FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.02.2019 klo 03:40:43 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 13 [14] 15 ... 21
 
Kirjoittaja Aihe: Borussia Dortmund 2017/18  (Luettu 119975 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Noble Savage

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Karjalahden Ihme


Vastaus #325 : 16.02.2018 klo 13:03:59

Batshuayi ei näillä otteilla jatka millään kesän yli Dortmundissa, mutta nautitaan nyt vielä pari kuukautta belgin otteista.
Ei, jos jätit alkavat kisutella tai Chelsea päättääkin, että kaveri voisi olla avuksi. Mutta saattahan hyvät otteet vaikuttaa Batsun omaan halukkuuteen. Jos pääsee pelaamaan joukkueen ykköshyökkääjänä suht tasokkaassa ryhmässä (mahdollisesti ensi kaudella CL-futista), voi vaaka kallistua Dortmundin eduksi. Ei sen pitäisi olla rahasta Dortmundilla kiinni, vaikkei mitään satoja miljoonia pystyisikään maksamaan. Eikä Batshuaysta pidä joutuakaan sellaisia summia maksamaan. Lähellekään.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #326 : 16.02.2018 klo 14:43:38

Itsellä alkaa myös usko loppua Bürkiin, mutta korvaajaehdokkaat eivät myöskään vakuuta. Trapp ei ole pelannut säännöllisesti yli vuoteen ja Horn on jalalla sekä keskityspalloissa huono. Hradecky liikkuisi toki ilmaiseksi, mutta miehen CV ei ole paljoakaan Bürkia kovempi sveitsiläisen siirtohetkeen verrattaessa, ikää vain rutkasti enemmän.
Trappilla tosiaan tuo peliajan puute pitäisi olla sellainen seikka joka pudottaa miehen listalta pois. Hornista samaa mieltä. Hyvä refleksitorjuja, mutta keskityspallot pääsääntöisesti sylkee oman boxin rajalle nyrkkeillen siinä missä paremmat koittaa liimata näppeihin.

Kun keltamustilla on ensi kesäksi monta muutakin pelipaikkaa joihin tarvitaan rahaa nieleviä uusia hankintoja niin siinä mielessä en yllättyisi, jos ilman siirtokorvausta liikkuva Hradecky keltamustiin siirtyis. Luke on kumminkin jo pari kautta pitänyt lähes yksin Frankfurtin europelitoiveita pystyssä.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #327 : 16.02.2018 klo 14:49:40

Ei, jos jätit alkavat kisutella tai Chelsea päättääkin, että kaveri voisi olla avuksi. Mutta saattahan hyvät otteet vaikuttaa Batsun omaan halukkuuteen. Jos pääsee pelaamaan joukkueen ykköshyökkääjänä suht tasokkaassa ryhmässä (mahdollisesti ensi kaudella CL-futista), voi vaaka kallistua Dortmundin eduksi. Ei sen pitäisi olla rahasta Dortmundilla kiinni, vaikkei mitään satoja miljoonia pystyisikään maksamaan. Eikä Batshuaysta pidä joutuakaan sellaisia summia maksamaan. Lähellekään.
Uransa parhaita vuosia pelaava ja saman pelaajatyypin Giroud siirtyi 18M€ ellen väärin muista. Eli siinä suhteessa hinta varmaankin tulisi asettuun johonkin 40-50 miljoonan tietämille, kun Batshuayin kohdalla hintaa nostaa vielä kehityspotentiaali.

Noista isompikokoisista target hyökkääjistä harvemmin maksetaan muutoinkaan samaa hintaa, kun pienempikokoisista saman pelipaikan pelaajista. Ellei sitten ostajana ole Liverpool ja ostokohteena maailman kallein poninhäntä.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #328 : 18.02.2018 klo 16:43:26

Väittäisin tämän illan pelin antavan pitkälti suuntaviivat loppukeväälle. Kyseessä ensimmäinen kovempi vastus, vaikka Ponien ravi onkin viime aikoina melkoisesti takkuillut. Voitolla säilytään ajurin paikalla cl-paikkojen tavoittelussa. Tappio tietäisi tuskallista lähtötilannetta maaliskuun ratkaiseviin otteluihin.

Loukkitilanteessa ei ole oleellisia muutoksia torstaihin. Ainoastaan Schmelzer saattaa palata kaaderiin. En myöskään usko suuriin kokoonpanovaihdoksiin, kunhan nyt Castro heivattaisiin penkin puolelle ja Götze tilalle.

Auf geht's!
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #329 : 19.02.2018 klo 13:20:35

Tuloksellisesti hyvä 0-1 vierasvoitto Gladbachista. Eka jakso oli keltamustilta pelillisesti se parempi. Tokalla jaksolla jäätiin ajoittain aika pahasti jalkoihin, mutta puolustus piti ja kauden normista poiketen myös Bürki venyi pariin hyvään torjuntaan. Suonenveto vai suunta jonkun paremman?

Schürle, Reus ja Götze oli ekaa kertaa yhdessä kentällä ja ajoittain meno oli ihan lupauksia herättävää. Jos jotain keväältä toivon niin cl-paikan lisäksi kyseiselle kolmikolle paljon yhteisiä minuutteja.

Tästä on hyvä jatkaa kohti Atalanta otteluparin toista matsia.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #330 : 19.02.2018 klo 18:40:20

Tulos kelpaa, mutta toisen jakson esitys oli kyllä hirveää kuraa. Olen sanonut tämän aiemminkin, mutta näin amatöörin silmin suurin ongelmapesäke on keskikentän keskustassa. Weigl&Castro -kaksikko eivät pärjää lainkaan kaksinkamppailuissa ja he aiheuttavat tuhottoman määrän pallonmenetyksiä. Varsinkaan Weiglillä ei riitä tekniikka lainkaan vastustajan laittaessa painetta. Tästä on seurauksena huonot haltuunotot tai hätäiset syöttöyritykset - usein vastustajan lapaan. Kutonen onkin noussut omassa rankingissa oikean pakin ohi kipeimmin vahvistusta huutavaksi positioksi ensi kesän siirtoikkunassa.

Vaikka alkuvuosi on ollut tuloksellisesti hyvä, väittäisin hyvän pistemäärän johtuvan pitkälti pelionnesta. Mikäli otteet eivät nopeasti kohene, tuurilla on taipumus tasaantua ja silloin päästään todistamaan loppuvuoden kaltaista syöksykierrettä.

Jottei menisi täysin negailun puolelle, Akanjin hyvä suoritus täytyy nostaa esille. Nuorukaisessa on paljon hummelsmaisia piirteitä: rauhallisuus, hyvä tilanteiden ennakointi, vahva kaksinkamppailuissa sekä yllättävän hyvä jalalla. Kahden pelin otannalla kyseessä taitaa olla nappiostos.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #331 : 22.02.2018 klo 18:46:20

Tänään olis sitten illalla toinen osaottelu Atalantaa vastaan. Toiveissa olisi, että Batshuayi jatkaa maalien mättämistä. Muutoin voi olla aika hankala vierasmatsi tiedossa. Italialaiset joukkueet, kun on tunnettuja puolustuspelistään.

Pulisic ollut viimeisissä peleissään aika heikko joten itse toivon miehen alottavan tänään penkiltä. Loukkaantumisten takia sai varmasti isompaa ruutua syksyllä, kun oli ehkä tarkoitus alunperin antaa.

Mikäli puolustus tänään pitää niin saumat jatkoon on hyvät. Noiden Atalantan viime viikkoisten vierasmaalien takia sinne omiin ei tänään sais kolista. Muuten voi olla hankala ilta tiedossa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #332 : 22.02.2018 klo 20:19:35

Mikäli puolustus tänään pitää niin saumat jatkoon on hyvät.

Sahin Weiglin tilalla ei ainakaan tiivistä peräpäätä. Normioloissa Toljanin korvaaminen Schmelzerillä olisi selvä askel eteenpäin, mutta nyt kapteenilla on alla pitempi saikku ja pelituntuma lienee hakusessa. Lisäksi Dortmundin peräpää on aina valmis pikku koomailuun, joten 0-0:n hakeminenkaan ei ole mielekäs taktiikka. Tässä valossa jatkoonpääsy ilman vierasmaalia on sangen epätodennäköistä.

Eli käytännössä 16 joukkoon eteneminen on hyökkäyksen varassa. Vastuun kantavat Batsu, Reus, Götze ja Flipperi (onpa outoa mainita nimi tässä yhteydessä), sillä Pulisic on vaellellut alkuvuoden varjojen mailla, eikä puolustavammasta osastosta ole juuri apuja odotettavissa.

Auf geht's!

Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #333 : 23.02.2018 klo 10:36:17

Olipa taas karmea esitys, suoraa jatkumoa Ponit-ottelun toiselle puoliajalle. Suurin ero Boszin viime viikkoihin tulee siitä, että nyt pallo pomppii suotuisasti ja surkeallakin suorituksella tulee menestystä. On tosin päivän selvää, että loputtomiin tuuri ei voi jatkua.

Joukkueella on vain kaksi ongelmaa. Puolustuspelaaminen on surkeaa ja pelinrakentelu ei toimi. Muut osa-alueet ovat sentään kunnossa "Ylos"

Oman maalin suojelussa keltamustilta puuttuu tyystin fyysinen presenssi. Ainoastaan Sokratis pystyy jakamaan takaisin, muut ovat pehmeitä ja riepoteltavissa olevia räsynukkeja. Lisäksi joukkueena puolustaminen tuntuu olevan täysin tuntematon konsepti. Vastustajan pelaajat ovat jatkuvasti vapaana, syöttösuuntia ei peitetä, pallollista ei juurikaan prässätä jne. Tästä johtuen vastustajat pääsevät luvattoman helposti paikallisiin ylivoimatilanteisiin ja pallon kanssa vaarallisille alueille.

Pelinrakentelun ongelmat alkavat alakerrasta. Puolustuslinja (varsinkin Sokratis ja Schmelzer) ei ole kovin hyvä jalalla, joten he eivät uskalla syötellä tiukkoihin rakoihin. Keskikentän pohjalta puuttuu dynamiikkaa, pelisilmää ja taitoa, minkä johdosta he eivät pysty tekemään itseään helposti pelattavaksi. Nykyinen laitapelaaminen on lähinnä farssi, kun toinen ei saa helppoakaan syöttöä haltuunsa ja toinen menettää pallon viimeistään toiseen harhautusyritykseen. Kun tähän soppaan lisätään järkyttävä määrä harhasyöttöjä (katsokaapa huviksenne suurennuslasin kanssa Piszczekin eilinen peli tai Weiglin Poni-ottelu), ei tarvitse ihmetellä Batshuayin vähäistä tarjoilua.

Iso osa ongelmista menee hintaan nähden täysin kelvottoman pelaajamateriaalin piikkiin, joten kauden jälkeen olisi syytä suorittaa perusteellinen kaaderin kesäsiivous. Kaikkea ei voi kuitenkaan sysätä pelaajien harteille. Puolustuksen huono organisointi ja toimivan pelisysteemin puute ovat puhtaasti valmennuksellisia ongelmia. Stöger ei ole osoittanut mitään, mikä antaisi olettaa hänen kykenevän muovaamaan joukkueesta enemmän kuin osiensa summan. Toivottavasti seurajohto ei sokaistu hyvistä tuloksista, vaan pystyy näkemään numeroiden taakse ja hakee kesällä paremman ratkaisun penkin päähän. Todennäköisesti nykyinen tuuriputki kuitenkin katkeaa hyvissä ajoin maaliskuussa, mikä helpottaa Watzken & Zorcin päätöksentekoa.
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #334 : 23.02.2018 klo 15:49:24

Siltähän se on vaikuttanut että Dortmundin valmentaminen on Stögerille ollut kova haaste. Stöger kyllä osaa laittaa puolustuksen kuntoon, mutta en osaa arvioida missä kohdin nyt sakkaa. Päivän selvää on, että enemmän pitäisi olla ulosmitattavissa ja onkin tiukan analyysin paikka onko joukkueen taso lähempänä syksyn lentoa vai tätä yskähtelyä. Paperilla nimet ovat kuitenkin kohtuullisen kovia. Paljon helpompi on todeta vaikka Kölnistä että jos se suonenvedon omaisesti voittaa ensimmäiset kymmenen otteluaan ja häviää seuraavat kymmenen, että romahdus oli jollain lailla odotettavissa
« Viimeksi muokattu: 23.02.2018 klo 17:18:23 kirjoittanut Merte »
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #335 : 23.02.2018 klo 17:15:33

Tuohon pelinrakentamisen vaikeuteen liittyen eilen omaan silmään osui aivan karmea alibisyöttöjen määrä. Tässä kunnostautuivat varsinkin Sahin ja Toljan. Sillonkin, jos olis ollut sauma avata ylöspäin niin siirreltiin viereen tai alapuolelle.

Aika vaikee on saada luotua hyökkäyskolmannekselle alueellisia ylivoimia, kun laitapakeilla ja keskikentän pohjalla kellään ei tunnu olevan rohkeutta laittaa palloa nopeasti sinne hyökkäyskolmannekselle välillä ahtaisiinkin väleihin. Sielä oli kuitenkin eilen Batshuayi ja Götze joilta luonnistuu pallon suojaus ahtaassakin tilassa.

Tuntuu näin sohvalta seuraavana siltä, että pelaajien suoritustaso heittelee aivan liikaa pelien välillä. Hyvää peliä seuraa suorastaan luokaton suoritus seuraavassa matsissa. Omaan silmään tuohon on syyllistynyt lähes kaikki tuosta rosterista Götzeä, Kagawaa ja Sokratista lukuunottamatta. Kaikilla muilla se suoritustaso heittelee aivan liikaa ja siihen ei olis varaa, jos meinataan sieniliigaa pelata ens kaudellakin.

Joukkueesta on viimeisten vuosien aikana poistunut aika paljon sitä kovuutta juuri tuosta keskikentän pohjalla pelaavien pelaajien osalta. Kehl lopetti ja Bender vaihto veljensä seuraksi Pillereihin. Siinä oli kaks pelaajaa jotka veti joka tilanteessa kovaa, jos oli tarve ja keskittyi pääosin siihen puolustuslinjan edustan suojaamiseen. Weiglissa näen itse paljon potentiaalia varmistavaan rooliin, mutta jostain tarvis taikoa ensi kesänä lisää lihasta mieheen.

En myöskään yllättynyt siitä, että jälleen kerran saadaan laittaa yksi maali aivan täysin Bürkin sekoilun piikkiin. Jos maalivahti päättää lähtee siihen etutolpalle nyrkkeileen niin sen pallon kuuluu lähteä nyrkkien osoittamaan suuntaan. Sokratis myös hukkasi takatolpalla lahjakkaasti oman miehensä, mutta pienempi virhe se mun silmään oli verrattuna tuohon Bürkin sekoiluun.

Seurajohdolla on nyt aika rankan mietinnän paikka tuon rekrytoinnin suhteen ennen ensi kesää jolloin rosteria on pakko uusia rankalla kädellä. Panostetaanko edelleen niihin nuoriin ja lahjakkaisiin pelaajiin täysin vai pitäiskö sinne alkaa tuomaan myös sitä kovuutta mitä monesti noilta teini-ihmeiltä puuttuu? Menestyvään joukkueeseen mahtuu aina muutama individualisti, mutta puolet rosterista ei voi olla yhdellä kädellä sivuun sysättäviä kukkakeppejä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #336 : 23.02.2018 klo 19:42:57

Zorcin viime aikojen näytöillä toivon hartaasti, että jatkossakin rahat lyödään nuoriin, sillä keski-ikäiset "kokeneet" ovat flopanneet poikkeuksetta. Aivan huipputason miehet eivät Dortmundiin tule, joten jostain joudutaan tällöin joka kerta tinkimään. Nuorien floppaaminen on taloudellisesti paljon pienempi paha ja muutama täysosuma kattaa jo useamman heikomman kulut. En toki tarkoita, että Dortmund lyö 11 u21-pelaajaa syksyllä samanaikaisesti kentälle, mutta tätä vaaraa ei edes ole, sillä niin paljon kokemusta löytyy jo omasta takaa.

Kokoonpanoa pitäisi tosiaan putsata isolla kädellä, mutta vaikea on putsata, kun suurin osa ehdokkaista pelaa elämänsä sopimuksella tai vaihtoehtoisesti vakuuttava vesijumppakokemus on tiedossa myös muissa seuroissa. Valmentajien jatkuva vaihtuminen on toki yksi tekijä nykytilanteessa, jossa jokainen pelaaja pelaa alle tasonsa. Jatkuvuus vaikuttaisi varmasti positiivisesti varsinkin nuorempien esityksiin, varsinkin mikäli uudella valmentajalla on kykyä luoda jonkinnäköisiä malleja pallonhallintaan. Tällä hetkellä pelaaminen on selviytymistaistelua, jonka avulla pyritään raahautumaan top4-sijoille.

Stögerin aika on ollut hyökkäyspelin osalta odotetun kaltaista kuraa, mutta puolustuspelistä odotin kyllä enemmän. Hyppääminen kesken kauden antaa kyllä aika paljonkin anteeksi ja eiköhän itävaltalainen saisi ryhmästä enemmän irti kunnollisella kesän treenikaudella. Toivon silti uutta valmentajaa kesällä puikkoihin, mikäli haaviin on mahdollista löytää kunnollisen pelillisen konseptin omaava yksilö. Jälleen uuden valmentajan hankkiminen olisi ristiriidassa ylempänä kirjoittamani suhteen, mutta en jaksa uskoa Stögerin antavan niin paljon Dortmundille, että hänen kanssaan pidemmän projektin aloittaminen olisi kannattavaa. Rauha on palannut miehen mukana seuraan johtoon, mutta myös jonkinnäköinen pelillinen anti olisi löydyttävä. Ja en usko hetkeäkään, että esimerkiksi Reus jatkaa kesän yli Stögerin kanssa.

Bürkin esitys oli eilen miehen Dortmund-ura pienoiskoossa: järkyttävä moka ja lopussa pelastus, jolla haaveet jatkopaikasta pysyivät hengissä. Toljan pelasi uskomattoman huonosti ja keskikenttä puolestaan esiintyi sillä tasolla, jota itseltäni olisi voinut realistisesti pelikentällä odottaa. Seuraavaksi vastaan arvottiin Red Bullin Leipzigin osasto, joten vieraspelistä tuskin tulee sakkoja aktiivisen skenen jäädessä kotiin. Kotipeli puolestaan saattaa aiheuttaa parran pärinää useammallakin taholla. Paperilla jatkopaikka olisi selviö, mutta käytännön tasolla uskon Salzburgin iskevän pelottavan tehokkaasti vastaan.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #337 : 24.02.2018 klo 09:48:14

Itse odotin myös Stögeriltä vahvempaa antia puolustuspelin kuntoon laittamisen osalta. Toistaiseksi tulokset on ollut hyviä, mutta se pelillinen anti tuohon puolustuspeliin on ollut vähäistä. Selvin muutos on ollut laitapelaajien osalla jotka puolustavat selvästi aiempaa alempana.

Koskaan en ole Stögeriä pitänyt hyökkäyspelin osalta minään osaajana. Siinä suhteessa myös miehen jatko olisi mahdollinen riskitekijä. Vaikka Stöger saisi kevään aikana puolustuksen kuntoon niin aika vaikea on nähdä, että miehellä olisi mitään annettavaa hyökkäyspelin suhteen. Ainakin Kölnissä peluutti todella suoraviivaista ja ideaköyhää hyökkäämistä. Missä pääosassa oli Modesten pääpelaaminen. Dortmundissa ei tarvi samassa määrin laittaa kulmikasta palikkaa pyöreeseen reikään sillä materiaali taipuu paremmin erilaisiin pelityyleihin.
MR11

Poissa Poissa


Vastaus #338 : 25.02.2018 klo 12:58:30

Kyllähän Stögerin nimitys ylipäänsä puhtaaksi loppukauden valmentajaksi haisi jo alunperin siltä, että kesällä on joku tähtäimessä tai mahdollisesti jo sovittu. En usko, että Stögeriä olisi edes ajateltu jatkavan, vaan lähkokohtaisesti haluttiin saada nopea muutos ja BuLi-kokemusta. Muuten uutta valmentajaa olisi etsitty hieman perusteellisemmin, koska Stögerin tiedettiin pystyvän astuvan remmiin nopeasti.

Kuulun itsekin niihin, jotka ovat olleet todella pettyneitä Stögeriin. Odotin kurinalaisempaa puolustamista ja pelaajien asenteen muuttumista kentällä, mutta toistaiseksi kummastakaan ei ole ollut tietoakaan. Lisäksi peli on ollut sellaista, että todennäköisesti Boszin kanssa oltaisiin aivan samassa pisteessä, ehkä jopa paremmalla mallilla.

Nagelsmannin huhut Bayerniin ovat olleet hyvin hiljaisia viime aikoina ja Hoppolassa on tullut vastaan se hetki, jolloin seura ei pysty enää tarjoamaan kunnianhimoiselle valmentajalle eväitä eteenpäin. Paljon toki riippuu itävaltalaisten valinnoista, sillä sinnehän Julian ensisijaisesti haluaa, mutta siitäkin huolimatta ottaisin tällä hetkellä mielelläni peräsimeen. Viimeistään ensimmäinen kotivoitto Südtribünen edessä saa miehen sydämen sulamaan keltamustille.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #339 : 26.02.2018 klo 23:32:43

Helpot ottelut on nyt pelattu ja minkäänlaista pelillistä kehitystä ei ole näkyvissä. Ehkä se rehellinen bussittaminen sopii sitten paremmin, mutta on kyllä surullista menoa.

Pari seuraavaa päivää kirjoitetaan varmaan kaikenlaista sössötystä asenteesta sun muusta, mutta kyllähän jotain Augsburgia vastaan pitäisi luoda useampi hyvä maalipaikka ihan omalla pelaamisella. Esitys toki on jatkumoa koko kevään otteille ja joka kerta ei vain voi käydä tuuri kolmen pisteen suhteen.
-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #340 : 26.02.2018 klo 23:59:59

Masentava matsi kaikin puolin. Katsomot puolillaan ja meno sen mukaista. Aika vaikee kuvitella miten tuon kaltainen tunnelma olisi liigalle hyvää mainosta. Fanipääty lähes koko matsin aivan masentavan hiljaa niin ei siinä varmaan pelaajatkaan saa parastaan irti.

Reussin vaihto ihan ymmärrettävä, kun vasta palannut loukkaantumisen jäljiltä takas. Myös Dahoudin vaihdon voi käsittää sillä Castrolla oli alla vahva peli ja jaloissa alko selvästi painaa juostut metrit. Sen sijaan en voi käsittää miksi Isakille ei voinut antaa lopussa näytönpaikkaa?  Koko kauden saanut todella vähän paikkoja näyttää osaamistaan. Batshuayin turhautumisen näki jo tunnin kohdalla kilometrin päähän ja viimeistään siinä kohtaa, kun meni perseileen Schmelzerin tuhannen taalan paikan olis pitänyt ottaa äijä pois ja pistää Isak kehiin, mutta ei.

Bürkilta tänään vaihteeksi vahva peli. Joten ens pelissä tulee varmaan taas joku aivan naurettava virhe mitä saa kirota.

Hyökkäyskolmanneksella puuttuu mun mielestä lähes kokonaan repivät juoksut linjan taakse. Varsinkin, kun Batshuayi tulee paljon palloa vastaan niin sielä selustassa olis tilaa mihin keskikentältä vois joku juosta. Schürle niitä tänään muutaman teki, mutta missä muiden panos? Voi noilla seinäsyötöilläkin puolustuksen sahata puhki, mutta vaikeempaa se on, kun pystyjuoksuun pelattu läpisyöttö.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #341 : 03.03.2018 klo 16:16:51

Mitään uutta sanottavaa tähän karmeuteen ei enää löydy. Loppukausi yritetään roikkua neljän joukossa toivon ollessa lähinnä kilpakumppanien kompuroinnissa. Merkittävään pelilliseen parannukseen en valitettavasti usko. Toivottavasti sitten kesällä täysremontti.

Tämänkin illan mahdollisuudet piilevät lähinnä tölkkien huonossa jaksossa eikä niinkään omassa hyvyydessä. Perinneseuralla on kevätkierroksen alkuun jo kolme tappiota sekä tasuri Hampuria vastaan. Esitykset ovat olleet samaa tasoa Dortmundin kanssa, mutta onneksi pallo ei ole pomppinut yhtä suotuisasti. Sama trendi saisi jatkua myös illalla.

Auf geht's!
Merte

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Werder


Vastaus #342 : 03.03.2018 klo 16:35:23

Jotenkin pelottaa että jos Dortmund rimpuilee neljän joukkoon niin Stöger saa sopparin.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #343 : 03.03.2018 klo 17:19:40

Tuo on se pahin pelko itselläkin. Ei auta kuin toivoa seurajohdon osaavan katsoa tulosten taakse. En ole täysin vakuuttunut, onko joukkue parantanut lainkaan pelillistä ilmettä Stögerin korvattua Boszin. Yhtään suvereenia peliä ei ole ainakaan itävaltalaisen käskyttämänä pelattu. Ainoa ero hollantilaisen loppupestiin, että nyt on surkeillakin esityksillä ropissut pisteitä.
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #344 : 03.03.2018 klo 22:46:36

En nähnyt peliä, mutta pelasiko Dahoud vihdoin lupaavan ottelun?
Puuhapete

Poissa Poissa


Vastaus #345 : 04.03.2018 klo 00:11:02

Dahoud oli kentän paras. Hyvä matsi Dortmundilta Ylos
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #346 : 04.03.2018 klo 11:39:08

Pelillisesti Stögerin ajan ylivoimaisesti paras esitys. Puolustus piti kohtalaisesti ja hyökkäykseenkin löytyi vaihteeksi luovuutta. Dahoud oli tosiaan aivan eri planeetalta kauden aiempiin tötöilyihin verrattuna. Nyt syötöt menivät pääsääntöisesti omille ja turhat pallonmenetykset jäivät minimiin. Taitoahan kaverilla kyllä riittää, kyse on ollut vain sen valjastamisesta joukkueen hyödyksi. Jospa tässä olisi toisinto Gündoganin sisäänajosta keltamustiin. Ensimmäinen puoli vuotta oli kaameaa koomailua ja jatkuvia pallonmenetyksiä, minkä jälkeen mies oli tekniikkansa avulla keskikentän herra ja hidalgo.

Ilmoittaudun tänään julkisesti Akanji -fan clubiin. Nuorukaisella oli taas pelin alussa lähes takaiskumaaliin johtanut huono syöttö, mutta muuten erittäin tasapainoista suorittamista. Omaan silmään sveitsiläinen on aika sopiva yhdistelmä atleettisuutta, kaksinkamppailu- ja pääpelivoimaa sekä pallollista osaamista. Erityisesti miellyttää hyvä pelinavaus. Ensimmäistä kertaa Hummelsin lähdön jälkeen takalinjoilta löytyy pelaaja, joka kykenee pitkiin avauksiin ja siten puhkomaan prässin etulinjan. Samoin silmiinpistävää oli rauhallisuus tiukoissa paikoissa. Nuorukainen ei tyydy pelkästään katkomaan vastustajien syöttöjä, vaan mahdollisuuksien mukaan purut ovat hallittuja syöttöjä omien jalkaan, eikä sokratismaisia hätäroiskaisuja.   

Reusin paluun myötä hyökkäykseen löytyy taas taitoa ja juonikkuutta. Aiemmin Götze/Kagawa olivat hyvin yksinäisiä, kun vieruskavereina oli lähinnä puujalkoja. Nyt variaatiomahdollisuudet ovat aivan toiset, kun kentällä on vähintään kaksi taitavaa pelaajaa, jotka pystyvät rakentelemaan kuvioita keskenään. Tähän jos vielä Dahoud pystyisi vakiinnuttamaan itsensä eiliselle tasolle sekä Guerreiro, Kagawa ja Sancho palaisivat terveinä kentälle, näkymät saattaisivat muodostua suorastaan valoisiksi.

-Nilkki-

Poissa Poissa


Vastaus #347 : 09.03.2018 klo 08:35:01

Eilistä peliä kuvaa varmaan parhaiten sanat mielikuvituksetonta paskaa. Ainakaan omaan silmään ei positiivisia asioita juuri osunut. Jälleen kerran aivan liian moni pelaaja alitti jopa vaadittavan perustason.

Stögerin illan pahin aivopieru oli laittaa Castro pelaamaan laitapakkina. Tais aikanaan pelata muutaman matsin Kusenissakin laitapakkina, kun oli loukkaantumissuma, mutta silti... Voi vaan kysyä onko eurooppaliigan pudotuspelit oikea paikka vetää tuollaisia jokerikortteja ekaa kertaa pöydälle? Ei mun mielestä.

Salzburgilla oli eilen kahden maalinsa lisäksi yksi tolppalaukaus ja lukemattomia kulmia joista paremmalla tekemisellä olisi saanut mukaan useammankin vierasmaalin. Nyt niitä vierasmaaleja tuli onneksi vain kaksi ja saumat tästä on jatkoon mennä. Peliesitys saa kyllä parantua huomattavasti eiliseltä, jos jatkoon halutaan.

Tässä on tullut Kubaa kovasti ikävä miehen lähdön jälkeen. Nykyisessä joukkueessa vaan Pulisic on pelaaja joka pitää kentällä ollessaan leveyttä pelissä. Muut laitapelaajat tuntuu hakeutuvan liikaa taskuihin pelaamaan jolloin kentän keskusta muuttuu todella ahtaaksi.

Dortmundin matsit on kyllä nykyään todella masentavaa seurattavaa.
Nur der BVB

Poissa Poissa


Vastaus #348 : 09.03.2018 klo 10:55:23

Eihän esityksessä ollut mitään uutta tämän vuoden aiempiin otteluihin verrattuna. Nyt vain tulostaulun lukemat kuvasivat paremmin tapahtumia kentällä. Kun Götze ja Reus vajoavat muun porukan tasolle, keltamustilla ei ole pelillisesti mitään annettavaa. Puolustus on aina valmis pariin koomailuun, pelinrakentelu on yhtä tervanjuontia, luovuus on parin pelaajan harteilla sekä vahvuuksia korostavasta ja heikkouksia piilottavasta taktiikasta ei ole tietoakaan. Voisi melkein sanoa, että edellytyksiin nähden tulokset ovat olleet yläkanttiin.

Kuvaavaa oli eilisen pelin viimeinen vartti, kun olisi pitänyt rakentaa painetta ja hakea vimmatusti tasoitusta. Vastustaja nosti hieman karvausta eikä Dortmund tämän jälkeen päässyt edes pois omalta kenttäpuoliskolta. Onhan tämä täysin käsittämätön tilanne maanosan top-10:een havittelevalta seuralta. Toisaalta niin kauan kuin alimmassa viisikossa syöttelee Castro, Sokratis, Schmelzer ja Weigl, mitä muuta voi edes odottaa?
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #349 : 09.03.2018 klo 13:21:54

Maaliin kaatumistahan tämä on ollut koko kevätkauden, onneksi muut konttaavaat yhtä vahvasti liigassa.

Kesällä olisi pakko onnistua valmentajan suhteen, mutta muutenkin pitäisi tuulettaa kovalla kädellä. Eli eiköhän Reus, Pulisic ja Sancho vaihda maisemaa ja rodet, schürrlet ja castrot jäävät istumaan sopimuksiaan loppuun.

 
Sivuja: 1 ... 13 [14] 15 ... 21
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines