FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.02.2019 klo 00:42:50 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Kirjoittaja Aihe: S.S. Lazio 2017-2018  (Luettu 63053 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


: 25.07.2017 klo 18:32:13

La Società Sportiva Lazio 19002016 - 2017

Vuosi sitten elettiin kaoottista kesää Formellon liepeillä. Valmentaja ehti vaihtua jo heinäkuussa, siirrot olivat enimmäkseen jäissä ja kannattajat osoittivat tuhatpäin mieltään Claudio Lotitoa vastaan. Samalla valmennusvastuuseen astunut Simone Inzaghi punoi taktisia juonia joukkueensa kanssa Auronzon alppileirillä, ulkopuolisista paineista välittämättä.

Kun kausi alkoi kävi pian selväksi, että pessimismiin ei ollut koskaan syytä. Inzaghin Lazio pelasi sointuvaa jalkapalloa, jossa muodostelma vaihtui sujuvasti 4-3-3:n, 3-5-1-1:n ja 3-5-2:n välillä. Puolustus palasi painajaiskauden 2015-2016 jälkeen Stefan De Vrij’n komennossa tasolleen. Hyökkäykseen Ciro Immobile toi yllättävää tulivoimaa. Keskikentällä Felipe Anderson koki renessanssin. Samalla Inzaghi antoi tasaisesti mahdollisuuksia seuran omille kasvateille, niille joita hän vielä tovi sitten itse valmensi Primaveran puolella. Talvitauolle Lazio lähti neljänneltä sijalta.Lazialità näkyi kun Inzaghi käskytti intohimoisesti ja määrätietoisesti Laziota kohti piste-ennätystä

Kevätkauden Lazio jatkoi siitä, mihin syksyllä jäätiin. Pitkään näytti siltä, että mahdollisuuksia olisi jopa kolmen joukkoon. Tältä vei terän lopulta Napolin kertaluokkaa parempi pelaajamateriaali. Vaikka Lazion avauskokoonpano oli verrannollinen sarjan ehdottomaan kärkeen, ei penkiltä löytynyt leveyttä. Vain ongelmalapsi Keita tuntui pystyvän otteluiden suunnan muuttamiseen supersubina. Voittoprosentti pysyi silti korkealla siihen asti, kunnes europaikka oli varmistettu. Joukkueen vahvuuden näkyivät selvästi: muuntautumiskyky, dynaamisuus, taktisesti valveutuneet yksilöt (Biglia, Parolo, SMS) ja teknisesti 1 vs. 1-tilanteiden sarjan parhaimmistoon kuuluvat pelaajat (Keita & Anderson). Viimeisinä viikkoina Lazio notkahti ja siirtyi lomamentaliteettiin niin, että sarjassa lopulliseksi sijoitukseksi tuli viides. Samalla Inzaghi kirjautti kuitenkin Lazion historian piste-ennätyksen ja täytti sarjakauden päätavoitteen tyylikkäästi.

Kauden kohokohdat sijoittuivat kevään kolmeen derbyyn, joissa käytännössä jokaisessa Inzaghi löi Spallettin ja Lazio Roman. Kannattajien kauan odottama kosto viime vuosien heikoista paikallistaistoista tarjoiltiin kaiken lisäksi täyden sekä euforisen Curva Nordin edessä. Organisoitunut kannatus palasi stadionille näyttävästi ja löi myös katsomossa serkkunsa. Komein tifo jätettiin Coppa Italian finaaliin, jossa Juventus oli kuitenkin pelillisesti paljon Laziota parempi vieden pokaalin ansaitusti Torinoon.Pääkaupungin herratMajesteetillinen Curva Nord, täällä taas

LE PAGELLE


I PORTIERI

Thomas Strakosha (20) 7

Vielä vuosi sitten Strakosha oli Lazion kolmos/nelosmaalivahti ja vastikään Serie B:n Salernitanan maalinsuulla enemmän tai vähemmän epäonnistunut tapaus. Simone Inzaghi tiesi kuitenkin paremmin, olihan Strakosha hänen valmennuksessaan ollut koko saapasmaan Primavera-tuotannon parhaita maalivahteja. Siksipä kun Marchettin vammakierre jatkui Inzaghino päätti luottaa nimenomaan Strakoshaan, jonka maanmies Etrit Berisha oli lähtenyt edeltä Bergamoon. Strakosha yllätti monet, jos ei sentään kaikkia. Nuori albanialainen osoitti venymiskykyä ja rauhallisuutta vaikeimmissakin paikoissa. Osaaminen jalalla ei aina riittänyt ja mahtui mukaan muutamia yksittäisiä virheitäkin, mutta päällisin puolin Strakosha kasvoi silmissä junnumaalivahdista miehen mittoihin. Ulottuva, hyvät reaktiokyvyt omaava Strakosha on tällä hetkellä ennakkosuosikki ykkösmaalivahdiksi.

Federico Marchetti (17) 6

Vääjäämätön alamäki jatkui myös viime kaudella. Paria onnistumista lukuun ottamatta Marchetti oli alkukauden suurimpia pettymyksiä, joskaan ei enää yllättävä sellainen. ”Tarzan” oli synkimmillään heti kauden debyyttiottelussa Atalantaa vastaan, eikä joulukuun derbystäkään jäänyt paljon muisteltavaa. Sen jälkeen loukkaantumiset kaatoivat Marchettin lopullisesti, eikä hän enää päässyt kokoonpanoon, vaan joutui katsomosta seuraamaan, kuinka Strakosha paistatteli parrasvaloissa. Marchettin tilanteesta kertoo oleellisen se, ettei häntä enää edes kelpuutettu Auronzon kesäleirille. Suunta on jonnekin muualle, kenties sopimuksen purkamisen kautta. Muistoihin jäävät joka tapauksessa 2010-luvun alun pari upeaa kautta, joiden aikana Marchetti oli pelipaikkansa parhaita Italiassa.


I DIFENSORIDusan Basta (24/1) 7

Basta pääsi takaisin lempirooliinsa 3-5-2-järjestelmässä oikean laidan wingerinä, ja tulostakin tuli. Myös puolustavampana laitapakkina serbi onnistui suhteellisen hyvin, etenkin kun verrattaan edeltävään pettymyskauteen. Siinä lennossa Balkanin liehuletti ei ollut missä hänet nähtiin kaudella 2014-2015, mutta osa tästä menee jälleen loukkaantumisten piikkiin. Ikää Bastalla alkaa jo olla, eivätkä jalat käy entiseen tahtiin. Menee silti edelleen vähintään erinomaisesta ringinleventäjästä. Erityismaininta osumasta derbyssä – edellisestä Serie A:ssa oli kulunut 79 ottelua ja silloinkin kohteena oli muuten Roma. Kuten Curva Nord lauloi: ”V'ha segnato solo a voi, Dusan Basta gol!”

Patric (19) 7

Katalaani kuului joukkueen yllättäjiin. Vaikka vastuuta tuli edelleen enimmäkseen vaihtopenkin kautta, tuntui poika silti oppineen edelliskaudesta paljon. Tekninen väkkärä osasi tällä kertaa myös kiriä alas ja puolustaa oikeaa laitaa kurinalaisesti. Tehoja ei juuri tullut, mutta ei virheitäkään. Odotettavissa on tuskin koskaan nousua selväksi avauskokoonpanon mieheksi, mutta näillä näytöillä huhupuheet jatkosopimuksesta ovat alkaneet.

Stefan De Vrij (27/2) 8 +

Puolustuksen isäntä palasi takaisin ja tasolleen, kuin vakavaa polvivammaa ja vuoden mittaista sairaslomaa ei olisi koskaan ollutkaan. De Vrij’n kausi oli tasainen ja onnistunut. Oikea-aikaisuudellaan ja pallollisella taidollaan Serie A:n puolustajakaaderien kärkipäätä edustava hollantilainen sai jälleen näyttämään myös joukkueen muut topparit kertaluokkaa paremmilta. Huhut vievät Englantiin ja Juventukseen, Laziossa taas ristitään kädet jatkosopimuksen puolesta. Joukkueen vaikeimmin korvattavia mahdollisia lähtijöitä.

Wallace (18/1) 7 +

Romuluiselta brassilta kesti muutaman kuukauden tottua roomalaiseen elämänmenoon ja italialaiseen puolustuskulttuuriin. Lopulta Wallace nousi Inzaghin luottomieheksi. Fyysinen, kovaotteinen ja pääpallot hyvällä prosentilla voittava Wallace vaikutti enemmän Andre Diasilta kuin Mauriciolta tai Emilson Cribarilta, sikäli kun vertauskohtia tulee etsiä Lazion brasilialaisesta topparihistoriasta. Mukaan mahtui yksittäisiä virheitä, joista mieleenpainuvin tapahtui kauden ensimmäisessä derbyssä. Suuri kysymys on riittävätkö Wallacen rahkeet puolustuslinjassa, jos De Vrij lähtee viereltä?

Wesley Hoedt (21/2) 7

Erittäin vaikean debyyttikauden jälkeen Hoedt alkoi osoittaa kasvamisen merkkejä nousten lopulta myös Hollannin maajoukkueeseen. Erinomaisesti peliä avaava ja muulinpotkustaan tunnetuksi tullut Hoedt oli hänkin parhaimmillaan maanmiehensä De Vrij’n vierellä. Kun De Vrij poistui myös Hoedtilla oli vaikeampaa. Nähtäväksi jää nouseeko Hoedt lopullisesti avaukseen ensi kaudella ja sitä myöten lopullisesti potentiaalinsa edellyttämälle tasolle.

Bastos (11) 7

Bastos debytoi syksyllä vakuuttavasti, mutta kärsi sitten loukkaantumisista ja erityisesti Inzaghin näkemyksestä, jonka mukaan mies avasi topparina vain kolmen miehen linjassa. Fyysisesti vahva, mutta toisinaan hiukan turhan taklausherkkä angolalainen, jäikin lopulta enimmäkseen nelostopparin asemaan. Nousu takamatkalta edellyttää pelikäsityksen ”italialaistumista”. Edellytyksiä eteenpäinmenolle on olemassa.

Stefan Radu (29/1) 7

Kannattajien suosikki pelasi tasapainoisimman kautensa vuosiin. Loukkaantumiset hellittivät, taso nousi. Radu ajoi asiansa toisinaan jopa erinomaisesti 4-3-3-järjestelmän puolustavana vasempana laitapakkina. Fyysinen taistelija ei pallotaidolla ja nopeudella kuitenkaan hurmannut. Sen vuoksi romanialainen menetti loppukaudesta 3-5-2-järjestelmässä paikkansa laidalla vikkelälle Lukakulle. Radulla edessä on 10. kausi Laziossa ja kokemuksen syvä rintaääni puhuu myös pukuhuoneessa. Kannattajien suosiossa oleva Radu kuuluu vähitellen senaattorisarjaan, mutta kropan kestäessä annettavaa on myös kentällä.

Jordan Lukaku (16) 7

Loppukauden yllättäjä voitti ennakkoluulot. ”Sen toisen Lukakun veljenä” seuraan tullut rastapää, oli alkuun virhealtis, mutta oppi myöhemmin italialaisen puolustuskulttuurin tavoille ja oli suorastaan elementissään 3-5-2-järjestelmän vasempana laiturina. Hurjia juoksumääriä kerännyt Lukaku näyttää omaavan potentiaalia paljon pitemmälle kuin vuosi sitten uskottiin.

I CENTROCAMPISTILucas Biglia (29/4) 8

Principiton viimeinen taivaansininen kausi alkoi vaihtelevasti, mutta päättyi kiitettäviin suorituksiin. Nousi viimein kapteeniksi, joka voitti derbyt ja latasi kaikkensa myös Coppan hävittyyn finaaliin. Lasittuneista silmistä arvasi, että kyseessä oli viimeinen taisto Lazion puolesta. Biglia kehittyi Roomassa registaksi, joka osaa rikkoa älykkäästi ja tehokkaasti vastustajan peliä. Erityisesti Piolin ja Inzaghin rakastama pelaajatyyppi, oli tärkeä myös henkisellä puolella. Lähdössä taisivat silti voittaa kaikki; harvoin 31-vuotiaasta, enää vuoden verran sopimukseensa kiinnitetystä ja varsin loukkaantumisherkästä pelaajasta Italiassa saa tällaisia summia. Pahaa sanottavaa ei jäänyt, menestystä jatkoon!

Marco Parolo (34/5) 7 +

Sympaattinen ikiliikkuja otti paljon mukaansa viime vuoden onnistuneista EM-kisoista Azzurrin riveissä ja palasi ainakin osittain tasolleen. Valtavan työmoraalin omaava Parolo pelasi aavistuksen puolustavammassa roolissa, hyvin uuteen asemaansa sopeutuen. Peliä tasapainottava, mutta myös älykkäästi hyökkäyksiin nouseva (ne neljä maalia Pescaran verkkoon!) Parolo, jää usein parrasvalojen ulkopuolelle. Valmentajat ja joukkuetoverit arvostavat juoksuvoimaisen ja hyvin pallottomana liikkuvan gallaretelaisen kuitenkin korkealle. Inzaghi linjasi uuden kauden kynnyksellä, että kokenut Parolo on ensi kaudella Lazion varakapteeni.

Sergej Milinković-Savić (34/4) 9

Enteitä oli ilmassa jo toissakaudella, mutta todellinen läpimurto tapahtui viimeisen 10 kuukauden aikana. ”Il Sergente” otti paikkansa Lazion keskikentällä röyhkeällä tavalla ja todisti olevansa modernin jalkapalloilijan positiivinen perikuva. Hurjan fysiikan omaava serbi, on samalla samettinen pallon kanssa. Kaikki avut pääsivät esiin, kun rooli muuttui kauden mittaan hiukan vapaammaksi. Tulos oli näyttävä. Dominoivia esityksiä kuorruttivat mm. maalit Roman verkkoon Coppan semifinaalissa. Jatkosopimus keväällä kruunasi suhteen kannattajien kanssa. Yksi ensi kauden tärkeimmistä nappuloista Inzaghin taktisessa shakissa.

Alessandro Murgia (14/2) 7

Kun Cataldin tähti laski rajusti, nousi omista junioreista uusi keskikentän yllättäjä, Alessandro Murgia. Inzaghi tunsi kasvattinsa potentiaalin, eikä epäröinyt kutsua paljasjalkaista roomalaista aikuisten matkaan. Debyytti oli ikimuistoinen; maali Torinon verkkoon. Esitykset Biglian vierellä herättivät muutenkin lupauksia ja toisinaan kapelimestarin paikka annettiin kokeellisesti Murgialle itselleen. Pallon kanssa varma, mutta fyysisesti vielä hiukan hontelo nuorukainen omaa valoisan tulevaisuuden, mikäli oppii jotain ”edeltäjänsä” Cataldin virheistä.

Danilo Cataldi (11/1) 6

Rooma on armoton paikka kasvaa jalkapalloilijana. Jos joku sen tietää niin Danilo Cataldi, mies joka kantoi kaksi vuotta sitten selässään onnistuneen debyyttikauden jälkeen valtavia odotuksia. Cataldista odotettiin tulevaisuuden kapteenia, mutta viimeistään viime syksynä alkoi näyttää siltä, ettei mies pysty lähitulevaisuudessa lunastamaan kovia odotuksia. Esitykset olivat taas vaisuja, näkymättömiä ja vastuu väheni sitä mukaa kun Murgia nousi rinnalle ja ohi. Loppukauden Cataldi vietti lainalla Genoassa epäonnistuen pahoin sielläkin ja pilaten maineensa Lazion kannattajien silmissä juhlimalla Pandevin maalia taivaansinisten verkkoon. Lopputulos kaikesta tästä oli vääjäämätön ja hiukan surumielinen siirto Beneventon riveihin ensi kaudeksi. Palaako koskaan takaisin?

Senad Lulic (31/3) 8

Lempinimellä il sindaco, pormestari, tunnettu bosnialainen pelasi hyvän kauden keskikentän yleismiehenä, toisinaan myös puolustuksen laidalla. Esitykset olivat tutun sisukkaita ja tasaisia, vailla teknisiä hienouksia. Mukaan mahtui erittäin kunnioitettavat yhdeksän maalisyöttöä. Juoksuvoimaa löytyy edelleen kuin pienestä kylästä, vaikka ikä onkin kääntynyt kolmenkympin toiselle puolelle. Kannattajien rakastama ja arkkivihollisten yhtä syvästi inhoama Lulic, oli kanssapelaajien ja Inzaghin selvä valinta joukkueen uudeksi kapteeniksi.

Felipe Anderson
(36/4) 8 +

“Felipetton” uusi tuleminen oli viime kauden positiivisimpia puolia. Inzaghi teki ailahtelevasta brassista huomattavasti kurinalaisemman pelaajan, sellaisen jota voitiin käyttää jopa 3-5-2-järjestelmässä vasempana laiturina puolustusvelvoitteineen. Maalit sinällään vähenivät, mutta se jäi sivuseikaksi. Tilastot noin muuten puhuvat puolestaan; monien medioiden valinta Serie A:n viime kauden parhaaksi vasemmaksi laituriksi, ryyditti Lazion peliä mm. 9 maalisyötöllä. Anderson on tunnetusti Keitan hyvä ystävä, mutta vaikutteet eivät näytä, luojan kiitos, siirtyneen senegalilaisesta brassiin. Lupa odottaa suuria myös ensi kaudella.

Cristiano Lombardi (18/1) 7 -

Kun Keita kiukutteli Inzaghi nosti kauden ensimmäisessä ottelussa Bergamossa avaukseen Lazion laadukkan Primaveran oman pojan, Lombardin. Lombardin 1. Serie A-osuma oli totta 30 minuuttia myöhemmin. Dramaattisen lähtölaukauksen jälkeen meno muuttui tasaisemmaksi. Kaikkensa aina kentällä yrittänyt Lombardi, pelasi vaihtopenkin kautta useissa eri rooleissa, lähinnä keskikentän laidalla. Vaikka yritystä riittikin niin aina pelikäsitys ja tekniikka eivät vakuuttaneet; vaikea sanoa, miten pitkälle Lombardin rahkeet riittävät. Sympaattinen laziale ansaitsee silti vielä useamman mahdollisuuden ennen lopullista tuomiota.

Luis Alberto (9/1) 7

Espanjalaiset ja Lazio, tuo myrkyllinen yhdistelmä. Alkuun vaikutti totisesti siltä, että Luis Albertolla ei ollut mitään tarjottavaa Laziolle ja rooli jäi todella rajalliseksi syksyllä. Tietynlainen vedenjakaja oli loppukauden Genoa-ottelu, jossa Alberto täräytti mahtavan tasoitusmaalin ottelun lisäajalla. Siitä itseluottamusta saaneena espanjalainen alkoi heräillä. Toi keskikentän yläpäähän valtavan annoksen tekniikkaa ja taitoa, fysiikan ja juoksuvoiman kanssa oli sen sijaan vaikeampaa. Saanut paljon vastuuta kesän harjoitusleirillä ja puheet paluusta Espanjaan ovat hiljenneet. Tuleva yllättäjä?

Ricardo Kishna (5) 6

Väkkärä hollantilainen jäi kovassa kilpailutilanteessa lopulta penkin pohjalle, kun ohi menivät Lazion omat junioritkin. Vaikea sanoa, mistä hyökkäävän laiturin kohdalla kiikastaa. Edellytyksiä teknisesti olisi pitkälle, mutta pää ei tunnu kestävän paineiden keskellä. Vietti kevään lainalla Lillessä, mutta tulosta ei juuri tullut. Todennäköinen elokuun lähtijä.

Luca Crecco (3/1)

Lombardin ja Murgian tavoin myös Luca Crecco nostettiin esiin omista junioreista. Jäi vähemmälle vastuulle, mutta onnistui silti hänkin maalinteossa. Laitureita Laziossa riittää, joten vaikea sanoa, onko Creccolla realistisia mahdollisuuksia pysyä aikuisten matkassa vai onko edessä jälleen laina Serie B:hen tai A:n hännille.


I ATTACANTICiro Immobile (36/23) 9

“Ciruzzoon” kohdistui tiettyä skeptisyyttä vuosi sitten; tässäkö Klosen korvaaja? 23 maalia myöhemmin ääni epäilijöiden kellossa on vaihtunut. Viime viikkoina napolilainen on paistatellut Auronzossa kannattajien varauksettoman palvonnan kohteena, syystäkin. Immobilen raivokas työmoraali, taito prässätä ja samalla viimeistellä yllättivät sivullekirjoittaneen lisäksi monet muutkin. Mies oli kuin päivitetty versio parhaiden päivien Tommaso Rocchista. Omaa vihaisen laukauksen ja joukkuepelaajan mentaliteetin. Kuuluu jo nykyisellään varakapteenistoon ja pelaa ensi kaudella aina kun on kunnossa. Noussut myös itseoikeutetusti takaisin Italian maajoukkueen avainpelaajien joukkoon.

Balde Diao Keita (31/16) 8

Äpärä ja ongelmalapsi, jonka lahjakkuutta ei voi kiistää. Instagramissa ja lehtien etusivuilla viihtyvä Keita näytti kaikki kykynsä keväällä, kun Inzaghi päätti perustaa Lazion hyökkäyspelin tandemin Keita-Immobile varaan. Parhaimmillaan Keitan pelaaminen oli kuin tanssia, joka sekoitti totaalisesti niin Roman, Sampdorian, Palermon kuin Torinonkin puolustuslinjat. Nopea, vahva, tekninen. Ongelmat ovat silti ilmiselviä. Kiitos kusipäisen agenttinsa ja kaukana pilvien yläpuolella majailevan päänsä, on ajautunut tasaisesti yhteenottoihin joukkuetovereiden (erityisesti Radu ja Lulic ovat huhujen mukaan useammin kuin kerran olleet lähellä muiluttaa huonokäytöksisen Keitan ulos Formellosta…), seurajohdon ja kannattajien kanssa. Enemmän kuin jatkosopimusta, kaikki tuntuvat odottavan kuinka paljon rahaa senegalilaisesta saadaan nyt ulosmitattua. Ja mitä jos ei saada? Onko edessä komennus vuodeksi katsomoon?

Filip Djordjevic (17) 5

Arkkityyppi pelaajasta, joka on menettänyt itseluottamuksensa ja fysiikan. Varjoihin jo edelliskaudella vaipunut serbikärki oli hyvin surullinen näky kentällä. Maaleja ei tullut, eikä paljon muutakaan. Pää painuksissa, silti parhaansa luultavasti yrittäen Djordjevic on paha rasti seurajohdolle. Kallispalkkainen pelaaja, jonka kauppaaminen muualle tuskin on helppoa.

Alessandro Rossi (3)

Primaveran maalitykki sai muutaman mahdollisuuden Inzaghilta. Paljon ei jäänyt mieleen, mutta potentiaalia pojassa on. Lainan kautta takaisin Roomaan?


Il MERCATO

Biglia, De Vrij, Keita. Lazion siirtomarkkinoiden triangeli pyöri ja pyörii edelleen edellä mainitun kolmikon varassa. Biglia oli ensimmäinen, joka lähti. Korvaus oli sopiva. De Vrij’n ja Keitan osalta tilanne on yhä epäselvä. Inzaghin kerrotaan sanoneen seurajohdolle, että hänen täytyy tietää kaksikon kohtalo ennen Supercoppan finaalia.

Keskikentältä lähti kapteeni ja pelillinen johtaja. Tällä kertaa seurajohto keräsi kuitenkin kannattajilta pisteet tavasta, jolla siirron finanssit ja jälkipyykki hoidettiin. Biglian manttelinperijä Lucas Leiva saapui seuraan jo seuraavana aamuna. Liverpoolissa 10 vuotta pelannut, englantilaisfanien ilmeisen rakastama, brassi tuo Lazioon kovuutta ja ison annoksen ammattietiikkaa. Kysymysmerkiksi jää sen sijaan se, riittääkö pallollinen osaaminen vai lasketaanko ”il Sergente” kenties kentällä alemmas.

Keskikentältä lähti myös Danilo Cataldi, jonka uran alamäkeä seuranneet tätä tuskin ihmettelevät. Seuraajaksi, eli penkkiveikoksi, seuraan otettiin ilmaiseksi Davide Di Gennaro, joka pelasi hyvän viime kauden Sardiniassa. Jokerikorttina keskikentän laidoille tulivoimaa tuomaan ostettiin jo aiemmin nuori Adam Marusic Belgiasta. Siirron takana oli Taren hyvin tuntema ja Milinkovic-Savicinkin agenttina tunnettu Mateja Kezman. Toiveissa olisi uusi Lulic, mutta tulosta tuskin kannattaa ihan heti odottaa.

Se tiedetään, että seuralla on edelleen haussa kakkoskärki, joka voisi tarvittaessa sijaistaa Immobilea. Näissä puheissa on ollut mielenkiintoisia nimiä (Diego Falcinelli, Joel Pohjanpalo…) ja vähemmän sellaisia (Felipe Caicedo…). Mahdollista on myös se, että Lazioon tuodaan vielä uusi vara-Parolo ja maalivahti.

Sisään A-joukkueeseen: Adam Marusic (Oostende), Lucas Leiva (Liverpool), Davide Di Gennaro (sopimus päättynyt Cagliarissa)

Ulos A-joukkueesta: Lucas Biglia (AC Milan), Danilo Cataldi (Benevento), Etrit Berisha (osto-option lunastus, Atalanta)

IL FUTURO

Europelit ja Supercoppa odottavat. Kausikorttimyynti etenee myötätuulessa. Yhtä aikaa moni miettii, tuleeko tästä taas sellainen kausi kuin 2008 – 2009, 2013-2014 ja 2015 – 2016, jolloin onnistumisia seurasi pettymysten sarja ja vaikea vuosi liian kapean materiaalin kanssa.

Lotito antoi poikkeuksellisen pitkän ja avoimen haastattelun Auronzon kesäleirin päätteeksi, pidettyään ensin pitkän kokouksen joukkueen kapteeniston kanssa. Presidentti lupasi, että vanhoista virheistä on opittu. Hän jopa ojensi kätensä kannattajille pyytäen osin menneitä välirikkoja anteeksi ja ylistäen sitä, mitä hän Curvalta näki kevään Coppa-otteluissa. Kannattajat eivät juuri omistajan puheista välitä, vaan kuuntelevat mieluummin seurahierarkiassa nimikkeen ”manageri” alla operoivaa taivaansinistä legendaa Angelo Peruzzia, joka vakuutti, että joukkueella on voittava mentaliteetti. Peruzzi ja Inzaghi näkivät pelaajina toisenlaisen Lazion, sen joka voitti Scudetton ja valloitti Euroopan, mutta myöhemmin vaipui konkurssin partaalle. Taloudellisesti vakavarainen nyky-Lazio edustaa sellaisenaan Serie A:n terveimpiä voimia. Nähtäväksi jää, miten kauan tämä riittää taistelussa europaikoista, mikäli useampi suora kilpailija siirtyy ulkomaisten miljardöörien käsiin, tähtitieteellisten ja sairaiden siirtosummien maksajiksi.

Ikuisen kaupungin taivaansinisissä sivistyskortteleissa tunnelma on tällä erää silti seesteinen. Historia velvoittaa Roomaan jalkapallon tuoneen seuran kohti sen 118. syntymäpäivää tutuin sävelin…

…La Lazio mia, la Lazio mia,
in cima al mondo c'è la Lazio mia
Quant'è bello esse laziali, laziali come noi
cor core e con i brividi, ce stamo solo noi
Quando c'è la Lazio inchinate,
perché passamo noi
Noi semo della Lazio e tu 'ndo vai…


benmus

Paikalla Paikalla


Vastaus #1 : 25.07.2017 klo 22:24:42

Avaukselle Tuoppi
Itsellä pitkälti samoja ajatuksia menneestä kaudesta. Tällähetkellä kovat odotukset alkavaa kautta kohtaan ja toiveissa De Vrijlle jatkosopparia, sillä jos mies lähtee olen varma ettei seura tule löytämään sopivaa korvaajaa. Toiveissa myös lisää leveyttä kokoonpanoon, jos ei avaukseen niin ainaki penkille.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #2 : 26.07.2017 klo 19:03:15

Kiitoksia jälleen kerran hienosta avauksesta! Tuoppi

Itse hieman epäileväisin mielin odottelen kauden alkua - kesän mercato ei nyt välttämättä ole aiheuttanut suurta kiimaa ja hieman epäilyttää, että viime kausi oli jossain määrin suonenveto. No, vielä on kesää jäljellä ja viime päivinä huhuissa on puhuttu, että Lazio olisi mukamas hankkinut 20 miljoonan euron pelaajan. Uskoo ken tahtoo. Paljon on kysymysmerkkejä ilmassa, mutta toisaalta odotan innolla, että mitä Milinkovic-Savic saa aikaan tällä kaudella ja miten Luis Alberto toimii keskikentällä, jossa hän on ollut kesän vakioavaaja harjoituspeleissä. Myös Inzaghi on selvästi panostanut 3 topparin yhteispelin harjoitteluun ja ehkä se yhdessä Lucas Leivan kanssa on vastaus puolustuspään ongelmiin. Myös Strakoshalta odotan tason nostoa. Harmi vaan, että Keitan tie näyttää edelleen olevan muualla, koska muuten Laziolla olisi todella mielenkiintoinen nuorehko paketti, jolla on nälkää ja varaa parantaa edelliskaudesta.
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #3 : 27.07.2017 klo 13:43:29

Avaukselle ja seurantaan Ylos

Mitäs nämä puheet Jollesta ovat olleet? Lehtien täytettä vai onko siellä ihan oikeaa kiinnostusta häneen?
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #4 : 27.07.2017 klo 17:19:10

Näyttäisi tosiaan siltä, että 3-5-2 on Inzaghin yksiselitteinen valinta. De Vrij'n merkitys on tällöin puolustukselle niin valtava, että ehkä sopimus katsotaan loppuun ja mies päästetään pois ilmaiseksi mieluummin kuin uhrataan ensi kausi kaikenmaailman cianien ja mauritsioiden kohkaamiseen. Keskikentällä Olpenkin mainitsema Luis Alberton nouseva tähti on hyvä ottaa ylös. Toisaalta olihan Djordjevickin aikoinaan pre-seasonin maalikuningas... Ylhäällä ongelma on pelillisesti (muutoin varmaan suuri helpotus kaikille joukkueessa) tietysti Keitan lähestyvä lähtö. Inzaghi ei halua istuttaa Andersonia Immobilen pariksi edes askeleen alempana varjokärkenä, vaan näkee brassin ensisijassa laiturina. Jäljelle jää vaihtoehtona kärkeen kasa omia junioreita ja serbi. Jotain tälle pitää tehdä ja pian.

Tänään on ympäri Rooman raportoitu, että sopimus Felipe Caicedon kanssa olisi jo valmis, mutta Espanyol ei ole antanut siirrolle lopullista siunaustaan. Kun ecuadorilaisen tehoja viime vuosilta tarkastelee niin tekee mieli ristiä kätensä, ettei tämä toteudu. Ainoastaan siinä tapauksessa, että Caicedo korvaisi Djordjevicin olisi tässä kaukaisesti ideaa. Vai osaako joku Caicedoa paremmin tunteva avata hänen arvoaan? Caicedon lisäksi varmana pidetään Martin Caceresin siirtoa, tosin toteutuisi vasta puolen vuoden viiveellä. Eipä tuokaan hirveästi riemunkiljahduksia herätä.

Huolet tässä kieltämättä hiljalleen heräävät. Viime kausi ei ollut omaan silmään niinkään suonenveto vaan osoitus joukkueen ja valmentajan tasosta silloin kun niskassa ei ole europelejä. Tulevissa otteluruuhkissa avauskokoonpanon pitäisi kestää 3-4 pelaajan jatkuva rotaatio. Tällä hetkellä siinä pisteessä ei olla.

Mitäs nämä puheet Jollesta ovat olleet? Lehtien täytettä vai onko siellä ihan oikeaa kiinnostusta häneen?

Gazzettan arvio yhdeksi niistä, joita pidetään Lazion "kiinnostuksenkohteina". Siellä on liuta muitakin, joten kovin vakavasta pohdinnasta tässä ei ole vielä kyse. Auronzossa Suomea edusti kuitenkin Abukar Mohamed, jolle varmaan hyvää teki jo pelkästään pääseminen mukaan 30 miehen rinkiin. Olipa Abukar ilmoitettu myös yhteen kannattajatapaamiseen yhdessä Bastan, De Vrij'n ja Marusicinkin kanssa. Sieltä se lähtee, pienin askelin.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #5 : 28.07.2017 klo 11:35:59

Huolet tässä kieltämättä hiljalleen heräävät. Viime kausi ei ollut omaan silmään niinkään suonenveto vaan osoitus joukkueen ja valmentajan tasosta silloin kun niskassa ei ole europelejä. Tulevissa otteluruuhkissa avauskokoonpanon pitäisi kestää 3-4 pelaajan jatkuva rotaatio. Tällä hetkellä siinä pisteessä ei olla.

Lazio pelasi ehdottomasti tasaisen hyvää futista ja ansaitsi paikkansa viidentenä sarjassa, joten ehkä mun käyttämä termi "suonenveto" ei ollut tähän kohtaan se oikea. Tarkoitin sillä tosiaan sitä, että mun mielestä Serie A:n taso oli viime kaudella todella huono ja tätä tukee maalintekijätilastotkin - peräti kuusi eri pelaajaa teki yli 20 maalia sarjassa. Sitä edeltävänä kautena vain yksi pelaaja teki yli 20 maalia (Higuain 36), sitä ennen kaksi pelaajaa, jotka molemmat tekivät 22 maalia ja jakoivat capocannoniere-tittelin ja tätä ennen vain Immobile ylitti 20 maalia ja voitti tittelin. Toisin sanoen en usko että tuleva kausi menee yhtä kivuttomasti kuin edellinen ja en usko, että Milan ja Inter kompuroivat edelleen eli viime kauden tapainen suorittaminen ei enää riittäisikään siihen viidenteen sijaan, vaan Lazion olisi parannettava selkeästi. Eurooppaliigan ja uuden sponsorin myötä Laziolla on selvästi enemmän rahaa käytettävänä, mutta silti mercato näyttää siltä, että sisään tuodaan "vanhoja has beeneja" samalla kun avainpelaajat lähtevät. Eli itse näen tilanteen niin, että Lazion tulisi korvata lähtevät avainpelaajat nuoremmilla potentiaalisilla tulevaisuuden tähdillä ja muutenkin käytettävä sitä rahaa, jota pitäisi olla reilusti käytettäväksi, vahvistuakseen ja taistellakseen sijoista 5-6 joukossa. Nyt vain kukkaron nyörejä kiristetään ja ostetaan muutaman miljoonan pelaajia samalla kun Bigliat ja Keitat kävelevät ovesta ulos. Tämän takia siis itse olen huolissani, vaikka sitä mercatoa vielä onkin pitkään jäljellä ja niitä isoja ostojakin voi vielä tulla sisään.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #6 : 28.07.2017 klo 13:44:13

Hieno avaus jälleen kerran Signorilta!

Jos olen oikein ymmärtänyt niin Inzaghi on nimenomaan itse pyytänyt kokeneempia pelaajia, kun nuoria löytyy jo omasta takaa.
Lainaus
Eli itse näen tilanteen niin, että Lazion tulisi korvata lähtevät avainpelaajat nuoremmilla potentiaalisilla tulevaisuuden tähdillä ja muutenkin käytettävä sitä rahaa, jota pitäisi olla reilusti käytettäväksi, vahvistuakseen ja taistellakseen sijoista 5-6 joukossa.
Tätähän on jo vuosikaupalla tehty, on tullut sisään paljon nuoria lupauksia "tähtiä", mutta vain Keita ja Anderson on noussut avauskokoonpanoon tai ainakin osittain.
Andersonin siirtosummaa en nyt tarkkaan muista, mutta olisiko ollut jossain 8-9 miljoonan paikkeilla, eli ei mikään halpaostos vaikka mitään takeita ei pelaajasta ollut. Menihän hänelläkin ensimmäinen kausi aivan penkin alle. Lähivuosilta Kishnat, Morrisonit, Cataldit jne. Lista on pitkä nuorista lupauksista jotka ovat vain jääneet lupauksiksi.
Siinä mielessä ymmärrän että hankitaan muutamia jo näyttönsä antaneita ja ennen kaikkea omaamista kokemusta korkeimmalta tasolta.
Jos halutaan poimia näitä oikeita potentiaalisia nuoria "tulevaisuuden tähtiä" niin heistäkin joudutaan pulittamaan isoja summia, ilman mitää takeita siitä pystyvätkö he ikinä saavuttamaan korkeinta tasoa. Ei siinä, että minulla olisi mitään nuoria lupauksia vastaan, mutta tällä hetkellä näen tarpeelliseksi juuri tuoda hiukka kokemusta lisää joukkueeseen ja tietenkin laadukasta sellaista.

Felipe Caicedo on jo saapunut Roomaan lääkärin tarkastukseen ja ilmeisesti kolmen vuodensopparilla. Eli selvä korvaaja Djordjevicille, uskon että tulee olemaan huomattavasti parempi vaihtomies Immobilelle, kuin edellä mainittu jolla ei ole mitään annettavaa enään. Eli nopeutta ja voimaa tulossa Caicedon muodossa, ei mikään maaliruisku, mutta tuo ryminää kärkeen.
Toinen aika erikoinen siirto meneillään Martin Caceresin muodossa. Eli sopimus olisi hänen kanssa jo lähes tehty, mutta mies menisi ensiksi syyskaudeksi Hellas Veronaan ja keväällä sitten vasta Lazioon, ilmeisesti ulkomaalaiskiintiöiden vuoksi ja tietenkin hakemaan peliaikaa alle. Onhan mies kärsinyt pahoista luokkaantumista pari viime vuotta, mutta ilmeisesti on pääsemässä taas jaloilleen, saa nähdä miten käy.

Sitten Keitan tapaus, eiköhän aika pian selviä uusi osoite, en usko että mies jää enään ensikaudeksi Roomaan. Juventus ja Inter on todennäköisimmät uudet osoitteen, kun pelaaja itse tyrmäsi esim. West Hamin 32 miljoona tarjouksen vain pysyäkseen Italiassa.
Kishna taas on menossa joko Hellas Veronaan tai Beneventoon. Mutta Djordjevicista ei ole kuulunut mitään uutta, toivottavasti mies saataisiin kalleineen palkkoinen nopeasti ulostettua ihan minne vain, samoin Mauricio.

De Vrijn tilanteesta ei ole kuulunut juurikaan mitään, paitsi Juventus on ainakin esittänyt jonkinlaista kiinnostusta, mutta itse uskon että mies jää Lazioon. Vielähän tässä on kuukausi siirtoikkuna auki, joten mitä vain voi vielä tapahtua, toivottavasti positiivia asioita.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #7 : 28.07.2017 klo 14:17:23Keitan viimeisimmät fiilikset omalta instagram tililtään, kertoo aika paljon.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #8 : 28.07.2017 klo 14:41:18

Jos olen oikein ymmärtänyt niin Inzaghi on nimenomaan itse pyytänyt kokeneempia pelaajia, kun nuoria löytyy jo omasta takaa. Tätähän on jo vuosikaupalla tehty, on tullut sisään paljon nuoria lupauksia "tähtiä", mutta vain Keita ja Anderson on noussut avauskokoonpanoon tai ainakin osittain.
Andersonin siirtosummaa en nyt tarkkaan muista, mutta olisiko ollut jossain 8-9 miljoonan paikkeilla, eli ei mikään halpaostos vaikka mitään takeita ei pelaajasta ollut. Menihän hänelläkin ensimmäinen kausi aivan penkin alle. Lähivuosilta Kishnat, Morrisonit, Cataldit jne. Lista on pitkä nuorista lupauksista jotka ovat vain jääneet lupauksiksi.
Siinä mielessä ymmärrän että hankitaan muutamia jo näyttönsä antaneita ja ennen kaikkea omaamista kokemusta korkeimmalta tasolta.
Jos halutaan poimia näitä oikeita potentiaalisia nuoria "tulevaisuuden tähtiä" niin heistäkin joudutaan pulittamaan isoja summia, ilman mitää takeita siitä pystyvätkö he ikinä saavuttamaan korkeinta tasoa. Ei siinä, että minulla olisi mitään nuoria lupauksia vastaan, mutta tällä hetkellä näen tarpeelliseksi juuri tuoda hiukka kokemusta lisää joukkueeseen ja tietenkin laadukasta sellaista.

Totta sinällään tuo, että Laziossa on jo valmiiksi nuoria pelaajia ja Inzaghi on juuri kysellyt kokeneiden perään. Siinä mielessä Lucas Leiva on varsin hyvä haku tuolla hinnalla, mutta hieman riski haku hänkin on. Ura jo menossa huonompaan suuntaan ja ei pysty korvaamaan Bigliaa mitenkään pelillisesti, joten joko pelisysteemiä tulee muuttaa tai sitten penkittää esim. Parolo ja toivoa, että Luis Alberto pystyy ottamaan pallollisen vastuun keskikentällä.

Olen hieman eri mieltä kanssasi ja itse siis luokittelen nuo nuoret ja lupaavat pelaajat kahteen eri kategoriaan (tai no kolmeen). Ensimmäinen kategoria: Anderson, de Vrij, SMS ja Wallace olivat kaikki jossain määrin tasonsa osoittaneita nuoria pelaajia, joista maksettiin Lazion mittapuussa suuri hinta (8-10 miljoonaa euroa). No kolme ensimmäistä osoittivat olevansa hintansa väärtejä ja ovat moninkertaistaneet arvonsa, vaikka parilla menikin yks kausi opetella Serie A:n tavoille. Wallacella oli vielä opettelukausi ja vasta tulevalla kaudella nähdään todellinen taso, potentiaalia on paljon parempaan ja olihan huhuissa, että Real Madrid oli jo hänen perässään. Tähän ensimmäiseen kategoriaan lasken myös Marusicin hankinnan, vaikka hänen potentiaali ei ehkä ole ihan niin korkea. Toinen kategoria: Kishna, Leitner, Luis Alberto, Perea, Lukaku ja vaikkapa Alfaro, eli nuorehkoja ja edullisia hankintoja hieman erilaisista lähtökohdista (1-4 miljoonaa euroa). Eli selviä toivotaan, toivotaan hakuammuntoja, jotka joko toimii tai ei ja useimmiten ei. Kolmas kategoria on sitten nämä "ilmaiseksi" hankitut tai Primaverasta tulleet, kuten juuri Onazi, Keita, Cataldi, Murgia, Hoedt, Morrison ja Strakosha. Näistä osasta on tullut pelimiehiä ja osasta ei, mutta en nyt näitä tarkoittanut ollenkaan, kun puhuin siitä, että millaisia hankintoja haluaisin Lazion tekevän.

Eli siis haluan ehdottomasti näitä ensimmäisen kategorian pelaajia, jotka scoutataan tarkasti, joista maksetaan 7-12 miljoonaa ja joista voi potentiaalisesti tulla kauden parin jälkeen 40-80 miljoonan arvoisia pelaajia. Missään nimessä en halua noita parin miljoonan toivotaan, toivotaan pelaajia Biglian tai Keitan korvaajiksi. Ajatellaan nyt vaikkapa, että Biglia on myyty 17 miljoonalla ja Keita lähtee 25 miljoonalla (joka kuulostaa ihan liian halvalta omaan korvaani). Se tekee jo 42 miljoonaa kassaan. Tähän päälle UEL- ja sponsorirahat, niin Laziolla olisi käyttää vähintään 55 miljoonaa tälle kesää. Noilla rahoilla ostaisi jo ainakin viisi (!!) minun ykkös kategorian pelaajaa, mutta Lazio on silti ostelemassa kaiken maailman Caicedoita muutamalla miljoonalla. Ja tiedän, että jokainen hankinta on riski ja Lazio tarvitsee pelaajia, jotka pystyvät näyttämään tasonsa heti tulevalla kaudella, mutta ihan samalla tavalla se kokenut ja vanhempikin pelaaja voi tarvita yhden kauden sopeutua Serie A:han eli esim. Lucas Leiva tai Caicedo eivät todellakaan ole mitään varmoja tapauksia, jotka pystyvät pelaamaan omalla tasollaan heti tulevalla kaudella. Ja sitähän se Inzaghikin sanoi, että haluaisi joko italialaisia pelaajia tai sitten pelaajia Serie A:sta, koska heidän sopeutumisensa on helpompaa. Nyt ei ole hankittu yhtäkään italialaista pelaajaa eikä yhtäkään isomman luokan hankintaa ja sekös harmittaa. Eli itse siis toivon edelleen paria "isompaa" tai vähintään yhtä hankintaa näiden Di Gennaroiden ja Cacereksien lisäksi.
« Viimeksi muokattu: 28.07.2017 klo 14:45:36 kirjoittanut Olpe »
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #9 : 28.07.2017 klo 15:02:15

Lainaus
Nyt ei ole hankittu yhtäkään italialaista pelaajaa eikä yhtäkään isomman luokan hankintaa ja sekös harmittaa. Eli itse siis toivon edelleen paria "isompaa" tai vähintään yhtä hankintaa näiden Di Gennaroiden ja Cacereksien lisäksi.
Samaa mieltä, ei minunkaan mielestä nämä hankinnat vielä riitä, joku isompi kala pitäisi vielä saada naarattua sisään, onneksi aikaa vielä on.
Ja sitä ajoinkin nuorten kohdalla takaa, että juuri näitä ehdottomia huippulupauksia "1 kategorian" kavereita vaan sisään ja jätetään nämä "2-3 kategorian" pelaajat väliin. Sijoitus on silloin huomattavasti paremmalla pohjalla lähtökohtaisesti, vaikkakin maksamaan joutuukin enemmän.
Toivon vaan että tapaus Keita saadaan mahdollisimman nopeasti selvitettyä. Ettei miestä jouduta päästämään tiukan paikan tullen liian halvalla.

Ja tietenkin omille junnuille aina näyttöpaikka, jos sitä potentiaalia on.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #10 : 28.07.2017 klo 19:25:50

Hyviä pohdintoja.

Raa'aksi tosiasiaksi Lotiton kanssa on jo todettu se, että investointeja ei herkästi tehdä, ellei ensin myydä. Täytyy tosin samalla sanoa seurajohdon kunniaksi (tässä suhteessa lähinnä Taren), että investoinnit ovat myös toisinaan onnistuneet hyvin. Esimerkkejä:

- Pelillistä konkurssia keväällä 2010 seurasi Kolarovin siirto 18 miljoonalla britteihin. Seuraan tuotiin Hernanes sekä vähemmällä painoarvolla Tata Gonzales ja Lazio nousi sarjan hänniltä taistelemaan paikasta CL:ään.

- Kesällä 2011 Lichtsteiner sai lähteä Juveen 10 miljoonalla. Sisään tuotiin mm. Klose, Lulic, Marchetti ja Konko, jotka takasivat joukkueelle uuden rungon ja jälleen paikan sarjan keulilta (maalierolla ulos CL:stä).

- Kesällä 2014 mitattiin vuorostaan täysimääräisesti ulos Hernanesista saadut 20 + miljoonaa. Sisään tulivat mm. Basta, Parolo ja De Vrij. Näillä kiihdytettiin CL-karsintaan asti.

- Vuosi sitten myytiin vuorostaan Candreva n. 22 miljoonalla. Tilalle otettiin laajalla rintamalla pelaajat Immobile, Wallace, Lukaku ja Bastos.

Eipä sillä, etteikö isoja virheitä olisi mahtunut matkaan. Suurin osa näistä oli niitä, jossa onnistuneen kauden jälkeen on päätetty luottaa täysimääräisesti suuriin lupauksiin, eikä vastapainoksi ole tuotu yhtään valmista pelaajaa. Felipe Andersonin potentiaali tiedettiin, mutta se näkyi ensimmäisen kerran 1,5 vuotta Roomaan saapumisen jälkeen. Ei hänestä ollut pettymyskaudella 2013-14 käytännössä minkäänlaista iloa Petkovicille tai Rejalle. Samoin kävi, kun Piolille yritettiin rakentaa CL-mittasuhteiden mukainen joukkue. Milinkovic-Savic vahvistaisi nyt niitäkin seuroja, jotka kamppailevan Mestareiden liigan voitosta, muttei hänestä ollut ratkaisijaksi vielä syksyllä 2015.

Caicedolle ja Caceresille (vetää ensin lämmittelynä puoli vuotta Hellasissa) toki tervetuloa Roomaan. Odotuksia ei kumpaankaan kohdistu, mutta eipä heihin rahaakaan palanut. Ilmeisesti kaikki on nyt finanssien puolesta kiinni Keitan siirrossa. Nulikka on päätöksensä tehnyt ja vain Juventus kelpaa. Se että torinolaiset tarjoavat senegalilaisesta vähemmän kuin De Scigliosta kertoo siitä, että pelaaja ja ostaja ovat jo aikaa sitten sopineet asiasta. Mieli tekisi tällaisilla hinnoilla antaa opetus Keitalle ja pitää väkisin Formellossa, mutta minkäs teet...

Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #11 : 30.07.2017 klo 19:28:11

Siirrot eivät liiku, mutta pelillisesti tahti on tänään Bayer Leverkusenia (ja jo aiemmin SPALia) vastaan nähdyn perusteella jotain aivan toista. 3-5-2 toimi sointuvasti, ja paremmat numerot jäivät kiinni vain hiukan nuhaisesta viimeistelystä. Luis Alberto registana pelasi erinomaisesti, Felipe Anderson joka oli siirretty sittenkin Immobilen pariksi kärkeen oli loistava, samoin kuin Immobile itse. Mielenkiintoisinta on seurata sitä, miten Biglian jättämää aukkoa korjataan. Luis Alberton lisäksi hyvä huomioida Alessandro Murgia. Poika näyttäisi nostavan profiiliaan oikealla hetkellä. Otti tänään nimiinsä maalisyötön ja vaikutti muutoinkin aktiiviselta pelin rakentamisessa.

Itävaltaan jalkautuneet kannattajat lähettivät tänään muutoin kahdenlaisia terveisiä ex-pelaajille. Kolarov laulettiin suohon, Edersonille sen sijaan lähetettiin voimia Brasiliaan. Vaikkei Ederson Laziossa varsinaisesti merkittävää uraa tehnytkään niin uutinen pelaajan syövästä herätti Roomassa. Daje Ederson!Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #12 : 02.08.2017 klo 22:20:41

Katsoin tuon Leverkusen-pelin ja tasoero oli aika valtava (tai sitten Lazio oli vain valmiimpi tässä vaiheessa) ja vasta pari vuotta sitten Leverkusen pyöritti Laziota UCL-karsinnoissa miten tahtoi. Kaiken kaikkiaan harjoituspelit ovat menneet oikein malliikkaasti ja joukkue näyttäisi olevan jo todella hyvässä vireessä ja käytännössä jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Saa nähdä riittääkö se sitten Supercoppan voittoon, joka pelataan reilun viikon päästä.

Caicedon siirto varmistettiin, mutta mitään suurempaa kiimaa tämä ei ole nähtävästi aiheuttanut täällä. Samoin pari Lazion junnua allekirjoitti pitkän jatkosopimuksen ja etenkin Palombia saatamme nähdä jopa Serie A:ssa ensi kaudella, kun taas liettualaisen maalivahdin Adamonisin tie vienee jonnekin muualle lainaan.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #13 : 04.08.2017 klo 16:00:38

Eipä Caicedon siirto nyt mitään suurta kiimaa ole saanut aikaiseksi, mutta silti hyvä siirto. Jos 2,5 miljoonan siirtokorvaus tosiaan pitää paikkaansa, niin on kyllä todella naurettavan pieni summa. Mielestäni hyvä veto ottaa noinkin kokenut kaveri jolla on kuitenkin vielä paljon pelivuosia edessä.
Ja johtaahan mies Etelä-Amerikan MM-karsintojen maalipörssiä, joten ei se nyt ihan tuhnu ole.

Muuten siirtorintamalla on hiljaista, ilman tietenkin joka päiväistä arvuuttelua Keitan seuraavasta joukkueesta. Tietenkin tähtäin on nyt pelaajien ulostamisessa. Djordjevic, Kishna, Mauricio, Morrison, Marchetti ja Perea, heille kaikille haetaan uutta osoitetta Keitan lisäksi.
De Vrij on viimeisten uutisten mukaan kieltäytynyt uudestaan sopimustarjouksesta, joten on vielä mahdollista että mies on lähdössä sittenkin.
Tuskin ketään on tulossa sisään, ennen kuin löydetään uudet osoitteet näille ylimääräisille pelaajille. Itselläni on fiilikset, että kun saadaan tyhjennettyä rosteria näistä tarpeettomista pelaajista, niin joku vahvistus tulee varsinkin hyökkäykseen, tietenkin täyttämään Keitan mahdollista aukkoa.
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #14 : 14.08.2017 klo 09:23:41Pelkkä Supercoppa tai ei niin Claudio Lotiton Lazion neljäs voitettu pokaali kuitenkin! Tapa jolla voitto tuli meni kaiken hyvän lisäksi historiankirjoihin ja pysyy siellä tapahtui tällä kaudella muutoin mitä hyvänsä.

Eilisen arkkitehteinä olivat tutusti Inzaghi (jälleen loistavaa reagointia ennen ottelua ja sen aikana), Lulic (kapteeninnauhan arvoinen ottelu), Immobile ja De Vrij (näkikö joku Higuainia?), mutta samalla yllättävämmin Luis Alberto (kesän hehkutus ei taida olla turhaa), Murgia, Strakosha ja Lukaku. Myös Lucas Leiva teki varsin vakuuttavan sisääntulon italialaiseen jalkapalloon. Kun Leiva lanasi Cuadradon maanrakoon tuntui samantien siltä, että Bigliaa ei tule ikävä.

Caso Keita tietysti reunustaa juhlahumua. Eilinen voitto oli kannattajille sitä makeampi, mitä enemmän se varmasti vitutti senegalilaista tarkkailuluokkalaista. Viesti on tehty selväksi Keitalle Formellon graffiteja myöten: pakkaa tavarasi ja lähde. Tai kuten Lulic asian diplomaattisemmin esitti: "Io posso parlare per me: mi trovo bene qui alla Lazio, poi i giocatori fanno scelte differenti a livello sportivo e privato. Se uno si trova bene nella Lazio è giusto che rimanga, se ci si trova male è giusto che vada via"

Laajemmassa perspektiivissä joukkueen näennäinen muuttumattomuus voi olla myös etu. Sen verran moni kilpailija on pistänyt kaiken jälleen kerran uusiksi, että Inzaghin Laziolla on tässä omanlaisensa etulyöntiasema. Eilisen perusteella De Vrij'sta ei tosin saisi millään luopua, eikä pahitteeksi olisi tuoda edelleen joitakin vaihtoehtoisia ringinleventäjiä sisään.
Anzander

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HSV


Vastaus #15 : 14.08.2017 klo 09:48:49

Prkl kun uni vei eilen ja jäi toinen puolikas katsomatta. Jo ensimmäinen vaikutti ihan viihdyttävältä, ja taisi olla vielä aika kiimainen loppu? ;)

Italian kauneimmalle ja tyylikkäimmälle Ylos
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #16 : 16.08.2017 klo 15:55:12

Prkl kun uni vei eilen ja jäi toinen puolikas katsomatta. Jo ensimmäinen vaikutti ihan viihdyttävältä, ja taisi olla vielä aika kiimainen loppu? ;)

Niinkin voisi sanoa:

https://youtu.be/XyZODKsffos?t=229

https://youtu.be/EFPNowwDkeg?t=44

Casuaaleimman poseerauksen antoi silti viimeisillä sekunteilla Inzaghi, joka kertoi omalla elekielellään että rauha rauha...Italialaisessa urheilumediassa Lazion voitosta on vedetty melko suoraviivaisia, positiivisia, ennustuksia tulevalle kaudelle. Ei välttämättä kannattaisi. Viimeksi kun Lazio voitti Supercoppan oli peräsimessä Davide Ballardini ja edessä katastrofikausi, joka päättyi tippumistaisteluun. Silti jotain on myös kieltämättä tehty oikein jo vuosia. Gazzetta arvioi, että budjettiinsa nähden Lazio on itse asiassa Italian parhaiten hoidettu seura, jolla on kiistämättömästi Juventuksen ja milanolaisten jälkeen kasassa eniten pokaaleja (finaaleista puhumattakaan) italoseuroista viimeisen 13 vuoden ajalta (siis Lotiton aikakaudelta). Gazzetta ei ole ollut yksin niissä hiljalleen kasvavissa arvioissa, joiden mukaan paljon henkilöityy itse asiassa Igli Tareen.

Tarella on ristiriitainen maine Roomassa ja sen ulkopuolella. Monelle lazialelle hän oli jo pelaajana Lotiton myyrä ja urheilutoimenjohtajana pelkkä kulissihahmo. Viime vuosina kuva on kuitenkin muuttunut ja syystäkin. Tare on tuonut seuraan puhtaasti omalla intuitiollaan liudan pelaajia, kuten Felipe Anderson, Milinkovic-Savic, Lukaku, De Vrij ja Biglia - kaikki em. alle 10 miljoonalla. Niin sanotusta Fattore Taresta puhutaan jo yleisesti Italiassa esimerkkinä muille. Aikamoinen transformaatio albanialaiselta, joka otti vielä kaksi vuotta sitten runsaasti sontaa niskaansa, koska Davide Astori (kuka edes muistaa...) meni Lazion nenän edestä Romaan.

Faksien soisi silti vielä laulavan Formellossa elokuun aikana. Eurorasitusten ajaksi joukkue kaipaa edelleen vahvistuksia, enkä täysin tiedä mistä niiden hankinta kiikastaa, kun Milankin pulitti vihdoin virallisesti Biglian kauppasumman Roomaan. Nyt puhutaan Hoedtin siirrosta Englantiin. Vaikka hollantilaisessa on paljon raakaa potentiaalia, josta viime kaudella myös osa näkyi kentällä, on 17 miljoonaa melkoinen hinta miehestä, joka on Laziossa enimmäkseen penkillä. Tarttumisen arvoinen diili? Muutoin puhetta on taas piisannut Keitan ympärillä, mutta senegalilaisen itsensä tai agentin horinoita kuuntelee enää harva.Teppanan Nurmela

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 17.08.2017 klo 07:23:53

Keita on siis nyt kadonnut kartalta, eikä ole osallistunut viimeisiin harjoituksiin, eikä Supercoppa voiton juhlaillalliselle. Agentti melko kovaan ääneen kritisoi seuraa mediassa ja vyöryttää kaikki mahdolliset syytökset Lazion suuntaan. Mm. tiedon pimittäminen, lupausten rikkominen, valehtelu jne. Kova on kiukku päällä, ja näyttää tulevan sotkuinen selvittely asiasta.

Pistää vaan miettimään, että ei tämmöinen tarkkailuluokka -meininki ainakaan nosta Keitan osakkeita esim. Juven leiristä päin katsottuna. Liekkö pelaa missään seuraavalla kaudella?

e: ..ja huhut kiertää http://www.football-italia.net/108337/juve-withdraw-keita

Lainaus
Emre Can and Adrien Rabiot are also players whose contracts expire in 2018, like Keita, but they play regularly for their teams without any drama.
« Viimeksi muokattu: 18.08.2017 klo 05:22:31 kirjoittanut Teppanan Nurmela »
mikitsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio, Ponnistus, FCW, Real Murcia


Vastaus #18 : 17.08.2017 klo 10:58:21

Kiitos Signorille hienosta avauksesta! Muutenkin mukava nähdä miestä taas täällä vähän enemmän Tuoppi Harmi että jälleen yksi ura päättyy näin Laziossa. Keita ei ole ensimmäinen jonka kanssa Lotito on hommat sössinyt. Tuleen ei voi kuitenkaan jäädä makaamaan ovella kolkuttavan sarja-avauksen lähestyessä. Eurooppa-liigan paikkaa pidän tavoittelemisen arvoisena kotimaassa. Ulkomailla toivottavasti nähdään taisteleva Lazio. Sillä saralla on ollut viime vuodet petrattavaa todella paljon.

Hoedt on sitten matkalla Sotoniin. 15 + 2 miljoonaa bonuksia on hinta. Nyt olisi sitten Wallacen ja Bastoksen aika ruveta pelaamaan ihan tosissaan. Lazion 3 alakerrassa suurin ongelma on aikaiset keskitykset jotka jättää hyökkääjän vastakkain veskan kanssa. Inzaghin kannattaisi ehkä tulla forumille lukemaan Venäjän liigan ketjusta miten homma hoidetaan.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2017 klo 12:15:57 kirjoittanut mikitsi »
Signori

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #19 : 18.08.2017 klo 08:09:44

Sikäli on täysin totta, että Keitan jatkosopimus/myynti olisi pitänyt hoitaa jo kauan sitten. Seura ei kuitenkaan osannut odottaa joutuvansa sellaisen kiristyksen kohteeksi kuin nyt on nähty. Huomionarvoista näissä agentin uusissa ulostuloissa on mm. se, että nyt myönnetään avoimesti, Lazion tarjonneen jatkosopimusta kesän aikana. Aiemmin Calenda vakuutti tämän olevan valhe. Tuon pohjalta on helppo vetää johtopäätös, että agentin puheissa on ollut jo kauan kauttaaltaan paljon enemmän ilmaa kuin Lotiton vastaavissa.

Keitan kohdalla jaksan myös yhä muistuttaa, ettei kyse ole vain Laziosta. Hänethän heitettiin jo teininä ulos Barcelonasta "käyttäytymisongelmien" vuoksi. Uusin "lakko", johon senegalilainen on nyt ryhtynyt on samaa surullista jatkumoa. Jos hän käyttäytyisi kuin De Vrij (pelasi supercoppassa kenties Lazio-uransa parhaan ottelun, eikä ole antanut kesällä käytännössä yhtäkään vahingollista lausuntoa tai raivoisaa somepäivitystä...) tai aiemmin Biglia (pyysi rehellisesti siirtoa ja sai sen), ei näitä nähtyjä ongelmia olisi koskaan syntynyt. Edellinen myös viestinä Marottalle, joka kummasteli, miksi Laziossa on päädytty Keitan kanssa välirikkoon. Jos Marotta luulee, että Keita istuu hiljaa Juventuksen penkillä, hyväksyy sen, ettei peliaikaa tule jatkuvasti ja käyttäytyy muutenkin niiden arvojen mukaisesti, jotka vanhan rouvan pelaajiin liitetään, niin kehotan vielä miettimään kerran tai kahdesti uudestaan..


Hoedt ei ole vielä virallisesti siirtynyt, joten odotetaan rauhassa. Finanssien puolesta kieltämättä melkoinen unelmasiirto, josta napsahtaisi jälleen Taren hattuun iso sulka. Kolmen linjan vasen puoli kaipaa kuitenkin Hoedtin lähtiessä vahvistuksen. Budjettivaihtoehto Paletta kelpaa korkeintaan nelos/vitostopparin asemaan.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #20 : 18.08.2017 klo 15:43:47

Palatakseni vielä Supercoppaan, niin olihan huikea loppu. Jjuventuksen tasoituksen jälkeen oli kyllä epätodelliset fiilikset, muutama minuutti vain loppuun ja taas sössitään koko homma. Lähellä oli etten laittanut tai "lyönyt" läppäriäni kiinni, sen verran koville otti. Onneksi en sitä tehnyt vaan maltoin katsoa loppuun asti ja olihan uskomaton fiilis kun Murgia laukoi voittomaalin Lukakun loistavasta esityöstä. Ehdottomasti ansaittu voitto ja taas uusi pokaali kaappiin.

Keita ja sen mulkku agentti voisi puolestaan lähteä jonnekin hyvin kauas Roomasta. Ei kiinnosta enää pätkääkään minne menevät ja millä hinnalla.
Jos sen 20 miljoonaa vielä saisi nyhdettyä, niin ok. Taitaa miehen maine olla kohta mennyttä näiden kiukutteluiden takia ja markkina-arvo kovassa laskusuhdanteessa. Toivon todella että tämä sirkus loppuu mahdollisimman pian.
Niin kuin Signori totesi, että jos Keita olisi toiminut kuin De Vrij tai Biglia niin tilanne olisi aivan toinen ja varmasti siirto olisi jo hoidettu tai uusisoppari muhkealla palkan korotuksella olisi taskussa, mutta kun ei niin ei.

Hoedtin siirto Southamptoniin alkaa näyttää aika varmalta. 17 miljoonaa on kyllä loistokauppa. Muistaakseni pari vuotta sitten kaverista maksettiin jotain 2,5-3 miljoonaa, joten hyvin on korkoa kasvanut. Vielä se Mauricio sieltä puolustuksesta ulos ja joku sisään. Paletta ei kyllä hirveästi innosta, toivottavasti löytyy joku parempi vaihtoehto puolustukseen.
fads

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio


Vastaus #21 : 19.08.2017 klo 15:24:31

Lotiton mukaan Keitasta on tullut neljä virallista tarjousta. Milan 35, West Ham 32, Napoli 30 ja Juventus 15 miljoonaa.
Joista pelaaja itse on hylännyt kolme ensimmäistä, kun vain ja ainoastaan Juventus kelpaa. Lotito ei taas omien sanojensa myy miestä puoleen hintaan Juventukselle ja pitää tilannetta kiristyksenä, sekä on valmis oikeustoimiin. Eli melkoinen soppa tästä on syntymässä kaiken jälkeen.

Hoedt on jo pakkaamassa laukkujaan ja suuntamassa sumusaarille. Korvaajista lähinnä Palettan ja Rodrigo Caion nimet ovat pompahdelleet esiin, jälkimmäinen kelpaisi oikein hyvin, mutta hinta saattaa olla aika korkea.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #22 : 19.08.2017 klo 17:15:42

Supercoppasta jo oikeastaan kaikki sanottu, mitä sanoa pitää. Mahtava oli kyllä katsella fanien kokoontumista vielä Formellossa yöllä. Inzaghille myös Tuoppi.

Laziohan yritti naarata Hoedtia jo tammikuun siirtoikkunassa aikanaan, mutta ei suostunut maksamaan AZ Alkmaarin pyyntiä, joten lopulta tuli "ilmaiseksi" sitten kesällä. Ilmeisesti jotain kasvatusmaksua Lazio joutui kuitenkin maksamaan, mutta summa oli vissiin vain 500 K euroa, kun muistaakseni pyynti oli silloin tammikuussa kahden miljoonan luokkaa vielä. Eli käytännössä ilmaiseksi tullut pelaaja, josta sitten kotiin reilu 17 miljoonaa. Kelpaa siis paremmin kuin hyvin. Toki en yhtään ihmettele, jos Valioliigassa miehen arvo nousee paljonkin kiitos kyseisen sarjan maksukyvyn, mutta en usko, että Lazio olisi ikinä enempää hänestä saanut. Nyt vain tarvitaan uusi toppari, mieluusti vielä vasenjalkainen ja toivottavasti nopeampi kuin Hoedt.

Huomenna sarja käyntiin Lazion osalta ja kyllähän SPAL pitäisi kotona klaarata kirkkaasti, vaikka Anderson taitaa edelleen olla loukkaantuneena ja Keita jäädytettynä. Palombia on ilmeisesti yritetty istuttaa kärkeen Immobilen kaveriksi, suurella mielenkiinnolla odotan, että mitä nuorella herralla on annettavaa.
Olpe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio


Vastaus #23 : 21.08.2017 klo 12:06:13

No eipä klaarattu SPALia kirkkaasti, mutta en nyt hirveästi olisi pettynyt. Lazio pelasi mielestäni yhtenäisesti joukkueena ja kaikin puolin hyvin, kun ottaa huomioon, että minkälaisia miehiä siellä avauksessa oli. Ikävä kyllä Palombi oli todella ulkona koko pelistä ja mahtoikohan Inzaghi aliarvioida SPALin, kun pojan kentälle laittoi. Käytännössä tuo peli osoitti, että Lazio tarvitsee kipeästi Keitaa ja Andersonia kentälle, ei Lulicilla ja Bastalla vaan päästä tuollaisesta sumpusta läpi, etenkin kun Lazio pelasi "yhden miehen alivoimalla" kiitos Palombin. Ja vaikka/kun Keita myydäänkin, niin Tare jo sanoi, että hänet tullaan korvaamaan herrä äksällä - kenties vaikka sillä Brahimilla, joka on oikein hyvä pelimies. Tällöin sinne kärkeen on laittaa Mr. X:ää ja/tai Andersonia ja hommien tulisi helpottua huomattavasti näitä sumputtajia vastaan. Sitten taas kovempia tiimejä vastaan voidaan itse sumputtaa ja tehdä vastahyökkäyksiä, jolloin Immobile ja kumppanit pääsevät oikeuksiinsa. Joten ei heitetä kirvestä kaivoon, vaan seuraavaa peliä kohti ja kolmea pistettä hakemaan.
mikitsi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lazio, Ponnistus, FCW, Real Murcia


Vastaus #24 : 22.08.2017 klo 16:52:53

Aika perus Laziota kadottaa keskittymiskyky ison voiton jälkeen. Inzaghi antoi ihan turhaan 2 vapaata juve voiton jälkeen. Peli oli kyllä surkeaa ja Inzaghi teki selvästi virheitä kokoonpanon ja vaihtojen kanssa. Hyvä juttu toki Väisäsen ja SPALin kannalta.  Laziolle on annettu 3000 euron sakot anti-Keita bannerista ja vaihteeksi tutkitaan curvasta kuulunutta rasistista huutelua. Tulee mieleen Irriducibili ja tapaus Thuram. Ihan liian kauan sieltä on huudeltu, eikä sitä hyvitä mitkään vieraskiertueiden hyvät kannustukset.

bannerille sen sijaan Ylos

« Viimeksi muokattu: 22.08.2017 klo 16:58:39 kirjoittanut mikitsi »

 
Sivuja: [1] 2 ... 9
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines