FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.07.2020 klo 19:55:12 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
 
Kirjoittaja Aihe: Kehityskeskustelu SMJK:n uudesta noususta  (Luettu 65194 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #50 : 14.06.2017 klo 00:43:33

mites tää menee?


Suomifanit laulaa ja taivaalla paistaa kuu
[Vastustaja] tänään kaatuu ja viina maistuu


Kuqqenin chäntti jostain v. 97 johon vaihettu FC Lahti -> Suomifanit. Yllätys.
Maduduwinini

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK Helsinki


Vastaus #51 : 14.06.2017 klo 03:17:51

Islanti matsissa joko istutaan hiljaa tai huudetaan pelkästään homovittua. Pakko tähän puuhasteluun on saada muutos.
muhonski

Poissa Poissa


Vastaus #52 : 14.06.2017 klo 04:19:18

homo vitun huutoa bängereitten tahtiin
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #53 : 14.06.2017 klo 08:28:13

Bängerit korvaa taputukset ja rummun!

Aijai, kyllä tästä vielä hyvä tulee.
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 14.06.2017 klo 08:55:29

Suomifanit laulaa ja taivaalla paistaa loistaa kuu
[Vastustaja] tänään kaatuu ja viina maistuu
Korjasin.
Klassikko.
Kuqqenin chäntti jostain v. 97 johon vaihettu FC Lahti -> Suomifanit. Yllätys.
Pentti Viherluodon säveltämä biisi jostain v. 47 josta joku lahilainen lainannut sanat Katri Helenan takia. Yllätys.
« Viimeksi muokattu: 14.06.2017 klo 09:04:57 kirjoittanut Isoveivi »
Animal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #55 : 14.06.2017 klo 09:10:00

ÄJTÄ

Ai täh?

Joku virolainen (ei Johannes saati Kyllikki) kiitospaitaliike?
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #56 : 14.06.2017 klo 10:31:09

"suomifanit laulaa ja kalja maistuu" tai jotain?
puolet kaarteen lauluista taitaa olla Lahti-kopioita. Näköjään tämäkin
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #57 : 14.06.2017 klo 12:28:07

Ai täh?

Joku virolainen (ei Johannes saati Kyllikki) kiitospaitaliike?

Ääliö ja tosi ääliö. Tämän topikin keskeisimmät hahmot ajalta kun tämä homma vielä kiinnosti jotain.
VekkuliPekuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kokoomus, Pori, Liverpool, Värisuora


Vastaus #58 : 14.06.2017 klo 12:54:11

Täällä vatussissa perustettu SMJKKÄ:n uusi alaosasto eli AJTA eli äälio ja tosiääliö! osallistumaan pääsee kaikki jotka tayttää kriteerit.
Semmosta.
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #59 : 14.06.2017 klo 13:40:42

Ääliö ja tosi ääliö. Tämän topikin keskeisimmät hahmot ajalta kun tämä homma vielä kiinnosti jotain.
Harmi että tän jaoksen miesvahvuus on tainnut puolittua vuosia sitten kun pelkää Ä:tä ei ole näkynyt miesmuistiin matseissa.
Pakko se oli vilkaista taas läpi jengin rouhea meininki vajaan kyssävuoden takaa.
kuppi-istuin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Timo Jutila


Vastaus #60 : 14.06.2017 klo 17:36:13

Islanti matsissa joko istutaan hiljaa tai huudetaan pelkästään homovittua. Pakko tähän puuhasteluun on saada muutos.

Itse ajattelin vaihtoehtokannattajasiiven kanssa protestoida istumalla Albanialaisessa rantabaarissa striimiä avaamatta.

Onko kukaan oikeasti ajatellut perustavansa vaihtoehtoista kannattajayhdistystä? Sellaista missä kaikille mielipiteille ja ääliöille on tilaa ja kaiken ei aina tarvitse näyttää ulospäin positiiviselta.

Capo oli heikoin, minkä olen nähnyt kaarteessa. Pointsit siitä, että kun pyysin Haloo Helsinkiä, niin sitä myös tuli. Miinusta siitä, että biisivalintani olisi ollut 2080-luvulla.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, AFCA, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #61 : 14.06.2017 klo 18:24:56

Menohan on luonnollisesti heikentynyt kun kotimaisten seurojen aktiivit ovat lopettaneet majun seuraamisen pääsääntöisesti.
Tämähän se. Tällä hetkellä niin katsomossa kuin myös kabineteissa SMJK:n aktiivit koostuvat suurimmalta osin sellaisista kannattajista, joilla ei välttämättä Suomessa ole sitä yhtä ja ainoaa seurajoukkuetta jota intohimoisesti kannattavat. Ja jos on niin tämä on yleensä alemmissa sarjoissa pelaava joukkue jonka peleissä ei ainakaan isommassa mittakaavassa ole mitään organisoitua kannatustoimintaa. Eikä siinä nyt mitään pahaa ole, mutta se aiheuttaa tiettyjä haasteita.

Kymmenisen vuotta sittenhän SMJK:n katsomossa vallitsi eurooppalaisittain hyvin harvinainen ja erikoinen tilanne, kun samassa katsomossa ja samoilla riveilläkin oli aktiivikannattajia useista Veikkausliigan ja Ykkösen seuroista. Ja olipa jopa HIFK:n kannattajillakin intoa kannustaa maajoukkuetta, ja pitivät omaa parinkymmenen hengen seisomakatsomoa kaarteen toisessa nurkkauksessa. Tuo äänekkäiden ja niin sanotusti "kannattamiseen tottuneiden" nuorten miesten yhteensaaminen sai aikaan sen, että muutaman vuoden ajan Suomella oli yksi Euroopan näyttävimmistä ja äänekkäimmistä kannattajakatsomoista. Eikä se todellakaan ollut pelkästään heidän ansiotaan, vaan ihan yhtä lailla jokaisen henkilön joka siellä kaarteessa tai B20:ssä seisoi. Useammankin vuoden ajan SMJK:n katsomossa oli menoa ja meininkiä, välillä villiäkin mutta joka tilanteessa katsomossa vallitsi hieno yhteisöllisyys.

Ajat ovat muuttuneet, ja seurajoukkuepuolella kannattajatoiminta on mennyt noista ajoista eteenpäin ja se on tietenkin hieno asia. Se tosin aiheuttaa sen, että monella seurajoukkue vie kaiken mielenkiinnon ja intressejä pyöriä kannattajatoiminnassa maajoukkueen peleissä ei enää niin vahvasti ole. Ja tottakai taantumaan vaikuttaa myös maajoukkueen surkeat esitykset. Jokainen paikalla ollut muistaa Suomi-Saksa 3-3 tasapelin ja tuon pelin aiheuttaman tunneskaalan. 10 vuoden päästä kovin moni tuskin muistelee kaiholla Suomi-Kosovo 1-1 tasapeliä. Ja osasyy tähän maajoukkueen kannattajatoiminnan taantumiseen on myös yleisen ilmapiirin muuttuminen kannattajatoiminnan ympärillä(kiitos Palloliitto ja Suomen poliisi). Parin vuoden ajan Suomen kannattajien marssit täyttivät todella upeasti Mannerheimintien. Oli sitten vastassa Saksa tai Azerbaijan, niin marssijoita oli satoja, ääntä piisasi ja soihtuja paloi kymmenittäin. Sitten alettiin kaduilla soihduttaneita heittämään putkaan ja sakottamaan, sitten alettiin repimään porukkaa jouhien toimesta katsomosta pois röökin tai piilopullon takia, ja epäonnisimmat saivat näistä pienistä tapauksista tuntuviakin sanktioita. Osa kannattajista yritti jonkin aikaa taistella tätä poliisien mielivaltaa vastaan, mutta lopulta tuntui siltä että kaarre oli vähän jakaantunut liian moneen eri osaan. Toiset huutavat palloliitto haistavittua, toiset seisovat 90minuuttia hiljaa ja kääntävät katseensa muualle jos vierestä revitään porukkaa putkaan ja osa vetää sinnikkäästi matkalaulua koko pelin ajan vaikka taululla olisi Suomi 0-Andorra 4. Erilaisia ihmisiä siis edelleen, mutta kun ongelmia alkoi syntyä niin se alkuaikojen yhteenkuuluvuuden tunne alkoi katoamaan, ja touhu ei enää ollut sellaista mikä kaikkia mielyttäisi.

Niin kentällä kuin katsomossa nämä karsinnat näyttävät kostautuvan tälläisiksi välikarsinnoiksi joiden vain odotetaan nopeasti olevan ohi. Seuraaviin karsintoihin kuitenkin SMJK:n olisi syytä miettiä joitain mahdollisia muutoksia, jotta katsomotoimintaa saataisiin hiukan elvytettyä. Yksi on tuo, että ehdottomasti Suomen kannattajien katsomoon voisi ostaa lippuja jokainen Suomen kannattaja. Ei ainoastaan SMJK:n jäsenet. Tottakai joku voi sanoa, että se aiheuttaa sitten sen että seisomakatsomon keskellä istuu 7 henkinen perhe Ivalosta valittamassa että eivät näe peliä. Mutta toimii tuo muuallakin, että lipunmyynnin yhteydessä mainitaan suoraan että sektiot x ja y ovat seisomakatsomoita. Niin sanotut capot ovat myös saaneet paljon lokaa niskaan, ja tuohon olisi hyvä saada joku järki. On tietenkin hienoa, jos vapaaehtoisia löytyy mutta SMJK:n sisältä pitäisi löytyä sen verran päätäntävaltaa, että jos capoksi ei löydy henkilöä joka on ennalta tuttu ja jolta tiedetään löytyvän tietotaitoa ja auktoriteettia tuohon hommaan, niin sitten on parempi olla ilman. Se on suht surkuhupaisaa, jos capotornin juurella on megafoni lojumassa ja capoksi voi alkaa ihan kuka vaan vapaaehtoinen kellä on eniten promilleja ja "hauskimmat" ideat chänteiksi.

Hatunnosto kaikille aktiiveille jotka jaksavat vuodesta toiseen paiskia hommia mistä ei juuri kiitosta tule koskaan. Ehkä sitten kun alisuorittaminen loppuu niin Palloliitossa kuin myös kentällä, niin se alisuorittaminen loppuu myös katsomossa.
ALPPIK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tim Hortonin munkit ja kahvit, TIS_MATTU


Vastaus #62 : 14.06.2017 klo 21:51:12

Mä varapuheenjohtajana olisin muuten vain innoissani, jos aktiiveihin tulisi jonkinlaisella visiolla ja innolla varustettuja uusia ihmisiä, etenkin jos nämä olisivat yhteistyökykyisiä eli valmiita perustelemaan omat näkemyksensä ja puolustamaan uusia tuulia hallituksen sisäisissä viestintäkanavissa ottamatta niiden mahdollista kyseenalaistamista henkilökohtaisena loukkauksena. Olisi myös hyvä saada ihmisiä, jotka ovat tarvittaessa innokkaita edistämään kannattajien asiaa myös kabineteissa ja mediassa.« Viimeksi muokattu: 14.06.2017 klo 21:54:38 kirjoittanut ALPPIK »
Winky

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Inter Turku


Vastaus #63 : 14.06.2017 klo 22:19:15


Erittäin hyvä koonti tämän hetken tilanteesta. Pelkkiä faktoja (Y)
Rehellinen mustalainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: M.O.P.E.


Vastaus #64 : 14.06.2017 klo 22:33:06


Capo oli heikoin, minkä olen nähnyt kaarteessa. Pointsit siitä, että kun pyysin Haloo Helsinkiä, niin sitä myös tuli. Miinusta siitä, että biisivalintani olisi ollut 2080-luvulla.

Mitä tässä yritettiin sanoa?
Timppa Lammas

Poissa Poissa


Vastaus #65 : 15.06.2017 klo 09:55:05

Ne jotka valittaa jostain united smile-meiningistä niin millaista sen toiminnan sitten pitäisi olla? Että on joku 20 alajaostoa joista jokainen vetää omaa showta ja hakee myllyjä muita ryhmittymiä vastaan? Vai muiden maiden faneja vastaan? Vai mitä? Muutenkin jos se meno ei miellytä niin sinnehän voisi hakea itse johtoon tai hoitaa omat miehensä sinne mutta ymmärtääkseni tuonne johtotehtäviin ei mitään jonoa ole muodostunut innokaista. Tai edes kokoukseen osallistuvista jäsenistä.

Thounin viesti on kuitenkin asiaa.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2017 klo 09:57:41 kirjoittanut Timppa Lammas »
Bunuel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kansandemokraattinen jalkapallo


Vastaus #66 : 15.06.2017 klo 11:32:42

Mielestäni nyt on syntynyt hyvää keskustelua, viimeisimpänä Thounilta täyttä asiaa. Eikö näitä ajatuksia voisi ottaa ihan oikeasti huomioon vai piiloutuuko SMJK:n johto sen taakse että vuosikokouksessa kaikki olivat tyytyväisiä nykylinjaan?

Ei muuta kuin kehiin vaikka joku forkan ug:lla tai suljetussa facebook-ryhmässä kokoustava työryhmä arvioimaan ja kehittämään toimintaa, mukaan kaikkien seurajoukkueiden kannattajaryhmien edustajat ym. skenen oleelliset persoonat.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #67 : 15.06.2017 klo 11:39:51

Ei muuta kuin kehiin vaikka joku forkan ug:lla tai suljetussa facebook-ryhmässä kokoustava työryhmä arvioimaan ja kehittämään toimintaa, mukaan kaikkien seurajoukkueiden kannattajaryhmien edustajat ym. skenen oleelliset persoonat.

Tuo on hyvä idea. Mikä on näppituntumasi: Luuletko, että tuo onnistuisi? Vai todetaanko sieltä vain, että ei enää kiinnosta?
straiter

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: BSG Chemie Leipzig


Vastaus #68 : 15.06.2017 klo 11:48:08

Ei muuta kuin kehiin vaikka joku forkan ug:lla tai suljetussa facebook-ryhmässä kokoustava työryhmä arvioimaan ja kehittämään toimintaa, mukaan kaikkien seurajoukkueiden kannattajaryhmien edustajat ym. skenen oleelliset persoonat.

Niin, vuosikokouksessa päätettiin perustaa strategiatyöryhmä ja maaliskuun uutiskirjeessä pyydettiin ilmoittautumisia ja palautetta aiheeseen liittyen. VPJ voinee kertoa, kuinka paljon sitä palautetta tuli mutta työryhmän ensimmäisessä kokouksessa ei kuitenkaan mitään yleisöryntäystä ollut.

Vai onko jossain fasessa raapustelu sitten niin paljon kehittävämpää, että kaiken voi siirtää sinne?
Ramppa

Poissa Poissa


Vastaus #69 : 15.06.2017 klo 13:05:37

Mielestäni nyt on syntynyt hyvää keskustelua, viimeisimpänä Thounilta täyttä asiaa. Eikö näitä ajatuksia voisi ottaa ihan oikeasti huomioon vai piiloutuuko SMJK:n johto sen taakse että vuosikokouksessa kaikki olivat tyytyväisiä nykylinjaan?

Ei muuta kuin kehiin vaikka joku forkan ug:lla tai suljetussa facebook-ryhmässä kokoustava työryhmä arvioimaan ja kehittämään toimintaa, mukaan kaikkien seurajoukkueiden kannattajaryhmien edustajat ym. skenen oleelliset persoonat.

Niin, palautetta on otettu vastaan koko ajan kaikkia mahdollisia kanavia pitkin. Viimeksi keväällä järjestettiin strategiatyöryhmän kokous, johon jokainen aiheesta kiinnostunut oli tervetullut keskustelemaan SMJK:n toiminnasta, tavoitteista ja tulevaisuudesta. Paikalla taisi olla noin 20 henkilöä eli kiinnostus ei jäsenistön kesken tunnu olevan todellisuudessa kovinkaan suuri. Kokouksessa ei erityisemmin tullut vastaan kommentteja, joissa olisi toivottu enemmän "kapinahenkeä" katsomoon. Eli jos/kun tällaista tai muunlaista toivotaan enemmän niin suosittelen lämpimästi osallistumista keskusteluihin kasvotusten tai esim. suoralla sähköpostilla jollekin hallituksen jäsenelle. Lähes jokainen hallituksen jäsen asuu pääkaupunkiseudulla ja uskon, että kahdenkeskinen tai pienen porukan tapaaminen saadaan helposti järjestettyä.

Kaikki kanavat ovat kyllä auki palautteelle ja toivotulle toiminnan muutokselle. Niin ihana paikka keskusteluille kuin tämä FF2 onkin, niin uskottavuuden kannalta suosittelen hoitamaan keskustelua jotain muuta väylää pitkin. Mahdollisen hassuttelun, multinickeilyn ja krapulavittuilun mahdollisuus on vähän turhan suuri täällä. Toki näkemykset ja ajatukset poimitaan mukaan myös täältä.   

Katsomotoiminnan kehittäminen ja siitä keskustelu on erittäin toivottavaa. Henkilökohtaisesti olen monesta sinun tai Thounin kirjoittamasta asiasta samaa mieltä. Pitää kuitenkin muistaa, että katsomoon mahtuu monenlaista jengiä. Osa porukasta ei jaksa jatkuvaa Palloliitolle vittuilua, vaan keskittyy tähän mainittuun "positiiviseen kannattamiseen". Sitten on myös niitä, jotka ovat pettyneitä, väsyneitä ja vittuuntuneita nykyiseen maajoukkueen, Palloliiton ja varmasti myös SMJK:n menoon. Eli katsomossa on monia näkemyksiä, arvoja ja aatteita. Nämä kaikki pitäisi kuitenkin saada yhdistettyä niin, että jokaisella olisi katsomossa hyvä olla ainakin niiden puitteiden osalta, joihin SMJK voi vaikuttaa.

Pohjoiskaarteen meno on mielestäni sidoksissa siihen, miten hyvin jengi sitoutuu tulemaan paikalle peleihin ja osallistumaan kaarteen chantteihin, tifoihin yms. Koen, että tässä on tultu alaspäin jo vuosien ajan ja se tulisi saada muutettua. Tästä vastaa SMJK, aktiivit ja capot, mutta myös pohjoiskaarteeseen tulevat kannattajat. Kaarteen muodostavat kannattajat ja heidän mukana tulee sen kehitys tai taantuminen. Jos jengiä tulee hyvin paikalle, saadaan hyvä tunnelma kaarteeseen ja se ruokkii uusia tulijoita tuleviin peleihin. Jos taas jengi jää peleissä kotiin, laskee myös kaarteen tunnelmaa ja sitä kautta yhä useampi jää huonon menon takia tulevaisuudessakin kotiin. Taantumaa katsomotoiminnassa on tapahtunut nyt turhan pitkän aikaa. Osasyy on aivan varmasti pelien siirtyminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja seurajoukkueiden kannattajatoiminnan selkeässä kehityksessä, mutta itse en halua mennä selitysten taakse. Maaotteluiden ja Pohjoiskaarteen tulisi olla paikkoja, joihin jokainen haluaa tulla jo pelkästään tunnelman ja yhteisön takia. Tämän kehittäminen olisi mielestäni tärkeää.

Minun mielestä SMJK:n hallitus ei ole olemassa itseään tai omaa agendaa varten, vaan kannattajia varten. Hallitus antaa tarvittavat mahdollisuudet ja tuen kannattajille toteuttaa katsomossa sellaista toimintaa kuin enemmistö haluaa. SMJK:n aktiiviporukka on kohtalaisen pieni ja tähän olisi hyvä saada muutosta. Nykyiset voimavarat menevät enimmäkseen käytännön asioiden hoitamiseen otteluiden ympärillä. Uskon, että Bunuel ja muut pääsevät todenteolla käytännön toimintaan mukaan jos vain kiinnostusta riittää.

En edusta kirjoituksellani SMJK:n hallitusta, edustan itseäni. Tarkoituksena oli kirjoittaa näkemykseni ilman vittuilua ketään keskusteluun osallistunutta kohtaan. Ketjussa on ollut jo hyvää keskustelua aiheesta. Tästä on hyvä jatkaa.
Isoveivi

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 15.06.2017 klo 14:13:51

Lievää OT:tä viime ottelutapahtumaan liittyen mutta paljonkohan Ratinassa maksoi börsta?
Huomasin maksutapahtumista että yhteensä 54 € oli eri suorituksina mennyt Ilves edustukselle sunnuntaina enkä nyt äkkiseltään keksi montaa muutakaan sijoituskohdetta tuolla betonihelvetissä ???
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #71 : 15.06.2017 klo 14:18:11

Lievää OT:tä viime ottelutapahtumaan liittyen mutta paljonkohan Ratinassa maksoi börsta?
Huomasin maksutapahtumista että yhteensä 54 € oli eri suorituksina mennyt Ilves edustukselle sunnuntaina enkä nyt äkkiseltään keksi montaa muutakaan sijoituskohdetta tuolla betonihelvetissä ???

6egeä, joten tuolla yhdeksällä tuopilla kuulut yhä vakaasti tähän topikkiin. :)
Hasselhoff

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJS, Suomen maajoukkue


Vastaus #72 : 15.06.2017 klo 14:19:20

Lievää OT:tä viime ottelutapahtumaan liittyen mutta paljonkohan Ratinassa maksoi börsta?
Huomasin maksutapahtumista että yhteensä 54 € oli eri suorituksina mennyt Ilves edustukselle sunnuntaina enkä nyt äkkiseltään keksi montaa muutakaan sijoituskohdetta tuolla betonihelvetissä ???

Jos en nyt väärin muista, niin 6€.
ALPPIK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tim Hortonin munkit ja kahvit, TIS_MATTU


Vastaus #73 : 15.06.2017 klo 14:32:24

Strategiatyöryhmältä tulossa ensi viikolla myös väliraportti, missä ei vielä löydä mitään lukkoon ja mitä voi myös vapaasti kommentoida. Tämän raportin saa itselleen laittamalla sähköpostia osoitteeseen aaro.kuivalainen (a) suomifanit.com

Ei tule vielä tällä viikolla, koska kuulemma strategiatyöryhmän vetäjällä on kuulemma tulevana viikonloppuna muuta tekemistä.

yhteensä 54 € oli eri suorituksina mennyt Ilves edustukselle sunnuntaina
Kuudelle jaollinen luku eli vaikuttaa ihan luotettavalta näin maallikon silmään
VekkuliPekuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kokoomus, Pori, Liverpool, Värisuora


Vastaus #74 : 15.06.2017 klo 14:38:32

Miten tämä viimeaikainen keskustelu liittyy ääliöihin? Kuvittelin että jotain mehukasta olisi pitkästä aikaa tapahtunut mutta ei.

Isoveivi taitaa olla massimies kun tarjonnut kahdeksalle kaverille kierroksen.
« Viimeksi muokattu: 15.06.2017 klo 14:54:39 kirjoittanut VekkuliPekuli »

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines