaiset palkkiot ja olemme lähteneet selvittämään, onko näin ja mistä se johtuu, sanoo tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara. - Me haluamme selvittää, onko tässä mahdollisesti syrjinnästä kysymys. Eli jos miehet ja naiset asetetaan sukupuolen perusteella eri asemaan, silloin syntyy helposti olettama siitä, että syrjitään sukupuolen perusteella. Tätä täytyy selvittää.

Palloliitolta odotetaan vastausta viikon kuluessa. Liiton on perusteltava tasa-arvovaltuutetulle esimerkiksi se, mitkä seikat vaikuttavat korvauksen suuruuteen ja onko kansainvälisellä menestyksellä ja arvokisoihin selviytymisellä merkitystä korvauksen suuruuden arvioinnissa.  Liiton on annettava vastaus myös siihen, onko estettä sille, että naispelaajille maksettava maajoukkuekorvaus olisi samansuuruinen kuin miespelaajille maksettava korvaus.


Tämä selvitys lienee syytä ulottaa myös muihin palloilulajeihin...

betluck

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: turkulainen pesäpallo ja väärinkannatus


Vastaus #112 : 12.12.2017 klo 09:48:38

Tämä selvitys lienee syytä ulottaa myös muihin palloilulajeihin...

On näköjään tehtykin ja tämä jääkiekkoilijoitten tilanne kuulostaa todella absurdilta:
https://yle.fi/urheilu/3-9972567
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 12.12.2017 klo 10:19:13

On näköjään tehtykin ja tämä jääkiekkoilijoitten tilanne kuulostaa todella absurdilta:
https://yle.fi/urheilu/3-9972567
Eli lopeta huipputasolla pelaaminen ja jää sohvalle, niin siitä palkitaan!
Aika perseestä nuo säännöt, mitä KELAn on noudatettava  Alas
Matbus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi


Vastaus #114 : 12.12.2017 klo 13:04:41

Jos tuohon naistenjääkiekkoon lisätään vielä, että mitä itse olen lukenut niin Ruotsissa seurat kustantavat varusteet ja muut pakolliset maksut. Pelaajat saattavat saada myös jotain pientä korvaustakin pelaamisesta, mutta pääpointti on kuitenkin se ettei itse tarvitse maksaa, että saa pelata. Ei ole ihme, että Suomalaiset ovat tähyilleet mahdollisuuksia lahden toiselta puolelta, päätee myös jalkapalloon.
D mies

Paikalla Paikalla


Vastaus #115 : 13.12.2017 klo 19:16:00

Mistä lie nuo ruotsalaisseurat sitten sitä rahaa nyhtävät, kun yleisömäärät sielläkin ovat pääosin jossain sadan ja kahden sadan välissä? Joskohan tuota rahaa voisi pyydellä sitten, kun katsomossa on muitakin kuin iskä ja äiskä. (Satsaus olympiamenestykseen on sitten hieman toinen lukunsa)

http://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Schedule/8123
Timppa Lammas

Poissa Poissa


Vastaus #116 : 14.12.2017 klo 09:51:55

Ruotsissa jotkut sponsorit vaatii että 50 pinnaa sopparista pitää antaa naisten joukkueen tukemiseen. Siitä ne rahat tulee. 
jjs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uolevi, Myy


Vastaus #117 : 15.12.2017 klo 18:00:04

Mikäs Tampereen kenttä on pelikunnossa 6.4.?
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #118 : 15.12.2017 klo 18:28:53


Mikäs Tampereen kenttä on pelikunnossa 6.4.?


Ratina, jos kytketään lämmöt ajoissa päälle.  Muussa tapauksessa Pirkkahalli tai Kaupin uusi lämmitettävä tekonurmi - mikäli lämmitys saadaan toimimaan.

Liittyy siis päivän uutiseen: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/helmarit-kohtaa-espanjan-huhtikuussa-tampereella

jjs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uolevi, Myy


Vastaus #119 : 15.12.2017 klo 18:43:39

Pirkkahalli

Jep :D

Muuten paljon jossia. Toivottavasti Tampere tällä kertaa yllättää positiivisesti.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #120 : 15.12.2017 klo 18:50:38


Muuten paljon jossia. Toivottavasti Tampere tällä kertaa yllättää positiivisesti.


Tampereen kaupungin synkällä track recordilla kaikkeen joutuu kuitenkin varautumaan.  Espanjaa vastaan Tammelan routainen perunapelto olis tietysti ideaali.

Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 15.12.2017 klo 19:09:46

Tampereen kaupungin synkällä track recordilla kaikkeen joutuu kuitenkin varautumaan.  Espanjaa vastaan Tammelan routainen perunapelto olis tietysti ideaali.
Syy Helsingin ulkopuolella pelaamiseen on nimenomaan se, että A-maajoukkueen valmennus haluaa kohdata Espanjan ja Itävallan tekonurmea hitaammalla alustalla. Sopivat nurmikentät löytyvät oikeastaan vain Kupittaalta ja Ratinasta. Molemmilla kentillä pelataan myös Veikkausliigaa, joten siinä mielessä kentät pitäisi saada joka tapauksessa ajoissa kuntoon. Turussa se on usein onnistunut hyvin, mutta Tampereella tuo hieman arveluttaa.
Ziggy Pop

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 15.12.2017 klo 19:25:14

Mielenkiintoista taktikointia, jota voisi jopa miesten A-maajoukkueelta toivoa. Mielellään näkisin Suomen pelaavan pelejä telian tekonurmella mm. Etelä-Euroopan maita vastaan. Eiköhän jokainen tiedä minkä edun esim. HJK saa kotona pelatessaan
jjs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uolevi, Myy


Vastaus #123 : 15.12.2017 klo 19:27:57

Syy Helsingin ulkopuolella pelaamiseen on nimenomaan se, että A-maajoukkueen valmennus haluaa kohdata Espanjan ja Itävallan tekonurmea hitaammalla alustalla. Sopivat nurmikentät löytyvät oikeastaan vain Kupittaalta ja Ratinasta.

Ihmetyttää tässä valossa valinta vielä enemmän. Turussa tosiaan toiminut homma keväisin paremmin.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #124 : 15.12.2017 klo 19:36:02

Mielenkiintoista taktikointia, jota voisi jopa miesten A-maajoukkueelta toivoa. Mielellään näkisin Suomen pelaavan pelejä telian tekonurmella mm. Etelä-Euroopan maita vastaan. Eiköhän jokainen tiedä minkä edun esim. HJK saa kotona pelatessaan
Naisten puolella tuo taktikointi on mahdollista pitkälti siitä syystä, että yleisömäärissä ei ole kovin suuria eroja esimerkiksi Helsingissä tai Tampereella. Miesten A-maajoukkueen kohdalla myös taloudelliset tekijät painavat luonnollisesti enemmän vaakakupissa. Palloliitto varmasti pelaisi myös naisten karsintapelit mieluummin Helsingissä, koska järjestelyt sujuvat helpommin ja medianäkyvyys on suurempaa. Erot ovat kuitenkin naisten puolella vielä sen verran pieniä, että valmennuksen toiveilla on siellä enemmän painoarvoa.

Kanervan mukaan Suomi on toki harkinnut, että myös miehet voisivat pelata syksyn pelejään Helsingissä tekonurmella, koska Nations Leaguen säännöt sallivat sen.

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6 ... 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines