FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.09.2018 klo 12:54:05 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Tappaako "Halpahallijalkapallo" suomalaisen futiksen lopullisesti?  (Luettu 6029 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bob Arctor

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: A Scanner Darkly


: 17.06.2017 klo 13:34:02

Suomalaisen jalkapallon harrastajamäärät kasvavat vuosi vuodelta ja samalla suomalaisten "halpahalliseurojen" määrä on kasvanut. Perisuomalainen tapa on aina ollut, että kaikki asiat tehdään itse eikä vahingossakaan pyydetä ketään apuun saati suunniteltaisiin ja tehtäisiin asioita porukalla. Suomalaisen jalkapallon kannalta on huolestuttavaa, että harrastamisesta on tullut business ja vallanhalu on voima joka ajaa ihmistä kummasti eteenpäin.

Ennen jokaisella paikakunnalla oli joko yksi seura jossa pelattiin tai kaksi seuraa joihin liityttiin puoluejäsenkirjan mukaan, mutta nykyisin perinteiset seurat eivät enää kelpaa, vaan jos ammattikoulun autoasentajanpapereilla ei töitä löydy eikä paikallisessa kulmakuppilassa muutenkaan lohkea, hyvä keino oman egon ja markkinarvon kasvattamiseen on perustaa oma halpahallifutisseura, jonka jälkeen tie vallan pöytiin on auki, mutta kuten sananlaskussakin sanottaan tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla, joten "halpahallijalkapallon" rantautuminen suomalaiseen jalkapalloon tuskin on se tie, jolla vuosikymmeniä himoittu taivaspaikka tulee avautumaan. Rahalla saa ja hevosella pääsee, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka pohjamutiin suomalainen futis vielä vajoaa, kun samoista asiakkaista kilpailee seurat, jotka panostavat valmentajien koulutukseen ja tekevät töitä valmennusjärjestelmien rakentamisessa ja vastapoolina on kouluttamattomat helppoheikit, jotka aarporaajan koulutuksella kasvattavat uusi Jari Litmasia lähes ilmaiseksi. Suomalisille jalkapallo on perinteisesti potkupalloa, joten halvat hinnat varmasti ovat kova markkinavaltti.

Perinteisissä jalkapallokulttuureissa tällainen toiminta tuskin onnistuisi, mutta koska ollaan Suomessa, halpahallijalkapallo on suorastaan toivottavaa. Kummallisinta tässä hommassa on, että Suomesta ei löydy mitään tahoa, joka millään tavalla miettii ja suunnittelee, että miten seuratoiminta Suomessa makaa, mutta jos lähtökohtana on "seurojensekasotku", hyvällä tiellä ollaan tuossa suunnitelmassa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 17.06.2017 klo 15:39:10

Olisiko tämän voinut laittaa jonkun valmiin topicin alle? Vai onko tämä "halpahallikeskustelua", jossa jokainen helppoheikki vain avaa oman aiheensa ja sanoo sanottavansa, mutta mitään aitoa vuoropuhelua ei ole tarkoituskaan saada aikaan.
rukkanen

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 18.06.2017 klo 02:17:07

Eiköhän asiakeskustelu suomifutiksen kehittämisestä ole laulanut joutsenlaulunsa tällä palstalla jo hyvän aikaa sitten. Siitä ovat pitäneet huolen juuri nämä mainitsemasi helppoheikit iänikuisella jankkauksellaan.
Masa Kikkara

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 05.07.2017 klo 23:41:53

Mitkä seurat esimerkiksi ovat Halpahallijalkapalloseuroja?
eighteen

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 06.07.2017 klo 11:14:19

"Väärinkannattamisen" käsitteen olen kuullut, mutta nyt on ilmeisesti "väärinharrastaminenkin" keksitty.. tähän olisi kyllä todella mielenkiintoista kuulla perusteluja ja konkreettisia esimerkkejä, mitä on tämä "halpahallijalkapallo"?

Itse näkisin jopa positiivisena asiana sen että perustetaan uusia seuroja ja tuuletetaan toimintatapoja, tarjotaan vaihtoehtoja, koska jotkut pitkään toimineet seurat ovat jymähtäneet tiettyyn toimintakulttuuriin - ja ihan samalla tavalla nekin periaatteessa yrittävät päästä osalliseksi kaikista mahdollisista tukirahoista? Tulkitsen tuon aloittajan tekstin rivien välistä melkeinpä silleen että periaatteessa myös apteekki- tai taksimonopolin purkaminen olisi huono juttu? Jos joku on jalkapalloseuran (yhdistyksen) rahoilla onnistunut jotenkin merkittävää henkilökohtaista voittoa tekemään, niin eikö siinä ole jo jonkin sortin kavalluksesta kyse..

Kaikkien uusien seurojen takana ei voi olla pelkkä dollarinkiilto silmissä. Jos toiminta on selkeästi pelkkää rahankeruuta eikä kovin laadukasta, eikö ne toimintaan osallistuvat kannattajat/harrastajat kuitenkin loppukädessä valitse mitä seuraa haluavat kannattaa? Ja sen takia on hyvä kokeilla vaihtoehtoja.. mutta niin kauan kun intohimoa riittää, antaa mennä vaan - kyse on periaatteessa samasta kuin yrittäminen.

(Ja selvyydeksi vielä, olen mukana yhden seuran junioritoiminnassa, mutta itselle ei ole ikinä tullut mieleenkään perustaa omaa jalkapalloseuraa, ainakaan rahan takia.)
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #5 : 06.07.2017 klo 12:40:49

Mitkä seurat esimerkiksi ovat Halpahallijalkapalloseuroja?
Villi arvaukseni on, että aloituksessa kyse Oulun seudun hiekkalaatikosta ja kenellä on lapio ja ämpäri ja  tuleeko hyvä kakku vai älä tule paha kakku.
Hyi minua.
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 24.07.2017 klo 20:28:42

Meillä ei ollut omien junnujen kohdalla edes muuta vaihtoehtoa kuin halpahallijoukkue.

Vaikka nyt Tampereella asutaankin, niin ison kirkon kentille on reilusti yli kolmekymmentä kilometriä matkaa.
Tokihan yhteistyötä tehdään perinteikkään Tamperelaisseuran kanssa, mutta ei ilman vastiketta tietenkään.
Vaihtoehdot olivat siis:

- lähes kohtuuttomat treenimatkat ja niistä aiheutuvat kustannukset, kalliit toimintamaksut ja porukan hajoaminen eri seuroihin (ja yli puolen pelaajista palaaminen takaisin pleikkarin ääreen)
- lopettaa koko homma yhteen hienosti menneeseen kauteen
- perustaa oma jengi ja katsoa mitä tapahtuu

Sitten näiden palloliiton suosituksista eroavan valmennustyylin, pelitavan sekä harjoittelun ovat määrittäneet pitkälti resurssit, joita on käytössä.

Kysyttäessä kaupungilta mitään olosuhdeparannuksia edes puhkijuostujen tekonurmien kautta, on vastaus ollut, ettei tänne haluta panostaa, koska palloliitto ei koe tänne asennettavan kentän toimivan millään muotoa edes varakenttänä.

Siispä tehdään omaa juttua, omaan tapaan ja niillä resursseilla mitä on käytössä.
Paremminkin voitaisiin varmasti toimia ja tehdä, mutta onneksi yhteistyöseura nyt kuitenkin tarjoaa pientä korvausta vastaan merkittävää olosuhdeparannusta harjoitteluun ja valmennukseenkin.

Joillekin se halpahallipallo voi olla ainoakin tapa harrastaa. Ainakin jos on tarkoitus harrastaa kilpamielellä

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines