FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.04.2018 klo 05:10:24 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliiga 2017 - Mitä löydämme lopputuloksen takaa?  (Luettu 8338 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Fanalyst

Poissa Poissa


: 09.04.2017 klo 13:18:54

Veikkausliiga on vihdoin saatu pyörähtämään käyntiin ja uuden kauden myötä ajattelin tuoda omalta osaltani jotain uutta tälle kaudelle, mistä voi olla hyötyä liigaa seuraaville ja jos ei hyötyä, niin ainakin mielenkiintoa niille jotka ovat kiinnostuneita omista joukkueistaan ja liigasta ylipäänsä. Se uusi mitä pyrin tuomaan on ottelukohtaiset analyysit, joissa omien mielipiteiden ja perinteisten laukaus - kulmat - paitsiot - pallonhallintaprosentti -tilastojen sijasta lähdetään tutkimaan hieman eri tavalla joukkeiden pelitapoja, laatua ja sitä, mikä tekee yhdestä joukkueesta paremman kuin toisen.

Käyn tässä topicissa läpi kauden jokaisen ottelun, minkä lisäksi yritän tehdä jonkinlaisia yhteenvetoja ja joukkuekohtaisia vertailuja kunhan kierroksia on kulunut tarpeeksi ja tilastollisten sattumien osuus pienenee prosentuaalisesti. Jotta jokainen ottelu olisi vertailukelpoinen, käyn läpi jokaisesta ottelusta samat asiat minkä perusteella joukkueiden vertailu on helpompaa.

Käyn tässä läpi ne asiat jotka tuon esille ottelukohtaisesti, joten jos joskus myöhemmin tarvii tarkistaa että mistä puhutaan ja miksi, niin täältä voi käydä katsomassa.

Expected goals (ExpG): Expected goalsilla lasketaan joukkueiden maalipaikkojen laatua. Lasken jokaisen laukauksen todennäköisyyden mennä maaliin mikä antaa suuntaa siitä, kuinka laadukkaita maalipaikkoja joukkue pystyy luomaan. Sen avulla voi myös seurata pelaako joukkue tuloksiin nähden paremmin vai huonommin luotujen maalipaikkojen suhteen. Otetaan pari esimerkkiä selventämään: vastakkain ovat joukkue A ja B. Joukkue A painostaa läpi ottelun luoden paljon maalipaikkoja boksin sisältä ja saa jopa rangaistuspotkun, mutta ei kykene tekemään maalia. Joukkueen ExpG on kuitenkin luotujen maalipaikkojen laadulla mitattuna 2,76, eli teoriassa paikat olisivat riittäneet lähes kolmen maalin tekemiseen. Joukkue B saa yhden laukauksen - kaukolaukaus, joka uppoaa sisään. ExpG arvo tuolle laukaukselle on 0,03, eli laukausken todennäköisyys mennä maaliin on 3%. ExpG arvoilla mitattuna ottelu päättyy siis 2,76 - 0,03 mutta pelin lopputulos on 0-1. Jos joukkueet pelaisivat vastakkain useamman kerran ja ExpG olisi sama kuin tuossa ottelussa, voittaisi kuitenkin joukkue A käytännössä jokaisen ottelun. Eli vaikka joukkue A hävisi ottelun on se hyökkäyspeli paljon laadukkaampaa, mikä takaa sille pitkällä aikavälillä enemmän maaleja, ja pisteitä, kuin mitä joukkue B saa aikaan.

Maalivahtien torjuntojen ExpG: Maalivahtien pelaamisen analysointi on vielä paljon muiden pelaajien analysointia jäljessä, mutta lasketaan että kuinka monta maalia maalivahdit teoriassa torjuvat per ottelu. Ehkä se antaa kuvaa siitä, ketkä ovat liigan parhaat torjujat (shot stopper).

Laukausten määrä: katsotaan, vaikuttaako laukausten määrä siihen kumpi voittaa ja vaikuttaako se maalipaikkojen laatuun (ExpG).

Syöttöjen määrä: Katsotaan, vaikuttaako syöttöjen määrä siihen kumpi ottelun voittaa.

Pallonhallinta %: Katsotaan, vaikuttaako pallonhallinta % siihen kumpi ottelun voittaa.

Pallonmenetykset omalla kenttäpuoliskolla: Katsotaan, miten oman kenttäpuoliskon pallonmenetykset vaikuttavat joukkueen menestykseen ottelussa. Oletuksena on, että vastustajan kenttäpuoliskolla voitettu pallo tarjoaa hyökkäävälle joukkueelle mahdollisuuden hyökätä huonommin organisoitua puolustavaa joukkuetta vastaan.

Keskimääräinen pallonhallinta-aika
: Kuinka monta sekuntia keskimäärin joukkue pitää palloa hallussaan per pallonhallintakerta (positiivisesta transitiosta negatiiviseen).

Maaliin johtaneen hyökkäyksen nopeus
: Kuinka nopeasti joukkue pallon voitettuaan toimittaa sen vastustajan maaliin. Erikoistilannemaalit eivät tule mukaan tähän kategoriaan..

PACKING index: PACKING indexilla mitataan sitä, kuinka monta vastustajan pelaajaa joukkue/pelaaja pelaa ulos tilanteesta. Esimerkki: pallo on topparilla jolla on edessään kaikki vastustajan 11 pelaajaa. Toppari syöttää pallon keskikenttäpelaajalle joka saa pallon haltuun, jättäen syöttäjän ja haltuunottajan väliin vastustajan hyökkääjän ja laiturit (3 pelaajaa), eli nuo pelaajat ovat nyt pallon "väärällä" puolella puolustavan joukkueen näkökulmasta. Syöttäjä JA haltuunottaja saavat molemmat tuosta 3 "pistettä", eli molempien PACKING index on tuon jälkeen 3. Miksi molemmat, eikä vain syöttäjä? On yhtä tärkeää, ellei tärkeämpää kyetä löytämään välejä vastustajan linjasta, mitä käyttämällä palloa voidaan sinne pelata ja saada vastustajan linjat epäjärjestykseen. Jos esimerkin syöttäjä antaa loistavan syötön mutta haltuunottaja menetää pallon saman tien, jäävät molemmat pelaajat ilman pistettä. Lasken koko joukkueen PACKING indexin ja yksittäisten pelaajien, minkä avulla löydämme toivottavasti joukkueista ne pelaajat, jotka murtavat vastustajien linjoja ja samalla voi paljastua ns. alibisyöttelijät. Kauden mittaan näemme minkälaista infoa PACKING index antaa.

IMPECT index: IMPECT index on käytännössä sama kuin PACKING, mutta se laskee vain puolustuslinjan pelaajia. Eli kuinka monta puolustajaa pelaaja kykenee syötöillään ja haltuunotoillaan jättämään pelitilanteessa ns. väärälle puolelle. IMPECTin lasken erikseen sen takia että oletuksena puolustajan jättäminen tilanteesta ulos tarkoittaa sekasortoista puolustuslinjaa, mikä johtaa parempiin maalipaikkoihin. IMPECTin lasken myös niin joukkue-, kuin pelaajakohtaisesti. Tähän indexiin tarkennuksena se, että 3-5-2-muodostelmassa puolustajiksi lasketaan 3 pelaajaa ja 4-miehen alakerralla pelaavista joukkueista kaikki 4 alakerran pelaajaa. 5-3-2-muodostelmaa tai 5-miehen alakertaa ei ole siis olemassa minun papereissani.

Näillä työkaluilla lähden siis tutkimaan alkanutta Veikkausliigakautta. PACKING ja IMPECT ovat asioita joilta itse odotan paljon koska ne ovat uusia keinoja arvioida joukkueita ja pelaajia. Mielenkiinnolla odotan että heijastuuko niissä ns. liigakliseet, kuten klubin Atomin ylivoima, Yaghoubin mahtavuus, Lahden Paanasen alibisyöttely, Ilveksen Tucon kyky saada palloja haltuun syvällä vastustajan linjassa, VPS:n jogaboniton tehokkuus/tehottomuus jne. Ja tietysti se, miten edellä mainitut asiat heijastuvat joukkueiden kykyyn voittaa otteluita.

Käyn siis ottelut tässä topicissa läpi peli kerrallaan sitä tahtia kun ehdin ottelut analysoida. Joskus voi kestää pidempään muiden kiireiden takia mutta tavoitteena on käydä läpi kauden jokainen ottelu. Keskustelu tuloksista on sallittua ja toivottua eli kommentoikaa ja keskustelkaa niin ehkä saamme jatkossa entistä parempia analyysejä.
« Viimeksi muokattu: 04.11.2017 klo 18:06:05 kirjoittanut Bootlegger »
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 09.04.2017 klo 13:24:41

Kuulostaa melko kunnianhimoiselta projektilta, jos yksin tämän teet. Ja varmaan tarpeenkin, osa tekijöistä on varsin subjektiivisia; esim. maalipaikan todennäköisyys. Ottaako tämä jotenkin huomioon kuka maalipaikassa on?

Joka tapauksella mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Ylos
Fanalyst

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 09.04.2017 klo 13:31:47

Kuulostaa melko kunnianhimoiselta projektilta, jos yksin tämän teet. Ja varmaan tarpeenkin, osa tekijöistä on varsin subjektiivisia; esim. maalipaikan todennäköisyys. Ottaako tämä jotenkin huomioon kuka maalipaikassa on?

Joka tapauksella mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Ylos

Maalipaikan todennäköisyys ei siis ole oma mielipiteeni siitä että oliko maalipaikka hyvä vai huono, minkä perusteella heitän hatusta arvion maalin todennäkköisyydelle vaan lasken se pohjautuu sellaisiin mittareihin kuten esimerkiksi laukauksen sijaintiin, miten laukaus suoritetaan (päällä, jalalla) ja miten pallo laukaisupaikkaan toimitetaan (kuljettamalla, keskittämällä jne). Niiden perustella saadaan todennäköisyys tehdylle tai tekemättä jääneelle maalille teoriassa. Maalipaikassa oleva pelaaja voi olla kuka tahansa sillä se ei vaikuta siihen, kuinka laadukas luotu maalipaikka teoriassa on.
Vippi

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 09.04.2017 klo 13:40:12

Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Odotan etenkin, saavatko nämä liigakliseet tukea tilastoista.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #4 : 09.04.2017 klo 13:43:11

:oYlos No nyt! Tosiaan melkoisen kunnianhimoinen projekti, mutta varaukseton Ylos jo pelkästään ajatukselle.
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 09.04.2017 klo 13:56:53

Maalipaikan todennäköisyys ei siis ole oma mielipiteeni siitä että oliko maalipaikka hyvä vai huono, minkä perusteella heitän hatusta arvion maalin todennäkköisyydelle vaan lasken se pohjautuu sellaisiin mittareihin kuten esimerkiksi laukauksen sijaintiin, miten laukaus suoritetaan (päällä, jalalla) ja miten pallo laukaisupaikkaan toimitetaan (kuljettamalla, keskittämällä jne). Niiden perustella saadaan todennäköisyys tehdylle tai tekemättä jääneelle maalille teoriassa. Maalipaikassa oleva pelaaja voi olla kuka tahansa sillä se ei vaikuta siihen, kuinka laadukas luotu maalipaikka teoriassa on.

Vaikea tietysti sanoa näkemättä teikäläisen mittareita, mutta kyllähän nuo kaikki perustuvat jonkinlaiseen subjektiiviseen arvioon todennäköisyyksistä. Ei ehkä helpoin tehtävä myöskään karsia pelaajan maalintekotaitoa pois laskelmasta. Jos miettii vaikka Klubi-VPS -pelin avausmaalia, niin kuvitteellinen "Aleksi Ristola" ei ehkä ihan yhtä kliinisesti olisi osunut kuin Morelos.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 09.04.2017 klo 13:58:21

Tämä on mielenkiintoinen aihe ja hieman itsekin olen lähinnä omiin tarkoituksiin noita laskeskellut. Mutta laitetaan nyt näytille tänne jo laskettujen pelin maaliodotukset:

HJK - VPS 1.854 - 0.388 (5-0)
Kemi - HIFK 0,578 - 1,671 (0-0)
IFK M - JJK 1,804 - 0,765 (5-2)
Fanalyst

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 09.04.2017 klo 13:59:12

HJK 5-0 VPS

2,45          ExpG           0,43
0,00         mvExpG          0,10
16         Laukaukset          2
509          Syötöt           441
58%      pallonhallinta       42%
11      pallon menetykset     31
18s     Pallonhallinta-aika   13s
6,50s      Maalin nopeus       -


HJK PACKING: 651
Pelaajittain:
21.Dähne     - 27
66.Pirinen   - 87
4.Patrone    - 42
32.Obilor    - 25
15.Jalasto   - 56
7.Yaghoubi   - 107
14.Dahlström - 50
10.Atom      - 66
31.Pelvas    - 49
77.Mensah    - 36
11.Morelos   - 39
20.Onovo     - 16
17.Jallow    - 17
9.Savage     - 41


HJK IMPECT: 53
Pelaajittain:
21.Dähne     - 0
66.Pirinen   - 10
4.Patrone    - 0
32.Obilor    - 0
15.Jalasto   - 3
7.Yaghoubi   - 11
14.Dahlström - 6
10.Atom      - 4
31.Pelvas    - 7
77.Mensah    - 0
11.Morelos   - 11
20.Onovo     - 0
17.Jallow    - 0
9.Savage     - 5VPS PACKING: 458
Pelaajittain:
1.Meerits       - 16
3.Koskimaa      - 74
20.Lampi        - 37
2.Lahti         - 30
4.Engström      - 16
14.Jurgenson    - 23
9.Lähde         - 42
16.Laatikainen  - 31
7.Hakola        - 47
17.Vahtera      - 38
6.Voutilainen   - 65
18.Clennon      - 14
13.Böling       - 13
10.Morrissey    - 12


VPS IMPECT: 24
Pelaajittain:
1.Meerits       - 0
3.Koskimaa      - 0
20.Lampi        - 1
2.Lahti         - 0
4.Engström      - 0
14.Jurgenson    - 1
9.Lähde         - 2
16.Laatikainen  - 1
7.Hakola        - 3
17.Vahtera      - 0
6.Voutilainen   - 5
18.Clennon      - 4
13.Böling       - 2
10.Morrissey    - 5


Eli kuten näkyy, Mosa on se pelaaja joka klubilta pääosin murtaa vastustajan linjoja. VPS:lta taas Koskimaa on avannut peliä todella vakuuttavasti, jättäen HJK:n pelaajia jatkuvasti pallon taakse. ExpG taas on HJK:lla aika pieni lopputulokseen nähden, mikä selittyy aika hyvin sillä että Atomin kaksi jälkimäistä maalia olivat todella onnekkaita, varsinkin ensimmäisen puoliajan lopulla tehty maali, mikä ei käytännössä nostanut joukkueen ExpG arvoa ollenkaan mutta toi maalin.

Maalin nopeus on siis kaikkien tehtyjen maalien keskimääräinen nopeus, pl. erikoistilannemaalit.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2017 klo 14:01:17 kirjoittanut Fanalyst »
Zorbas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliigajoukkueet, joilla olosuhteet kunnossa


Vastaus #8 : 09.04.2017 klo 14:05:23

Kuulostaa ajatuksena ihan mielenkiintoiselta, mutta mitä ihmettä tämä on:
Maalivahtien torjuntojen ExpG: Maalivahtien pelaamisen analysointi on vielä paljon muiden pelaajien analysointia jäljessä, mutta lasketaan että kuinka monta maalia maalivahdit teoriassa torjuvat per ottelu. Ehkä se antaa kuvaa siitä, ketkä ovat liigan parhaat torjujat (shot stopper).
Fanalyst

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 09.04.2017 klo 14:21:24

Kuulostaa ajatuksena ihan mielenkiintoiselta, mutta mitä ihmettä tämä on:

Maalivahtien torjuttujen laukausten arvo. Eli jos maalipaikan ExpG arvo on esim. 0,21, eli maalin todennäköisyys on 21% mutta maalivahti torjuu laukauksen, lasketaan maalivahdille 0,21.
Geejuna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tääl on oltu


Vastaus #10 : 09.04.2017 klo 14:23:53

Hienoa duunia, seurantaan menee täälläkin. Ero on melko suuri shotsin ja Fanalystin viesteissä Kulbin ja Vepsun matsin ExpG-arvoissa. Ilmeisesti siis maalipaikan laadun arviointi vaatii kuitenkin merkittävästi tulkintaa laskijalta?
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 09.04.2017 klo 14:25:02

HJK 5-0 VPS

2,45          ExpG           0,43


HJK - VPS 1.854 - 0.388 (5-0)

Haluaisitteko avata hieman dataanne näiden pohjalta? Pieni erokin on ja erityisesti osin vahingossa syntyneiden Atomin maalien analyysi kiinnostaa "entä jos puolustaja ei olisi ehtinyt hivenen tielle" -hengessä.
Zorbas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Veikkausliigajoukkueet, joilla olosuhteet kunnossa


Vastaus #12 : 09.04.2017 klo 14:29:46

Maalivahtien torjuttujen laukausten arvo. Eli jos maalipaikan ExpG arvo on esim. 0,21, eli maalin todennäköisyys on 21% mutta maalivahti torjuu laukauksen, lasketaan maalivahdille 0,21.

Eikö vastaavasti päästetyistä maaleista pitäisi tulla miinuksia (1 - ExpG) verran? Nythän liigan "parhaaksi torjujaksi" valikoituu pelaaja, joku torjuu eniten "pahoja" vetoja; riippumatta siitä, paljonko päästää maaleja.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2017 klo 14:31:59 kirjoittanut Zorbas »
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 09.04.2017 klo 14:33:55

Eikö vastaavasti päästetyistä maaleista pitäisi tulla miinuksia (1 - ExpG) verran? Nythän liigan "parhaaksi torjujaksi" valikoituu pelaaja, joku torjuu eniten "pahoja" vetoja; riippumatta siitä, paljonko päästää maaleja.

Vähän sama ongelma on tuon syöttöstatistiikan kanssa, kun se ei ota huomioon epäonnistuneita syöttöjä. Niitähän esim. Vepsulle tuli paljon.
Fanalyst

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 09.04.2017 klo 14:54:31

SJK 1-1 FC Lahti

1,71          ExpG           1,33
0,03         mvExpG          0,21
10         Laukaukset          14
481          Syötöt           511
51%      pallonhallinta       49%
12      pallon menetykset     8
17s     Pallonhallinta-aika   16s
-         Maalin nopeus        -SJK PACKING: 503
Pelaajittain:
33.Aksalu     - 40
7.Tahvanainen - 60
22.Bardanca   - 50
5.Hatakka     - 20
4.Dorman      - 56
8.Laaksonen   - 35
11.T.Hradecky - 33
15.Klinga     - 61
21.Guichon    - 43
37.Mboma      - 37
10.Ions       - 44
9.Abang       - 17
29.Anton      - 7
25.Ahde       - 0


SJK IMPECT: 45
Pelaajittain:
33.Aksalu     - 2
7.Tahvanainen - 11
22.Bardanca   - 3
5.Hatakka     - 0
4.Dorman      - 1
8.Laaksonen   - 5
11.T.Hradecky - 0
15.Klinga     - 4
21.Guichon    - 4
37.Mboma      - 5
10.Ions       - 7
9.Abang       - 3
29.Anton      - 0
25.Ahde       - 0FC LAHTI PACKING: 647
Pelaajittain:
78.Vasyutin   - 30
15.Sesay      - 42
5.Jovanovic   - 82
23.Taimi      - 42
3.Hauhia      - 55
19.Paananen   - 45
10.Helmke     - 66
25.Kuningas   - 49
16.Hostikka   - 118
22.Hertsi     - 46
7.Sadat       - 5
21.Simonovski - 29
11.Shala      - 27
8.Nazimov     - 11


FC LAHTI IMPECT: 38
78.Vasyutin   - 3
15.Sesay      - 1
5.Jovanovic   - 0
23.Taimi      - 1
3.Hauhia      - 1
19.Paananen   - 3
10.Helmke     - 0
25.Kuningas   - 6
16.Hostikka   - 11
22.Hertsi     - 5
7.Sadat       - 1
21.Simonovski - 4
11.Shala      - 2
8.Nazimov     - 0


Mitä tähän otteluun tulee niin heti pistää silmään Hostikan PACKING index. Hostikka haki palloa hyvin linjojen väliin mutta jos laskisi että kuinka moni pelaaja ehti palata pallon ja maalin väliin ja miinustaisi sen tuosta PACKINGista, laskisi tuo Hostikan arvo todella rajusti koska hän sai usein pallon negatiivisessa peliasennossa ja joutui liikkumaan omaa maalia kohti. Lasken kuitenkin vain syötöstä pallon onnistuneeseen vastaanottamiseen, minkä takia Hostikan summa on noin iso.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #15 : 09.04.2017 klo 15:00:17

Tuolta löytyy selitys miten Expected Goals toimii
https://differentgame.wordpress.com/2014/05/19/a-shooting-model-an-expglanation-and-application/
Fanalyst

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 09.04.2017 klo 15:06:00

Eikö vastaavasti päästetyistä maaleista pitäisi tulla miinuksia (1 - ExpG) verran? Nythän liigan "parhaaksi torjujaksi" valikoituu pelaaja, joku torjuu eniten "pahoja" vetoja; riippumatta siitä, paljonko päästää maaleja.

Siitä voisi periaatteessa tulla mutta en yritä osoittaa liigan parasta maalivahtia, vaan antaa arviota siitä kuinka monta maalia maalivahti teoriassa torjui joukkueelleen.

Haluaisitteko avata hieman dataanne näiden pohjalta? Pieni erokin on ja erityisesti osin vahingossa syntyneiden Atomin maalien analyysi kiinnostaa "entä jos puolustaja ei olisi ehtinyt hivenen tielle" -hengessä.

ExpG malleihin voi ottaa mukaan monia erilaisia muuttujia. Esimerkiksi rangaistuspotkulle annan automaattisesti arvon 0,76 joka tulee rangaistuspotkujen historiallisen maalintekoprosentin mukaan, mutta joku voisi laskea siihen pelitilanteen vaikutuksen (aika, tulos) ja maalivahdin torjuntahistorian jne. Atomin toinen maali on sellainen joka menee valitettavasti tulkinnanvaraisuuden mukaan. Periaatteessa tuo ei ole laukaus ollenkaan koska Atom yritti syöttää sivulle mutta pallo kimpoaa VPS-pelaajan kautta maaliin. Laskin itse tuon tilanteen VPS:n pelaajan laukaukseksi omaan maaliin, eli ExpG tuli siitä tilanteesta mistä puolustaja "laukoi", ei siitä mistä Atom viimeiseksi palloon koski.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 09.04.2017 klo 15:52:15

Noissa on hieman eri tekniikoita miten tuota dataa käsitellään joten ehkä ei kannata hirveästi verrata kahden eri tekijän (saman suuntaisia ne kuitenkin on) mutta enemmänkin saman tekijän eri tuotoksia.
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #18 : 09.04.2017 klo 18:05:12

Lainaus
negatiivisessa peliasennossa

Arvasin.
Nimimerkitön

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vielä kerran: ulkoinen paine, sisäinen yhtenäisyys


Vastaus #19 : 09.04.2017 klo 18:18:10

Nyt on mielenkiintoinen projekti meneillään Ylos
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 09.04.2017 klo 19:54:07

Noissa on hieman eri tekniikoita miten tuota dataa käsitellään joten ehkä ei kannata hirveästi verrata kahden eri tekijän (saman suuntaisia ne kuitenkin on) mutta enemmänkin saman tekijän eri tuotoksia.

Mua ainakin kiinnostaisi paljonkin nähdä vertailuna miten kaksi eri tekniikkaa/datasettiä/muuta analysoi samat tilanteet ja verrata näitä omaan perstuntumaan. Esimerkiksi sulla Klubi olisi tehnyt keskimäärin yhden pelitilannemaalin ja Vepsu vajaan puolikkaan (rankkari siis poislukien), kun itse olisin jossain noin kahdessa pelitilannemaalissa Klubille. Kiva olisi tietää, että mistä ero tulee.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 09.04.2017 klo 20:06:45

Mua ainakin kiinnostaisi paljonkin nähdä vertailuna miten kaksi eri tekniikkaa/datasettiä/muuta analysoi samat tilanteet ja verrata näitä omaan perstuntumaan. Esimerkiksi sulla Klubi olisi tehnyt keskimäärin yhden pelitilannemaalin ja Vepsu vajaan puolikkaan (rankkari siis poislukien), kun itse olisin jossain noin kahdessa pelitilannemaalissa Klubille. Kiva olisi tietää, että mistä ero tulee.

Karkeasti tuo tarkoittaa tuossa pelissä sitä, ettei klubi oikeasti maalipaikkoja juuri luonut. Kun datan laskin niin tämä pisti silmään. Jos maalit lasketaan pois, veti klubi pari vetoa boksin sisältä jotka eivät siis menneet maaliin. Ja boksihan on se paikka josta maalit tehdään. Muuten ei juuri mitään joten siksi maaliodotus on noin pieni.

Tällaisessa voitossa helposti sokeutuu koska tulos oli iso ja HJK:lla pallonhallinta. Mutta ei se sitä vielä sano että siellä maalipaikoilla mässäillään. Joku ei varmaan näistä tykkää ja rupeaa väittämään vastaan että klubi olis voinut voittaa 10-0. Olis voinut jos olisi luonut mestoja. Nyt 5-0 oli yläkanttiin mun mielestä :)
copa de kybä

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 09.04.2017 klo 20:32:22

Tällaisessa voitossa helposti sokeutuu koska tulos oli iso ja HJK:lla pallonhallinta. Mutta ei se sitä vielä sano että siellä maalipaikoilla mässäillään. Joku ei varmaan näistä tykkää ja rupeaa väittämään vastaan että klubi olis voinut voittaa 10-0. Olis voinut jos olisi luonut mestoja. Nyt 5-0 oli yläkanttiin mun mielestä :)

Oon sun kanssa samaa mieltä siitä, että 5-0 oli yläkanttiin todellisiin paikkoihin nähden. Tosin tässä ollaan osin myös siinä, että esim. Atomin vika maali tuli oikein hyvästä maalipaikasta (siis mun mielestä), vaikka lopulta menikin kimmokkeella sisään. Maalien lisäksi oikein laadukkaita maalipaikkoja (edelleen mun mielestä) oli Jalaston 58. minuutin ja Pelvaksen lisäajan yritykset - siis vähintäänkin täysin verrattavissa Vepsun ainoaan tilanteeseen, jolle olet käsittääkseni arvioinut noin 40%:n maalitodennäköisyyden.
1#

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 10.04.2017 klo 10:23:13

Loistava projekti! Packing- ja impect indekseillä voisi saada myös jonkinlaista käsitystä siitä, kuinka paljon jonkin pelaajan puuttuminen vaikuttaa joukkueen tulokseen. Esimerkiksi kuinka paljon hyvän packing tuloksen saaneen pelaajan poissaolo vaikuttaa joukkueen expg:n tai packing indeksiin. Yksittäisten pelaajien merkitys joukkueelle muutenkin kiinnostaa 👍 Kauden mittaan näistä voi sitten tehdä jonkinlaisia johtopäätöksiä.
Bubi-huuhkaja

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 10.04.2017 klo 15:06:49

HJK 5-0 VPS

11      pallon menetykset     31VPS PACKING: 458
Pelaajittain:
1.Meerits       - 16
3.Koskimaa      - 74
20.Lampi        - 37
2.Lahti         - 30
4.Engström      - 16
14.Jurgenson    - 23
9.Lähde         - 42
16.Laatikainen  - 31
7.Hakola        - 47
17.Vahtera      - 38
6.Voutilainen   - 65
18.Clennon      - 14
13.Böling       - 13
10.Morrissey    - 12


VPS:lta taas Koskimaa on avannut peliä todella vakuuttavasti, jättäen HJK:n pelaajia jatkuvasti pallon taakse.
IS:n Pallokerhossa moitittiin Koskimaan avauspeliä pallonmenetysten takia. HJK on selvästi prässännyt pelissä VPS:n pelinrakentelun Koskimaan tontille, joka on tuottanut paljon onnistumisia, mutta myös epäonnistumisia.

Upea projekti ja erittäin mielenkiinnolla tulee seurattua kauden edetessä joukkueiden tendenssejä. Tuoppi

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines