FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.10.2017 klo 13:04:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook, Google+ & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten A-maajoukkue a.k.a. Helmarit  (Luettu 15667 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #100 : 19.09.2017 klo 21:27:33


En kyllä muista, että Jeggu näin auliisti suonut peliaikaa kaikille. Jopa 2. maalivahdille.


Ne ei olleetkaan tavanomaisia harkkapelejä.

Toivottavasti näistä kahdesta pelistä jäi valmennukselle riittävästi dataa ja ymmärrystä siitä miten ja ketä jatkossa kannattaa peluuttaa.  Seuraavaksi vuorossa on kuitenkin jo MM-karsintapeli Srbijaa vastaan, josta en veikkaa mitään läpihuutojuttua.

pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 19.09.2017 klo 22:26:51

Ne ei olleetkaan tavanomaisia harkkapelejä.

Toivottavasti näistä kahdesta pelistä jäi valmennukselle riittävästi dataa ja ymmärrystä siitä miten ja ketä jatkossa kannattaa peluuttaa.  Seuraavaksi vuorossa on kuitenkin jo MM-karsintapeli Srbijaa vastaan, josta en veikkaa mitään läpihuutojuttua.
Koko Jeglertzin aikakaudella pelattiin 'ei tavanomaisia harkkapelejä'?
Kerrotko vielä missä suhteessa ne erosivat esim. näistä 'tavanomaisista harkkapeleistä'?
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #102 : 20.09.2017 klo 10:10:26


Koko Jeglertzin aikakaudella pelattiin 'ei tavanomaisia harkkapelejä'?
Kerrotko vielä missä suhteessa ne erosivat esim. näistä 'tavanomaisista harkkapeleistä'?


Kun ei tehty niitä vaihtoja :).

beck

Poissa Poissa


Vastaus #103 : 20.09.2017 klo 20:44:01

Nyt maju samassa koneessa hesaan, kerronko terkkuja ja mitä?
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 20.09.2017 klo 20:50:30

Nyt maju samassa koneessa hesaan, kerronko terkkuja ja mitä?
Ai sä yhdyit heihin Münchenissä?! Lähetä terkut :)
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #105 : 21.10.2017 klo 09:22:09


YLE tekaissut isohkon hehkutusjutun Emmaliina Tulkista, jolta odotetaan suuria:

https://yle.fi/urheilu/3-9879107

Uutinen

Suomi-futiksen 17-vuotias timantti lähti maailmalle ilman äitiä ja pelaa jo Mestarien liigaa supertähtien rinnalla – "Poikkeuksellinen suomalaispelaaja"

Emmaliina Tulkissa on paljon samaa kuin Patrik Laineessa tai Lauri Markkasessa. Tulkki päätti jo 10-vuotiaana nousta maailmanluokan pelaajaksi, ja on saavuttanut huipputason jo teini-ikäisenä. Ensimmäinen kausi ulkomailla on päättymässä Ruotsin mestaruuteen.

---

Suomalaisteini on matkalla kohti maailman huippua. Hän on kiistatta Suomi-futiksen suurimpia lahjakkuuksia, ellei suurin.

---

Asiantuntijat kuvailevat teiniä poikkeukselliseksi suomalaispelaajaksi. Hänestä voi kasvaa hyökkäävä tähtipelaaja, jollaista Suomen naisten maajoukkue on pitkään kaivannut Laura Österberg Kalmarin jälkeen. Suomalainen solmi keväällä Linköpingin kanssa neljän vuoden sopimuksen. Päävalmentaja Kim Björkegren on ollut tyytyväinen Tulkin ensimmäiseen kauteen leijonapaidoissa. – Hän on valtavan suuri lahjakkuus, josta voi tulla kuinka hyvä tahansa. Tässä vaiheessa vaaditaan kärsivällisyyttä paitsi häneltä, myös meiltä. Emme voi odottaa, että hän suoriutuu kaikesta täydellisesti 17-vuotiaana. Hän on jo hyvä, ja hänestä tulee erittäin hyvä.

Siirtyminen Suomesta huippuseuraan taistelemaan peliajasta eri maiden maajoukkuepelaajien kanssa on iso harppaus. Toisaalta Tulkki on joka päivä laatupelaajien ympäröimänä. Hänellä on mahdollisuus oppia heiltä valtavasti. Yksi tärkeä opettaja on Linköpingiin kesällä palannut olympiahopeamitalisti, PSG:ssä ja Manchester Cityssä pelannut Kosovare Asllani. Ruotsin jalkapallon supertähti näkee uudessa pelikaverissaan kirkkaan tulevaisuuden. – Hän on iso ja vahva pelaaja, jolla on kuitenkin hyvä tekniikka. Hän on target ja keskikenttäpelaaja, jolla on vielä paljon kehityspotentiaalia. Tämä on hänelle varmasti hyvä ympäristö kehittymiseen, Asllani sanoo.

Linköpingin lisäksi Tulkkia kosiskeltiin 2010-luvun menestyneimpään seuraan, Mestarien liigan hallitsevaan mestariin Lyoniin. Hän päätyi kuitenkin ruotsalaisseuraan, jossa murtautuminen pelaavaan kokoonpanoon oli todennäköisempää.

---

Kovempi kuin Laine ja Markkanen

Emmaliina Tulkilla on paljon yhteistä suomalaisen urheilun nuorten supertähtien Lauri Markkasen ja Patrik Laineen kanssa. Kaikki ovat pakkomielteisen kovia harjoittelijoita, jotka ovat jo nuorina analysoineet tekemisiään harvinaisen kypsästi. He ovat nousseet huipputasolle teini-ikäisinä ja saaneet Suomen parhailta asiantuntijoilta apua kehityksessään. Yhdessä asiassa Tulkki eroaa koripallon ja jääkiekon nuorista kultapojista. Markkanen ja Laine ottivat äitinsä mukaan vaihtaessaan teini-iässä uuteen ympäristöön, Markkanen muuttaessaan Jyväskylästä Helsinkiin ja Laine saatuaan NHL-sopimuksen Winnipegiin. Tulkki päätti lähteä maailmalle yksin, vasta juuri ja juuri 17-vuotiaana.

---

Tulkkia nuorten maajoukkueissa kolme vuotta valmentanut Marianne Miettinen pitää häntä monella tavalla poikkeuksellisena yksilönä. – Emmaliina on pallollisena ja teknisesti todella varma. Suomalaispelaajaksi poikkeuksellisen hänestä tekee pelinlukutaito. Hän osaa pelata ”shakkia” ja miettiä siirtoja eteenpäin. Kyky ennakoida ja miettiä peliä eteenpäin on tosi hyvä, Miettinen sanoo. – Hän pystyy myös yllättäviin ratkaisuihin. Sen kaltaisia hyökkääviä keskikenttäpelaajia Suomessa ei liikaa ole.

---

Tasonsa puolesta Tulkille voisi löytyä jo rooli naisten maajoukkueestakin, mutta kutsua Helmareihin ei ole tullut. Marianne Miettisellä on asialle looginen selitys. – Hänellä on tullut tänä vuonna elämään niin paljon muutoksia, että hän saa välillä edetä myös rauhassa. Nuorten maajoukkueessa pelit ovat hänelle tällä hetkellä hyviä, erilaisia haasteita, Miettinen perustelee. – Alle 19-vuotiaiden joukkueessa hän on kantavassa roolissa ja kokeneimpia pelaajia, kun arjessaan hän on aina ollut se joukkueen nuorin pelaaja.

Tällaisen ympäristön merkitystä kehitykselle ei voi vähätellä. Kaikki tähtää siihen, että jossain vaiheessa Tulkki kantaa vastuuta niin seurajoukkueessaan kuin naisten maajoukkueessakin. – Emmaliinalla ei ole missään tapauksessa kiire maajoukkueeseen. Päävalmentaja Anna Signeul tietää, missä hän menee, mutta toistaiseksi on päätetty edetä rauhassa Emmaliinan parasta ajatellen, jotta ei tule liian paljon liian lyhyessä ajassa.


Suunnatonta respectiä sille, että 17-vuotiaana jättää koulun penkin ja suuntaa täysillä kohti erittäin epävarmaa naisten futisammattilaisuutta.  Onnekseen Tulkki lähti Ilveksestä, jonka pelitapaan ei keskikenttää kuulunut.

Marianne Miettisen ylistävistä kommenteista liittyen poikkeukselliseen pallolliseen ja tekniseen taitoon, pelinlukuun ja kykyyn yllättäviin ratkaisuihin voi vetää johtopäätöksen, että aikaisemmin on näiden suhteen menty laput silmillä.  Kai sekin sitten jotain eoämmää on, että nyt alkaa ilmeisesti peliälykkäät taitopelaajatkin kelvata Miettiselle pelkkien suoraan juoksijoiden sijasta.  Tarjontaahan on ollut aikaisemminkin, vaan ei valitsijalla ymmärrystä näkemästään.

Rinnastukselle "mammanpoikiin" Laine & Markkanen vielä extra- Ylos :D

Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LGBTQIA-ystävällinen nimimerkki


Vastaus #106 : 22.10.2017 klo 15:52:17

Kohta mennään.
Uutinen
Suomen ja Serbian välinen MM-karsintaottelu on nähtävissä suorana Yle Areenasta kello 16.50 lähtien ja koosteena TV2:ssa kello 18.


Uutinen
Vaihdossa:
1 Meriluoto
4 Öling
6 Auvinen
11 Heroum
13 Danielsson
19 Collin
21 Naumanen


edit: täh, Kuikka topparina?
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa


Vastaus #107 : 22.10.2017 klo 21:52:23

edit: täh, Kuikka topparina?

Bongasit varmaan sen selostamon jutustelun aiheesta matsin aikana? Pannaan varmuuden vuoksi tekstimuodossa tähän. Kuulemma jenkkiyliopiston valmentaja kokeili monipuolista pelaajaa viime vuonna topparina ja on ollut sen jälkeen erittäin tyytyväinen Kuikan otteisiin keskuspuolustuksessa. Kehuu Kuikkaa yliopistosarjan kärkipään toppariksi.

Höhöhö, kärkipään.
Parab

Poissa Poissa


Vastaus #108 : eilen kello 10:07:40

Aijai että oli makea voitto Serbiasta eilen. Perus pessimistinä olin jo 100 varma että kun ei itse saada palloa maaliin niin lopussa tekevät vastahyökkäyksestä maalin ja peli sillä selvä.

Pelistä jäi mieleen Kuikan loistavat syötöt linjan taakse.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #109 : eilen kello 11:22:47


Perus pessimistinä olin jo 100 varma että kun ei itse saada palloa maaliin niin lopussa tekevät vastahyökkäyksestä maalin ja peli sillä selvä.


Kyllähän siinä vielä klassisesti yritettin tarjota lisäajan viimeisillä hetkillä mahdollisuutta tasuriin keskialueen kammottavan harhasyötön kautta.


 
Sivuja: 1 ... 4 [5]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines