FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.12.2018 klo 10:03:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Vuoden Foorumisti 2018, Joulupata 2018, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 57 [58] 59 ... 122
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2017/18 - Hated, Adored, Never Ignored  (Luettu 669086 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Jyrb

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi, Chelsea


Vastaus #1425 : 04.12.2017 klo 15:59:43

United napannut PSG:n junnuista uuden keskikenttäpelaajan Aliou Traorén. Onko kellään mitään tietoa pelaajasta? Uusi Pogba?
Junnukoutsi Kieran McKenna:
Lainaus
He’s a nice man and his English is improving. He’s settling in well with the boys and has taken to the club really well.’

Ei ilmeisesti.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #1426 : 04.12.2017 klo 18:04:54

En olisi täysin vastaan toki, mutta eipä tuo välttämättä tosiaan mikään kummoinen hankinta olisi, eikä veisi joukkuetta eteenpäin.

En sano, että Özil olisi juuri se palanen jota eniten tarvitaan, mutta tästä olen silti eri mieltä. Kuten sanoin, Özil on parempi kun Mata tai Mkhi. Parhaimmillaan maailmanluokkaa. Kyllä Manu olisi parempi joukkue Özilin kanssa kuin häntä ilman. Özilillä on kuitenkin sellaista erikoisosaamista mitä tästä joukkueesta ei liikaa löydy. Lisäksi on Joselle tuttu pelaaja joten voisi olettaa, että Jose tietää miten hänestä saa parhaan irti. Ilmaisella siirrolla jos tulisi niin ei oikein mitään syytä kieltäytyä. Isosta palkasta huolimatta lähinnä low risk, high reward.

e. Toisekseen, pitää joukkueessa sitä luksustakin olla. Ei näillä Herreroilla sun muilla ravureilla yksin mitään voiteta. Yleinen taitotaso on yksi osa-alue jossa Manu on mm. Cityä ja Euroopan absoluuttisia huippuja jäljessä. Sitä silmällä pitäen joku Özil olisi ainakin pieni askel eteenpäin. Ja on helppo todeta, että vielä Özilin jälkeenkään taitotaso ei olisi vaadittavalla tasolla vaan esimerkiksi vaspan tontille tarvittaisiin joku selkeä vahvistus. Itse toivon, että lähiaikoina satsataan nimenomaan siihen taitotasoon eikä niihin työhevosiin joiden ainoa vahvuus on juokseminen. Esimerkiksi PSG:ssä on selkeästi tajuttu se mitä tarvitaan jotta se viimeinen askel pystytään ottamaan. Alku on ainakin lupaava. Itselleni futis on ensisijaisesti taitolaji. Jos se ei riitä niin pelkkä tahto ja työmoraali ei auta. Toki niitäkin on hyvä olla olemassa, mutta taito ensin.
« Viimeksi muokattu: 04.12.2017 klo 18:20:40 kirjoittanut Giggs82 »
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #1427 : 04.12.2017 klo 19:23:43

Nyt United ei missään vaiheessa saanut keskikenttää haltuunsa, eikä tasapainoa löytynyt. Opittavaa siis jäi.
Mitä tarkoitetaan tässä "oppimisella". Minun analyysini on, että tätä ongelmaa ei ole korjattavissa pienillä säädöillä pelaajaprofiileista johtuen vaan kyse on todella siitä onko karkeasti kentällä kolme topparia vai kolme kk:n pelaajaa.

Noin vähän laajemmalla katsannolla on tosiaan ollut erittäin hienoa nähdä Youngin otteet. Tuli tuossa alkukaudesta näistä wingback viritelmistä jankuteltua ja siinä yhteydessä mainitsin nimenomaan Youngin mahdollisena ratkaisuna ongelmalliseen vasempaan laitaan. Uskoin toki miehen mahdollisuuksiin wingbackina, mutta onhan englantilainen kyllä ylittänyt ne odotukset heittämällä. Ehdottomasti parasta Youngia pitkään aikaan. Nyt Valencia ei ole ainoa puolustuksen pelaaja, josta on hyötyä ylöspäin ja näin United ei turhaan anna tasoitusta tällä osastolla.
Young on pelannut Youngin tasolla oikein hyvin viime aikoina. Selkeästi ottanut paikan avauksesta. Näin sen olla pitääkin: Pelaaja on ollut jo pitkään sivuraiteella mutta kampeaa sieltä takaisin ykkösriviin. Juuri päinvastaista kategoriaa ovat edustaneet monet viime vuosien hankinnat, jotka väläyttävät vain ajoittain ja sitten taannutaan palkkapussin kanssa ynnämuut-kategoriaan (esim. olihan se nyt melkosta että Mkhitaryan ei mahtunut edes penkille Arsua vastaan). Youngin tontilla vaihtoehdot herättävät toki kysymyksiä: Darmian suorittaa tasaisesti omalla tasollaan kun taas Shawsta ei selvästikään ole Unitediin ja maitojuna "Sotoniin" on saapunut raiteelle.

Pehmeähän myös Özil on, joten ilmaissiirrosta huolimatta palkkakuluiltaan kallis 29-vuotias olisi sellainen luksushankinta, joka ei mahdollisesti ratkaisisi mitään ongelmia kentän tasapainossa isoissa otteluissa. En olisi täysin vastaan toki, mutta eipä tuo välttämättä tosiaan mikään kummoinen hankinta olisi, eikä veisi joukkuetta eteenpäin.
Juuri näin. Suhtaudun myös penseästi tässä vaiheessa. Täsmällisesti minkä pelillisen ongelman hän ratkaisi?

Näitä muiden seurojen vuoden pelaajia on lapattu viime vuosina sisään ja kuinka moni heistä on lopulta noussut vielä korkeammalle tasolle, tai edes lähelle omaa parastaan, Unitedissa. RvP menee vielä Fergien ajan tiliin eli tarkoitan akselistoa Mata, Di Maria, Falcao, Mkhitaryan jne. Mainittakoon myös, että Zlatan on näyttänyt kehnolta ne muutamat minuutit tähän mennessä, mutta toki odottelemme vielä lisänäyttöjä ja huomioimme vammatapauksen.

Nyt minun nähdäkseni pitäisi miettiä paljon enemmän kohdehankintaa siihen muuhun palettiin nähden eikä mitään spekulatiivista epämääräistä upgradea yksittäiselle pelaajalle. On myös eri asia ostaa huippulaatua, tai todennäköistä huippupotentiaalia, pelaajan muodossa joka ei ole vielä voittanut juuri mitään verrattuna näihin kolmikymppisiin joilla on jo motivaation osalta kysymysmerkkejä ilmassa.

Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #1428 : 04.12.2017 klo 19:30:19

Itse toivon, että lähiaikoina satsataan nimenomaan siihen taitotasoon eikä niihin työhevosiin joiden ainoa vahvuus on juokseminen. Esimerkiksi PSG:ssä on selkeästi tajuttu se mitä tarvitaan jotta se viimeinen askel pystytään ottamaan. Alku on ainakin lupaava. Itselleni futis on ensisijaisesti taitolaji. Jos se ei riitä niin pelkkä tahto ja työmoraali ei auta. Toki niitäkin on hyvä olla olemassa, mutta taito ensin.

Sellaiset pelaajat eivät Unitedissa koskaan ole päässeet pelaamaan, joiden ainoa vahvuus on juokseminen. Taidolla ei tee mitään, jos on muuten lapanen. Tietysti paras olisi saada pelaajia, jotka ovat sekä taidoiltaan että henkisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa, mutta taidosta en enemmän varaa joustaa yksittäisten pelaajien kohdalla. Itse en Özilin tai nyky-Fabregasin kaltaista pelaajaa haluaisi Unitediin, vaan paljon mielummin katsoisin vaikka Fellainia tuossa. Fergusonin aikanahan nimen omaan se asenne teki Unitedista huipun, vaikka toki taitoakin oli runsaasti. Vaikkapa Young olivat tullessaan sellaisia puolilöysä taitopelaajia, mutta nyt Youngin profiili on täysin toinen, vaikka ei se taito minnekään ole hävinnyt. Pelityyli ja profiili ovat kuitenkin muuttuneet ja tämä näkyy esityksissä.
Kompaktipaketti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kane, Cisse, Macheda


Vastaus #1429 : 04.12.2017 klo 20:06:03

Itse en Özilin tai nyky-Fabregasin kaltaista pelaajaa haluaisi Unitediin, vaan paljon mielummin katsoisin vaikka Fellainia tuossa.

No nyt olen kaiken kuullut ja nähnyt ??? :D
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #1430 : 04.12.2017 klo 20:07:08

No nyt olen kaiken kuullut ja nähnyt ??? :D

Maticin kanssa kumpi tahansa noista keskikentälle, niin hyvä tulee...
Kompaktipaketti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kane, Cisse, Macheda


Vastaus #1431 : 04.12.2017 klo 20:13:24

Maticin kanssa kumpi tahansa noista keskikentälle, niin hyvä tulee...

Ihmeellinen kommentti, koska täällä on paljon puhuttu siitä miten Pogban ollessa pois keskikentältä pelinrakentaminen kusee pahemman kerran. Özil ja Fabregas on maailman luokkaa juuri tuossa pelinrakentajan roolissa mitä United mielestäni nimenomaan tarvitsee. Statsitkin sen jo kertoo. Fellaini on taas rikkova pelaaja/Mourinhon loppuminuuttien targetti.
Giggs82

Poissa Poissa


Vastaus #1432 : 04.12.2017 klo 20:25:22

Jos valitsee Fellainin ennen Öziliä niin ilmeisesti tarkoituksena ei ainakaan ole kuroa eroa umpeen Euroopan kärkeen nähden. Pikemminkin päinvastoin. Fellaini on ollut yllättävän hyvä tämän syksyn ja alkutalven, mutta eihän näillä Fellaineilla nyt sitä viimeistä askelta takaisin absoluuttiselle huipulle oteta. Sitä varten tarvitaan parempia jalkapalloilijoita.
niinon

Poissa Poissa


Vastaus #1433 : 04.12.2017 klo 20:29:19

Fabregas ja Özil ovat juuri sitä mitä mitä vähiten nyt tarvitaan; pehmeitä hölkkäilijöitä. Nyt jo vastaavan pelityylin Mata istuu filassa. Toivon todella, että mitään Öziliä ei raahata tuohon keskikentälle neppailemaan. Ei mielestäni ratkaise mitään ongelmaa.niinon

Poissa Poissa


Vastaus #1434 : 04.12.2017 klo 20:31:18

Maticin kanssa kumpi tahansa noista keskikentälle, niin hyvä tulee...
Ja tuohon pakko sanoa, että tämän kauden peleissä on kyllä huomannut, että Matic tarvitsee kavereiksi keskikentälle nopeita ja dynaamisia pelaajia, Fellainin ja jonkun Özilin kanssa ainakaan kahdestaan ei toimi.
Combine

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ManU


Vastaus #1435 : 04.12.2017 klo 20:31:26

Vai että Özil ja Pogba samaan aikaan KK:lle neppaileen ja vielä isoissa otteluissa? Siitähän tullaan ohi oikealta, vasemmalta, yli ja läpi. Ei auta paljon Matic yksinäisenä tasapainottavana pelaajana.
niinon

Poissa Poissa


Vastaus #1436 : 04.12.2017 klo 20:34:46

Vai että Özil ja Pogba samaan aikaan KK:lle neppaileen ja vielä isoissa otteluissa? Siitähän tullaan ohi oikealta, vasemmalta, yli ja läpi. Ei auta paljon Matic yksinäisenä tasapainottavana pelaajana.
Tämä juuri. Tuntuu vähän siltä, että katsooko jengi edes noita matseja? Keskikentän puolustaminen ollut ihan paskaa vähänkin kovempaa jengiä vastaan, kun Matic joutuu liian isoon ruutuun, eikä jalat riitä jos pelaa Pogban tai Fellainin kanssa kahdestaan keskellä. Siihen vielä joku Özil kävelemään. Huhuh.
Charly Kolbe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hadoken!


Vastaus #1437 : 04.12.2017 klo 22:04:39

En sano, että Özil olisi juuri se palanen jota eniten tarvitaan, mutta tästä olen silti eri mieltä. Kuten sanoin, Özil on parempi kun Mata tai Mkhi. Parhaimmillaan maailmanluokkaa. Kyllä Manu olisi parempi joukkue Özilin kanssa kuin häntä ilman. Özilillä on kuitenkin sellaista erikoisosaamista mitä tästä joukkueesta ei liikaa löydy.

Tässä on yksinkertaisesti vinha perä. Özil ei suoranaisesti ratkaisisi yhtään ongelmaa, mutta jos Mata, jonka sopimus muuten loppuu, olisi mahdollista korvata paremmalla bosman-Özilillä, niin vaikea perustella, miten tuo ei olisi EOM:ää. Toki allekirjoitusbonus sekä palkka- että agenttikulut ovat kymmeniä miljoonia, mutta voi miettiä, mitä vastaavantasoisen pelaajan ostaminen maksaisi.

Jos nyt ajatellaan hypoteettisesti vaikka Dele Allia, niin vaikka tuo vetäisi koko kauden yhtä vihkoon kuin tähänkin mennessä, ei Spurs myisi ikimaailmassa Allia ensi kesänä alle £100 miljoonan. Jos Alli sattuisi pelaamaan huikean kevätkauden, ei alle £120 miljoonan tarjousta kannattaisi edes tehdä. Päälle sitten tietysti agenttien palkkiot  (lue: voitelurahat), jotka kyllä liittyvät jokaiseen pelaakauppaan, vaikka ne nostetaan yleensä jalustalle vain Mino Raiolan yhteydessä.

Nyt minun nähdäkseni pitäisi miettiä paljon enemmän kohdehankintaa siihen muuhun palettiin nähden eikä mitään spekulatiivista epämääräistä upgradea yksittäiselle pelaajalle.

Näin se ehdottomasti onkin. Itselleni tulee mieleen useampikin nimi, joka täydentäisi hyvin Pogbaa ja Maticia keskikentän keskustassa. Ongelma vain on, että ne ns. suhteellisen varmat tapaukset pelaavat voittopuolisesti jo valmiiksi muissa huippuseuroissa eivätkä ole järin realistisesti irroitettavissa edes tähtitieteellisellä siirtosummalla.

En nyt haluaisi muuttaa ketjua miksikään "ketä pitää hankkia, ketä ei" -spelulaatioksi, koska tuo on v-mäisin osa kesän off-seasonia. Silti kiinnostaisi tietää, kuka voisi olla sellainen pelaaja, joka a) auttaisi Unitedia ottamaan seuraavan askeleen ja b) on realistisesti irroitettavissa nykyisestä seurastaan. Esim. Red Cafessa ihan liian monella on täysin epärealistinen käsitys siitä, mitkä pelaajat ovat oikeasti hankittavissa.

Kun tuota taustaa miettii, niin esim. juuri Özil ja Griezmann ovat suhteellisen helppoja tapauksia edellyttäen, että kiinnostusta pelata Unitedissa löytyy: toinen on bosman ja toisella on 100 miljoonan euron ulosostopykälä sopimuksessaan ensi kesänä. Vaikka tuo Griezmannin klausuuli nyt kuulostaa kovalta, uskallan väittää, että siirtosummat tulevat taas nousemaan uudelle tasolla, mikä näkyy siinä, että kohta pelkästä huippuotentiaalista saa pian maksaa tuon hinnan.

Edit. Ja tällä ei tarkoitettu, että Özil tai Griezmann olisi se täydentävä pelaaja stabiloimaan Pogbaa ja Maticia isoissa peleissä, vaan molemmat esimerkkejä niistä harvoista huippupelaajista, joiden hankkiminen on suhteellisen yksinkertaista.
« Viimeksi muokattu: 04.12.2017 klo 22:17:53 kirjoittanut Charly Kolbe »
Kompaktipaketti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kane, Cisse, Macheda


Vastaus #1438 : 05.12.2017 klo 11:29:19

Nyt kun Özilin nimi ollaan nostettu isommin esiin niin eihän häntä kannattaisi välttämättä tunkea Pogban ja Maticin kanssa keskikentän keskustaan. Hän menisi "laidalla" eli yläkolmikossa ns. kymppipelaajana, jossa Matakin on paljon pelannut. Eikös Mourinhokin joskus sanonut, ettei ole peluuttanut Rashfordia ja Martialia paljoa Lukakun alapuolella, koska ovat liian samanlaisia pelaajia. Özil toisi tähän pelinrakennuspuolelle paljon uutta ja päivitetyn version Matasta.
Utelias Vili

Poissa Poissa


Vastaus #1439 : 05.12.2017 klo 11:41:07

Kun Henski on pari kertaa nostanut omaa häntäänsä, niin nostan rehdisti käden pystyyn virheen merkiksi ja myönnän, että taisin mennä metsään Baillyn lasisuuden puolustelun kanssa.

edit: Jos keskikentällle ollaan hommaamassa jotain, niin koko rahalla Savicia
« Viimeksi muokattu: 05.12.2017 klo 11:43:46 kirjoittanut Utelias Vili »
Namke

Poissa Poissa


Vastaus #1440 : 05.12.2017 klo 12:20:11

Törmännyt myös Leon Goretzka huhuihin, olisiko tästä EOM:ää nykyiseen keskikenttään. Joku joka on seurannut enemmänkin Schalken pelejä varmasti tietää.
Van de Pol

Poissa Poissa


Vastaus #1441 : 05.12.2017 klo 13:49:23

Hei oikeesti Özil hölkkäämään tuonne, niin kiitos ei (löysä on löysä)! Kyllähän Mata ajaa lähes saman asian ja asenne on paljon parempi. Eikö nyt voisi sieltä Romasta yrittää kisutella se Radja (vaikka uuden sopparin teki Roman kanssa) tai vaikka tuo Goretzka keskelle ja Pogba ylemmäs. Vasemman pakin hankinta myös on kesällä kyllä ajankohtainen (kaikki kunnia Youngille).

Onko Mou muuten kommentoinut hankinnoista tammikuun ikkunassa?
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #1442 : 05.12.2017 klo 18:21:50

Kun Henski on pari kertaa nostanut omaa häntäänsä, niin nostan rehdisti käden pystyyn virheen merkiksi ja myönnän, että taisin mennä metsään Baillyn lasisuuden puolustelun kanssa.
No sillä nyt ei ole mitään väliä kuinka usein/harvoin olen oikeassa vai väärässä, mutta Baillyn osalta tilanne vaikuttaa juuri tältä. Tällä kaudella enemmän pelejä sivussa kuin käytettävissä(?) Ei näin voi olla, varsinkin kun kyseessä on melko selkeästi nykyisen topparirosterin ykkösmies.

Kysyttiin kandidaateista kk:lle. Minulla ei ole mitään patenttiratkaisua, mutta voin muistuttaa omasta ajattelumailmastani. Minun "pelikirjassa" unelmatilanteessa neljän alakertaa suojelee kolmen pelaajan kk (keskimääräisellä) ryhmityksellä

---------X---------X-----------
--------------X----------------

Ylimmmät tapaukset siis nousevat vahvasti hyökkäyspeliin mukaan. Tämä on erittäin vaativa formaatio pelattavaksi kärkipeleissä, mutta onnistuessaan laittaa kyllä vastustajat ahtaalle. Vaatii samalla huippulaatua kaikkiin kolmeen rooliin.

Nykyisestä squadista Pogba täyttää vaatimukset vasemman haaraoksan osalta. Maticin riittävyys ankkurina on kyseenalaista, mutta sopivalla valinnalla oikealle saattaisi menetellä. Pointtina kuitenkin se, että juuri nyt Unitedilla ei tätä korttia ole käytettävissä. Juuri nyt Fellaini on varmaankin lähimpänä, mutta ei kyllä täytä riittäviä vaatimuksia kun isoimmista pokaaleista aletaan pelata.

Tätä formaatiota siis edeltää ylhäältä päin vielä kolmen hyökkäävän pelaajan linja, johon tämän(kin) kauden näyttöjen perusteella olen valmis hyväksymään Martialin ja Lukakun, kun vaan joku kallonkutistaja saa ensimmäisen potentiaalin realisoitumaan ja jälkimmäiselle aletaan aidosti luomaan niitä tekopaikkoja. Todella harvassa ovat olleet hyvät tekopaikat viime aikoina. Oliko yhtään esim. Arsenalia vastaan (en enää muista)?

----------

Tänään pitäisi pystyä laittamaan CL-alkulohko asiallisesti pakettiin eli päättämään kampanja lohkovoittoon. Arsenal-peli vei varmasti paljon fyysistä ja henkistä viritystä ja City-peli velloo jo mielessä, joten ennustan nihkeää iltaa.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #1443 : 05.12.2017 klo 19:12:12

No sillä nyt ei ole mitään väliä kuinka usein/harvoin olen oikeassa vai väärässä, mutta Baillyn osalta tilanne vaikuttaa juuri tältä.

Väliä ei tietenkään ole, mutta muistutat aika usein vain silloin, kun olit oikeassa ;)

Young on pelannut Youngin tasolla oikein hyvin viime aikoina. Selkeästi ottanut paikan avauksesta. Näin sen olla pitääkin: Pelaaja on ollut jo pitkään sivuraiteella mutta kampeaa sieltä takaisin ykkösriviin. Juuri päinvastaista kategoriaa ovat edustaneet monet viime vuosien hankinnat, jotka väläyttävät vain ajoittain ja sitten taannutaan palkkapussin kanssa ynnämuut-kategoriaan (esim. olihan se nyt melkosta että Mkhitaryan ei mahtunut edes penkille Arsua vastaan). Youngin tontilla vaihtoehdot herättävät toki kysymyksiä: Darmian suorittaa tasaisesti omalla tasollaan kun taas Shawsta ei selvästikään ole Unitediin ja maitojuna "Sotoniin" on saapunut raiteelle.

Young pelaa hyvin, koska saa pelata sellaisessa roolissa, jossa voi pelata hyvin ja onnistumiset on ruokkinut kerta toisensa jälkeen miehen itseluottamusta. Asenne on kohdillaan ja Mourinho tykkää. Eiccu on jatkuvasti toistellut samaa mantraa; "milloin Young viimeksi pelasi huonosti" ja eipä tuohon ole vastausta kuulunut. Eihän se ole miesmuistiin pelannut huonosti.

Ja Mikki on melkoinen hyvän sään peluri. Kauden aloitus oli ilmiömäinen, sehän oli aivan liekeissä, jos muistat. Sitten varjoihin ja nyt lopulta ihan täysin sivuraiteelle. Fiilispelaajan merkit ja tuollaisista Mourinho tuskin välittää. Ja ei ihme, eipä esimerkiksi myöskään Sir Alex välittänyt ja ihan oikein noin. Mutta laatupelaajahan tuo parhaimmillaan on, ei siitä mihinkään pääse.

Ja Shaw. Pelasi erinomaisesti ennen tuota karmaisevaa loukkaantumistaan, eikä ole koskaan sen jälkeen saanut oikein mitään aikaan. Onhan näitä nähty futiksen historiassa ennenkin, eikä tuohon oikein ole mitään sanottavaa. Säälinsä kai voi antaa, jos ura ei enää koskaan uutta tuulta purjeisiin.


---------X---------X-----------
--------------X----------------

Ylimmmät tapaukset siis nousevat vahvasti hyökkäyspeliin mukaan. Tämä on erittäin vaativa formaatio pelattavaksi kärkipeleissä, mutta onnistuessaan laittaa kyllä vastustajat ahtaalle. Vaatii samalla huippulaatua kaikkiin kolmeen rooliin.

Nykyisestä squadista Pogba täyttää vaatimukset vasemman haaraoksan osalta. Maticin riittävyys ankkurina on kyseenalaista, mutta sopivalla valinnalla oikealle saattaisi menetellä. Pointtina kuitenkin se, että juuri nyt Unitedilla ei tätä korttia ole käytettävissä. Juuri nyt Fellaini on varmaankin lähimpänä, mutta ei kyllä täytä riittäviä vaatimuksia kun isoimmista pokaaleista aletaan pelata.

Oletan nyt, että tähän päälle tulisi sitten perinteinen neljän linja ja kolme pelaajaa kärkeen = 4-3-3? Ihmeellisen vähän tätä männävuosien muotimuodostelmaa tosiaan nykyään nähdään ihan puhtaasti tuossa muodossa huippufutiksessa, ihan noin kautta linjan, mistähän lie johtuu. Ihan kivasti siihen olisi miehiä myös nyky-Unitedissa, kun varmaan tahalleen pois jättämäsi Herrera sekä Matic ja Pogba yhdessä Lukakun, Rashfordin ja Martialin kanssa muodostaisi kaksi aika selkeätä kolmen miehen linjaa.

Mutta palataas tähän taas:

Mitä tarkoitetaan tässä "oppimisella". Minun analyysini on, että tätä ongelmaa ei ole korjattavissa pienillä säädöillä pelaajaprofiileista johtuen vaan kyse on todella siitä onko karkeasti kentällä kolme topparia vai kolme kk:n pelaajaa.

Oppimisella tarkoitin sitä, ettei ryhmitys ollut edelleenkään tasapainossa, koska keskikentältä puuttui jalkoja. Maticilla ei yksin riitä jalat ja siihen rinnalle pitää saada Herrera, jotta niitä jalkoja olisi.

Mitäs jos se ryhmitys olisi näin:

----------Martial-----Lukaku------------
----------------Pogba-------------------
------------Matic-----Herrera-----------
Young--------------------------Valencia
---------Rojo--Smalling--Lindelöf------
-----------------De Gea-----------------

Kolme topparia, kaksi kärkeä ja kolme miestä keskikentällä. Valencia ja Young pitäisivät leveyden. Ei paha. Pogba pääsisi enemmän ottamaan vapauksia hyökkäyspäässä, mikä ei voisi olla huono juttu, eikä Martialin tarvitsisi nyhjätä laitaa koko ajan. Win-win-win?
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #1444 : 05.12.2017 klo 19:42:29

Väliä ei tietenkään ole, mutta muistutat aika usein vain silloin, kun olit oikeassa ;)
Onko noin? Minkä tunnustuksen arvoisa vääpeli haluaa vielä kuulla? ;) Johan mm. mainitsin, että tämä hype-kolmen topparin systeemi on nyt sitten löynyt läpi Unitedissa. Tätä kolmea yhden tähden jallua on nyt nähty riittävän usein kahden kolmen tähden sijaan, että jopa ihan paatuneimmillekin jäsenille tämä on käynyt selväksi.

Ensin viime vuosikymmennellä luovuttiin kahdesta kärjestä, sitten wingereistä ja nyt on siirrytty neljän puolustuslinjastakin viiteen. Tämä on kai sitten sitä kehitystä. Seuraavaksi viissiin, alaspäin kun on tultu, kaksi maalivahtia?

Young pelaa hyvin, koska saa pelata sellaisessa roolissa, jossa voi pelata hyvin ja onnistumiset on ruokkinut kerta toisensa jälkeen miehen itseluottamusta. Asenne on kohdillaan ja Mourinho tykkää. Eiccu on jatkuvasti toistellut samaa mantraa; "milloin Young viimeksi pelasi huonosti" ja eipä tuohon ole vastausta kuulunut. Eihän se ole miesmuistiin pelannut huonosti.
Young siis täyttää analyysinne perusteella, sanotaan kahden seuraavan kauden ajan, tämän ruudun? Tämä hetki ei lopulta kiinnosta minua juurikaan kun kokonaistaso ei vielä joukkueella ole riittävä (toistaiseksi hyvästä pistesaaliista ja osin oikeasta suunnasta huolimatta).

Oletan nyt, että tähän päälle tulisi sitten perinteinen neljän linja ja kolme pelaajaa kärkeen = 4-3-3?
No tiukasti puristaen jotain tuonne päin, mutta kuvaisin itse tätä enemmän 4-1-2-2-1-systeemiksi.

Mitäs jos se ryhmitys olisi näin:

----------Martial-----Lukaku------------
----------------Pogba-------------------
------------Matic-----Herrera-----------
Young--------------------------Valencia
---------Rojo--Smalling--Lindelöf------
-----------------De Gea-----------------
Mieluummin näin (jos "Herrera" pitää pakonomaisesti sijoittaa kentälle)

---Martial-----Lukaku------X (Rashford/Lingard)
----------------Pogba-------------------
------------Matic-----Herrera-----------
Young--------------------------Valencia
-----------Bailly---------Jones----------
-----------------De Gea-----------------


Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #1445 : 05.12.2017 klo 19:46:11

Ja Shaw. Pelasi erinomaisesti ennen tuota karmaisevaa loukkaantumistaan, eikä ole koskaan sen jälkeen saanut oikein mitään aikaan. Onhan näitä nähty futiksen historiassa ennenkin, eikä tuohon oikein ole mitään sanottavaa. Säälinsä kai voi antaa, jos ura ei enää koskaan uutta tuulta purjeisiin.

Shawn tilanne on mielestäni kummallinen, koska tilaisuuksia on ollut todella vähän viime kauden alkupuolella tulleen loukkaantumisen jälkeen, eikä se omaan silmääni noissa harvoissa esiintymisissään mitenkään erityisen huono ole ollut. Viime kauden alussahan Shaw sai kohtuullisesti vastuuta.

Ihmettelen jos Shaw ei nouse vielä oikein hyväksi laitapakiksi, mutta Unitedissa se ei ehkä tapahdu, joka on sääli.

Mikäli Shaw lähtee, niin sen laittaisin siitä aika paljon Mourinhon piikkiin, vaikka voi hyvin olla, ettai Shaw henkisiltä ominaisuuksiltaan millään istu Mournhon muottiin. Joka tapauksessa harmillinen tilanne.


Ensin viime vuosikymmennellä luovuttiin kahdesta kärjestä, sitten wingereistä ja nyt on siirrytty neljän puolustuslinjastakin viiteen. Tämä on kai sitten sitä kehitystä. Seuraavaksi viissiin, alaspäin kun on tultu, kaksi maalivahtia?
Young siis täyttää analyysinne perusteella, sanotaan kahden seuraavan kauden ajan, tämän ruudun? Tämä hetki ei lopulta kiinnosta minua juurikaan kun kokonaistaso ei vielä joukkueella ole riittävä (toistaiseksi hyvästä pistesaaliista ja osin oikeasta suunnasta huolimatta).

Mielenkiintoinen ajattelutapa nähdä ongelmat, jotka ovat juuri tässä hetkessä, vaikkei ne edes tuloksissa näkyisi, mutta samaan aikaan unohtaa tällä hetkellä hyvällä tolalla olevat asiat, koska "kokonaistaso ei ole riittävä".
« Viimeksi muokattu: 05.12.2017 klo 19:58:59 kirjoittanut Eiccu »
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #1446 : 05.12.2017 klo 20:44:48

Onko noin? Minkä tunnustuksen arvoisa vääpeli haluaa vielä kuulla? ;) Johan mm. mainitsin, että tämä hype-kolmen topparin systeemi on nyt sitten löynyt läpi Unitedissa. Tätä kolmea yhden tähden jallua on nyt nähty riittävän usein kahden kolmen tähden sijaan, että jopa ihan paatuneimmillekin jäsenille tämä on käynyt selväksi.

Ei tässä mitään tunnustuksia toki tarvita juuri nyt, se oli tavallaan tästä erillinen huomio. Youngin ja kolmen topparin hyväksyminen vihdoinkin on ihan ok suoritus Ylos Seuraavaksi sitten Herrera mukaan tuonne keskikentälle ja sen hyväksyminen?

Ensin viime vuosikymmennellä luovuttiin kahdesta kärjestä, sitten wingereistä ja nyt on siirrytty neljän puolustuslinjastakin viiteen. Tämä on kai sitten sitä kehitystä. Seuraavaksi viissiin, alaspäin kun on tultu, kaksi maalivahtia?

Ei voi kuin ihmetellä tätä näkemystä. Kolmen topparin viritelmiä ei tarvitse ajatella ensisijaisesti vain ja ainoastaan puolustavana taktiikkana, eikä näin kai juuri kuu muu tee kuin sinä - ei enää ainakaan nykypäivänä.

Young siis täyttää analyysinne perusteella, sanotaan kahden seuraavan kauden ajan, tämän ruudun? Tämä hetki ei lopulta kiinnosta minua juurikaan kun kokonaistaso ei vielä joukkueella ole riittävä (toistaiseksi hyvästä pistesaaliista ja osin oikeasta suunnasta huolimatta).

Young täyttää tuon roolin juuri nyt ja hyvin täyttääkin. Se riittää juuri nyt ainakin minulle. Young voi hyvillä mielin olla rotaatiota jo ensi vuonna, mutta juuri nyt englantilainen on tuore kuukauden pelaaja ja ainoa mies, joka on tonttinsa vaspana lunastanut.

No tiukasti puristaen jotain tuonne päin, mutta kuvaisin itse tätä enemmän 4-1-2-2-1-systeemiksi.
Mieluummin näin (jos "Herrera" pitää pakonomaisesti sijoittaa kentälle)

---Martial-----Lukaku------X (Rashford/Lingard)
----------------Pogba-------------------
------------Matic-----Herrera-----------
Young--------------------------Valencia
-----------Bailly---------Jones----------
-----------------De Gea-----------------

Nämä oli ilmeisesti irralliset ajatukset toisistaan, koska tämä kai olisi juuri erittäin vahvasti 4-3-3?

Ja siis tarkoitus oli esitellä mahdollisuutta pelata kolmella keskikentällä ja topparilla samaan aikaan, jota sinä ilmeisesti pidät joko/tai mahdollisuutena ja minä taas vaan aivan täysin mahdollisena samaan aikaan. Tuota ylläolevaa muodostelmaa haluaisin edelleenkin kokeiltavan suoraan avauksesta, niin että oikealla laidalla olisi Rashford. Tätähän olen jo joskus aikaisemmin myynyt täällä, vaikka toki toppariparista voi olla eri mieltäkin. Juuri nyt Jones ja Bailly ei tietenkään tuolla olisi.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #1447 : 05.12.2017 klo 21:13:57

Ihmettelen jos Shaw ei nouse vielä oikein hyväksi laitapakiksi, mutta Unitedissa se ei ehkä tapahdu, joka on sääli.

Saa nähdä. Ennen sitä isoa loukkaantumista pidin Shawta päivänselvänä huippupelaajana, mutta enää en tiedä mihin uskoa. Toivotaan parasta.

Tänään taas avauksessa Ylos
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #1448 : 05.12.2017 klo 21:16:16

Tapaus Luke Shaw on ainakin minun mielestä todella hämmentävä, minulla ei ole mitään hajua miehen nykytasosta, muutama peli sitten Innanen sanoi, että Shaw olisi ollut joukkueen toiseksi paras kuntotesteissä Valencian jälkeen. Vasemman pakin tontilla on pelannut melko kehnot Darmian ja Blind, minun on hyvin vaikea uskoa, että Shaw olisi ainakin merkittävästi näitä huonompi. Tässä kohtaa on vain luotettava Moun arvioon tilanteesta, mutta kannattaa muistaa, että Josekin on tehnyt virheitä näissä....
George Beast

Paikalla Paikalla


Vastaus #1449 : 05.12.2017 klo 21:17:49

Saa nähdä. Ennen sitä isoa loukkaantumista pidin Shawta päivänselvänä huippupelaajana, mutta enää en tiedä mihin uskoa. Toivotaan parasta.

Tänään taas avauksessa Ylos

Taas ja taas, mutta erittäin mielenkiintoinen näytönpaikka. Kaikki mahdollista taitaa olla luvasssa aikaisesta vaihdosta joko loukkaantumisen tai Josen vittuuntumisen kautta mukiinmenevään ysikymppiseen tai jopa ihan kelpo esitykseen. Mielenkiintoa tuo matsiin joka tapauksessa Luken avaripaikka.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2017 klo 21:22:53 kirjoittanut George Beast »

 
Sivuja: 1 ... 57 [58] 59 ... 122
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines