FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.10.2018 klo 00:17:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 8 [9]
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten A-maajoukkue a.k.a. Helmarit  (Luettu 48319 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Teleguy

Poissa Poissa


Vastaus #200 : 08.10.2018 klo 23:33:16

Tärkeämpää kuin tulokset oli pelaajien kierrättäminen. Useat debytantit saivat peliaikaa.
Jees, nyt kun Suomi oli menossa 23 pelaajalla, kaikki saivat reiluusti peliaikaa. Signeul ymmärsi harjoitusturnauksen ytimen Ylos
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #201 : 09.10.2018 klo 07:16:26

Ihan oikein. Eikä tulostaso siitä huolimatta ollut heikompi kuin helmareilla on tavannut olla.
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #202 : 12.10.2018 klo 21:28:44

Signeulin mukaan suurin ero suomalaispelaajien ja maailman huippujen välillä tulee fyysisyydestä. – Meidän pitää olla ennen kaikkea paljon voimakkaampia. Pitää olla enemmän nopeuskestävyyttä. Ei pidä olla vain hyvä kestävyys, vaan pitää olla myös nopeampi. Pitää pystyä ottamaan enemmän sprinttejä, Signeul listaa. – Uskon, että meidän pitää kehittyä fyysisesti huippu-urheilijoiksi. Sitten, kun näin on, niin on enemmän aikaa tekniikkaan, päätöksentekoon, keskittymiseen. Meidän siis pitää olla fyysisesti parempia. Meidän pitää pystyä suojaamaan palloa ja voittamaan kaksinkamppailuja. Meidän pitää olla aggressiivisempia niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin. Signeulin mukaan kehitys tässä asiassa tapahtuu myös henkisellä tasolla pään puolella. – Tunne on suuri voima siinä, jotta voi olla hieman rohkeampi ja voimakkaampi, Signeul sanoo.

Hohhoijaa.  Kyllä ylivoimaisesti suurin ero tulee yhä vieläkin henkilökohtaisessa taitotasossa: ensimmäinen kosketus, ensimmäinen kosketus, ensimmäinen kosketus jne...  Kun se ei ole kunnossa, ei ole mitään mille rakentaa pelinopeutta saati muitakaan ominaisuuksia.  On kyllä surullista ajatella, että päävalmentajan näkemys alkaa taas ohjata suomalaista pelaajakehitystä entistä enemmän silkan fysiikan suuntaan.  Tähän kun lisätään etenkin tyttöpuolella nuorten pelaajaraakileiden ajoittain lähes kritiikitön hypettäminen ja pahojenkin puutteiden katsominen läpi sormien, niin eipä taida huippumaiden repimä pelillinen välimatka yhtään umpeutua tulevaisuudessa.

Kyllä se valitettavasti menee edelleenkin niin päin, että hyvä tekniikka antaa tilaa aikaa, eikä niin, että juoksukunto antaa aikaa tekniikkaan.  Kaikkea sitä saakin päävalmentajan sanomana lukea.


Asiaa.
Tuo on ollut suomalaisessa tyttöfutiksessa ongelma jo ainakin vuodesta 2002-2003. Jo silloin tyttöpelaajissa arvostettiin fysiikkaa ja nopeutta pelikäsityksen ja taidon kustannuksella. 2000-luvun ensimmäisellä kymmenvuotisjaksolla oli vielä Laura Kalmareita ja Anne Mäkisiä, jotka kannattelivat Suomen maajoukkuetta. Otetaan esimerkkinä esim. Linda Sällström, joka on taustaansa nähden kehittynyt hyväksi jalkapalloilijaksi. Ero taitotasossa kuitenkin verrattuna johonkin Kalmariin valovuosi on vähättelyä. Pelikäsitystä ja varsinkin taitoa on hyvin vaikea kehittää aikuisiässä. Fysiikan kehittäminen siihen verrattuna on lastenleikkiä. Topparinakin pelannut maajoukkueessa jo varmaan kohta 10 vuotta pelaaja, jonka taitotasolla ei pitäisi olla mitään asiaa maajoukkuepeleihin.
pallojalassa

Poissa Poissa


Vastaus #203 : 13.10.2018 klo 00:42:00

Nyt oli hyvä "valovuosi on vähättelyä".
Saako käyttää ilman copyrightia?

 
Sivuja: 1 ... 8 [9]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines