FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.07.2020 klo 08:41:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Kehityskeskustelu SMJK:n uudesta noususta  (Luettu 65192 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


: 11.06.2017 klo 21:36:53

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole kirjoitettu ainakaan 120 päivään.
Jos et välttämättä halua vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.


Tätä topikkia on kirjoitettu 144 sivua mutta enää siihen ei juurikaan tule viestejä. Ymmärsin tänään mistä se johtuu. Ääliöt, toisin sanoen ne joita oikeasti kiinnostaa ja joille tämä maajoukkue merkitsee enemmän kuin vain joukkuetta muiden joukossa, ovat poissa.

Olen ollut viimeiset 13 vuotta käytännössä jokaisessa kotimatsissa alakaiteella. Stadissa, Turussa, Tampereella. Se on ollut katsomomme ja kaarteen ydin, sydän. Hulluus ja rakkaus joukkuetta kohtaan ovat sekoittuneet intohimoksi joka on kumuloitunut sakkoina, esitutkintapyyntöinä ja viesteinä tähän topikkiin.

Tänään Ratinassa alarivit loistivat tyhjyyttään. Joo, onhan niissä aiemminkin ollut väljää mutta nyt siellä oli vain capo jolle tämä joukkue ei merkitse käytöksestä päätellen yhtään mitään.

SMJK on hengetön - vailla roolia, merkitystä, tavoitetta ja tarkoitusta. Aivan kuten se joukkue jota seuraatte tai se liitto jota parin kaljan jälkeen uskallatte huudon tai parin verran haukkua julkisesti. Pelaajat ovat mukana velvollisuuden tunnosta, liiton väki rahasta mutta eikö teidän pitäisi olla mukana aidosti, tunteella?

Miksi penkeille oli jaettu kreppirullia? Miksi tässä tilanteessa haluttiin tifoilla? Miten paljon vuosikokouksesta käytettiin yhdistyksen suunnan ja katsomossa tapahtuvan toiminnan määrittämiseen? Kuka vain voi neuvotella Palloliiton kanssa lippujen välittämisestä ja hoitaa sen mutta kukaan muu ei voi organisoida tällä hetkellä katsomon liikkeitä.

Niin kauan kuin tässä tilanteessa tifoillaan ja pidetään capoa liiton marionettina tornissaan, tukahdutetaan se tuska jota jokainen jolle Suomen maajoukkue jotain oikeasti merkitsee tuntee.

Voi olla että vastustaja perseraiskaa Suomea mutta niin kauan kuin kiellätte todellisuuden, niin tehdään teillekin.

Todella surullisin mielin siirryin tänään ensimmäisen kerran yläkatsomoon koska en kestänyt katsella enää sieluttomien zombieiden liikehdintää vanhoihin rutiineihinsa kangistuneina. Enkä tarkoita nyt pelaajia kentällä.

Nyt on muutama kuukausi aikaa miettiä, tuhotaanko SMJK ja sen perintö vai annetaanko oikeasti kannattajien tuntojen näkyä ja kuulua. Ensimmäinen askel olisi capon poistaminen, tifojen unohtaminen ja sydämestä kuin refleksinomaisesti lähteviin huutoihin, lauluihin ja mellakointeihin keskittyminen.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, AFCA, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #1 : 11.06.2017 klo 21:58:56

Ylos
Toivottavasti Pohjoiskaarre ja SMJK palaa edes lähelle vanhaa kukoistustaan kun maajoukkue palaa Helsinkiin. Tällä hetkellä tuohon on vaikea uskoa.
potkupalloilija8

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 11.06.2017 klo 22:38:45

Pitkästä aikaa vaivauduin katsomoon ja pettymys oli suuri pelillisesti ja ennen kaikkea SMJK:n katsomon puolesta. Toivon itsekin, että Suomen pelatessa taas Helsingissä Kaarre sekä SMJK palaisivat entiselle tasolleen.
Tällä hetkellä capona toimii joku helvetin teini, jolla ei ole minkään näköistä hajua kannattajakulttuurista. Kaveri puhuu megafoniin tyyliin "voitasko nyt huutaa vähän kovempaa pliis". Capon tehtävänä olisi motivoida kaikki huutamaan mutta tämä nykyinen teini-capo ei saa ketään mukaan huutoihin. Kaiken kruunasi tilanne, jossa 15minuuttia käytettiin aikaa siihen, että kaikki lähtisivät mukaan Luke-tsänttiin, mutta 15minuutin pupelluksen jälkeen n. 10 kaveria lähti mukaan huutoon.
Tämän hetkinen SMJK muistuttaa liikaa esim. Susijengin "kannattajia"  ja tuntuu, että mukana oli tänään pääosin niin sanottuja "futismammoja".
VekkuliPekuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kokoomus, Pori, Liverpool, Värisuora


Vastaus #3 : 11.06.2017 klo 22:49:30

Bunuelilta varsin asiallinen kirjoitus. Onhan se surullista jos ei aihetta ole ollut kirjoittaa tähän ketjuun. Ääliöinti on kuitenkin ollut pääasiassa harmitonta hassuttelua.
euroflex

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 11.06.2017 klo 23:31:19

että lähes nelikymppisenä en kokenut olevani mitenkään yli-ikäinen kannattajaporukassa.
Meitä +40v ihmisiä on aika iso määrä joukossa aktiivisesti. Ei kuuluta sarjaan mielensäpahoittajat. Katsotaan peli tunteella ja suunnitellaan jo seuraavaa vierasmatkaa ;)
Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #5 : 12.06.2017 klo 00:43:28


Vohoi, olisinpa tiennyt, että ratkaisu Suomen maajoukkueen heikkoon tilaan on kannattamisen lopettaminen. Eiköhän pistetä pillit pussiin, oppisivat mokomatkin pelaajat saatana pelaamaan!

T: enoo capo

PS: Keskitytäänpä jatkossakin haukkumaan niiden harvojen panosta, jotka edes viitsii yrittää tehdä jotain. SMJK haistakaa vittu!
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK (plus IFKM & Chelsea)


Vastaus #6 : 12.06.2017 klo 11:39:08

Eiköhän kannattajakatsomo kuvasta aika hyvin yleistä fiilistä joukkueen ympärillä, ja peliesityksiin ja tuloksiin nähden, se oli jopa yllättävän toiveikas. Eilen oli paikoin ihan OK tunnelma, tilanne huomioon ottaen.

Kaarre on sellainen, millaiseksi se yhdessä luodaan. Ketään ei varmasti ole estetty matkustamasta Tampereelle, pubeista saa sielläkin janovirvokkeita ja tunnelma kohenee.

Kaarteen "huippuvuosista" on kuitenkin jo aikaa, ja monet niiden aikojen eturivin nuoret ovat rauhoittuneet, eikä uusia ole ehkä tullut samoissa määrin tilalle. Ei mikään ihme, kun peliesitykset ovat mitä ovat. Ei tunnelma kuitenkaan parane muulla kuin osallistumisella.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2017 klo 11:47:41 kirjoittanut äägee »
BassonSuurlähettiläs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen maajoukkue


Vastaus #7 : 12.06.2017 klo 12:26:22

Ainakin tuo meidän "porukka" ei ole nyt kaarteessa ollut Islannin reissun jälkeen. Ennen sitä lähes aina paikalla viimeiset pari karsintaa. Syitä on monia: Palloliiton munattomuus, Alajan kommentit ja yleinen olemus ja maajoukkueen suoritukset tulevat ainakin ensimmäisenä mieleen.

Smäjkän touhusta sen verran, että vaarallisen näkönen kalju äijjjä ja Thouni johtivat hyvin kannatajaporukkaa mutta nyt ollaan capoilun suhteen menty jo aika kauan alamäkeen. Suurin vitutus taisi olla Romania tai Kreikkaa vastaan ku tornissa ravasi ties mitä janaria ja myötähäpeä oli kauhea. Vieraspelit Budapestissä ja Islannissa esim toimi ihan hyvin kun mentiin fiiliksellä.

Palloliiton nihkeys, majun järkyttävät esitykset ja capoilun/johtamisen puute on johtanut siihen, että itse ja noin 10 kaveriani ei jaksa enää tuonne mennä. Katsotaan sitten ensi karsinnoissa kun pelejä kannattaa taas voittaa.
Tölkkivaari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: #TunnenSielläTyyppejä


Vastaus #8 : 12.06.2017 klo 12:29:39

Ei nyt ihan pohjalla sentään olla, kun Färsaarimatsissa tornissa kävi pyörimässä mm. Aachi
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #9 : 12.06.2017 klo 12:34:52

Ei nyt ihan pohjalla sentään olla, kun Färsaarimatsissa tornissa kävi pyörimässä mm. Aachi

Kivasti koitti vedellä klubi-tsänttejä.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mielipiteet eivät ole omiani


Vastaus #10 : 12.06.2017 klo 12:53:32

Ei nyt ihan pohjalla sentään olla, kun Färsaarimatsissa tornissa kävi pyörimässä mm. Aachi

Puhelinlangat laulaa oli kova Ylos
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #11 : 12.06.2017 klo 12:58:50

Puhelinlangat laulaa oli kova Ylos

Klassikko. Nykysin taitaa kaikua vain öweissä.
Humberto

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 12.06.2017 klo 17:21:34

Enemmän haistavittua ja hassutteluchänttejä. Capon tarpeellisuudestakin voidaan keskustella.
Lihis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Honakki, Tolsa


Vastaus #13 : 12.06.2017 klo 17:38:12

Ei nyt ihan pohjalla sentään olla, kun Färsaarimatsissa tornissa kävi pyörimässä mm. Aachi

Ei saatana :D Alas Onneksi vastassa oli Färsaaret. Muuten olisi tullut sellainen "mitähän ne meistä ajattelee"-fiilis.
metalhammer678

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Honka


Vastaus #14 : 12.06.2017 klo 20:19:14

Ilman capoa on paljon parempi, kuin mitä eilinen toiminta tornissa oli. Varsinkin nykytilanteessa, jossa megafonin voisi antaa vaikka Jeesukselle tunnelman kohoamatta tippaakaan. Mitä ääliöihin tulee, sen kaikille vittuilleen ja äänenmurroksellaan ilmaa saastuttaneen lippisjanarin, joka meinasi repiä pelihousunsa kun ihan jokaista ei kiinnostanutkaan lopussa kuviokellunta, olisi se kuuluisa joku voinut käydä kippaamassa vaikka juoksuratojen puolelle.
Raaka-Juhani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK ja Huuhkajat


Vastaus #15 : 12.06.2017 klo 21:36:36

äänenmurroksellaan ilmaa saastuttaneen lippisjanarin, joka meinasi repiä pelihousunsa kun ihan jokaista ei kiinnostanutkaan lopussa kuviokellunta, olisi se kuuluisa joku voinut käydä kippaamassa vaikka juoksuratojen puolelle.
Sama. Aina löytyy joku ääliö.
Neeskens

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 12.06.2017 klo 21:57:45

Ehkä Bunuelin ongelma ei olekaan heikentynyt toiminta vaan iän karttuminen. Joulu ei enää tunnu joululta, futispeleistä ei saa enää samanlaisia kiksejä jne.. Lopulta sitä antaa periksi ja siirtyy sinne yläriville muiden keski-ikäistyvien seuraan.

Tilalle löytyy aina uusia vittuilevia ja äänenmurroksellaan ilmaa saastuttavia lippisjanareita. Enemmissä määrin sitten kun peleissä on taas panosta.

Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #17 : 12.06.2017 klo 22:07:30

Ehkä Bunuelin ongelma ei olekaan heikentynyt toiminta vaan iän karttuminen. Joulu ei enää tunnu joululta, futispeleistä ei saa enää samanlaisia kiksejä jne.. Lopulta sitä antaa periksi ja siirtyy sinne yläriville muiden keski-ikäistyvien seuraan.

En osaa nähdä itseäni kasvamassa aikuiseksi joten siitä tuskin on kyse.

Mielestäni vain SMJK on nyt jäänyt roolinsa vangiksi. Se noudattaa samaa käsikirjoitusta muuttuneissa olosuhteissa.

Seuraavassa kotipelissä bandikset ylösalaisin ja istutaan hiljaa penkeissämme koko matsi. Vaikuttanee pitkässä juoksussa enemmän kuin pakonomainen tarve tifoilla ja laulaa.
Keskikentän väkkärä

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 12.06.2017 klo 22:10:27

Tuli pari vuotta sitten viimeksi käytyä SMJK:n katsomossa ja jo silloin touhu muistutti jotain perhekannattajien United smile -touhua eikä vakavastiotettavaa futiskatsomoa. Blancon ja John Rambon poistumisen jälkeen capoilukin on ollut parhaimmillaankin vain vähä alusta touhua.
Mombasa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Homovitun huutaminen


Vastaus #19 : 12.06.2017 klo 22:40:47

Omasta mielestä eilinen capo ei nyt edes ollut niin surkea. Minulta toki jäi Hradecky-hassuttelu kokonaan välistä, mutta mies sentään yritti ja hoiti homman parhaansa mukaan. Ei se katsomokaan oikein syttynyt touhuun.

Onhan vuosien mittaan taso laskenut capojen suhteen, mutta niin on kaiken muunkin. Ei se capoilu ole niin hirveän kiitollinen tehtävä nykytilanteessa. Ja tämä aina toisinaan foorumilla toistuva capojen mollaus nyt tuskin nostaa kenenkään haluja edes yrittää capoilla.

Toki voisihan sitä koittaa vetää ilman capoa, mikä on joissain vieraspeleissä toiminutkin ihan hyvin. Tosin niissäkin joissa se on parhaiten toiminut, täytyy muistaa, että ottelua edeltävä kiima on ollut moninkertainen esim. eiliseen verrattuna.

Ja ensi kerralla voitaisiin ne paikat täyttää ihan edestä lähtien. Näyttää todella säälittävältä, kun siinä edessä on viisi riviä tyhjiä penkkejä. Kaarre näyttää paljon täydemmältä, kun siinä ei ole niitä tyhjiä rivejä edessä.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #20 : 13.06.2017 klo 00:12:14

En osaa nähdä itseäni kasvamassa aikuiseksi joten siitä tuskin on kyse.

Mielestäni vain SMJK on nyt jäänyt roolinsa vangiksi. Se noudattaa samaa käsikirjoitusta muuttuneissa olosuhteissa.

Seuraavassa kotipelissä bandikset ylösalaisin ja istutaan hiljaa penkeissämme koko matsi. Vaikuttanee pitkässä juoksussa enemmän kuin pakonomainen tarve tifoilla ja laulaa.

Mä meinasin kirjoittaa tähän jotain omien kannattamisesta ja positiivisuudesta, mutta sitten huomasinkin jonkun kirjoittaneen siitä paremmin jo vuosia sitten. :)

Faktahan tosiaan on että perinteinen suomalainen katsomokulttuuri on lähes pelkästään vastustajalle, tuomareille ja usein myös oman joukkueen pelaajille vittuilua ja itsensä naurettavaksi tekemistä kännissä. Omien kannattaminen ja positiivinen suitsuttaminen on se uusi ja erikoinen juttu jota katsotaan kieroon.
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #21 : 13.06.2017 klo 00:19:44

Klassikko. Nykysin taitaa kaikua vain öweissä.
mites tää menee?
Lama-Larsson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1907


Vastaus #22 : 13.06.2017 klo 00:22:10

mites tää menee?

"suomifanit laulaa ja kalja maistuu" tai jotain?
Wagner

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Gnistan, HJK


Vastaus #23 : 13.06.2017 klo 00:28:27

mites tää menee?

Suomifanit laulaa ja taivaalla paistaa kuu
[Vastustaja] tänään kaatuu ja viina maistuu

E. Onpa aika reipasta OT:tä, joten sanotaan nyt julki oma kantani. Vaadin enemmän ääliöitä SMJK:n katsomoon, muuten tuskin huvittaa palata aikanaan Pohjoiskaarteeseen. >:( Ylos
« Viimeksi muokattu: 13.06.2017 klo 00:34:16 kirjoittanut Wagner »
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #24 : 13.06.2017 klo 00:34:40

Tätä topikkia on kirjoitettu 144 sivua mutta enää siihen ei juurikaan tule viestejä. Ymmärsin tänään mistä se johtuu. Ääliöt, toisin sanoen ne joita oikeasti kiinnostaa ja joille tämä maajoukkue merkitsee enemmän kuin vain joukkuetta muiden joukossa, ovat poissa.

Olen ollut viimeiset 13 vuotta käytännössä jokaisessa kotimatsissa alakaiteella. Stadissa, Turussa, Tampereella. Se on ollut katsomomme ja kaarteen ydin, sydän. Hulluus ja rakkaus joukkuetta kohtaan ovat sekoittuneet intohimoksi joka on kumuloitunut sakkoina, esitutkintapyyntöinä ja viesteinä tähän topikkiin.

Tänään Ratinassa alarivit loistivat tyhjyyttään. Joo, onhan niissä aiemminkin ollut väljää mutta nyt siellä oli vain capo jolle tämä joukkue ei merkitse käytöksestä päätellen yhtään mitään.

SMJK on hengetön - vailla roolia, merkitystä, tavoitetta ja tarkoitusta. Aivan kuten se joukkue jota seuraatte tai se liitto jota parin kaljan jälkeen uskallatte huudon tai parin verran haukkua julkisesti. Pelaajat ovat mukana velvollisuuden tunnosta, liiton väki rahasta mutta eikö teidän pitäisi olla mukana aidosti, tunteella?

Miksi penkeille oli jaettu kreppirullia? Miksi tässä tilanteessa haluttiin tifoilla? Miten paljon vuosikokouksesta käytettiin yhdistyksen suunnan ja katsomossa tapahtuvan toiminnan määrittämiseen? Kuka vain voi neuvotella Palloliiton kanssa lippujen välittämisestä ja hoitaa sen mutta kukaan muu ei voi organisoida tällä hetkellä katsomon liikkeitä.

Niin kauan kuin tässä tilanteessa tifoillaan ja pidetään capoa liiton marionettina tornissaan, tukahdutetaan se tuska jota jokainen jolle Suomen maajoukkue jotain oikeasti merkitsee tuntee.

Voi olla että vastustaja perseraiskaa Suomea mutta niin kauan kuin kiellätte todellisuuden, niin tehdään teillekin.

Todella surullisin mielin siirryin tänään ensimmäisen kerran yläkatsomoon koska en kestänyt katsella enää sieluttomien zombieiden liikehdintää vanhoihin rutiineihinsa kangistuneina. Enkä tarkoita nyt pelaajia kentällä.

Nyt on muutama kuukausi aikaa miettiä, tuhotaanko SMJK ja sen perintö vai annetaanko oikeasti kannattajien tuntojen näkyä ja kuulua. Ensimmäinen askel olisi capon poistaminen, tifojen unohtaminen ja sydämestä kuin refleksinomaisesti lähteviin huutoihin, lauluihin ja mellakointeihin keskittyminen.

Ensinnäkin tervetuloa yläkatsomoon. Olen aina kuvitellut tämän topikin viittaavan nimenomaan siellä majailevaan SMJÄKKÄÄN, ehkä jopa ÄJTÄän, joka on aina huudellut mitä sattuu capoista välittämättä.

Muuten nappaan tuosta boldatusta kiinni.

En tiedä miten paljon vuosikokouksessa asiasta keskusteltiin kun en ollut paikalla, mutta tuossa kevättalvella oli joku epävirallinen keskustelutilaisuus SMJK:n suunnasta ja siinä hyvin yksimielisesti oltiin sitä mieltä, että suuntana pitää olla "positiivinen kannustus" eikä "kritiikki ja protestointi".

Ottamatta kantaa siihen mikä sen suunnan pitäisi olla, niin silloin kun SMJK:n suunnasta keskustellaan, niin eipä siellä juuri nouse esiin noita Bunuelin tuomia ajatuksia.

En halua tällä pelkästään kritisoida, että "tulkaa kertomaan näkemyksenne silloin kun näistä asioista päätetään", koska voihan siinä kokea vähän samaa jännitettä kuin vaikkapa jos pitäisi Vihreiden puoluekokouksessa puheenvuoron maahanmuuton haittapuolista. (Toki sinutkin tunnetaan sen verran hyvin, että eiköhän sinua kuunneltaisi ...)

Tässä haastaisin myös sen, että eihän SMJK:n aktiiviporukka vain elä omassa kuplassaan, rivijäsenistä etääntyneenä. Pitäisikö olla oikeasti joku tapa saada "kentän ääni" paremmin kuuluviin? Nyt kun vuosikokouksessa, omien tuttujen kesken baarissa jne. kuulee vain yhdenlaisia näkemyksiä, niin voi helposti unohtaa, että on olemassa toisenlaisiakin mielipiteitä ja itse asiassa "kuplan ulkopuolella" niillä mielipiteillä saattaa olla enemmänkin kannatusta.

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines