FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.12.2018 klo 13:03:31 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Vuoden Foorumisti 2018, Joulupata 2018, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 50 [51] 52 ... 122
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2017/18 - Hated, Adored, Never Ignored  (Luettu 669281 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ponsse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea, jokerit


Vastaus #1250 : 05.11.2017 klo 23:19:04

Ei sillä, että asialla lopputuloksen kannalta merkitystä olisi ollut, mutta oudouksutti silti Mourinhon sijainti Chelsean puolella kentälle tultaessa, ja kättelyt kotipenkin kanssa pelin päätyttyä.

Olkoot vaan yhteistä historiaa, mutta noin yleisesti työelämässä laulat sen lauluja joka leivän maksaa.

Niinhän Jose lauloikin. Ei se  mitään omaa ystävällisyyttään siellä seisonut, vaan pelasi omaa mediapeliään ManUn etua ajatellen.
niinon

Paikalla Paikalla


Vastaus #1251 : 06.11.2017 klo 08:39:49

Ensi kesänä sitten taas 200-300 miljoonalla se Griezmanni, Ramos ja pari laitapakkia. Uusi yritys. Ihan rehellisesti kyllähän toi peli on valmentajaan eikä materiaaliin kaatunut. Pelko omaan päähän tehtyyn maaliin on liian suuri.
Näin juuri. Mourinho on nyt saanut kaksi kesää hommata pelaajia seuraan, ja käyttänyt tuhottomasti rahaa, ja silti materiaali ei muka riitä. Onhan se silloin managerin vika, jos hommataan mikhin tasoisia turhakkeita. Monet muut hommaa paljon pienemmällä rahalla paljon laadukkaampia pelaajia. Eikä tuo materiaali nyt niin huono ole, että pitää potkia vaan pitkää palloa, ja vetäytyä jokaista vähänkin kovempaa jengiä vastaan suojelemaan omaa maalia.
Keynes

Paikalla Paikalla


Vastaus #1252 : 06.11.2017 klo 13:43:15

Tyypillistä Mourinhon joukkueen vieraspelaamista suoran kilpailijan kotona, eli rikkonaista, kurinalaista, riskitöntä ja tarkkaa puolustuksen kautta pelaamista. Oli siellä kuitenkin Rashfordilla ja Lukakulla varsin laadukkaat paikat iskeä, mutta ei kelvannut. Tällä pelaamisella Mourinhon ManU voittaa todennäköisemmin Cup-muotoisen kilpailun tai kilpailuja kuin sarjamuotoisen kilpailun etenkin, kun samassa sarjassa pelaa Pep Guardiolan Manchester City.

Aquelin viesti kierrostopicista kiteyttää varsin hyvin tämän hetken Unitedin. Varovainen pelitapa johtaa varsinkin kovissa vieraspeleissä tilanteeseen, jossa liian monen muuttujan tai osa-alueen pitäisi kääntyä Unitedille suosiolliseksi, jotta kolmesta tai jopa yhdestä pisteestä voisi haaveilla. Syvällä makaava paketti helpottaa toki oman maalin varjelemista ja varsin hyvin United onkin jopa isoissa otteluissa onnistunut puolustussuuntaan, mutta samalla paine on välillä käynyt melko kovaksi ja omat hyökkäykseen lähdöt ovat tuskallisen vaikeita kun riiston tai voitetun irtopallon jälkeen pitäisi oman boksin tuntumasta lähteä hyökkäykseen yhdeksän kenttäpelaajan ollessa alhaalla. Tällä kaavalla United ottaa yksinkertaisesti vastaan liikaa hyökkäyksiä  jotta voisi todeta pelin olevan joukkuueen hallinnassa. Mitä enemmän hyökkäyksiä otetaan vastaan, sen todennäköisemmäksi käy maaliin johtavat merkkausvirheet, sijoityumisvirheet, vastustajan hyvät yksilösuoritukset etc. Samalla pitäisi omista vähistä hyökkäyksistä onnistua usein väsyneenä iskemään kovalla prosentilla maaleja. Mourinho pyrkii kontrolloimaan otteluita antamalla pallonhallinta suosiolla vastustajalle pitäen heidät kuitenkin poissa hyvältä maalintekosektorilta. Samalla luotetaan siihen, että päästään riistojen jälkeen iskemään huonosti organisoitua puolustusta vastaan tai isketään erikoistilanteista tarvittavat maalit. Tämä on kuitenkin toistaiseksi United-aikana toiminut lähinnä junnuporukka-Ajaxia vastaan, kun taas muissa peleissä peli ei ole missään nimessä ollut Unitedin kontrollissa, vaan vastustaja on tiuhaan päässyt joko hyville paikoille tai vähintäänkin useasti erinomaisiin aihioihin.

Pogban puuttuminen on luonnollisesti merkittävä, mutta ei saisi missään nimessä johtaa nyt nähtyihin esityksiin. Samanlaisia Unitedin otteet kuitenkin olivat viime kaudellakin Pogban ollessa pelikuntoinen enkä siksi ainakaan itse usko, että peli olisi mitenkään merkittävästi erilaista Pogban kanssa.

Itse näen, että varovaisen ja oman maalin varjelemiseen keskittyvä lähestymistapa heijastuu eniten henkisellä tasolla. Jos omaa pleiä räätälöidään liikaa vastustajan mukaan ja keskitytään pääasiassa tappion välttämiseen, heijastuu se väkisinkin pelaajien rohkeuteen ja taitojen maksimaaliseen ulosmittaamiseen. Kantia ei ole aikoihin tällä palstalla näkynyt, mutta hänen usein käyttämä "jyräys"-termi on tässä kontekstissa hyvinkin relevantti. Unitedilta nähdään nykyään aniharvoin esityksiä, joissa otetaan pelejä haltuun väkipakolla ja lyödään vastustaja kanvesiin luomalla selkeitä maalipaikkoja liukuhihnalla. Sellaisia esityksiä, joissa pelaajista oikein huokuu itsevarmuus ja jossa ei jää kenellekään epäselvää etteikö voitto tulisi kotiin turvallisella marginaalilla.  Itse näen tämän johtuvan ennen kaikkea ison kuvan asennoitumisesta - ollaan jo Moyesin ajoilta toimittu kyläseuramaisesti vähän anteeksi pyydellen.
Pell33

Poissa Poissa


Vastaus #1253 : 06.11.2017 klo 15:56:37

Itse näen, että varovaisen ja oman maalin varjelemiseen keskittyvä lähestymistapa heijastuu eniten henkisellä tasolla. Jos omaa pleiä räätälöidään liikaa vastustajan mukaan ja keskitytään pääasiassa tappion välttämiseen, heijastuu se väkisinkin pelaajien rohkeuteen ja taitojen maksimaaliseen ulosmittaamiseen.

Kyllä se siltä näyttää, että liian suuret voimavarat suuntautuvat puolustamiseen samaan aikaan kun omat hyökkäykset kuolevat heppoisesti keskialueella vastustajan prässiin tai osoitteettomiin pitkiin syöttöihin ylös. Jatkuva pallon helppo menetys ja työläs takaisinsaanti on kertautunut viime peleissä turhan paljon. Unitedin pelin avaaminen ja hyökkäyksiin lähteminen vaikuttaa ideattomalta ja yhteispeli ontuu tai sitten vastustaja on vaan sen askeleen edellä kokoajan ja pakottaa pallollisiin virheisiin.

---

Chelsea on ollut pahavastus kotiluolassaan, eikä tämäkään vierailu ollut poikkeus. Sinällään peli oli tasaisempi kuin viime vierailu, jolloin kaikki meni perseelleen. Nyt se ei ehkä ainut vaan suurin pyllähdys puolustuksessa kostautui Moratan hienoon puskumaaliin. Ilmeisesti tuota Azpi-Morata kuviota ei tarpeeksi hyvin oltu käyty läpi Moun puheista huolimatta, kun Smalling lähtee ennemmin seuraamaan Bakayokon juoksua kuin jää pitämään Morataa. Phil Jonesin nousu keskikentälle on myös melko huonoa pelin lukua ja saman kaltainen tilanne taisi olla Stoke ottelussakin. Toki jälkikäteen täältä näppäimistön takaa on helppo moittia, mutta opittavaa löytyy tuosta kolmen topparin systeemistä. Paikkoja oli maaliinkin, mutta ei uppoa tässä formissa.

Jos jotain hyvää niin Josen mukaan joulukuuhun mennessä pitäisi olla sairaslistan tyhjä, jos sinne nyt ei uutta tulemista kukaan keksi tehdä. Ruuhkaviikkoihin siis pitäisi olla ratkaisuvoimaa olemassa ja pelaajia joita kierrättää.

Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #1254 : 06.11.2017 klo 18:10:29

Näin juuri. Mourinho on nyt saanut kaksi kesää hommata pelaajia seuraan, ja käyttänyt tuhottomasti rahaa, ja silti materiaali ei muka riitä. Onhan se silloin managerin vika, jos hommataan mikhin tasoisia turhakkeita. Monet muut hommaa paljon pienemmällä rahalla paljon laadukkaampia pelaajia. Eikä tuo materiaali nyt niin huono ole, että pitää potkia vaan pitkää palloa, ja vetäytyä jokaista vähänkin kovempaa jengiä vastaan suojelemaan omaa maalia.

Ikävä kyllä materiaali ei ihan riitä. Toiseksi se voi riittää ja toisenahan tässä ollaan. Cityn materiaali on selityksittä parempi kuin Manun. Vai onko joku eri mieltä? Ja kannattaa muistaa, että se rahan arvo on tässä viimeisen 10-15 vuoden aikana romahtanut kansainvälisessä jalkapallossa. Siellä on monia muitakin jotka satsaa isoja summia eikä vähiten öljyrahaa. Manu saattaa hyvinkin taas tuplata kulutuksensa tässä seuraavan 5-10 vuoden aikana, muttei se välttämättä tarkoita sitä, että suhteellinen kilpailukyky paranee esimerkiksi Cityyn tai PSG:hen nähden. Voi olla, että se jopa heikkenee. Johan tuo tänä kesänä nähtiin, että joku PSG on valmis tekemään ihan mitä tahansa vahvistaakseen joukkuettaan. Manu ei voi tähän leikkiin lähteä mukaan, joten valtavista summista huolimatta ollaan siirtomarkkinoilla jonkinlaisia altavastaajia. Varsinkaan kun Manchesterin vetovoima ei ole Pariisin, Barcelonan, Lontoon tai Madridin luokkaa.

Sanon edelleenkin, että Unitedilla on selkeitä puutteita joukkueessaan. Yksi on vaspa jonka pitäisi olla päivänselvä asia jokaiselle joukkuetta seuraavalle. Toinen on Pogban korvaaja jota ei yksinkertaisesti ole. Kolmas on se hyökkäyspään sateentekijä. Laidoilla ei ole tarpeeksi uhkaa. Ei tässä kaukana valmiista olla, eteenpäin ollaan vihdoin menty, mutta selkeästi ei kuitenkaan olla valmiita. Se on sitten eri asia kenen syy tämä on. Itse uskon, että a) otteet paranee ja b) Josen taktiikat muuttuu hieman hyökkäysvoittoisemmiksi siinä vaiheessa kun Pogba palaa ja joukkueesta löytyy edes yksi kk jonka vahvuudet ovat pelinrakentelussa eikä pelkästään puolustamisessa tai ravihevosena olemisessa. Ja oletan, että tämä tulee lopulta näkymään myös luoduissa maalipaikoissa sekä maalisarakkeessa.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 18:27:05 kirjoittanut Giggs82 »
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #1255 : 06.11.2017 klo 19:23:49

Joo, ei ManUn materiaali kokonaisuudessaan aivan Cityn tasoa ole, mutta on ManUnkin materiaalissa aika paljon myös maailmanluokan tavaraa. Nykyiselläään ManUlla on maailman paras veskari, Valencia on laitapakin tontilla aivan maailmanluokan tekijä tällä hetkellä, topparitkin pelaavat vähintäänkin hyvällä tasolla tällä hetkellä. Keskikentän keskellä Matic ja Pogba ovat rooleissaan aivan huipputekijöitä ja pidän myös Herreraa edelleen hyvänä pelaajana, Matic ja Herrera + Mikki ei vain ehkä ole se paras mahdollinen yhdistelmä. Lisäksi pelaa vasemmalle sitten Rashford tai Martial, niin kyllä siinä useimmat puolustajat ovat helisemässä, varsin Martialissa on mielestäni ns. x-factoria (vihaan sanaa), mutta menkööt. Monet sanoo, että kumpikaan ei ole perinteinen laituri, totta, mutta eipä näitiä periniteisiä laitureita käytä kaikki muutkaan maailman huippujengit. Ja sitten Lukakulla on mielestäni kaikki huippukärjen ominaisuuden, vaikka viime pelit ovat olleet vaikeita.

Vaikka eilen ManUlla ei ollut Pogbaa käytössä, niin kyllä oma mielipiteeni on se, ettei Mou edes yrittänyt ottaa parasta mahdollista irti joukkueesta. Jos minä olisin ManUn valmentaja, niin Mikki olisi jäänyt penkille ja laidoilla olisi pelannut Martial ja Rash ja samalla olisin nostanut Jonesin keskikentän pohjalle Maticin rinnalle ja Herreran hieman ylemmäs. Näillä liikkeillä uskon, että oltaisiin saatu Cesciä ja Hazardia pois pelistä ja samalla vastahyökkäyspeloite olisi ollut aivan toista.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #1256 : 06.11.2017 klo 19:48:00

Unitedin joukkue ei tosiaan ole yhtä valmis kuin Cityllä, jossa joukkuetta alettiin rakentaa Pepiä varten jo pari vuotta ennen miehen tuloa värväämällä Barcasta taustehenkilöitä ja Pep on luultavasti maailman ykkönen jos materiaali on sellainen kuin hän haluaa.

Mourinhon tullessa taas joukkueessa oli aika monta pelaajaa, joita Mourinho ei olisi itse hankkinut ja on varmasti edelleenkin. Tuo viime aikona nähty pelitapa johtuu poissaoloista, mutta näin ei varmaan tarvitsisi olla. Toisaalta Pogban, Fellainin ja Carrickin yhtäaikainen poissaolo jätti vaihtoehdot aika vähiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että Fellaini stunttasi Pogbaa erinomaisesti ennen loukkaantumistaan ja silloinkin Unitedin peli kulki aika mallikkaasti, tosin vastustajatkaan eivät olleet kaikista kovimpia. Näyttäisi siis, että Fellaini pystyy jollain tapaa paikkaamaan Pogbaa, mutta molempien poissaolo näkyy jo selvästi. Toisaalta, kuinka monta korvaajaa Pogballe pitäisi/voisi edes olla?

Mourinho sanoi kesällä, että United on kahden vuoden päässä Euroopan huipusta ja varmaan tuo on aika realistinen kommentti. City on paljon lähempänä ja kevät näyttää onko se siellä jo.
niinon

Paikalla Paikalla


Vastaus #1257 : 06.11.2017 klo 20:53:33

Valenciaa täällä hehkutetaan aina varauksetta, mutta omasta mielestä mies ei ole kyllä kaikkien hehkutusten arvoinen ollut tällä kaudella. Ylöspäin miehellä ei ole oikeastaan mitään annettavaa; ei pysty haastamaan ollenkaan, ja keskitykset, joihin harvemmin edes pääsee, on todella huonoja. Young toisella puolella on ylöspäin huomattavasti parempi. Puolustamisen Valencia on hoitanut kohtuu hyvin, mutta kyllä ylöpäin pelaamisen pitäisi olla aika paljon parempaa, että ansaitsisi nuo kaikki kehut. Jos vasemmalle halutaan uutta pakkia, niin eipä tuo oikean pakin paikkakaan missään huipputikissä ole. Minusta tuo laitapelaamisen huono taso johtuu enenmmän laitapakkien huonosta ylöspäin pelaamisesta, kuin esim. Rasfordin tai Martialin tasosta laidalla.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #1258 : 06.11.2017 klo 21:16:57

Erittäin hyviä kommentteja edellä useammalta nikiltä. Otetaan nyt pariin kohtaan hieman kantaa

Nämä rahan kylvämisargumentit voi jättää omaan arvoonsa. Giggs82 tiivisti tämän edellä erittäin hyvin, kyse on nimenomaan suhteellisesta kilpailukyvystä niihin nähden joiden kanssa Unitedin pitäisi kilpailla.
Olipa vaisu esitys punaisilta, jos unohdetaan alun 15min ja lopusta sen 5min. Kyllä tää peli hävittiin ihan pelaajien tasossa, jos mietitään kaksinkamppailuja: Herrera vs Bakayoko, Matic vs Kante, Fabregas vs Mikhitaryan, Morata vs Lukaku ja Rashford vs Hazard. Niin vaikeaa on voittaa ottelua, jos noista kaksinkamppailuista ei voiteta yhtäkään selvästi.
Haluan tähän sellaisen merkinnän, että eilisen pelin lisäksi, niin ihan lähtökohtaisesti United on alakynnessä myös näissä pareissa. Eli sikäli materiaali ”ei riitä”. Itse asiassa noista tällä hetkellä vahvimmilla United taitaa olla ensimmäisessä parissa. :o

Pogban puuttuminen on luonnollisesti merkittävä, mutta ei saisi missään nimessä johtaa nyt nähtyihin esityksiin. Samanlaisia Unitedin otteet kuitenkin olivat viime kaudellakin Pogban ollessa pelikuntoinen enkä siksi ainakaan itse usko, että peli olisi mitenkään merkittävästi erilaista Pogban kanssa.

Itse näen, että varovaisen ja oman maalin varjelemiseen keskittyvä lähestymistapa heijastuu eniten henkisellä tasolla. Jos omaa pleiä räätälöidään liikaa vastustajan mukaan ja keskitytään pääasiassa tappion välttämiseen, heijastuu se väkisinkin pelaajien rohkeuteen ja taitojen maksimaaliseen ulosmittaamiseen. Kantia ei ole aikoihin tällä palstalla näkynyt, mutta hänen usein käyttämä "jyräys"-termi on tässä kontekstissa hyvinkin relevantti. Unitedilta nähdään nykyään aniharvoin esityksiä, joissa otetaan pelejä haltuun väkipakolla ja lyödään vastustaja kanvesiin luomalla selkeitä maalipaikkoja liukuhihnalla. Sellaisia esityksiä, joissa pelaajista oikein huokuu itsevarmuus ja jossa ei jää kenellekään epäselvää etteikö voitto tulisi kotiin turvallisella marginaalilla.  Itse näen tämän johtuvan ennen kaikkea ison kuvan asennoitumisesta - ollaan jo Moyesin ajoilta toimittu kyläseuramaisesti vähän anteeksi pyydellen.
Juuri näin. Ensinnäkin allekirjoitan, että Pogban parantavaa vaikutusta liioitellaan liikaa.

Jälkimmäisestä myös samoilla linjoilla. Tämä jatkuva taktisen formaation vaihtaminen kuvaa minusta osaltaan juuri tätä eli jonkinlaista alemmuskompleksia. Miksi United ei voisi olla eturintamassa nimenomaan tuomassa jotain uutta eikä apinoimalla jotain olemassaolevaa ja jatkuvasti reagoimalla vastustajan pelaamiseen? Ja nimenomaan tätä vastustajan kunnon alistamista pitäisi nähdä paljon enemmän. Toki parannusta on tapahtunut Old Traffordilla tällä kaudella, mutta samalla myöhemmät näytöt kauden aikana ovat alleviivanneet että ne 4-0-voitot eivät varsinaisesti ole osoittautuneet kohentuneen laajamittaisen hyökkäyspelin tuotteeksi vaan lähinnä loppuhetkien "lisärokotuksiksi".

Ok, on syytä myös todeta, että edelliseen vastaus on pitkälti Mourinho. Hän ei ole varsinaisesti mikään innovaattori.

Kyllä se siltä näyttää, että liian suuret voimavarat suuntautuvat puolustamiseen samaan aikaan kun omat hyökkäykset kuolevat heppoisesti keskialueella vastustajan prässiin tai osoitteettomiin pitkiin syöttöihin ylös. Jatkuva pallon helppo menetys ja työläs takaisinsaanti on kertautunut viime peleissä turhan paljon. Unitedin pelin avaaminen ja hyökkäyksiin lähteminen vaikuttaa ideattomalta ja yhteispeli ontuu tai sitten vastustaja on vaan sen askeleen edellä kokoajan ja pakottaa pallollisiin virheisiin.

Chelsea on ollut pahavastus kotiluolassaan, eikä tämäkään vierailu ollut poikkeus.
Tässä on myös erinomaisesti kiteytetty Unitedin hyökkäyspelin puutteiden näkyminen kotisohvalle.

Samalla on tosiaan muistettava, että tappio SB:llä ei ole mikään erikoisuus vaan paremminkin budjetoitu suoritus. Se että joku vetää sarjataulukon kärjessä reilun kymmenen peliä yhden kerran pistemenetyksellä, niin väistämättä siinä kaikki ovat jonkun etäisyyden päässä. Vaikka sillä ei olekaan väliä, niin en voi kirjoittaa, että Unitedin pitäisi ”taistella sijoista 2-4” kun tämän seuran dna on pelata mestaruudesta ja tätä alakuloa tässä suhteessa on jatkunut jo hyvän tovin.

Yksittäisistä pelaajista ja niihin liittyvistä kommenteista vielä pari kiteytystä:
1.   Fellainin rooli: Ok, on selvästi keskeinen juuri nyt, mutta samalla osoittaa Unitedin selvän jälkeenjääneisyyden. Ei mestarijoukkuetta rakenneta Fellainin varaan & roisk-pallon iskemiseen hänen päähänsä.
2.   Mkhitaryan: Hyvä, että kritiikki on nyt löytänyt hänetkin. Muna-kana-ongelma tässä tietysti osaltaan on, mutta kyllä kyseessä on sen verran verkkainen ja pehmeä pelaaja, että vaikea on isoa tulevaisuutta tässä seurassa nähdä. Kenen johdolla hänet ylipäätään hankittiin? Näissä isoissa otteluissa on koko 11 pelaajan paketin toimittava hyvin ryhmänä eikä tässä ole tilaa millekään surffareille. Ihmettelen mitä Mourinho hänessä näkee näitä koitoksia ajatellen.
3.   Vaikka Valencia ja Young pelasivat jälleen kelvollisesti, niin he eivät vaan oikein riitä näissä wingback-rooleissa. Uskallan olla tätä mieltä jopa Valesta: Hän ei ole aivan niin hyvä mitä jotkut kommentit antavat ymmärtää (tämä ei varsinaisesti ole mikään erityinen moite. Näköjään niinon ehti tässä välissä jo nostaa tätä samaa argumenttia esille). Tehot (näytöt niistä) näiltä molemmilta ovat sittenkin kyseenalaiset. Pikkuisen liikaa (Youngin tapauksessa erityisesti) tässä on kompromissia ilmassa, mikä koskee montaa muutakin osa-aluetta Unitedissa.

=====

Ja vielä näistä mukavista muistoista:
Joskus 90-luvun pulessavälissä tuli otettua videolle kaikki TV2:n Valioliigalähetysten alku- ja loppukoosteet, mutta eipä ole enää valitettavasti tallessa.
Ai että... Noi kun pystyisit vielä tarjoilemaan laajassa mitassa, niin en enää koskaan olisi eri mieltä kanssasi. :D Samaan tapaan on tullut kirottua omien arkistojen ylijyräykset tältä osin. Tässä olisi jollekin nohevammalle kunnon urosmehiläisen työn mentävä aukko täytettäväksi!

Joku yksittäinen pieni pätkä on jäljellä ehkäpä jostain vuodelta 97 kun Rönkä kertoo Becksin ja Victorian alkaneesta suhteesta. ”Itsepähän on Spice Girlsinsä valinnut” oli suurin piirtein analyysin tulos.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 22:45:13 kirjoittanut Henski »
Pell33

Poissa Poissa


Vastaus #1259 : 07.11.2017 klo 10:18:37

Unitedin joukkue ei tosiaan ole yhtä valmis kuin Cityllä, jossa joukkuetta alettiin rakentaa Pepiä varten jo pari vuotta ennen miehen tuloa värväämällä Barcasta taustehenkilöitä ja Pep on luultavasti maailman ykkönen jos materiaali on sellainen kuin hän haluaa.

Valmiustaso joukkueilla on tosiaan eritasolla ja nykyisillä formeilla tasoero tuntuu rusentavalta Cityn hyväksi. Cityssä on tehty määrätietosta työtä pitemmän aikaa, josta voi alkaa hedelmiä odottamaan kun taas punaisessa leirissä Post-Fergie on mennyt alennustilassa, jossa nyt Mourinho on saanut otettua suunnan eteenpäin. Joukkue on muuttunut todella paljon ja pelaaja rekrytoinneissa on pahoja epäonnistumisia kuten Memphis, Morgan, Luke Shaw ja Bastian, joista nyt kolmen ensimmäisen piti olla vastauksia olemassa oleviin puutoksiin.

Se miten itseajattelen jalkapallojoukkueen rakentamista ja sen jatkuvuutta, niin nyt joukkueen kantavat voimat ja selkäranka pitäisi olla niin Sir Alexin hankkimia jälleenrakennus palikoita. Tätä jälleenrakennusta ei tainnut ikinä tapahtua ja vaikka Fergie mestarijoukkueen jättikin seuraajalleen oli sen joukkueen viimeinen käyttöpäivä hyvinkin menossa ja se tuoreus loisti poissaolollaan. David Moyes teki mitä pystyi ja Van Gaal mitä osasi, mutta ei näiden kahden herran toimet ainakaan lähentäneet seuraavaan suuren pokaalin voittamista.

Mourinho sanoi kesällä, että United on kahden vuoden päässä Euroopan huipusta ja varmaan tuo on aika realistinen kommentti. City on paljon lähempänä ja kevät näyttää onko se siellä jo.

Paljon on vielä jälleenrakennusta edessä, mutta nykyinen runko on varmasti parin vuoden päästä makeimmillaan. Onhan se menestyminen nyttenkin mahdollista ja potentiaalia siihen on, mutta ehkä vielä liikaa tasapainoillaan täydellisen onnistumisen ja onnen kanssa kuin että rataspyörisi rutiininomaisesti huonollakin esityksellä.

Ok, on syytä myös todeta, että edelliseen vastaus on pitkälti Mourinho. Hän ei ole varsinaisesti mikään innovaattori.

Mourinho voisi olla sen verran innovaattori, että aputiimiinsa jonkun hyökkäyspelin spesialistin tuomaan uusia ajatuksia. Taktisella puolella eteenpäin menoon on varaa ja jotain on varmasti tehtävissä.

Yksittäisistä pelaajista ja niihin liittyvistä kommenteista vielä pari kiteytystä:
1.   Fellainin rooli: Ok, on selvästi keskeinen juuri nyt, mutta samalla osoittaa Unitedin selvän jälkeenjääneisyyden. Ei mestarijoukkuetta rakenneta Fellainin varaan & roisk-pallon iskemiseen hänen päähänsä.
2.   Mkhitaryan: Hyvä, että kritiikki on nyt löytänyt hänetkin. Muna-kana-ongelma tässä tietysti osaltaan on, mutta kyllä kyseessä on sen verran verkkainen ja pehmeä pelaaja, että vaikea on isoa tulevaisuutta tässä seurassa nähdä. Kenen johdolla hänet ylipäätään hankittiin? Näissä isoissa otteluissa on koko 11 pelaajan paketin toimittava hyvin ryhmänä eikä tässä ole tilaa millekään surffareille. Ihmettelen mitä Mourinho hänessä näkee näitä koitoksia ajatellen.
3.   Vaikka Valencia ja Young pelasivat jälleen kelvollisesti, niin he eivät vaan oikein riitä näissä wingback-rooleissa. Uskallan olla tätä mieltä jopa Valesta: Hän ei ole aivan niin hyvä mitä jotkut kommentit antavat ymmärtää (tämä ei varsinaisesti ole mikään erityinen moite. Näköjään niinon ehti tässä välissä jo nostaa tätä samaa argumenttia esille). Tehot (näytöt niistä) näiltä molemmilta ovat sittenkin kyseenalaiset. Pikkuisen liikaa (Youngin tapauksessa erityisesti) tässä on kompromissia ilmassa, mikä koskee montaa muutakin osa-aluetta Unitedissa..

1. Näkisin ettei Mourinhokaan pidä Fellainin roiskimista joukkueen ykköstrategiana kun kaikki on kunnossa kuin tapauskohtaisesti. Tämä taktiikka on toki hyvä olla olemassa ja ikävä kyllä ainut mikä tällä hetkellä tuntuu toimivan etes jotenkin.

2. Mikki on mielestäni pelannut ihan ok, vaikka ei mitään olekaan saanut aikaan. En nyt häntä osaa bussin alle heittää kun ongelma ei kuitenkaan ole täysin hänessä. Käytännössä peli on mennyt Herraran ja Maticin auttamiseen keskikentän puolustamisessa ja joutuu kääntämään omia hyökkäyksiä pahimmillaan oman boxin rajalta. Hyökkäyspelaamisesta on pitkälti eväät syöty ja on ongelmissa vastustajan prässin kanssa kun kiinni isketään välittömästi. Syöttösuunnat on usein heikot ja palloa tulee jalkaan heikkoihin asemiin välillä kunnon kaverisyötöllä. Toki kun tilanne on tämä että mikki on tällä peluutuksella aikalailla vapaamatkustaja niin en usko että esimerkiksi Mctominay suoriutuisi huonommin ollen kuitenkin oikea keskikenttäpelaaja.

3. Valenciasta ja Youngista samaa mieltä. Valenciasta on tullut kyllä erinomainen puolustava pelaaja, mutta siihen se sitten jääkin. Hyökkäyksessä aika hyödytön ja helposti puolustajan takataskussa yksiulotteisuudellaan ja heikoilla keskityksillä. Juoksuun pitäisi pystyä aina pelaamaan Valencia hyökkäyssuuntaan ja tämä onnistuu jotenkin järkevästi ainoastaan Pogban pitkällä ristipallolla. En kyllä muista että näistä siltikään olisi kovin uhkaavaa tilannetta maalille syntynyt johtuen heikkoista kesoista.

Onko joku seurannut A. Perreiran esityksiä Valencian paidassa tarkemmin? Varmaan tämä kausi menee Espanjan lämmössä mutta olisiko ensikaudella jo viimein Matan roolissa oikealla laidalla.
Heinze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJ, FFM


Vastaus #1260 : 07.11.2017 klo 11:00:55

Täällä tuntuu nyt Valenciaa kritisoidessa unohtuvan, ettei kai laitapuolustajan tärkein tehtävä ole olla päättämässä noita hyökkäyksiä keskityksin. Hyökkäysuuntaan Valencia on aina pelattavissa, ei käytännössä koskaan hukkaa palloa ja monesti kykenee vieläpä syöttelemään eteenpäin, toisin kun vaikkapa Darmian. Lisäksi on mielestäni riittävän hyvä myös pienissä kombinaatiopeleissä laiturin kanssa. Tämä kaikki yhdistettynä tuohon fantastiseen fysiikkaan ja dynaamisuuteen, niin on vaikea ymmärtää kritiikkiä.

Jos puolustuslinjasta ongelmia halutaan etsiä, niin ehdottomasti kiinnittäisin katseeni tuohon topparien pallolliseen pelaamiseen. Esimerkiksi Baillyn avauspeli on pahimmillaan luokatonta, ja tämä on nyt korostunut oikein tuossa kolmen topparin linjassa. Smallingilla olisi mahdollisesti samat ongelmat, mikäli joutuisi pelaamaan tuota laitimmaista topparia. Lindelöfin oli varmasti tarkoitus olla jokin ratkaisu tähän ongelmaan.
« Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 11:03:51 kirjoittanut Heinze »
hoppana

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man United


Vastaus #1261 : 07.11.2017 klo 16:20:56

Olen aika pitkälti samaa mieltä Heinzen kanssa Valenciasta enkä ihan täysin ymmärrä kritiikkiä. Valencia kun on hyvä molempiin suuntiin (Young ei niinkään), lisäksi Valencia sopii sekä neljän linjaan että 3-5-2:sen systeemiin hyvin. Suurin ongelma Valenciassa minun mielestäni on ikä, hyviä pelivuosia ei taida olla enää jäljellä kuin muutama.

Vielä jos palaa tuohon Chelsea otteluun, jotenkin tuli kalkkunan aikainen jalkapallo mieleen. 3-5-2 tai mikä lie 3-4-1-1(?) jossa kukaan ei oikein tahdo tietävän mitä pitäisi tehdä. En tiedä voisiko tuon maalinkin pistää siihen että ei oikein tiedetty kuka ottaa minkäkin ukon. Jossain vaiheessa muistaakseni sekä Bailly että Jones oli korkealla kentällä häiritsemässä Hazardia, miksi tähän tehtävään ei esimerkiksi pistetty Herreraa kuten kevään ottelussa?
Aina kun näen 3-5-2 lähden matsia seuraamaan yhtä pelonsekaisin tuntein kuin jos Michael Oliver on oikeudenjakajana, pysyvät traumat molemmista.  
« Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 16:24:18 kirjoittanut hoppana »
niinon

Paikalla Paikalla


Vastaus #1262 : 07.11.2017 klo 16:58:31

Olen aika pitkälti samaa mieltä Heinzen kanssa Valenciasta enkä ihan täysin ymmärrä kritiikkiä. Valencia kun on hyvä molempiin suuntiin (Young ei niinkään), lisäksi Valencia sopii sekä neljän linjaan että 3-5-2:sen systeemiin hyvin. Suurin ongelma Valenciassa minun mielestäni on ikä, hyviä pelivuosia ei taida olla enää jäljellä kuin muutama.
Jos nyt yhtään olet matseja katsonut, niin ylöspäinhän tuo on ollut aivan turisti. syöttää aina sivulle tai alaspäin kun pakki tulee peittämään. Ei käytännössä järjestä yhtään tilannetta. En ymmärrä miten tuota voi sanoa hyväksi pelaajaksi hyökkäyssuuntaan.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #1263 : 07.11.2017 klo 19:01:04

Valencia on hyvä nousemaan, mutta huono keskittämään. Ollut aina ja varmaan tulee myös aina olemaan. Jaksaa kyllä painaa, mutta se viimeinen silaus puuttuu. Laitapakille olisi hyvä jos saisi sen nousun jälkeen myös rakennettua paikkoja boksiin. Silti Valencian laita on vaarallisempi kuin mitä vasemman pakin tontilta usein aikaan saadaan. Ja tämä on yksi Unitedin ongelmista. Ei laitapakille riitä pelkästään se, että osaa puolustaa. Kyllähän joku hyvän päivän Dani Alves tuo hurjasti apuja myös hyökkäyspäähän.
Valonheitin

Paikalla Paikalla


Vastaus #1264 : 07.11.2017 klo 19:44:26

Valencia on nykyään kyvytön ohittamaan pelaajia, mikä tekee nousuista aika turhia. Lisäksi Valencialla on paha tapa valua muita alemmaksi, mikä avaa paitsioansan turhan helposti.

Muuten ihan mies paikallaan.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1265 : 07.11.2017 klo 21:39:42

Valencia on nykyään kyvytön ohittamaan pelaajia, mikä tekee nousuista aika turhia. Lisäksi Valencialla on paha tapa valua muita alemmaksi, mikä avaa paitsioansan turhan helposti.


Branislav Ivanovic. Muorille aika tutunoloinen vaihtoehto ja takuulla ensimmäinen nimi kokoonpanossa siis Valencia. Tekee mitä käsketään eikä jurota valmentajalle vastaan.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #1266 : 07.11.2017 klo 22:01:55

Valmiustaso joukkueilla on tosiaan eritasolla ja nykyisillä formeilla tasoero tuntuu rusentavalta Cityn hyväksi. Cityssä on tehty määrätietosta työtä pitemmän aikaa, josta voi alkaa hedelmiä odottamaan kun taas punaisessa leirissä Post-Fergie on mennyt alennustilassa, jossa nyt Mourinho on saanut otettua suunnan eteenpäin. Joukkue on muuttunut todella paljon ja pelaaja rekrytoinneissa on pahoja epäonnistumisia kuten Memphis, Morgan, Luke Shaw ja Bastian, joista nyt kolmen ensimmäisen piti olla vastauksia olemassa oleviin puutoksiin.
No joo, onhan siellä tehty joo määrätietoisemmin hommia kuin monesti aiemmin. Toisaalta jos ihan pelaajakohtaisesti katsotaan, niin olihan Unitedin jengikin esim. Chelssiä vastaan ihan "pitkäjänteinen". Ihan sieltä Moyesin ajoista alkaen merkittävällä van Gaal sekoitukselle kuoritettuna.

Ja "aina" valitetaan tästä SAF:n loppuvaiheesta. Joku voisi iskeä puukkoa lisää selkään ja todeta että ihan avainpelaajia sieltä on jäänyt nykykokoonpanoonkin. DDG:n lisäksi, viikosta toiseen, Smalling, Jones, Young ja Valencia siellä yhä vaan ovat avauksessa ja voittavat mestaruuksia... eiku...

Muuten ihan mies paikallaan.
Jep, jälleen saatiin otettua ylimääräiset hypet pois yhdeltä pelaajalta. On tässä topikissa vielä toivoa jäljellä. Ylos

Tekee mitä käsketään eikä jurota valmentajalle vastaan.
Mites toi Sunderland eli tuttavallisemmin mini-manu muutaman vuoden takaa? Pitäisikö pelastusrengasta alkaa jo heittämään? Vai alkaisiko olla Keanon paluun paikka ja paluu voittojen tielle?
« Viimeksi muokattu: 07.11.2017 klo 22:06:48 kirjoittanut Henski »
Beth

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #MouOut


Vastaus #1267 : 07.11.2017 klo 23:38:24

On se laitapuolustajan ylöspäin pelaaminen muutakin kuin keskittämistä ja ohituksia. Valencian vahvuus on atleettisuus, jonka ansiosta tuolta ei saa palloa tekemälläkään pois ja kaksinkamppailut hoituu komeasti. Tästä syystä jo van Gaalin ajoista lähtien ecuadorilaista on käytetty isona aseena pelinrakentelussa. Etenkin Rautatulppaanin aikana hyökkäykset käynnistyivät todella usein niin, että de Gea ampui pallon kohti Valenciaa, joka todella kovalla prosentilla voitti sen joukkueelleen.

Nykyäänkin Unitedin hitaat hyökkäykset tulivat juuri Valencian ansiosta enemmän oikeaa kaistaa pitkin. Häneltä onnistuu hyvät seinäpelit ahtaassa tilassa ja juurikin se on iso valttikortti, ettei palloa anneta vastustajalle, vaan vaikka mielummin pelataan se alas tai sivulle. Kun pitää lähteä takaisin omaan päähän, ei Valencia laista velvoitteistaan, vaan taistelee aina itsenä omalle tontille ja on hyvin harvoin myöhässä.

Yksijalkaisuuden takia peli menee melko paljon kiskoja pitkin menemiseksi ja ajot keskustaan ovat harvassa. Ratkaisukyvyssä ja keskityksissä on omat isot puutteensa ja siksi onkin parempi, että ecuadorilaisen pelipaikka on puolustaja eikä laitalinkki. Jos nuo heikkoudet eivät olisi olemassa, olsii Valencia varmaan maailman paras laitapuolustaja.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1268 : 08.11.2017 klo 02:05:09

Mites toi Sunderland eli tuttavallisemmin mini-manu muutaman vuoden takaa? Pitäisikö pelastusrengasta alkaa jo heittämään? Vai alkaisiko olla Keanon paluun paikka ja paluu voittojen tielle?

Tilanne on oikeastaan sama kuin viime vuonna, keskikenttä ja puolustuksen keskusta ovat täysin kykenemättömiä pelaamaan palloa ylöspäin. Kaikki lepää Aiden McGeadyn harteilla, laadukkaita maalipaikkoja tulee aivan liian vähän. Grabban, 8 maalia, tekee kärjessä sen mitä pystyy ja ilman miestä maalinteko onkin liian vaikeaa. Ei voi hirveästi vaatia, jos McNair pelaa kympissä ja keskellä kaksikko Catts + Gibson. En usko, että Keane saisi tuossa mitään aikaan, toki jos räjäyttäisi tuon 5 pelaajaa taivaan tuuliin niin.....kymppi+kk+molemmat topparit....odotetun vaikeaa on Sunderlandilla. Ainoa voitto tuli 14 kiekkaa sitten.

Näin OT:na.

Valonheitin

Paikalla Paikalla


Vastaus #1269 : 08.11.2017 klo 06:33:05

Jep, jälleen saatiin otettua ylimääräiset hypet pois yhdeltä pelaajalta. On tässä topikissa vielä toivoa jäljellä. Ylos

Oikeastaan kuulun Valencian faniryhmään, mutta hyökkäyspään ongelmat on toki kaikkien nähtävissä. Tooisaalta Valencia sitoo jatkuvalla liikkeellään vastustajalta 1-2 laitapelaajaa ja lisäksi pitää hyvin pelin leveänä. Tottenhamia vastaan taklasi vielä komeasti Youngia hiillostaneen Allin täysin pimentoon.
eturivi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United


Vastaus #1270 : 08.11.2017 klo 21:57:08

Hyvää keskustelua. Aika lailla Giggs82:n kanssa samoilla linjoilla siitä, että avaus ei tällä hetkellä riitä tappelemaan mestaruudesta.

Näistä voi toki aika olla montaa mieltä, mutta alla neljän kovimman kuvitteelliset 4-3-3 kokoonpanot pelipaikoittain paremmuusjärjestyksessä. Kaikki toki pelaavat vähän eri ryhmityksillä jne.

De Gea / Courtois / Lloris / Ederson

Walker / Azpi / Valencia / Aurier
Otamendi / Alderweireld / Cahill / Smalling
Bailly / Luiz / Vertonghen / Stones
Rose / Alonso / Young / Delph

Kante / Fernandinho / Dier / Matic
Pogba / de Bruyne / Fabregas / Winks
Silva / Bakayoko / Herrera / Sissoko

Hazard / Eriksen / Sane / Rashford
Alli / Sterling / Mikhi / Pedro
Kane / Aguero / Lukaku / Morata

ManU "voittaa" näistä 3, City 2, Chelsea 2 ja Spurs 3. ManU puolestaan "häviää" 3, City 3, Chelsea 1 ja Spurs 3. Saisihan noista luvuista ihan erilaisetkin ja sinällään turhanpäiväistä pyörittelyä..
hiljaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KaVo, Spurs


Vastaus #1271 : 09.11.2017 klo 11:04:34

Vertonghen on kylläkin heittämällä liigan paras toppari. Ei mulla muuta.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #1272 : 09.11.2017 klo 14:50:16

Itse en sementoisi noista kuin De Gean, Kanten ja Hazardin sekä ehkä Silvan. Muista voidaan keskustella, mielipiteitä löytyy varmasti suuntaan jos toiseen eikä minkäänlaista yhteisymmärystä lopulta löydetä.
Sivuraja#11

Poissa Poissa


Vastaus #1273 : 11.11.2017 klo 00:06:04


De Gea / Courtois / Lloris / Ederson

Walker / Azpi / Valencia / Aurier
Otamendi / Alderweireld / Cahill / Smalling
Bailly / Luiz / Vertonghen / Stones
Rose / Alonso / Young / Delph

Kante / Fernandinho / Dier / Matic
Pogba / de Bruyne / Fabregas / Winks
Silva / Bakayoko / Herrera / Sissoko

Hazard / Eriksen / Sane / Rashford
Alli / Sterling / Mikhi / Pedro
Kane / Aguero / Lukaku / Morata

Ei todellakaan Pogba ole de Bruyneä parempi.
Myös Pedro ja Morata mielestäni väärillä paikoilla.

Olen kyllä sitä mieltä, vaikka Cityllä on parempi rosteri, että ManU:n jengi kyllä riittää mestaruuteen, kunhan Pogba, Zlatan & co. on pelikunnossa. Itse olen enemmän huolissaan Unitedin kannalta valmennuksesta. Puolustamalla ei millään riitä pisteet Cityä vastaan, mutta jos Mou vihdoin onnistuisi hyökkäyspäässä taikomaan jotain, ManU on varmasti kovin haastaja.
GGA

Paikalla Paikalla


Vastaus #1274 : 11.11.2017 klo 00:44:47

Mestari Southgate löi Jonesin suoraan avaukseen hieman kireän reiden kanssa ja näin siinä sitten kävi..

 
Sivuja: 1 ... 50 [51] 52 ... 122
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines