FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.01.2019 klo 05:03:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 40
 
Kirjoittaja Aihe: HJK Euroopassa 2018-2019 | Tuplamestarit Tsämppärissä  (Luettu 217410 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #50 : 29.04.2018 klo 09:48:02

Ei Klubin kannalta enää kauheasti jännitystä ole. Tilanne on se, että UCL:n puolella 1. kierros menee sijoitettuna, muut sijoittamattomina. EL:n puolella ainoastaan viimeinen kierros menee sijoittamattomana.

Tanskan mestari aloittaa suoraan 2. kierrokselta, sillä tämän kauden UCL-mestari menee oman sarjansa kautta lohkoon, joten kaaviota täydennetään.

14 varmaa sijoitettua on jo 1. kierrokselle (... ja Ludo voitaneen jo laskea varmaksi) eli enää kolme paikkaa jaossa. Puolan mestari on joka tapauksessa sijoitettu. Nämä täytetään seuraavasti:

Maribor   ? (Slo)
Videoton ? (Hun)
Kükesi    ? (Alb)
Zrinjski   ? (Bos)
Skhendija (Mac)
Trnava (Svk)
Valletta (Mlt)
Víkingur (Fär)

Eli esim. 'Vaasasta tuttu' Olimpija Ljubljana (Slo) olisi voittaessaan varmasti sijoittamaton. Unkarissa Ferencváros kiilasi eilen kärkeen ja se olisi Klubin kannalta 'parempi mestari', sillä Videotonin ranking-pisteitä pitäisi saada alas :)

Pohjoisen korissa sijoittamattomien puolella seuraavia mestareita (TNS (Wal) sijoitettu):
Crusaders (Nir)
Cork City (Irl)
Valur (Isl)
Flora (Est)
Vikingur (Fär)
Spartaks Jurmala (Lat)
Süduva (Lit)

Edit 13.5. Slovenian mestaruus ratkaistaneen 19.5. pelattavassa keskinäisessä matsissa. Maribor näyttää tällä hetkellä vahvemmalta. Näin ollen viimeinen sijoitetun paikka menisi järjestyksessä Videotonille ja seuraavaksi Zrinjski Mostarille.

Edit 19.5. Näyttääkin siltä, että Den- ja Bls-mestarit siirtyvät suoraan 2. kierrokselle, mikä avaa yhden uuden sijoitetun paikan, mikä mennee Zrinjskille.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2018 klo 19:03:31 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Olaf Thon

Poissa Poissa


Vastaus #51 : 20.05.2018 klo 10:11:38

Olimpija Ljubljana varmisti eilen Slovenian mestaruuden voittamalla Mariborin 3-2 vieraissa
Huupponen
2017

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tonttilan Super -91


Vastaus #52 : 20.05.2018 klo 14:23:47

Olimpija Ljubljana varmisti eilen Slovenian mestaruuden voittamalla Mariborin 3-2 vieraissa

Kaksi kierrosta jäljellä. Eli ei nyt ihan saletissa taida vielä olla.
Olaf Thon

Poissa Poissa


Vastaus #53 : 20.05.2018 klo 15:00:22

No niinpäs onkin, sorry. Kaksi kierrosta tosiaan jäljellä ja Olimpijalla kahden pisteen kaula Mariborin 
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #54 : 26.05.2018 klo 10:52:10

Uudet säännöt tulleet viimein nettiin. Pieniä muutoksia näköjään tullut sinne tänne, esim. nyt saa rekisteröidä kaksi uutta pelaajaa yhden sijaan jälkikäteen. Viime vuonna Klubi joutui valitsemaan rekisteröikö Shkendijaa vastaan Valencicin vai Bougouhin; tällä kaudella ei tällaista valintaa tarvitsisi tehdä. Ensimmäiselle kierrokselle vahvistukset eivät kuitenkaan ehtisi, mutta toiselle kierrokselle saisi tuotua kaksi uutta pelaajaa (Halsti + maalivahti ?).

Jos oikein ymmärsin, joukkuepisteet lasketaan sen mukaan, milloin putoaa EL-karsinnoista pois, ts. joukkuepisteiden kannalta ei ole väliä, missä vaiheessa tsämppärin karsintoja tippuu pois. Klubi nettoaa vähintään 1.5 pistettä, minkä verran pisteitä ennen sai "normaalilla" tsämppärikarsintasuorituksella (= ekalta kierrokselta jatkoon, ja sen jälkeen kahdesti turpaan); entisessä karsintajärjestelmässä vähimmäispistemäärä oli 1.0, jonka Klubi sai 2013. 2.0 pistettä saa 3. kierrokselle pääsemisestä ja 2.5 playoff-vaiheesta.

Joukkuepisteitä saa ylipäänsä uudessa karsintajärjestelmässä helpommin (esim. pelkästä EL-karsintoihin osallistumisesta saa jo 1.0 pistettä, kun ennen sai vain 0.25 -  SJK valitsi huonon hetken puuhastella, olisi ollut helpot joukkuepisteet tiedossa), minkä vuoksi pisteiden kerääminen uuden systeemin alkuvaiheessa on erityisen tärkeää. Playoff-vaiheeseen pääsy pitäisi olla minimitavoite tänä vuonna.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #55 : 26.05.2018 klo 11:05:13

Ensimmäiselle kierrokselle vahvistukset eivät kuitenkaan ehtisi,
Riippuu siitä, onko 1. matsi tiistaina (10.7.) vai keskiviikkona (11.). Suomen ikkuna aukeaa 10.7. ja jos matsi on keskiviikkona, niin ehtii rekisteröidä.

Mietin yhtenä päivänä myös seuraavaa skenaariota (voisiko pöllis olla näin ovela?), nimittäin säännöissä lukee, että rekisteröinti pitää tehdä matsia edeltävänä päivänä 24:00 CET mennessä. Koska Suomen aika on tunnin edellä, niin jos siirtoikkuna aukeaa 10.7., niin siinä jäisi tunti (tai miten nyt toi kesäaika CETS menee) aikaa rekisteröidä pelaaja sisään Suomeen (10.7.) ja samalla iskeä se sisään UEFAlle (9.7.) jolloin onnistuisi rekisteröinti myös tiistaille. :D

Slovenian mestaruus ei ole ihan vielä varma, sillä Olimpijalla on paha vierasmatsi Domzalea vastaan. Toki tasurikin tuosta riittää, jolloin keskinäisillä vierasmaaleilla voittaisi mestaruuden, olettaen, että Maribor hoitaa oman matsinsa. Videoton aika vahvoilla Unkarin mestariksi.

OT:na mainittakoon, että Bangor 'vitun' Cityltä evättiin €-lisenssi (EL:ään) ja samalla tiputettiin poppoo pääsarjasta.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2018 klo 11:17:17 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #56 : 27.05.2018 klo 17:33:05

'Vaasasta tuttu' Olimpija on tällä hetkellä puppeloimassa mestaruutta. Maribor hoitaa oman matsinsa, mutta O. on 1-0 tappiolla aina pahaa Domzalea vastaan. Tasuri toki riittäisi, 25 min. jäljellä ...

e. Se olisi sitten UCL:n Q2:lla Maribor tulossa sijoitetuksi ja tiputtaisi Malmön sijoittamattomaksi. Maribor ei ole pelannut kovin vakuuttavasti, jos on uskominen kassiesan asiantuntijapiirejä, joten ehkä se olisi parempi kuin Malmö, joka tosin sekin on pelannut helvetin huonosti.  15 min. jäljellä ...

e2. :D heti perään lahjapilkku, nyt on 'motivointirahat' olleet kohdillaan ... 1-1.
e3. ... peli seis, pientä rauhattomuutta katsomossa, missä valmistaudutaan jo PI:hin. ~5 min. jäljellä ...
e4. FT 1-1 Olimpija mestari. Yhdeltä O:n pelaajalta vietiin heti pelipaita ja -housut jonkun kannattajan toimesta :)

UCL Q2 sijoitetut:
Ludogorets
Celtic
APOEL
Legia
Astana
Garabag
BATE
Dinamo Zagreb
Sheriff
Malmö FF
« Viimeksi muokattu: 27.05.2018 klo 18:22:21 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Olaf Thon

Poissa Poissa


Vastaus #57 : 27.05.2018 klo 19:20:33

Tästä UCL Q2 ryhmästä ovat HJK:lle entuudestaan tuttuja joukkueita Celtic, Dinamo Zagreb, Astana ja APOEL. Celtic ja APOEL on kohdattu jopa kahteen otteeseen. Ikäväkseen on todettava, että monet näistä peleistä ovat olleet tiukkoja ja tasaisia, mutta aina on jäänyt luu käteen

Kuten kaikki hyvin tietävät, niin yrittänyttä ei laiteta, joten kyllä ne askelmerkit osuvat pitkässä juoksussa ennemmin tai myöhemmin kohdilleen     
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #58 : 27.05.2018 klo 20:09:47

Olimpijan mestaruudelle Alas  huonolla tuurilla tulee Klubia vastaan jo ekalla kierroksella, hiukan eri tasoa kuin nämä Crusadersit tai Vikingurit, vaikka Vepsulle vuosi sitten hävisivät. Toivottavasti Ägä suhmuroi hyvät lohkojaot Eca:ssa/Ccc:ssa/mikälie.
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #59 : 28.05.2018 klo 10:16:41

Ymmärsinkö oikein, että jos tulee alas EL-karsintoihin UCL-puolen 3. kiekalta, niin on seedattu automaattisesti EL:n pleijarikierroksella?
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #60 : 28.05.2018 klo 11:45:51

Itse en kyllä ole vielä saanut selvyyttä, mikä on homman nimi tuossa EL:n puolen seedauksessa. Voi olla, että jotain infoa on jo tullut, mutta on mennyt ohi.

e. Videoton näköjään voitti Unkarin mestaruuden ja on sijoitettu Q1:llä.
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #61 : 28.05.2018 klo 13:54:09

Oma tulkintani on seuraava:
1) Klubi voittaa sijoitetun tai häviää sijoittamattomalle -> Klubi perii vastustajan joukkuepisteet seuraavalle kierrokselle (koska seuraava kierros on jo arvottu valmiiksi, käytännössä Klubi ottaa kaaviossa vastustajalle pedatun paikan)
2)  Klubi häviää sijoitetulle tai voittaa sijoittamattoman -> seuraava kierros omilla joukkuepisteillä.

Asdasin skenaario kuuluu kategoriaan 2, eli Klubi olisi sijoittamaton Playoff-vaiheessa (omat joukkuepisteet eivät riitä sijoitetuksi Playoff-vaiheessa)

Tosiaan vain oma tulkinta, en ole varma menisikö näin :D
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #62 : 28.05.2018 klo 14:09:33

Ainakin sain legendaariselta Kassi-Esalta sellaisen kuvan, että UCL puolelta tullessa ollaan sijoitettuja, koska muuten ei siinä ole mitään palkkiota, että pääsetkö EL-kaavioon UCL:n 2. vai 3. kierrokselta.
Eli oma tulkinta oli että El:n viimeisellä kierroksella on sijoitettuna 6 tippunutta jengiä UCL puolelta sekä kaksi korkeinten rankattua EL:n 3. kierrokselta.

Jos näin on, niin EL paikka on yhden etukäteen paremman jengin voittamisen takana. Siis aivan normaalilla arvalla. Paskoja arpoja tosin on vähän enemmän, kuin hyviä.

En tiedä kuinka hallussa Uefallakaan on tämä, kun en tiedä ovatko he vielä infonneet edes siitä, että miten valitaan sen jengi, mikä pääsee ilmaiseksi jatkoon ekalta EL:n voittajien tien kierrokselta.

Summa summarum: ihan helvetin kova into nousi kesän matseja odotellessa, koska uusi systeemi on Hjklle parempi ELää ajatellen (huonompi ehkä UCLää). Pasila, Stereo Love soimaan.
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #63 : 28.05.2018 klo 14:49:00

Ainakin sain legendaariselta Kassi-Esalta sellaisen kuvan, että UCL puolelta tullessa ollaan sijoitettuja, koska muuten ei siinä ole mitään palkkiota, että pääsetkö EL-kaavioon UCL:n 2. vai 3. kierrokselta.
Eli oma tulkinta oli että El:n viimeisellä kierroksella on sijoitettuna 6 tippunutta jengiä UCL puolelta sekä kaksi korkeinten rankattua EL:n 3. kierrokselta.

Jos näin on, niin EL paikka on yhden etukäteen paremman jengin voittamisen takana. Siis aivan normaalilla arvalla. Paskoja arpoja tosin on vähän enemmän, kuin hyviä.
Vilkaisin sääntöjä, niin kyllähän tuo sinun tulkintasi se oikea on. Itse asiassa ymmärsin niin, että vain cl-puolelta tippuneet olisivat sijoitettuja, ja kaikki EL-puolelta jatkoon päässeet sijoittamattomia (joukkuepisteistä riippumatta)
Lainaus
a. For the second qualifying round, the clubs eliminated in the first qualifying
round of the UEFA Champions League are seeded.
b. For the third qualifying round, the clubs eliminated in the second qualifying
round of the UEFA Champions League are seeded.
c. For the play-offs, the clubs eliminated in the third qualifying round of the
UEFA Champions League are seeded...

Seeded clubs are drawn against unseeded clubs until there are no seeded or no unseeded clubs left, at which point the draw becomes open and no seeding applies anymore.

Eli playoff-vaiheessa olisi kuusi sijoitettua, tsämppäristä pudonnutta, joille arvottaisiin 6 vastustajaa el-puolelta. Loput neljä el-puolelta playoffiin päässeistä arvotaan vastakkain ilman mitään sijoituksia.

Eli arpaonnen ollessa kohdallaan (=ei joudu sijoitettuja vastaan) Klubi saattaisi pelata playoff-vaiheessa vaikka jotain Shkendijaa tai Videotonta vastaan?
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #64 : 28.05.2018 klo 15:00:31

Eli nyt voi käydä niin, että UCL Q1:ltä turpaan joltain Spartak Törnävältä ja siitä EL Q2:lle sijoitetuksi, mutta EL Q3:lla oletkin jo sijoittamaton, vaikka 'oikeat' pisteet riittäisivät sijoitetuksi, koska UCL:stä tulee jo 10 sijoitettua (=häviäjät Q2:lta).

e. Tuossahan noita vastuksia sitten on UCL Q1:llä.

Shkendija
Olimpija Ljubljana
F91 Dudelange
Spartak Trnava
Valletta FC
Víkingur
Crusaders Belfast
FC Santa Coloma/Lincoln Red Imps/La Fiorita/FC Drita
Alashkert FC
Sutjeska Niksic
Suduva Marijampole
Cork City
Spartaks Jurmala
Valur Reykjavik
Flora Tallinn
Torpedo Kutaisi

e2. Ei se Olimpijan peli kyllä kauhean kaksista eilen ollut ja samalla tavalla kuin viime vuonna tulevat skabaan mukaan varmaan jollain parin viikon treenipohjilla. Toki nyt on luultavasti enemmän fyrkkaa riehua siirtomarkkinoilla.

e3. Shkendija, Olimpija ja Trnava olisi syytä välttää, muuten ihan sama.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2018 klo 15:14:35 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #65 : 28.05.2018 klo 15:17:52

Tuosta slovakialaiset tai slovenialaiset (iran/irak) vastaan, niin saa pelata ihan tosissaan heti ensimmäisellä kierroksella. Toiveissa olisi välttää nuo.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, AFCA, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #66 : 28.05.2018 klo 15:30:50

Niin tuossa on oikeastaan kolme jalkapallojoukkuetta joita vastaan voisi käydä nolosti. Loput ovat sitten huumoritasoa.
Jos taas on käytössä maantieteellinen jako niin eiköhän se vastus tule Baltiasta, Briteistä, Irkuista tai Islannista/Färsaarilta.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2018 klo 15:47:26 kirjoittanut Thouni »
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #67 : 28.05.2018 klo 16:47:56

En mä nyt ainakaan itse myöskään islantilaisia jyriä haluaisi vastaan.
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #68 : 28.05.2018 klo 17:44:12

Valur ei taida olla ihan FH:n tasoinen €-suorittaja. Vähän on alkukausi alkanut omassa sarjassakin yskähdellen. Veikataan sellaiseksi KR-tyyppiseksi poppooksi.

e. Torpedo Kutaisi näyttää olevan ihan rupusakki tällä kaudella sarjassaan. Cork City näyttäisi olevan ihan hyvässä formissa, joten voisi olla yllätysvalmis jengi.
« Viimeksi muokattu: 28.05.2018 klo 17:48:52 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
loudiou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lähiöjoukkueet ja yh-äidit


Vastaus #69 : 29.05.2018 klo 23:43:22

Jos taas on käytössä maantieteellinen jako niin eiköhän se vastus tule Baltiasta, Briteistä, Irkuista tai Islannista/Färsaarilta.

Lisätään tuohon maantieteelliseen listaan vielä Luxemburgista Dudelange.
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #70 : 30.05.2018 klo 18:25:25

Jos taas on käytössä maantieteellinen jako niin eiköhän se vastus tule Baltiasta, Briteistä, Irkuista tai Islannista/Färsaarilta.
Viime vuonna oli aiempaa vahvemmin mukana ryhmien tasaisuus (joukkuepisteissä mitattuna) maantieteellisen jaon rinnalla. Voi toki olla pelkkää sattumaakin, mutta epäilen kyseessä olevan CCC:n uusi linjaus. Itäistä Eurooppaa maantieteellinen jako on hiertänyt jo kauan.

Veikkaankin, että Klubin kanssa samassa ryhmässä yksi top 3 - sijoittamattomista:

Shkendija
Dudelange
Spartan Trnava

Ja yksi lopuista top 6 - joukkueista

Valletta
Crusaders
Vikingur

Loppuja sijoittamattomia ei jaeta yhtä orjallisesti, mutta kuitenkin joukkuepisteet huomioiden tasaisesti. Näin tsämppärin eka kierros jaettiin viime vuonna (sekä sijoittamattomien että sijoitettujen osalta). Tämän pohjalta veikataan Klubin ryhmään sijoitamattomiksi seuraavia (suluissa sijoittamattoman ranking joukkuepisteissä):
 Shkendija (1.), Vikingur (6.),  fc santa Coloma (8.), Cork City (12.), Spartaks Jurmala (13.) ja Valur (14.)

Shkendijan tilalla voi olla Spartaks Trnava (luxemburgilaiset puolestaan harvemmin olleet "pohjoisessa lohkossa"?) ja Santa Coloman (tms esikarsinnan voittaja) tilalla voi olla myös Olumpija. Spartaks Jurmalan tilalla voi yhtä hyvin olla virolaiset tai liettualaiset.

Klubin (12.) lisäksi samassa ryhmässä olisi sijoitettuina Celtic (2.), Legia (4.), Malmö (8.), Rosenborg (11.) ja New Saints (13.)
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys


Vastaus #71 : 12.06.2018 klo 08:07:01

Tänään on sitten kauden ensimmäiset arvonnat, kun preliminary-kierros arvotaan UCL:n ja EL:n osalta. Tuolla UEFAn sivuilla on hieman outoa 'tietoa' seuraavan kierroksen arvonnasta. Ei voi mennä noin, jos meinaavat välttää 'kielletyt' parit Aze&Arm, Srb&Alb/Kos ...

"The teams will be separated into two pots of 16 according to their coefficient, with the highest-ranked sides seeded. Balls containing these seeded teams are placed in one bowl, with balls for the unseeded clubs positioned in another.

A ball is taken from each bowl and put into a large empty bowl in the middle, where they are shuffled. The first team drawn plays its first match at home, against the second one drawn."


https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2019/draws/round=2000976/

e. Näköjään tuolla EL:n puolella on tehty korijaot noin, vaikka siellä on mahdollisuus saadaa saman maan jengejä arvalla vastaan. Mielenkiintoista, seuraamme tilanteen kehittymistä.
https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/draws/round=2000985/
« Viimeksi muokattu: 12.06.2018 klo 08:16:20 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Kankkunen

Poissa Poissa


Vastaus #72 : 12.06.2018 klo 11:32:35

Hyvä vaan, jos maantieteellinen jako poistuu. Avoin arvonta on aina reilumpi Ylos

Mikäli avoimella arvalla mentäisiin, Klubin tsänssit arvonnassa olisi jotenkin seuraavat:
20% Huono arpa, kova vastustaja
20% Kiimainen Baltian reissu
40% Länsi-Euroopan pubijengi
20% Itä-Euroopan pubijengi

Ei tuo paljon vaikuttaisi Klubin menestysmahdollisuuksiin. Toki huonolla tuurilla matkustuskustannukset voivat nousta reippaasti.

"Räjähdysherkät" parit Uefa voisi määrätä pelattavaksi neutraalilla paikkakunnalla yksiosaisina ottelupareina.
PG

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dynaaminen taitotasoylivoima pienessä tilassa


Vastaus #73 : 12.06.2018 klo 11:37:56

Mistä nuo Itä-Euroopan pubijengit tulevat, jos arvonnassa voi tulla vastaan vain maan mestareita? On siellä vittumaisia vastustajiakin jaossa...
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #74 : 12.06.2018 klo 11:44:48

Mistä nuo Itä-Euroopan pubijengit tulevat, jos arvonnassa voi tulla vastaan vain maan mestareita? On siellä vittumaisia vastustajiakin jaossa...
Shkendija
Olimpija Ljubljana
F91 Dudelange
Spartak Trnava
Valletta FC
Víkingur
Crusaders Belfast
FC Santa Coloma/Lincoln Red Imps/La Fiorita/FC Drita
Alashkert FC
Sutjeska Niksic
Suduva Marijampole
Cork City
Spartaks Jurmala
Valur Reykjavik
Flora Tallinn
Torpedo Kutaisi

 
Sivuja: 1 2 [3] 4 ... 40
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines