FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.08.2020 klo 14:38:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 16 [17]
 
Kirjoittaja Aihe: Naisten A-maajoukkue a.k.a. Helmarit  (Luettu 101909 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
pallojalassa

Paikalla Paikalla


Vastaus #400 : 03.05.2020 klo 12:36:37

Rankkaa settiä: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000006494999.html

Uutinen

Urheilijan arka paikka

Jalkapallomaajoukkueen puolustaja Katarina Naumanen oli vuosi sitten elämänsä kunnossa. Sitten tahti kiihtyi ja lepääminen unohtui. Lopulta ”kaikki hajosi”. Hän haluaa kertoa tarinansa, jotta muutkin uskaltaisivat kertoa vaikeuksistaan.

Todella hämmentävää, ettei seura ympäristössä täysipäiväinen palkattu  ammattivalmentaja ole huomannut merkkejä pelaajan vaikeuksista? Nykyään pelaajien henkistä ja fyysistä kuormitusta kun seurataan päivittäin?!
Hemmo93

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, TPS naiset, TPSN2


Vastaus #401 : 03.05.2020 klo 19:39:13

Henkisestä puolesta voin omasta kokemuksesta sanoa, että toiset eivät sitä huomaa, jos et itse sitä uskalla myöntää. Fyysisessä puolessa osa ongelmista saattaa olla siinä, että vaikka valmennus huomaisi, että jokin on vialla, niin pelaaja saattaa helposti lähteä itse vähättelemään ja suorastaan valehtelemaan omasta jaksamisesta. Dataa toki saatavilla, mutta näitä tuskin kerätään/valvotaan 24/7. Jos pelaaja itse sanoo, että pärjää hyvin ja kiistää kaikki ongelmat, lähtisitkö väittämään vastaan?

Seuraus on varmasti huomattu, mutta (suurempi) syy ei tullut tietoon. Varmasti valmennus on huomioinut fyysisen kuormituksen, mutta jos henkisestä kuormituksesta ei ole tietoa, ei se riitä.
Jos käytän yhtä suosikkivertauskuvaa, niin ei murtunut jalkakaan parane sillä, että vain vähennetään kävelyä.

Ne on jalkapallovalmentajia, ei psykologeja.
haikaran uhri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pakkomieli


Vastaus #402 : 03.05.2020 klo 20:32:47

Mielenkiintoinen grafiikka samassa linkissä. Kerrotaan coronatauon ahdistus- ja masennusoireista.
pallojalassa

Paikalla Paikalla


Vastaus #403 : 04.05.2020 klo 01:44:15

Hemmo puhuu kuin kuka tahansa, joka ei ole päivääkään valmentanut.
Ylikunnon tunnistaa helposti ja siihen pitää reagoida välittömästi.
Myös pelaajien mielialojen vaihtelut pitää osata tunnistaa. Ilmeisesti Hongassa on lähdetty säästämään tärkeissä tukitoimissa jotta saadaan valkun palkka maksettua.
Qui Quel-lit

Poissa Poissa


Vastaus #404 : 04.05.2020 klo 04:32:12

Hemmo puhuu kuin kuka tahansa, joka ei ole päivääkään valmentanut.
Ylikunnon tunnistaa helposti ja siihen pitää reagoida välittömästi.
Myös pelaajien mielialojen vaihtelut pitää osata tunnistaa. Ilmeisesti Hongassa on lähdetty säästämään tärkeissä tukitoimissa jotta saadaan valkun palkka maksettua.

Ja pallojalassa puhuu kuin kuka tahansa joka kuvittelee olevansa parempi kuin on ja osaavansa enemmän kuin osaa. Ylikunnosta ja sen tunnistamisesta samaa mieltä. Ammattiurheilussa se pitäisi pystyä tunnistamaan. Mielenterveysongelmat ovat asia erikseen. Niitä pystytään salaamaan jopa täysammattilaisten keskuudessa valitettavan hyvin. Ei auta vaikka tarkkaillaan terveydentilaa ja on ammattipsykologit seurassa tukena. Aina voi valmentaja arvailla mutta tietää et voi. Joidenkin kohdalla näkyy selkeämmin, joidenkin kohdalla mahdotonta sanoa mitään. Kokemusta on alan parista paljon naisten futiksen maajoukkuetasoa isommista ympyröistä eikä sielläkään asiat aina näy ulospäin. Puhumattakaan että jossain naisten puoliammattilaissarjassa noiden seulominen olisi realistisesti mahdollista. Lue nuo juuri linkitetyt kyselytulokset. Paskoja koutseja vaan kun ei tunnista.
Hemmo93

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, TPS naiset, TPSN2


Vastaus #405 : 04.05.2020 klo 11:21:35

Itsellä takana 10v keskivaikeaa/vaikeaa masennusta ja jopa mielenterveyteen perehtyneet ammattilaiset ovat monesti sanoneet, että olemus ja puheet ovat valtavassa ristiriidassa. Olemuksen perusteella edes he eivät monesti tunnistaisi masennusta, joten miten valmentaja sen tekisi? Kuten sanoin, seuraus (ylikunto) varmasti huomattiin, mutta syy (mielenterveysongelmat) jäi pimentoon, eikä sen takia saatu toivottua tulosta myöskään ylikunnon kanssa.

 
Sivuja: 1 ... 16 [17]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines