FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.04.2018 klo 10:31:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan tulevaisuuden skenaariot  (Luettu 1814 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kiuaskivi

Poissa Poissa


: 14.04.2017 klo 17:13:17

Suomifutiksen parempaa tulevaisuutta on aina mukava pohtia ja spekuloida. Katselin vanhoja keskusteluja ja sielä löytyi tällaisia ennustamiskeskusteluja, joissa on ollut hyviä ja hauskoja visioita.

Veikkausliiga 2015?: http://futisforum2.org/index.php?topic=41778.0

Veikkausliiga vuonna 2017: http://futisforum2.org/index.php?topic=7063.0

Tulevaisuuden Veikkausliiga: http://futisforum2.org/index.php?topic=21436.0

Erilaisten skenaarioiden avulla voi kehitellä mahdollisia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Kehityssuunnat voivat olla joko positiivisia, negatiivisia tai sitten vain kaikki säilyy lähes ennallaan. Tässä otsikossa voi laatia omia positiivisia visioita ja kauhuskenaarioita Suomifutiksen tulevaisuudesta.

Positiivinen visio 2027

Jalkapalloliiga on kehittynyt olosuhteiltaan ja yleisömääriltään samalle tasolle kuin jääkiekon liiga. Jalkapallon Suomen-mestaruusliigalla on myös uusi pääsponsori (joku kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö) ja brändi on uudistettu, koska veikkausliiga-nimen huonosta maineesta on haluttu päästä eroon. Merkittävin kehitys on tapahtunut entisen veikkausliigan uskottavuuden ja maineen kehittymisessä. Suomalaista jalkapalloa ei vertailla enää joka paikassa ulkomaalaisiin sarjoihin, vaan on ymmärretty, että Suomen mestaruudesta kamppaillaan suomalaisten seurojen ja kaupunkien välillä. Paremman johtamisen vuoksi seuroja ei ole enää kaatunut talousongelmiin ja liigaseurat ovat pystyneet tekemään pitkäjänteisempää työtä esim. oman junioritoiminnan ja seurakulttuurin kehittämisen saralla. Suurista junioripelaajamääristä onkin kasvanut liigaseuroille kovia pelaajia, mutta myös innokkaita kannattajia, koska seuroissa on panostettu runsaasti omien laadukkaiden pelaajien kasvattamiseen ja myös siihen, että junioreista kasvaa seurojen tukijoita ja kannattajia. Suomenmestaruuden merkitsevyyden ja erityisesti kannattajatoiminnan kehittyminen on johtanut yleisökeskiarvon kasvamiseen useilla paikkakunnilla.

Jalkapallo on 2020-luvun loppupuolella suurten kaupunkien urheilulaji. Paikallisotteluiden lisäksi Helsingin, Tampereen ja Turun suurseurojen välinen vastakkainasettelu on tuonut kiihkeää tunnelmaa useisiin otteluihin. Stadioneita on kehitetty hyvällä tahdilla ja uusia noin 6000 katsojan oikeita jalkapallostadioneita on rakennettu Tampereelle, Lahteen, Espooseen, Kuopioon ja Jyväskylään. Liigatasolla pelaavat pääkaupunkiseudulta HJK, HIFK ja Honka, Tampereelta Ilves ja TamU, Turusta TPS ja Inter. Mestaruustaistelussa HJK:ta pystyvät haastamaan erityisesti suurten kaupunkien seurat kuten Ilves, HIFK, Honka ja TPS, jotka ovat HJK:n ohella selkeimmät mestarisuosikit.

Tekonurmistadioneiden ja kehittyneiden yleisötilojen vuoksi kausi pystytään aloittamaan jo maaliskuussa. Useimmat ottelukierrokset on keskitetty viikonloppuihin, jolloin vieraskannattajat pystyvät matkustamaan suurin joukoin paikalle. Jalkapalloliigalla on tv-sopimus Viasatin kanssa, joka näyttää kaikki ottelut laadukkaana monikameratuotantona. Samanlaista tunnelmaa kuin Stadin derbyissä koetaan myös Helsingin, Tampereen ja Turun suurseurojen välisissä otteluissa.


Negatiivinen visio 2027

Olosuhteiden hyvä kehittyminen 2010-luvun loppupuolella on pysähtynyt kuin seinään huono taloudellisen tilanteen ja paikallisen urheilun vähentyneen kiinnostavuuden vuoksi. Veikkausliigan seuroista on vaihtunut 10 vuoden sisällä puolet ja tasoa on pyritty parantaa vähentämällä liigan joukkuemäärä kymmeneen. Edelleen liigassa pelaavat Ilves, FC Lahti, JJK, IFK Mariehamn, PS Kemi, mutta kaikkien seurojen toiminta on täysin harrastelua ja pelaajat ovat amatöörejä. Uusina seuroina liigaan ovat nousseet FC Jazz, KPV, AC Oulu, Legirus, Espoo United. Hyvien suomalaisten pelaajien määrä on vähentynyt ihmisten yleisen liikkumattomuuden vuoksi. Perinteiset fyysistä liikkuvuutta vaativat urheilulajit eivät enää kiinnosta lapsia ja nuoria samalla tavalla kuin ennen. Toisaalta Euroopan ammattilasseurojen suljettu Superliiga vetää ihmisiä myös Suomessa tv-ruutujen ja vr-lasien ääreen.

Aiemmin liigassa menestyneet HJK, SJK, KuPS ja Inter ovat menettäneet rahalliset tukijansa ja seurat ovat pudonneet pois liigakartalta. HJK pelaa vielä Ykkösessä ja KuPS taistelee Kakkosessa. Myös SJK, HIFK ja RoPS ovat ajautuneet konkurssiin. Suurimpia mestaruussuosikkeja ovat Ratinassa pelaava Ilves, Raatin yleisurheilustadionilla pelaava AC Oulu ja Vantaan Myyrmäkeen siirtynyt Legirus Inter. Tunnelmaa yleisurheilukenttien reunoilla ei juurikaan ole ja koko liigan yleisökeskiarvo on noin 800. Oluen myynti on kielletty ottelutapahtumissa ja kaikille tekonurmikentille on pitänyt tasapuolisuuden vuoksi piirtää myös amerikkalaisen jalkapallon ja pesäpallon rajaviivat. Joitakin loppukauden mestaruuskamppailun otteluita televisioidaan MTV3:n MAX SPORT 3-kanavalla, mutta se vaatii myös koko vuoden forumula1-maksutv-paketin ostamista.
« Viimeksi muokattu: 14.04.2017 klo 17:44:10 kirjoittanut kiuaskivi »
rangaistuspotku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, maajoukkue, €uRoPSja €uro-HJK


Vastaus #1 : 15.04.2017 klo 00:00:29

Ei osannut kukaan tuolla 2007 ketjussa ennustaa, että SJK on liigassa, ja että täällä on Suomen paras stadion.
jormakaariainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paavo Väyrynen


Vastaus #2 : 15.04.2017 klo 00:20:28

Ei osannut kukaan tuolla 2007 ketjussa ennustaa, että SJK on liigassa, ja että täällä on Suomen paras stadion.

Pikkasen oli pää pilvissä muutenkin. Menkööt nousukauden piikkiin. Nokialiigalle ja varovaisille 4000 - 10 000 katsojan keskiarvoille :D Ylos

2027:
Kevään otteluita joudutaan yhä siirtämään olosuhteiden takia.
JJK nousee takaisin liigaan ja pelaa edelleen Harjulla, jonka nimi on Neste Bio-oil Rally Park.
RoPS dominoi liigaa kiinalaisrahalla. Malinen on yhä valmentajana.
Finsk.. sonsk.. telskin nimi on jälleen muuttunut, mutta yksi tuulitunneli huonoilla palveluilla se on yhä.
Kuopiossa ja Tampereella on hyvät stadionit.
Katsojakeskiarvo on viimein saatu hilattua yli 3500.
Liigaa pystyy vihdoin katsomaan kannettavalta päätteeltä ilman tökkimistä ja ongelmia.
Hesan derby on maan suurin poliisitapahtuma.
Golden Arms

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #3 : 15.04.2017 klo 09:44:52

Positiivinen visio 2027
Tamun tilalle TPV, niin. Ylos
rangaistuspotku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK, maajoukkue, €uRoPSja €uro-HJK


Vastaus #4 : 15.04.2017 klo 18:52:40

Muuta en tiedä varmasti sanoa vuodesta 2027, kuin että Anttti Muurinen voittaa mestaruuden vuonna 2027. En vielä tiedä minkä seuran riveissä, mutta voittaa kuitenkin. Pasi Rautiainen on saanut potkut tv:stä, ja vaikka on myös jo eläkeikäinen, nin valmentaa Honkaa Liigassa. Luis Suarez on tullut jäähdyttelemään SJK:hon ja voittaa maalikuninkuuden, onhan meillä jo uruguaylainen joukkueessa. Veikkausliigan nimi on muuttunut joksikin toiseksi. Mahdollieesti 6G-Liiga tai Angry Birds-liiga?
« Viimeksi muokattu: 16.04.2017 klo 00:22:45 kirjoittanut rangaistuspotku »
 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines