FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.11.2017 klo 12:27:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Mikkelin Palloilijat 2018  (Luettu 5842 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
bluevitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


: 22.10.2017 klo 11:29:27


Perustettu: 1929
Kotikenttä: Urski
Mestaruussarja/Liiga: 25 kautta, 3 hopeaa, 1 pronssi
Suomen Cup: 2 mestaruutta
Kotisivut: www.mikkelinpalloilijat.fi
Facebook: https://www.facebook.com/mikkelinpalloilijat
Puheenjohtaja: Jarmo Vuorinen
Valmentaja: Janne Wilkman

Kausi 2017 päättyi niukkaan säilymiseen. Kultsu jäi taakse ja viivan alle vain 4 maalia huonomman maalieronsa vuoksi. Jännitystä riitti viimeiseen peliminuuttiin saakka ja hiukan ylikin.

Kevätkierros alkoi tuloksellisesti varsin hyvin vaikka luovuutta peliin kaivattiinkin. Jasse Tuomisen ja Joona Tapanin saappaita täyttämään pestattu Dylan Autran joutui leikkaushoitoon ja huilasi alkukauden. Myös toinen tuore ulkomaalaisvahvistus Vadym Petrov loukkasi jalkansa.

Pisteitä kuitenkin kertyi, mm tasurit Kotkasta ja Telialta taktisesti viisaalla puolustuspelillä. Rökäletappio Korson tropiikkihallissa enteili huonompaa. Juhannukseen saakka roikuttiin kärjen tuntumassa kun derbykin hoideltiin tyylillä.

Heinäkuussa kaksi perättäistä kotitappiota Susille ja PEPOlle lopetti yllättäen Mäkelän aikakauden. Seuran hallituksen enemmistö uskoi, että nousukarsintapaikka olisi vielä joukkueen saavutettavissa kunhan rentous taas löytyisi.

Seuraavissa peleissä tuli tappiot 4-1 Keravalla ja 5-1 kotona Kotkaa vastaan Juuso Kangaskorven toimiessa vt koutsina. Joku jo haavissa ollut valmentaja perui tulonsa ja hätäpestin otti vastaan lopulta tuntematon Janne Loukiainen.

Taistelua, rentoutta ja yhteishenkeä löytyi sen verran että MP saatiin pidettyä sarjassa. Pelit olivat lohkolle tyypillisesti erittäin tasaisia. Välillä voitettiin, välillä hävittiin. Jälkiviisaana voi todeta että karsintapaikka tällä miehistöllä olisi vaatinut aivan täydellisen suorituksen ja roppakaupalla onnea. Ja toisaalta sarjapaikka olisi pitänyt olla hoidettavissa vähemmilläkin nitroilla.

Syyllisiä odotettua huonompaan kauteen on torin laidalla ja keskustelupalstoilla löydetty useita. En ota kantaa. Sanoisin vaan että muut kakkosen joukkueetkin ovat ottaneet askelia eteenpäin. Hyviä joukkueita myös tippui, satsauksista huolimatta.

Kakkonen on kova sarja, mutta ei mahdoton jopa kahdelle mikkeliläisjoukkueelle. Vähintään tällä tasolla MP:n pitää pelata. Nousu voi olla realistinenkin tavoite, mutta se vaatii onnistuneita pelaajarekrytointeja, modernia valmennusosaamista, yhteishenkeä ja taistelua. Ja paljon onnea. Toivon sitä Janne Wilkmanille ja koko tulevalle joukkueelle!

Joukkue 2018

# 3 Ozeias Graciano
#10 Miikka Oinonen
#11 Tomi Janhunen
#12 Jonne Uronen (mv)
#14 Joonas Kimari
#22 Olli Kilpeläinen
#26 Tuomas Jerkkola

Ottelut
Harjoitusottelut
10.12.2017 Urpola 17:15 MP - MiPK

Uudet pelaajat
Lähteneet pelaajat

(mode-edit: lohkon ikoni lisätty)
« Viimeksi muokattu: 14.11.2017 klo 13:01:14 kirjoittanut bluevitonen »
aksu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #1 : 22.10.2017 klo 14:58:39

Hyvä avaus. :)

Itse näkisin, että ensi kaudeksi on toivuttuva tämän kauden sähläämisestä siinä määrin, että paikka on vähintään lohkon 6-parhaan joukossa, olkoon sitten vaikka pohjoislohkokin. Kaudella 2019 olisi hienoa olla oikeasti taistelemassa Ykköseen noususta, mutta onko sellainen yltiöoptimismia?

Uskon ja toivon näkeväni MP:n 2020-luvulla Ykkösen perusjenginä.
aksu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #2 : 31.10.2017 klo 18:24:12

Luulisi, että Mikkelissä ollaan tyytyväisiä esitettyyn lohkojakoon:
Lainaus
Kakkonen 2018, lohkojako (vahvistamatta):

A-lohko
JIPPO
PEPO
MiPK
MP
FC KTP
MYPA Juniorit
PK K-U
FC Legirus
JäPS
NJS
FC Viikingit
Gnistan

bluevitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #3 : 31.10.2017 klo 20:47:11

Lohkosta olisi tulossa erittäin kovatasoinen: kaksi karsijaa sekä yksi Ykkösestä pudonnut. Kolmosesta tulijatkin ovat varsin laadukkaita. Vähintään yksi nousija on tästä lohkosta löydyttävä, mutta ketkä putoavat?
bluevitonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #4 : 08.11.2017 klo 09:48:34

Ensimmäiset sopimusuutiset: http://www.mikkelinpalloilijat.fi/index.php?id=1&pg=5&ui=5933 Ylos

Parsifal

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #5 : 11.11.2017 klo 13:59:40

Myös Ossin ja Joonaksen kanssa jatkosopimus Ylos

http://www.mikkelinpalloilijat.fi/index.php?id=1&pg=5&ui=5934
jogi

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 13.11.2017 klo 08:57:12

Oinolle Ylos Liukkoselle ei kyllä mielestäni tarvitsisi tarjota sopparia..
Piällysmies

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 13.11.2017 klo 21:15:09

Oinolle Ylos Liukkoselle ei kyllä mielestäni tarvitsisi tarjota sopparia..

Jogin mielestä MP:ssä ei ole käyttöä Liukkosen pääpelitaidoille, juoksuvoimalle ja tasaisuudelle?! Urheilullinen tuo nimimerkin motiivi "kampeamiselle"  ei taida olla.

 Mies ollut kaksi kautta joukkueen ylivoimaisesti tehokkain ja fysisesti vahvimpia. Kesti isojen peliminuuttien rasitukset pelikuntoisena. Joukkueen suoritustason sakkaaminen vaikutti  nyt myös hyökkääjän itseluottamukseen ja tehoihin. Suoritustaso pysyi kuitenkin vähintään tyydyttävänä. Toki jos nimimerkki  haluaa "raivata"  tilaa ulkomaan arvoille tai muille pelipaikaa havitteleville, ei urheilullisin perustein?!

Liukkonen takaisi, että vahvistuksille/ kilpailijoille rima penkittämiseen on riittävän korkealla, eikä miehestä ole saatu Mikkelissä vielä kuin 85% maksimitasosta irti!
Tuon lopun +15%:n kutittelu esiin vaatii vain kannustavan valmentajan ja tietysti yhtenäisen / hyvähenkisen joukkueen taakse.

Nyt vahvistetut jatkosopimukset ovat hyviä avauksia ja eikä mitään arpoja, mielenkiintoisia viikkoja edessä...
Piällysmies

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 13.11.2017 klo 23:39:14

Oinolle Ylos Liukkoselle ei kyllä mielestäni tarvitsisi tarjota sopparia..

Vielä hieman jatkoa edelliseen... Olen melko varma, että jos Liukkosesta ei olisi Mikkelissä alettu tehdä valmentajan pelikirjan ja ehkä myös pelaajan isosta koosta johtuen "vain" target pelaajaa, oltaisiin jo lähempänä yksilön maksimi suoritustasoa. Siirto Mikkeliin näkyi alussa selvänä ja jyrkkänä kehityskäyränä ylöspäin, mutta mitä vahvemmaksi tuo target rooli tuli, sitä selvemmin peli-ilo ja kehityskäyrä alkoi laskea. Ohjeet, "pidä peli yksinkertaisena"  saattaa pelaajan päässä kääntyä, "sinusta ei ole muuhun" ja silloin valmennus ei varmasti ole onnistunut tavoitteessaan?!

Jos pelaajan oma pelaajaidentiteetti on merkittävästi ristiriidassa sen kanssa, mikä hänelle syystä tai toisesta kentällä langetetaan, ei maksimaaliseen ja lahjojen mukaiseen tasoon voi yltää. Seuraavien valmentajien tarvitsee vain "aukaista häkin luukut" ja tuoda rooli lähemmäksi pelaajan sisäistä minäkuvaa jalkapalloilijana, jotta käyrä kääntyy taas ylöspäin. Aika näyttää tapahtuuko se MP:ssä vai jossain muualla?! Itse toivoisin, että Mikkelissä...
Jämpti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Viikingit, mansefutis


Vastaus #9 : 14.11.2017 klo 18:27:29

Hauska päästä kesällä vierasreissuille Mikkeliin Ylos Molemmat joukkueet ovat toki tuttuja historiankirjoista, mutta nykyvuosituhannen meno on tsekkaamatta.
Latvis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #10 : 15.11.2017 klo 13:28:57

Facebookissa kerrotaan, että pre-season polkaistaan käyntiin jo joulukuussa kun Päämajakaupungin derby pelataan Urpolassa 10.12. Harmi että reissujen takia ei vielä tuolloin pääse arktista Urpolaa uuden kauden osalta korkkaamaan.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines