FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.12.2018 klo 23:36:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: CAPOCANNONIERE pl. top6 & Belotti
Andrea Petagna (Atalanta) - 4 (4%)
Diego Falcinelli (Sassuolo) - 2 (2%)
Fabio Quagliarella (Sampdoria) - 24 (24%)
Massimo Coda (Benevento - 1 (1%)
Mattia Destro (Bologna) - 7 (7%)
Roberto Inglese (Chievo) - 2 (2%)
Leonardo Pavoletti (Cagliari) - 5 (5%)
Ante Budimir (Crotone) - 1 (1%)
Giampaolo Pazzini (Hellas) - 4 (4%)
Giovanni Simeone (Fiorentina) - 21 (21%)
Maxi Lopez (Udinese) - 0 (0%)
Gianluca Lapadula (Genoa) - 4 (4%)
Marco Borriello (SPAL) - 19 (19%)
Joku muu? - 6 (6%)
Äänestäjiä yhteensä: 100

Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Serie A 2017-2018 - DIETRO I TOP 6  (Luettu 21048 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Manuelzzzzz

Poissa Poissa


: 25.07.2017 klo 18:46:51

Serie A-futiksen läheisenä ystävänä kirjoittelin lyhyet ennakot jokaisesta top6:n ulkopuolisesta joukkueesta, vähemmälle huomiolle jäävien pääsarjajoukkueiden ympärille rakentuvan asiapitoisen keskustelun toivossa. Olen itse seurannut sarjaa ja sen kaikkia joukkueita aktiivisesti jo vuosia vedonlyöjän ammattistani johtuen, mutta nyt tulevalle kaudelle erityistä innostusta luo muutto pääkallopaikalle Roomaan - tällä kertaa jopa koko kauden ajaksi.

ATALANTA – La Festa della Dea
Suomalaisille Bergamo on tullut tutuksi lähinnä lentokentästään, josta bussiin nousemalla saapuu reilussa tunnissa Milanon rautatieasemalle. Alppien juurella sijaitsevan pikkukaupungin suuri kasvattajaseura sijoittui viime kaudella sensaatiomaisesti neljänneksi Gasperinin päivittämällä peli-ideologialla.

Atalantan avausyksitoistikko on säilynyt odotettua paremmin, kun ainoastaan Contista ja Kessiestä on jouduttu luopumaan. Aggressiivinen prässipeli ja kenties sarjan aktiivisin laidoilta hyökkääminen tuovat hyvän tuloksen tulevalla kaudellakin, vaikka sijoitus tullee muutaman pykälän tippumaan.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Laitapuolustajaksi asiallisilla hyökkäysominaisuuksilla pelinteko-ominaisuuksilla varustettu 1995-vuosiluokan GENK-kasvatti Timothy Castagne tulee paikkaamaan Milaniin siirtyneen Andrea Contin saappaita. Uskaltava belgialainen pelaa peliä eteenpäin sen kaikilla osa-alueilla ja sopii täten niin Gasperinin taktiikkaan kuin Atalantan pelaajapolitiikkaan.


FIORENTINA – ”Federico, poikani”
Vuosia kestänyt toivo firenzeläisestä unelmasta on tullut päätökseen. Montella ja Sousan toscanalaiseen mielenmaisemaan sopiva kaunis pallonhallintaan perustuva aikakausi vaihtuu Stefano Piolin pelitavallisesti selvästi kameleontimpaan vastaavaan.

Kun valmennuksen vaihdon lisäksi vuosia Fiorentinan keskikenttää rytmittänyt ja joukkueen peli-identiteettiä konkreettisesti luonut Borja Valero lähti Milanoon, on jäljelle jäänyt vain hajanainen kokonaisuus. Fiorentinan uhkana on valahtaminen liian kauas taakse kärkinelikosta ja - tulevaisuutta ajatellen - tämä ero rentoa meininkiä ja avoimuutta tuovan Piolin tulisi pystyä pitämään tulevalla kaudella mahdollisimman pienenä.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Vasta 19-vuotiaan Federico Chiesan, Fiorentinassa lähes 20 vuotta sitten maaleja paukutelleen Enrico Chiesan pojan, tulevan kauden onnistuminen vaikuttaa valtavasti koko seuran tulevaisuuteen. Ja tätä tulevaisuutta varten Federico opiskelee peliä päivästä toiseen valtavalla sisäisellä halulla.


TORINO – La Fase 2
Joukkueen päävalmentaja Mihajlovicin sanoin suuriin linjoihin keskittynyt Vaihe 1 on nyt ohi ja on aika sukeltaa pintaa syvemmälle. Serbin sanoille antaa tukea joukkueen rungon pysyminen pääosin muuttumattomana.

Joukkueen peli tulee olemaan hyökkäysorientoitunutta, nopeaa ja kaunista, mikä ei kuitenkaan vapauta pelaajia puolustamisen velvoitteista. Viikon mittaisella ritirolla, suljetulla harjoitusleirillä, uhkaaminen huonon ottelun jälkimainingeissa motivaatiottoman loppukauden aikana kertoo omaa kieltään vaatimustasosta.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Osasunasta saapunut pieni espanjalaistaituri Alex Berenguer saa täydellisen ympäristön viedäkseen laitapelinsä seuraavalle tasolle. Ljajicilta ja Falquelta voi osatessaan imeä paljon oppia.


SASSUOLO – Post-hippie
Serie A-kartalle itsensä naulannut Sassuolo saa historian toisen Serie A-valmentajansa, kun Cristian Bucchi tulee jatkamaan muutaman sata kilometriä etelämpään lähteneen Eusebio Di Francescon käden jälkeä.

Bucchi saa käyttöönsä hedelmistään karsitun kokoonpanon, mutta pelitavallinen lähestymistapa ei tule radikaalisti eroamaan: modernia ja korkealta puolustavaa futista tullaan Mapei-stadumilla näkemään jatkossakin. Voittamisenhalua, sitä Chiellinin ideaalisiteellä verhotun pään alta paistavaa tahtoa, Bucchi julkisesti ihannoi ja haluaa oman joukkueensa peliin.

PIDÄ SILMÄLLÄ: ”Do you know Pol Lirola, he was my ex-boyfriend?” Lirola oli juuri saanut ensimmäisiä mahdollisuuksiaan Marcello Gazzolan loukkaannuttua ja pistänyt silmääni rohkealla pelaamisellaan, kun satuin tapaamaan nuorukaisen Espanyol-aikaisen tyttöystävän. Pelaa ylöspäin. Taitava. Hyökkäysuhka. Pääsee miehestä ohi. Lirolan oppiessa puolustamaan nykyistä paremmin ja pystyessään realisoimaan hyökkäysattribuutit vielä nykyistä useammin todellisiksi maalipaikoiksi, ei Juventus-omisteisen oikean laitapuolustajan tarvitse enää lainasopimuksista huolehtia.


SAMPDORIA – Hollywood d’Italia
Katsomokulttuuria, näkyvää seurajohtamista, juoruja: Tätä kaikkea on tarjonnut elokuvatuottajana tunnetun Massimo Ferreron kolmevuotinen taival Sampdorian pallilla. Parin vuoden takainen Cassanon tuominen satamakaupunkiin, samoin kuin toukokuun lopun Tottin avoin kosiskelu kertovat millaista filmiä Ferrero ihannoi.

Pääsarjatasolla edelleen varsin kokematon päävalmentaja Marco Giampaolo pohjasi viime kauden pelitavan keskikentän Barreto-Torreira-Linetty-kolmikon pallollisiin taitoihin, vahvaan keskustan kautta murtautumiseen sekä korkealta puolustavaan linjaan. Maurizio Sarrin jäänteillä Empolissa aloittaneen, alempana jo pitkään verrattain valmentaneen, Giampaolon seuraavan stepin ottaminen ei tule olemaan yksinkertaista.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Luis Murielin saappaisiin hankittu puolta päätä lyhempi ja selvästi kevytrakenteisempi Gianluca Caprari iski viime kaudella Pescarassa mukiinmenevät 9+4 tehot. Caprari ei ehkä räjähtävyydeltään ja fysiikaltaan ole aivan kolumbialaisen tasoinen pelaaja, mutta pelintekonäppäryyttä pikkuväkkärä pystyy yläkolmannekselle tuomaan.


CAGLIARI – Negatiivisia ja positiivia transitioita
Muutama vuosi sitten Cagliarin kausia varjostivat hullunkuriset stadionsekoilut: Milloin se joutui pelaamaan kotiottelunsa tuhannen kilometrin päässä Triestessä, milloin taas lopulta turvallisuusmääräysten kanssa ongelmia esiintyneellä IS Arenasilla. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen mennään taas, kun ensi kausi tullaan pelaamaan väliaikaisella 16 000-paikkaisella parkkipaikkastadionilla, kun Stadio Sant’Elian raunioille nousee nykyaikainen reilu 20 000-paikkainen stadion vuoteen 2020 mennessä – tai siis pitäisi nousta.

Massimo Rastellin nopeaan reagointiin perustuva kontraaminen ja vastustajan pakan repiminen aiheutti epätasapainoa ns. negatiivisissa transitioissa, mikä johti tasaisen runsasmaalisiin otteluihin. Luca Cigarinin hankinnan keskikentän kapellimestariksi ei voi sanoa vähentävän tätä epätasapainoa ellei peliä lähdetä tarkoituksenmukaisesti hidastamaan, jolloin toisaalta taas viime kauden hyökkäyspelin kärki tylsyy.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Vuosimallia 1997 oleva keskikentän Nicolo Barella, tuttocampista, otti viime kaudella aimo harppauksen kohti ikäluokkansa kirkkaimpia tähtiä Serie A:ssa vakiinnuttamalla avauksen paikkansa sardinialaisten formaatiossa. Jo tuleva kausi antaa osviittaa, pystyykö jokapaikanhöylä erottomaan selkeää vahvuuttaan pelistään, joka auttaisi roolin selkeytymisessä ja seuraavan stepin ottamisessa.


UDINESE – Scouting, scouting, scouting
Laadukkaaseen scouttaukseen toimintansa perustavan esimerkillisen kasvattajaseuran pelaajaruletti on pyörinyt aikaisempia vuosia maltillisemmin. Tähän vaikuttaa osaltaan asioita kulisseissa edukseen järjestelleen, mutta myös kymmenisen vuotta sitten pääsarjaseurojen parhaaksi presidentiksi valitun Giampaolo Pozzon ja hänen suvunsa omistaman jalkapalloperheen Udinese-Watford-Granadan kutistuminen viimeiseksi mainitulla kesällä 2016.

Edellisestä huolimatta, kiitettävällä marginaalilla Serie A:n kokeneimmalla valmentajalla Luigi Delnerillä on luotsattavana vastapainoksi sarjan nuorin joukkue, jolle misterin yksinkertainen laitojen kautta nopeasti kääntyvä peli on simppelin tehokas tapa varmistaa sarjapaikka ajoissa tulevalla kaudellakin.

PIDÄ SILMÄLLÄ: 21-vuotias tsekkiläinen Jakub Jankto on nopea ja älykäs pelaaja, joka pystyy murtautumaan tehokkaasti hyökkäyspäähän joko pallon kanssa tai oikea-aikaisesti toisesta aallosta. Olennainen osa Udinen hyökkäyspelaamista. Kehityksen jatkuessa siirrot suurempiin ympyröihin voivat tulla piankin.


CHIEVO – Sotaratsujen viimeinen näytös
Resursseihin nähden ylivoimaisinta pelillistä tulosta vuodesta toiseen tekevä kaupunginosajoukkue voidaan sementoida pääsarjaan vielä vuodeksi tai kahdeksi. Cesarien, radovanovicien ja pellissierien jälkeinen aika tulee iskemään kovaa. Ei kuitenkaan vielä.

Chievo seisoo tukevasti jaloillaan. Se on ymmärtänyt jo pitkään rakentaa peliään työnteon ja yhtenäisyyden kautta. Harjoitusten intensiteetti on kova, vaikka joukkueen keski-ikä on sarjan ylivoimaisesti vanhin. Vain huono onni voi tiputtaa Chievon Serie B:hen, jonne se monilla mittareilla saattaisikin kuulua.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Chievon mittarilla vain 26-vuotias Manuel Pucciarelli saapui Empolista tuomaan terävyyttä hyökkäyspäähän. Toscanalaisella tulee olemaan käyttöä niin prässi- kuin vastaiskupelissäkin, vaikkei sementoitua avauspaikkaa saakaan.


BOLOGNA – Un piatto di Donadoni
Maailman vanhimmasta yliopistostaan sekä pastastaan tunnetun Bolognan jalkapalloylpeys on vakiinnuttanut paikkansa alempaan keskikastiin viimeisimmän nousun jälkeisillä kahdella kaudella. Vahvaan organisaatiojohtamiseen uskova Roberto Donadoni tuli hätiin lokakuussa 2015, kun joukkue oli sukeltanut Delio Rossin alaisuudessa muihin peräpään seuroihin nähden vahvalla kokoonpanollaan.

Tiiviiseen puolustamiseen perustuvaa pelitavan ajoittainen variointi ei ole tavatonta. Riskittömän hitaan avauksen jälkeinen murtautumisyritys laidalta toimii niin pitkään, kun kokoonpanosta löytyy Simone Verdin, Ladislav Krejcin ja Roma-valmentaja Eusebio Di Francescon pojan, Federicon, kaltaisia laitapelaajia.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Milanin pitkäaikainen rotaatiokeskikenttä Andrea Poli etsii uutta kevättä Bolognan keskikentän pohjalta. Monipuoliselle puolustussuunnan puurtajalle on tarjolla sitä isompaa ruutua tasapainottavana pelaajana, mitä enemmän Donadoni peluuttaa viime kautta hyökkäysorientoituneempaa 4-2-3-1:stä.


GENOA – GCFC
Lelukauppias Enrico Preziosi ilmoitti säilymisen varmistuttua brittiläiset juuret omaavan genovalaisseuran myynnistä sopivalle taholle väistyen samalla vuonna 2003 alkaneesta presidenttiydestä. Polun jatkajaksi löytyi Giulio Gallazzin operoima tarkoitusperäinen Genoa Cricket Football Club-yhtiö, mutta kaupat ovat toistaiseksi kesken.

Siirtoikkunan aikana ovet ovat käyneet tiuhaan, kuten tapana on ollut. Toista kauttaan penkin takana aloittavalla Ivan Juricilla on kuitenkin käytössään totutusti riittävän vahva ryhmä sijoittuakseen turvallisesti putoamisviivan yläpuolelle. Atalantassa häikäisseen Gian Piero Gasperinin oppipoika ihannoi hyökkäävää ja itseohjautuvaa jalkapalloa Marco Bielsaa myöden ja Luca Rigonin kaltaiset viisaat pelaajat ovat olennaisia palasia joukkueen toimivuuden kannalta.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Napolin pohjoisen periferian huumekeskittymän, Scampian, kaduilla uransa aloittanut 25-vuotias Armando Izzo tuomittiin huhtikuun alussa 18 kuukauden mittaiseen pelikieltoon, jota lyhennettiin lopulta peräti 12 kuukaudella. Tapahtumat juontavat juurensa vuoteen 2014 ja Izzon silloisen Serie B-seura Avellinon kahteen järjestettyyn otteluun. Scampiaa määrittävien La Vele-kerrostalokompleksien tatuoiminen kertoo omaa tarinaansa tämän vastustajalleen ikävän puolustajan pelityylistä. Maajoukkueporttejakin kolkutellut pelaaja ottaa oman paikkansa 3-topparin linjan oikeasta laidasta pelikiellon loppuessa lokakuussa.


CROTONE – Calabriasta Piemonteen
Ilman potkuja selvinneen viime kauden nousijajoukkue Crotonen päävalmentaja Davide Nicola teki viime huhtikuun Chievo-voiton jälkeen painavan lupauksen pyöräilyonnettomuudessa kuolleen poikansa muistoa kunnioittaen: hän pyöräilisi 1300 kilometrin matkan Crotonesta aina pohjoisen Torinoon saakka jos he sattuisivat säilyttämään sarjapaikkansa. Tässä vaiheessa lupaus ei kummemmin mediaa herättänyt, eihän joukkueella käytännön mahdollisuuksia enää ollut.

Diego Falcinellin lähdettyä Crotone on entistä tasapaksumpi ja se tulee pelaamaan valtaosan kaudesta ilman palloa. Taistellen ja selviytyen. Tähän peilaten hyökkäyksen ykköstykit saisivat olla pykälän nopeampia, jotta joukkue pääsisi riistojen jälkeen todella haastamaan vastustajien organisoimattomia linjoja. Viime kevään tapainen ässä tuskin tällä kaudella on joukkuetta pelastamassa.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Ruotsin maajoukkueessakin muutamia pelejä pelannut keskikenttäpelaaja Marcus Rohden vakiinnutti viime kaudella paikkansa calabrialaisryhmityksen oikealla laidalla. Elfsborgista siirtynyt 26-vuotias on valmentajalle helppo pelaaja, joka tarjoaa harvoin ihmeitä, mutta pystyy täyttämään oman paikkansa Crotonen kaltaisessa seurassa mallikkaasti.


SPAL – Yksiulotteista kauneutta
Fiorentinan Primaverassa useamman vuoden nuorten kanssa työskennellyt Leonardo Semplici nousi ensimmäisellä täydellä kaudellaan SPALin kanssa Serie B:hen ja heti vuotta myöhemmin sensaatiomaisesti Serie A:han peräti 49 vuoden tauon jälkeen.

Pelkistetty hienouksia tarjoamaton pelitapa kantoi kyllä hedelmää viime kaudella ja osoittautunee oikeaksi valinnaksi tulevallekin kaudelle. Keskustaa tukkivaa 3-5-2-pelitapaa noudattava SPAL voi ajoittain joutua suuriinkin vaikeuksiin vahvalla laitapelillä hyökkääviä itseään vahvempia joukkueita vastaan, kun taas onnistuessaan ottamaan keskikentän haltuunsa, kokeneelle hyökkäykselle pelattujen pallojen realisointi tulee määrittämään vahvasti nähdäänkö Ferrarassa pääsarjafutista seuraavallakin kaudella.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Suomalaisittain mielenkiintoa luo 23-vuotiaan topparin Sauli Väisäsen siirtyminen nousijajoukkueeseen peräti 3+1 mittaisella sopimuksella. Felipe-Vicari-Oikonomou-kolmikosta koostuvan toppariston hajottaminen ei tule olemaan yksinkertaista, mutta mahdolliset loukkaantumiset ja otteluruuhkat tulevat avaamaan mahdollisuuden, joka Suomen maajoukkuetopparin tulisi pystyä käyttämään.


HELLAS VERONA – Neljännen stadionderbyn paluu
Rooma, Genova, Milano ja jälleen vuoden tauon jälkeen Verona. Lähes puolet sarjan 20 joukkueesta pääsevät jakamaan satojen tuhansien fanien kanssa tunnelmaa, jota palvotaan ja ihannoidaan ympäri maailmaa. Huolimatta siitä, ettei Derby della Scala yllä kolmen edellä mainitun kaupungin spektaakkeleiden tasolle, Hellaksen pelaaminen pääsarjassa aiheuttaa tunteita keskimääräistä nousijaa enemmän - eikä vähiten maata kiertävän ei-niin-hyväkäytöksisen apinalaumansa ansiosta.

Fabio Pecchian luostaaman joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja Thomas Heurtauxin, Alessio Cercin ja Daniele Verden kaltaiset pelaajat ovat mukavia vahvistuksia ryhmään. Putoamista vastaan taistelevan Hellaksen voi perustellusti nähdä olevan hieman liian kallellaan hyökkäyspäähän. Paljon on kiinni siitä, löytyykö Rafael Benitezin apuvalmentajana vuosia toimineelta Pecchialta riittävää nöyryyttä lähteä rikkomaan vastustajan peliä oman hyökkäyspelin kustannuksella peleissä, joissa veronalaiset ovat selkeitä altavastaajia.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Hyökkäyspään hankintojen vuoksi puhututtaneen seuran keskikentältä tai oikealla laidalta, tilanteesta riippuen, löytyy 30-vuotias brasilialaisitalialainen Romulo. Hellaksessa vietetyn mainion 2013-2014 kauden jälkeen matka vei aina Juventukseen saakka, mutta niin Torinon vierailu kuin seuraava kausi takaisin Hellaksessa menivät lähes kokonaan ohi loukkaantumisten vuoksi. Hyvän menneen kauden Hellaksessa jälleen pelanneen Romulon pelityyli on muuttunut nopeasta ja tehokkaasta laitapelaajasta enemmän peliä tekeväksi keskikenttäpelaajaksi. Monikäyttöisestä miehestä tulee olemaan paljonkin hyötyä.


BENEVENTO – Tuuleksi taivaanrantaan
Putoajasuosikki numero uno. Lähes Napolin kyljessä sijaitsevan 60 000 asukkaan Beneventon vierailu Serie A:han uhkaa jäädä vain kauden mittaiseksi, vaikka omistaja Oreste Vigorito muuta väittääkin.

On kuitenkin yksi mahdollisuus. Joukkueen suuri vaihtuvuus kertoo yleensä huonosti rakennetusta ja johdetusta joukkueesta, mutta tapauksessa, jossa peliesitysten täytyy nousta tietylle tasolle, jotta säilyminen on edes mahdollista, on veneen keinuttaminen ainoa oikea tapa toimia. Ja tästä on tulevan kauden Beneventossa kysymys. Uhkapelillä on luonnollisesti myös kääntöpuolensa, jota korostaa Marco Baronin hyökkäysfilosofinen lähestymistapa.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Lazio-kasvatti Danilo Cataldin menestyksekäs ura emoseurassaan oli jo tähtiin kirjoitettu, kunnes tason dippaaminen ja Genoa-Lazio-sekoilut ajoivat nuorukaisen ahtaalle. Monipuoliselle keskikentän pohjapelaajalle on valtavaa ruutua tarjolla Beneventossa, tärkeimmän tehtävän ollessa edes jonkintasoisen pallollisen pelin mahdollistamisessa. Cataldin omankin tulevaisuuden kannalta onnistuminen olisi suotavaa.
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017 klo 09:14:23 kirjoittanut Manuelzzzzz »
Ticorexx

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma, Ilves


Vastaus #1 : 25.07.2017 klo 20:03:05

Hyvä avaus. Tiovottavasti alkaa keräämään ainakin itselle tervetullutta keskustelua laajemmin Serie A:sta.
Smacker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Forest Green Rovers FC


Vastaus #2 : 25.07.2017 klo 20:05:08

Hyvä avaus. Tiovottavasti alkaa keräämään ainakin itselle tervetullutta keskustelua laajemmin Serie A:sta.

Sama. Kiitokset hyvästä avauksesta, toivottavasti saa ansaitsemaansa huomiota. Ylos
Musta-valkoautisti

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Juve


Vastaus #3 : 25.07.2017 klo 20:42:44

Mielenkiintoinen kausiotsikko ja nussakka avaus.
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja DALLAS COWBOYS


Vastaus #4 : 25.07.2017 klo 20:43:08

Seurantaan tottakai Ylos

Flying Donkeysin ja Perpan bandwagonissa tästä seurueesta. Myös Genoalle, ja Bolognalle Donadonin ja Marco Di Vaion takia peukutukset. Ja kiva homma kun bergamolaisetkin alkoivat pärjäämään.
« Viimeksi muokattu: 25.07.2017 klo 20:56:34 kirjoittanut IlDiavolo »
Carlos83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Giallorossi, Ilves


Vastaus #5 : 25.07.2017 klo 20:50:04

Kiitos kulttuuriteosta. Tuoppi

Ytimekäs, mutta mielenkiintoinen avaus. Tälle on kieltämättä tilausta italojalkapallon yleisen keskustelun rinnalle.

Perpa tosiaan luonnollisesti Väisäsen lisäksi mukana menossa Chievossa. Suomalaisia ei ole tässä sarjassa koskaan liikaa.

Ja mitenkäs muuten, kun avaaja kerran on Ikuiseen Kaupunkiin siirtymässä, kumman joukkueen kausari tulee taskusta löytymään? ;)

e. Ah, selvisihän se viestihistoriaa selaamalla. Tuoppi
« Viimeksi muokattu: 25.07.2017 klo 20:53:24 kirjoittanut Carlos83 »
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 25.07.2017 klo 22:43:37

Listauksen alkupäätä erityisesti yhdistää se, että jos jotain myytävää löytyy, niin kauppa kyllä käy sopivia summia vastaan. Atalantakin tyhjensi pajatsoa siihen malliin, että tiukkaa tekee yltää edes keskikastin yläpäähän EL:n painaessa päälle. Sassuolon hypestä on jäljellä Berardi, joka jostain kumman syystä jatkaa tuolla edelleen. Viola tuntuu ottaneen takapakkia Montellan lähdön jälkeen ja nythän siellä onkin pakka levällään, kun ammattiloukkaantujina tunnetut Della Vallet ilmoittivat, että nyt riittää ja seura menee myyntiin. Sama laulu Genoassa, joka on Preziosin johdolla myynyt kaiken mahdollisen ja tarvittaessa vaikka kesken kauden, ettei vain menestystä tulisi vahingossakaan. Monia näitä seuroja yhdistää myös se, että omistajana on huomionkipeä pelle, joka nauttii täysin rinnoin jokaisesta tipasta julkisuutta. Palermo tippui, mutta Zampa jatkaa kauppojen peruuntumisen johdosta.
serpente

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juventus & New York Giants


Vastaus #7 : 25.07.2017 klo 23:30:22


ATALANTA – La Festa della Dea
Suomalaisille Bergamo on tullut tutuksi lähinnä lentokentästään, josta bussiin nousemalla saapuu reilussa tunnissa Milanon rautatieasemalle. Alppien juurella sijaitsevan pikkukaupungin suuri kasvattajaseura sijoittui viime kaudella sensaatiomaisesti neljänneksi Gasperinin päivittämällä peli-ideologialla.

Atalantan avausyksitoistikko on säilynyt odotettua paremmin, kun ainoastaan Contista ja Kessiestä on jouduttu luopumaan. Aggressiivinen prässipeli ja kenties sarjan aktiivisin laidoilta hyökkääminen tuovat hyvän tuloksen tulevalla kaudellakin, vaikka sijoitus tullee muutaman pykälän tippumaan.

PIDÄ SILMÄLLÄ: Laitapuolustajaksi asiallisilla hyökkäysominaisuuksilla pelinteko-ominaisuuksilla varustettu 1995-vuosiluokan GENK-kasvatti Timothy Castagne tulee paikkaamaan Milaniin siirtyneen Andrea Contin saappaita. Uskaltava belgialainen pelaa peliä eteenpäin sen kaikilla osa-alueilla ja sopii täten niin Gasperinin taktiikkaan kuin Atalantan pelaajapolitiikkaan.

Hieno avaus, Manuelzzzzz!

Atalantaan liittyen voisi mainita Juvesta tulleen lainapelaajan, u20 mm-kisojen maalikuninkaan, Riccardo Orsolinin. Italiassa näkyy nyt se muutos, kun se edellisen vuosikymmenen suosituin ryhmitys 4-3-1-2 muuttui 4-3-3:een ja nyt on tullut näitä sisäänleikkaavia laitahyökkääjiä paljon (Insigne, Bernardeschi, Cerci, Berardi, Orsolini...) sen johdosta. Orsolinille suoraan kahden vuoden laina ja hänessä on kyllä hurja potentiaali johtuen hänen maalintekotaidosta. Muutaman vuoden päästä aikuisten maajoukkueessa.

https://www.youtube.com/watch?v=tGkwmZphMBc
« Viimeksi muokattu: 26.07.2017 klo 09:44:46 kirjoittanut serpente »
asian-tunti-a

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 25.07.2017 klo 23:44:43

S.P.A.L:lliin on selkeästi jollain suomalaisella agentilla kontakteja, silllä PKKU:n Teemu Jäntti kävi tutustumassa organisaatioon tässä kesällä. Aineksia suomalaisseuraksi täten!
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 26.07.2017 klo 09:21:27

S.P.A.L:lliin on selkeästi jollain suomalaisella agentilla kontakteja, silllä PKKU:n Teemu Jäntti kävi tutustumassa organisaatioon tässä kesällä. Aineksia suomalaisseuraksi täten!

Koko kansan Mike Mellone?
Warming up

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #10 : 26.07.2017 klo 09:40:04

Atalantakin tyhjensi pajatsoa siihen malliin, että tiukkaa tekee yltää edes keskikastin yläpäähän EL:n painaessa päälle.

Kessie ja Conti ovat kyllä enemmän tai vähemmän korvattavissa. Tärkeämmät Caldara ja Papu jatkavat ja muutama hyvä hankinta tehty, kuten Contin korvaaja Castagne ja kokenut Ilicic sekä yllä mainittu Orsolini. EL-lisää toki rasitetta, mutta ei tuo siirtojen puolesta erityisen huonolta näytä.

Topicille Ylos
MamboBob

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 26.07.2017 klo 10:26:11

Hieno topic! Ylos
Nuno

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 26.07.2017 klo 10:35:40

Hieno avaus Ylos Olen kaivannut tällaista topicia, kun seuraan oikeastaan pelkkää Serie A:ta, mutta huippujengit eivät niin kiinnosta. Enemmänkin juuri nämä astetta pienemmät seurat ja yleinen fiilis ovat ne, mikä Serie A:ssa on se oma juttuni. Toivottavasti tästä tulee aktiivinen topic!
linea gialla

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #13 : 26.07.2017 klo 11:26:18

Hienoa Manu! Kiitos avauksesta, tällaiselle topicille on varmasti tilausta.
Antoisaa Roomaa kun sen aika koittaa!
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 26.07.2017 klo 11:35:56

Kessie ja Conti ovat kyllä enemmän tai vähemmän korvattavissa. Tärkeämmät Caldara ja Papu jatkavat ja muutama hyvä hankinta tehty, kuten Contin korvaaja Castagne ja kokenut Ilicic sekä yllä mainittu Orsolini. EL-lisää toki rasitetta, mutta ei tuo siirtojen puolesta erityisen huonolta näytä.

Tietysti sarjassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia voimasuhteiden osalta, joka vaikuttaa Atalantankin sijoitukseen, mutta harvemmin nämä myynnit tuloksellisesti seuraa palvelevat lyhyellä tähtäimellä. Rahaa tuli kassaan ja korvaajia on hankittu, joista yritetään taas koulia entistä kovempia pelureita, mutta sijoitus tippunee EL:ään oikeuttavien sijojen ulkopuolelle osittain juuri myynneistäkin johtuen. Muutama tulevaisuuden jokerikortti + Ilicic eivät kyllä mitään juhlahumua tarjoa. Toron kanssa siellä 7+ sijoilla riippuen Belottin kohtalosta ja muista torinolaisten hankinnoista.
Warming up

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AS Roma


Vastaus #15 : 26.07.2017 klo 12:36:55

Tietysti sarjassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia voimasuhteiden osalta, joka vaikuttaa Atalantankin sijoitukseen, mutta harvemmin nämä myynnit tuloksellisesti seuraa palvelevat lyhyellä tähtäimellä. Rahaa tuli kassaan ja korvaajia on hankittu, joista yritetään taas koulia entistä kovempia pelureita, mutta sijoitus tippunee EL:ään oikeuttavien sijojen ulkopuolelle osittain juuri myynneistäkin johtuen. Muutama tulevaisuuden jokerikortti + Ilicic eivät kyllä mitään juhlahumua tarjoa. Toron kanssa siellä 7+ sijoilla riippuen Belottin kohtalosta ja muista torinolaisten hankinnoista.

Olen toki muuten pitkälti samaa mieltä kanssasi, mutten näe Atalantan kokeneen mitään "pajatson tyhjennystä", vaikka kaksi lupaavaa kaveria Milaniin lähtikin. Näen asian ennemmin niin, että tuolla kaksikolla on nyt todistettava, että pärjäävät ilman Gasperinin systeemiä, joka etenkin laitapakeille on varsin mieluisa. Sarjasijoitus tulee toki tippumaan koska toinen nappikausi on liikaa pyydetty jopa Gasperinilta, etenkin kun EL sotkee kuvioita ainakin syksyllä ja kuten sanoit kilpailu Serie A:n kärkikahinoissa kovenee. Atalantan kannalta onkin toivottavaa, että seurajohto ei odottaisi liikoja, koska Gian Pieroa parempaa valmentajaa italialainen keskikastin seura ei voi saada.
Azzurri #5

Paikalla Paikalla


Vastaus #16 : 26.07.2017 klo 23:22:47

Ehdotonta peukkua avaukselle Ylos Pitää vielä päivän sarastaessa tutustua tarkemmin. Pitäkäämme otsikko pinnalla kauden mittaan.
Herstein

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #17 : 27.07.2017 klo 13:15:30

Napolin maalivahtitilanne on aika mielenkiintoinen näin muutama viikko ennen kauden alkua. Pepe Reinalla on vielä vuosi sopparia jäljellä, mutta neuvottelut jatkosopimuksesta eivät ole edenneet. Samaan aikaan Napoli tuntuu olevan useamman kovankin profiilin maalivahdin perässä ja taisivat tehdä yli 20 miljoonan euron tarjouksen Real Sociedadin Gerónimo Rullista. Mahtaako Reina tyytyä kakkosveskan rooliin vai nähdäänkö tuolla vielä pientä draamaa ennen kauden alkua?
ex-adriano

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Internazionale & JIPPO


Vastaus #18 : 27.07.2017 klo 13:17:09

Avaukselle täältäkin Ylos
Lester Polsfuss

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SPQR


Vastaus #19 : 27.07.2017 klo 13:20:36

Napolin maalivahtitilanne on aika mielenkiintoinen näin muutama viikko ennen kauden alkua. Pepe Reinalla on vielä vuosi sopparia jäljellä, mutta neuvottelut jatkosopimuksesta eivät ole edenneet. Samaan aikaan Napoli tuntuu olevan useamman kovankin profiilin maalivahdin perässä ja taisivat tehdä yli 20 miljoonan euron tarjouksen Real Sociedadin Gerónimo Rullista. Mahtaako Reina tyytyä kakkosveskan rooliin vai nähdäänkö tuolla vielä pientä draamaa ennen kauden alkua?

Reina oli syypää myös Napolin kauden suurimpiin kauneusvirheisiin ailahtelevaisuutensa takia. Väitän että Roman kompuroinnin myötä tämä maksoi UCL-paikan. Eiköhän Sarrilla ole kova halu saada tolppien väliin uusi kaveri.

Topikki aivan päällikkösettiä!
Azzurri #5

Paikalla Paikalla


Vastaus #20 : 28.07.2017 klo 11:51:54

Viola tuntuu ottaneen takapakkia Montellan lähdön jälkeen ja nythän siellä onkin pakka levällään, kun ammattiloukkaantujina tunnetut Della Vallet ilmoittivat, että nyt riittää ja seura menee myyntiin.
Fiorentinan tekeminen seurajohdon puolelta on kyllä ollut täysin päämäärätöntä puuhastelua viimeisen n. puolitoista vuotta. Mihinhän siellä oikein pyritään tällä hetkellä, ei ainakaan nousuun neljän-viiden sakkiin. Nimenomaan tuollaista genoamaista tavoitteetonta muniinpuhaltelua ja sama homma on jatkunut kesällä myyntien merkeissä.

En kyllä ennusta kovin valoisaa kautta Firenzeen tämänhetkisen tilanteen perusteella.
Fantôme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bianco che abbraccia il nero.


Vastaus #21 : 28.07.2017 klo 12:43:11

Napoli on ollut melko vähänä keskustelun aiheena viime vuosina. Spilloakaan ei ole kolmeen vuoteen näkyillyt :D Mutta eiköhän forkalle muutama uus nikki löydä tiensä, kun Napolissa juhlitaan scudettoa parin vuoden sisään.

Se, että Napolin runko on pysynyt useamman vuoden kasassa, ja pelaajista on pidetty tiukasti kiinni. Vaikka kiukutteluihin osa pelaajista on sortunut. Kertoo tarpeeksi.

Ja onhan eteläläisillä laadukas joukkue.
Liigan parhaimmistoon kuuluvat pakit. Johtava fyysinen toppari. Ehkä liigan paras keskikenttä sekä, todella laadukas hyökkäys. Joukkueesta löytyy syvyyttä ja erikoistilanne osaamista. Maalivahtiosastoa voidaankin pitää sitten kärkijoukkueista huonoimpana. Toki tänä kesänä ehtii vielä tapahtua, ja luulis ainakin että sinne vielä hankkisivat jonkun.

Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 28.07.2017 klo 13:58:28

Napoli on ollut melko vähänä keskustelun aiheena viime vuosina. Spilloakaan ei ole kolmeen vuoteen näkyillyt :D Mutta eiköhän forkalle muutama uus nikki löydä tiensä, kun Napolissa juhlitaan scudettoa parin vuoden sisään.

Napolin kannatus ei ole kyllä ottanut yhtään tuulta purjeisiin, vaikka de Laurentiiksen aikana seura on ollut tasaisen varmasti kärkipäässä. Varmaan monen asian summa, mutta pitkän korpivaelluksen lisäksi itse kaupungilla lienee osuutta asiaan, kun perus tissiposki-turisti valitsee mielummin Rooman tai Barcelonan kohteekseen ja näin nuoremmalla väellä jää se ensikosketus saamatta.

Nopea vilkaisu seurojen fb-tykkääjien määristä:

Milan 24,8m
Juve 30,1m
inter 6,1m
roma 8,9m
Napoli 3,9m
Lazio 768k
Fiorentina 2m

Twitter seuraajat:

Milan 5,1m
Juve 4,7m
inter 1,29m
roma 1,41m
Napoli 1,13m
Lazio 455k
Fiorentina 557k
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #23 : 28.07.2017 klo 14:16:19

Napolin kannatus ei ole kyllä ottanut yhtään tuulta purjeisiin, vaikka de Laurentiiksen aikana seura on ollut tasaisen varmasti kärkipäässä. Varmaan monen asian summa, mutta pitkän korpivaelluksen lisäksi itse kaupungilla lienee osuutta asiaan, kun perus tissiposki-turisti valitsee mielummin Rooman tai Barcelonan kohteekseen ja näin nuoremmalla väellä jää se ensikosketus saamatta.

Napolin edellinen mestaruus on siltä ajalta, kun Diego Armando Maradona vielä pelasi ja mieshuoria pari Coppaa tuon jälkeen pahemmin houkuta.
Liberchies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal


Vastaus #24 : 29.07.2017 klo 13:17:55

Tärkeä topic ja hieno starttaus. Bravissimo!

 
Sivuja: [1] 2 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines