FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.04.2021 klo 23:33:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: Fußball in Berlin  (Luettu 16236 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Balla

Poissa Poissa


Vastaus #125 : 25.07.2014 klo 22:41:56

Ei toki pidä unohtaa paskaseura-BFC:n kultaista 80-lukua, silloinkaan ei politiikalla ollut mitään tekemistä joukkueen kanssa.


P.S Mahtoiko SW olla edes syntynyt derkkulan ollessa pystyssä? Ilmeisesti ei, kun derkkula tuntuu olevan niin rakas juttu.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #126 : 25.07.2014 klo 22:48:21

Kaikkea paskaa mahtuu historiaan, mutta kuka sitä jaksaa muistella? Eletään joskus tässä hetkessä.

Mutta kohta alkaa pitsiturnaus ja uusi, pitkä, kääkkäkausi, niin et sinäkään Balla pääse pitkästymään.
Balla

Poissa Poissa


Vastaus #127 : 25.07.2014 klo 22:56:33

Kaikkea paskaa mahtuu historiaan, mutta kuka sitä jaksaa muistella? Eletään joskus tässä hetkessä.

Mutta kohta alkaa pitsiturnaus ja uusi, pitkä, kääkkäkausi, niin et sinäkään Balla pääse pitkästymään.

En minä ainakaan kehtaisi tuollaista syöpäläistä kannattaa, eri asia on ehkä sitten se, ettei tuollaista aikaa edes tiedä.

Kendosta en tiedä yhtään mitään, mutta tännehän voi kirjoitella ihan mitä tahansa ja kaikki menee asiantuntijapiirin lausuntona läpi.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #128 : 25.07.2014 klo 22:58:12

En minä ainakaan kehtaisi tuollaista syöpäläistä kannattaa, eri asia on ehkä sitten se, ettei tuollaista aikaa edes tiedä.

Ei asiat ole niin yksiselitteisiä. Sitä paitsi isäni on kannattanut jo 70-luvulla, jääkö minulle vaihtoehtoja?
Balla

Poissa Poissa


Vastaus #129 : 25.07.2014 klo 23:00:49

Alpo "vasikka" Rusi?
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #130 : 25.07.2014 klo 23:03:10

Ei sinne päinkään.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ruhe in Frieden, Achim!


Vastaus #131 : 26.07.2014 klo 01:22:14

Videon katsominen voi aiheuttaa traumoja Lorenzolle ja Dieter Bohlenille, sillä se ei sisällä ainuttakaan hakaristiä tai apinahuutoa. Se on muuten hassua, että Dieter noin innokkaasti omaksuu median jutut BFC Dynamon kannattajista pelkkinä natseina, vaikka on itse aina penäämässä mediakritiikkiä muilta.

Allekirjoittaneen ainoa henkilökohtaisesti tuntema pitkän linjan BFCläinen - mukava kaveri, ei siinä - sporttaa edelleen esimerkiksi WhatsAppissa kahta kasipalloa statuksenaan, mikä ei anna aihetta lähteä muokkaamaan aikaisemmin syntyneitä käsityksiä.

... pelkiksi natseiksi en BFCstä kiinnostuneita leimannut, mutta YouTube-videoilla tai parin ulkomaalaistaustaisen pelaajan tai valkun nimeämällä sitä skenen ansaittua natsileimaa ei saa maton alle lakaistua, vaikka katselisikin ideologialarpissaan maailmaa Mielken julisteeseen leikkaamiensa silmäaukkojen läpi.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: scudettoon keskittyminen


Vastaus #132 : 26.07.2014 klo 02:03:39

En väitä, etteikö natsileimalle olisi oikeita syitä, mutta onhan tuo aiemman postauksesi sävy nyt todella rankasti liioitteleva. Kyse on ihan oikeasta, perinteikkäästä futisseurasta, jonka kannatus perustuu ennen kaikkea kotipaikkaylpeyteen. Itäsaksalaisuuteen, itäberliiniläisyyteen, marzahnlaisuuteen. Sen sijaan puhut kuin kyseessä olisi NPD:n futissiiven Berliinin konttori. Ehkä olisi aika edes vähän purkaa ennakkoluuloja? Entisen itäblokin mittapuulla BFC:n kannattajisto on epäpoliittista, jos se nyt on jokin meriitti. Voitko kuvitella, että jossain Venäjällä hulit roudaisivat katsomoihin neukkulippuja edes nostalgiapäissään? Tai sitten Puolassa jotain kylmän sodan aikaista rekvisiittaa? Se olisi ennenkuulumatonta. BFC:n identiteetti muodostuu monista seikoista ja natsismi on vain sivujuonne (vaikka valitettavan vahva), ei seuraidentiteettiä määrittävä tekijä.

Mulla ei ole mitään Unionia vastaan, kyseessä on hieno seura, ja on hienoa, että joku idän jengi sentään pärjääkin. Kestääkö futiskulttuuri sitä, jos vanhat suurseurat pelaavat kroonisesti jotain korttelisarjaa? BFC:lläkin jokainen sarjaporras ylöspäin on myös askel kohti normalisoitumista. Toki normalisoitumista seuraa myös kaikki ne jutut, joista kitiset vuodet läpeensä Schalken topikeissa (ja aiheestakin). Jos jotain, niin Dynamon kannattajat ovat lojaaleja paikallisen futiksen kannattajia eivätkä gloryhuntereita tai hipstereitä.
fabio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: We are going up, say We are going up!!!1


Vastaus #133 : 28.07.2014 klo 14:27:26

Hyvä asia että herättää tunteita/keskustelua suuntaa jos toiseen. BFC on ehdoton valintani. Sympaattiselta seuralta vaikuttaa.
Ilmottelen sitte vuoden aikana kuulumisia kaduilta (ja katsomoista) ;)
Pantelic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUPPORT YOUR LOCAL


Vastaus #134 : 28.07.2014 klo 18:15:27

Kannattaa lukea Catweazlen Herthan mollaukset varauksella, taitaa pieni Vanhan Rouvan viha päällä kannattamastaan seurasta johtuen. ;) En jaksa nyt langeta provoon ja alkaa väittelemään.

Mutta fabio käy ihmeessä katsomassa myös Herthan pelejä, liput ovat halpoja, kalja on kylmää ja Olympiastadion huokuu historiaa. Matsilipulla pääsee myös kulkemaan julkisilla ilmaiseksi pari tuntia ennen peliä ja sen jälkeen.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ruhe in Frieden, Achim!


Vastaus #135 : 28.07.2014 klo 23:03:52

... saksalaisen palloilun yksi yksipuolisimmista 'rivaliteeteista' ei tähän päiväänkään mennessä ole ehtinyt Emscherin rannoille. Ruhrin alueen sydämessä Herthaan suhtaudutaan samaan tapaan kuin kaikkialla muuallakin Berliiniä sekä Karlsruhea lukuun ottamatta: olankohautuksella.

Vahvasti sosiaaliromantiikan puoleen kallellaan olevana näen Herthassa silti potentiaalia nousta nykyisestä harmaudesta, mutta seura on edeltävien kymmenen vuoden aikana marssinut määrätietoisesti aivan eri suuntaan.

Sympaattiselta seuralta vaikuttaa.

Stasin kaltaisen instituution instrumentalisoimaa, parhaat saavutuksensa lahjuksilla ja uhkailulla saavuttanutta, diktatuurin romahdettua lähinnä äärioikeistolaishuligaaneillaan profiloitunutta seuraa on hyvin vaikea kuvailla sympaattiseksi, mutta kukin taplaa toki tyylillään.

Entisen itäblokin mittapuulla BFC:n kannattajisto on epäpoliittista, jos se nyt on jokin meriitti.

UBFCn saa apoliittiseksi laskettua, mutta esimerkiksi Fraktion H..? Täsmälleen samaa kategoriaa kuin esimerkiksi Duisburgissa vaikuttava Toastbrot tai Kölnin Boyz. (Kaikesta huolimatta historian paras ryhmännimi, "Olen paahtoleipä!".) Ei välttämättä näkyvästi oikeistolainen kaarteessa, mutta taustalta kuuluvia ääniä kuuntelevat kyllä osaavat liittää ryhmän oikeaan poliittiseen Gedankengutiin. Vahva yhteys Stettinin suuntaan Pogonin eräisiin kannattajaryhmiin on osaltaan vahva indikaattori sekin. BFCn tapaus muistuttaa monin paikoin mainittua Duisburgia ja Aachenia sekä tietyissä määrin Braunschweigia. Vahvimman oikeus määrittelee ennemmin tai myöhemmin kaarteen suunnan, enkä minä osaa aikaisempien esimerkkien pohjalta nähdä kovinkaan ruusuisia päiviä aidosti apoliittisille ryhmille Hohenschönhausenissakaan.

Kestääkö futiskulttuuri sitä, jos vanhat suurseurat pelaavat kroonisesti jotain korttelisarjaa? BFC:lläkin jokainen sarjaporras ylöspäin on myös askel kohti normalisoitumista. Toki normalisoitumista seuraa myös kaikki ne jutut, joista kitiset vuodet läpeensä Schalken topikeissa (ja aiheestakin). Jos jotain, niin Dynamon kannattajat ovat lojaaleja paikallisen futiksen kannattajia eivätkä gloryhuntereita tai hipstereitä.

BFCn osalta 'normalisoitumisen' juna lähti asemalta aikapäiviä takaperin. En usko Dynamon pääsevän 'karvoistaan' ennen Wenden lähimaaston hulisukupolven eläköitymistä, mikä antanee odottaa itseään parisenkymmentä vuotta. Itäsaksalaisten traditioseurojen osalta ykkösarpa Unionin kanssa on yhä Dynamo Dresden, Hansa Rostock nuoremmasta polvesta on yhä kakkosliigatasoa. Leipzig on valitettavasti menetettyä maata.

Ei ex-DDRstä silti ole seuran seuraa nousemassa kansallisiin parrasvaloihin. Union on tarpeeksi vahva noustakseen väliaikaisesti ylös, mutta valitettavasti liian pieni säilyäkseen siellä pysyvämmin ja Dresdenin tielle rakennetaan tarvittaessa DFBn sekä varsinkin eteläsaksalaisten Bessermenschien toimesta muuri nousun näyttäessä hitusenkaan mahdolliselta. DDRläinen palloilu raiskattiin kahdeksan- ja yhdeksänkymmentälukujen taitteessa ja tässä tilassa se halutaan myös säilyttää lännessä.

P.S. Itävaltalaisten markkinointikikka ei ole palloiluseura, se on säteilyhoitoa ja puukkoa vaativa syöpäkasvain.
Pantelic

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUPPORT YOUR LOCAL


Vastaus #136 : 28.07.2014 klo 23:30:46

Vahvasti sosiaaliromantiikan puoleen kallellaan olevana näen Herthassa silti potentiaalia nousta nykyisestä harmaudesta, mutta seura on edeltävien kymmenen vuoden aikana marssinut määrätietoisesti aivan eri suuntaan.
Herthassa on tehty kyllä virheitä viime vuosina, haettu riskillä arpoja lähinnä Etelä-Amerikasta ja tämän lisäksi parhaat omat junnut on päästetty lähtemään. Oikeastaan tämän voi laittaa suurimmaksi osaksi Favren piikkiin, tosin tunnetuimmat "menetetyt lupaukset" ovat Boatengit, jotka pelasivat pääkaupungin ylpeydessä Falko Götzin alaisuudessa. Edelliskaudella taas vuorostaan oli aika ulostaa yksi seuran lupaavimmista junnuista, Lasogga HSV:n. Kaveri oli mielettömässä tikissä ja nakutti 13 maalia 20 matsiin.

Viime kauden ensimmäinen puoliskohan oli silkkaa seksiä Herthan osalta, Adrian Ramos maalipörssin kärjessä ja Vanha Rouva kiinni europaikoissa. Kausi on kuitenkin pitkä ja talvitauon jälkeen peli ei enää kulkenutkaan ja lopputuloksena 11. sija Bulissa.
Tulevalle kaudelle on tehty hyviä hankintoja, Stocker Baselista ja Heitinga Evertonista. Kyllä tällä porukalla sijoitutaan kahdeksan parhaan joukkoon Bulissa.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #137 : 29.07.2014 klo 01:54:05

Ruhrin alueen sydämessä Herthaan suhtaudutaan samaan tapaan kuin kaikkialla muuallakin Berliiniä sekä Karlsruhea lukuun ottamatta: olankohautuksella.
Mistä tuo Herthan ja KSC:n välinen ystävyyssuhde muuten juontaa juurensa? Olin jokunen vuosi takaperin Olympiastadionilla katsomassa seurojen kohtaamista, jossa näkyi aika paljon kaikenlaisia Freundschaft-huiveja. Syystä tai toisesta, en kuitenkaan ole saanut aikaiseksi ottaa asiasta selvää.

e. no perhana, niinkin vaikeasta paikasta täytyi etsiä kuin Wikipedia. 70-luvun loppupuolella tuo on näköjään saanut alkunsa.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2014 klo 01:57:05 kirjoittanut Vorssander »
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #138 : 15.12.2019 klo 11:48:17

Nostellaas tätä hienoa, unholaan jäänyttä topikkia. Berliini tuntuu olevan nykyisin luturistien yksi suosikkimatkakohteista, ja syystä.

TeBe nousi eilen oman sarjansa kärkeen voittamalla entisen Bundesligajengi Tasmanian. Ensi kaudella kuumia Itä-Länsi -kohtaamisia sitten luvassa Dynamon kanssa?
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #139 : 05.06.2020 klo 22:24:44

TeBe nousee Regionalligaan. Ylos

Kiinnostavaa bongattavaa futisreissuille, ja ennenkaikkea raaka Itä-Länsi/küldüüriväki/betoniähiöt derby luvassa.
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #140 : 15.08.2020 klo 18:53:35

Katselen tässä MDR:n kautta ajan kuluksi Regionalliga koillisen avauskierroksen matsia, missä vastakkain  Chemie Leipzig  ja forkan inhokki BSG Berlin. Chemie hallitsee tätä vääntöä ja voittaakin nyt 3-1.

Toisessa seuratussa matsissa Viktoria Berlin voitti melkoisessa syöksyssä olevan Chemnitzin 1-2.
« Viimeksi muokattu: 15.08.2020 klo 18:58:41 kirjoittanut Osterdeich »
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #141 : 15.08.2020 klo 19:10:05

Mites noihin on yleisöä päästetty?

19.-21.3. viikonlopulle vähän jo mallailin reissua, kun Hertha kohtaa Leverkusenin. Berliner AK-Chemnitz ja Berlin Dynamo-Cottbus Regionalissa ja oishan tuota Hertha II:llakin peli. Ja Haikaran Uhri lähtee matkaoppaaksi! ; )
Osterdeich

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #142 : 15.08.2020 klo 19:19:23

Kyllä siellä katsojia näytti olevan, mutta enpä tiedä, olivatko vain kausikorttilaisia.
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #143 : 05.04.2021 klo 19:44:02

Ylös.

Dritteen saadaan berliiniläisväriä, kun Viktoria nousee Regionalligasta. Kautta ei jatketa.

Mielenkiintoista nähdä onnistuuko säilymään. Muutama vuosi sitten sanoivat julkisesti tavoittelevansa Berliinin kolmosseuran statusta.

Tunteeko joku seuraa paremmin? Jotain fyffeä taustalla?
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #144 : 05.04.2021 klo 20:23:30

Ylös.

Dritteen saadaan berliiniläisväriä, kun Viktoria nousee Regionalligasta. Kautta ei jatketa.

Mielenkiintoista nähdä onnistuuko säilymään. Muutama vuosi sitten sanoivat julkisesti tavoittelevansa Berliinin kolmosseuran statusta.

Tunteeko joku seuraa paremmin? Jotain fyffeä taustalla?

https://www.berliner-zeitung.de/sport-leidenschaft/ein-hamburger-investor-macht-viktoria-zur-dritten-fussballkraft-in-berlin-li.114813
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #145 : 05.04.2021 klo 21:17:48

Dritteen saadaan berliiniläisväriä, kun Viktoria nousee Regionalligasta. Kautta ei jatketa.

Mielenkiintoista nähdä onnistuuko säilymään. Muutama vuosi sitten sanoivat julkisesti tavoittelevansa Berliinin kolmosseuran statusta.
Kickerissä oli juuri viikolla juttua Viktoriasta. Lyhyellä tähtäimellä kiinnostava kysymys lienee, mistä joukkueelle löytyy ensi kaudella sopiva pelipaikka.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #146 : 05.04.2021 klo 21:57:00

Kickerissä oli juuri viikolla juttua Viktoriasta. Lyhyellä tähtäimellä kiinnostava kysymys lienee, mistä joukkueelle löytyy ensi kaudella sopiva pelipaikka.
Nykyinen yleisurheilustadion ei kelpaa Kolmoseen ja Jahnsportpark menee purkuun.

https://www.kicker.de/viktoria-berlin-und-die-stadionfrage-800938/artikel

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa