FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.08.2018 klo 20:18:06 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 14
 
Kirjoittaja Aihe: Espanjan Supercup - El Clásico x2: 13.8. 23:00 & 17.8. 00:00  (Luettu 22993 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


: 12.08.2017 klo 16:24:50

El Clásico: Barcelona - Real Madrid 13.8. 23:00 & Real Madrid - Barcelona 17.8. 00:00Kausi alkaa viikonloppuna Espanjan kentillä virallisten pelien osalta perinteisten Supercup-otteluiden muodossa. Tällä kertaa Supercupissa kohtaavat kaksi Suurinta, kaksi Kauneinta joukkuetta - eli liigamestari Real Madrid - ja Copa del Reyn mestari Barcelona. Barcelona on kilpailun menestynein joukkue 12 voitollaan, Real Madrid metsästää kymmenettä pokaaliaan kyseisessä kilpailussa. Edellisen Espanjan Supercupin voittonsa Valkoiset nappasivat juurikin Barcelonaa vastaan syksyllä 2012.

Supercupit ovat syksyn kilpailuja, jotkut puhuvat höntsistä, ja toki ne niitä ovat jos verrataan kevään ratkaisupeleihin UCL:ssa ja eri sarjojen liigoissa. Mutta Supercupit toimivat hyvinä mittareina edellisenä kautena jotain voittaneiden joukkueiden välillä ja niiden voittaja voittaa pokaalin, jonka arvostus on pokaaleista vähäisin, mutta pokaali se on silti ja siksi jokainen pelaaja ja seura haluaa sen voittaa. Ja etenkin kun nyt Supercup pelataan Espanjassa kahden verivihollisen - kahden jättiläisen - välillä, ovat jännitteet ja lähtökohdat kovemmat kuin normaalisti Supercupeissa.

Viime kausi oli Real Madridin, siitä ei pääse mihinkään. Real Madrid oli viime kaudella Espanjan ja Euroopan paras seurajoukkue. Barcelona on Euroopan muiden huippuseurojen ohella haastaja, joka haluaa suistaa Valkoiset alas sieltä ylimmältä korokkeelta niin Espanjassa kuin Mestarien liigassakin. Barcelona ei kuitenkaan ollut viime kaudella kaukana: Keskinäisissä se oli Valkoisia Messin verran parempi ja taisteli liigamestaruudesta aina viimeiselle kierrokselle saakka, mutta hävisi lopulta molemmat kauden suuret kilpailut - Mestarien liigan ja Espanjan liigan - hyvin pitkälti laadukkaan leveyden puutteen vuoksi. Copa del Reyn voitto toimi vain lohdutuspalkintona. Real Madridilta löytyi rosteristaan laadukasta leveyttä, mikä siivitti sen seurahistoriansa ensimmäiseen liiga+UCL -tuplamestaruuteen sitten 50-luvun.

Jättiläisten syklit ovat menneet viime vuosina limittäin. 2010-2012 Mourinhon Real Madridin sykli alkoi keskellä Guardiolan Barcelonan sykliä (2008-2012). Guardiolan Barcelonan sykli tuli päätökseen keväällä 2012 eli silloin, kun Mourinhon Real Madridin sykli oli kirkkaimmillaan, mikä johti liigamestaruuteen. Mourinhon Real Madrid tuli päätökseen keväällä 2013 epäonnistuneen kauden jälkeen. Tuolloin Barcelona oli aloittanut Tito Vilanovan kanssa uuden syklin ja voitti liigamestaruuden, mutta joutui aloittamaan sen kesällä 2013 Tatan kanssa uudestaan Titon valitettavan sairauden vuoksi. Samaan aikaan Real Madrid aloitti Mourinhon jälkeen uuden aikakauden Ancelottin kanssa syksyllä 2013. Aikakausi kesti kaksi kautta: Copa del Rey- ja UCL-mestaruuksiin päättynyt 2013-2014 ja pokaalittomaan kevääseen päättynyt 2014-2015. Jälleen Valkoisten syklin keskellä Barcelona joutui käynnistämään oman projektinsa alusta uuden valmentajan - Luis Enriquen - voimin, koska Tata ei ollut oikea mies joukkueen luotsiksi. Luis Enriquen aikakausi oli vaiherikas, menestyksekäs ja lopulta historiallinen: Tripla keväällä 2015, tupla keväällä 2016 ja CdR + pari ikimuistoista ottelua keväällä 2017. Luchon syklin keskellä Real Madridissa käynnistettiin oma projekti kahteen otteeseen: Ensin kesällä 2015 Benitezin johdolla ja hyvin nopeasti uudestaan Zidanen johdolla tammikuussa 2016.

Zidanen nousujohteinen aikakausi Valkoisten peräsimessä on kestänyt nyt puolitoista kautta. Ensimmäisenä keväänä UCL-mestaruus tuli hyvällä pelaamisella, mutta myös varsin isolla määrällä onnea. Se olisi voinut hyvin olla tulemattakin. Viime kausi ei jättänyt kuitenkaan jossiteltavaa (paitsi ehkä Bayern-kannattajien mielestä?), vaan Real Madrid oli paras Euroopassa ja Espanjassa. Kysymyksiä lähitulevaisuuden suhteen on kuitenkin ilmassa. Kuinka pitkänä Zidane pystyy pitämään Valkoisten lennon? Kuinka pitkään kestää Zidanen Real Madridin sykli?

Barcelona aloitti nyt Zidanen Real Madridin menestysloisteen keskellä oman uuden syklinsä Ernesto Valverden kanssa. Jos Valverde onnistuu, voittaa Barcelona ensi keväänä jotain isoa (UCL ja/tai La Liga), ja sykli jatkuu vähintään kahden kauden mittaisena. Jos samaan aikaan Zidanen Real Madrid ei voita kumpaakaan (UCL/La Liga) ensi keväänä, saattaa se hyvinkin tietää Zidanen Real Madridin syklin päättymistä ja uuden projektin alkamista uuden valmentajan voimin. Jos puolestaan Valverde epäonnistuu ja Zidane jatkaa menestyskulkuaan vähintään Espanjan kentillä liigamestaruuden muodossa, todennäköisesti Blaugrana joutuu aloittamaan oman projektinsa vuoden päästä kesällä taas alusta.

Espanjan Supercupin ottelut su-ma ja ke-to -yönä toimivat erinomaisina mittareina molemmille - mutta etenkin Valverden Barcelonalle. Valverde toivoo työrauhansa säilyttämisen vuoksi voittoisaan starttiin ja Supercupin mestaruuteen, sillä paineet kasvavat, mikäli joukkueen pelaaminen ei toimi ja Real Madrid on heti Barcelonan uuden projektin alussa parempi. Toki se olisi jopa luonnollista, sillä kuten sanottua, Valverden Barcelonan projekti on vasta alussa, kun taas Zidane on saanut iskostaa omia ideoitaan joukkueeseen jo puolentoista vuoden ajan ja on tällä hetkellä monella mittarilla Euroopan kovin joukkue.

Jos Real Madrid voittaa Supercupin, on Barcelona seurana myös siirtopoliittisesti entistä isomman paineen alla. Poliittinen paine Neymarin korvaajan hankkimiselle kasvaa eikä se paine ole tälläkään hetkellä pieni, sillä Bartomeun leiri (entinen Rosellin leiri) menetti uskottavuuttaan Neymar-keississä sen alussa (siirtohintasotku), keskellä ja lopussa. Barcelonan siirroista jatkettaessa Semedo oli välttämätön hankinta oikean pakin paikalle Aleix Vidalin kaveriksi. Näin Sergi Roberto siirtyy käytettäväksi keskikentälle (toivottavasti Barcelonan keskikentälle eikä esimerkiksi ManU:n tai Chelsean).

Neymarin lähtö sekoitti kuitenkin pakkaa ja ajoi Blaugranan nurkkaan ison rahasäkin kanssa. Tällä hetkellä Barcelona yrittää samaan aikaan hankkia sekä Dembéléä että Coutinhoa, mikä pahimmillaan päättyy siihen, ettei haaviin jää kumpikaan. Samaan aikaan toisaalla Xavi puhuu asiaa: Barcelona pitää ennen kaikkea hankkia Jean Seri, sillä hän on vuoden päästä huomattavasti kalliimpi kuin nyt. Itsehän hankkisin vaikka väkisin 120-130 miljoonalla Dembélén paikkaamaan Neymarin jättämää aukkoa kuljetusvoimassa, paikkojen luomisessa ja tulevaisuudessa (Dembélé on vasta parikymppinen) ja Serin keskikentälle kovasti kaivatuksi pelinrakentajaksi. Monipuolisuudessaan työteliäs Seri pystyy rakentamaan peliä lähes xavimaiseen tyyliin keskikentän syvistä pohjista aina keskikentän ylemmille oksille saakka, mikä ainakin paperilla vähentäisi Messi vastuuta hyökkäysten käynnistäjänä ja mahdollistaisi Messin pääasiallisen keskittymisen jänisten vetämiseen hatusta hyökkäyskolmanneksella.

Joukkueen rakentaminen on Barcelonalla vielä kesken ja ovi käy erittäin varmasti vielä molempiin suuntiin. Neymarille tulee korvaaja tässä ikkunassa vielä - joko suora tai epäsuora. Etenkin keskikentällä ja hyökkäyspäässä lähtijöitä on lähes varmasti: Munir, Vermaelen, Douglas ja Arda Turan voidaan laskea varmojen/lähes varmojen lähtijöiden joukkoon etenkin, jos odotetuista hankinnoista edes joku tarttuu haaviin. Keskikentän ykkösnyrkin (Busi-Iniesta-Rakitic) takana on paljon jamppoja, mutta ei yhtään varsinaista pelinrakentajaa (Seri): Samper (on esittänyt hyviä otteita pre-seasonilla ja ansaitsisi sen perusteella paikan joukkueesta), Rafinha (ollut loukkaantuneena), Sergi Roberto, André Gomes... Mascherano on todennäköisesti Valverden papereissa kolmostoppari ennemmin kuin pivote. Denis Suárez puolestaan vaikuttaa olevan nyt Neymarin lähdön myötä Deulofeun kanssa laituri ennemmin kuin kk-pelaaja ja hyvä niin.

Real Madridin joukkue on paperilla osittain heikompi ja osittain vahvempi kuin viime kaudella. Hyökkäyspään tehojen ja ennen kaikkea laadukkaan leveyden osalta Moratan ja Jamesin lähdöt ovat isku. Pepen lähtö on myös isku, sillä hänen kokemusta on vaikea korvata ja siten toppariosato ei kestä montaa poissaoloa. Danilon lähdön myötä Carvajalilta puuttuu uskottava stunttaaja (ajoittain toki sellainen tuntui puuttuvan myös Danilon kanssa), mikä saattaa kostautua, sillä vaikka Carvajal onkin pelipaikkansa ehdotonta eliittiä koko maailmassa, on hänellä ollut tapana viihtyä lasaretissa joitain viikkoja kauden aikana. Toisaalta taas Theo Hernández tuli stunttaamaan Marceloa ja Marcos Llorente Casemiroa, joten niiltä osa-alueilta leveys ainakin paperilla kohentui. Dani Ceballos keskikentällä on lupaava, mutta erittäin iso kysymysmerkki. Hyökkäyspäässä luottamus BBC-kolmikkoon tehojen osalta on kova. Toisaalta viime kaudella tulitukea tuli tehojen muodossa paljon myös muualta ja sama näyttää tiistain Euroopan Supercupin perusteella myös jatkuvan.

Casemiro-Kroos-Modric-Isco -keskikenttä on ominaisuuksien, roolituksien, monipuolisuuden ja tasonsa vuoksi tämän hetken paras keskikenttä maailmassa (Busquets-Xavi-Iniesta-Messi vuosina 2008-2012 oli vastaava; joskin vieläkin parempi ja historiallisempi). Casemiron tasolle pivotena pallottomassa työskentelyssä yltää erittäin karkeasti arvioituna vain Chelsean Kanté, pallollisena brassia parempia on monia, mutta Casemiro on viimeisen vuoden aikana ottanut isoja askelia eteenpäin pallollisessa pelaamisessa. Kroosin syöttötyöskentely pelitilanteissa ja erikoistilanteissa hakee vertaistaan koko maailmassa. Modric osaa iästään huolimatta kuljettaa, syöttää ja rakentaa peliä poikkeuksellisella tasolla. Isco on keskikentän palasista se, joka useimmiten tarjoaa tuulareidenkin silmin huomattavia näyttäviä suorituksia. Isco on keskikentän ja hyökkäyksen yhdistävä ja vastustajan organisoituja puolustuksia horjuttava pelaaja. Valkoisten dilemma on, että isoissa peleissä Zidanen pitää vain malttaa olla peluuttamatta samanaikaisesti koko BBC-kolmikkoa kärjessä. Tällä hetkellä se on vielä helppoa, kun CR palasi vasta viikko sitten harjoituksiin...

Sunnuntaina Camp Noulla pelattava El Clásico on käsittämättömästi 115 vuotta kestäneen välienselvittelyn 234. kilpailullinen kohtaaminen ja 268. kohtaaminen ylipäätään kahden jättiläisen välillä. Oli panoksena sitten Espanjan mestaruus, koko jalkapallomaailman herruus, Cupin voitto tai pelkkä kunnia, ei näiden kahden joukkueen välillä voi pelata normaaleja tai panoksettomia otteluita. Culéille ja madridistoille mikään ei ole tärkeämpää tai herkullisempaa kuin verivihollisen voittaminen. Vastapainona mikään ei satu enempää kuin veriviholliselle häviäminen. El Clásico (x2) Supercupin muodossa näin kauden alussa on enemmän kuin herätys kauden alkajaisiksi culéille ja madridistoille. Parempi voittakoon.

¡Visca el Barça!

Wasshoi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moc Moc Trio


Vastaus #1 : 12.08.2017 klo 17:04:23

Jälleen loistavaa analysointia ja tekstiä Ylos
Huomenna mennään!
Peledinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, modetiimi, 6-1


Vastaus #2 : 12.08.2017 klo 17:05:29

Huomenna ehtiikin hyvin katsastamaan omin silmin, miltä peli Valverden alaisuudessa näyttää. Toki myös naapurin kunto tulee selville samalla. Ylos
corto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS,Huuhkajat,Hertha BSC,Fc Barcelona


Vastaus #3 : 12.08.2017 klo 17:53:08

Aquel vuoden foorumistiksi! Aivan upeita avauksia, sekä henkeä että asiaa yllin kyllin aina! Tuoppi
XTB

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Saimaan aallot


Vastaus #4 : 13.08.2017 klo 10:55:28

Kiitos jälleen Akulle Ylos.

Real Madridin keskuspuolustus ei ole kesän höntsämatseissa vakuuttanut - etenkin S. Ramos on ollut paikoin täysin kuutamolla - ja kun CR7:kin lienee vielä kesäterässä, niin pitäisin Barcelonaa suosikkina tässä skabassa. Yhtä kaikki, maaleja tullaan varmasti tehtailemaan urakalla - molempien toimesta.

Aika tylyyn kellonlyömään tulee etenkin tuo toinen osaottelu, mutta pakkohan nämä on väijyä.

Lopuksi toive: älköön kukaan loukkaantukoon näissä matseissa.
Lexley

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 13.08.2017 klo 10:59:04

Mistäs tän näkee Suomessa?
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Talouspaperimies, jaxuhail


Vastaus #6 : 13.08.2017 klo 11:08:32

Gracias ukuel Ylos

Mistäs tän näkee Suomessa?

Tanskan Viaplaysta.
Monteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: bleu + grenat


Vastaus #7 : 13.08.2017 klo 11:16:20

Eka matsi, josta voi jo hieman askelmerkkejä tulevalle kaudelle päätellä. Illalla mennään Tuoppi
kaksväärääjalkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Banawagon


Vastaus #8 : 13.08.2017 klo 13:48:27Tanskan Viaplaysta.

Viaplay löytyy mutta miten pääsee Tanskan Viaplayhin?

Ottelu.fin mukaan Suomessa matsin näyttää Elisa Viihde Sport (mikä se sitten oikeastaan onkin)
aceman

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 13.08.2017 klo 14:11:07

Ei Elisan asiakkaille vinkkinä että Elisa viihteen sovelluksella näkee,kuva vaan chromecastilla tvseen ja eka kk ilmainen,itse käytin näin mökillä ja toiminut hyvin.
Ratsu

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 13.08.2017 klo 14:13:03

Viaplay löytyy mutta miten pääsee Tanskan Viaplayhin?

Ottelu.fin mukaan Suomessa matsin näyttää Elisa Viihde Sport (mikä se sitten oikeastaan onkin)

Freedomella pääset. Jos kiinnostaa niin hanki ilmainen kokeilujakso.
Merengue

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 13.08.2017 klo 17:16:07

Ei Elisan asiakkaille vinkkinä että Elisa viihteen sovelluksella näkee,kuva vaan chromecastilla tvseen ja eka kk ilmainen,itse käytin näin mökillä ja toiminut hyvin.

Itselleni ei kyllä tarjoa Chromecast-mahdollisuutta Alas.
Giantkilleri

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 13.08.2017 klo 20:10:45

Mites tämä Elisa viihde sport vs Fanseat? Kannattaskos heivata Fanseat pois ja ottaa tuo Viihde Sport? Vai onko siinä jotain muita vaatimuksia?
baileya

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: KPV


Vastaus #13 : 13.08.2017 klo 20:46:15

Mites tämä Elisa viihde sport vs Fanseat? Kannattaskos heivata Fanseat pois ja ottaa tuo Viihde Sport? Vai onko siinä jotain muita vaatimuksia?

Mahtaako tää matsi etes tulla enään fanseatilta? Ei ainakaan pikasesti näy sivustolla. Taannoin muuttuivat noi lähetysoikeudet että kaikki sisältö on saatavilla vain Elisa viihteen kautta ja netissä fanseatilta lähettäminen väheni. Lähinnä noita kansainvälisen puolen matseja juurikin.. Elikkäs sisältö on laajempi Viihteen puolelta. Omassa taloudessa Elisa viihde sportti kaapelikortilla elisan kaapeliverkos. 5/5 vaikkakin on tällä hetkellä ainoa syy ylläpitää yhä korttia.

E. Mainittakoon että hintakin on ainakin vuoden loppuun 6.90€/kk Elisa viihde sovellus palvelulla, (fanseat taitaa olla huiman euron kalliimpi). Chromecasti tukikin pitäisi ilmeisesti olla ja mikäs tuossa kun ensimmäinen kuukausi vielä veloituksetta.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017 klo 21:01:50 kirjoittanut baileya »
kaksväärääjalkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Banawagon


Vastaus #14 : 13.08.2017 klo 21:45:00

Pitääpä ottaa illanpäälle elisa viihde appi koekäyttöön niin näkee nämä matsit. Merengue, lähtikö chromecast pelittämään? Kännykän ruudulta tätä ei kiinnostaisi katsella.
tietokonesimulaattori

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 13.08.2017 klo 21:53:48

Barca XI:

Ter Stegen; Alba, Umtiti, Pique, Vidal; Iniesta Busquets, Rakitic; Deulofeu, Suarez, Messi. Ei yllätyksiä.
mehukas

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 13.08.2017 klo 21:56:32

Ronaldo penkillä ja Kovacic korvaa Modricin.Monteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: bleu + grenat


Vastaus #17 : 13.08.2017 klo 22:00:38

Itse tilailin viihteen muutama tunti takaperin. Kuukausi tosiaan ilmatteeks Ylos
Easti

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 13.08.2017 klo 22:02:48

Messi tekee tänään hatun
elstadi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK, 6-10


Vastaus #19 : 13.08.2017 klo 22:15:47

Onko Viihteellä nyt Chromecast-tukea?
Mixu87

Paikalla Paikalla


Vastaus #20 : 13.08.2017 klo 22:20:00

Onko Viihteellä nyt Chromecast-tukea?

Elisa Viihde sovelluksen sai chromecastin kautta telkkariin, mutta ainakaan juve-laziota ei suostu näyttämään chromecastin kautta.
El Hefe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid, HJK, Guti


Vastaus #21 : 13.08.2017 klo 22:23:04

Pitäiskö tuolta tulla tekstiviestinä jokin tunnus?

Tilasin siis kuukauden sportit mobiiliin, mutta mitään ei tapahdu. Harvinaisen paskanoloinen palvelu.
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017 klo 22:25:59 kirjoittanut El Hefe »
elstadi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK, 6-10


Vastaus #22 : 13.08.2017 klo 22:23:16

Elisa Viihde sovelluksen sai chromecastin kautta telkkariin, mutta ainakaan juve-laziota ei suostu näyttämään chromecastin kautta.

Jees, taitaa olla varmempaa mennä Tanskan Viaplaylla.
Jema Pelle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #23 : 13.08.2017 klo 22:29:07

Jenkkiace:

acestream://016b7cf69ea305c12cd924e47c38f3e51b551216

Neymar potkas just 10 metriä yli, ehkä tää on tasokkaampi matsi.
Kompaktipaketti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kane, Cisse, Macheda


Vastaus #24 : 13.08.2017 klo 22:30:44

Jees, taitaa olla varmempaa mennä Tanskan Viaplaylla.

Miten tuon tanskan viaplayn saa???? Taitaa vaatia rekisteröitymisen
« Viimeksi muokattu: 13.08.2017 klo 22:34:01 kirjoittanut Kompaktipaketti »

 
Sivuja: [1] 2 ... 14
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines