FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.02.2019 klo 00:37:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1] 2 ... 21
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2017/18  (Luettu 120010 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Nur der BVB

Poissa Poissa


: 19.07.2017 klo 16:13:24KAUSI 2016/17
Mennyt kausi tiivistettynä: puolustus vuoti, hyökkäys rullasi, teinit briljeerasivat Dembelen johdolla, Flipperi & co alisuoritti vesijumpan välissä, "fanit" suorittivat omalla tavallaan, pommeja paukkui ja valmentaja poltti sillat joka puolelle. Tuloksena kuitenkin suora paikka CL:n lihapatojen ääreen sekä Pokalin voitto. Pitempi versio viime kaudesta täällä.


SIIRTOIKKUNA

Poistuneet

Pascal Stenzel, Freiburg, 4 M€
Nuorukaiselle taso osoittautui liian kovaksi.

Dzenis Burnic, Stuttgart, laina
Myös Burnicille hyppy aikuisiin osoittautui ainakin vielä liian kovaksi.

Matthias Ginter, Mönchengladbach, 17 M€
Hyvästä tekniikasta huolimatta Ginter osoittautui liian pehmeäksi ja virheherkäksi pärjätäkseen kaikkein korkeimmalla tasolla. Monipuolisena kaverina hän olisi ollut hyvä jokapaikan loukkien paikkaaja, mutta ilmeisesti johdon luottamus tason nostamiseen oli hiipunut. Siirtosumma nuoresta maajoukkueringin pelaajasta oli kylläkin oudon alhainen, jos vertaa millaisia rahatukkoja paljon huonommistakin pelaajista on kylvetty ympäriinsä.

Sven Bender, Leverkusen, 15 M €
Kannattajien suosikki lähti peliajan perässä veljensä joukkueeseen. Sympaattinen kaveri, mutta urheilullisessa mielessä rooli olisi jäänyt hyvin rajalliseksi. Siirto oli kaikkien kannalta paras ratkaisu.

Saapuneet

Mahmoud Dahoud, Mönchengladbach, 12 M€
Nuorten maajoukkuepelaaja saatiin naarattua ulosostoklausuulin myötä melko edullisesti. Miehessä on potentiaalia, mutta pelipaikalla on myös melkoinen tungos. Low risk - high reward tyyppinen hankinta.

Ömer Toprak, Leverkusen, 12 M€
Myös kokenut liigajyrä ja Turkin maajoukkuepelaaja saatiin edullisesti klausuulia hyödyntäen. Suurin potentiaali lienee jo nähty, mutta tarjoaa minimissään erittäin solidin topparin rotaatioon. Hinta/laatusuhteelta hyvä ja turvallinen hankinta.

Dan-Axel Zagadou, PSG, ilmainen
Ranskan nuorten maajoukkueen kapteeni on investointi tulevaisuuteen. Koko, fysiikka ja tekniikka mahdollistavat kovankin uran. Kaikki on kiinni nuorukaisen kehittymisestä.

Maxmilian Philipp, Freiburg, 20 M€
Tähän siirtoon suhtaudun hyvin skeptisesti. Mielestäni kaverin potentiaali on puutteellisen tekniikan vuoksi hyvinkin rajallinen ja siihen suhteutettuna siirtosumma on aivan liian kova. Nähtävästi Reusin loukki oli selkeä katalysaattori hankinnalle, mutta se on lyhytnäköistä toimintaa. Toivottavasti olen väärässä.

Odotettavissa olevat siirrot

Uusia pelaajia ei ole enää tulossa. Tämä varmistui Auban siirron kariuduttua, kun korvaajaa ei tarvitsekaan hankkia. Itse olisin toivonut vahvistusta oikean pakin tontille, sillä se on tällä hetkellä kaaderin heikoin osa-alue. Piszczekin parhaat päivät ovat jo takana päin ja miehen koko kauden kasassa pysyminen alkaa olemaan melkoinen kysymysmerkki. Mahdolliset tuuraajat Durm ja Passlack ovat aivan liian köykäisiä koviin peleihin. Toiseksi suurin tarve olisi mitat täyttävälle kakkoshyökkääjälle. Isakin riittävyys on vielä kysymysmerkki eivätkä Flipperi tai Philipp ole myöskään vaihtoehtoja. Auban olisi syytä pysyä terveenä.

Sen sijaan ulospäin ovi tulee vielä käymään. Kaaderin koko on laskujeni mukaan 31 pelaajaa, missä on 5-6 kaveria liikaa. Omasta mielestä pahimmat turhakkeet ovat Flipperi, Rode ja Park. Näitä ei tosin saatane ulos kirveelläkään. Realistisempia nimiä ovat Larsen, Passlack, Merino ja Subotic, joista nuorten osalta tulisi myös lainadiili kyseeseen. Myös Mor ja Isak ovat kandidaatteja lainalle, mikäli eivät onnistu harjoituskaudella vakuuttamaan uutta valmentajaa.

KAADERI

Maalivahdit

Roman Bürki     
Sveitsiläinen petrasi selvästi ensimmäisestä kaudestaan. Edelleen mukaan mahtui muutamia hölmöilyjä, mutta kokonaisuutena aivan solidia suorittamista. Maalivahdista menestyksen ei pitäisi jäädä kiinni, vaikkei mitään elämää suurempaa ole vielä nähtykään.

Roman Weidenfeller       
Pääsi pelaamaan muutaman pelin Bürkin loukin aikana. Ilmiömäinen Madridissa, mutta liigassa pari hörppyä. Todennäköisesti viimeinen kausi keltamustissa alkamassa.

Dominik Reimann
Kolmosveska on itselle täysin tuntematon suuuruus. Toivottavasti kaveri olisi lahjakas.

Puolustus

Marc Bartra
Mies keräsi fanien sympatiat loukkaannuttuaan pommiattentaatissa. Tulokaskausi oli hyvin kaksijakoinen. Syksy meni täysin penkin alle yliyrittämisen, helppojen virheiden ja heppoisten kaksinkamppailujen vuoksi. Paransi keväällä, mutta tietty hasardiherkkyys vaani koko ajan taustalla. Hyvän tekniikkansa ansiosta Bartralla olisi edellytyksiä ottaa hummelmaista roolia pelin rakentelussa. Puolustuspelaaminen vaatii kuitenkin lisää kovuutta ja höntyilyjen karsimista.

Sokratis
Kreikkalainen oli viime vuonna koko kausi huomioituna joukkueen ykköstoppari, vaikka kevättä kohden virheet lisääntyivät. Kova asenne, hyvä vääntämään ja railakas syöksyminen kaksinkamppailuihin ovat miehen vahvuuksia. Vastapainoksi pallollinen pelaaminen on korkeintaan keskinkertaista sekä välillä hötkyilee ja hölmöilee itsensä kummallisesti ulos tilanteista.
           
Ömer Toprak
Turkkilainen taisi olla Tuchelin mielihalu, joten mielenkiintoista nähdä mihin asettuu hierarkiassa uuden valmentajan alaisuudessa. Perusvarma toppari kohtuullisella tekniikalla, jolta aivan huippuavut kuitenkin puuttuvat. Odotukset eivät ole missään alakerran messiaassa, mutta vähintäänkin kyseessä on luotettava kolmostoppari.

Neven Subotic
Loukkaantumiset ovat syöneet sympaattisen fanien suosikin parhaan terän. Ei ollut huippuvuosinakaan parhaimmillaan pallollisena (miehen legendaariset pitkät kukkupallosyötöt ei-kenenkään-maalle lienevät kaikkien joukkuetta pitempään seuranneiden muistissa). Nyt myös jalka on hidastunut, virheherkkyys lisääntynyt ja paras kaksinkamppailuterä kadonnut. Oli vielä kevääällä ykköskandidaatti vaihtamaan seuraa, mutta Ginterin ja Benderin myyntien jälkeen saattaa jäädä kisaamaan nelostopparin paikasta Zagadoun kanssa.

Dan-Axel Zagadou
Nuorukainen lienee vielä tässä vaiheessa investointi tulevaisuuteen. Tosin joukkueen vemppaherkkyyden tuntien peliaikaa taitaa olla rutkasti tarjolla. Raporttien mukaan kaveri on isokokoinen, omaa hyvän fysiikan sekä eikä tekniikkakaan ole heikoimmasta päästä, joten kaikki huipputopparin ulkoiset edellytykset täyttyvät.

Raphael Guerreiro
Portugalilainen oli viime kauden positiivisia yllättäjiä. Teknisenä, pallovarmana ja melko dynaamisena miehestä kehittyi nopeasti Tuchelin luottokaveri lähinnä keskikentän pohjalle, vaikka hänet alunperin vaspaksi hankittiinkin. Loukkaantumiset sotkivat kautta ja myös uusi kausi alkaa lähes koko syyskierroksen kestävällä vesijumpalla. Terveenä pysyessään tulevaisuuden rakennuspalikoita.
   
Lukasz Piszczek
Veteraani vetelee viimeisiä henkäyksiään. Nopeus on hiipunut ja virheet lisääntyneet, mutta parempaakaan ei ole oikeaksi pakiksi tarjolla. Ei auta kuin toivoa, että polakki kestäisi pitkän kauden rasitukset ja hänestä saataisiin vielä yksi kelvollinen kausi ulos.

Marcel Schmelzer
Sai kirittäjän Guerreirosta, mutta lusitaanin loukit ja peluutus keskikentällä pelasti kapteenin peliaikaa. Yritys on kova, mutta puutteellinen tekniikka ja hosuminen ratkaisupaikoissa laskevat arvosanaa. Myös Schmelle kuuluu ansioituneiden pelaajien joukkoon,

Erik Durm
Joukkueen juoksuihme, jonka pelilliset avut ovat hyvin rajalliset. Hankala nähdä tulevaisuutta muuta kuin korkeintaan molempien laitapakkien kolmantena tuuraajana. Mies tuntuu olevan myös erityisen loukkaantumisherkkä.

Felix Passlack
Omia junnuja, jonka toivoisi lyövän läpi. Yritystä riittää, mutta huippuominaisuudet loistavat poissaolollaan. Kaikki ennusmerkit viittaavat Leitnerin ja Bittencourtin urapolkuun. Valitettavasti Guerreiron loukki siirtänee lainadiiliä vähintään puolella vuodella.

Joo-Ho Park
Tuchelin Mainzista tuoma turhake, jolle ei ole mitään käyttöä. Valitettavasti kova soppari pitää miehen katsomon lämmittäjänä vielä ensi kauden.

Keskikenttä

Julian Weigl
Tuchelin alaisuudessa avainroolissa keskikentän pohjan jakelijana. Itse en täysin ymmärrä kaikkea suitsutusta, sillä kaveri ei ole kovin fyysinen, jalka nousee korkeintaan keskinkertaisesti, tekniikassa on paljon kehitettävää eivätkä kahta metriä pidemmät syötötkään kovin maagisia ole. Kovempia jengejä vastaan miehen rajalliset avut paljastuivat karulla tavalla. Mielenkiintoista nähdä minkä roolin Weigl saa Boszin suunnitelmissa.

Nuri Sahin
Tuchelin aikana ei paljon luottoa herunut ja myös loukkaantumiset ovat hidastaneet menoa. Siitä huolimatta sopimusta jatkettiin keväällä. Vahvuuksiin kuuluu hyvä pelisilmä ja tarkat avaavat syötöt, kun taas juoksuvoimassa on suuria puutteita. Tarvitsee vierelleen nopean ja dynaamisen kaverin pärjätäkseen keskikentän pohjalla.

Sebastian Rode
Todella köyhän miehen Vidal omaa huonon tekniikan, on pehmeä kaksinkamppailuissa ja tehtailee harhasyöttöjä. Muuten aivan hyvä pelaaja. Kandidaatti kaaderin kevennykselle, mikäli joku erehtyisi maksamaan edes pari pähkinää korvaukseksi.

Mikel Merino
Peliaika on ollut kortilla, sillä nuori manolo on turhaan etsinyt paikkaansa toppareiden ja keskikentän pohjan väliltä. Periaatteessa aivan hyvä tekniikka isoksi mieheksi, mutta tietynlainen flegmaattisuus ja virheherkyys tuli esille harvassa pelatussa ottelussa. Selkeä kandidaatti lainalle tai pysyvälle siirrolle.

Gonzalo Castro
Kisaa keskikentän alimman miehen viereisistä pelipaikoista. Monipuolinen kaveri varustettuna riittävän hyvällä tekniikalla. Joskus nähdään hienoja välähdyksiä, mutta luvattoman usein ratkaiseva syöttö, harhautus tai laukaus on luokaton. Tuskin enää hirveästi kehittyy, joten rooli jäänee rotaatiopelaajaksi.

Mahmoud Dahoud
Kisannee Castron kanssa peliajasta - toivottavasti voitokkaasti. Kaverilla vaikuttaa olevan hyvä tekniikka ja pelisilmä puutteiden ollessa nopeuden ja fysiikan puolella.

Mario Götze
Pullaposki putosi alkutalvesta pois pelistä aineenvaihduntahäiriön vuoksi. Totuuden nimissä Judas ei ennen diagnoosiakaan varsinaisesti vakuuttanut. Sopii vain toivoa, että vaikeudet ovat jo Itävallan ajoilta saakka johtuneet taudista ja nyt hoitojen myötä mies palaisi entiseen loistoonsa. En kuitenkaan pidättelisi hengitystä odotellessa. Mikäli ihme tapahtuisi, kyseessä olisi valtava buusti BVB:n pelilliselle identiteetille. Kunnossa ollessaan Götze pelaa tasolla, johon harva kykenee.

Shinji Kagawa
Japanilainen kannattajien suosikki pidensi juuri sopimustaan vuoteen 2020 saakka. Parhaimmillaan loistava paikkojen luoja pienessä tilassa kärjen takana. Myös ahkera karvaaja ja puolustuksen auttaja. Vaatii kuitenkin säännöllistä peliaikaa rytmissä pysyäkseen, muuten taso putoaa käsittämättömän paljon. Hankala nähdä miten mahtuisi kentälle yhtaikaa Götzen kanssa, joten toinen joutunee tyytymään vaatimattomampiin minuutteihin.

Emre Mor
Koko mennyt kausi Tuchelin koirankopissa. Lahjoja vaikka muille jakaa, mutta toistaiseksi aivan liian itsekäs ja riplailuihin rakastunut. Mikäli Bosz onnistuu opettamaan nuorelle turkkilaiselle edes hieman pallon jakamisen jaloa taitoa, keltamustilla voisi olla käsissään melkoinen timantti.

Marco Reus
Terveenä ollessaan hyökkäyksen sielu yhdessä Dembelen kanssa. Valitettavasti tästä ei ole viime vuosina päästy kovin usein nauttimaan. Vähitellen kasvaa myös pelko, milloin loukit alkavat näkymään peliesityksissä. Ristisidevamman parantelu kestää pitkälle alkuvuoteen, joten miehen varaan ei kannata ensi kaudella laskea.

Ousmane Dembelé
Keltamustien kruununjalokivi. Vaikka puolustustyöskentelyssä on vielä paljon petrattavaa ja välillä kuljetukset menevät yksinyrittämiseksi, nuorukaisen nopeuden ja tekniikan yhdistelmä muodostaa vastustajien pakeille painajasmaisen kokemuksen. Kannatteli jo viime kaudella monessa pelissä lähes yksinään Dortmundin hyökkäystä. Kokemuksen karttuessa voisi kuvitella väärien ratkaisujen määrän vähenevän ja vaarallisuuden vain lisääntyvän. Valitettavasti tämän luokan pelimiestä ei pystytä pitämään joukkueessa enää kuin korkeintaan kaksi kautta. Tämän jälkeen kaveri myydään sheikeille noin 150 miljoonalla.

Christian Pulisic
Viime kauden ehkä positiivisin yllätys. Nuorukainen kehittyi huikein harppauksin ja jätti esimerksi 35 miljoonan hankinnan selvästi taakseen. Vaikka ei aivan omaa Dembelen ilmiömäisiä lahjoja, jenkkiteinin tekniikka ja dynaamisuus aiheutti puolustuksille riittävästi päänvaivaa. Kaipaisi vielä rauhallisuutta ja tehoa ratkaisevaan suoritukseen noustakseen seuraavalle tasolle.

André Schürrle
Flipperi osaa juosta kovaa laitaa pitkin, pysähtyä ja sen jälkeen leikata keskelle. Mikäli puolustaja ei pysy perässä, vastustaja on aivan lirissä. Kuulemma mies tekee myös kovaa duunia omien pakkien auttamiseksi. Myynti lienee pelkkää toiveajattelua.

Maximilian Philipp
Tunnustan olevani etukäteen hyvin skeptinen tulokkaan suhteen. Se vähä, mitä miehestä olen nähnyt, muistuttaa liikaa Grosskreutzin tai Flipperin ominaisuuksia. Pidän erittäin epätodennäköisenä, että tänä päivänä hyökkäävässä roolissa voisi menestyä puutteellisella tekniikalla varustettu kaveri.

Jacob Bruun Larsen
Omia junnuja, jonka taso on vielä todella kaukana riittävästä. Enkä ole kovin vakuuttunut tilanteen koskaan muuttuvankaan. Toivottavasti pääsee lainalle keräämään peliaikaa.

Hyökkäys

Pierre-Emerick Aubameyang
Kosketus on kovin louhikkoinen ja tekniikka puutteellinen, mutta maaleja syntyy liukuhihnalta. Vaikka Batman ei ominaisuuksiltaan ole lähellekään ihannekärkeä, miehen tehoja ja tärkeyttä keltamustien hyökkäyspelille ei voi kiistää.

Alexander Isak
Sveduteini sai keväällä neljä minuuttia peliaikaa kiikaritehoin. Vähän näkemän perusteella kaverilla on isoksi mieheksi kohtullinen tekniikka, joten hänestä voi ajan myötä kasvaa jopa pelimies. Tälle kaudelle odotuksissa on lähinnä rauhallinen sisäänajo jämäminuuttien rotaatioon.

Valmentaja

Peter Bosz
Hollantilainen on itselleni lähes tuntematon lehti. Googlen mukaan mies ehti valmentaa melko pitkään ilman suuria meriittejä, kunnes viime kaudella onnistui Ajaxin peräsimessä. Sanotaanko näin, että tiedossa ei ole ainakaan pomminvarma menestystarina. Riskin merkkejä kasvattaa Boszin lausunnot, kuinka pelaajilla yleensä kestää jonkin aikaa sisäistää hänen pelityylinsä.

Tähän astisten harjoituspelien perusteella Bosz vaikuttaisi suosivan hyökkäävää 4-3-3 ryhmitystä. Ylin kolmikko Pulisic/Reus-Auba-Dembele lienee itseoikeutettu. Keskimmäinen trio on mielenkiintoisempi. Weiglin loukin aikana Sahin sijoittunee pohjalle, mutta vieruspaikoista käydään kova kisa. Todennäköisin vaihtoehto on Castro/Dahoud hieman alempana ja Götze/Kagawa hieman ylempänä. Itse haluaisin nähdä kokeiltavan myös ultrahyökkäävää (ja samalla ultrataitavaa) variaatiota, jossa Götze ja Kagawa olisivat molemmat kentällä.

Pelitapa vaikuttaa joka tapauksessa hyvin aktiiviselta ja vastustajaan isketään kiinni varsin ylhäällä. Tämä tietysti altistaa alakerran vastahyökkäyksille, mikäli välit pääsevät kasvamaan ja keskittyminen herpaantuu. Viime kauden puolustustyöskentelyn muistaen pelkkä ajatuskin saa kylmän hien ohimolle.

ODOTUKSET

Alkavan kauden menestyksen tiellä on kaksi suurempaa riskiä. Valmentajanvaihdos tietää automaattisesti potentiaalista epäjatkumoa. Boszin tähän astinen ura ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, joten ei ole missään sanottu kaiken klikkaavan heti alusta saakka. Toinen uhka on loukkitilanne. Ainahan ukkoja on vesijumpassa, mutta nyt siellä on neljä viime kauden avauksesta, joista Reus ja Guerreiro ovat joukkueen suurimpia tähtiä Dembelen ja Auban ohella. Tietysti heidän kuntoutuminen kestää myös pisimpään.

Riskien vastapainoksi joukkueessa piilee myös valtavasti potentiaalia. Loukkaantumisista huolimatta lähes jokaiselle pelipaikalle löytyy useampikin tasokas vaihtoehto, minkä pitäisi ainakin liigassa riittää pitkälle ilman valmennustakin. Varsinkin hyökkäys vilisee taitoa ja laatua, joten maalin teosta homman ei pitäisi kiikastaa. Lisäksi Dembele on omissa silmissäni aivan käsittämätön lahjakkuus, joka kykenee yksinäänkin pistämään joukkueen kuin joukkueen nippusiteisiin (lisätietoa Hummelsilta ja kumppaneilta). Loppupeleissä kaikki nousee tai kaatuu kuitenkin puolustuksen mukana. Mikäli Bosz onnistuu tiivistämään sitä viime kaudesta, isokin menestys on mahdollista. Toisaalta viime kauden suorittaminen johtaa taas tuskaiseen kauteen ja valmentajan pallin ennen aikaiseen heilumiseen.

Periaatteessa nyt olisi hyvä hetki haastaa Buyern, sillä alppien juuressa on käynyt normaalia suurempi kato, minkä lisäksi Ribery/Robben -kaksikko on taas vuoden vanhempi. Edellä mainittujen riskien vuoksi odotan kuitenkin hidasta lämpenemistä kauteen ja paras vire löytynee vasta keväällä. Näin ollen sijoitus liigassa neljän joukkoon, zämppärissä alkulohkon selvittäminen ja Pokalissa Itävaltalaisille häviäminen on tulevallakin kaudella odotusarvo menestykselle.

Auf geht's!
Kilpikonna

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 19.07.2017 klo 19:34:37

Eipä jäänyt mitään lisättävää tai löytynyt näkemyseroja tuohon. Ihan samaa mieltä sekä pelaaja-analyyseistä että odotuksista. Toivotaan, että puolustus tosiaan alkaisi pitämään paremmin kuin viime kaudella. Vanhan totuuden mukaanhan hyökkäämällä voitetaan pelejä ja puolustamalla mestaruuksia. Kiitokset hyvästä alustuksesta kauteen ja hyvistä kirjoituksista yleisestikin avaajalle!
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 20.07.2017 klo 20:23:45

Hyvin menee, mutta menköön. Schmelzer parantelee nilkkaansa seuraavat neljä viikkoa. Täten kauden ensimmäisiin tosiotteluihin on vaspaksi tarjolla joku kolmikosta Durm, Passlack tai Zagadou. Onneksi ei ole heti Robben vastassa...
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 22.07.2017 klo 15:24:44

Kattava avaus johon ei pahemmin lisättävää löydy ja otetaan samalla ketju seurantaan.

Ainoastaan tuosta Julian Weigl:sta olen täysin eri mieltä. Mielestäni nuoreksi pelaajaksi todella fiksu ja hyvin sijoittuva. Tuon hyvän sijoittumisensa ansiosta Julianilla harvoin tulee kiire tilanteisiin mennessä ja sitä myöden myös kortit ja rappaamiset on aika harvassa. Ei ole mikään vahva pelaaja kaksinkamppailuissa, mutta siinäkin tuo oikea-aikaisuus auttaa paljon.

Tuolla paikalla myös syöttäessä tärkeintä on pitää pallonhallinta. Ne avaavat ja vaikeammat syötöt tulee prioriteettilistalla vasta toisena. Lisäksi noista murtavista läpisyötöistä on lähtökohtaisesti vastuussa muut pelaajat ylempänä kentällä.

Muutoin olen noista pelaaja-analyyseistä lähes sanasta sanaan samaa mieltä.
Mobicool

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 22.07.2017 klo 17:06:45

Kiitoksia hyvästä avauksesta!

Tänään reenipelissä vastassa Bochum.

BVB: Bürki, Zagadou, Mor, Götze, Isak, Rode, Schürrle, Pulisic, Passlack, Toprak, Durm.
Unsere Bank: Reimann, Subotic, Bartra, Dembélé, Sahin, Aubameyang, Sokratis, Piszczek, Castro

Mielenkiintonen avauskentällinen peliin. Kiva nähä Mor ja Isak avauksessa. Harmi että joutuu seuraan peliä twitterin kautta kun ei pysty katteleen streamejä tänään.
Vakke

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 23.07.2017 klo 23:55:57

Kiinnostava ja laaja avaus. Innolla jään odottamaan kuinka saadaan nuoria pelaajia ajettua sisään ja mikä on Boszin suunnitelma kaudenavauksee.

Suunnitelmissa lutuurimatka Westfalenille joulun alla.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 24.07.2017 klo 10:14:14

Ainoastaan tuosta Julian Weigl:sta olen täysin eri mieltä. Mielestäni nuoreksi pelaajaksi todella fiksu ja hyvin sijoittuva. Tuon hyvän sijoittumisensa ansiosta Julianilla harvoin tulee kiire tilanteisiin mennessä ja sitä myöden myös kortit ja rappaamiset on aika harvassa. Ei ole mikään vahva pelaaja kaksinkamppailuissa, mutta siinäkin tuo oikea-aikaisuus auttaa paljon.

Tuolla paikalla myös syöttäessä tärkeintä on pitää pallonhallinta. Ne avaavat ja vaikeammat syötöt tulee prioriteettilistalla vasta toisena. Lisäksi noista murtavista läpisyötöistä on lähtökohtaisesti vastuussa muut pelaajat ylempänä kentällä.

En ole mikään lajiasiantuntija, joten saatan olla täysin pihalla mielipiteissäni. Kerron ne kuitenkin :) Mun mielestä ihanteellinen keskikentän pohjapelaaja a) katkoo ja voittaa kaksinkamppailuja kuten Kante, b) avaa ja rytmittää peliä fiksuilla syötöillä kuten Alonso sekä c) liikkumisellaan tekee itsensä pelattavaksi joka tilanteessa kuten Lahm. Aika harva omaa kaikki ominaisuudet samassa paketissa, mutta mun silmään Weigl ei ole kovin erinomainen missään noissa. Toisaalta Dortmundin kaaderi ei suoranaisesti pursua täydellisiä kutosia, joten Weigl voi hyvinkin olla paras käytettävissä oleva vaihtoehto. Nyt harjoitusotteluissa alimpana ovat pelanneet Sahin ja Rode. Ensinmainitulla on alonsomaisia ominaisuuksia, mutta hitauden ja puutteellisen fysiikan vuoksi puolustusvelvoitteet kärsivät. Rode puolestaan kykenee jonkin verran ravaamaan ja rouhimaan, vaikka onkin yllättävän pehmeä. Pallollisena hän on puolestaan täysin hukassa.

Harjoitushöntsistä on tullut katsottua lähes koko ottelu Urawaa vastaan, Milan-pelin kooste sekä lauantain Bochum-peli kokonaan. Ensimmäiset havainnot:
-laitapakkipelot ovat realisoitumassa. Bochum tuli laidoilta jatkuvasti läpi kuin heittämällä. Sekä Passlack että Durm olivat täysin helisemässä zweiten tasoisten hyökkääjien kanssa. Vastapainoksi hyökkäyspäässä saman tason puolustajat blokkasivat helposti kaikki kavereiden lähentely-yritykset. Piszczek/Schmelzer/Guerreiro -kolmikon olisi syytä pysyä terveenä. Eikun...
-Isak on vielä täysi raakile tälle tasolle. Laina peliajan perässä saattaisi olla paikallaan.
-Raivo tuhlatusta 35 miljoonasta kasvaa joka kerta, kun näen Flipperin kouhottamassa kentällä
-Mor on tooodella turhauttava pelaaja. Saa vikkelyydellä ja harhautuksilla puolustuksen kuin puolustuksen solmuun, mutta kaverilta puuttuu pelisilmä ja syöttötaito kokonaan. Kärsivällisyys loppuu viimeistään siinä vaiheessa, kun hän viidettä kertaa putkeen yrittää mennä läpi kolmesta pakista.
-Zagadou vaikuttaa yllättävän kypsältä ja rauhalliselta ikäisekseen. Hän saattaa olla todella positiivinen yllätys ja napata kolmostopparin paikan Toprakilta. Tähän vaikuttaa myös se, että turkkilaisen alkutaival keltamustassa asussa on ollut yllättävän karikkoisen oloinen.
-Bartra on huokunut itseluottamusta ja johtajuutta. Katkoo ylhäältä ja osallistuu rohkeasti pelinrakenteluun. Eiköhän kupla puhkea viimeistään tosipelien alkaessa.
-Götzen liikkuvuus on ehkä hieman parantunut, mutta Usain Bolt -assosiaatiohin on vielä matkaa
-Ylin hyökkäyskolmikko tulee tekemään tuhoa myös tulevalla kaudella
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #7 : 25.07.2017 klo 07:42:07

Kiitos avauksesta Ylos.

Huomenna starttaa se todellinen harjoitusleiri ja eiköhän ainakin puolustamista harjoitella tosissaan. Dahoudin jalkavamma on toivottavasti parantunut, jotta mies saadaan ajettua tosissaan sisään junnukisojen loman jälkeen. Merino liittynee myös mukaan, jolloin joukkue olisi vihdoin koossa.

Yhtään harjoituspeliä en ole nähnyt, mutta raporttien perusteella puolustus on vuotanut kuin seula ja Boszin prässipeli on vielä hakusessa. Laitapakit ovat olleet odotetusti yleisesti hukassa, onneksi Schmelzer on poissa vain muutaman viikon. Puolustuksessa Bartra-Sokratis on tällä hetkellä avauksen topparipari, tämän jälkeen järjestys on Toprak, (positiivisena yllätyksenä) Zagadou, Subotic. Viimeisin saa siis edelleen siirtyä lähes saludoilla.

Keskikentällä on ollut vajetta erinäisten syiden vuoksi, ja tämän vuoksi edellä mainitun kaksikon paluu on tärkeää koko pelinrakentelun kannalta, vaikka Merinon siirto on edelleen todennäköisempi kuin jääminen täksi kaudeksi Dortmundiin. Rode on pelannut paljon, mutta ehkä enemmänkin pakon vuoksi kuin pelkästään hyvien esitysten.

Hyökkäyksen laidoilla Dembele-Pulisic ovat ilmeisesti tällä hetkellä ykköspari, tämän jälkeen tulevat Schürrle sekä Mor. Schürrle ei käsittääkseni ole pelannut ysipaikalla, vaan Auban levätessä ysinä on häärännyt nuori Isak. Philipp liittyi mukaan vasta viime viikon lopulla, joten hän ei ole vielä pelannut.

Kusilaareilla Dortmundiin on huhuttu Manchester Cityn nuorta laituria Jadon Sanchoa. Eiköhän nuori mies siirry korkeintaan Englannin sisällä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 25.07.2017 klo 09:27:10

Bochumia vastaan Flipperi pelasi Roden yläpuolella keskikentän keskustassa 8/10-paikalla. Tulokset eivät varsinaisesti mairitelleet. Tuohon tarvitaan ehdottomasti kaksi taitavaa ja pallovarmaa kaveria, joten omat preferenssit kulkevat Judas, Kagawa, Dahoud, Castro -akselilla.

Uskoisin Bartran ottavan jatkossa entistä isompaa roolia pelin tekemisessä, mikä samalla hellittää painetta keskikentän keskustassa. Kaverilla on tähän kaikki vaadittavat ominaisuudet ja myös itseluottamus näyttää kasvaneen. Ainakin Urawaa vastaan homma toimi ylöspäin ajoittain hyvin.

Laitapakkien osalta en ole niinkään huolestunut vasemmasta puolesta. Schmelzerin ei pitäisi missata montaa tosipeliä ja jossain vaiheessa myös Guerreiro on pelikykyinen. Sen sijaan oikean pakin tilanne on kammottava. Piszczek ei millään selviä koko kautta ehjänä, eikä hän enää muutenkaan ole lähelläkään takavuosien tasoa. Muut vaihtoehdot ovat täysin riittämättömiä kovempiin sarjaotteluihin zämppäristä puhumattakaan.

Isak on tosiaan pelannut aina Auban ollessa penkillä. Todennäköisesti myös Bosz on ehtinyt jo huomaamaan, ettei teinin taso riitä vielä alkuunkaan tälle tasolle.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #9 : 25.07.2017 klo 10:06:27

Schürrle pelasi Tuchelin aikakaudella myös kerran tuolla paikalla - 1-0 voitossa Bayernia vastaan loppusyksystä. Tässä vaiheessa voi olla liian ennenaikaista vetää suurempia johtopäätöksiä, mutta ihan mielenkiintoinen veto kyllä Boszilta. Hollantilainen saattaa haluta lisää juoksu- ja prässivoimaa tuolle paikalle, ja tällöin esimerkiksi myös Philipp saattaisi tulla kyseeseen heikompia vastustajia vastaan. Dynamiikan puolesta puhuisi myös Durmin (penkin alle mennyt) peluutus tuolla paikalla aiemmassa harjoitushöntsässä. Bochumia vastaan laidoilla pelasivat samaan aikaan Mor&Pulisic, joten voihan tuo tietysti olla vain hieman pakon sanelema purkkaviritelmä, jossa Boszin näkökulmasta Schürrleä puhtaammat laiturit pidettiin omilla paikoillaan, ja kokeneemman saksalaisen selkeästi parempi puolustusosaaminen painoi pelipaikan valinnassa. Seuraavissa harjoitusotteluissa nähdään luultavasti selkeämmin asetelmat pelaajien välillä, kun koko (kunnossa oleva) joukkue on vihdoin koossa, ja erityisesti keskikentän keskustassa on enemmän varaa valita.

Isakin riittämättömyys ei yllätä tippaakaan, mutta kuluva harjoituskausi on miehen ensimmäinen Dortmundissa ja täten todella arvokas. Peliminuutteja on tullut vihdoin mukava määrä, ja Tuchelin lähdön jälkeen ruotsalaiselle on selkeämmin roolia kuin vielä keväällä. Jossain vaiheessa oikeat peliminuutit tulevat tarpeeseen, mutta jää nähtäväksi, onko vielä syksyllä parempi pitää mies Dortmundissa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 25.07.2017 klo 10:52:47

Flipperi tuo tosiaan juoksu- ja prässivoimaa kärjen alapuolelle, mutta samalla tappaa kaiken luovuuden pelinrakentelusta. Onneksi kyseessä saattoi hyvinkin olla pelkkä poissaolojen aiheuttama improvisointi ja todellisten kaavailujen selvitessä koko kaaderin ollessa käytössä. Itse näen Boszin peluuttamassa 4-3-3 -systeemissä 8- ja 10-paikan pelaajat kaikkein tärkeimpinä tilanteiden rakentelun kannalta, joten siihen olisi syytä saada taitavimmat ja luovimmat kaverit. Flipperi ei kyllä täytä kriteerejä.

Isakin tähän astisten esitysten perusteella on vaikea uskoa svedun saavan peliminuutteja tosipelien alettua. Näin ollen laina jo syksyllä olisi järkevä ratkaisu kaikkien kannalta.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #11 : 25.07.2017 klo 11:20:27

Flipperi.. mutta samalla tappaa kaiken luovuuden pelinrakentelusta.
Tämä on toki itsestään selvää :).

Schürrlen on kyllä pakko saada paljon minuutteja kesän kisoja ajatellen, sillä tuskin hänellä niin (lue: Götze, Podolski, Schweini) vahva asema sentään Löwin papereissa on. Tämän vuoksi siirto ennen syyskuun alkua ei ole täysin poissuljettua ainakaan pelaajan puolesta, mikäli näkymät peliajasta ovat oikeasti heikot Boszin alaisuudessa. Tällä hetkellä spekulointi siirrolla on kuitenkin täysin ennenaikaista ilman minkäänlaisia huhuja.

Isakin tähän astisten esitysten perusteella on vaikea uskoa svedun saavan peliminuutteja tosipelien alettua. Näin ollen laina jo syksyllä olisi järkevä ratkaisu kaikkien kannalta.
Isakin nykyinen sopimus kattaa vain kesään 2019 alaikäisyyden vuoksi, joten tuo saattaa hieman vaikuttaa lainadiileihin. Syyskuun lopun syntymäpäivän jälkeen mies täyttää 18, ja tällöin luultavasti allekirjoitetaan virallinen jatko vähintään kesään 2021, todennäköisesti 2022 saakka. Talvella mies voitaisiin sitten lähettää huoletta 1,5-vuotiselle lainalle.

Ruotsalaisen fysiikka taitaa olla sen verran heikolla tasolla, että hyöty lainaseuralle yhden kärjen systeemissä Zweitessa tai ykkösen heikoimmissa voi olla aika mitätön ja täten penkki tulisi liian tutuksi. Tämän vuoksi seuran valinta onkin todella tärkeää, kuten toki aina näiden junnujen kohdalla. Eiköhän siellä kuitenkin järkevä ratkaisu keksitä, jos ja kun johto sekä valmentaja puhaltavat taas yhteen hiileen reilun vuoden sekasorron jälkeen.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 25.07.2017 klo 11:29:15

Tämän vuoksi siirto ennen syyskuun alkua ei ole täysin poissuljettua ainakaan pelaajan puolesta, mikäli näkymät peliajasta ovat oikeasti heikot Boszin alaisuudessa.

Tästä ei uskalla haaveilla edes villeimmissä unissa :)
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #13 : 25.07.2017 klo 19:23:23

Kickeriin siirtynyt Dersch kirjoittaa Emre Morista, että miehellä on Bad Ragazin leiri aikaa vakuuttaa Bosz, tai muuten ensi kausi menee muualla kuin Dortmundissa. Lomalta palaava Merino ei puolestaan kaikella todennäköisyydellä lähde leirille ollenkaan, vaan maisema vaihtuu jo huomenna. Laina, myynti takaisinostoklasuulilla tai ilman, sitä ei artikkelista käy ilmi.

http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/702439/artikel_nach-neuerlichem-rueckfall_mor-koennte-noch-gehen.html

Riot 0231-ryhmittymä on puolestaan virallisesti hajonnut. Tuskin nämä huligaanit kuitenkaan mihinkään katoavat, vaan luultavasti jatkavat touhujaan ainakin Desperadoksien alaisuudessa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 26.07.2017 klo 08:57:03

Nähtävästi jossain baskialueen paikallislehdessä on ollut tarkempi stoori, jonka mukaan Merino olisi siirtymässä Athletic Bilbaoon siirtosumman pyöriessä 8 miljoonan tienoilla. Mies ei kuulemma suostu lainadiiliin vaan haluaa pysyvän siirron. Eiköhän tämä toteudu.

Morin suhteen en olisi aivan vielä valmis luovuttamaan, vaikkei harjoitusleirillä loistaisikaan. Raakaa talenttia on sen verran, että laina tai myynti takaisinosto-optiolla olisivat parhaat vaihtoehdot peliajan hakemiseksi.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 26.07.2017 klo 12:47:03

On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten rinkiä saadaan kavennettua vielä ennen kauden alkua. Merino on varma lähtijä ja Bilbaosta on puhuttu jo hetki. Sillä siirrolla nollattaisiin kesän kassa. Schürrlen osalta todennäköisesti seurataan tilannetta tammikuuhun, että kauanko Reus on sivussa ja miten Philipp istuu rinkiin - ja lähteekö Auba tammikuussa Kiinaan, kuten huhutaan. Tällä hetkellä pysynee monipuolisuutensa takia mukana, koska pystyy korvaamaan useita pelaajia ja kokeneempana pelaajana kuitenkin parempi vaihtoehto kärkeen kuin Isak, jos Auba loukkaantuu. On mielenkiintoista nähdä, mihin Philipp istutetaan, sillä periaatteessa saattaisi myös Schürrlen tapaan kompata Aubaa kärjessä. Laidalla kilpailu on kovaa, vaikkakin Philipp hankittiin tulevalle kaudelle kasvamaan, sillä Dembele lähtee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Suboticille toivoisin löytyvän sopivan paikan siirtoikkunan aikana, sillä peliaika on kortilla ja mies oli mukava nähdä pelaamassa.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #16 : 26.07.2017 klo 18:02:28

On kyllä mielenkiintoista nähdä, miten rinkiä saadaan kavennettua vielä ennen kauden alkua. Merino on varma lähtijä ja Bilbaosta on puhuttu jo hetki. Sillä siirrolla nollattaisiin kesän kassa. Schürrlen osalta todennäköisesti seurataan tilannetta tammikuuhun, että kauanko Reus on sivussa ja miten Philipp istuu rinkiin - ja lähteekö Auba tammikuussa Kiinaan, kuten huhutaan. Tällä hetkellä pysynee monipuolisuutensa takia mukana, koska pystyy korvaamaan useita pelaajia ja kokeneempana pelaajana kuitenkin parempi vaihtoehto kärkeen kuin Isak, jos Auba loukkaantuu. On mielenkiintoista nähdä, mihin Philipp istutetaan, sillä periaatteessa saattaisi myös Schürrlen tapaan kompata Aubaa kärjessä. Laidalla kilpailu on kovaa, vaikkakin Philipp hankittiin tulevalle kaudelle kasvamaan, sillä Dembele lähtee kuitenkin ennemmin tai myöhemmin. Suboticille toivoisin löytyvän sopivan paikan siirtoikkunan aikana, sillä peliaika on kortilla ja mies oli mukava nähdä pelaamassa.

Merino on jo matkannut Newcastlen lääkärintarkastukseen ja siirto on julkistusta vaille paketissa. Espanjalaislähteet huhuilevat laina+7 miljoonan euron osto-optiosta. Bilbaon kohdalla kirjoitettiin 8-10 miljoonan tarjouksesta, joten odotellaan nyt luotettavien tahojen uutisointia ennen mielensä pahoittamista. Itse en Merinoa vielä päästäisi pois, mutta pelaajalla on toki näissä lopulta se lopullinen valta.

Auban tammikuinen siirto Kiinaan tyrmättiin Zorcin osalta, joten siirron tapahtuessa kyseessä olisi puhdas vale. Tämän vuoksi on vaikea uskoa tuohon Bildin väitteeseen. Schürrlen ja Philippin tilanteeseen samoja ajatuksia, kuten myös Dembelen kohdalle. NdB kirjoitti siirrosta kesällä 2019, mutta kehityskäyrän jatkuessa (yhtä) jyrkkänä en sulkisi ensi kesäistä siirtoa mitenkään pois laskuista. Tähän vaikuttaa toki myös esimerkiksi miehen agenttitilanne: Watzkella ei ole helppoa, mikäli Raiola on silloin taas puikoissa :).

Subotic kyllä siirtyy ilman loukkaantumisia ennen syykuun alkua, sillä viitostopparina mies ei parhaassa peli-iässä penkkiä tule kuluttamaan.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #17 : 28.07.2017 klo 15:49:44

Merinon laina+osto-optio Newcastleen vahvistettiin seurojen toimesta. Optio laukeaa tietyn pelimäärän (20?) jälkeen. SportBild kirjoittaa 3+7 miljoonan euron korvauksesta. Mitään luotettavaa takaisinostoklasuuliin liittyen en löytänyt. Potentiaalia miehessä on, mutta pelaajiston lukumäärä on myös liian suuri.

Seuraavat lähtijät ovat sitten Park, Mor(laina) ja Subotic, mikäli mennään Dortmundin toiveiden mukaisesti. Eiköhän joku lähde myös vielä tämän kolmikon lisäksi, mikäli Recarot eivät kuulu suunnitelmiin.

Iltayhdeksältä on vuorossa höntsä Espanyolia vastaan.
Catweazle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ich und meine Jungs vom Schwarzen Block! Alerta!


Vastaus #18 : 28.07.2017 klo 19:57:43

Riot 0231-ryhmittymä on puolestaan virallisesti hajonnut. Tuskin nämä huligaanit kuitenkaan mihinkään katoavat, vaan luultavasti jatkavat touhujaan ainakin Desperadoksien alaisuudessa.

DES on liian pusia seuraa näillä kavereille. Siellä on WAZin ja katutietojen mukaan palattu monin paikoin takaisin tai siirrytty omaan henkiseen kotiin Northsiden avoimesti natsihuligaaneina esiintyvien hessujen hoteisiin. Saa nähdä, uskaltavatko kuitenkaan tunnusomaisissa punaisissa housuissa heilua.

günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #19 : 31.07.2017 klo 08:41:51

Eilisessä Dortmundin kakkosjoukkueen kotiavauksessa Rot Weiss Essenin ultrat muuten osoittivat avoimesti tukeaan Riotille.

Perjantain höntsä oli ensimmäinen (osittain) näkemäni ottelu Boszin aikana, ja todella korkealta on näköjään tarkoitus prässätä. Oma pallollinen pelaaminen oli todella saamatonta ja ero Tuchelin aikaan oli valtava, mutta ehkäpä se ajan kanssa kehittyy. Dahoudin ja Götzen esitykset kaseina olivat omaan silmään lupauksia herättäviä, vasen laita (Zagadou&Schürrle) puolestaan todella surkea.

Kicker vahvistaa tänään painoksessaan, että Morista oltaisiin oikeasti valmiit luopumaan hyvää tarjousta vastaan, Bild kirjoitti jo lauantaina 20 miljoonan hintalapusta. En pysty tätä ymmärtämään, mikäli korvaajaksi ei hankita valmennuksen mielestä vielä lupaavampaa kaveria (Sancho?) tai muuten Boszin suunnitelmiin paremmin sopivaa. Varsinkin kun samalla pelipaikalla pyörii 30 miljoonan euron mies kuuden miljoonan euron palkallaan vailla mitään lisäarvoa hyökkäyspeliin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 31.07.2017 klo 12:00:16

Itse katsoin myös Espanyol-höntsän hieman kaksijakoisin miettein. Prässi oli välillä korkeaa ja pallonhallinta selvää, mutta kovin montaa hyvää tilannetta ei kuitenkaan saatu rakennettua. Toivottavasti tästä ainakin osa menee raskaan leirityksen piikkiin. Tietenkään tilannetta ei lainkaan helpottanut koko vasemman laidan hyödyttömyys hyökkäyssuuntaan. Toisaalta puolustus oli hieman tiivimpää kuin aiemmin, vaikka vastustaja saikin pari vastahyökkäystä aikaiseksi. Takaiskumaalihan oli puhdas taktiikasta riippumaton koomailu Sokratikselta.

Myös omaan silmään Judas vaikutti yllättävän pirteältä. Ehkä ei ole täysin poissuljettua, että kaveri olisi tulevan kauden positiivisia yllätyksiä. Dahoud väläytti tekniikkaansa pariin otteeseen, mutta muuten sulautui koko porukan toisen jakson flegmaattisuuteen. Zagadou teki pari hyvä katkoa korkealla vastustajan puoliskolla ja vastapainoksi oli välillä helisemässä nopeiden laitureiden kanssa. Panos hyökkäysten tukemiseen oli odotusten mukaisesti puhdas nolla.

Aika käsittämätöntä, jos Morista luovuttaisiin vain yhden kauden jälkeen, sillä turkkilainen vaikuttaa teknisesti poikkeuksellisen lahjakkaalta. Ehkäpä valmentajat ovat treeneissä tehneet havainnon, että oppi ei vain mene perille ja kaveri ei koskaan tule pääsemään eroon itsekkyydestä ja huonosta pelisilmästä. Muuta selitystä en keksi. Tietenkin kyseessä on hyvä bisnes, jos vuodessa muuttaa 10 M€ -> 20 M€. Edellyttäen ettei siirto ala myöhemmin kaduttamaan.

Flipperin otteita seuratessa turhautuminen saa uudet mittasuhteet. Miten ihmeessä seurajohto voi olla näin sokea miehen suhteen? Kaverin pelillinen anti on täysi nolla. Jos pallo joskus sattuisi jäämään louhikkoon, mitään rakentavaa hän ei saa aikaiseksi sen kanssa. Pulisic, Mor, Guerreiro, Götze ovat kaikki aivan eri tason vaihtoehtoja laidalle, joten miksi tuhlata resursseja moiseen turhakkeeseen? 

Muissa uutisissa Durm on yllättäen siirtynyt allasjumpan puolelle (yhdessä Flipperin ja Morin kanssa). Näin ollen alkaa näyttämään melko todennäköiseltä, että Zagadou avaa vaspana ensimmäisissä tosipeleissä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #21 : 31.07.2017 klo 12:28:08

Zagadou on niin iso arpa vaspana kokonsa ja kokemattomuutensa vuoksi, että Schürrlen peluuttaminen miehen edessä on puolustuksen kannalta täysin ymmärrettävää. Varsinkin Bayernia vastaan nuoren ranskalaisen kohdatessa jonkun nelikosta James/Ribery/Müller/Coman kyyti voi olla todella kylmää. Pulisic on työmoraalista ja kaikesta lahjakkuudestaan huolimatta vielä hieman kevyt alaspäin. Uskon myös, että Schürrle kuuluu joukkueen parhaimmistoon prässipelin sisäistämisen suhteen. Hyökkäyspään ratkaisut ovat kuitenkin niin uskomatonta kuraa, että hiljaiseksi vetää.

Schmelzer aloitti eilen kevyet juoksuharjoitteet, joten ehkäpä mies saadaan kuntoon kauden ensimmäiseen liigapeliin, cup-ottelu nyt pitää hoitaa vaikka ilman laitapakkeja. Durmin pitäisi palata treeneihin jo lähipäivien aikana, mutta miehen historian tuntien pieni skeptisyys paluun suhteen on ihan tervettä. Passlack ei ole tainnut vielä vaspana pelata Boszin alaisuudessa, joten nuorukainen tuuraa Piszczekiä oikealla myös jatkossa.

Merinon diili on myös Kickerin tietojen mukaan mallia 3+7 miljoonaa, lunastuspakko laukeaisi "pienen ottelumäärän täyttyessä". Lisäksi pieni osa mahdollisesta seuraavasta siirtosummasta ohjataan Dortmundin tilille. Kun kerran projekti Merino päätettiin lopettaa, niin ihan siedettävä taloudellinen lopputulos.
firs

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 01.08.2017 klo 08:33:54

BVB on ilmoittanut maksavansa entisen U19-pelaajansa Dario Scuderin opinnot, joka loukkaantui viime syyskuussa niin, että ura päättyi ja kahdeksan leikkauksen aikana oli vaara menettää jopa koko jalka. Scuderi kysyi ns. opintolainaa, mutta seura ilmoitti maksavansa koko opinnot.
Nome Cognome

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: La Fiorentina


Vastaus #23 : 01.08.2017 klo 11:49:06

Emre Morin kerrotaan olevan lähellä siirtoa Fiorentinaan, hintana 12-13 miljoonaa + mahdolliset bonukset. Asiasta kirjoitti eilen omalla verkkosivullaan Alfredo Pedullà, italialaisten siirtomarkkinoiden mielestäni ihan luotettava asiantuntija, joka puolestaan perusti tietonsa "Dortmundia lähellä oleviin lähteisiin". Laatumediasta ainakin La Repubblica tarttui uutiseen. Edelleen Pedullàn mukaan Mor olisi jo sopinut henkilökohtaisista ehdoista Fiorentinan kanssa, vain seurojen odotetaan enää pääsevän sopuun siirron yksityiskohdista. Fiorentina leireilee muutenkin tämän viikon Saksassa (Braunschweig + Wolfsburg), joten ehkä siirtouutisia on luvassa piankin?

http://www.alfredopedulla.com/esclusiva-fiorentina-emre-mor-dettagli/
http://www.alfredopedulla.com/esclusiva-emre-mor-ce-si-alla-fiorentina-la-strada-spianata/
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #24 : 01.08.2017 klo 11:51:32

Tuo huhuttu 12 miljoonaa on nykymarkkinoilla niin alhainen summa, että ilman takaisinostoklasuulia diili olisi Dortmundin kannalta todella surkea.

Ranskassa huhuillaan Dortmundin aloittavan yhteistyön nousijaseura SC Amiensin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 01.08.2017 klo 11:54:07 kirjoittanut günthers »

 
Sivuja: [1] 2 ... 21
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines