FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.07.2018 klo 16:41:44 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 17 [18] 19
 
Kirjoittaja Aihe: Ke 7.6.2017, klo 19.00 | Suomi–Liechtenstein | Veritas Stadion, Turku (Viasat)  (Luettu 34782 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Salming

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, Chelsea FC


Vastaus #425 : 08.06.2017 klo 00:16:16

Sitten hieman kattavampaa raporttia tähän väliin illan ottelusta. Kyseessä oli kolmas Huuhkajat-matsi meikäläiselle katsomossa. Aiemmat on myös pelattu Turussa ja ne ovat päättyneet Viron 0-2 voittoon sekä viime syksynä 1-1 tasapeliin Kosovoa vastaan. Saavuin tutusti areenalle tuntia ennen ottelun alkua. Portit avattiin juuri sopivasti kun olin stadionin pihalla, joten ajoitus ei olisi voinut olla parempi. Järjestyksenvalvoja repäisi oikean yläkulman pois printtilipustani ja pääsin sisälle. Kieltäydyin vastaanottamasta ottelulehtistä pikkutytöiltä, koska ajattelen ekologisesti. Kävelin suoraan N-katsomoon, jossa oli oma istuimeni. Juuri kun olin astumassa portaisiin, Viasatin Ville Klinga tuli viereisestä kopista ulos. Otin häneen katsekontaktin ja myös hän katsoi minua silmiin. Fantastinen julkkisbongaus heti illan aluksi.

Kävin istumaan ja odottamaan alkulämmittelyn alkamista. Selasin hetken Futisforumia ja pohdin vetovalintaani illan otteluun Unibetin sivustolla. Päätin betsata vasta lämmittelyn jälkeen nähtyäni maajoukkueemme iskukyvyn. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja hyväili koko kroppaani. Samoin kuten varmasti myös muita katsojia, jotka olivat tulleet nauttimaan Huuhkajien ottelusta. Vierasjoukkueen maalivahdit tulivat ensin areenalle ja sen jälkeen Suomen maalivahtikolmikko yhdessä Antti Niemen kanssa. Vajaan kymmenen minuutin päästä myös kenttäpelaajat seurasivat perässä. Suomi aloitti lämmittelyt ravaamalla poikki kentän. Liidereinä toimivat Moisander ja Pohjanpalo sekä yksi apuvalmentajista mustassa asussaan. Sen jälkeen Suomi aloitti syöttökolmiot, joiden jälkeen avausmiehistö jaettiin kahteen joukkueeseen ja nämä syöttelivät ensin keskenään ja sen jälkeen pelasivat vastakkain pienellä alueella koittaen pitää pallon omalla miehistöllään. Joukkueet olivat Pukki, Pohjanpalo, Riski, Raitala ja Lam vastaan Uronen, Hetemaj, Moisander, Ojala ja Lod. Vaihtopelaajat olivat puolestaan siirtyneet varjoon pääkatsomon eteen pallottelemaan. Vierasjoukkue Liechenstein lämmitteli melkein kokonaan varjossa tiiviimpänä ryhmänä koko alkulämmön ajan. Suomen avausmiehistön lopetettua syöttödrillinsä, pelaajat siirtyivät pääkatsomon eteen lähemmäs varjoa, koska siellä oli toinen maaleista. Hradecky komennettiin keskiviivalta uuniin ja pelaajat laukoivat vuorotellen kuteja rangaistusalueen ulkopuolelta sen jälkeen, kun apuvalmentaja oli palauttanut pallon yhdellä kosketuksella pelaajalle. Suurin osa vedoista upposi oikeaan alakulmaan. Pukki ja Jolle upottivat laadukkaasti kuten myös Lam. Hetemaj laukoi kertaalleen yhden epäonnistuneen kudin ohi vasemmalta maata pitkin. Laukomisen jälkeen avausmiehistö siirtyi vielä ottamaan muutamat nopeat spurtit päätyviivalta kohti keskialuetta, jonka jälkeen ohjattu lämmittely päättyi ja muutama pelaaja jäi vielä pallottelemaan ennen poistumistaan koppiin. Minä puolestani avasin Unibetin sivuston ja löin vedot sisään. Pukin maalisyöttö vitosen kertoimella, 3-0 tulosveto kertoimella 6.40 ja Suomen tasan kahden maalin voitto.

Joukkueet palasivat takaisin kentälle hieman ennen seitsemää ja ryhmittyivät pääkatsomon eteen. Kansallishymnien soittamisen jälkeen peli oli teikkausta vaille valmis alkamaan. Pohjanpalon aloituspotkun jälkeen peli lähti liikkeelle. Ensimmäiset 20 minuuttia Suomi hallitsi peliä kauttaaltaan. Se pääsi murtautumaan hyvin muun muassa oikealta laidalta kohti vierasjoukkueen maalia. Lod ja Pohjanpalo olivat todella näkyviä. Ensimmäinen laukaus kohti maalia oli Thomas Lamin suorittama. Vasen sisäsyrjäkuti kiersi hieman ohi vasemmasta ylänurkasta. Suomi sai myös melko alussa vapaapotkun noin 18 metristä, mutta Lodin laukaus pysähtyi suoraan muuriin. Kulmapotkuja tuli avauspuolikkaalla puolestaan kaikkiaan seitsemän, kun Lod, Pukki ja Pohjanpalo haastoivat oikealta laidalta. 18 minuutin kohdalla Suomi viimein osui. Lod lähetti sivuvapaapotkun, jonka Hetemaj pääsi nikkaamaan sisään täysin vapaasti vitosen viivalta. Erinomainen sisäänpäin kiertänyt vapaapotku ja kliininen viimeistely. Maalin jälkeen Suomella oli vielä useita paikkoja lisätä johtoa. Muun muassa Pukki pääsi puskemaan vapaasti, mutta suoraan syliin. Avauspuolikkaan jälkeen tilanne oli lopulta vain 1-0 Suomella.

Puoliajalla avasin jälleen Futisforumin ja selasin nopeasti tähän topikkiin tulleet viestit. Sen jälkeen pelasin Twitterin läpi ennen kuin avasin jälleen Unibetin. Menin lyömään livevetoa. Tungin kaikki loput hilut kohteeseen Liechenstein alle 2,5 kulmapotkua kertoimella 1.74. Joukkue oli saanut avauspuolikkaalla lopussa tuurilla yhden kulmapotkun melkeinpä ainoasta hyökkäyksestään. Peli oli niin hyvin Suomen hallussa, että mitään syytä ei ollut, miksi vierasjoukkue saisi edes kahta kulmaa toisella jaksolla.

Toinen jakso käynnistyi karmaisevasti. Suomi teki ensinnäkin kaksi vaihtoa. Ojala vaihtui Väisäseen ja Uronen Arkivuohon. Raitala vaihtoi siksi vasemmaksi pakiksi ja Arki-Kari otti oman slottinsa oikealta. Viisi minuuttia oli ehditty pelata toista jaksoa, kun Jaakkola purki suoraan keskelle. Liechenstein katkaisi purun ja laukoi heppoisasti kohti maalia. Jaakkola onnistui pomputtamaan pallon kulmaksi. Jo siinä kohtaa tiesin, mitä tulemaan pitää. Tietysti vierasjoukkue sai pallon maalille. Joku koski ohuesti palloon ja siirsi sitä kohti etukulmaa. Tolpalla seissyt Riski päätti vain nepata pallon ulos päädystä. Noin. Hienoa. Se betsi suli sitten siinä viidessä minuutissa. Kiitosta vain Jaakkolan sähläämisestä alkaneen toimintaketjun. Tuon jälkeen Kappe Hämäläinen otettiin sisään Lodin paikalle oikeaan laitaan. Kapen ensimmäinen kosketus oli hyvä. Hän vapautti määrämittaisella passilla Pukin topparien selustaan, mutta Teemu oli niin pienessä kulmassa, että kuti painui ohi takakulmasta. 55 minuutin kohdalla Suomi teki kaksi vaihtoa lisää. Halsti otti Hetemaj'n paikan puolustavana keskikenttäpelaajana ja puolestaan Jensen tuli ammeeseen Pukin tilalle kärkeen. Jensen pääsikin kertaalleen haastamaan heti oikealta laidalta nopeudellaan, mutta syöttö boksin reunoilta takaviistoon katkaistiin.

Sitten tapahtui se karmein. Vierasjoukkue tasoitti. Jensen pelasi liian löysän syötön alaspäin kohti Moisanderia, jonka Hasler haistoi. Moisander empi vastaantulossaan ja päätti lopulta perääntyä. Se oli virhe, sillä Hasler tempokuljetti palloa ylöspäin 2v2-tilanteessa. Hän sai vasemman jalkansa vapaaksi ja pommitti pallon oikeaan alakulmaan ohi Jaakkolan. Vaikka moni syyttää maalista Jenseniä, laitan yhtä paljon myös Moisanderin piikkiin. Hän olisi voinut pysäyttää tuon hyökkäyksen eikä perääntyä, jolloin hän luovutti pallon ilmaiseksi Haslerille. Jaakkolan piikkiin en tuota laittaisi, koska veto oli hyvä.

Maalin jälkeen Suomen peli sekosi lopullisesti ja vierasjoukkue vetäytyi tiiviimpään sumppuun. Suomi ei päässyt enää keskeltä mihinkään, vaan ainoa keino oli koittaa hyödyntää Arkivuota ja Raitalaa. Välillä Halsti heitti surkeita kukkupalloja kohti kärkeä keskiympyrästä. Väisänen ja Moisander pallottelivat paljon keskenään ja hitaasti. Tempoa ei ollut ollenkaan ja vierasjoukkue pystyi pitämään pakan tiiviinä. 70 minuutin kohdalla Markkanen otettiin sisään Lamin tilalle. Tässä vaiheessa Jensen tippui oikeaan laitaan ja Hämäläinen siirtyi keskelle Halstin viereen. Riski oli puolestaan edelleen vasemmassa laidassa. Viimeisen 20 minuutin aikana tosiaan Suomi ei saanut mitään mainittavaa aikaan. Muutaman kerran Markkanen voitti pääpallon, mutta kakkospallossa ei ollut omia. Lisäajalla toki Pohjanpalo kaadettiin ja Suomelta vietiin mielestäni rangaistuspotku, koska rike kohdistui selkään Jollen suojatessa palloa, joten se olisi ainakin antanut mahdollisuuden voittaa ottelu, jos tuomari olisi vienyt pallon keskelle. Vielä lisäajallakin Moisander, Väisänen ja Halsti hautoivat palloa keskiviivalla, kunnes sitten vihdoin Moisander heitti pallon maalille pari kertaa. Liechenstein vain potkaisi pallon kerta toisensa jälkeen takaisin Suomen toppareille ja lopulta tuomarin vihellys takasi heille maukkaan 1-1 tasapelin.

Suomen pelaajat kävivät kiittämässä yleisöä ja itse jäin istumaan paikalle odottamaan muiden poistumista, koska en halunnut mennä massiiviseen ruuhkaan. Lopulta stadionin äänten hiljetessä nousin seisomaan, laitoin kännykän taskuun ja kävelin hitaasti portaat alas pois katsomossa miettien samalla kaihoisasti sitä, että milloin tämä tuska hellittää. Samalla päätin myös sen, että menen sunnuntaina Ratinaan tukemaan Huuhkajia. Samalla pääsen näkemään suuresti ihailemani Jevgeni Konoplyankan tositoimissa ja herra Shevchenkon viheriön laidalla. Onhan kyseessä sentään Milanin kulttihyökkääjä numero seitsemän, jonka pelipaita oli ensimmäinen, jonka omistin ja joka edelleen roikkuu huoneeni seinällä.

Raportin loppuun haluan käsitellä vielä Huuhkajien pelaajat yksitellen, jotta jokaisen esityksestä saa paremman näkemyksen.

- Jaakkola: Käsittämättömän epävarma jalalla. Lisäksi yksi ihmepomputus, josta seurasi kaksi kulmaa vieraille. Toiminta ei herättänyt luottamusta puolustajissa, joten toivottavasti ne maajoukkuepelit jäivät tähän, koska ei noin epävarmalla esityksellä vain voi saada peliaikaa jatkossa. Hradecky huokui täysin toisenlaista varmuutta lämmittelyssä, johon verrattuna Jaakkola on kuin toiselta planeetalta. Maalille ei voinut mitään.
+/- Uronen: Ei loistanut eikä pettänyt. Pelasi vain avausjakson. Kertaalleen pääsi Pukin kanssa pelatun kombon jälkeen koittamaan keskitystä boksiin, mutta se blokattiin, kun pallon asettelu kesti niin kauan. Lisäksi pääsi kertaalleen hakemaan pommia kulman boksin ulkopuolelta, mutta jälleen kuti ehdittiin blokkaamaan. Näkisin Jeren mielelläni vasempana laiturina, koska laitapakkina hän ei saa tarpeeksi palloa ja on kuitenkin Suomen teknisesti parhaimpia pelaajia. Laitapakkina Uronen menee hukkaan, koska hän ei ehdi nousta tarpeeksi usein mukaan hyökkäyksiin.
+/- Ojala: Solidi esitys, ei virheitä. Peruspeliä, näkisin Ojalan parempana vaihtoehtona kuin Väisäsen sunnuntaina.
- Moisander: Vain ja ainoastaan kevyt miinus siksi, että saa ottaa puolet takaiskumaalista omaan piikkiinsä. Pallollinen tekeminen oli lähinnä alibisyöttelyä ja muutamia kukkupalloja.
+/- Väisänen: Pallollisena ihan OK kuten Nikke. Meinasi kuitenkin oli pari kertaa vaikeuksissa prässin kanssa, joten Ukraina-matsissa on vielä isommissa ongelmissa, jos on avauksessa.
+/- Raitala: Pallolliset ratkaisut heikkoja, kamppailuissa pärjäsi hyvin. Mieluummin Raitala avaukseen kuin Arkivuo.
+/- Arkivuo: Sai todella monta kertaa pallon toisella jaksolla oikeaan laitaan, mutta ei päässyt kertaakaan ohi. Vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja Arkivuo ei ole enää entisensä. Nopeus on kadonnut ja syötötkään eivät napsu jalkaan riittävän varmasti. Yritystä on, mutta oli kyllä täysin hyödytön oikeassa laidassa.
+/- Riski: Näkymätöntä alibisyöttelyä. Piti pallon kuitenkin suhteellisen usein omilla, mutta olisin kaivannut rohkeampia haastoja, koska Rikulla on ainakin joskus ollut nopeutta.
+ Hetemaj: Pakko antaa posia Mehulle, oli positiivinen yllätys. Teki maalin, mutta rytmitti myös hyvin peliä avausjaksolla. Sijoittui hyvin, mutta jalalla ei pärjännyt edes liechensteinilaisille, joten sunnuntaina tulee kiire, kun Mehusta mennään ohi. Hyvä esitys silti ja oli pallovarma.
+/- Lam: Ailahteleva esitys. Pari kutia boksin ulkopuolelta. Avausjaksolla peli sujui ja Lam otti monia hyviä ensimmäisiä kosketuksia, joiden ansiosta hän voitti tilaa ja pääsi etenemään. Toisella jaksolla katosi kuvasta ja ideat loppuivat. Ehkä myös puhti.
+ Lod: Robin oli totutun hyvä. Suomen parhaimmistoa. Uskaltaa haastaa ja pitää palloa. Syötti ainoan maalin. Kulmissa oli hieman petraamisen varaa, koska omien päitä ei löytynyt. Avausjaksolla Suomi hyödynsi Lodia hyvin ja pääsi maalille oikean laidan kautta.
+/-: Pukki: Juoksi hyvällä asenteella kärjessä prässätessä. Avausjaksolla Suomen parhaita. Yksi hyvä puskupaikka suoraan moken syliin. Toisella jaksolla näkymätön.
+/- Pohjanpalo: Sama homma kuin Pukilla. Avausjaksolla todella hyvä. Jolle tippui monta kertaa alemmas hakemaan palloa ja jälkeen tempokuljetti sitä pitkin oikeaa keskikaistaa kohti maalia ja haastoi ja ohitti pakkeja, jonka jälkeen tarjoili namia boksiin osoitteettomasti. Pelasi lopulta koko matsin, mutta toisella puolikkaalla ei saanut enää palloa jalkaan juurikaan.
- Jensen: Maalista tietysti miinusta, mutta ei se oikein muutenkaan lähtenyt. Ei toki saanut palloakaan hirveästi jalkaan sen jälkeen, kun Markkasen kentälle tulon jälkeen siirtyi kärjestä oikeaan laitaan. Muutama spurtti, mutta viimeiset syötöt olivat kehnoja. Vaihdosta sisään sunnuntaina.
+/- Hämäläinen: Heti ensimmäinen kosketus oli hyvä, jolla vapautti Pukin puolittaiseen maalipaikkaan. Sen jälkeen ei mainittavia ratkaisuja hyökkäyspäässä ja viimeiset 20 minuuttia pelasi keskikentän keskellä Halstin vieressä oudolla pelipaikalla. Ei ollut juurikaan toki pallossa, vaan Halsti pyöritti peliä.
- Halsti: Siitä päästäänkin Halstiin. Surkeita ja epätarkkoja kukkupalloja ja Hetemajhin verrattuna karmea esitys. Ei asiaa avaukseen sunnuntaina. Ihmettelen minkä takia se korkea pallo pitää heittää sen sijaan, että pallo pidettäisiin maassa ja koitettaisiin murtautua muulla tavoin. Ja varsinkin, kun Halstilla ei taito riitä syöttää sitä palloa jalkaan ilmassa toisin kuin Eremenkolla.
+/- Markkanen: Sitten vielä Eero. Voitti hyvin pääpalloja, mutta ne eivät suuntautuneet omille. Kertaalleen toki onnistui pudottamaan hyvin Riskille, joka pääsi laukomaan vasurilla. Olisin toivonut, että Eerolle olisi saatu vielä enemmän palloja ja kakkospalloille sitten omia jatkamaan murtautumista. Erziltä kuitenkin omassa roolissaan hyvä suoritus.

Sitten vielä yhteenvetoa. Avausjakso oli loistava, mutta toisella jaksolla vierasjoukkueen bussia ei kyetty murtamaan. Topparit ja Halsti pallottelivat keskiympyrässä ja välillä Arkivuo haastoi epätoivoisesti yksin oikealta laidalta. Jos kuvitellaan, että Suomi jatkaa sunnuntaina tutulla 4-4-2 ryhmitelmällä, avausmiehistöni olisi melko sama kuin tänään ensimmäisellä jaksolla, jolloin homma toimi edes kohtalaisesti. Vaihtomiehistä oikeastaan kukaan ei tehnyt sellaista vaikutusta, että ansaitsisi avauspaikkaa. Yaghoubi olisi ollut mukava nähdä kentällä, mutta koska hän ei tänään pelannut, epäilen, että Kanerva peluuttaisi häntä sunnuntainakaan avauksessa.

Pukki-Pohjanpalo
Riski-Hetemaj-Lam-Lod
Uronen-Moisander-Ojala-Raitala
Hradecky

Nojoo, Luke maaliin. Puolustuslinja täysin sama. Samoin kärkipari. Keskikentällä varmoja ukkoja lienevät Hetemaj ja Lod. Lam ja Riski ovat sitten ne, jotka ovat liipaisemalla, mutta koska parempiakaan vaihtoehtoja ei ole, jättäisin molemmat avaukseen. Vaihdosta sitten Jensen Riskin tilalle, Mosa keskikentälle ja Erzi kärkeen. Kiitoksia, toivottavasti tästä tekstistä oli edes jotain hyötyä arvon palstaveljet.
Jorkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RESPECT Palloliitto, Visio 2020


Vastaus #426 : 08.06.2017 klo 00:21:59

Mikä siinä päänupissa on vialla näissä peleissä?
Tämä on hyvä kysymys.

Nikke tuskin on vahingossa Bundesliigan avauksessa, mutta majussa lähes luokaton. Pukki ei saa mistään sisään, Jaakkola tärisee joka pallossa.

Kärjistettyä, mutta toistuvaa pelaajasta riippumatta. Mehu oli tosin tänään piristävä poikkeus.

Kaise jatkuvat epäonnistumiset vain ajavat umpikujaan.
« Viimeksi muokattu: 08.06.2017 klo 00:26:16 kirjoittanut Jorkka »
SJKsince07

Poissa Poissa


Vastaus #427 : 08.06.2017 klo 00:27:51

Kaise jatkuvat epäonnistumiset vain ajavat umpikujaan.

Minkä tasoinen joukkue Liechtenstein on paperilla, vastaako esimerkiksi HJK:ta?
Jos vastaa, niin ei ole maailmassa montaa joukkuetta, jota Suomi taatusti pystyy pyörittelemään.
Jorkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RESPECT Palloliitto, Visio 2020


Vastaus #428 : 08.06.2017 klo 00:30:07

Minkä tasoinen joukkue Liechtenstein on paperilla, vastaako esimerkiksi HJK:ta?
Jos vastaa, niin ei ole maailmassa montaa joukkuetta, jota Suomi taatusti pystyy pyörittelemään.
Nyt en ymmärrä kommenttia.

Jatkuva epäonnistumisen pelko lamauttaa nimestä riippumatta ja selvästi heikommat vastustajat ovat tällä hetkellä pahinta myrkkyä.
SJKsince07

Poissa Poissa


Vastaus #429 : 08.06.2017 klo 00:40:18

Nyt en ymmärrä kommenttia.

Jatkuva epäonnistumisen pelko lamauttaa nimestä riippumatta ja selvästi heikommat vastustajat ovat tällä hetkellä pahinta myrkkyä.

Tarkoitin että jos otetaan matsi "selvästi heikompaa" vastustajaa vastaan, niin otetaan sitten kerralla niin huonoa vastaan, että ollaan varmasti ylivoimaisia vaikka kuinka olisi lukkoja ja epäonnistumisten pelkoja.
Vaan ei niitä oikein huonoja taida maajoukkuetasolla oikein olla, jos Liechtensteinkin vastaa HJK:ta.
Nasde

Poissa Poissa


Vastaus #430 : 08.06.2017 klo 01:49:03

Minkä tasoinen joukkue Liechtenstein on paperilla, vastaako esimerkiksi HJK:ta?
Jos vastaa, niin ei ole maailmassa montaa joukkuetta, jota Suomi taatusti pystyy pyörittelemään.

Klubin nippukin on valovuosia edellä noita Lichtensteinin triplapimppijyriä.
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa


Vastaus #431 : 08.06.2017 klo 01:55:10Tämä... tämähän oli aika kattava. Hyvä juttu.

loppuu usko koko suomifutikseen ja alan m135hu0r4t4 koko lahalla parseloonaa

Paikallista seurajoukkuetoimintaa voi aina kannattaa. Alimmissakin divareissa on tarjolla hienoa, tai öh, tunnelmaltaan hienoa futista! Suuria tunteita, taisteluja noususta ja putoamisesta, talkoohommia, taistelua kenttävuoroista, pelipasseista ja ottelupöytäkirjoista, menoa ja meininkiä.
petteri72

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, MP


Vastaus #432 : 08.06.2017 klo 02:24:42

Minkä tasoinen joukkue Liechtenstein on paperilla, vastaako esimerkiksi HJK:ta?
Jos vastaa, niin ei ole maailmassa montaa joukkuetta, jota Suomi taatusti pystyy pyörittelemään.

Minusta Liechtenstein vastaa paperilla ehkä Suomen ykkösen jälkipäätä tai kakkosen kärkeä. Epätasainen nippu Saksan, Sveitsin ja Itävallan alasarjajyriä vahvistettuna muutamalla vähän kovemmalla pelaajalla.

Edellisen kerran Liechstenstein sai ottelussa pisteen maaliskuussa 2016 pelatessaan tasan Gibraltarin kanssa, sitä ennen saavutuksiin kuuluu mm. tasapeli Moldovaa vastaan kesäkuussa 2015 ja voitto San Marinosta maaliskuussa 2015.

Merkittäviä maita vastaan Liechtenstein on viime vuosina pärjännyt seuraavasti:

Itävalta - Liechtenstein 5-0
Liechtenstein - Sveitsi 0-3
Liechtenstein - Venäjä 0-7
Liechtenstein - Ruotsi 0-2
Tanska - Liechtenstein 5-0
Espanja - Liechtenstein 8-0
Liechtenstein - Italia 0-4

Tasapeli Suomea vastaan on Liechtensteinin merkittävin jalkapallosaavutus vuosikausiin.
« Viimeksi muokattu: 08.06.2017 klo 02:28:57 kirjoittanut petteri72 »
Fela Hutikuti

Poissa Poissa


Vastaus #433 : 08.06.2017 klo 06:22:12

Jensenillä aika kovat tehot kahdesta maaottelusta tultuaan vaihdosta sisään, maali ja syöttö. Ei hullumpaa.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: http://secularjihadists.libsyn.com/


Vastaus #434 : 08.06.2017 klo 07:08:45


Hyvä rapo Ylos

Itse ehdin nähdä vain toisen puoliajan, melkoisen löysää ja huolimatonta oli Suomen pelaaminen. Oikein mitään ei saatu hyökkäyspuolella rakenneltua, kunnes Erzi tuli kentälle ja pelattiin yksinkertaista target peliä, jossa tällä kertaa Erzi onnistui varsin hyvin voittaen paljon pääpalloja, ja ainakin pari kolme todella laadukasta pudotusta.

En tiedä mitä Kanerva suunnittelee keskikentän keskustaan Ukraina peliin, mutta itse laittaisin sinne mieluummin Mosan kuin Halstin.
mustavalko

Poissa Poissa


Vastaus #435 : 08.06.2017 klo 07:58:08

Ei hätää ladies & gentlemen:
Lainaus
– Olisimme ansainneet voiton. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pelasimme tosi hyvin. Jälkeenpäin harmittaa tosi paljon tämä tulos, Hetemaj sanoi.

– Liechtensteinin pelaajat ovat pelanneet esimerkiksi Saksaa ja Italiaa vastaan. He ovat saaneet siitä rutiinia, joka ainakin minulta vielä puuttuu maajoukkuetasolla.Spangen

Poissa Poissa


Vastaus #436 : 08.06.2017 klo 09:11:40

Jos selityksiä keksitään niin:
- Keskikentän permanentista pelasi vain Lod, ja hänen ollessa kentällä peli oli välttävää. Oletettavasti paranee, kun vaihdetaan Perpa, Ring, Mosa tai Sparv kehiin
- Kenttä oli tosi huono, taisi tulla yllätyksenä
- Linja oli ok kun Uronen ja Ojala kentällä.  Arki-Kari ja Väisänen heikensivät pelinavausta.
- Jaakkolan ei pitäisi pelata maajoukkueessa

Joten jätkiä vaihtamalla tulos paranee. Oletettavasti Jollen ja Pukin touhu paranee,  kun keskikentällä peliä tekee joku muu kuin Lam, Mehu tai Halsti, jonka taso laskenut aika radikaalisti.

Mutta kentällä olleilla oli eväät voittaa tämä huumoriporukka. Jensen ja Lam todella huonoja,  Riski ja Kappe korkeintaan välttäviä.
SJKsince07

Poissa Poissa


Vastaus #437 : 08.06.2017 klo 09:19:14

Minusta Liechtenstein vastaa paperilla ehkä Suomen ykkösen jälkipäätä tai kakkosen kärkeä.

Eli Liechtenstein vastaan AC Kajaani -pelissä kertoimet olisi kutakuinkin 50-50?
Sitten on kyllä hämmentävää, etteivät Huuhkajat tuon enempää edellä pelissä olleet. Tai oikeampi selitys lienee, että tasoero ei olekaan niin suuri kakkosen kärjen ja Suomen parhaiden pelaajien välillä.

Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #438 : 08.06.2017 klo 09:30:24

- Kenttä oli tosi huono, taisi tulla yllätyksenä
Jos tällä viitataan tohon Banankin esiin nostamaan kentän kastelemattomuuteen, niin voisiko taustalla olla se ajatus, että kuivalla kentällä otetaan matsia myös Ukrainaa vastaan (jos sää sallii) ja hieman harjoiteltiin eilen. Nopeasti vilkaisin FIFAn wc2018 sääntöjä ja siellä ei ollut mitään velvoitetta kastella kenttää, toisin kuin UEFA europelien säännöissä. Mene ja tiedä.
Kiitaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti, SM


Vastaus #439 : 08.06.2017 klo 09:33:33

Tai oikeampi selitys lienee, että tasoero ei olekaan niin suuri kakkosen kärjen ja Suomen parhaiden pelaajien välillä.

:D

Eiköhän tasoero ole kuitenkin aika helvetin suuri. Nämä jätkät pelaa kuitenkin hyvissä liigoissa Euroopassa. Joku Moisansenderkin Bundesliigaa isossa roolissa, mutta majussa taso laskee Ykkösen tasolle.
Vespa

Poissa Poissa


Vastaus #440 : 08.06.2017 klo 09:49:56

Wikipediasta katsottuna Liechtensteinilla oli kuitenkin joukkueessa puolisen tusinaa Sveitsin tai Itävallan liigassa pelaavaa pelaajaa, eli en nyt lähtisi ihan Kakkosen jengeihin vertaamaan (vaikka kyllähän niitä divarijyriäkin sieltä löytyi).
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #441 : 08.06.2017 klo 09:51:10

Hyvä rapo Ylos

Itse ehdin nähdä vain toisen puoliajan, melkoisen löysää ja huolimatonta oli Suomen pelaaminen. Oikein mitään ei saatu hyökkäyspuolella rakenneltua, kunnes Erzi tuli kentälle ja pelattiin yksinkertaista target peliä, jossa tällä kertaa Erzi onnistui varsin hyvin voittaen paljon pääpalloja, ja ainakin pari kolme todella laadukasta pudotusta.

En tiedä mitä Kanerva suunnittelee keskikentän keskustaan Ukraina peliin, mutta itse laittaisin sinne mieluummin Mosan kuin Halstin.
Toiselta puoliajalta ei tosiaan paljon kehuja voi antaa. En edelleen täysin ymmärrä mitä Erzin peluuttamisella saavutetaan. Pääpelissä pärjää "hyvin" ja sikäli targettina voi olla annettavaa - tässä on se ikävä puoli, että Eeron pitäisi saada se kosketus päällä/jaloilla edes hieman pehmeämmäksi/tarkemmaksi. Hyökkäysalueella pelataan kuitenkin lähes aina alivoimaisena ja silloin target joka pudottelee palloja satunnaisiin suuntiin tai ottaa palloja haltuun heikolla kosketuksella on aika hyödytön. Joku muu kuin lichtensteinin 4. divaripuolustus olisi nollannut tuon pelaamisen täysin. Eeron pitäisi jollain saada tuota kosketusta pehmeämmäksi.

Mitä muuten tulee peliin, niin olihan Halsti aika varjo entisestä - Mosan avauspaikka Ukrainaa vastaan pitäisi olla jopa itsestäänselvyys.

Muuten pelissä puuttuu pelaajilta tieto mitä siellä pitäisi milloinkin tehdä. Pelikirjaa ei tunnu olevan alkuunkaan.
Urpo Tomera

Poissa Poissa


Vastaus #442 : 08.06.2017 klo 10:10:19

En nähnyt peliä, joten kiinnostaa tietää miksi Jaakkolan esitystä moititaan? Maalihan ei hänen piikkinsä mennyt ja hyvin todennäköisesti veto olisi uponnut Lukellekin.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: http://secularjihadists.libsyn.com/


Vastaus #443 : 08.06.2017 klo 10:13:33

Hyökkäysalueella pelataan kuitenkin lähes aina alivoimaisena ja silloin target joka pudottelee palloja satunnaisiin suuntiin tai ottaa palloja haltuun heikolla kosketuksella on aika hyödytön. Joku muu kuin lichtensteinin 4. divaripuolustus olisi nollannut tuon pelaamisen täysin.
Toki jotain Italiaa vastaan olisi vaikeampaa, mutta ei nyt oteta kunniaa kuitenkaan sillä perusteella pois eiliseltä, jolloin onnistui ihan hyvin ja joukossa olisi tosiaan pari todella laadukasta pudotusta, ainakin Riskille ja Jollelle.

En nähnyt peliä, joten kiinnostaa tietää miksi Jaakkolan esitystä moititaan? Maalihan ei hänen piikkinsä mennyt ja hyvin todennäköisesti veto olisi uponnut Lukellekin.
Toisen puoliajan näin ja aikamoista tärinää, hapuilua ja heikkoja avauksia oli. Ei herättänyt luottamusta. Maalia en toki hänen piikkiinsä laita.
ginikettu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK (BJK)


Vastaus #444 : 08.06.2017 klo 10:20:07

Toki jotain Italiaa vastaan olisi vaikeampaa, mutta ei nyt oteta kunniaa kuitenkaan sillä perusteella pois eiliseltä, jolloin onnistui ihan hyvin ja joukossa olisi tosiaan pari todella laadukasta pudotusta, ainakin Riskille ja Jollelle.
En usko, että tarvitsee mennä edes italian tasolle, että alkaa ongelmat näkymään. Tavallaan hyvä, että Eero on vaihtoehtona, mutta omaan silmään tuntuu siltä, että tason pitäisi tuohon rooliin nousta. Mielestäni joukkueen hyökkäyspeli kannattaa rakentaa jollen ja pukin vahvuuksien varaan. Ne ovat kuitenkin majussa ne hyökkääjät, jotka ovat aika selvästi muita edellä.
Naapel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #445 : 08.06.2017 klo 10:25:47

En nähnyt peliä, joten kiinnostaa tietää miksi Jaakkolan esitystä moititaan? Maalihan ei hänen piikkinsä mennyt ja hyvin todennäköisesti veto olisi uponnut Lukellekin.
Pomputti yhden helpon laukauksen kulmaksi ja seuraava avaus meni katsomoon. Ei toki paras esitys ollut, mutta ei Lukea noista näin paljoa moitittaisi.
atletico1

Poissa Poissa


Vastaus #446 : 08.06.2017 klo 10:32:27

Liechtensteinin joukkueessa tosiaan puolisen tusinaa kovan CV:n pelimiehiä pääsarjatasolla keskieuroopassa. Näiden jälkeen sitten suurin osa pelaa 4-5 tasolla saksassa ja sveitsissä. Todella vaikea tehdä tasovertailua pelkästään tuon perusteella. Tietysti rutiini maajoukkuepelihin tulee pelaamalla ja esim. suomen ykkösen pelaajilla ei tällaista etua ole.

Yksilötasolla näytti että mitään merkittävää eroa Suomeen ei ole. Ihmetyttää vain näiden Rikiriskien mukana roikottaminen. eikö nyt olisi hyvä tehdä kunnon nuorisoleikkaus ja antaa tulevaisuuden nimille kokemusta? perustan näkemyksen siihen että rikuriskeillä ei tulla kokskaan pääsemään arvokisoihin, sensijaan näiden nuorien kanssa se voi olla ainakin teoriassa mahdollista.
Timppa Lammas

Poissa Poissa


Vastaus #447 : 08.06.2017 klo 10:36:20

Mun mielestä eka puoliaika oli Suomelta sellaista peliä kuin näitä tämän tason maita pitää esittää. Etenkin Lod hallitsi peliä laidalla ihan täydellisesti. Sen jälkeen peli meni sekaisin, johtuiko sitten vaihdosita vai oliko puoliajalla keksitty joku uusi idea, miten voitaisiin pelata, ja se ei sitten toiminutkaan edes vähää alusta. Vaikea sanoa. Peli olisi pitänyt kuitenkin naulata jo ekalla puoliajalla. Toivottavasti pelistä saatiin edes jotain oppia.

Vaihdot menee kyllä Kanervan piikkiin, kentällä pelkkiä hyökkääjiä, keskikenttää ei ollenkaan ja sitten vielä otetaan joku Arkivuo kentälle. Eiköhän se nyt ole ainakin nähty jo.
hotsonni

Poissa Poissa


Vastaus #448 : 08.06.2017 klo 10:40:47

Petteri Forsell olisi pyörittänyt Liechtensteinia mennen, tullen ja palatessa. Käsittämätöntä että ei mahdu maajoukkueeseen josta puuttuvat P. Hetemaj, Sparv, Ring ja R. Eremenko.

Lam oli ainoa joka pystyi peliä tekemään. Mosaa olisi myös kannattanut keskellä kokeilla. Lod ja Riski ihan ok-laitureita, mutta toisin päin, Lod vasemmalle. Hämäläinen vaihdosta sisään ihan ok. Pukki-Pohjanpalo on Suomen paras kärkipari, vaikka tussu. Arkivuon aika on ohi, Raitala hyvä, samoin Uronen. Puolustus kaipaa Arajuurta ja myös Toiviota.

Niki Mäenpää Luken kakkoseksi, koska Jaakkola ja Joronen ovat vain ikuisia lupauksia, jos niitäkään.
TMK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1893 | 1909


Vastaus #449 : 08.06.2017 klo 12:18:54

Wikipediasta katsottuna Liechtensteinilla oli kuitenkin joukkueessa puolisen tusinaa Sveitsin tai Itävallan liigassa pelaavaa pelaajaa, eli en nyt lähtisi ihan Kakkosen jengeihin vertaamaan (vaikka kyllähän niitä divarijyriäkin sieltä löytyi).
Tämä. Kokis-rankingillä ja Suomen syrjäisellä sijainnilla nämä Lichtenstein on Kajaani ja niiden koutsi ottaisi jokaisen Huuhkajan avosylin avariin... Huh huh.

 
Sivuja: 1 ... 17 [18] 19
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines