FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2019 klo 11:44:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 23 [24] 25 ... 43
 
Kirjoittaja Aihe: Real Madrid C.F 2017/2018 - ZZ es Top  (Luettu 296284 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Mahou.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SERGIO RAMOS


Vastaus #575 : 25.12.2017 klo 03:55:32

Jos nyt meinaat sitä 0-1 maaliin johtanutta tilannetta Kovacicin kohdalla, niin tuossahan paistoi kilometrien päähän Zizoun ohjeistus merkata Messi kaikissa tilanteissa. Kovacic teki työtä käskettyä ja Rakiticilla oli väylä auki. Toki pelisilmää olisi pitänyt olla sen verran, että olisi maajoukkuekaverin pysäyttänyt Messin kadottamisen uhalla, mutta nyt meni näin.

Mottitilanne se oli joka tapauksessa, Messi imi hienosti iteensä Kovacicin. Mikäli Kovacic olisi liikkunut Rakiticiin päin, olisi tämä saanut pelattua pallon Messille, ja hyökkäys olisi näyttänyt aivan vastaavalta. Muutenkin Kovacic pelasi mielestäni todella mainiosti koko pelin, sen huomaa vaikka Messin pelaamisesta.

Yksilöitä on muutenkin turha korostaa. On täysin selvää, että joukkue, jonka neljän miehen keskikenttä on mahdollista puhkaista yhdellä syötöllä omalla kenttäpuoliskolla, jonka jälkeen on 30-40 metriä vapaata tilaa juosta pallollisena, ei pelaa kollektiivisesti millään tavalla hyvin taktisesti. Zizoun lähestymistapa ensimmäiselle puoliajalle oli ihan OK, mutta oli selvää muutenkin, että Barcelona antaa pitää palloa. Toisella puoliajalla jäi Barcelonan jalkoihin, empi vaihtojen kanssa, joka sitten johti Carvajalin punaiseen. Maalien välillä Real ei saanut mitään aikaiseksi.

Tappio menee täysin Zidanen piikkiin, samoin kuin Barcelonan 14 pisteen kaula sarjassa. Meidän onneksi Viasatilta on mahdollisuus samaan kuukausihintaan katsoa, kun Mbappé, Mariano ja Morata latovat vuorotellen palloa maaliin, samaan aikaan kun Benzema ei tsemppaa edes Pasille riittävällä tasolla.

Katseet ensi vuoden paniikkiratkaisuihin. Oma veikkaukseni on tammikuussa tuleva paniikkiostos, Zidanen potkut 1.6, uuden jokuvitunrafabenitezin kolmivuotisen julkistaminen sekä 3 kuukauden juoksuaika Neymarin perässä.
kostadinov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid C.F, Mypa


Vastaus #576 : 25.12.2017 klo 09:49:59

Ihmeellistä Kovacicin syyllistämistä joidenkin osalta. Mies pelasi loistavan ensimmäisen puoliajan, ja mitä 0-1 maaliin tulee, kyseenalastaisin ennemmin Kroosin prässäämisen, Casemiron sijoittumisen hyökkääjien tasolle, vaikka Barcalla oli pallo ja Modricin jäämistä aivan telineisiin Rakiticin tehdessä liikkeen. Nyt kun kausi on taputeltu, lisää vastuuta herroille Isco, Kovacic ja Asensio. Vähemmän vastuuta herroille Marcelo, Kroos, Benzema, Ronaldo ja Casemiro.
nurtsi1

Poissa Poissa


Vastaus #577 : 28.12.2017 klo 14:21:35

Tällä hetkellä näyttää että tammikuun ainoa hankinta on Kepa. Kesällä tulee sitten näillä näkymin palamaan rahaa enemmän kuin muutamana viime kesänä.
Deu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Bayern München & Saksan maajoukkue, Neymar Jr


Vastaus #578 : 31.12.2017 klo 17:47:21

Benzema sivussa 2-3 viikkoa ilmeisesti lonkkavamman takia. Tämä lienee ranskalaisen heikon osumatarkkuuden takia pelkästään hyvä uutinen, sillä avauksen kausaria hän ei tule näillä näkymin menettämään muutoin paitsi loukkaantumisen takia.
jupekui

Poissa Poissa


Vastaus #579 : 02.01.2018 klo 11:54:30

Harmillista mielestäni ettei näihin edelliskausien menestyneisimpiin joukkueisiin ymmärretä ostaa kilpailua ja sen jälkeen miltei aina näitä mahalaskuja tulee. Real pelaa kuitenkin teoriassa 4-4-2 taktiikalla jossa kärjessä sekä Ronaldo että Benzema ovat pelanneet huonohkon ja todella huonon syyskauden. Kuitenkin ainoa kirittäjä näille pelipaikoille on -97 syntynyt pelaaja, jolla pääsarjoista kokemusta 20 ottelun verran.

Siitä edelliskauden vahvuudesta, joka oli ehkä euroopan kovin rotaatiomahdollisuus luovuttiin siirtomarkkinoilla täysin ja sen jälkeen kas kummaa avarin miehillä ei kulje, -> 14p ero Barcelonan joulutauolla ja CL:n voittaminen näyttää kovin haastavalta.
zz-toppi

Poissa Poissa


Vastaus #580 : 02.01.2018 klo 21:33:57

Kausiotsikko tuntuu tukahtuneen kuin Kuninkaallisten peli tällä kaudella. Annan oman panokseni tähän keskusteluun katsomalla lyhyesti joukkueen kipukohtia.

Joukkueurheilussa ongelmat syntyvät pääosin vyyhtinä. Kun jokin asia ei ota sujuakseen, kun joku sanoo jotain, joku ymmärtää sen jotenkin, joku pahoittaa mielensä ja espanjalainen urheilulehdistö spekuloi tällä kaikella, on "kriisi" valmis. Usein joukkueiden ongelmat alkavat pelillisistä ja/tai tuloksellisista haasteista. Näin on myös kauden 17-18 Real Madridin kohdalla.

Real Madridin syksyn La Ligan tulokset ovat seurausta joukkueen peliesityksistä. Ottelutapahtumia tai tuloksia on tarpeetonta selitellä huonolla tuurilla, loukkaantumisilla tai tuomaritoiminnalla. Sarjataulukko ei valehtele.

Osa yksi Prässipeli
Real Madridin puolustuspelaamisen ongelmat käynnistyvät usein hyökkäyskolmanneksen prässipelistä. Esimerkkikokoonpanolla 4-4-2, (M12,SR4,V5,DC2;C14,TK8,LM10,I22;CR7,KB9), prässi pelataan yleensä keskikaistailta. CR7 peittää syöttösuuntaa vasempaan ja Benzema oikealle. Prässin aloittaa yleensä Isco tai Kroos, mutta joskus myös Modric. Iscon prässätessä, Kroos ja Modrid pelaavat keskikaistalla rinnakkain melko kapealla. Casemiro täydentää heidän välissään hiukan alempana. Laitapakit nostavat tarvittaessa vastustajan leveällä pelaavia laitureita vastaan, toppareiden varmistaessa. Muodostelma on kutakuinkin 2(SR4,V5)-1(C14)-2(M12,DC2)-2(TK8,LM10)-3(CR7,I22,KB9)

Varsinaiset ongelmat alkavat, kun prässin antanut pelaaja ohitetaan ja pallo pelataan leveälle keskikenttäpelaajien ulottumattomiin. Jos laitapuolustaja jatkaa juoksua ja antaa prässin myöhässä, syntyy tila yleensä laitapuolustajan taakse. Jos laitapuolustaja pitää oman ruutunsa suljettuna, on tila yleensä Modric-Kroos-linjan ja Casemiron välissä tai Casemiron ja puolustuslinjan välistä. Casemiron ajoitus ja sijoittuminen on ollut kadoksissa koko kauden. Kolmas vaihtoehto on kierrätys tai ristipallo toiseen laitaan, kaventaneen laitapakin puolelle.

Vastaavat ongelmat syntyvät myös omalla alueella puolustettaessa, kun muodostelma on 4-1-3-2. Keskikentän ryhmittyessä erittäin kapealle syntyy tilat taas laidoille tai laitapakkien taakse.

Edellä mainitun kaltaisista tilanteista löytyy hyviä klippejä esimerkiksi seuraavista videoista:
https://www.youtube.com/watch?v=QHumy6SUJH4
https://www.youtube.com/watch?v=wMGHMBZnMnM

Kirjoitan jatko-osat kaksi "Pelin avaaminen ja prässin purku", kolme "Murtautumispelaaminen" sekä neljä "Pelaajatyypit ja -valinnat", kun kiireiltäni joudan.

edit 1: typo

edit 2: Barcelonaa vastaan Real Madrid on käyttänäyt agressiivista miesvartiointia aina vastustajan rangaistusalueelle saakka. Ero elokuun Super Cupin ja jouluaaton aaton otteluilla oli keskikentällä. Elokuun ensimmäisessä ottelussa katalaanit pelasivat perinteisellä 4-3-3:lla ja toisessa 3-5-2:lla. Bernabeun kamppailussa Real Madrid halusi pitää puolustuslinjan ehjänä eikä sen takia merkannut Messiä kummallakaan topparilla. Näin ollen Messiä vartioi siis Kovasic.  Osittain tästä syystä syntyi Barcelonan ensimmäinen maali. Toki siihen vaikuttivat myös Busquetsin jallitus Kroosiin, Modricin epäonnistunut Rakiticin merkkaus ja Carvajalin löysä alaspäin pelaaminen. Kovasicin miesvartiointitehtävän  seurauksena normaalia keskikentän aluepeliä pelattiin kolmikolla Casemiro-Kroos-Modric vastustajan neljää vastaan. Yleensä vastustajan vapaa pelaaja oli Busquets. Taktinen ratkaisu siihen olisi ollut aktiivinen ja työteliäs hyökkääjä, jota meillä ei ollut. Meillä oli Benzema. Linkissä on videomateriaalia aiheesta. https://www.youtube.com/watch?v=pBVYMMqjZgg
« Viimeksi muokattu: 03.01.2018 klo 16:53:47 kirjoittanut zz-toppi »
RevoSniper

Poissa Poissa


Vastaus #581 : 02.01.2018 klo 23:27:38

Mahtavaa, lisää näitä!
zz-toppi

Poissa Poissa


Vastaus #582 : 04.01.2018 klo 15:45:18

Osa kaksi Pelin avaaminen ja prässin purkun
Vastustajan prässätessä tiukasti ylhäältä, Real Madrid pyrkii purkamaan paineen pelaamalla palloa maata pitkin. Esimerkiksi maalipotkussa topparit levittävät kuudentoista rajalle. Laitapakit nostavat sivurajaa nuollen siten, että ovat oman puolen topparin pelattavissa. Tässä esimerkkitilanteessa keskikenttä on ryhmittynyt kutakuinkin linjaan. Muoto vasemmalta oikealla on Kroos-Modric-Casemiro. Perusasetelmassa muut pelaajat ovat ryhmittyneet kolmikkona ylös. Isco on oikealla, CR7 vasemmalla ja Benzema keskellä.

Avauspeliin luodaan syöttösuuntia keskikentältä. Kroos pyörähtää vasemmalta keskikaistalta alas topparien väliin ja Casemiro täyttää Kroosin jättämän aukon pyörähtämällä samaan suuntaan (vastapäivään). Tällä liikkeellä pyritään pelaamaan pallo Kroosille siten, että hän pystyy pelaamaan palloa oikealla jalalla. Jos Kroosia paineistetaan, hän pystyy pelaamaan vähän huonommankin pallon Modricille oikealle. Modricin tekniikalla pystyy jatkamaan tai ottamaan haltuun vaikeamminkin syötön, jopa paineen alla. Jos Kroos pääsee kääntymään, on hänelle vapaus tehdä peliä itsenäisesti. Vapaat syöttösuunnat riippuvat tietysti vastustajan prässistä ja muodostelmasta. Seuraava vaihe on yleensä kolmiopeli laidalla. Vasemmalla siis Marcelo-Casemiro-CR7 kolmikolla ja oikealla Carvajal-Modric-Isco kolmikolla. Yleisin ja helpoin syöttövaihtoehto on lyhytsyöttö pienessä liikkeessä oleville Casemirolle tai Modricille. Muut Kroosin syöttövaihtoehdot on pelata pallo laitapakille tai vastaan tulleelle "laiturille". Kaikissa tapauksissa Benzeman ja painottaman laidan tulisi repiä vastustajan muotoa tekemällä liikkeitä syvyyteen. Näistä liikkeistä syntyy taas uusia syöttösuuntia.

Nopeat pallot pystyyn luodaan yleensä Benzeman vastaantulolla. Hänen liikkeensä luo CR7:lla tilaa juosta, jolle useimmat pitkät läpipallot pelataan. Toisessa variaatiossa CR7 tekee tilaa vasemmalle juoksemalla keskelle ylös tai alas ja pallo pelataan Benzemalla vasempaan laitaan.

Tällä kaudella tätä pelivaihetta on vaikeuttanut se, että vastustajat ovat oppineet Real Madridin tavan avata peliä. Tappioon päättyneessä Girona pelissä joukkue oli vaikeuksissa vastustajan prässätessä erittäin korkealta. Korkean prässin purku, kun vaatii repiviä liikkeitä ja kamppailuvoimaa kärkikolmikolta.

Videomateriaalia aiheesta on seuraavissa linkeissä:
https://www.youtube.com/watch?v=BHdIFBp4Mbc
https://www.youtube.com/watch?v=V7X1M-5Ujjc
https://www.youtube.com/watch?v=ihfWK-xcv6Y
Jari-ja-Minä

Poissa Poissa


Vastaus #583 : 05.01.2018 klo 10:57:52

Saas nähdä kuinka pitkään Gäreth tällä kertaa pysyy ehjänä. Toivottavasti kesään asti Ylos
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #584 : 06.01.2018 klo 14:31:01

Zidanen viesti tämän päivän lehdistötilaisuudessa oli aika selvä: Hän ei halua vahvistuksia tammikuun siirtoikkunassa, vaan haluaa selvittää joukkueen ongelmat nykyisen miehistön avulla. Saa nähdä, onko setä-Florentino samaa mieltä...
El Hefe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid, HJK, Guti


Vastaus #585 : 06.01.2018 klo 16:00:43

Vaikkei Zizou ehkä kaikista taktisimmaksi velhoksi ole osottautunut, niin jollain tavalla sitä arvostaa että meno on rehtiä ja mies on kaikkea muuta kuin paskahousu. Hän on toki ainoastaan "osittain" kasannut / pitänyt kasassa nykyisen joukkueensa ja haluaa osoittaa, että on tehnyt siinä oikein.

Tuleeko siinä onnistumaan? Tällä hetkellä sanoisin, että tuskimpa, mutta mistäs sitä ikinä tietää. Paukut lienee UCL+Copa kaksikossa siinä missä liigassa kolmas sija lienee riittävä ellei Barca ala töpeksimään oikein urakalla.
Los Mou

Poissa Poissa


Vastaus #586 : 06.01.2018 klo 21:21:31

Barcelona käyttänyt satoja miljoonia pariin siirtoikkunaan jä täällä ostellaan Kepoja ja Theoja. Hyviä hankintoja tulevaisuutta ajatellen mutta vieläkin on Benzema kärjessä ja hänen kirittäjänä Mayoral.. Kanea koko rahalla ensi kesänä kiitos.
Eki83

Poissa Poissa


Vastaus #587 : 06.01.2018 klo 22:27:40

Ei tammikuussa kyllä millään järkevillä summilla ole saatavilla pelaajia, jotka olisivat ratkaisuja Realin ongelmiin. Lisäksi käytännössä kaikki laatupelaajat ovat vetäneet Mestareiden liigaa jo syksyllä joten heistä ei kuitenkaan olisi apua Mestareiden liigassa, joka on Madridin kauden päätavoite varsinkin nyt, kun Barcelona on lähes karannut horisonttiin.

Itse laittaisin koko rahalla Mauro Icardia kesällä. Hänhän toki ei ole Mestareiden liigaakaan syksyllä pelaillut.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


Vastaus #588 : 06.01.2018 klo 22:40:54

Ei tammikuussa kyllä millään järkevillä summilla ole saatavilla pelaajia, jotka olisivat ratkaisuja Realin ongelmiin. Lisäksi käytännössä kaikki laatupelaajat ovat vetäneet Mestareiden liigaa jo syksyllä joten heistä ei kuitenkaan olisi apua Mestareiden liigassa, joka on Madridin kauden päätavoite varsinkin nyt, kun Barcelona on lähes karannut horisonttiin.

Itse laittaisin koko rahalla Mauro Icardia kesällä. Hänhän toki ei ole Mestareiden liigaakaan syksyllä pelaillut.
Näinhän se on. Ei Barcelonan puolella Coutinhon hankintasummaa missään mielessä järkevänä voida pitää, mutta sellaiset ovat markkinat nykyään, järjettömät...

Sehän on selvä, että Florentino on pakotettu isoihin ratkaisuihin kesällä kävi keväällä pystien osalta oikeastaan miten tahansa. Kane, Salah, Lewa, Icardi, Cavani, Neymar jne... Lähes jokainen hyökkäyspään iso nimi Katalonian ulkopuolelta on ollut ja on jatkossa entistä vahvemmin huhuissa Valkoisten suuntaan. Oikeastaan ainoa pelaaja, jonka hankkiminen tuntuisi joltain jopa Kataloniassa saakka, on Neymar. Se sattuisi culéjen sydämissä, jonne brassi kuitenkin ehti itsensä jossain määrin neljän Barcelonassa viettämänsä kauden aikana pelata. Jos siirto olisi pelkästään Neymarista itsestä kiinni, sen tapahtuminen tuskin koskaan olisi mahdollista, mutta koska sopassa on mukana Neymarin isä, ei koskaan tiedä mitä tapahtuu...
Finale

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Real Madrid C.F


Vastaus #589 : 07.01.2018 klo 18:27:23

Pihapeleissähän tehtäisiin jo uudet jaot. Jos Barcelonan uusin topparihankinta osuu edes sinnepäin niin hopeaa on jatkossakin jaossa.

Toki joku Pochettino, De Gea, Bonucci, Neymar, Mbappe kesä helpottaisi vähän takaa-ajoa.
Jari-ja-Minä

Poissa Poissa


Vastaus #590 : 07.01.2018 klo 20:10:45

Neymarille valkoisissa :D Ylos
jormamolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid


Vastaus #591 : 07.01.2018 klo 20:20:32

Onhan tämä nyt ollut taas vaihteeksi melkoista puuhastelua kaikilta osin. Voittoisan kauden jälkeen ulostetaan kovia rotaatiomiehiä eikä tilalle tuoda ketään. Samalla paska-Benzema saa jatkaa kausikortilla avauksessa ja klesa-Bale pelaa milloin pystyy. Maailman paras on kaukana tittelistään ja muutkin alisuorittavat. Zidane haluaa edelleen todistaa, että kyllä tämä näillä miehillä vielä iloksi muuttuu.

Samaan aikaan toisaalla hankitaan tammikuussa jotain vitun coutinhoita ja muita pepsipelaajia, vaikka liigamestaruus on jo varma ja sienipyttykin tuloillaan.

Ei edes vituta.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #592 : 07.01.2018 klo 23:42:58

Neymarille valkoisissa :D Ylos

Neymar on ehkä ainoa aktiivipelaaja maailmassa, jonka voisin kuvitella olevan just niin kyrpä, että edustais urallaan kumpaakin seuraa. :D
bunga bunga

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Maakuntien Suomi, tekonurmet


Vastaus #593 : 07.01.2018 klo 23:50:12

Neymar on ehkä ainoa aktiivipelaaja maailmassa, jonka voisin kuvitella olevan just niin kyrpä, että edustais urallaan kumpaakin seuraa. :D

Sama. Vaikkei se siihen vaadittava ominaisuus kai ole, vai oliko esim. #9 Ronaldo mulkku? Tietysti jos se jo ensi kaudella tulee, niin tuon PSG-kuvion tavoite alkaa hieman haista.

Real Madrid jättää kaiken UCL:n varaan ja siellä nähdäänkin melkoinen spektaakkeli reilun kuukauden päästä Tuoppi
Mendes

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakastan kaikkia.


Vastaus #594 : 07.01.2018 klo 23:54:27

Sama. Vaikkei se siihen vaadittava ominaisuus kai ole, vai oliko esim. #9 Ronaldo mulkku? Tietysti jos se jo ensi kaudella tulee, niin tuon PSG-kuvion tavoite alkaa hieman haista.

Real Madrid jättää kaiken UCL:n varaan ja siellä nähdäänkin melkoinen spektaakkeli reilun kuukauden päästä Tuoppi

Ronaldo oli poikkeus, kun taas Figo oli kunnon kyrpä.

Onko Zidanen aika joka tapauksessa kauden jälkeen ohi, vaikka sienipytty tulisikin? Toki tämän hetken puuhastelulla sekin on suhteellisen epätodennäköistä.
tanu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid Club de Fútbol


Vastaus #595 : 08.01.2018 klo 08:52:05

Onko joku nähnyt Marceloa? Sellainen sympaattinen pörröpää.. vaikkei mies koskaan ole ollut mikään alakerran lukko, niin viime pelien otteet puolustussuuntaan ovat olleet katastrofaalisia viime kauteen verrattuna. Eilen taas kaksi maalia vasemmalta, kun brassi oli kymmenen metriä muuta linjaa ylempänä huitelemassa.
Matkailija

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Sydney


Vastaus #596 : 08.01.2018 klo 09:25:08

Onko joku nähnyt Marceloa? Sellainen sympaattinen pörröpää.. vaikkei mies koskaan ole ollut mikään alakerran lukko, niin viime pelien otteet puolustussuuntaan ovat olleet katastrofaalisia viime kauteen verrattuna. Eilen taas kaksi maalia vasemmalta, kun brassi oli kymmenen metriä muuta linjaa ylempänä huitelemassa.
Ja oli myös rankkaritilanteessa aivan omilla teillään...

Hienoa, tätä menoa Torstailiigaa jonkun Arsenalin ja West Hamin kanssa. Ylos Ylos Ylos
00250

Poissa Poissa


Vastaus #597 : 08.01.2018 klo 11:12:34

Barcelona käyttänyt satoja miljoonia pariin siirtoikkunaan jä täällä ostellaan Kepoja ja Theoja. Hyviä hankintoja tulevaisuutta ajatellen mutta vieläkin on Benzema kärjessä ja hänen kirittäjänä Mayoral.. Kanea koko rahalla ensi kesänä kiitos.

Eikö se ole "yleinen salaisuus", että Neymar sieltä tulee ensi kesänä, kuten tossa ylempänä ja varmasti aiemminkin on jo puhuttu "varmoina" huhuina.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #598 : 08.01.2018 klo 11:28:43

Toki joku Pochettino, De Gea, Bonucci, Neymar, Mbappe kesä helpottaisi vähän takaa-ajoa.

Kuinkakohan paljon viime kesänä yhteensä 440 miljoonalla siirtynyt trio Bonucci, Mbabbe ja Neymar maksaisivat.
Gotti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Club Atlético de Madrid, S.A.D


Vastaus #599 : 08.01.2018 klo 14:31:31

Kuinkakohan paljon viime kesänä yhteensä 440 miljoonalla siirtynyt trio Bonucci, Mbabbe ja Neymar maksaisivat.

Mietin ihan samaa, että riittääkö 600-700 miljoonaa perezin ja zizoun viimekesän kovapäisyydestä/sokeudesta nähdä ton joukkueen mätänevän käsiin.

 
Sivuja: 1 ... 23 [24] 25 ... 43
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines