FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.08.2019 klo 22:46:26 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Villarreal C.F. 2017/18/19/20  (Luettu 10627 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Amar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Villarreal


Vastaus #25 : 17.12.2018 klo 21:16:05

Ja näin on vuosi 2018 Villarrealin osalta paketissa, sillä ensi kierroksen vastus Real Madrid höntsää samaan aikaan seurajoukkueiden MM-kisjoja. Pidempi joulutauko lienee paikallaan niin pelaajoille kuin kannattajillekin. Joukkue ei ole onnistunut vielä kertaakaan (kaikki kilpailut mukaan lukien) ottamaan kahta perättäistä voittoa, eikä yksittäinenkään voitto ole enää tuonut "tästä se nyt lähtee" -fiilistä. Vuoden viimeisten otteluiden seuranta on tuntunut jo urakalta.

Tämä johti lopulta siihen, ettei myöskään vuodesta 2018 selvitty ilman potkuja, vaan Javi Calleja sai lopulta lähteä. Kauden ensimmäisessä viestissä vertasin Callejaa jopa Pep Guardiolaan - joka niin ikään vietti joukkueessaan pitkän pelaajauran, kunnes lopulta siirtyi samaisen joukkueen päävalmentajaksi harjoiteltuaan ensin valmentamista B-joukkueessa. Loppu oli historiaa. Callejasta ei kuitenkaan ollut uudeksi Guardiolaksi - ei, vaikka Roig antoikin Callejalle lukuisia mahdollisuuksia osoittaa epäilijänsä vääriksi. Vaikka epäonnistunut syyskausi jääkin monen muistikuviin, tullaan Calleja muistamaan hienona miehenä, joka antoi joukkueelle kaikkensa, niin pelaajana kuin valmentajana.

Callejan tilalle saapui Luis Garcia Plaza, nimi, joka on jäänyt jo aika monelta jalkapallon seuraajalta unholaan. Garcia muistetaan parhaiten Levantesta, jonka hän nosti konkurssin partaalta takaisin La Ligaan vuonna 2010. Onnistuneiden Levante vuosien jälkeen miestä pidettiin jopa tulevana Valencia-luotsina, mutta lopulta hän vietti Getafessa kolme kautta. Vuonna 2014 Garcia lähti höntsäilemään ensiksi Arabiemiraatteihin ja myöhemmin Kiinaan, ja nyt, viiden kauden tauon jälkeen hän palaa taas Espanjaan.

Euroopassa tilanne näyttää paremmalta, kun Luis Garcia onnistui ensimmäisessä ottelussaan päihittämään Spartakin, ja täten varmistamaan lohkovoiton. Sporting CP, joka asettuu vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ei ollut kuitenkaan suotuisa arpa, mutta toivotaan että helmikuun aikoihin Sukellusveneen kurssi olisi vihdoin kääntynyt.
Amar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Villarreal


Vastaus #26 : 01.02.2019 klo 19:26:38

Ja puuhasteluksi se näyttää menevän. Luis Garcia ehti olla 49 päivää Keltaisen Sukellusveneen käskyttäjänä, kunnes Roig sai jälleen tarpeekseen. Potkut ei sinällään ollut yllätys ottaen huomioon, että Garcia ei onnistunut saamaan kasaan ainuttakaan liigavoittoa, mutta Garcian paikkaajan nimeäminen aiheutti itsessäni jälleen pienen epätoivon puuskahduksen.

Pian Garcian potkujen jälkeen Roig ilmoitti pestanneensa puolitoista kuukautta sitten erotetun Javi Callejan takaisin. Toki asiat ovat kusseet jo kauan ennen Garcian potkuja, mutta Callejan uudelleenpalkkaaminen oli kuin se kuuluisa piste i:n päälle.

Villarreal tuntuu menettäneen täysin identiteettinsä hyvin johdettuna seurana, joka panostaa pelaajien kehittämiseen ja täsmähankintoihin. Parin viime kauden touhusta on ollut hyvä johtaminen kaukana.

Kesä 2016 oli avainasemassa tämän suhteen. Tuon vuoden kesäkuussa Villarrealia 17 vuotta palvellut urheilutoimenjohtaja Antonio Cordon jätti seuran, minkä jälkeen Villarreal on tehnyt jo useamman hutiliikkeen siirtomarkkinoilla. Se on kahden viime kauden aikana käyttänyt 52 miljoonaa euroa kolmeen hyökkääjään (Gerard Moreno, Ekambi, Enes Unal), jotka kaikki ovat ennemmin tai vähemmin flopanneet. Ja tuohon summaan ei edes ole laskettuna 12 miljoonan linnakundia Ruben Semedoa. Eikä kaveeraus saudien kanssa varsinaisesti nostattanut imagopisteitä.

Kesä 2016 antoi myös alun surulliselle valmentajakierteelle Marcelinon lähdön myötä. Tämä tapahtui harmittavasti elokuun lopulla, jolloin sekä vapaiden ja tasokkaiden valmentajien että budjetin määrä oli rajallinen. Näin valinta kohdistui verrattain kokemattomaan Fran Escribaan, jonka hyvän ensimmäisen kauden jälkeen Roig ei voinut olla antamatta miehelle uutta sopimusta. Escriban todellinen taso tuli kuitenkin toisella kaudella ilmi ja hän sai potkut jo kuuden kierroksen jälkeen. Ja jälleen kerran valmentajaksi valikoitui kokeman herrasmies Javi Calleja.  Tismalleen sama kaava toistui tällä kaudella, kun Calleja korvattiin Luis Garcialla.

Villarrealin penkin päässä siis suhmuroi jo kolmatta kautta toistaitoinen valmentaja, ja tähän kun lisää Brunon, pelillisen johtajan, puuttuminen sekä epäonnistuneet pelaajahankinnat, niin katastrofin ainekset ovat valmiina.

Amar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Villarreal


Vastaus #27 : 17.03.2019 klo 16:57:06

Vai että Valencia Ylos

Eurooppa-Liigassa Sukellusvenellä kulkee lujaa, eikä se ole vielä kyseisessä kilpailussa hävinnyt otteluakaan. Itse asiassa se on napannut Euroopassa yhtä monta voittoa kuin liigassa tällä kaudella... Nyt siis puolivälierissä vastaan tulee paikallisvastustaja Valencia, ja ainakin itse odotan hyvin, hyvin tasaista otteluparia.

Loistava vire Euroopassa osoittaa myös sen, että suurin ongelma tällä hetkellä on pelaajien pään sisällä, eikä niinkään valmentajassa tai varsinkaan materiaalin riittävyydessä. Callejan takaisinpalkkaus vaikuttaa ainakin toistaiseksi onnistuneelta vedolta. Pelaajat ovat omaksuneet Callejan uuden 3-5-2 -formaation, ja se on jopa liigassakin poikinut kaksi voittoa - mikä on samalla kaksi voittoa enemmän kuin Luis Garcian alaisuudessa. Viime viikon vierasvoitto Levantesta oli elintärkeä, ja sen avulla Villarreal nousi jo pois putoamisviivan alta.

Seuraavat kaksi peliä ovatkin sitten varsinaisia kuolemanotteluita: tänään Rayo (19. sija) kotona ja maaottelutauon jälkeen Celta (18. sija) vieraissa. Voitot näistä otteluista avaisivat henkistä umpisolmua huomattavasti, mutta nuo kuusi pistettä tulevat olemaan suuren työn ja tuskan takana tämän kauden Villarrealille...
Amar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Villarreal


Vastaus #28 : 14.08.2019 klo 15:08:14

Kausi 2018/2019 jätti Keltaiselle Sukellusveneelle taakseen lukuisan monta pupellusta, tuhansittain turhastumisen hetkiä sekä ajoittaista epätoivoakin. Viime kerralla, kun presidentti Fernando Roig joutui kenkimään kaksi valmentajaa saman kauden aikana, matka johti Segundaan. Kuluneella kaudella sama kohtalo vaikutti jo ajoittain väistämättömältä, mutta huhtikuun kolmen ottelun voittoputki - joka muuten oli liigakauden ainoa yli ottelun kestänyt voittoputki - hilasi joukkueen putoamisviivan yläpuolelle, missä se sinnitteli kauden loppuun saakka.

Kuluneen kauden, kaikkien pettymysten ja synkkyyden keskellä loisti kuitenkin yksi valonsäde - Santi Cazorla. Äijä on kaksi vuotta pois pelikentiltä ja miestä hoitaneet lääkärit pitävät häntä onnekkaana (Cazorlan nilkassa on tällä hetkellä suuri pala käsivarresta leikattua ihoa), että hän pystyy kävelemään. Kaiken tämän jälkeen Santi pelaa yhden uran parhaista kausistaan ollen joukkueensa pelillinen sielu. Meikäläisen ymmärrys ei enää tähän riitä, mutta onneksi se ei ole tarpeen. Viime kaudella kuvattu videoklippi itkevästä Santista, jota Javi Calleja lohduttaa, menee vahvasti tunteisiin ja samalla kuvastaa hyvin Villarrealin viime kautta :(

Kesän aikana Javi Calleja, yhdessä seurajohdon kanssa, on rohkeasti tarttunut kiinni viime kauden epäkohtiin. Tunaroiva puolustus on pistetty kokonaan uuteen uskoon. Kauden päättäneistä neljästä keskuspuolustajasta ainoastaan Ramiro Funes Mori on jäänyt seuraan. Viime kauden ihannepuolustuslinjasta Costa - Funes Mori - Alvaro - Mario yksikään ei kuulu alkavan kauden ihanneavaukseen - ja täysin aiheesta. Puolustuksen uudeksi johtohahmoksi on hankittu kokenut Raul Albiol, joka halusi palata Napolista takaisin kotiseudulleen Valencian alueelle. Oma kasvatti Pau Torres, joka kehittyi huimasti viime laina pestillään, aloittanee kautensa avauksessa Albiolin rinnalla. Laidoille hankitut Alberto Moreno ja Ruben Peña ovat myös lähtökohtaisesti EOM:ää viime kauteen verrattuna.

Hyökkäyspäässä vikkelään ja robbenmaiseen Samu Chukwuezeen kohdistuu suuret odotukset tällä kaudella. Chukwueze oli viime kaudella yksi Villarrealin harvoista valopilkuista Santi Cazorlan ohella. Nigerialaistaituri nousi hyvin lyhyessä ajassa C-joukkueesta ykkösmiehistöön, ja otti kauden edetessä suurta roolia joukkueen hyökkäyspelissä, kun Carlos Baccalla, Karl Toko-Ekambilla sekä ennätyshankinta Gerard Morenolla oli vaikeampaa. Etenkin Morenolta odotetaan täksi kaudeksi tasonnostoa Espanyol-aikaiseen maalivireeseen.

Pre-seasonilla Villarreal on ottanut seitsemästä ottelustaan kuusi voittoa, ja harjoitusotteluiden perusteella lauantaina Granadaa vastaan nähtäneen huomattavasti nälkäisempi ja paremmin valmistautunut Villarreal kuin viime kauden avauksessa Real Sociedadia vastaan. Eurooppaan pääsy on tälläkin kaudella tavoitteena, mutta sen saavuttaminen on hankalaa, sillä kilpakumppanit kuten Real Sociedad, Celta Vigo ja Espanyol ovat ottaneet suuria kehitysaskelia eteenpäin. Alla vielä tämänhetkinen ihanneavaus harjoituskauden perusteella:

------------ Gerard -------------

Moi Gomez - Iborra - Chukwueze

------ Cazorla - Anguissa -------

Moreno - Torres - Albiol - Peña

------------ Asenjo ----------------
amasub

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: submarinoamarillo


Vastaus #29 : 14.08.2019 klo 21:38:08

Toiveissa oli vielä yhden tasokkaan keskuspuolustajan hankinta, mutta Roigin tänään antaman lausunnon tätä ei ole tulossa . Ilmeisesti Mariota kaavaillaan tarvittaessa hoitamaan topparin roolia. Alvaron lähdettyä puolustus ei mitenkään voi olla viimekautista heikompi. Toisaalta en ole aivan vakuuttunut, että Anguissa on riittävä hoitamaan keskikentän puolustavan roolin. Brunon paluu jäänee tälläkin kaudella näkemättä.
Hyökkäyspelin uskon kyllä olevan riittävällä tasolla, onhan Gerardkin selvästi piristymään päin.

Muutamien pelaajien uloslainoja kyllä hieman ihmettelen, Alfonso sekä Jaume etunenässä, mutta Calleja ei selvästikään katso heille olevan käyttöä.

Kuitenkin tulossa on parannus sijoituksen ja peli-ilmeen osalta viime kauden surkeuteen ja kaaokseen verrattuna, mutta eurokentille ei tule asiaa olemaan. Puolustus ei vaan tule riittämään...
Amar

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Villarreal


Vastaus #30 : 21.08.2019 klo 10:53:08

Puolustus ei vaan tule riittämään...

Näinhän siinä sitten kävi. Kyllähän tuo joukkue yhtä lisäpuolustajaa kaipaisi, mutta mitä vielä - Roig hankkii lisää hyökkäysvoimaa Malagan Javier Ontiverosin muodossa :D Mitä Segundan nousuplayoffeja tuli seurattua, niin kyseessä on kyllä loistava ostos, muttei kuitenkaan se kaikkein välttämättömin... Hulinapelejä tullaan siis näkemään niin kauan, kun Javi Calleja jatkaa puikoissa, todennäköisimmin jo ensi perjantaina Levantea vastaan. Paco Lopezin Levantea kun ei myöskään tunneta kovin puolustusorientoituneena joukkueena.

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines