FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.04.2020 klo 04:26:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 20
 
Kirjoittaja Aihe: AC Milan 2017-18  (Luettu 132572 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
grasso

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Markku


Vastaus #25 : 17.08.2017 klo 11:38:49

Lämpimät kiitokset avauksesta, jonka parissa saa ainakin hetken työpäivästä kulumaan Ylos
Clocker

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Feyenoord, Kasiysi Rocky


Vastaus #26 : 17.08.2017 klo 19:13:08

Kiitokset todella kovasta avauksesta - hienoa duunia! Ylos
Kalajoen Camoranesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Valencia


Vastaus #27 : 17.08.2017 klo 21:02:51

Hienon hieno avaus.

Tänään kauden kolmas panoksellinen peli. Penkille jää tänään Rodriguez sekä Musacchio joiden sijasta kentällä Antonelli sekä Zapata. Ylempänä Borini avaa ja Bonaventura penkillä.
Ihan sitä nimellistä ns vahvinta avausta ei nähdä vieläkään. Mielenkiintoisia kyllä nämä ekat pelit seurata miten kokoonpano muodostuu ja kuinka paljon Montella tätä pakettia kierrättää.
Chen

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 19.08.2017 klo 14:09:39

Onpas täällä hiljaista hyvästä tuloksesta huolimatta. Kiitos hyvä avauksesta, sitä oli mukava lukea ja tässä vähän omia ajatuksia siihen jatkoksi.

Maalivahdit

Kuten avauksesta mainittiin, täällä tilanne on aika selvä, ainoastaan Gabrielille olisi löydyttävä uusi paikka, kun ei nähtävästi ole edes virallisilla sivuilla listattu. Kuitenkin palaan vielä Dollarumma-saagaan sen verran että Fassotilta hyvä näytelmä uhriutumisesta ja uuden maalivahdin hommaamisesta, millä sopimus sitten lopulta kiristettiin. Dollarummat ja Raiola saivat enemmän kuin tarpeeksi hyvät korvaukset, lisäksi vielä sen release clause, joka näin post Neymar -aikana ei vaikuta enää kovin korkealta. Voikin olla että ensi kaudella enää jäljellä on huonompi Donnarumma ja maalivahtiosasto menee kokonaan uusiksi.

Toisaalta johto sai kätensä pestyä koko asiasta: Gigio ottaa yksin syyt niskoilleen jos siirtyy release clause -summalla. Ei Barcelona kritiikkiä saanut Neymarin siirtymisestä niin paljoa vaan ettei sopivaa korvaajaa ole (vielä) saatu hommattua. Toivottavasti Milanissa ollaan edes hereillä eikä vaan toivota naivisti Donnarumman pelaavaan koko uran punamustissa.

Puolustus

Puolustuksessa tilanne on mahtava, kolme avauksen arvoista topparia ja molemmille puolille hyvät laitapakit, ongelma onkin kuinka saada kaikki yhtä aikaa kentälle. Vaikka Montella varmaan välissä peluuttaa wingbackeja, mutta uskoisin pääasiassa neljän linjaan. Kuka sitten jää penkille? Uskon että heikkoja vastaan joko Romagnoli tai Musacchio, jolloin molemmilla puolilla on nousevat laitapakit, mutta kärkijoukkueita vastaan Rodriquez löytää itsensä penkiltä ja Romagnoli pelaa vasempana puolustajana, hyökätessä kolmen linja ja Contilla lupa nousta oikealla laidalla.

Puolustuksessa penkilläkin on mukavasti leveyttä. Hankintoja ei siis tarvita vaan pitäisi saada pelaajia ennemmin ulos päin. Ensinnäkin Paletta, pätevä mutta korttiherkkä toppari, josta on ollut jo paljon huhuja mutta ei ole kenellekkään (vielä) kelvannut. Toinen mahdollinen poistuminen voisi olla Calabria lainalle, sillä pelkään ettei minuutteja kauheasti tule vaikka itse peluuttaisin ennen Abatea. 

Keskikenttä

Avauksessa oli hyvin myös huomattu että Montella yleensä peluuttaa kolmea keskikenttäpelaajaa, näin jo Fiorentinan aikoina. Yleensä ryhmitykseen kuuluu yksi regista, yksi b2b-pelaaja ja yksi mezz’ala, vaikka huomasin Montellan voivan peluuttaa jopa kahta ns. registaa.

Registan rooliin riittää tunkua: Biglia, Locatelli, Montolivo, Mauri ja Sosa. Näistä ainakin Sosa on jo myyntilistalla, Maurille ei varmaan paljoa minuutteja ole tulossa. Ongelmakohtahan on siis Kessien varamies, tähän asti Kessie on tainnut pelata kaikki ottelut avauksesta, mutta pitkänä kautena tulee eteen kaikenlaista, loukkaantumisia ja pelikieltoja. Kucka olisi ollut hyvä varamies, mutta World Cup hoputtaa kaikkia etsimään peliaikaa. Locatelli ja Montolivo vaikka osaavatkin taklata, eivät tarjoa samanlaista liikettä b2b. Yksi hyvä vaihtoehto olisi ollut Juveen siirtynyt PSG:n Matuidi, mutta lähes 30 miljoonan hintalappu sai viimeisetkin halut loppumaan.

Mezz’alaksi on tarjolla Bonaventura ja Hakan Çalhanoğlu, jotka mielestäni kyllä riittävät vaikka eivät mitään Pjaniceja olekaan. Lisäksi tarjoavat vähän erilaiset vaihtoehdot: Bonaventura kuljetusvoimaa ja Hakanilla on parempi syöttö- ja laukaisuvalikoima.

Hyökkäys

Täällä tilanne on kaikista epäselvin, Niang on ollut huhuissa koko kesän ja oli jo menossa Moskovaa kohti, mutta taisi olla liian kylmä (Raiolan neuvosta), joten ei vielä tiedä ketä siellä tulee edes pelaamaan. Lisäksi Montellalla on ollut tapana pitää hyökkäysryhmitelmä erittäin dynaamisena ja vaihdella sitä pelistä toiseen. Tähän asti on pelattu viime kaudelta tutulla formaatilla: yksi kärki ja kaksi sisäänleikkaavaa laitahyökkääjää, mutta on myös mahdollista, että käytössä on trequartista ja kaksi hyökkääjää, tai sitten näiden sekoitus, esim yksi pelin leveänä pitävä laitahyökkääjä à la Cuadrado tai Joaquin Fiorentinassa ja toinen keskemmällä, kärjen alla pelaava piilokärki.

Kärjessä Bacca siirtyi juuri Villarrealiin ja aika varmasti Kalinic on tulossa korvaamaan, medikaali joko maanantaina tai tiistaina. Koko kesä on hoettu kuinka Bacca ei sovi Montellan pelitapaan, ja Kalinic olisi optimaalinen vaihtoehto. En omia pelihousuja revi tästä “päivityksestä”, jos Montella on koko kesän haikaillut, ainut harmittava asia oli Baccan suhteellisen huono korvaus (2.5M€ laina + 15.5M€ osto-optio) verrattuna Kalinicin hintaan (huhuttu 5M€ laina ja 20M€ pakollinen osto). Lisäksi on vielä harjoituspeleissä vakuuttanut Cutrone ja Silvakin voi pelata ylintä piikkiä vaikka paras paikka taitaa olla kakkoshyökkääjä. Nianghan myös pelasi parhaat minuuttinsa Mihajlovicina alaisuudessa juuri kakkoshyökkääjänä.

Oikealla laidalla suurimmat minuutit ottaa Suso, mutta pätevää varamiestä ei ole hänellekkään. Vasemmalla laidalla voi pelata mezz’aloiksi kaavaillut Bonaventura ja Hakan, joiden lisäksi jo mainittu Niang ja pienillä odotuksilla hankittu Borini. Mahdollisena trequartistana voisi pelata Bonaventura, Hakan ja Suso.

Jo kirjoittaessa tuntui kaikki niin sekavalta, on hankala sanoa minkälainen pelaajahankinta olisi optimaalisin mutta lisää maalintekovoimaa ja juoksuvoimaa olisi hyvä saada hyökkäykseen kun ei Niang varmaan potentiaaliaan pysty lunastamaan. Yksi sopiva vaihtoehto olisi ollut Lazion Keita, mutta pojalla taitaa olla vaan Juve mielessä. Toinen miellyttävä vaihtoehto olisi Sampdorian Shick, mutta taitaa olla menossa Interiin.

Hyökkäyksestä vielä sen verran, että uskon Milanin pelastavan monta pistettä erikoistilanteiden kautta. Vasta torstaina makedonialaisia vastaan onnistuttiin kunnolla tekemään maaleja suoraan syöttelemällä, mutta hyvät erikoistilanteiden antajat Hakan, Rodriquez ja Suso antavat mahdollisuuden jokaisesta erikoistilanteesta Bonuccin, Silvan ja Kalinicin tehdä maalin, mikä varmasti auttaa jos ja kun kone yskähtelee.

Yhteenveto

Lopun aluksi ensin kehuja Fassobellille aikaisista hankinnoista, joukkueella on edes joku sauma hitsaantua yhteen ja saada hyvä alku kaudelle joka olisi projektin uskottavuuden kannalta tärkeää. Lisäksi post Neymar -aikana samoista pelaajista ehkä olisi pitänyt maksaa paljon enemmän. Tämän vuoksi uskonkin että Milanilla lähtee kausi mukavasti käyntiin, mutta jos uusia hankintoja ei enää tehdä, niin Europe League voi viedä pahasti mehuja.

Tällä hetkellä arvioisin Milanin sijoittuvan neljänneksi, mutta jos vielä tarvittavat pelaajat tulevat niin jopa toinen sija, vaikka todennäköisemmin kolmas sija on mahdollinen.
Graz Macias

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 20.08.2017 klo 13:53:48

Loistava avaus Ylos
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja DALLAS COWBOYS


Vastaus #30 : 20.08.2017 klo 18:18:05


Hyvä viesti Ylos

Vähän ikävissä merkeissähän tämä kauden aloitus on lähtenyt käyntiin kun nyt Biglian lisäksi myös Bonaventura joutui noin kolmen viikon huilille. Kinkit kyllä lupailivat ettei siirtoikkuna ole vielä sulkeutunut. Grzegorz Krychowiakia ollaan taas kyselty Pariisista lainaan, ja edelleen sellainen kutina on ettei sitä viimeistä hyökkääjäsiirtoa olla vielä nähty. Vaikka eihän Kalinicinkaan diiliä olla vielä virallistettu. Tiago Dias niminen 19v laiturilupaus Benficasta on liittymässä sen aiemmin hankitun polakkijannun kaveriksi Rinon komentoon Primaveran puolelle. Ja Palettaa sekä Gustava Gomezia ollaan myymässä Turkin suuntaan. Jälkimmäisen tavallaan haluaisin pitää rivistössä mutta kun miettii ettei nuo kolme ykköstopparia mitään vanhoja ole niin taitaapi paragualaysen läpimurto punamustissa olla vähän heikolla kantilla.

Kolme ja puoli tuntia ja sitten mennään! Verrattuna torstain Skeida-matsiin lähtee avauksesta neljä maalia veke kun Gazzetta veikkaa Cutronen avaavan Andre Silvan tilalla ja Locan korvaavan Montyn. Musacchio ottaa paikkansa Bonuccin rinnalla keskellä ja RR laittaa Antonellin penkille seuraamaan peliä.
Risa Vibra

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 20.08.2017 klo 21:20:20

Upea avaus, siitä massiivinen kiitos!

Puoli tuntia kauden alkuun. Hyökkäyksessä starttaa sittenkin Cutrone. Olen Cutronesta jopa sitä mieltä, että jos Kalinic ei olisi tuossa vielä varmistunut hetki sitten, olisi Patrick saattanut tehdä sen 20+ maalia tällä kaudella. Nyt sanoisin, että sen saman määrän tekee Kalinic.

Jännä nähdä, kuka tuolla kärjessä sitten loppuviimein pelaa. Kaikki kolme hyökkääjää ovat mielestäni erittäin tasavahvoja.

Edit: 20minuutin pelin jälkeen voisin sanoa, että tiukat pitää olla näytöt Kalinicilla ja Silvalla jos meinaa Cutronen tuolta kärjestä syrjäyttää. Juniori näyttää tällä hetkelllä miksi hän on se, joka on pistänyt junnujen maaliennätykset uusiksi. Saadaan Milaniin vielä uusi Curvan lellikki.

Edit2: FT: 0-3 on loistava startti, vaikka ei mikään mittari Crotonea vastaan joka pelaa miehen vajaalla. Donnarumma on kultaakin kalliimpi. Ja sanoisin jopa, että Borinin hinta-laatu-suhde on aika järjettömän kova. Kovasti töitä tekevä ukko.
« Viimeksi muokattu: 20.08.2017 klo 23:43:12 kirjoittanut Risa Vibra »
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 21.08.2017 klo 10:05:52

Cutrone = Auba/Belotti?

Montella ilmoitti, että nuorukainen jää, joten sen täytyy tarkoittaa peliaikaa. Loput siirtokassasta Kessien varamieheen ja laituriin, jos/kun Niang poistuu. Jose Maurille tuskin on käyttöä, joten laina tai lopullinen myynti seuraavaksi. Saludoilla menee, joten laina ja tuurilla pelaa nappikauden jossain muualla -> rahaa. "Deulofeun" mentävä aukko tuolla vielä olisi.

Sosa lähdössä Turkkin Ylos
Gomez lähdössä Turkkiin Ylos/:alas:
Paletta lähdössä jonnekin - hyvä

Gomez näistä se mikä eniten mietityttää. Potentiaalia voisi olla, mutta miten sitä pystyisi kaivamaan esille, jos mies on max 4. toppari tai mahdollisesti jopa Zapatan takana 5. toppari. Jos korvaus on kohdallaan, niin voi tuon lihoiksikin laittaa, mutta sitten lienee topparikin ostoslistalla taas.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 22.08.2017 klo 13:42:41https://www.acmilan.com/en/news/official-statement/2017-08-22/official-kalinic-is-now-red-and-black
Risa Vibra

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 22.08.2017 klo 15:00:27

Kysymys kuuluu: Kuka hyökkääjä pelaa?

Portossa A.Silva pelasi loppukauden laiturina, tämän tosin syöden häneltä aika paljon tehoja. Hänen pelipaikkansa on kuitenkin pääasiassa puhdas 9-paikan hyökkääjä. Nyt vaihtoehtona sille paikalle kuitenkin Kalinic ja Cutrone.

Laituria vielä odotellaan. Oikealla pelaa yksinoikeutetusti tietenkin Suso, mutta hänelle varamiestä ei juurikaan ole. Vasemmalla näyttäisi olevan ykkösvaihtoehtona Borini, vaikka Bonaventura ja Calhanoglu sielläkin pystyisi luutimaan.

Yksi laituri, joka voisi pelata molempia laitoja ei olisi pahitteeksi. Bonaventurankin loukkaantumis-alttius tuo oman lisämausteen tähän laituritilanteeseen. Turkin media oli ilmeisesti pitänyt Emre Morin siirtymistä Milanoon jo jokseenkin varmana? Onko kenelläkään tarkempaa tietoa tästä mahdollisuudesta? Omasta mielestäni olisi kutkuttava idea saada joukkueeseen yksi maailman suurimman potentiaalin omaavista laitureista, jolla on jo takana kuitenkin minuutteja Bundesliigassa. Vastuutakin olisi nuorelle pelaajalle tiedossa.

Kessielle varajätkäkään ei olisi pahitteeksi.
Kalajoen Camoranesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Valencia


Vastaus #35 : 22.08.2017 klo 16:05:32

Hyökkääjä tilanteessa nähdään varmasti paljon rotaatiota ja kovin montaa täyttä 90 ei varmaankaan nähdä sillä paikalla jos kaikki osuvat maaliin. Cutrone on varmaan edelleen se 3hyökkääjä vaikka onkin osunut ja coppa italia sekä Crotone pelit hänen pelejään. Euroopassa Silva ja sarjassa Kalinic, noin karkeasti.
Bonaventura loukkaantumiset kyllä tarkoittaa sitä että laituri hankinta tarvittaisiin. Borininkin pitäisi olla penkkiveikko eikä avaava pelaaja. Myös Kessien hajotessa keskikentällä on pieni pelaaja vajaus.
2pelaajaa pitäisi saada sisään ja 2-3 myytyä sekä sitten 2-3 lainalle.
The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #36 : 22.08.2017 klo 18:53:17

Mielenkiintoisesti joo mennään ilman ihan ihan selkeää ykköshyökkääjää, vaikka Kalinic joukosta kokeneimpana ja meritoituneimpana sellainen ehkä onkin. Kalinicille oikein tervetuloa Milaniin, ei mikään iso nimi, mutta laadukas pelaaja, ja tulee kyllä iskemään sen +15 kaappia tämän kauden Milanissa. Eikä allaolevan saldon viime kaudella hankkinut kaveri voi huono pelaaja olla :) Silva ja Cutrone kyllä sitten osuvat näitä Crotoneja vastaan.

Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 22.08.2017 klo 18:55:12

Laituria vielä odotellaan. Oikealla pelaa yksinoikeutetusti tietenkin Suso, mutta hänelle varamiestä ei juurikaan ole. Vasemmalla näyttäisi olevan ykkösvaihtoehtona Borini, vaikka Bonaventura ja Calhanoglu sielläkin pystyisi luutimaan.

Borini on selvä rotaatiomies, vaikka nyt onkin avannut. Jos kaikki olisivat tällä hetkellä käytettävissä, niin Bonaventura hoitaisi tuon paikan(Niangin lasken poistuvaksi pelaajaksi). Ehdottomasti harkitsisin jotain lisähankintaa laitoihin.
Nasty

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 22.08.2017 klo 19:43:15

Violalla on mennyt hiekkaa genitaalialueelle, kun Mirabelli on lohkaissut Kalinicin signaustilanteessa jotain "laitahan nyt nimi paperiin tai me lähetetään sinut takaisin "sinne"" :D

Herkkää on.
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja DALLAS COWBOYS


Vastaus #39 : 23.08.2017 klo 02:51:35

Vähän ikävissä merkeissähän tämä kauden aloitus on lähtenyt käyntiin kun nyt Biglian lisäksi myös Bonaventura joutui noin kolmen viikon huilille.

Nyt listaan liittyi sitten vielä Niang joka on lääkärin määräyksestä seuraavat kymmenen päivää ulkona harjoituksista. Näköjään uhka joutua komennukselle Venäjälle ajoi ranskalaisen stressin partaalle.
Kalajoen Camoranesi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ac Milan, Valencia


Vastaus #40 : 23.08.2017 klo 08:07:36

Violalla on mennyt hiekkaa genitaalialueelle, kun Mirabelli on lohkaissut Kalinicin signaustilanteessa jotain "laitahan nyt nimi paperiin tai me lähetetään sinut takaisin "sinne"" :D

Herkkää on.

Oli itseasiassa että "nyt pistät vain palloa maaliin, tai me lähetetään sinut takaisin sinne".

Aiheutti kyllä naurua allekirjoittaneessa kun Mirabelli tuon lohkaisi.
Risa Vibra

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 23.08.2017 klo 09:25:13

Mirabelli ja Fassone vaikuttavat molemmat kyllä aika päteviltä puuhamiehiltä. Ilmeisesti myös yhteistyö Montellan kanssa toimii varsin hyvin!
Oronzo Canà

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Le minne d'Agatha


Vastaus #42 : 23.08.2017 klo 13:52:35


Nikola Kalinic allekirjoitti sopimuksen Milanin kanssa, vasta sen jälkeen kun seurajohto oli neuvotellut Moratan, Diego Costan, Belottin ja Aubameyangin kanssa. 25Me arvoinen laina+ osto-optio tekee hänestä Morataa, Costaa ja Aubameyangia vähemmän kohistun pelaajan, eikä hänessä nähdä samaa kasvunvaraa kuin Belottissa, vaikka viimeisten 2 kauden aikana hän onkin ampunut Serie A:ssa 27 maalia. Se on hyvä lukema, vaikka se on suhteutettava sellaiseen ajanjaksoon, jossa Higuainin on onnistunut tehdä yhden kauden aikana 36 maalia. Lisäksi viime kaudella 6 pelaajaa teki yli 20 sarjamaalia.

Neuvotteluiden varsin pitkä kesto vain oli omiaan lisäämään siirron ympärillä olevia kysymysmerkkejä, alleviivaten Kalinicin hankinnan olevan jotain mihin seuran on muiden vaihtoehtojen epäonnistuessa tyydyttävä. Yleinen keskustelu on koko ajan painottanut Milanin haluavan riveihinsä ns. Raskassarjalaisen, jota se ei erinäisten syiden vuoksi ole saanut ja näin se on vaihtoehtojen loputtua joutunut tyytymään helpoimpaan ja yksinkertaisimpaan ratkaisuun.

Tehdyt maalit ovat luonnollisesti merkittävä osa kuvaamaan hyökkääjän arvoa joukkueelleen, mutta se nämä eivät kuitenkaan piirrä koko kuvaa. Erityisesti, kun kyseessä on Kalinicin kaltainen, monipuolinen hyökkääjä, jonka arvo on arvioitu alakanttiin. Kroaatti kykenee yhdistämään keskushyökkääjälle ominaisen fysiikan ja liikemallin, trequartistan pelinäkemyksen, sekä hänellä on hyvä pallokosketus, jonka avulla onnistuu esimerkiksi tämän kaltainen, ulkosyrjällä annettu no-look- syöttö.Tämä on yksi Kalinicin kuuluisimmista ja hienoimmista peliteioista, joka sopii hyvin alleviivaamaan hänen pelityyliään. Häntä ei voida verrata Benzemaan, hänellä ei ole samaa hienoa kosketusta kuin Lewandowskilla. Mutta hänen kykynsä pelata selkä maalin päin kestää vertailun keneen tahansa huippuhyökkääjään. Kalinicilla riittää fysiikka, sekä vahvimpia puolustajia vastaan pallollisena hyökkäyksessä, sekä omassa boksissa ”likaisten” pallojen siivoamisessa. Hän osaa myös linkittää peliä rakennuksen ensimmäisessä vaiheessa. Näin ollen hänessä yhdistyykin klassisen target- kärjen, sekä pallonhallintaan soveltuvan hyökkääjän ominaisuudet.

Kolmiulotteinen pelaaja

Viime kaudella hänelle merkittiin vain 1.74 korkeiden pallojen kaksintaistelua per ottelu, joista hän voitti 41%, hänelle merkittiin 21,5 syöttöä/ ottelu ja hän loi 1,27 maalipaikkaa/ottelu. Nämä ovat lähes identtiset paljon vähemmän pelanneen Lapadulan tilastojen kanssa, jotka eivät siis tilastoina piirrä meille kuvaa kovinkaan luovasta hyökkääjästä, joka olisi tiiviisti pelin sisällä. Näiden tilastojen valossa merkillepantavaa on kuitenkin näiden ”laatu.

Kalinic kykenee siivoamaan vaikeat pallot puolustusalueelta ja koska hän pelaa paljon ensimmäisellä kosketuksella, on hänestä suuri apu positiivisissa tilanteenvaihdoissa.Pallonhallintapelissä hän on varma kiintopiste joukkueelleen: hän osaa suojata palloa, liikkuu hyvin linjojen välissä ja hänellä on hyvä tekniikka ahtaissa tiloissa, jonka kautta joukkueen kollektiivinen pelinopeus ei hidastu. Kalinic hallitsee eri jalan osien käytön, joka antaa hänelle melko hyvän syöttövalikoiman. Hänellä on kuitenkin oma mieltymyksensä kantapääsyöttöihin, sekä ulkosyrjän käyttöön, josta hyvänä esimerkkinä toimii juurikin tämä yllä oleva video. Hänen mieltymyksensä näihin tuovat hänen pelaamiseen paljon trequartistalle ominaisia elementtejä.

Kantapäällä Kalinic teki upean maalin Espanjaa vastaan 2016 EM-kisoissa, sekä viime kaudella Sassuoloa vastaan 2-1 voitetussa ottelussa. Maalien lisäksi Kalinic kykenee käyttämään kantapäätään myös harhauttamisessa, sekä käyttämään tätä hyväkseen murtautumisvaiheessa hyökkäysalueella.Eräs aspekti, joka tekee hänestä yhden sarjan parhaista hyökkääjistä, on hänen ajoituksensa hänen liikkuessaan pystyyn, linjojen taakse. Hänen merkkaamisensa näissä tilanteissa on puolustajille erittäin haastavaa. Hän ei ole ainoastaan spesialisti liikkeidensä ajoittamisessa, sillä myös liikkeiden suunnat ja puolustuslinjan virheiden hyväksikäyttö on hänelle ominaista.Miten hän sopeutuu Milaniin

Vincenzo Montella pystyy viimein asettamaan kentälle sellaisen keskushyökkääjän, joka kykenee kaikkeen sellaiseen, johon Carlos Bacca ei kyennyt. Fysiikka, tekniikka, kyky pelata selkä maaliin päin, pelaaminen omassa boksissa puolustettaessa erikoistilanteita, vastahyökkäykset, pelin linkittäminen rakennusvaiheessa jne. Hän on ikään kuin vipu, jonka avulla joukkue kykenee nousemaan usean metrin kentällä. Ja luonnollisesti hänen kykynsä liikkumaan linjojen välissä, sekä niiden taakse.Ainoaksi kysymysmerkiksi nousee hänen tekins-taktinen soveltuvuus Andrè Silvan kanssa pelattaessa. Baccan ja Lapadulan myyntien myötä Milan tarvitsi joukkueeseen yhden keskushyökkääjän, jotta täksi kaudeksi Primaverasta nostetun Patrick Cutronen harteille ei vielä laskettaisi liikaa taakkaa. Montella on tähän mennessä käyttänyt 4-3-3- järjestelmää, jossa näin Silva tai Kalinic vuorottelisivat kärjen roolissa. Mutta Kalinicin hankinnan myötä avautuu myös mahdollisuus kahdella kärjellä pelaamiseen, kenties näin siirtyen kolmen puolustajan linjaan.

Mahdollinen kärkipari Silvan ja Kalinicin muodostamana on varmasti fyysisesti korkeatasoinen, mutta kumpikaan heistä ei kompensoi sitä penkille jäävää luovuutta, jonka Bonaventura, Suso tai Calhanoglu kentällä ollessaan tuo. Näin Milania uhkaa pelin ajautuminen liikaa laitakaistoille ja näin keskitykset nousisivat liian korostettuun rooliin.

Tässä skenaariossa Montellan pallonhallintaa korostava peli muuttuisi suoraviivaisempaan suuntaan, joka pyrkisi hyödyntämään Musacchion, Bonuccin ja Romagnolin kykyyn avata peliä suoraan hyökkääjille, joko maita pitkin, tai pidemmillä syötöillä. Tämä sen sijaan olisi erikoinen ratkaisu nyt, kun Montellalla vihdoin on pelaajat, jotka kykenevät pelaamaan peliä pallonhallinnan kautta, sen pelin joka on hänelle ominaisinta ja ihanteellisinta.

Vaikka Kalinic onkin urallaan pelannut kärkiparina muiden hyökkääjien kanssa, sekä Andre Silva, että Kalinic ovat parhaimmillaan pelatessa yksinäisenä kärkenä ja jolloin he voivat liikkua melko vapaasti hyökkäysalueen keskellä. Kenties näemmekin siis kiivasta vääntöä avauspaikasta, sekä runsaasti vaihtelua siinä kuka kulloinkin avauksessa pelaa.

Tähän mennessä Montella on kärjiltään pyytänyt kentän pitämistä pitkänä, laitureille tilan tekemistä sisemmille laitakaistoille tarjoten heille mahdollisuuden antaa syöttöjä syvään. Kärjen tehtävänä on myös ollut liikkua linjojen välissä, etenkin jos toinen laitahyökkääjistä on pakotettu pysymään laidalla, liikkuminen hyökkäysalueella keskityksiä varten ja sekä selkä maaliin päin pelaaminen rakennusvaiheessa. Nämä kaikki ovat tehtäviä, jotka Kalinic kykenee hoitamaan ensiluokkaisesti, joka nostanee hänet sarja parhaiden kärkien joukkoon ensi kaudella.

Vaikka Kalinicin maalimäärät eivät ole niin korkeita, kuin monilla muilla ”yseillä” joita Milan kesällä etsi, Kalinic on sarjan arvokkaimpiin hyökkääjiin kuuluva pelaaja. On vaikea nähdä, että Milan olisi pystynyt löytämään Serie A:sta hyökkääjän, joka soveltuisi pelitapaan ja joukkueen kunnianhimoiseen projektiin, joka tänä kesänä on käynnistetty.
« Viimeksi muokattu: 23.08.2017 klo 13:57:43 kirjoittanut Oronzo Canà »
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Milan, ja DALLAS COWBOYS


Vastaus #43 : 23.08.2017 klo 14:26:05

OC:n todella informatiivisen viestin luettuani pakko myöntää, että ekaa kertaa pientä kiimaa havaittavissa Kalinicia kohtaan.
CadornaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kurjenmutkan Solmupolvet


Vastaus #44 : 23.08.2017 klo 17:13:37

ennemmin kalinic kuin diego costa imho
Pasin Sänki

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 26.08.2017 klo 04:19:19

Montolivo johdattaa Milanin tuplaan tänä vuonna Ylos
Rossoneri83

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Milan, Spurs


Vastaus #46 : 26.08.2017 klo 11:45:04

Ruutu+ 9,95e/kk -ei sitoutumista

Yli 400 jalkapallo-ottelua suorana
Veikkausliigan kaikki ottelut suorina lähetyksinä ja tallenteina
Eurooppa-liigan kaikki ottelut suorina lähetyksinä
Kierrosten huippuhetket ja maalikoosteet

Eli jos haluaa torstai iltojen ratoksi katsella Milanin EL-matseja ja löytää Ruudusta vielä jotain muutakin katseltavaa, niin toi on aika hyvä vaihtoehto. Tietysti jos on tiedossa hyvin toimivat streamit, niin niistä nyt ei tarvi edes tuota pulittaa :)

The Missionary

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Riven Suomi ja joku vitun Piolismo


Vastaus #47 : 26.08.2017 klo 12:39:35Tuossa vielä tosiaan eilen arvottu KIIMAINEN alkulohko. Sataa jälleen kerran ihan mukavasti Milanin laariin, että isoimmat kalat sattuivat menemään muihin lohkoihin, eikä vierasreissujakaan ole mihinkään Mongoliaan asti. Lohkovoittohan tuosta pitää hakea, vaikka nyt pienen pykälän kovempia jengejä Craiovaan ja Skeidaan verrattuna lohkossa onkin. Ajattelin jo AEK:n nähdessäni, että noinkohan Didac Vila saisi vihdoin debyyttinsä San Sirolla, mutta mies näyttääkin tällä hetkellä kärsivän katsomorangaistusta yritettyään masinoida siirtoa Espanyoliin. Muuten en kyllä osaa arvioida noita joukkueita oikein millään tavalla, ihan peruslaadukkaita nippuja luultavimmin semitusinabrasseilla ja -nigerialaisilla höystettynä.
CadornaFC

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kurjenmutkan Solmupolvet


Vastaus #48 : 27.08.2017 klo 12:58:52

Biglia nimetty illan otteluun Ylos
Chen

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 27.08.2017 klo 14:25:00

Cagliari jatkaa tätä heikkojen vastustajien sarjaa, voitto ei tietysti ole varmaa, mutta suosikin viitta on täysin Milanin harteilla. Ottelun mielenkiintoisin asia taitaakin olla ketä ei kutsuttu kokoonpanoon. Ulkona siis ovat Gomez, Paletta, Mauri, Sosa ja Niang.

Näistä Paletta ja Sosa jo siirtolistalla. Paletalla toinen jalka enää Milanossa, mutta kukaan ei oikein tiedä minne on menossa, viimeisimpinä mainittu Lazio. Sosaa on huhuttu Turkkiin, mutta taisi polttaa siltansa lähtiessään, että paluu on aika epävarmaa. Kummallekaan ei periaatteessa tarvitsisi hankkia korvaajaa, koska eivät minuuttiakaan pelaa vaikka eivät siirtyisi.

Gomezkin haluaisi peliajan perässä siirtyä Turkkiin, eikä mielestäni korvaajaa tarvitsisi hankkia, sillä kaksi toppari sisään, kaksi ulos pitäisi viime kauden perusteella riittää. Tämän lisäksi RR tai jopa Kessie voisi tuurata keskellä jos loukkaantumissuma iskee. Lisäksi pääsisi tuosta 3-5-2-taktiikan vaarasta eroon: joukkue on niin kapea keskus- ja laitapuolustuksessa tuolla taktiikalla, kun Antonelli, Abate ja Calabria eivät pysty ottamaan noin suurta roolia, mikä tuli torstai-liigassa selville.

Torstai-liigassa 3-5-2:ssa epäonnistunutta Mauria ei ole valittu joukkueeseen voisi tarkoittaa alkua jonkun suuremman. Maurin taso on nähty, Kessielle ei ole pätevää varamiestä ja toivottavasti se on huomattu myös johdossa.

Niang vielä siis mercaton loppuun kestävällä saikulla eikä siirtokuviot ole kovin selviä. Niang ei siis siirtynyt Moskovaan ja Torinon Cairo ei tunnu tarjoavan tarpeeksi, että siirtyisi. Toisaalta siirtyessään korvaaja olisi pakko hankkia, mutta Keita ei lämpene vaan olisi tällä hetkelle menossa serkuille, niin onkohan varaa oikeasti päästää pois. Pelottaa jos Loordi Borini on avauskokoonpanossa koko kauden.

Paria pelaajaa viimeistelisi kokoonpanon, ja toivottavasti Kiinan miesten Milanoon tulo olisi positiivinen merkki vaikka vain pari päivää enää mercatoa jäljellä. Viimeisimpänä huhuna sisäänpäin on ollut Barcelonan Rafinha, toimisi pääasiassa Suson varamiehenä ja voisi paikata mezz’alaa. Hyvin Montellan näköinen hankinta ja siksi voi siirtyäkin, mutta ei oikeasti tuo mitään oikeisiin ongelmakohtiin.

Kaikesta huolimatta ottelukin pitää hoitaa, toiveissa Donnarummalle nollapeli ja Cutrone jatkaa maalitehtailuaan.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 20
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines