FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.02.2019 klo 12:40:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 86 [87] 88 ... 122
 
Kirjoittaja Aihe: Manchester United F.C. 2017/18 - Hated, Adored, Never Ignored  (Luettu 670742 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
eleven

Poissa Poissa


Vastaus #2150 : 12.02.2018 klo 06:29:36

Alisuorituvien hyökkäyspään pelaajien lisäksi, keskikentän hidas pallon liikuttelu ja myös toppareiden pallollinen hitaus vaikuttaa koko joukkueen Hyökkäämiseen. Nostaisin kysymykseksi, riittääkö Maticin taso ihan huipulle? Ihan kivaa tekemistä, muttei sen enempää ja vaatii ympärilleen pari erityyppistä kovaa peluria. Pobgan perustekeminen täytyisi olla tasaisempaa.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2151 : 12.02.2018 klo 06:49:00

Niin, ei se minustakaan mitenkään dynaamista se hyökkäyspeli ole, mutta tuo se Mourinhon tapa on aina ollut. Yksilöillä on iso vastuu ja sen takia sinne pyritään hankkimaan yksilöitä, jotka pystyvät tuohon huutoon vastaamaan.

Minä en aikaisemmin muista Mourinhon peluuttaneen pelaajia tässä mittakaavassa hyökkäyksessä näin sekavasti, tai että hänellä ylipäätänsä olisi ollut vaikeuksia kenttätasapainon kanssa näinkin pitkään. Vaikea uskoa Mourinhon olevan niin naiivi, että uskoisi siihen, että mitä enemmän hyökkääjiä/hyökkääviä pelaajia on kentällä, niin sitä todennäköisemmin tulee maaleja. Mutta tuolta se vaikuttaa.

Lähtisin nyt itse siitä, että Martial takaisin vasemmalle, Sanchez oikealle ja Pogba kärjen alle, kahden muun ottaessa keskikentän alemmat oksat haltuun (Matic ja Herrera). Young laitapakiksi vain jos pelataan kolmella topparilla, muuten se Shaw ihan reilusti nyt vaan pelaamaan. Ärsyttää katsoa sitä oikealle jalalle kääntämistä, ikään kuin sillä ei olisi mitään merkitystä tasapainon kanssa. Tuossa olisi jo pelaajat paremmin omilla pelipaikoillaan ja vaihdosta voisi sitten heittää Rashfordia ja Lingardia juoksemaan väsyneitä linjoja vastaan. Helppoa ja selkeätä, eikö?

Jos kerran Mourinho haluaa peluuttaa hyökkäyksen yksilöinä ja olla harjoituttamatta selkärangasta lähteviä hyökkäyskuvioita, niin varmistaisi nyt edes, että pelaajat ovat heille sopivissa rooleissa ja että ne vieläpä jopa ymmärtävät ne roolinsa. Ei kai sitä nyt voi vaan tunkea pelaajia kentälle ja sanoa, että pelailkaahan nyt vaan?

***

Sellaista vielä eilisestä pelistä, että tokihan noillakin paikoilla olisi hyvinkin voinut voittaa. Mutta se tuossa pistää silmään, ettei United luonut paikkojaan minkään järjestelmällisen tekemisen tuloksena. Ja että kuten epäilin ennen siirtoa, Sanchez ei ole tuonut mitään uutta Unitedin peliin, eikä ole löytänyt paikkaansa kentällä, vaikka yksilötasolla onkin varmasti kova nimi. No, ehkä se tästä vielä lähtee.
Jamottis

Paikalla Paikalla


Vastaus #2152 : 12.02.2018 klo 07:31:13

Alisuorituvien hyökkäyspään pelaajien lisäksi, keskikentän hidas pallon liikuttelu ja myös toppareiden pallollinen hitaus vaikuttaa koko joukkueen Hyökkäämiseen. Nostaisin kysymykseksi, riittääkö Maticin taso ihan huipulle? Ihan kivaa tekemistä, muttei sen enempää ja vaatii ympärilleen pari erityyppistä kovaa peluria. Pobgan perustekeminen täytyisi olla tasaisempaa.

Hieman skeptinen itse olin Maticin hankintaan, mutta hain takkini melko nopeasti. Yksikään peli ei ole kyllä Maticin pelaamiseen kaatunut.
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #2153 : 12.02.2018 klo 09:31:15

Eiccu ei maalaile kovin ruusuita kuvaa Muorin osaamisesta, mikäli arvio pitää paikkansa. Aikanaan valmentaja sanoi meille, että puolustaminen on helppoa, hyökkääminenhän se haastava homma on. Pitäisi luoda jotain. :D

Ei sillä, siltähän tuo näyttäisi, ettei Josella ole minkään sortin käsitystä hyökkäyspelin suunnitellusta. Muorin kanssa mestaruus on tuleva siis seuraavalla reseptillä: hirmupuolustus kasaan ja MILJARDILLA pepsiä sooloilemaan ne toivottavat maalit. Niinhän se on aina tehnyt.

Ehdotan kuitenkin aikataulun nopeuttamiseksi, että ne miljardit syydetään suorien kilpakumppaneiden kuppaamiseen. Olisi ainakin sitä paljon kehuttua todistettua valjutasoa heti ringissä. Jäisi muille ne ulkolaiset arvat.

;)
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2154 : 12.02.2018 klo 09:43:25

Jos kerran Mourinho haluaa peluuttaa hyökkäyksen yksilöinä ja olla harjoituttamatta selkärangasta lähteviä hyökkäyskuvioita, niin varmistaisi nyt edes, että pelaajat ovat heille sopivissa rooleissa ja että ne vieläpä jopa ymmärtävät ne roolinsa. Ei kai sitä nyt voi vaan tunkea pelaajia kentälle ja sanoa, että pelailkaahan nyt vaan?

Mutta se tuossa pistää silmään, ettei United luonut paikkojaan minkään järjestelmällisen tekemisen tuloksena. Ja että kuten epäilin ennen siirtoa, Sanchez ei ole tuonut mitään uutta Unitedin peliin, eikä ole löytänyt paikkaansa kentällä, vaikka yksilötasolla onkin varmasti kova nimi.
Aivan oikein, mutta miksi vasta nyt olet antamassa löylyä kun tätä on jatkunut jo monta vuotta? Parempi toki myöhään kuin ei ollenkaan. Ilmeisesti vati on nyt kaatunut Sanchezin hankinnan jälkeen, joka näyttäytyy entistä vahvemmin ihan harkitsemattomana kivana leluhankinta (tässä vaiheessa). Sopivaa jatkoa viime vuosien roiskinnalle markkinoilla ilman ajatusta.

No, ehkä se tästä vielä lähtee.
Ei lähde. Tällä hetkellä ei ole mitään erityisen pätevää syytä olettaa, että tällä kaudella vielä lähtisi. Kesän vaikutukset ovat hämärän peitossa.

Yhteenvetona, ei voi olla niin, että Unitedin tasoisessa joukkueessa ja aivan ykköspalkintoihin tähdättäessä hyökkäyspeli on kuraa ajatuksella "tossa on pallo ja pistäkää se maaliin". Enkä usko että näin tarkalleen ottaen on, eikä Mourinhon aiemmat näytötkään tätä tue, mutta kuraa on ollut jo hyvän aikaa siis.

Hieman skeptinen itse olin Maticin hankintaan, mutta hain takkini melko nopeasti. Yksikään peli ei ole kyllä Maticin pelaamiseen kaatunut.
Kuten eleven yläpuolella, niin oma kriittisyyteni on kyllä kasvamaan päin. Hoitaa ruutuaan alaspäin, mutta tuntuu tosiaan vaativan tietynlaisen rakenteen ympärille, mitä ensinnäkään Mourinho ei todellakaan näytä tunnistavan. Tähän kun vielä yhdistetään yliusko Lingardin tekemiseen, niin ei ole todellakaan ihme että palikat ovat yläpäässä sekaisin.
Pell33

Poissa Poissa


Vastaus #2155 : 12.02.2018 klo 10:06:11

Huono formi näyttää olevan päällänsä ja eilen Newcastle kyllä käytti tilaisuutensa ja pelasi isolla asenteella ja käytti paikkansa. Jonkinlainen löysä ote paistaa nyt läpi joukkueesta, joka eilen näkyi alusta asti turhanpäiväsenä haparointina, eikä joukkue ollut ihan alusta asti hereillä tässäkään ottelussa. En tiedä miten tätä pyörittelisi, tuntuu aika vahvasti että kaikki maalit jotka vastustaja tekee, sisältää jonkinlaista sekoilua puolustuspäässä. Eilen Matic ja Pogba molemmat jättävät menemättä pääpalloon, josta kaveri saa vapaasti pukattua vaarallisille vesille. Maali oli toki sen jälkeen tekomaali, mutta olihan siinä tilanteessa niin monta asiaa persiilleen, luokatonta tekemistä Unitedilta. Kyllä nämä pelit vaan voitetaan ja hävitään tuolla asennepuolella ja kun se ei ole kunnossa niin voi käydä niinkuin Huddersfieldin vieraana.

Pogba kyllä pelasi huolestuttavan huonon peli, alkuun näytti että on mennyt kentälle tyyliin potkiskelemaan vaan palloa minne sattuun Mhkitaryan tyyliin vailla osoitetta. Pelin aikana ainakin pari tilannetta jäi mieleen missä jätti juoksun tekemättä kokonaan ja luovutti tilanteen. Mistä lie kysymys, mutta toivottavasti ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa pelaamaan taas.

Hyökkäyksessä oli kyllä paikat voittaa tämä peli kaikesta paskuudesta huolimatta. Martialilla ja Alexisilla tuhannen taalan paikat. Lukakukin olisi varmaan voittanut pallon ilman typerää työntämistä, jossa nikkasi pallon maaliin. Newcastelen debytantti maalivahvi yllättäen pelasi elämänsä pelin, tämä on nähty joskus ennenkin. Jälleen kerran se päivä toimistolla, tasaisuutta ja asennetta otteihiin kaipaisin, sillä nämä pelit on aivan voitettavissa.

Toivoa sopii että homma alkaa pelittämään nopeasti, ensiviikolla tärkeä peli UCL:n puolella ja sitten 6 pisteen kamppailu Chelsean kanssa, joka olisi varsin tärkeä voittaa.

Keynes

Poissa Poissa


Vastaus #2156 : 12.02.2018 klo 10:30:47

Henskin tavoin toivotan candidaten tervetulleeksi skeptikkojen joukkoon. Mourinho on nyt operoinut reilut 1,5 kautta ja neljä siirtoikkunaa suurella pelaajahankintabudjetilla ja hyökkäyspelaaminen on edelleen lähes yhtä tunkkaista kuin van Gaalin ja Moyesin aikakausilla. Otos alkaa kuitenkin olla sen verran suuri, että voidaan todeta hyökkäyspelaamisen rakenteen ja tyylin olevan tämä, parannuksia voidaan saavuttaa lähinnä hienosäädöillä ja pelaajien vireen vaihtelulla. Tulokset toki ratkaisevat ja sinänsä tunkkaisella hyökkäyspelaamisella ei ole mitään merkitystä niin kauan kun pistesarake kasvaa. Nyt alkaa kuitenkin realisoitumaan aiemmin esille nostetut pienten marginaalien vaikutus pidemmän aikavälin tuloksiin. United ei kykene luomaan järjestelmällisesti hyviä hyökkäyspään aihioita, vaan peli pyörii pääsääntöisesti sivurajojen ja keskiympyrän tuntumassa, jonka johdosta vaarallisten maalipaikkojen luominen on kiven alla. Kun todellisia maalipaikkooja ei luoda tarpeeksi, jää tuloksen saavuttaminen liikaa hyvän viimeistelyn ja/tai virheettömän puolustuspelaamisen varaan. Unitedin täydet pistepotit ovat liian usein olleet sen varassa, että molemmat edellä mainitut onnistuvat. United saattaa toki olla hallitsevampi ja pelillisesti parempi osapuoli monessa ottelussa (kuten vuodenvaihteen tasureissa), mutta marginaalit ovat niissäkin olleet sen verran pienet, että pistemenetykset ovat väistämättömiä. Chelsean voittaessa WBA:n tänään, ollaan jo siinä tilanteessa, että United on ajettu melkein kiinni ja taistelun Champions League -sijoituksesta kiihtyy.

Tunkkaista hyökkäyspeliä voidaan toki pyrkiä virkistämään suhteellisen vaivattomastikin, mutta kuten Eiccukin on todennut, merkittäviä muutoksia peliin tuskin nähdään, vaan Mourinhon lähestymistapa on se mitä nyt nähdään. Merkittävin tulppa luovalle hyökkäyspelaamiselle lienee joukkueen mentaliteetissa. Puolustuspelaamisen määrittäessä pelaamsita liikaa, se vie energiaa hyökkäyspelaamiselta ja oivalluksilta sekä luovuudelta. Tämä heijastuu mielikuvituksettomina ratkaisuina ja esim. kombinaatiopelaamisen puutteena. Itse ihmettelen myös miksei Mourinho kopioi Guradiolan ja osin myös Pocchetinon tyyliä keskemmällä pelaavilla laitapakeilla. Cityllä laitapakit pelaavat hyvinkin keskellä jo hyökkäyksen käynnistämisvaiheessa, jolloin päästään etenemään nopeammin lyhyemmillä syötöillä ja useammalla syöttösuunnalla. Spursin laitapakit taas astuvat pallon kanssa systemaattisesti sisään hyökkäyskolmanneksella ja pyrkivät siten viemään peliä varavyöhykkeelle. Mourinhon United pelaa vastaavia tilanteita sivurajalla, kauempana maalilta ja vaaralliselta sektorilta. Laitapakkien pelaamisen muuttaminen ei edes vaikuttaisi riskien hallintaan juurikaan, sillä muodostelma pysyisi hyvinkin saman kaltaisena. Pallon menetykset olisivat toki vaarallisemmalla alueella.

Mitä taas Sancheziin tulee, olen candidaten ja Henskin kanssa samoilla linjoilla. Nyt hankittiin hyvä pelaaja kun sellainen oli saatavilla, ei siksi että olisi ollut tarve (tarve oli tosiaan oikealle laidalle). Sanchezin tulon myötä Martial pelaa tosiaan väärällä laidalla ja chileläinen liikkuu liikaa Pogban alueella sekä jättää Pogban vähemmille palloille. Sanchezin tulolla on kuitenkin silmämääräisesti ollut siinä mielessä positiivinen vaikutus, että United on rohkaistunut hieman pelaamaan ahtaassa tilassa pienin siirroin. Tämä sopii ennen kaikkea Matalle, jonka peli perustuu merkittävästi kombinaatiopelaamiseen.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2018 klo 10:35:32 kirjoittanut Keynes »
CCh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Club Atlético de Madrid, HJK, Tottenham


Vastaus #2157 : 12.02.2018 klo 11:32:58

Eikös jo Juventus-topikissa ennen Pogban siirtymistä Man U:un kirjoiteltu ahkerasti siitä, kuinka Pogban peluuttaminen alempana keskikenttänä ei yksinkertaisesti toimi. Tuntuu siltä että Mourinho muisti tämän vielä alkukaudesta, mutta nyt kun yläoksien laatua löytyy niin runsain mitoin asia on painunut taka-alalle.
Eiccu

Poissa Poissa


Vastaus #2158 : 12.02.2018 klo 11:49:50

Minä en aikaisemmin muista Mourinhon peluuttaneen pelaajia tässä mittakaavassa hyökkäyksessä näin sekavasti, tai että hänellä ylipäätänsä olisi ollut vaikeuksia kenttätasapainon kanssa näinkin pitkään. Vaikea uskoa Mourinhon olevan niin naiivi, että uskoisi siihen, että mitä enemmän hyökkääjiä/hyökkääviä pelaajia on kentällä, niin sitä todennäköisemmin tulee maaleja. Mutta tuolta se vaikuttaa.

Jos kerran Mourinho haluaa peluuttaa hyökkäyksen yksilöinä ja olla harjoituttamatta selkärangasta lähteviä hyökkäyskuvioita, niin varmistaisi nyt edes, että pelaajat ovat heille sopivissa rooleissa ja että ne vieläpä jopa ymmärtävät ne roolinsa. Ei kai sitä nyt voi vaan tunkea pelaajia kentälle ja sanoa, että pelailkaahan nyt vaan?

Aiemmissa joukkueissa Mourinho on löytänyt sopivat palaset hyökkäyspeliin nopeasti, mutta Unitedissa on näyttänyt olevan vaikeampaa. Osasyy lienee se, että siellä ei ennestään ollut oikein sopivia palasia, mutta toisaalta sellaisia pelaajia, joita ei oikein sovi poiskaan heittää. Kauden alussa Mkhiraryanin pelatessa hyvällä tasolla ongelmat näytti jo ratkenneen, mutta eipä ne sitten olleetkaan.

Ja minulla on kyllä aika vahva mielikuva Mourinhon aikojen Chelseasta joukkueena, jonka peli ei ollut mitenkään hohdokasta, mutta voittivat silti. Interistä nyt ei ole jäänyt mieleen muuta kuin Barca-pelit ja niissähän Interillä ei tainnut maalien lisäksi juurikaan paikkoja olla.

Syy siihen miksi Mourinhon tapa on monille hyökkäyspelaajille hankala lienee se, että puolustusroolin täyttäminen on jokaiselle pelaajalle se ykköstehtävä. Jos se ei ole luontaista, niin käy kuten Mkhitaryanille.

Eiccu ei maalaile kovin ruusuita kuvaa Muorin osaamisesta, mikäli arvio pitää paikkansa. Aikanaan valmentaja sanoi meille, että puolustaminen on helppoa, hyökkääminenhän se haastava homma on. Pitäisi luoda jotain. :D

Ei sillä, siltähän tuo näyttäisi, ettei Josella ole minkään sortin käsitystä hyökkäyspelin suunnitellusta. Muorin kanssa mestaruus on tuleva siis seuraavalla reseptillä: hirmupuolustus kasaan ja MILJARDILLA pepsiä sooloilemaan ne toivottavat maalit. Niinhän se on aina tehnyt.

Vähän saatoin kärjistää ;)

Totta kai siellä jonkinlaisia hyökkäämismalleja täytyy treenata, mutta bussien murtamiseen ei oikein patenttiratkaisuja ole ja se oikeastaan aina perustuu onnistuneisiin haastoihin/kombinaatioihin. Jos tuo hyökkäyskalusto alkaa olla lopullisessa muodossaan ja pääsevat treenaamaan ja pelaamaan yhdessä, niin eiköhän sieltä se yhteinen sävelkin löydy. Tuolla on kuitenkin poikkeuksellisen hyvillä ominaisuuksilla varustettuja hyökkäyspelaajia, joten yhdessä pelaaminen väkisinkin alkaa näkyä jossain vaiheessa.
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid


Vastaus #2159 : 12.02.2018 klo 12:23:06

Interistä nyt ei ole jäänyt mieleen muuta kuin Barca-pelit ja niissähän Interillä ei tainnut maalien lisäksi juurikaan paikkoja olla.
Nuo Barca-pelit taisivat olla ns. absoluuttisia-busseja, joissa ainoa tavoite oli välttää maaleja.
Erkki J

Paikalla Paikalla


Vastaus #2160 : 12.02.2018 klo 12:33:09

Kyllähän noilla maalipaikoilla olisi pitänyt voittaa. Mutta aivan kuten jo täällä havaittukkin, niin eihän siellä oikein näy mitään toistuvia kuvioita hyökkäyspäässä, vaan yksilöiden väläytyksiä. Noilla miehillä kyllä pitäisi jo alkaa maalimäärät nousemaan.
Pläkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alan Shearerin ja Gary Maccan hiukset


Vastaus #2161 : 12.02.2018 klo 12:52:39


Syy siihen miksi Mourinhon tapa on monille hyökkäyspelaajille hankala lienee se, että puolustusroolin täyttäminen on jokaiselle pelaajalle se ykköstehtävä. Jos se ei ole luontaista, niin käy kuten Mkhitaryanille.
Tämä on mentaalisesti todella raskasta hyökkäyspelaajille. Hyökkääjät usein "elävät" niistä hyökkäyspään tehoista, eikä 0-0, 1-0 tulokset tuo sitä tarvittua intoa touhuun. Mourinhon joukkueissa on usein ollut se yksi "syömähammas" ja siihen päälle maaleja tekemään kykenevät keksikentät. Nyt Unitedissa Lukakulla tökkii, niin toista syömähammasta ei oikein tahdo löytyä, etenkin kun valtaosa paikoista tälle miehelle koitetaan pelata. Uskoisin että Lukaku-Sanchez-Pogba on se trio, jonka ympärille tuleva kausi rakennetaan hyökkäyspäässä, sillä muussa ei oikein Mourinhon tyylin mukaan ole järkeä.

Suurempi ongelma tällä hetkellä on epä-mourinhomaisesti ollut Unitedin topparipeli. Eilisen aikana tuntui ettei Mourinho oikein edes halunnut että Jones ja Smalling hakisivat palloa. Toppareiden etäisyydet ja pallollinen pelaaminen tökki todella pahasti.
aceman

Poissa Poissa


Vastaus #2162 : 12.02.2018 klo 16:26:34

Ei se Mou opi. Matic-Pogba kaksikko ei toimi mutta mieshän ei sitä näemmä usko millään.
Herrera on ilmeisesti loukissa, Carrickin pitänyt aloittaa kolmen miehen keskikenttäryhmityksessä pohjalla.

Koko puolustus oli taas Fergien ajan hankintoja(puolustukseen on hankittu tämän jälkeen 6 pelaajaa)toppareina kaksi heppua jotka eivät osaa avata edes tonnikalapurkkia saati sitten toimia peliä avaavina toppareina.
Tästä syystä olisi pitänyt olla keskikentän pohjalla kaveri joka näin osaa.

Paha tappio mutta eteenpäin on mentävä,top-4 on ihan omissa käsissä mutta Chelski&Pool kotipelejä ei kyllä sovi hävitä tai menee kyllä hankalaksi.
Ennen kautta veikkasin 79pojon kautta ja siinä tahdissa ollaan.
candidate

Poissa Poissa


Vastaus #2163 : 12.02.2018 klo 17:20:05

Aivan oikein, mutta miksi vasta nyt olet antamassa löylyä kun tätä on jatkunut jo monta vuotta? Parempi toki myöhään kuin ei ollenkaan. Ilmeisesti vati on nyt kaatunut Sanchezin hankinnan jälkeen, joka näyttäytyy entistä vahvemmin ihan harkitsemattomana kivana leluhankinta (tässä vaiheessa). Sopivaa jatkoa viime vuosien roiskinnalle markkinoilla ilman ajatusta.

Alkukaudesta kolmen keskikenttä Matic, Fellaini ja Pogba toimi erittäin hyvin, ei ollut syytä moittia. Sen yläpuolella sitten Mikki aloitti erinomaisesti, mutta kuihtui kasaan. Martial ja Rashford ovat keränneet kivat tehot, ja ranskalaisen näen nykyään jo ihan mielellään vasemmalla laidalla, vaikka aluksi hieman karsastin miehen roolia laiturina. Ei valittamista silloin alkukaudesta näiden kahden osalta, ei ehkä vieläkään, vaikka Martialin näytöt oikealla vielä mietityttävät.

Lukaku oli tehokas alkukaudella, mutta nyt se on hieman hiipunut. Onnistuu kuitenkin ihan hyvin rakentelemaan, josta olen jopa positiivisen yllättynyt. Castleakin vastaan tarjoili ainakin kertaalleen ihan kivan paikan kaverille. Toisaalta, miksi Lukaku on tarjoilemassa jotain keskityksiä laidalla, niin siitä en tiedä. Varmaan menee sen yleisen kärkipään sekavuuden piikkiin. Kiva kuitenkin, että muukin kuin viimeistely onnistuu, mutta kyllähän Lukakun pitäisi olla liimattuna sinne ysipaikalle.

Mutta alkukauden jälkeen noin suunnilleen ainoastaan Mourinho ei ole huomannut, että Pogba ja Matic ei toimi kahden miehen keskikentällä, eikä se auta, että näiden päälle nakkaa Lingardin. Herrerahan tuohon sopisi paperilla, sitä kautta saataisiin jalkoja Maticin avuksi ja toisaalta nostettua Pogba takaisin sinne ylös, minne mies kuuluu. Tämän voi muotoilla hyvinkin mustavalkoisesti: Kumman haluaisit jakamaan palloa keskikaistan yläoksalle, Lingardin vai Pogban? Ei varmaan tarvitse edes kysyä, vastaus on niin helvetin päivänselvä. Ja tätähän on nyt tullut jankutettua jo pitkään, ei pelkästään juuri nyt, eikä varsinkaan siksi että tappio tuli. Keskikentän tasapaino oli alkukaudesta oikein, mutta enää se ei ole sitä ollut vähään aikaan. Lingard olisi voinut olla sisään leikkaavana laiturina aikaisemminkin ja mahtuisi Pogban kanssa kentälle, samalla kun Herrera ja Matic hoitaisi konehuoneen.

Nyt sitten sisään tuotiin Sanchez. Ei varmaan tarvitse kaivella niitä oman hännän nostoja omien viestien lainauksien muodossa, mutta siis, itsehän nimenomaan epäilin tämän siirron osalta sitä, että miten hyökkäyspää muodostuu ja aivan vihkoonhan se on toistaiseksi mennyt. Ei ole jälkiviisastelua siis, vaan valitettavasti tämä oli nähtävissä myös ennakkoon. Nyt sitten Pogba, Martial ja Sanchez pelaa kaikki alle tasonsa, eikä Lukakulle edelleenkään saada tontteja kärkeen. Kiva homma.

Tässä oma esitykseni siitä, mitä pitäisi nyt nähdä kaikkien ollessa kunnossa:

------------Lukaku---------------
Martial------------------Sanchez
------------Pogba----------------
------Matic-------Herrera--------
Shaw--Bailly--Smalling-Valencia
------------De Gea----------------

Tasapainoa olisi paperilla yllinkyllin verrattuna nykyiseen sekoiluun. Eikä tämä poistaisi sitä, että tuo yläkerran remmi vaihtaisi dynaamisemminkin paikkaa pelin eläessä. Kunhan Lukaku pysyy kärjessä ja Pogbalta on pääosa puolustusvelvoitteista pois, niin sillä jo päästäisiin eteenpäin.

Nyt kun Herrera ei ole mukana, niin Carrick tuonne Herreran tilalle. Jos ei Carrick, niin McTominay. Bailly on poissa, joten toppariksi sitten Jones, Smalling ja Rojo kolmikosta kaksi. Young ei ole laitapakki varsinaisesti ja on jo uransa ehtoopuolella. Jos Shaw nyt on tulevaisuudenkin nimi, niin kehiin nyt helvetti miestä ihan jatkuvasti, varsinkin jos ei enää kolmea topparia nähdä.

Ei lähde. Tällä hetkellä ei ole mitään erityisen pätevää syytä olettaa, että tällä kaudella vielä lähtisi. Kesän vaikutukset ovat hämärän peitossa.

Mielestäni joukkue pelaa nimenomaan materiaaliin nähden alakanttiin, ei yläkanttiin, joten loogisesti ajatellen, joukkue voi alkaa suorittamaan materiaalinsa nähden hyvin ja tasaisesti periaatteessa ihan milloin vaan. Toki jos uskoo, että tuosta materiaalista ei voi saada irti enempää, tai että Mourinho ei voi saada tuosta enempää irti, niin ymmärrän. Itse en tuohon koulukuntaan kuulu.

Ikävä kyllä Mourinhon puikoissa ollessa menestys lepää hyvin paljon yksilöiden harteilla.

No antaisi sitten edes niille yksilöille parhaat mahdollisuudet onnistua. Vapaudet Pogballe, Sanchezille ja Martialille hyökkäyspäässä, Lukaku lukitaan sinne targetiksi ja muu pakka sitten tiiviimmin puolustussuuntaan. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole mielestäni. Jos yksilötaitoon halutaan nojata, niin kyllä kai siihen pitää luoda sopivat raamit.

Kyse on kuitenkin valinnoista. Mourinho valitsi keskikentän kolmikon ylimpään rooliin Lingardin, eikä ottanut kentälle esimerkiksi Carrickia/McTominayta/Herreraa nyt tai aikaisemmin ja nostanut Pogbaa ylöspäin. Mourinho laittoi Martialin kylmiltään oikealle laidalle ja Sanhchezin vasemmalle. Ja uskon, että Mourinho myös neuvoo Lukakua pelaamaan laajalla alueella. Mielestäni nämä kaikki ovat vääriä valintoja nimenomaan Mourinholta. Palasetkin voi asetella oikein, vaikka menestys lepäisikin yksilöiden harteilla.
Henski

Poissa Poissa


Vastaus #2164 : 12.02.2018 klo 21:44:40

Asiaa. Paljon asiaa. Kk:sta ylöspäin varmaan noin itsekin asettelisin tämänhetken materiaalin pohjalta kun puhutaan vieraspeleistä. Old Traffordilla on vaikea hyväksyä ajatusta kahdesta varmistelevasta kk:n puolustavan roolin pelaajasta.

Kootaan nyt jälleen kerran vielä joitain muistutuksia ja pointteja:

- Jostain syystä Mourinho ei luota Herreraan kun taas Lingard on saavuttanut aktiivisuudellaan Josen luoton. Sikäli tuntuu turhalta jatkaa koko aiheesta taas. Aivan oma asiansa on seuraavien kausien kuviot.

- Pogban viimeiset pelit ovat olleet aivan karmaisevia. Mistä on kyse? Onko sittenkin rikki? Jos ei, niin ihan vihaksi pistää ajatella, että tällaiseen löysäilyyn on tultu Utd:n kk:lla (noilla lahjoilla).

- Lukaku näyttää heikommalta mitä Evertonissa. Miten voi olla mahdollista? No, nähdäkseni juuri siksi, että United ei kykene järjestelemään hänelle kunnon tilanteita. Ja onhan niitä sössintöjäkin toki tullut.

- Hyökkäystehot taitavat matemaattisesti olla jonkin verran kasvussa viime kaudesta. Jonkin verran ei kuitenkaan ole good enough. Minä yritän katsoa isoa kuvaa ja siinä United on juuri nyt luisussa (Pogban kanssa, viitaten aiempiin keskusteluihin ja projektioihin). Viime kaudella 6., tämä pitää muistaa eikä riittävää EOM:ää näytä tulevan pelillisellä puolella, jotta uskoa riittäisi vahvaan ensi kauteen. Se on kuitenkin ainoa seikka minkä pitäisi merkitä.

Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #2165 : 13.02.2018 klo 11:03:04

------------Pogba----------------
------Matic-------Herrera--------

Pogba ei kyllä ole mikään kymppi. Paremmin tuo toimisi, jos Matic olisi yksin pohjalla ja Pogba & Herrera sitten 8-paikoilla.

Ihmetyttää kovasti, että Jose peluuttaa keskikentän kolmiota niin kuin peluuttaa. Vaikka teksti-tv-seurannallakin voi sanoa, että se toimisi paremmin kärki alaspäin. Voisiko Josella olla pirullinen juoni menossa: hän tietää, että Valjun mestaruus on mennyt ja top4-sija on sangen varma. Niinpä hän panttaa sitä parasta systeemiään (4-3-3) UCL-pudotuspeleihin ja yllättää sitten siellä vastustajan housut kintuissa.
maukkis

Poissa Poissa


Vastaus #2166 : 13.02.2018 klo 11:09:01

Ei voi kun ihailla Cityn, Poolin ja Tottenhamin hyökkäyspelaamista. Pelaajat ovat huonompia kuin manulla mutta ero taitaa tulla valmennuksessa.

Pep manussa niin cityn ja manun sarjasijoitukset olisivat toistepäin. Manun materiaali on nimekkäämpi.
Keijo

Poissa Poissa


Vastaus #2167 : 13.02.2018 klo 12:13:09

Alkukaudesta Herrera ei kelvannut kenellekään, nyt jokainen huutaa avaukseen....😂
McManaman

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Liverpool


Vastaus #2168 : 13.02.2018 klo 12:51:17

Pep manussa niin cityn ja manun sarjasijoitukset olisivat toistepäin. Manun materiaali on nimekkäämpi.

ManU ostaa nimiä, City ostaa systeemiin sopivia pelaajia.
Didgeridoo

Poissa Poissa


Vastaus #2169 : 13.02.2018 klo 14:17:02

Ei voi kun ihailla Cityn, Poolin ja Tottenhamin hyökkäyspelaamista. Pelaajat ovat huonompia kuin manulla mutta ero taitaa tulla valmennuksessa.

No jos miettii puhtaasti hyökkäyskolmikkoa niin ainoastaan Sanchez aloittaisi Spursissa, Poolissa ja Cityssä.
4/4

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Modernit Laitapuolustajat


Vastaus #2170 : 13.02.2018 klo 14:45:25

No jos miettii puhtaasti hyökkäyskolmikkoa niin ainoastaan Sanchez aloittaisi Spursissa, Poolissa ja Cityssä.

Meniskö Allin tilallle? Pelaajana, ehkä parempi. Toisaalta ajaisi Spursin juuri vastaavaan tilanteeseen missä ManU on. Systeemiä muokataan ja pelaajia laitetaan muille kuin optimitonteille.
ronaldo99

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manu, PSG, Real Madrid


Vastaus #2171 : 13.02.2018 klo 14:51:23

Alkukaudesta Herrera ei kelvannut kenellekään, nyt jokainen huutaa avaukseen....😂
Herrerahan pelasi hyvin viime kaudella. Jotain paskahuhuja oli kesällä Barcelonaan, joille naureskeltiin ettei olla myymässä. Aika rivipelaajaksi jämähtänyt tällä kaudella.
niinon

Paikalla Paikalla


Vastaus #2172 : 13.02.2018 klo 14:54:13

No jos miettii puhtaasti hyökkäyskolmikkoa niin ainoastaan Sanchez aloittaisi Spursissa, Poolissa ja Cityssä.
No joku Sanchez nyt on eriluokan pelaaja kuin vaikka Firmino, Sterling, Mane tai Sane. Enkä usko, että Martial olisi paljon ainakaan noita huonompi, jos pelaisi vaikka Pepin alaisuudessa.
Didgeridoo

Poissa Poissa


Vastaus #2173 : 13.02.2018 klo 14:59:45

Meniskö Allin tilallle? Pelaajana, ehkä parempi. Toisaalta ajaisi Spursin juuri vastaavaan tilanteeseen missä ManU on. Systeemiä muokataan ja pelaajia laitetaan muille kuin optimitonteille.

Mietein puhtaasti tasollisesti ja nimellisesti. Martial voisi kaikissa seuroissa haastaa avauspaikasta, mutta ainoa varma avaaja olis Sanchez. Pelitavasta toki riippuen sitten vaikuttaa ketä haluaa valita, mutta esim. Lukaku ei nyt Firminoa, Kanea tai Agueroa syrjäyttäisi juuri missään muodossa.
aceman

Poissa Poissa


Vastaus #2174 : 13.02.2018 klo 16:28:11

Alkukaudesta Herrera ei kelvannut kenellekään, nyt jokainen huutaa avaukseen....😂
Mielestäni jo silloin ihmeteltiin että mihin Herrera on oikein kadonnut/pudonnut kun ei saanut luottoa.
Ja huhujen mukaan Josen&Anderin ”välirikko” johtuu siitä että Herrera toi ystävän Carringtoniin ennen Celta-pelejä,tällä oli kytkyjä Celtaan.
Tällä kaudella Herrera on sitten rampannut kotonaan joka välissä joka taas kertoo mielestäni siitä että kesällä palailee Espanjaan.

 
Sivuja: 1 ... 86 [87] 88 ... 122
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines