FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.12.2024 klo 23:30:11 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: Fußball in Berlin  (Luettu 19410 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Hertha und Union

Poissa Poissa


: 22.08.2006 klo 20:33:50

Tämä topiikki on – ykkösen muistoa kunnioittaen – omistettu maailman ehkä viriileimmälle kulttuurikaupungille, alati uudistuvalle Berliinille ja sen jalkapalloilulle. Mukaan mahtuu keskustelua niin Herthasta ja Unionista kuin TeBestä ja miksei vaikkapa BFC Dynamosta, jos sille tosiaan löytyy kannatusta näiltä leveysasteilta. Puhumattakaan muista Oberin omituisuuksista ja Berliinin jalkapallohistorian havinoista. Ja ties vaikka joku olisi erehtynyt fanittamaan useata Berliinin joukkuetta yhtä aikaa, niin sekään ei haittaa. Eli Saksan ainoan merkittävän metropolin ja itseoikeutetun pääkaupungin liberaalissa hengessä mennään.

Berliinihän ei ole jalkapallokaupunki. Ainakaan samassa mielessä kuin Dortmund tai Gelsenkirchen tai München tai vaikkapa joku Mainz. Ainakaan enää tätä nykyä. Berliini ehkä oli jalkapallokaupunki ennen sotia. Ja vielä sotien välissä lohkesi Herthan ainoat finaaliputket ja mestaruudet: 1930, 1931. Mutta nykyinen sulatusuuni tarjoaa niin paljon muuta innoittavaa virikettä, että jalkapallo joutuu Berliinissä tosissaan kilpailemaan potentiaalisista katsojista ja heidän vapaa-ajastaan – ja ennen kaikkea ratkaisevasti paljon tiukemmin kuin missään muussa saksalaiskaupungissa. Lisäksi on muistettava, että Berliinissä kysymys ei ole niinkään Hertha vai Union vaan pikemminkin FCB vai BVB vai S04 vai Hertha vai Union.Tästä syystä keskustelu Berliinistä kaupunkina on myös tervetullutta, koska se osaltaan taustoittaa berliiniläisen jalkapallon erikoisluonnetta.

Berliini on – sattuneista syistä – myös ehkä maailman ainoa kaupunki, josta löytyy myös kaupungin kahdelle suurimmalle joukkueelle yhteisiä kannattajia. Muurin aikana lännen Hertha BSC Berlin ja idän 1. FC Union Berlin olivat keskenään ikään kuin liittolaisia: molempien joukkueiden muurin vastakkaiselle puolelle jääneet kannattajat kävivät aktiivisesti liittolaisen otteluissa, koska oman joukkueen otteluihin oli joko vaikea (West-Unionerit) tai mahdoton (Ost-Herthanerit) päästä.

Seurojen yhteisen historian yksi huipentuma oli Herthan UEFA-matka Prahaan 1979, johon osallistui 5000 kannattajaa Berliinistä - puolet tuolloin vapaasti Itä-Euroopassa liikkumaan päässeitä Unionin kannattajia. Syntyi käsitteet ”Hertha und Union – Eine Nation” ja "Eisern Berlin", joka kuvasi jalkapalloilevaa Berliiniä kokonaisuutena. Yhteisen kannatuslaulun lopetus kuului puolestaan "Wir halten zusammen wie der Wind und das Meer, die blau-weiße Hertha und der FC Union" ja yleisenä tunnustettu totuus oli, että
"Es gibt zwei Meister an der Spree - Union und Hertha BSC".

Osansa Herthan ja Unionin ystävyyden synnyssä oli myös BFC Dynamolla, joka Stasin virallisena joukkueena poimi DDR:n valmiiksi voideltuja mestaruuksia vuosi toisensa jälkeen. Unionin kannattaminen oli siis myös poliittiinen, Stasin vastainen kannanotto. Puhumattakaan Unionin kannattamisesta salakuljetettujen tai itse parsittujen Hertha-tunnuksien kera, joita olivat Union-Blockissa lievästi sanottuna muotia tuohon aikaan.

Herthan ja Unionin pitkään muurin yli - tai pikemminkin ali - elänyt Fanfreundschaft konfirmoitiin, kun kaksi päivää muurin murtumisen jälkeen 11000 itäberliiniläistä sai vapaalipun Herthan otteluun Wattenscheidia vastaan. Myöhemmin talvella ystävyys saavutti huippunsa, kun 51270 Herthan ja Unionin kannattajaa juhli yhdessä muurin murtumista ystävyysottelussa Olympiastadionilla.

Sittemmin ystävyys on pikkuhiljaa hiipunut ja kilpailutilanne (ainakin lähes) "normalisoitunut". "Gott mit uns und wir gegen alle - Wir sind Freunde in ewiger Freundschaft und Treue"-Fanfreundschaftschalia näkee enää keski-iän tuolle puolen ehtineillä kannattajilla. Viimeinen niitti ystävyydelle oli Regionalliigasta 2. Bundesliigaan nousseen Unionin sensaatiomainen selviytyminen DFB-cupin finaaliin Schalkea vastaan vuonna 2001 (minkä ansiosta Union selvisi myös UEFA-cupiin, jossa se ensimmäisellä kierroksella kohtasi puolestaan Valkeakosken Hakan etc.). Osa Unionin kannattajista ystävystyi finaalin alla Schalken kannattajien kanssa - ja Schalke on puolestaan Herthan oikeastaan ainoa todella vihaama joukkue.

Tällä hetkellä voimassa olevia aitoja Fanfreundschafteja ovat Herthan ja KSC:n sekä Unionin ja St. Paulin väliset ystävyydet. Ainakin Herthan ja KSC:n liitto vetää intensiivisyydessään vertoja jopa Nürnbergin ja Schalken liitolle, joka taitaa olla ainutlaatuinen Bundesliigaseurojen kesken. Herthan muut vanhat liitot (esim. Bayern München [!!] ja BVB) eivät ole enää ottaneet tulta ja Hannoverinkin kanssa viritelty liekki taisi hiipua, kun yhteinen hyväntekeväisyyden kohde, Hertha-kannattaja Benny, kuoli lopulta leukemiaan. Unionin Eintracht-viritelmät jäivät myös lähtökuoppiinsa ja mm. Hansa Rostock -yhteydet ovat varmaan myös väljentymässä, kun enää ei kerran vuodessa pääse kannattamaan Hansaa Olyn vieraskatsomoon.

Näitä ja monia muita Berliinin futishistorian ihmeellisyyksiä pääsee aistimaan - ja nostettakoon tämä nyt ainoaksi matkavinkiksi tässä yhteydessä - legendaarisen Pepe Magerin fanikaupassa (Wittstockerstr. 22; S41/42-Beusselstrasse). Ukko on ikivanha, englannilla sujuu oikeastaan vain maininta Herthan 70-luvun UEFA-vierailusta Helsinkiin ja kauppakin on oikeastaan aika pieni ja ankea. Mutta tunnelma, se tunnelma. Herthan ja Unionin yhteistä seiskatuumaista - jolla Pepe Mager itse esittää toisen lauluista - ei sentään löytynyt kuin CD-R:nä, mutta Hertha & Union -Fanfreundschaftschal kuuluu edelleen kokoelmiin. Magerin hahmoon ei voi olla törmäämättä Herthan ja Unionin kotipeleissä molempien tunnuksia kantavien vankkureidensa tyköä. Mutta sivussa kaikesta muusta olevan kaupan tunnelma kannattaa kokea (aukiolot varmimmin: ti-pe 13-17) ennen kuin eläke kutsuu ja guru on poissa.

Ja sama tietysti pätee koko Berliiniin: iso paha restauroijafirma tulee ja vie tunnelman. Muut paikat ehtii nähdä myöhemminkin. Aidon Berliinin rippeet enää vain jonkin aikaa.

BERLIN, BERLIN, EISERN BERLIN!!
« Viimeksi muokattu: 04.01.2007 klo 21:02:45 kirjoittanut Bootlegger »
Pekko

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 23.08.2006 klo 00:06:38

Topikille  Ylos

Jo ykkösellä kyseistä keskustelua sivusta seurasin. Itsehän en aihepiiristä mitään tiedä, heräsin seuraamaan saksalaista jalkapalloa vasta muutama vuosi sitten, kun Urheilukanava aloitti lähetyksensä Saksasta. Kuitenkin  jalkapallo ja Berliini kaupunkinakin kiinnostaa johtuen mm. avartavasta opintomatkasta muutama vuosi sitten.

Kovin olin tietämättömämpi tuolloin Berliinin palloilusta ja opintomatkakin oli niin aikataulutettu, ettei käteen jäänyt kuin pintaraapaisu kaikesta ja kaupungista. Unionin kannattajia kuitenkin bongasin ohimennen ja osasin osaa matkaseurueesta sivistää hatarilla tiedoillani Berliinin jalkapalloseuroista, kun kyselivät.

Innokkaana topikin kehitystä seuraten  :) Ylos
Hertha und Union

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 24.08.2006 klo 22:16:40

Hertha Uefassa jatkoon 2-2-vierastasapelillä Georgiassa. Yhteismaalit siis nihkeähkösti 3-2.

-------------- Fiedler -----------------------
----- Chahed -- DvB -- Joe -- Fathi ---------
---------------- Dardai ---------------------
-- Zecke -------------------------- Gilberto --
------------- Bastürk -----------------------
--- Lakic -------------------- Pante --------

Toisen puoliajan kosmetiikat: Zecke --> Ebert, Lakic --> Solo, DvB --> Arne

Mutta vielä nihkeämmin tämä olisi mennyt Marcelon kanssa. Tässä alkaa pikkuhiljaa hahmottua, että Marcelo oli omalla tavallaan tietenkin suurinta, mitä Herthalle on vuosiin tapahtunut - ja samalla kehityksen kannalta ehkä "estävintä". Tämäkin peli olisi marssittu kiukuttelevan, aivan liian vaatimattomassa georgialaisessa hotellihuoneessa yönsä viettäneen Marcelon tahdissa. Eli yhdellä kärjellä ja Marcelolle pallo -taktiikalla. Ja Bastürk jonkinlaisessa semipallollisessa roolissa silloin tällöin pallon liepeillä. Nyt sentään kahdella kärjellä vieraissa alusta loppuun ja Bastürkilla selvä pelintekovastuu. Marcelon - ja varsinkin Marcelon ja Bastürkin yhteisenä - aikana Hertha oli tavallaan umpikujassa täht(i)ensä kanssa: olisi ollut itsemurha peluuttaa kahta semihyvää kärkeä ja siinä alla Marceloa ja Bastürkia yhtä aikaa. Nyt voidaan mennä reilusti keskinkertaisilla kärjillä ja selkeällä keskikenttätimantilla. Vielä kun Zeckeä käytettäisiin myös Bundesliigapeleissä ja Pantelicin (jatkuvuuden hämäysefektin luomiseksi yhdestä keskinkertaisesta kärjestä on tehtävä ns. ykköskärki) rinnalla kierrätettäisiin myös esim. Dejagahia, niin mm. Hampuriin voidaan oikeasti lähteä hyökkäämään ja haastamaan. Milloinkohan viimeksi Hertha on aloittanut ensi sunnuntain kaltaisen vierasottelun kahdella kärjellä, niin kuin nyt vahvasti näyttäisi käyvän?
« Viimeksi muokattu: 25.08.2006 klo 08:28:01 kirjoittanut Hertha und Union »
Alan

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 02.12.2006 klo 22:38:40

Nostellaan tätä ylöspäin.

Kuten jo toiseen topiciin kirjoitin niin Bastürk on toipumassa luokkaantumisestaan ja lunastaneen paikkansa avauksessa jo ensi kierroksella. Hertha oli tänään todella helisemässä Breminin kyydissä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puoliajalla nähtiin jo tutumpaa peliä. Fandel tosin lopetti takaa-ajon hylkäämällä Simunicin toisen maalin.

Ensi perjantaina Leverkusenin vieraaksi, sieltä pitäisi sitten pisteitä hakea, jotta lääketehtaan pojat pysyvät sarjataulukossa takana.
Sutemi

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.12.2006 klo 23:13:23

Miten muuten Saksan pääkaupunginjoukkue on näin keskivertotekijä Bundesligassa?

Ali Daeille ja niille wanhoille vuosille kuitenkin  Ylos
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #5 : 03.12.2006 klo 01:56:06

Miten muuten Saksan pääkaupunginjoukkue on näin keskivertotekijä Bundesligassa?

Historia niin jalkapallon kuin sen ulkopuolisten seikkojen puolesta. Lisäksi tietenkin taloudelliset asiat ovat olleet isossa roolissa berliiniläisen jalkapallon jumittamisessa nykytasolle.

Hertha - ja sen historia - eivät niin hirveän tuttuja minulle ole, mutta kun sieltä tiettyjä yhtäläisyyksiä Schalkeen löytyy, niin kai sitä voi yrittää jotakin sanoa.

Molempien seurojen kohdalla 80-luvun merkitys on todella suuri, sillä se oli molemmille sitä kaikkein vaikeinta aikaa. Molemmilla meni pelillisesti erittäin huonosti, sillä Schalke putosi 80-luvun alussa ensi kertaa pois ylimmältä sarjatasolta sen jälkeen, kun se oli sinne vuonna 1926 noussut. Hertha taasen oli aiemmin käynyt alakerrassa hakemassa uutta vauhtia (ja jämähtämässä osittain kehityksensä puolesta) lahjusskaandalin tai muun vastaavan takia, mutta nyt pistettiin paremmaksi ja pudottiin aina amatööriliigoihin asti. Schalkekin oli lähellä tätä, mutta se vältettiin.

Tuolloin nousivat sitten esiin nämä kysymykset lutuurin "laajuudesta". Kuten H&U jo alustuksessaan totesi, Berliini ei ollut toisen maailmansodan jälkeen enää jalkapallokaupunki siinä mielessä, missä se ennen oli. Katsojaluvut olivat matalia, fanaattisimmat kannattajat toki säilyivät. Muut menivät yökerhoihin kuuntelemaan paskaa musiikkia, jne. Toki ymmärrettävää sikäli kun pelattiin amatöörisarjoja ja myöhemmin kakkosessa pelattiin lähes tyhjälle Olympiastadionille, mikä ei luonnollisesti kovin houkutteleva paikka ajanviettoon ole.

Schalke taasen on aina ammoisista ajoista lähtien ollut merkittävämpi tekijä Ruhrin alueella ja sillä on oikeastaan ollut aina suhteellisen laaja kannatus myös tämän alueen ulkopuolella. Ollessaan kakkosessa ihmiset löysivät aina uudestaan tiensä Parkstadionille ja katsojakeskiarvot olivat korkeampia kuin monilla ykkösliigan joukkueilla.

Tähän ne yhtäläisyydet sitten loppuvatkin. Schalke nousi takaisin omaan sarjaansa 90-luvun ja vakiinnutettuaan enemmän tai vähemmän paikkansa siellä, alkoi kehitys positiiviseen suuntaan. Kruununa kaikelle tälle olivat "Eurofightereiden" saavuttama UEFA-Cupin voitto vuonna 1997 ja vuonna jo 1995 ensi kertaa suunnittelupöydälle päätyneen Arena AufSchalken valmistuminen vuonna 2001. Näiden kahden asian ja laajan lutuuripohjan varaan on pystytty rakentamaan matkaa kohti sitä suurinta unelmaa (salaattilautasta), joka vuonna 2001 väärydellä vietiin. >:(

Berliinissä tällaisia positiivisia asioita ei ole ollut niinkään havaittavissa, toki aikaakin on ollut vähemmän. Takaisin ykkösliigaan noustiin vasta 90-luvun puolivälin jälkeen, mikä vaikutti luonnollisesti myös siihen, että katsojaluvutkin nousivat. Positiivista kehitystä oli tapahtunut jo muutamana vuonna ennen tätä. Pelillisesti on mennyt hyvin ja huonosti. Mestarien liigassa on käyty kertaalleen, UEFA-Cupissa ollaan oltu muutama kerta, jne. Kerran käytiin oikeasti syvällä ja putoaminen oli lähellä, mutta Rauta-Hans sai kurssin kääntymään ja Hertha säilyi suhteellisen selvästikin.

Vaikka positiivista kehitystä on tapahtunut näillä alueilla, puuttuu sieltä edelleen se iso "pommi", joka räjäyttäisi koko potin ja palauttaisi jalkapallon sen ansaitsemalle sijalle Berliinissä. Normaalitapauksessa jo uusi pelipaikka auttaisi. Olympiastadion on kuitenkin Olympiastadion. Liiankin iso, kolkko, juoksuradat, jne. Selkeästi jäljessä modernimpia Arena AufSchalkea, Arroganz Arenaa, Westfalenstadionia, AOL Arenaa ja muita. Lisäksi pienemmät ja tunnelmallisemmat vanhahkot peliareenat, kuten Weserstadion, menevät myös edelle. Ja Berliini jo kaupunkinakin tarjoaa paljon muuta nähtävää, kuin puolitäyden Olympiastadionin.

Toive tuosta isosta saavutuksesta tai "Oooooh! :o"-elämyksestä lepää siis pelillisellä puolella. Sinne ei ole vielä päästy, mutta jos tarkastelee nykyjoukkuetta, niin optimismiin on aihettakin. Siellä on jo nyt - ja tulee varmasti tulevaisuudessa olemaan enemmänkin - nuoria ja lupaavia pelimiehiä, jotka tulevat lunastamaan paikkansa aina kansallisen tason huipulla saakka. Ja mikä tärkeintä, nämä miehet ovat suhteellisen usein paikallisia tai muualta jo nuorina houkuteltuja pelaajia. Näihin on faninkin helpompi samaistaa itsensä, mikä on erittäin iso asia. Kun joukkue vähitellen muuttuu kaupunkinsa kaltaiseksi - ei aivan yhtä negatiivisessa mielessä kuin H&U sen esitti - niin eiköhän se berliiniläinen jalkapallo nouse ja vakiinnuta paikkansa perinteisten Gelsenkirchenin, Dortmundin, Kölnin ja muiden rinnalla.

Osittain romantisoitu kuva, mutta omissa silmissäni Hertha ja sitä myöten koko berliiniläinen jalkapallo kuvaa ehkä parhaiten saksalaisen jalkapalloilun nykytilaa. Potentiaalia löytyy ja vähitellen se alkaa realisoitua kohti parempaa huomista.
Sutemi

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 03.12.2006 klo 08:54:59

Saakeli sun kanssas Dieter, sähän yrität selvästi tutustuttaa mua saksalaiseen futikseen  Ylos

Luin ja paljon kiitoksia!
Pesusieni

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 05.12.2006 klo 01:20:59

Saakeli sun kanssas Dieter, sähän yrität selvästi tutustuttaa mua saksalaiseen futikseen  Ylos

Luin ja paljon kiitoksia!
Sama :) Ylos
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 05.12.2006 klo 20:41:04

Tässä yhteydessä on hyvä tehdä pieni poikkeama pääkaupunkiseudun bundesliiga-ajan pääsarjahistoriaan. Pitää tarkistaa pari detskua das Tor:sta, mutta tarina menee jotenkin niin, että 60-luvulla berliiniläisjoukkue, muistaakseni Hertha sekosi johonkin skandaaliin ja tiputettiin sarjaa alemmaksi. Sitten astui mukaan politiikka, mikä ainakin urheilussa tarkoittaa heikkoja jäitä. Päätettiin nimittäin niin, että ykköstasolla on pakko olla ainakin yksi joukkue Berliinistä, ja niinpä sarjapaikkaa tarjottiin ainakin kahdelle joukkueelle, jotka kuitenkin realistisuuttaan kieltäytyivät. Lopulta Tasmania Berlin huusi hep, ja päätyi ykkösliigaan saaden aikaan kaikkien aikojen huonoimman sarjatilaston.
Alan

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.01.2007 klo 12:57:45

Väliaika raporttia talvitauolta:

Herhan loma on ohi ja vuoden ensimmäiset harjoitukset olivat eilen 3. päivä. 24 pelaajaa oli paikalla edustusjoukkueen harjoituksista, ainoastaan Simunic puuttui paikalta. Simunic oli tosin aivan luvan kanssa poissa, mies oli palaamassa Australiasta, jossa hän oli ollut joulua viettämässä perheensä kanssa. Hertha fanit voivat siis huokaista helpoituksesta Simunic ei tehnyt "Marcelinhoja" vaan oli luvallisesti poissa harjoituksista. Bastürk ei ole vieläkään täysin toipunut, vaan oli eilen vain puolituntia muun joukkueen mukana harjoituksissa.

Harjoituspelijä Hertha pelaa jo huomenna alkavassa Nürnbergin järjestämässä halliturnauksessa. Herthan lisäksi turnaukseen osallistuvat: Nürnberg, VfB Stuttgart, Kaiserslautern, Greuther Fürth ja Wacker Burghausen. Tämän jälkeen joukkueen matka jatkuu Marbellan aurinkoon leirille.

Bundesliiga jatkuu Herthan osalta 27.1. jolloin pääkaunpunkiin vieraaksi saapuu Wolfsburg. Vielä siis kolme viikkoa odotettava tosipelien jatkumista.
Alan

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 04.01.2007 klo 20:47:02

Tässä yhteydessä on hyvä tehdä pieni poikkeama pääkaupunkiseudun bundesliiga-ajan pääsarjahistoriaan. Pitää tarkistaa pari detskua das Tor:sta, mutta tarina menee jotenkin niin, että 60-luvulla berliiniläisjoukkue, muistaakseni Hertha sekosi johonkin skandaaliin ja tiputettiin sarjaa alemmaksi.

Tuo skandaali oli se, että Hertha yritti lahjoa pelaajia jatkamaan Berliinissä / tulemaan Berliiniin. 1960- luku ei ollut länsi-Berliinissä helppoa aikaa, Berliininmuuri vaikeutti elämää länsi-Berliinissä huomattavasti ja Hertha yritti "ylimääräisin" bonuksien avulla pitää pelaajia kaaottisessa kaupungissa. Tämän seurauksena Hertha tiputettiin Bundesliigasta.

Alan

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 13.01.2007 klo 21:50:16

Päivitystä talvitauolta:

Harjoituspeliosasto pyörii Herthan osalta täysillä. Marbellan leirillä oli tänään vastassa Heracles Almelo. 2-0 Herthan voittoon päättyneestä pelistä ei nyt tässä sen enempää kuin, että Gilberto niittasi molemmat maalit ja Bastürk palasi tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen  Ylos

Ennen Bundesliigan jatkumista on vielä kaksi suht kovaa harjoitusmatsia jäljellä:

Tiistai 16.1.07
Friendly: Hertha - Borussia Dortmund

Keskiviikko 17.1.07
Friendly: Galatasaray - Hertha

Tuli hieman lisäjännitettä tuohon talvitauon jälkeiseen BL- peliin jolloin vastaan asettuu Volkkari. Marcelinho tekee paluunsa pääkaupunkiin volkkarimiesten rivissä.
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #12 : 18.01.2007 klo 01:17:05

Uutinen
Regionalligist Union stellt Stadionprojekt vor

Berlin (dpa) - Fußball-Regionalligist 1. FC Union Berlin hat ein Projekt zur umfassenden Modernisierung seines Stadions vorgestellt. Die 1920 erbaute «Alte Försterei» in der Wuhlheide soll nach den Plänen des Vereins bis 2008 für 17 Millionen Euro um- und ausgebaut werden.

«Dies ist nötig, weil wir sonst vom Deutschen Fußball-Bund keine Spielgenehmigung mehr erhalten», begründete Präsident Dirk Zingler die Dringlichkeit der Maßnahmen. Nach dem Umbau soll die Arena ein Fassungsvermögen von 23 700 Zuschauern haben.

Die Sanierung umfasst die Neuerrichtung der Sitzplatztribüne sowie die Modernisierung und Überdachung der Stehplatzränge. Geplant sind auch eine Flutlichtanlage sowie eine Rasenheizung. Der Verein will 1,8 Millionen Euro durch Eigenmittel erbringen, 12 Millionen sollen durch Bankkredite und Investoren aufgebracht werden. 3,2 Millionen Euro erwartet Union als Investitionszuschuss vom Land Berlin, dass momentan noch Eigentümer des Stadions ist. «Wir rechnen fest mit diesem Zuschuss, weil das Land Berlin damit dauerhaft von Investitionen entlastet wird», ist Präsident Zingler optimistisch. Das Land Berlin habe schon Entgegenkommen signalisiert. Deshalb soll dem Verein demnächst auch das Stadion für den symbolischen Preis von einem Euro übereignet werden.

11. Januar 2007
Lähde: westline.de


Regionalligaa toistaiseksi tahkoava Union on suunnittelemassa stadioninsa modernisoimista vastatakseen DFB:n koveneviin vaatimuksiin. Hintaa hankkeelle kertyisi €17M, josta €1,8M seuralta itseltään, €12M lainoista ja yksityisen puolen sijoituksista ja €3,2M Berliinin osavaltiolta. Vuoteen 2008 tähtäävän suunnitelman mukaan stadionin kapasiteetiksi tulisi 23 700, kaiketi kokonaan katettuna. Myös valoja ja nurmen lämmityslaitteita oltaisiin sisällyttämässä suunnitelmiin.
Hertha und Union

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 17.02.2007 klo 14:49:18

Dieter Bohlen välitti tonne ykköselle kysymyksen Herthan kotiottelujen lipunmyynnistä. Erityisesti kyse oli toukokuun ensimmäisen viikonlopun Hertha-Bremen-matsista. Tässä vastausta, jos siitä olisi iloa jollekulle muullekin pelimatkaa suunnittelevalle..

Riippuen molempien joukkueiden sarjatilanteesta Oly voidaan myydä hyvinkin täyteen tuolloin lämpimien ilmojen aikaan. Yleensäkin Bremen vetää keskivertoa enemmän eli n. 50000-60000 katsojaa Olylle (kapasiteetti n. 75000). Pahimmassa/parhaassa tapauksessa pelissä on runsaasti panosta ja ottelu voidaan lopulta myydä loppuun. Näin kävi mm. Schalkea vastaan tässä joku kevät sitten. Muuten ainoastaan Bayern on ainoa automaattisesti tuvan täyttävä vierailija Berliinissä.

Tästä linkistä pääsee Herthan sivujen Online-lipunmyyntiohjelmaan: http://www.herthabsc.de/index.php?id=11118, jossa on mm. 3D-mallinnus istumapaikoista jne. Varsinainen Herthan fanikatsomo on itäpääty eli Ostkurve, mutta se on tuohon Bremen-otteluun loppuunmyyty (Ostkurven liput ovat halpoja mutta numeroimattomia ja ne menevät yleensä hetkessä). Mutta sen liepeiltä kannattaa paikat yrittää varata. Ellei sitten halua vieraspäätyyn eli G-H-Blockin liepeille (varsinaiset vierasliput myydään nähtävästi Bremenin organisaation kautta, luulisin).

Vaikeinta tossa lippuprojektissa on yrittää optimoida ostohetki suhteessa tarkkojen pelipäivien valintaan. Nythän mittari näyttäisi jo olevan punaisella kello kahdeksassa, vaikka pelipäivästä ei ole tietoakaan. Eli ostajat ovat sitoutuneet mihin tahansa tuon viikonlopun pelipäivään. Kätevintä olisikin, jos on joka tapauksessa on koko viikonlopun yli mestoilla eli pe (klo 20.30), la (klo 15.30) ja su (klo 17.00) käyvät tällöin kaikki.

Pahimmillaan päätös voidaan tehdä vasta viikkoakin ennen kierrosta. Esim. Bremenin mahdollinen menestys Uefassa tai Herthan mahdollinen menestys DFB-cupissa voivat vaikuttaa pelipäivän valintaan. Myös siinä tapauksessa, että varsinainen euro-ottelu ei osuisi tuohon lähiviikolle, koska pitkin kevättä harrastettu euroilu voi vähentää Bremenin perjantaivuoroja ja niitä voidaan pyrkiä lopussa tasoittamaan, jos euroilu on jo ohi tms.

Itse lippu kannattaa ostaa netistä luottokortilla tosta samaisesta Herthan sivujen kautta avautuvasta Online-palvelusta (ettei tartte käyttää aikaa itse Berliinissä lippujen hankintaan - joita tosin keskeisillä paikoilla saa todella kätevästi, jos vain on jäljellä). Nettiostossa on muistaakseni 4 euron lisämaksu, mutta varmaan paikalliset lippupalvelutkin ottaa jotain ylimääräistä. Lippuja ei lähetetä ulkomaille vaan ne lunastetaan varausnumeroa ja henkilötodistusta vastaan pää- eli itäportilta erillisestä noutopisteestä.  Kätevintä on printata varausvarmistus ja ottaa tylysti passi mukaan, ettei tuu ikäviä yllätyksiä.

Sukunimen ensimmäisen kirjaimen mukaan jaotellut noutopisteet aukeavat pari tuntia ennen peliä, jolloin tietysti kannattaa jo viimeistään muutenkin olla mestoilla nauttimassa tunnelmasta. Ja jos haluaa optimoida maisemat, tunnelmat ja kätevyydet, niin itse suosittelisin "virallista 2006-kisalinjaa" eli U2:ta menomatkalle ja S-junia vastaavasti paluumatkalle.
« Viimeksi muokattu: 17.02.2007 klo 14:56:03 kirjoittanut Hertha und Union »
Benny Pronssijalka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Super Tele, SVHK & Super-Vesku maalivahtina


Vastaus #14 : 17.02.2007 klo 15:46:57

Kieltämättä oli pieni ihmetyksen aihen kun muutama vuosi sitten kävin Berliinissä. Oletin kaupungin olevan kunnon futiskaupunki, mutta ei. Urheilukaupoissa pientä Hertha-sälää näkyi, mutta esimerkiksi nappiksia en löytänyt mistään! HSC Berlinin fanikaupassa kävin ja ostin siskonpojalle (Joka oli silloin vasta syntynyt) HSC Berlin-tutit.  Ylos
coelb

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 07.03.2007 klo 19:40:02

Mainitaan nyt berliiniin matkaajille, että tuossa ohimennessä kävin katsomassa tuota Wittstockerstrassen futiskauppaa Beusselstrassen S-bahnhofin lähellä, mutta ikävä kyllä eipä ollut enää toiminnassa. Seinällä riippui vaan viime syksyn alennusplakaatti ja muuten tyhjää täynnä... Alas
Hertha und Union

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 08.04.2007 klo 17:01:15

Mainitaan nyt berliiniin matkaajille, että tuossa ohimennessä kävin katsomassa tuota Wittstockerstrassen futiskauppaa Beusselstrassen S-bahnhofin lähellä, mutta ikävä kyllä eipä ollut enää toiminnassa. Seinällä riippui vaan viime syksyn alennusplakaatti ja muuten tyhjää täynnä... Alas

Todella tylsää, että tuli hukkareissu. Ykkösellä tästä Pepe Magerin kaupan lopettamisesta oli lyhyesti puhetta ennen vuodenvaihdetta..

http://suomifutisnet.adv1.nebula.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=65291&start=40
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 05.12.2007 klo 03:25:58

Miten muuten Saksan pääkaupunginjoukkue on näin keskivertotekijä Bundesligassa?

Ali Daeille ja niille wanhoille vuosille kuitenkin  Ylos

Berlin kuten edellä jo todettiin oli merkittävä Saksan futiskaupunki aina viimeiseen pelikauteen 1944/45 Kolmannessa valtakunnassa. Jonkinlaista pelaamista oli vielä helmikuussa 1945 vähän ennen ryssien rynnäkköä.

Miehityshallinnon aikana eli vuosina 1945-48 Berlinissä pelattiin vielä yhteismestaruudesta ja aloitettiin jo kaudella 1945/46 kuten Oberliga Südissäkin eli Etelä-Saksassa amerikkalaisten alueella.

Saksan liittotasavallan perustamisen tai oikeastaan vähän aikaisemmin ollut Saksan markan käyttöön ottaminen aiheutti Berlinin saarron ryssien taholta joka päättyi toukokuussa 1949 kun liittotasavalta perustettiin kaikesta huolimatta.

Berlin jäi saarekkeeksi keskelle Venäjän miehittämää osaa Saksassa jonka alueelle syntyi "DDR" niminen "valtio". Lännessä SBZ eli Sowjettien miehitysvyöhyke suomeksi oli sen nimenä. Hertha Berlin ja muut läntisessä Berlinissä olleet joukkueet jäivät 40 vuodeksi eristyksiin ja taso putosi sitten automaattisesti. 2,5 miljoonan asukkaan Länsi-Berlinistä ei yksinkertaisesti ollut rahkeita ylläpitää tasokasta joukkuetta, vaikka Berlin saikin Saksan lopputurnaukseen lähettää 1-2 joukkuetta vuosina 1948-63 sekä Hertha pääsi Bundesliigaan 1963.

Berlinin seurat sinnittelivät kuitenkin pääsarjan ja 2.Bundesliigan sekä Oberligan (70-luvulla ja 80-luvulla oli 3.OL) välimaastossa. Pääsarjassa poikkesivat BL:ssa Tasmania joka jo mainittiin, Tennis Borussia sekä Blau-Weiss Berlin. BW Berlin oli ollut Berlinin tai siis silloisen Saksan 1.mestaruussarjassa jo 1890/91 nimellä Vorwärts Berlin (ei ole sama kuin sodanjälkeinen DDR:n Itä-Berlinin Vorwärts).

Muurin kaatumisen jälkeen sekä Berlinin että entisen DDR:n alueen seurat likimain kaikki joutuivat taloudellisiin vaikeuksiin koska mistä he olisivat rahaa saanut kun ei lähdössä ollut yhtään. Parhaat pelaajathan muuttivat länsiseuroihin suoraan töihin ilman käytännössä kunnollista siirtomaksua.

Hertha oli myös lähellä konkurssia 1990-luvun puolivälissä, mutta selvisi pisterangaistuksella 2.BL:ssa. Seuraavana kautena 1996/96 nousu takaisin pääsarjaan, jossa ovat tahkoneet 1997/98 yhtäjaksoisesti yleensä Uefa cup paikkojen edestä. Kerran poikkesivat Mestarien liigassakin pudottaen mm. AC Mailandin.

Pari viimeistä kautta on Herthalla mennyt heikosti ja tämäkin kausi on jo piloilla. Mitään eivät voi enää muuta saavuttaa kuin sarjapaikan uusia. Ehkä Berlinin tilanne paranee jos Magdeburg tai Leipzig nousee takaisin samalle tasolle jossa olivat ennen sotaa.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #18 : 05.12.2007 klo 15:33:26

E: Laiskuuttaani en taas jaksanut ekalla kerralla lukea koko tekstiä.

Nyt kuitenkin luin. Mielenkiintoista luettavaa kyllä!
« Viimeksi muokattu: 07.12.2007 klo 14:25:00 kirjoittanut Älskar_Grönvitt »
Alan

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 05.12.2007 klo 18:30:24

Berliinille kyllä ÄLYTTÖMÄN kokoinen  Ylos , mutta eikö Hertha und Unionin kannattaminen ole hieman ristiriitaista?

Ei toki ja vastauskin löytyy tuosta H&U:n ensimmäisestä viestistä jos luet sen kokonaan lävitse.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #20 : 07.12.2007 klo 14:24:03

Ei toki ja vastauskin löytyy tuosta H&U:n ensimmäisestä viestistä jos luet sen kokonaan lävitse.
Katos vaan.. Oma tyhmyyttäni en taas jaksanut kuin erittäin vähän alusta.

Mielenkiintoista luettavaa!
TeBe

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 22.03.2008 klo 13:54:41

Yksi viime viikkojen kovimpia jalkapallouutisia Berliinissä on ollut Tennis Borussian suunnitelma remontoida Poststadion 16.000 katsojan uudenaikaiseksi jalkapallostadioniksi. Huhuja TeBen halusta muuttaa pois Mommsenstadionilta oli liikkeellä jo muutama vuosi sitten. Tuolloin huhuttiin jopa TeBen siirtymisestä Spandauhun. Näistä suunnitelmista kirjoiteltiin paljon ns. vanhalla foorumilla.
Suunnitelmat ovat TeBen piirissä siis (jälleen kerran) suuria. Luonnoskuvat remontoidusta Poststadionista ovat komeita.
Juttua aiheesta löytyy esim Tagesspegelistä,  http://www.tagesspiegel.de/berlin/Poststadion;art270,2498943 .
Myös TeBen kannattajafoorumilla (Lila Kanal) on keskustelu ollut vilkasta ja jopa kiihkeää.

Esittelyvideo suunnitellusta stadionista löytyy täältä http://uk.youtube.com/watch?v=3KD3xkXbgmU
suur-saksa

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 22.03.2008 klo 20:49:46

Hienoahan se olisi jos joku Berlinin seuroista siirtyisi uusittuun Post-Stadioniin. Teoreettiset paikallismatsit pääsarjassa tai peräti kakkosessa voitaisiin pelata aina Olympiastadionilla ja silloin kun Bayern saapuu paikalle eli talo tulee täyteen myös Olympiassa.

Suomi - Peru 3:7 pelattiin aikoinaan Post Stadionilla sekä Saksa - Norja 0:2 (Norjan ainoa voitto Saksasta) Berlinin OK:ssa 1936, kuten monet muutkin ihmematsit...
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 22.03.2008 klo 21:19:29

Todella hieno suunnitelma, jonka soisi toteutuvan. Hieno "citystadikka". Nykyaikainen mutta historiaa henkivä.

Suomi - Peru 3:7 pelattiin aikoinaan Post Stadionilla sekä Saksa - Norja 0:2 (Norjan ainoa voitto Saksasta) Berlinin OK:ssa 1936, kuten monet muutkin ihmematsit...
Ainakin nykysaksalaiset haluavat aina muistuttaa, että tuo Norja-tappio oli ainoa Hitlerin koskaan näkemä futismatsi. Ja jos asiaa tarkemmin ajattelee, niin se oli sille napoleon- ja oidipuskompleksista kärsineelle itävaltalaiselle paskiaiselle ihan oikein.
Dieter Bohlen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness im Knast is wie 'ne Meisterschaft!


Vastaus #24 : 22.03.2008 klo 21:28:04

Ei lainkaan hassumpi tuo TeBen idea. Siitä vaan toimimaan Ylos.

Tribünen in Trümmern

11 Freundella oli tuossa äskettäin lyhyt katsaus Berliinin stadioneiden suuntaan. Mitä nyt tuosta Plumpesta on tullut aiemminkin luettua ja nähtyä kuvia, niin on kyllä todella sääli, ettei se ole enää pystyssä. 'Zauberberg', 'Uhrenberg' - voiko tuon coolimmaksi pistää?





 
Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa