FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.09.2018 klo 03:12:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Äänestys
Kysymys: Mitä mieltä videotarkistuksesta?
Ei toimi, vastustan - 220 (34.2%)
Ei toimi, mutta kannatan - 123 (19.1%)
Toimii, mutta vastustan - 97 (15.1%)
Toimii, kannatan - 203 (31.6%)
Äänestäjiä yhteensä: 642

Sivuja: 1 ... 42 [43]
 
Kirjoittaja Aihe: VAR - Video Assistant Referee  (Luettu 91433 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
PaoloRos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulun Pallo-Veikot


Vastaus #1050 : 25.06.2018 klo 12:36:24

VARin käyttöönotto näyttää lisäävän valtavasti rankkarien määrää. Ongelmana on, että rankkarista on liian helppo tehdä maali ja niitä vihelletään aika pienistäkin rikkeistä. Toisaalta rankkarialueen ulkopuolella saa rikkoa miten vaan.

Rankkarissäntöä kannattaisikin muuttaa. Nykyisen 9 metrin rankkarin lisäksi pitäisi olla käytössä 16 metrin ja 23 metrin rankkari.

9 metrin rankkari tuomittaisiin vain selvästä maalitilanteesta, myös rangaistusalueen ulkopuolella törkeimmistä tapauksista. Muista rikkeistä tuomittaisiin sitten 16 tai 23 metrin rankkari, sen mukaan miten vakava rike on. Rankkari voitaisiin tuomita myös nykyisen rankkarialueen ulkopuolella tapahtuvista rikkeistä
ai vihelletään pienistä, kyllä nämä tuomiot paljastavat nyt räikeät painiotteet ja kiinnipitämiset rankkualueella ja tuovat sen esille ettei hyökkääjillä ole käytännössä mitään mahdollisuutta pelata palloa. 
gv39

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit sekä kyläjoukkueet


Vastaus #1051 : 25.06.2018 klo 13:00:36

Englanti Panama ottelussa 5-0 maali rankkarista oli hauska, kun tuli hidastukset ja selostaja arpoi, että kummasta kahden eri pelaajan painiotteesta vai molemmista tuli se rankkari. Tuomari puhalsi ja sai oletettavasti kaksi puoltoääntä varilta.

PaoloRos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Oulun Pallo-Veikot


Vastaus #1052 : 25.06.2018 klo 13:56:27

Englanti Panama ottelussa 5-0 maali rankkarista oli hauska, kun tuli hidastukset ja selostaja arpoi, että kummasta kahden eri pelaajan painiotteesta vai molemmista tuli se rankkari. Tuomari puhalsi ja sai oletettavasti kaksi puoltoääntä varilta.


VAR kertoo hyvin tämänpäivän ehkä suurimman ongelman nykypallossa. Hyökkääjillä ei ole oikeastaan mitään mahdollisuutta päästä palloon esim. kulmatilanteissa, joissa hyökkääjällä pitäisi aina olla etuasema. Mutta onneksi on VAR.
törömömmö

Poissa Poissa


Vastaus #1053 : 25.06.2018 klo 23:20:56

VAR paljastaa. Jos sääntöjen mukaan tuomitseminen aiheuttaa vääryyttä (esim. Iranin rankkari) niin sääntöjä pitää muuttaa, ei tuomaritoimintaa vaikeuttaa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1054 : 22.07.2018 klo 19:31:54

MLS:n ongelmat VAR:n kanssa jatkuvat edelleenkin. Hämmentävästi vaan VAR:n kanssa on menty alkuajoista huonompaan suuntaan liigassa.

https://www.ajc.com/sports/pro-admits-missed-penalty-atlanta-united-seattle/zjC7SWqUFQ1sqXq9TAhaNO/

MLS:n tuomarijärjestö PRO joutui viime kierroksella myöntämään, että Atlantalta jäi rankkari saamatta Seattlea vastaan, kun Kim Kee-Hee nappasi Chris McCannista painiotteen kulmapotkutilanteessa. Virheen syyksi kerrotaan, että vaikka tilanne näkyi erittäin selvästä kulmasta kotikatsomoihin, niin videotuomarin lähetykseen tuota kamerakulmaa ei tullut.

Tuomaripomo Howard Webbin mukaan MLS harkitsee siirtymistä keskitettyyn VAR-järjestelmään, milloin sitten kaikkia kamerakulmia voitaisiin seurata ilman, että tilanteiden katsominen kestäisi liian kauan.

Tällä kierroksella sitten tällaista, Patrick Mullins hankki Columbukselle Orlandoa vastaan rankkarin, josta Columbus tasoitti ottelun muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä (ja Columbus vielä voitti ottelun lisäaikamaalilla):
https://matchcenter.mlssoccer.com/matchcenter/2018-07-21-columbus-crew-sc-vs-orlando-city-sc/details/video/163823
Selkeästi tuomari kyselee näkemyksiä muualta, ilmeisesti videotuomariltakin, mutta miten sitten kuitenkin päätyivät siihen, että oli rankkarin paikka...
« Viimeksi muokattu: 22.07.2018 klo 19:34:20 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1055 : 24.07.2018 klo 23:00:04

http://proreferees.com/2018/07/24/pro-statement-clb-v-orl/

PRO on ottanut kantaa tuohon Mullinsin tilanteeseen ja toteaa kyseessä olleen tuomarivirhe.

Perustelu sille, että miksi videotuomari ei onnistunut korjaamaan tuomiota on kyllä mielenkiintoinen. Videotuomari tulkitsi, että kyseessä ei ollut "selkeä ja ilmeinen" tuomarivirhe, koska puolustajan ja hyökkääjän välillä oli kuitenkin kontakti, joten ei sitten ehdottanut päätuomarille, että kävisi katsomassa tilanteen videolta.

Jotenkin vaan liikaa tuntuu MLS:ssä katsottavan noita pykäliä, että milloin järjestelmää saa käyttää, kuin että keskityttäisiin oikeiden tuomioiden saamiseen. Toki ongelma on siinäkin, että VAR:n käyttöön laaditut säännöt määritettelevät, että milloin sitä saa käyttää, eivätkä nuo säännöt ole mitenkään yksiselitteiset tai vielä valmiit ja tulkinnanvaraa on sitten paljon.

Toki se toinen asia on, että VAR lisää tuomareiden tarvetta, eikä laatutuomareita tyhjästä taiota, joten aika kokematonta kaveria joudutaan sitten mukaan hakemaan, mistä on monenlaistakin ongelmaa. Columbus-Orlando-ottelussakin asetelma oli se, että päätuomarina oli Silviu Petrescu, erittäin kokenut kansainvälistäkin kokemusta kerännyt tuomari, joku valinta MLS:n vuoden tuomariksikin tullut, videotuomarina oli Jon Freemon, jonkun verran vihellellyt USL:ssä ja aiemmin NASL:ssa. On siinä varmasti jonkinlainen kynnys lähteä päätuomarin ratkaisuun sanomaan, että nyt meni väärin...

 
Sivuja: 1 ... 42 [43]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines