FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.05.2018 klo 16:05:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: RoPS:an kannustustoiminta  (Luettu 10761 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kantiska

Poissa Poissa


: 29.06.2017 klo 16:55:50

Hei!

Kuten moni on foorumillakin huomannut, niin meillä Rovaniemeläisillä puuttuu pelillisten seikkojen lisäksi muutakin ottelutapahtumista, nimittäin oma huutosakki. Bingoboys oli aluksi hieno fanijoukko, mutta loppujen lopuksi viime kausina homma muuttui mauttomuuden puolelle, kun katsomossa heiluttiin humalassa, milloin vittuiltiin vastustajille, milloin omille ja muulloin vain muuten vaan huudeltiin törkeyksiä. Nykyinen huutosakiton tilanne on valitettava, mutta toisaalta myös mahdollisuus uuteen alkuun uuden ja paremman fanijoukon muodossa. Toiminta päästäisiin aloittamaan tyhjältä pöydältä, joten mitään kuppikuntaisuutta ja tiivistä ja vaikeasti lähestyttävää ydinjoukkoa ei ole vielä tullut.

Ehdotankin siis, että perustamme RoPS:alle seuran arvoisen huutosakin! Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki RoPS-henkiset vauvasta vaariin, jos vain sitoutuvat yhteisten pelisääntöjen noudattamiseen. Mielestäni tärkeintä on, että pelisäännöt ovat selvät ja niskuroinnista ja idiotismista rangaistaan, jotta kaikilla halukkailla on turvallinen tunne ja kaikki voivat osallistua kannustamiseen ilman häpeän ja leimaannuksen pelkoa. Jos pelisäännöt eivät ole hallussa, niin äkkiä käy kuten HJK:n, HIFK:n ja jopa Bingoboysinkin esimerkki todistaa ja kannustajat muuttuvat kaikkien silmissä agressiivisiksi törkeyksien huutelijoiksi, tai vähintään hiljaisiksi myötäilijöiksi.

Itsellä ei ole hirveänä kokemusta tällaisesta kannattajajoukon luomisesta. Toki olen ollut mukana, esim Suomen Cupin finaalissa ja vierasreissussa Lahdessa huutamassa RoPSaa voittoon, kun seura on sitä eniten tarvinnut. Omia ehdotuksiani ovat juurikin nämä yhteisten pelisääntöjen laatimiset. Tärkeää olisi saada mukaan myös joku taitelijalahjakkuus, jotta fanikamat (liput, banderollit, lakanat) saadaan edustavaksi. Värikäs joukko on ilman muuta näyttävämpi kuin joku väkivaltakasuaalien harmaa mössö, joista ei tiedä mitä joukkuetta törkyhuudoillaan kannustavat. Joku toiminnanohjaaja olisi myös hyvä olla, joka toimii yhteisten sääntöjen mukaan sovitun auktoriteetin perusteella. Jos halukkaita ei löydy, olen itse valmis ottamaan vastuuta tai voidaan myös kokeilla kiertävää huutosakin johtajuutta, jossa jokainen saa ottaa roolia vapaan sanan hengessä. Sitten olisi myös tärkeä sopia paikka missä kokoonnutaan ennen peliä ja pelin ajaksi. Itse ehdotan Oliver's Corneria, joka on seurankin yhteistyökumppanuutta taustalla, ja jossa on kaupungin siistein miljöö ja hyvät valikoimat ja jonne on helppo jokaisen tulla. Peleissä voitaisiin olla joko Railon tai aurinkokatsomon etelä-päädyssä. BingoBoys toimi, kuten laulukin kertoo "puisilla penkeillä", mutta nuiden vuosien jälkeen on paljon vettä virrannut Ounasjoessa ja palkintoja satanut Railolle, joten ehdotan että uusi huutosakki identifosoituisi Railoon, joka on ulkomaita myöten tunnustettu ja tunnettu RoPS-brändi.

Kohta olisi tärkeä peli Kemiä vastaan, jossa uudelle porukalle tulisi jo kovaa tarvetta, mutta taitaa olla vielä liian aikaista. Toivonkin, että derbypäivän tunnelma saa Rovaniemeläisiä innostumaan ajatuksesta ja herättää myös omia kehitysideoita. Ehdotankin, että voisimme pitää ensimmäisen yhteisen tuumaustuokion ennen seuraavaa kotipeliä Ollin kulmassa ja polkaista kelekka kunnolla käyntiin. Nyt voisi alkaa miettimään myös nimiehdotuksia. BingoBoys oli hyvä ja itseironinen nimi, joten omassa päässä on samassa hengessä pyörinyt "Tilintarkastajat". On tärkeää, että voimme nauraa itsellemme, niin ei tarvi kaikesta vetää herneitä nokkaan. "Kaikki nauraa meille, me emme välitä!" Tärkeintä nyt on, että saadaan touhu alulle ja rullaamaan ja toimintaa voidaan alkaa kehittämään.

Kirjoitellaan vaikka omia näkemyksiä tänne, lähestykää yksityisellä viestillä. Älkää vielä facebookissa, koska sinne täytyy varmaan tehdä omat sivut myöhemmin.

Tulukaa ihmeessä Oliver's Corneriin 8.7.2017 kello 15.00!

Tulukaa
Ala-Möykky

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Leijonat ja sudet syövät huuhkajat elävältä!


Vastaus #1 : 29.06.2017 klo 18:51:11

Hienoa eteenpäin menoa Ylos Näin etäkannattajan näkökulmasta on hienoa ettei kannustustoimintaa ole lopullisesti kuopattu.
khat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, KÖNÖ, NePa & Mathare United


Vastaus #2 : 29.06.2017 klo 23:15:49

Tälle vahva Ylos ja Tuoppi

Itsekkin etänä. Tuskin kaikki?
Riksföreståndare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rovaniemen Palloseura, Svenska Skidförbundet


Vastaus #3 : 30.06.2017 klo 09:03:05

Kannattajaporukoiden ongelma vain on se, että "vääränlaisia ihmisiä" ei voi oikein pitää niistä erossa. Jos joku haluaa ottelusta toiseen heilua paidatta eturivissä tai huudella homovittua omilleen niin minkäs teet. Se sama idiootti tulee ottelusta toiseen vaikka tietäisi ettei hänen toiminnastaan digata.

Täytyy kuitenkin myös todeta, että Tokan ja Bingo Boysien jälkeen tällainen perhekannattajien maailmaa syleilevä jaosto olisi ihan vekkuli idea.

e. Ja sijainniksi tunnelman kannalta ehdottomasti aurinkokatsomo. Pääkatsomon alakerran äänet eivät kuulu yhtään ylemmäs jossa valtaosa ihmisistä on.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2017 klo 14:16:20 kirjoittanut Riksföreståndare »
Copy

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 30.06.2017 klo 16:18:49

Ehdottomasti Ylos uudelle faniporukalle. Ja etäkannattajana iloitsisin, mikäli vieraspeleissäkin porukka kerääntyisi yhden ja saman lipun alle.
Weikkonen

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: RoPS, Liverpool FC, 49ers, Devils


Vastaus #5 : 01.07.2017 klo 15:13:09

Vahvaa supporttia täältäkin. Valitettavasti etäkannattaja itsekin, mutta Rovaniemen reissuilla olisi hienoa eksyä ääneenkannattajien joukkoon. Ikävän hiljaista on kyllä meno ollut niissä matseissa missä olen ehtinyt käydä. Toivottavasti asia ottaa tuulta purjeisiin Ylos Tuoppi
Neeskens

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 01.07.2017 klo 19:31:57

Äänestetäänkö ketkä pääsevät mukaan vai kuinka valikointi tapahtuu?
Kepakko

Paikalla Paikalla


Vastaus #7 : 02.07.2017 klo 01:07:05

Alustavasti kiinnostaisi, tosin töiden vuoksi matseihin pääsy ajoittain niin ja näin.
Ketuttanut pitkään jo tuo tunnelmattomuus, välillä tehnyt melkein läpsiä katsojia poskille että eläkää nyt vähän enemmän tunteella. Itsellä ei paukkuja alkaa vetämään toimintaa mutta mukana olisin mielelläni. Bingo Boysin ideologiaa täysin en allekirjoittanut, mutta toivathan ne aivan hirveästi tunnelmaa..

Mitenhän saisi rekrytoitua väkeä, ja olisivatko kaikki tervetulleita? Mikäli täysin avoin, niin sitähän kannattaisi olla RoPSin mediatiimiin yhteydessä. Sosiaalisessa mediassa ja esimerkiksi pelitapahtumassa voitaisiin mainostaa tulevaa huutoporukkaa. Väitän että tunnelma tuo katsojiakin, ollaan vieläpä hyvin mitalisijoista taistelemassa vaikka vähän hankalaa tuntuu olevan, niin peliesitysten kuin taloudenkin puolesta.
Herr Gunther

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Visa, Tenho, -85, KePS; est. 1999


Vastaus #8 : 03.07.2017 klo 17:07:53

Nunnukkatason poromiesten örveltäminen > Urbaani, lutuuri, laatu-ultra-uuh. Ihan sama minä päivänä viikosta. Poromiestä hullumpaa ei olekaan.
Sakku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FinnPa & Borre


Vastaus #9 : 04.07.2017 klo 15:27:06

Kotipeleissä on jotakin piipitystä kuulunut kaljahanojen läheltä ja Kemissä näytti punatakkinen poika mesuavan kurkku käheänä kaiffareineen. Eli ilmeisesti bingoboysit ovat ainakin jossakin muodossa vielä pystyssä. Jos runko on yhä samaa tasoa, mitä se oli aiemmilla kausilla, niin peukutan lämpimästi uudelle ryhmittymälle. Seuraan en lupaa liittyä, sillä nautin katkarapuni mieluiten istualtaan. Toki lupaan taputtaa rytmissä mukana ja laulella kannatuslauluja kotona suihkussa avovaimon iloksi. Jos taas bingoboysissa on tapahtunut tai tapahtumassa vallankaappaus, niin en näe tarvetta kokonaan uudelle ryhmittymälle.
Tarja Saulukko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Koskelan Pojat


Vastaus #10 : 05.07.2017 klo 07:47:57

Uuden ryhmän nimeksi Sininen tulevaisuus
keane

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 05.07.2017 klo 11:51:25

Ei huono vaihtoehto.

Tai sitten Musta menneisyys.
Sinettäj kaakkoissyvänne

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 05.07.2017 klo 18:17:13

e. Ja sijainniksi tunnelman kannalta ehdottomasti aurinkokatsomo. Pääkatsomon alakerran äänet eivät kuulu yhtään ylemmäs jossa valtaosa ihmisistä on.

Aurinkokatsomo on varmasti oikea valinta, mutta tuosta perustelusta kuitenkin huomautus. Kyllä ainakin yläkatsomon kumpaankin nurkkaan on kuulunut huutoja. Oman epätarkan havaintoni mukaan ovat tulleet siitä alemmasta pääkatsomosta jostakin suht keskeltä, luulisin. No, alapuolelta kumminkin. Näitä yhteisesti kajautettuja "Palloseura!" ja "Simo! Simo!" ja vastaavia, ja on kai sieltä vähän laulujakin kuulunut viime aikoina?

RoPSin tapauksessa nimi voisi olla vaikka Sopuisa kannattajaryhmä.
Neeskens

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 05.07.2017 klo 19:58:24

Aurinkokatsomo on varmasti oikea valinta, mutta tuosta perustelusta kuitenkin huomautus. Kyllä ainakin yläkatsomon kumpaankin nurkkaan on kuulunut huutoja. Oman epätarkan havaintoni mukaan ovat tulleet siitä alemmasta pääkatsomosta jostakin suht keskeltä, luulisin. No, alapuolelta kumminkin. Näitä yhteisesti kajautettuja "Palloseura!" ja "Simo! Simo!" ja vastaavia, ja on kai sieltä vähän laulujakin kuulunut viime aikoina?

RoPSin tapauksessa nimi voisi olla vaikka Sopuisa kannattajaryhmä.
Ne kajautukset tulee sieltä kaljakatsomosta joka sijaitsee alakatsomon reunassa. Kuuluvat todella hyvin kentän toiselle puolelle aurinkokatsomoon, mutta yläkatsomon lippa blokkaa äänet eivätkä ne kuulu kunnolla ainakaan yläkatsomon takaosiin. Yleensä olen istuskellut siellä keskisektorilla jos en ole aurinkokatsomossa ollut.

Sinänsä minulle on sama missä tämä uusi porukka sijaitsee. Ehkä nykyisillä yleisömäärillä pääkatsomossa saisi paremmin porukan mukaan.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #14 : 06.07.2017 klo 10:20:14

 Ihan yleinen ongelma on tuo, että jos kannattajakatsomo on toisella puolella kenttää, kuin tuularit, niin äänen kulkeutumisessa ilmassa kestää suhteellisen pitkään. Eli jos johonkin taputtamiseen tai muuhun rytmikkääseen huutoon muu yleisö lähtisi mukaan, niin mistä tahansa muualta, esim kentältä, se kuulostaa epätahtiselta mölyltä. Sikäli, jos ei koko kentän kiertävää yleisömassaa ole, niin kannattajakatsomon kannattaisi sijaita lähellä massoja. Rovaniemellä railon yläkatsomon etuosissa olisi tältä kantilta katsoen varmaan optimaalisin paikka.
keane

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 06.07.2017 klo 17:06:08

Rovaniemellä ei ole huutoihin mukaan lähtevää yleisöä, saatikka mitään massoja. Aurinkokatsomo on ainoa oikea paikka. Siellä on kaiken kansan nähtävänä ja kuultavana. Näin myös ääneenkannattajien yksittäiset lipsahdukset jäävät kansan syviltä riveiltä kuulematta.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #16 : 06.07.2017 klo 17:33:20

Rovaniemellä ei ole huutoihin mukaan lähtevää yleisöä, saatikka mitään massoja. Aurinkokatsomo on ainoa oikea paikka. Siellä on kaiken kansan nähtävänä ja kuultavana. Näin myös ääneenkannattajien yksittäiset lipsahdukset jäävät kansan syviltä riveiltä kuulematta.
Ei satunnaisista kirosanoista kukaan hätkähdä jos ne suhteessa kenttätapahtumiin ovat. Tarkoitus käsittääkseni oli kuitenkin kannustaa seuraa eikä huutaa kännissä homovittua.
 Ei se yleisö sieltä toiselta puolen kenttää tulevaan mölinään mukaan lähdekään.
 Missään tapauksessa ei kannata toistaa vanhoja virheitä vain sen takia, että joku on se "ainoa oikea" tapa.
keane

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 06.07.2017 klo 17:59:58

Ei satunnaisista kirosanoista kukaan hätkähdä jos ne suhteessa kenttätapahtumiin ovat. Tarkoitus käsittääkseni oli kuitenkin kannustaa seuraa eikä huutaa kännissä homovittua.
 Ei se yleisö sieltä toiselta puolen kenttää tulevaan mölinään mukaan lähdekään.
 Missään tapauksessa ei kannata toistaa vanhoja virheitä vain sen takia, että joku on se "ainoa oikea" tapa.

Onhan se tosiaan jo nähty ja kuultu, ettei pääkatsomon huutoporukat kuulu tai näy kuin pienelle osalle katsojista. Toivottavasti tarkoitus on kannustaa, mutta auttamatta jossain vaiheessa kasvukipuja tulee vastaan, jos tämä homma ottaa tuulta alleen.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #18 : 06.07.2017 klo 18:26:50

Onhan se tosiaan jo nähty ja kuultu, ettei pääkatsomon huutoporukat kuulu tai näy kuin pienelle osalle katsojista. Toivottavasti tarkoitus on kannustaa, mutta auttamatta jossain vaiheessa kasvukipuja tulee vastaan, jos tämä homma ottaa tuulta alleen.
Onko pääkatsomossa siis ollut Rovaniemellä huutoporukka? Esim Jyväskylässä HarPo toimii mielestäni hyvin pääkatsomossa ja vaikka viimeisessä Tampereen derbyssä Ratinan pääkatsomossa oli ihan hyvä tunnelma.
 Ei känni-idiotismi mikään väistämätön kasvukipu ja luonnonlaki ole. Järjen rajat on helpompi pitää, kun niiden ylityksiin heti puututaan ja toiminnan ajatus on selvä.
 Toki on haastavampaa kerätä porukka jonka ei tarvitse olla kännissä kannustaakseen ääneen. Mutta toisaalta ihminen, joka ei selvinpäin pysty kannattamaansa joukkuetta ääneen kannustamaan on myös aika säälittävä ääneenkannattaja.
keane

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 06.07.2017 klo 18:35:44

Onhan niitä ollut joissain peleissä jopa kaksi.

Muita kaupunkeja ei minusta voi ottaa tässä vertailuun, sillä Rovaniemen katsomo on rakenteeltaan niin erilainen.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #20 : 06.07.2017 klo 18:41:59

Onhan niitä ollut joissain peleissä jopa kaksi.

Muita kaupunkeja ei minusta voi ottaa tässä vertailuun, sillä Rovaniemen katsomo on rakenteeltaan niin erilainen.
Niin, mites europeleissä, kun vain pääkatsomo oli käytössä? Jotenkin muistikuva, että jotain kannustusta olisi kuulunut.

 Täytyy käydä testaamassa akustiikka. Edelleen väitän, että laidassa yläkatsomon etuosassa on paikka josta kyllä kuuluu kaikkialle.
pohojoinen

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 06.07.2017 klo 20:48:38

Niin, mites europeleissä, kun vain pääkatsomo oli käytössä? Jotenkin muistikuva, että jotain kannustusta olisi kuulunut.

 Täytyy käydä testaamassa akustiikka. Edelleen väitän, että laidassa yläkatsomon etuosassa on paikka josta kyllä kuuluu kaikkialle.


Kannustusporukan pitää mielestäni kannustaa pelaajia eikä muita katsojia, joten aivan vitun sama missä katsomossa huudetaan.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #22 : 06.07.2017 klo 21:01:04


Kannustusporukan pitää mielestäni kannustaa pelaajia eikä muita katsojia, joten aivan vitun sama missä katsomossa huudetaan.
Mutta jos useampi kannustaa niitä pelaajia, niin parempi. Useampi taas kannustaa kun voi liittyä muiden kannustamiseen.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #23 : 04.08.2017 klo 16:34:49

Miten tässä nyt sitten on käynyt?
KoriKalja

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 05.08.2017 klo 10:31:45

Miten tässä nyt sitten on käynyt?

Tämähän oli täys trolli, sama kannattajaporukka siellä huutaa kuin ennenkin. Onneksi ropsin someukkokin lankesi tähän Ylos

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines