FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.03.2019 klo 09:11:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 84 [85] 86 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: FC Barcelona 2017-2018: Tant se val d'on venim, Si del sud o del nord  (Luettu 582394 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Marley13

Poissa Poissa


Vastaus #2100 : 11.04.2018 klo 19:40:05

Oivoi pahaltahan tämä tulos tuntuu. Valverde tehnyt hienoa työtä la ligassa ja copa del reyssä mutta eilinen esitys sai kyllä miettimään onko valverde sittenkään oikea mies valmentamaan myös ensi kaudella. Toisaalta kaikkien ylistämä PEP ei onnistunut yhtään sen paremmin poolia vastaan. kysymys kuuluukin mikä on vialla? Onko kyseessä rotaation vähyys? taktinen osaamattomuus vai joku muu? real porskuttaa eteenpäin mutta toisaalta he pystyvät käyttämään laajempaa rotaatiota, koska la liga ja cdr sössittiin jo ajoissa. Pitäisikö jatkossa cdr unohtaa kokonaan? vai onko kaikki vain valverden taktista heikkoutta? jokatapauksessa tätä ei voi hyväksyä missään nimessä. Eri asia jos vastassa olisi ollut kovempi joukkue. Toivotaan että real sössisi myös... Tuskin kuitenkaan.

Ja kyllä, kaikki lopulta menee valverden piikkiin. Täysin käsittämätön taktiikka.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #2101 : 11.04.2018 klo 20:41:42

Messi löntystelee
Messin juoksumääriin nämä ottelut eivät ratkea. Esimerkki saatiin viime joulukuussa 0-3 voittoon päättyneessä Klassikossa tarkan datan kera. Myös tuolloin Messi "löntysteli", mutta Barcelona voitti, koska joukkueen pelaaminen kokonaisuutena toimi. Eilen ei toiminut, mutta se ei johtunut siitä, että Messi ei juossut. Messi ei ole mikään juoksukone eikä jalkapallo ole juoksukilpailu.

Eilinen peli hävittiin kahdesta syystä: Ensinnäkin Valverde lähti peluuttamaan joukkuetta taktisesti väärällä tavalla liian pelokkaasti syvällä puolustaen. Roma sumputti keskustan eikä Valverde käyttänyt laitureita eli hyödyntänyt laitoja. Taktinen itsemurha, tyhmä virhe.

Toiseksi ties monettako vuotta putkeen Barcelonan ykkösnyrkki ei ollut riittävässä iskussa fyysisesti huhtikuussa aikaisemmin harjoitetun liian vähäisen rotaation vuoksi (viime kaudella Lucho käytti rotaatiota, mutta kakkosketjun pelaajat eivät vastanneet huutoon, mikä maksoi). Roma oli ennen kaikkea fyysisesti paremmassa kunnossa kuin Barcelona. Näin fysiikalla, uskolla ja taktisella kypsyydellä Roma tasoitti taidossa häviämänsä puntit ja meni jatkoon.

On upeaa lajin kannalta, että tällaisia yllätyksiä vielä tuolla tasolla nähdään. Silloin kun vastaava shokkiputoaminen osuu kannattamansa joukkueen kohdalle, jota rakastaa ja jonka mukana elää ja hengittää vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, ei se pelkästään satu sydämeen; se sattuu sieluun. Mutta sitä on kannattaminen.

Valverden ei tule yhden epäonnistuneen ottelun perusteella saada potkuja.
Assassin-

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona, HIFK


Vastaus #2102 : 11.04.2018 klo 23:15:31

Messin juoksumääriin nämä ottelut eivät ratkea. Esimerkki saatiin viime joulukuussa 0-3 voittoon päättyneessä Klassikossa tarkan datan kera. Myös tuolloin Messi "löntysteli", mutta Barcelona voitti, koska joukkueen pelaaminen kokonaisuutena toimi. Eilen ei toiminut, mutta se ei johtunut siitä, että Messi ei juossut. Messi ei ole mikään juoksukone eikä jalkapallo ole juoksukilpailu.

Muut oli hyviä pointteja, mutta takertuisin tähän vielä hieman.
On totta, että Messi liikkuu lähes aina selvästi vähemmän kuin muut ja se yleensä toimii. Messin pitää myös osata liikkua paljon ja karvata agressiivisesti silloin kun on tarvis, eilen ei osannut.
Tämähän toki liittyy siihen kuuluisaan rotaation puutteeseen. Ja ei, jalkapallo ei ole juoksukilpailu, mutta eilisen kaltaista hurmosjoukkuetta vastaan se on vain pakko juosta, repiä ja raataa.
Ehkä sitä on jotenkin tottunut Messin pelastuksiin ja nyt hieman turhaan kaataa taakkaa hänen niskaan. :(

Mutta kyllähän se tuohon alakerran plimputteluun kaatui suurimmaksi osaksi. Mikä siinä on, että Barca tuota aina silloin tällöin koittaa harrastaa, kun ei se ikinä ole oikein toiminut? Hölmöä, että ollaan lähes voittamaton joukkue koko kauden aikana ja sitten muutetaan taktiikkaa ja tiputaan.

Knowledge

Poissa Poissa


Vastaus #2103 : 11.04.2018 klo 23:21:35

Eilinen peli hävittiin kahdesta syystä: Ensinnäkin Valverde lähti peluuttamaan joukkuetta taktisesti väärällä tavalla liian pelokkaasti syvällä puolustaen. Roma sumputti keskustan eikä Valverde käyttänyt laitureita eli hyödyntänyt laitoja. Taktinen itsemurha, tyhmä virhe.


“If the opponent takes such risks pushing their midfield so high, you always think you can play a ball behind and punish them. We tried but could not achieve that,”


Valverden ehkä suurin yksilöitävä virhe oli Dembelen aloittaminen penkiltä. Näkisin myös, että 4-4-2 muodostelmaan ryhmitettynä Barcelona hallitsi keskikenttää vähemmän kuin useissa muissa peleissä tällä kaudella. Kahden keskikenttäpelaajan käytöstä seurannut ongelma oli esimerkiksi se, että yleensä reilussa tilassa operoiva Busquets oli usein vartioituna, joutui vääntötilanteisiin eikä esimerkiksi Semedo päässyt kierrättämään palloa pivoten kautta, kuten yleensä. Umtiti oli myös pelinavaamisen kanssa usein vaikeuksissa ja lähetti heikkoja syöttöjä ylöspäin.

Keskikentän ylivoiman menettämisen takia jouduttiin pelaamaan vaikeampia syöttöjä, kuten laitapakki-laitalinkki jossa lähes poikkeuksetta peliasento jää negatiiviseksi, jonka Roma ronskilla kamppailupelaamisellaan käänsi hyödykseen tullessaan takaa kovaa, palloon sekä jaloille. Pelistä tulee mieleen useampi vastaavanlainen tilanne, tärkeimpänä ehkä 2-0 maalin jälkeen Iniestaan kohdistunut Fazion taklaus.

Ylipäätään Semedo-Roberto laidan pelaaminen oli liian staattista, ja kahtena oikeajalkaisena pelaajana he söivät jatkuvasti tilan toisiltaan. Nykyfutiksessa yleensäkkään valmentajat eivät yleensä enää suosi sitä että laitahyökkääjien vahvempi jalka on sivurajan puolella, ja en voi käsittää miten useisiin murtaviin laitahyökkääjien sisäänleikkaaviin liikkeisiin ja laitapuolustajien nousuihin perustavassa pelitavassa päädyttiin aloittamaan Sergillä laidassa. En myöskään muista nähneeni vastaavanlaista pallonhallinnan ja pelin temmon hallinnan luovuttamista pitkään, pitkään aikaa kuin pelin ensimmäisellä jaksolla.

All in all, Di Francescon Roma tukahdutti Barcan pelinrakentelun fiksulla kapealla ryhmityksellä, jossa tilaa ei keskustasta löytynyt. Myöskään salliva tuomarilinja ei ollut tällä kertaa Barcalle edullinen, vaan monet kamppailutilanteet ja irtopallot jäivät isännille. Ilmakaksinkamppailut menivätkin Romalle 68,2%.

Ehkä cliché, mutta Roma halusi voittaa enemmän.
Peledinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat & modetiimi


Vastaus #2104 : 11.04.2018 klo 23:21:52

Eikös Kirppu juuri eilen saanut lapunkin taktisesta rikkeestä >:( #eisaahaukkuumeidänmessii

E. Asiakirjoittaja ehti väliin.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #2105 : 12.04.2018 klo 07:18:32

Oivoi pahaltahan tämä tulos tuntuu. Valverde tehnyt hienoa työtä la ligassa ja copa del reyssä mutta eilinen esitys sai kyllä miettimään onko valverde sittenkään oikea mies valmentamaan myös ensi kaudella.

No, vittu, kuka sitten silleen ihan oikeasti?
Luis Enriquen triplan jälkeen joukkue ja seura ei ole ollut kaksisessa tikissä. Toissa kesän hankinnoista on jauhettu paljon ja sitten on viime kesän tapahtumat kokonaisuutena. Samaan aikaan kulisseissa oli Bartomeun kaatamisoperaatio, Rosellin haamu kummittelee vankilasta ja pelaajia tuskin yhtään auttaa Espanjan veroviranomaisten innostuminen epäselvien pykälien tulkinnasta. Unohtamatta sitten Messin jatkosopimuksen viivästymistä tai vaikka jatkuvaa junnuvuotoa. Viime kesän hankinnoista Dembele hajosi heti, Coutinho tuli vasta tammikuussa, Mina ei ole vielä sisällä systeemissä ja sitten on esimerkiksi Suarezin vaivat.

Espanjan Supercopan jälkeen oletusarvona oli, että Barcelona on liigassa todennäköisesti top kolmosessa, saattaa taas kerran voittaa Copan ja Mestareiden liigassa tulee noutaja aikaisin. Valverde on palauttanut keskikentän Barcelonan pelaamisen ytimeen ja lähestymistapa on tuottanut tulosta. Valverde on siis nostanut omalla onnistumisellaan odotuksia. Huonommalla saldolla tuskin kukaan vaatisi potkuja ja vaan kehuisi hyvästä kaudesta kaaottisen alun jälkeen. Nyt kausi on ollut Rooman iltaan saakka fantastinen, joten yhden tappion vuoksi vaan valmentaja luiskaan ja uutta tilalle.

Jos nyt kuitenkin annettaisiin toinen mahdollisuus tilanteessa, jossa Dembele pysyy ehjänä, Coutinho saa alle harjoituskauden ja on edustuskelpoinen Euroopassa ja Mina sekä ehkä vielä muutama muukin vähälle peliajalle jäänyt saa tilaisuutensa. Vielä jos kesällä tulisi muutama uusi pelaaja ja junnujen tilanteelle tehtäisiin jotain, niin ainakin lähtökohdiltaan edessä olisi normikausi. Kai nyt Valverdekin saa tilaisuuden oppia virheistään.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #2106 : 15.04.2018 klo 11:22:29

Eilen tuli voitto ja voittoputkiennätys siiryi yksin Barcelonalle.
Ketään ei vaan taida kiinnostaa.
chandlerbing

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wu-Tang Clan


Vastaus #2107 : 15.04.2018 klo 11:36:14

Eilen tuli voitto ja voittoputkiennätys siiryi yksin Barcelonalle.
Ketään ei vaan taida kiinnostaa.

Rapakausi. Viimeinen kiima meni tiistaina, liiga pelattu, Yerry katsomossa (jossa ei muita juuri ollutkaan), tämän kauden paidat aika rumat, Valverde ei hymyile, Suarez läski...

Ensi syksynä sitten uusiks :)
nupe4ever

Poissa Poissa


Vastaus #2108 : 15.04.2018 klo 11:44:54

Yerry katsomossa (jossa ei muita juuri ollutkaan)

Loppukaudella Dembelettä ja Jerryä vaa kentälle. Demba ainakin kaipaa minuuttaja, toivottavasti Ernesto lukee tään.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, KyPa


Vastaus #2109 : 15.04.2018 klo 13:06:56

Viikolla tiukka vääntö Balaídosilla. Rotaatio ois ihan jees tuota Copan finaalia silmällä pitäen...
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #2110 : 15.04.2018 klo 13:12:30

Eilen tuli voitto ja voittoputkiennätys siiryi yksin Barcelonalle.
Ketään ei vaan taida kiinnostaa.
On kyllä hieman huvittavaa, että vaikka Barca voittaisi loput ottelut, niin ei silti kuin sivua piste-ennätystä.
Kai nyt Tupla, Clasico ja häviötön kausi kiinnostaisi, mutta en tiedä kuinka paljon.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #2111 : 15.04.2018 klo 13:29:46

Tappioton liigakausi, tuplamestaruus, voitto jäljellä olevasta El Clásicosta ja Messin uran viides Pichichi + Kultainen kenkä ovat erittäin kiinnostavia tavoitteita ja täysin saavutettavissa. Kun aika kuluu ja joukkue kannattajineen pääsee yli nolon puoleisesta ja kieltämättä järkyttävästä UCL-putoamisesta, saavat yllä olevat mahdolliset saavutukset aivan uudenlaista ansaitsemaansa arvostusta.

Sitähän ei käy kieltäminen, etteikö verivihollisen eli Real Madridin mahdollinen kolmas peräkkäinen UCL-mestaruus vaikuttaisi siihen, millä fiiliksillä Barcelonan kausi päättyy ja kuinka kirkkaasti edellä mainitut mahdolliset tittelit kauden päätyttyä näyttäytyvät. Eli toivotaan, että jokin kolmesta muusta UCL:ssa jatkossa olevasta joukkueesta onnistuu olemaan Valkoista joukkuetta parempi. En kuitenkaan laittaisi taloani pantiksi.
chandlerbing

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wu-Tang Clan


Vastaus #2112 : 15.04.2018 klo 15:01:35

On kyllä hieman huvittavaa, että vaikka Barca voittaisi loput ottelut, niin ei silti kuin sivua piste-ennätystä.
Kai nyt Tupla, Clasico ja häviötön kausi kiinnostaisi, mutta en tiedä kuinka paljon.

Tottakai, nuo ovat kaikki todella hienoja saavutuksia ja itsekin kirjoittelin aikaisemmin, että monella yksilöllä on paljon vielä pelattavaa ja todistettavaa matkalla kisajengiin, avariin tai jonkun muun seuran palkkalistoille.

Rooman vierailu kyllä löi vain ikävästi ilmat pihalle, mutta tätä yhtä peliä lukuunottamatta kausihan on ollut aika uskomatonkin jos pohtii mistä lähdettiin liikkeelle.

Eikä Aquel tai kukaan muukaan futiksen ystävä varmasti pistä pahakseen, jos Messi saapuu MM-skaboihin nälkäisenä ja levänneenä (Ernesto, pls).
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #2113 : 15.04.2018 klo 17:44:28

Eikä Aquel tai kukaan muukaan futiksen ystävä varmasti pistä pahakseen, jos Messi saapuu MM-skaboihin nälkäisenä ja levänneenä (Ernesto, pls).
UCL:sta putoaminen tarkoittanee sitä, että ykkösnyrkki avaa hyvin pitkälti kaikki jäljellä olevat pelit. Silti MM-kisoihin valmistautumisen kannalta UCL:sta putoaminen oli hyvä juttu. Viikkopelejä on kuitenkin enää kaksi. Toiseksi kausi päättyy 20.5., jonka jälkeen on nelisen viikkoa kisojen alkuun, eli aikaa palautumiseen ja valmistautumiseen on varsin hyvin.
chandlerbing

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Wu-Tang Clan


Vastaus #2114 : 15.04.2018 klo 21:43:25

UCL:sta putoaminen tarkoittanee sitä, että ykkösnyrkki avaa hyvin pitkälti kaikki jäljellä olevat pelit. Silti MM-kisoihin valmistautumisen kannalta UCL:sta putoaminen oli hyvä juttu. Viikkopelejä on kuitenkin enää kaksi. Toiseksi kausi päättyy 20.5., jonka jälkeen on nelisen viikkoa kisojen alkuun, eli aikaa palautumiseen ja valmistautumiseen on varsin hyvin.

Tämä on hyvin totta. Jollain perverssillä tavalla haluaisin kuitenkin nähdä Messittömän Barcelonan ainakin muutamassa pelissä loppukaudella. Coutinhon ja Dembelen olisi mielestäni hyvä saada mahdollisimman paljon myös pelejä, joissa heidän on otettava tahtipuikko itselleen. Samaan malliin kuin Neymar ja Suarez pari vuotta sitten Leon ollessa telakalla.

Koska jossain vaiheessa vallanvaidon on tapahduttava, ja Coutinho alkaa olemaan siinä iässä, että nyt olisi hyvä hetki käydä tuumasta toimeen. Tähän mennessä ollut vähän tukkoista, toki kyvyt nyt näkee sokea kanakin madridistakin.

Enkä tarkoita, että nyt yhtäkkiä ruvetaan siirtämään Messiä pois, tai että nyt näissä loppukauden peleissä mitään dramaattista hierarkian muutosta tapahtuisi. Dembele tarkastellaan uudelleen neljän vuoden päästä, mutta Coutinholla varsinkin alkaa olemaan ne viimeisen stepin ottamisen hetket käsillä pikkuhiljaa (ensi kaudella). Iniestan lähtiessä varsinkin.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2018 klo 21:46:07 kirjoittanut chandlerbing »
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #2115 : 16.04.2018 klo 18:49:10

Iniestan lähtiessä varsinkin.

Marcan mukaan Iniesta lähtee Kiinaan markkinoimaan viiniään? Kai tuo Barcelonasta lähtö on ollut avoin salaisuus jo jonkin aikaa, mutta Kiinasta en muista aiemmin sen kummemmin lukeneeni todennäköisenä kohteena.
Mendes

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Rakastan kaikkia.


Vastaus #2116 : 16.04.2018 klo 20:03:43

Marcan mukaan Iniesta lähtee Kiinaan markkinoimaan viiniään? Kai tuo Barcelonasta lähtö on ollut avoin salaisuus jo jonkin aikaa, mutta Kiinasta en muista aiemmin sen kummemmin lukeneeni todennäköisenä kohteena.

Eihän Iniestan kohdalla muusta olla puhuttukaan, kuin Kiinaan lähdöstä tai Barcelonassa jatkamisesta uran loppuun saakka.
weller00

Poissa Poissa


Vastaus #2117 : 16.04.2018 klo 22:12:39

Eikös Iniestan kohdalla ole puhuttu hyvin rahakkaasta siirrosta Tianjiniin?

Kun Iniesta on nyt Roma-ottelun jälkimainingeissa ilmoittanut että on oman päätöksensä tehnyt, kovin paljon en laittaisi likoon jäämisen puolesta. Hienoja otteita on tälläkin kaudella esittänyt, iso ikävä tulee vaikka juuri nyt voi olla oikea aika nostaa kytkintä. Onneksi Coutinho on alkanut pikkuhiljaa pääsemään sisään joukkueeseen.
Jinete

Poissa Poissa


Vastaus #2118 : 17.04.2018 klo 06:45:00

Eihän Iniestan kohdalla muusta olla puhuttukaan, kuin Kiinaan lähdöstä tai Barcelonassa jatkamisesta uran loppuun saakka.

MLS oli kyllä tapetilla ainakin viime kesänä, sen jälkeen tullut vähemmän seurattua.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #2119 : 17.04.2018 klo 11:29:59

Iniesta lähtee kuluvan kauden päätteeksi. Tämän voi päätellä mediasta rivien välistä ja välillä suoraan riveiltäkin, miehen elkeistä ja osittain myös otteista. Surullista, erään aikakauden loppu, mutta kaikki hyvä päättyy aikanaan. Don Andrés on yksi aikamme suurimmista pelaajista - isojen pelien mies. Iniestan poistuminen takavasemmalle tarkoittaa sitä, että Messistä tulee kapteeni uransa viimeisiksi vuosiksi Barcelonassa. Iniestan vääjäämätön lähtö tarkoittaa myös sitä, että Messi on viimeinen seurassa vielä pelaava pelaaja, joka on ollut mukana Rijkaardin Barcelonan ajoilta lähtien.
Més que un club

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona, Ilves


Vastaus #2120 : 17.04.2018 klo 15:58:43

Tuosta Pepin dream teamista ja siitä sen absoluuttisesta huippukohdasta eli 2011 UCL-finaalista, jossa Barca avasi peräti seitsemällä La Masian kasvatilla on nyt tämän kauden jälkeen jäljellä enää kolme. Näistäkin Messillä ja Piquellä on jo 30 mittarissa ja Busquetsilla se tulee täyteen kesäkuussa. Yksi aikakausi on siis nyt loppumassa jo ihan tosissaan.

Antaa myös aika hyvää perspektiiviä näille UCL-pettymyksille, että kesken tämän valtavan vallanvaihdoksen on Barcelona kuitenkin kolmen viime kauden aikana ottanut 5/6 kotimaan pokaaleista kotiin, ja yksi UCL:kin on saatu napattua. Tällä kaudellakin vähintään La Liga on tippumassa taskuun ja Copa del Reyssäkin on edetty finaaliin asti, joten kriisistä puhumiset ja omatkin totaaliset meltdownit Pariisin, Torinon ja Rooman pelien jälkeen tuntuvat loppuen lopuksi aika naurettavilta.

Barcelona on UCL:ssä tuntunut vähän kaatavan itse itsensä. On hakattu päätä seinään tuolla Cruyffilaisella ajatusmallilla siitä kuinka on parempi hävitä omalla tyylillään kun voittaa ja luopua identiteetistään. Real Madridhan muuttaa pelitapaansa vastustajan mukaan UCL:ssä, mutta Barcelona haluaa pelata kuten Cruyffin ja Pepin Barcelona-joukkueet pelasivat ja pitää identiteetistään kiinni. Tähän ei vain yksinkertaisesti nykyinen ryhmä kykene Rakitic ja Sergi Roberto ovat hyviä pelaajia, mutta eivät kyllä ole lähelläkään Xavia ja Dani Alvesia, eikä Iniestalla ja kumppaneillakaan jalka enää nouse ihan samaan malliin kuin 2011. Tuolloin ei se Pepin ajan tiki-taka ihan samaan malliin toimi.

Nykyään tarvitaan myös aivan järjettömän kovaa leveyttä materiaaliin, että kolmesta pokaalista pystyy taistelemaan tosissaan. Barcelona on kahminut pokaaleita Espanjassa todella kovalla tahdilla, mutta UCL:ssä ollaan nyt jääty jo kolme kertaa puolivälieriin. Real Madridissakin se näkyy, sillä vaikka joukkue saattaa voittaa jo neljännen isokorvaisensa viiteen vuoteen, niin sinä aikana se ei ole pystynyt Espanjassa voittamaan kuin kaksi pokaalia ja uhkaa jäädä jo toisen kerran sen samaisen viiden vuoden aikana La Ligassa vasta kolmanneksi.

Joka tapauksessa Andresille aina Ylos ja isot saappaat tulee olemaan täytettävänä Coutinholla tai kenellä ikinä Don meinataankaan korvata.
Lord Bendtner

Poissa Poissa


Vastaus #2121 : 17.04.2018 klo 16:34:46

Ehkä tässä myös hieman 08-11 ajanjakso höystettyän Rijkaardin Barcan dominoinnilla ennen tuota ja MSN:n ilotulitus kaudelta 14-15 hieman hämärtävät reaaliteetteja. Toki Barcelona on yksi koko maailman suurimmista seuroista ja siinä mielessä pokaaleja tuleekin odottaa, mutta toisaalta ainoa joka on isossa kuvassa pystynyt Barcan haastamaan on ollut Real Madrid. Tuossa onkin sitten vastassa kaikkien aikojen menestynein seura, joka ei ole kohta viimeiseen kymmeneen kauteen pystynyt voittamaan oman liigansa kuin kaksi kertaa. Samassa ajassa Barca on tosiaan ottanut sen seitsemän mestaruutta. Tuota saavutusta voi laittaa perspektiiviin esimerkiksi sillä, että missään muussa Top5-liigassa ei ole seuraa, joka olisi ottanut enemmän mestaruuksia.

Tuo kevään 2011 Barcelona on kevään 2013 Bayernin ohella itselleni ja monelle muulle niitä kaikkien aikojen täydellisimpiä seurajoukkueita, joten ei mikään ihme, jos Barca-faneilla on yhäkin odotukset korkealla.
Mendes

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Rakastan kaikkia.


Vastaus #2122 : 17.04.2018 klo 23:08:20

Tänään 2-2 vaikeasta vieraspelistä Celtaa vastaan. Aika isolla rotaatiolla mentiin ja kyllähän se valitettavasti näkyikin. Toki 3p oli jo tulossa ennen Sergi Roberton oikeutettua punaista.

Hieman kaivertaa kylläkin Aspasin selkeä käsivirhe tasoitusmaalissa, mutta olivat numerot vähintään oikeutetut. Celta peliä enemmän vei.

Digne oli kyllä hukassa luvattoman monta kertaa, samoin Paulinho. Koko peliä en nähnyt, mutta sen minkä näin, niin ei Dembelestäkään liikaa iloa ollut.

Ylettyykö Espanjassa sarjapelistä saatu punainen myös cupin puolelle?
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #2123 : 18.04.2018 klo 07:21:47

Tänään 2-2 vaikeasta vieraspelistä Celtaa vastaan.

Dembelelle ja Pacolle maalit, Valverdelle taas lisää tietoa siitä kuinka "kakkosketju" pelaa.

Rijkaardin Barcan dominoinnilla ennen tuota

Rijkaardin Barcelona on toki tuhosi itse itsensä ja vaikka kentällä oli osin samoja pelaajia, niin Mestareiden Liigan voiton keväällä 2006 jälkeen meno oli todella surkeata. Muistetaan nyt, että Rijkaardin viimeisellä kaudella Barcelona oli liigassa kolmas ja suurin tähti baarissa. Tuota ennenhän Barcelona oli (Jineten ei tarvitse kommentoida kärjistystä ja yleistystä, taas) sellainen sympaattinen ajoittain menestyvä reppana. Rijkaardin aikana luotiin pohjia tulevalle ja niiden päällehän sitten Guardiola sekä Tata Martinon sekoilujen jälkeen Enrique rakensi tämän viimeisen kymmenen vuoden aikana tunnetun Barcelonan.

Yksi aikakausi on siis nyt loppumassa jo ihan tosissaan.

Valitettavasti näyttää siltä, että La Masian aikakausi loppui jo aikaisemmin.
Tokihan aina on kyse sattumasta eli osuuko tiettyyn sukupolveen minkä verran huippulahjakkuuksia ja erityisesti sattuma korostaa pelipaikkoja. Siitä huolimatta, niin onhan liigassa nähty täysi omien kasvattien kentällinen ja ML-finaalissa seitsemän huikea suoritus. Jotain on silloin tehty sattuman auttamiseksi myös ihan systemaattisen kehittämisen puolella. Nyt se on sitten hukattu.

Lainaus
On hakattu päätä seinään tuolla Cruyffilaisella ajatusmallilla siitä kuinka on parempi hävitä omalla tyylillään kun voittaa ja luopua identiteetistään.

Roomassa esitettyä peliä katsoessa Cruyff on kääntynyt haudassaan hyvin monta kertaa, joten tämän argumentin ostaminen on hyvin vaikeaa.

Lainaus
Tuolloin ei se Pepin ajan tiki-taka ihan samaan malliin toimi.

Varmaan sen takia tuon ajan pelaamisen hautaamisen aloitti jo Vilanova, lisää multaa päälle heitti Martino ja Enriquen Barcelonahan pisti pystyyn jo hautakiven. Suurina linjoina tietenkin pelaaminen on saman tyylistä, mutta jo Enriquen ja nyt Valverden Barcelona on aika kaukana Guardiolan joukkueesta. Ei tässä nyt mistään identiteetistä ole kiinni.

Lainaus
Real Madridissakin se näkyy, sillä vaikka joukkue saattaa voittaa jo neljännen isokorvaisensa viiteen vuoteen

Tosin tämä on yhtä mystistä kuin se, että Real Madridilla La Deciman jahtaaminen kesti yli kymmenen vuotta ja maksoi jopa miljardeja...

Jii

Poissa Poissa


Vastaus #2124 : 18.04.2018 klo 08:37:26

Kesällä voisi hommata sellaisen oikean pakin, ettei S. Roberton tarvitse tuolla pelata. Toki tämä voi olla Semedokin, mutta jotain pitää tapahtua kaverin pelissä ja kelvollinen backup pitää hommata joka tapauksessa.

 
Sivuja: 1 ... 84 [85] 86 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines