FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.06.2017 klo 04:58:37 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: UPA846-koodilla $10 alennus iHerbiin!
 
FF2-futisturnaus!, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Tappaako "Halpahallijalkapallo" suomalaisen futiksen lopullisesti?  (Luettu 897 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bob Arctor

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: A Scanner Darkly


: 17.06.2017 klo 13:34:02

Suomalaisen jalkapallon harrastajamäärät kasvavat vuosi vuodelta ja samalla suomalaisten "halpahalliseurojen" määrä on kasvanut. Perisuomalainen tapa on aina ollut, että kaikki asiat tehdään itse eikä vahingossakaan pyydetä ketään apuun saati suunniteltaisiin ja tehtäisiin asioita porukalla. Suomalaisen jalkapallon kannalta on huolestuttavaa, että harrastamisesta on tullut business ja vallanhalu on voima joka ajaa ihmistä kummasti eteenpäin.

Ennen jokaisella paikakunnalla oli joko yksi seura jossa pelattiin tai kaksi seuraa joihin liityttiin puoluejäsenkirjan mukaan, mutta nykyisin perinteiset seurat eivät enää kelpaa, vaan jos ammattikoulun autoasentajanpapereilla ei töitä löydy eikä paikallisessa kulmakuppilassa muutenkaan lohkea, hyvä keino oman egon ja markkinarvon kasvattamiseen on perustaa oma halpahallifutisseura, jonka jälkeen tie vallan pöytiin on auki, mutta kuten sananlaskussakin sanottaan tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla, joten "halpahallijalkapallon" rantautuminen suomalaiseen jalkapalloon tuskin on se tie, jolla vuosikymmeniä himoittu taivaspaikka tulee avautumaan. Rahalla saa ja hevosella pääsee, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka pohjamutiin suomalainen futis vielä vajoaa, kun samoista asiakkaista kilpailee seurat, jotka panostavat valmentajien koulutukseen ja tekevät töitä valmennusjärjestelmien rakentamisessa ja vastapoolina on kouluttamattomat helppoheikit, jotka aarporaajan koulutuksella kasvattavat uusi Jari Litmasia lähes ilmaiseksi. Suomalisille jalkapallo on perinteisesti potkupalloa, joten halvat hinnat varmasti ovat kova markkinavaltti.

Perinteisissä jalkapallokulttuureissa tällainen toiminta tuskin onnistuisi, mutta koska ollaan Suomessa, halpahallijalkapallo on suorastaan toivottavaa. Kummallisinta tässä hommassa on, että Suomesta ei löydy mitään tahoa, joka millään tavalla miettii ja suunnittelee, että miten seuratoiminta Suomessa makaa, mutta jos lähtökohtana on "seurojensekasotku", hyvällä tiellä ollaan tuossa suunnitelmassa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 17.06.2017 klo 15:39:10

Olisiko tämän voinut laittaa jonkun valmiin topicin alle? Vai onko tämä "halpahallikeskustelua", jossa jokainen helppoheikki vain avaa oman aiheensa ja sanoo sanottavansa, mutta mitään aitoa vuoropuhelua ei ole tarkoituskaan saada aikaan.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 18.06.2017 klo 02:17:07

Eiköhän asiakeskustelu suomifutiksen kehittämisestä ole laulanut joutsenlaulunsa tällä palstalla jo hyvän aikaa sitten. Siitä ovat pitäneet huolen juuri nämä mainitsemasi helppoheikit iänikuisella jankkauksellaan.
 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines