FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.05.2018 klo 17:46:45 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: EIF - FC Honka | fre 19.5 kl. 18:30 | Centrumplan  (Luettu 3462 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
EIF Fotboll

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ekenäs Idrottsförening Ab


: 16.05.2017 klo 12:13:31

FC Honka på besök

På fredagen den 19.5 är det match på centrumplan igen, då esbolaget FC Honka kommer på besök. Motståndarna har förstärkt laget ytterligare i år och där återfinns några bekanta spelare som spelat med grönvitt.

Efter andra försökte tog FC Honka klivet upp till Ettan, då de i första försöket föll mot KPVKPV. Hårt var det även ifjol då de spelade mot OPS då de steg med uddamålet, egentligen hade det inte så stor betydelse då PK-35 Vantaa gick i konkurs och OPS kunde ta deras plats i Ettan.

FC Honka har förstärkt laget ytterligare trots att de hade ett väldigt slagkraftigt lag i Tvåan ifjol, bl.a. har Lucas Kaufmann tagit steget över till dem efter att det inte blev kontrakt med HJK (VL). Intressant också att de har för många "icke EU-spelare", dvs. senaste match kunde de inte ha med alla i laguppställningen och EIF:s fjolårsmålvakt amerikanen Tim Murray deltog inte. Av de brasilianska spelarna är det endast Lucas Kaufmann som inte mera räknas till denna kategori då han redan spelat 5 år i finska serier, likasom EIF:s Etchu Tabe.

- För egen del har försäsongen varit min karriärs bästa. Som lag fick vi med oss fantastiska resultat och vi hade bra kvalité på träningarna. Beklagligt dock med de senaste skadorna vi har fått, sade FC Honkas lagkapten Tommi Saarinen.

Tallarna deltog också i den Finska Cupen och gjorde det riktigt bra, de kom in som andra i gruppen efter HJK och sedan gick de enda till semifinal där de föll på straffar mot SJK (VL)SJK (VL). De har också öppnat starkt i serien då de besegrat FC HAKA och Gnistan medans de nu senast spelade oavgjort mot starka KPV. En trend som Tommi Saarinen tror att skall fortsätta.

- Om vi kan fortsätta med vårt målmedvetna anfallsspela och kollektiva försvarsspel så kommer vi nog att vara starka i serien, sade Tommi.

De har öppnat starkt men det var också väntat och förväntat, då de av många tippats till favoriter tillsammans med FF Jaro och KPV. Detta orsakar dock inte någon större press hos FC Honka.

- När spelarna och tränarna gör sitt bästa så kan man inte begära mera av laget. Därför tar vi ingen stress över resultaten, utan vi kan njuta av att spela. Resultaten från vintern är belöningen för vårt hårda arbete, sade Tommi.

Tung start för EIF

EIF har öppnat med två förluster mot FF Jaro hemma och FC HAKA borta, båda slutade 2-0 till motståndarna. Dessförinnan spelade grönvitt mot TPS i Åbo men den matchen snöade bort och blev inställd efter första halvlek, då i ställningen 1-1.

- Jo det har varit en tung start på sösongen för oss. Det var inte så jag tänkte, ej heller så som laget hade hoppats  börja säsongen. Vi spelade bra i våra matcher på försäsongen och därför förväntade vi oss bättre spel i säsongen än det varit. Vi kommer dock inte att börja hänga med huvudena, det är en lång säsong och vi har bra med tid att vända på detta, sade EIF:s anfallare Felix De Bona.

- Vi skall målmedvetet jobba vidare med att förstärka de delmoment som redan fungerar bra och hitta lösningar på våra problemområden. I praktiken finslipa detaljer i försvarsspelet, men framförallt hitta nycklar till en bättre offensiv och förlänga sekvenserna där vi är bollförande lag, sade målvakts- och fystränare Oscar Forsström.

Mot FC HAKA var det svårt för EIF att skapa chanser och bollen lämnade de egna spelarna ganska hastigt och ibland i mera desperata försök, detta mera i första halvlek än andra. Målena kom på fasta situationer eller direkt efter dem och där måste EIF bättra sig neligt Felix De Bona.

- Vi hade lite problem mot FC HAKA, men jag tycker vi var det bättre laget. Vi gjorde två misstag i försvaret från fasta situationer och det måste vi jobba med att bli bättre på. Jag tror vi borde stiga upp en aning i banan och sätta mera press på motståndarna och den vägen få dem att göra misstag. Vi måste vinna bollen i farliga områden för motståndaren, om vi lyckas med detta kommer vi ha mera boll och kunna skapa flera chanser, sade Felix.

Hård match på fredag

Det är en hård dust som båda lagen förväntar sig på fredag då lagen möter varandra på centrumplan i Ekenäs kl. 18:30. Vädret verkar bli fint, iaf. har de inte lovat snö och nuförtiden är det redan ganska positivt. En del anhängare förväntas komma från Esbo då det är rätt så kort avstånd och för tillfället är det ca. 25 FC Honka supportrar påväg och därtill kommer ju säkert sådan som inte tillhör den skaran.

- Vårt mål är en borta seger och för det krväs det en lyckad insats från laget. Jag förväntar mig en jämn kämparmatch, som kommer att avgöras via små detaljer. Den som gör första målet är stark i Ettans målsnåla matcher, sade Tommi.

EIF vill nu svänga på trenden och har förberätt sig med att kolla på video av motståndarna. En lätt match blir det inte och bollinnehavet finns troligtvis hos de skickliga motståndarna.

- Vi har kollat på videoklipp av FC Honka och de är ett bra lag. Vi måste gå in i matcher bättre laddade än de och tro på oss själva att vi bärgar hem poängen. Vi kan spela bra mot vem som helst, men vi måste kunna vara fokuserade i 90 minuter och jag tror att vi kommer att få med oss ett bra resultat, sade Felix.

- FC Honka är ju favorit i matchen och väntevärdet är väl att de har mera boll. Vi tror att vi kan störa dem i det spelet och hålla dem borta från farozonerna. Viktigaste är att inte bli frustrerade eller stressade om de lyckas få igång sitt passningsspel och samtidigt kunna vårda bollen då vi själva har den, sade Oscar.

Även FC Honkas huvudtränare Vesa Vasara har försökts nås, men i skrivande stund har han ej svarat.

*Truppen kommer här då den klarnar.
ackaz

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: GCM


Vastaus #1 : 17.05.2017 klo 11:22:09

Helan går
Sjung hopp faderallan lallan lej
Helan går
Sjung hopp faderallan lej
Och den som inte helan tar
Han heller inte halvan får
Helan går...
Sjung hopp faderallan lej

Honka voittaa 0-2. :) Maalintekijät Silva ja Perovuo. Tuoppi
janijee

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: JTFC, FC Honka


Vastaus #2 : 17.05.2017 klo 16:16:28

Kunnon juhlat Tuoppi
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #3 : 17.05.2017 klo 20:53:52

Ennakko Hongalta: http://esporthonka.fi/ennakko-eif-honka/
jeboou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #4 : 19.05.2017 klo 12:53:34

EIFllä poissa Akoukou, de Bona, Kinda ja Estlander...
Veslagas

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: FC Honka, topparit laitapakkeina


Vastaus #5 : 19.05.2017 klo 13:00:02

Kohta mennään Tuoppi
TUP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #6 : 19.05.2017 klo 13:24:16

0-3
Silveira x 2
Silva x 1
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #7 : 19.05.2017 klo 17:31:45

Honka:

                Silva

Douglas  Kaufmann Korhonen

       Ivanov   Perovuo

Äijälä Saarinen Rasimus Böckerman

              Hursti

Jylhä, Uimaniemi, Laevuo, Tolonen, Liikonen, Mello, Huhtala
TUP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #8 : 19.05.2017 klo 20:27:32

FT 0-1. Tärkeät 3p Espooseen Kaufmannin maalilla. Juna puksuttaa.
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #9 : 19.05.2017 klo 20:28:37

FT 0-1. Tärkeät 3p Espooseen Kaufmannin maalilla. Juna puksuttaa.
Oli heikko esitys Hongalta, mutta kuten jo kausitopikkiin kirjoitinkin, hyvä että tälläisilläkin esityksillä saadaan se 3 pistettä.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #10 : 19.05.2017 klo 22:16:13

Saisiko tarkempaa raporttia paikallaolleilta. Itse luin vain ylen varsin laajan ruotsinkielisen raportin ja jopa minun kielipäällä ymmärsi että tiukka matsi. https://svenska.yle.fi/artikel/2017/05/19/honka-slog-ekenas-if-med-uddamalet-i-fotbollsettan
ohiveto1

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka, EsPa, WHU, Schalke


Vastaus #11 : 19.05.2017 klo 22:21:21

Saisiko tarkempaa raporttia paikallaolleilta. Itse luin vain ylen varsin laajan ruotsinkielisen raportin ja jopa minun kielipäällä ymmärsi että tiukka matsi. https://svenska.yle.fi/artikel/2017/05/19/honka-slog-ekenas-if-med-uddamalet-i-fotbollsettan
Sitä se oli, Honka oli heikko ja EIF ihan hyvä, erityisesti Hongan hyökkäyspeli oli hyvin vaikeaa. EIF:llä parempia paikkoja. Kertokoot taas paikallaolevat vielä enemmän, oma näkemys Fanseatin kautta.
#12#

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 19.05.2017 klo 23:09:38

Sitä se oli, Honka oli heikko ja EIF ihan hyvä, erityisesti Hongan hyökkäyspeli oli hyvin vaikeaa. EIF:llä parempia paikkoja. Kertokoot taas paikallaolevat vielä enemmän, oma näkemys Fanseatin kautta.

Fanseatin kautta katsottuna, väärä joukkue vei pisteet.

Mut tulosta pitää kunnioittaa
KeskikokoV

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Keltamusta espoolainen & violetti stadilainen


Vastaus #13 : 20.05.2017 klo 00:16:36

Matsi oli tasainen. Hongalla oli näennäinen hallinta, mutta se ei tuottanut maalipaikkoja. Sanoisin että maalintekomahdollisuuksia EIF loi enemmän, mutta konkreettiset maalipaikat menivät aika tasan, olihan Hongallakin pari läpiajoa ja yksi 3vs maalivahti tilanne.
Syötöt olivat luokattomia, yhteispeli takkusi esimerkiksi juoksujen ajoituksissa. Oikea laita vuosi kuin seula, Korhonen-Böckerman parivaljakolla ei yhteispeli puolustuksessa toiminut. Täyden pistepotin saaminen oli osin rutiinia, osin onnea. EIF:n tasoitus näytti meinaan melkoisen todennäköiseltä. Hyvä näin, mutta kyllä pelin pitää reilusti parantua.
EIF vei myös voiton kannatusjoukkojen välisessä kisassa, vaikka määrällisesti HK05 ei ainakaan pienempi ollut.
Ponihäntä

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 20.05.2017 klo 10:14:12

Matsi oli tasainen. Hongalla oli näennäinen hallinta, mutta se ei tuottanut maalipaikkoja. Sanoisin että maalintekomahdollisuuksia EIF loi enemmän, mutta konkreettiset maalipaikat menivät aika tasan, olihan Hongallakin pari läpiajoa ja yksi 3vs maalivahti tilanne.
Syötöt olivat luokattomia, yhteispeli takkusi esimerkiksi juoksujen ajoituksissa. Oikea laita vuosi kuin seula, Korhonen-Böckerman parivaljakolla ei yhteispeli puolustuksessa toiminut. Täyden pistepotin saaminen oli osin rutiinia, osin onnea. EIF:n tasoitus näytti meinaan melkoisen todennäköiseltä. Hyvä näin, mutta kyllä pelin pitää reilusti parantua.
EIF vei myös voiton kannatusjoukkojen välisessä kisassa, vaikka määrällisesti HK05 ei ainakaan pienempi ollut.
Muuten samaa mieltä mutta alleviivattuun täytyy todeta ettei se mun korviini ihan näin kuulostanut. Eklöveniltä myös hyvää tekemistä mutta taitaa riippua aika paljon siitä missä istuu miten hyvin kuulee kannustusjoukot. samalla sivulla Eklövenin kanssa ei juuri kuulu näitä vihreitä kannattajia mutta vastapäätä ollessa niin kuuluu hyvin. sama tilanne  nyt HK 05 kanssa koska vastapäätä kenttää niiden tekeminen kuulosti todella hyvältä ja viimeisen 10min yhteislaulu oli vakuuttava.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2017 klo 10:18:35 kirjoittanut Ponihäntä »

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines