FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
20.02.2019 klo 03:19:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Kannattiko Hakan hankkia Pekka Lagerblom riveihinsä?
Kyllä
Ei

Sivuja: 1 ... 15 [16] 17 ... 38
 
Kirjoittaja Aihe: Valkeakosken Haka 2018 - Niin hyvä, että maalikuningas ei kelpaa  (Luettu 271814 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #375 : 05.02.2018 klo 06:28:08

Vai että Pallo-Sepot hankkii valkeakoskelaisia pelaajia. Järisyttävää.
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #376 : 05.02.2018 klo 07:43:20

Ihan mielenkiintoista nähdä, että toimiiko Sepoissa tuo koskilaisuus pelaajapolitiikassa yleisömääriä nostavana tekijänä. Hakan kohdalla se on ollut ihan pelkkiä korulauseita ja paskanjauhantaa pitkin vuosien.

Muhun nuo eivät vaikuta sen enempää Hakassa kuin Sepoissakaan. Hakan pelit käyn katsomassa kaikki ja Sepoilta sen 0-X ottelua.
Antti Matias

Poissa Poissa


Vastaus #377 : 05.02.2018 klo 17:24:19

Olisi mielenkiintoista tutustua niihin faktoihin, jotka paljastavat, että ”Hakassa se on ollut pelkkiä korulauseita ja paskanjauhantaa pitkin vuosien”.  Ja on myös hämmentävää todeta, että ”asiantuntijapiireissä” vähätellään pelaajapolun rakentamisen merkitystä oman kylän tuleville mestaripelaajille.
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #378 : 05.02.2018 klo 17:59:14

Olisi mielenkiintoista tutustua niihin faktoihin, jotka paljastavat, että ”Hakassa se on ollut pelkkiä korulauseita ja paskanjauhantaa pitkin vuosien”.

Katso Hakan yleisömäärien kehitystä esimerkiksi divarivuosina ja vertaa sitä joukkueen kulloiseenkin koskilaisuusasteeseen. Siinä on sulle faktaa.

Ja on myös hämmentävää todeta, että ”asiantuntijapiireissä” vähätellään pelaajapolun rakentamisen merkitystä oman kylän tuleville mestaripelaajille.

Tätä joudut avaamaan hieman lisää, etenkin jos minun kirjoituksiani tarkoitat.
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #379 : 05.02.2018 klo 18:01:07

Katsojaluvut olivat alimmillaan kun joukkueessa debytoi yhden kauden aikana toiseksi eniten omia kasvatteja viimeiseen 20 vuoteen ja omille kasvateille meni myöskin prosentuaalisesti eniten peliaikaa sitten joskus 70-luvun aikojen. Tuularit tulee katsomoon menestyksen, ei omien kasvattien takia.
keke vlk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka


Vastaus #380 : 05.02.2018 klo 19:44:45

Pallo-Sepot lähti kausarihaasteeseen, 20€/kpl. Pitäisikö Tehtiksen toimistollakin olla hereillä, vai tyydytäänkö siihen pariin sataan kausarin hommaajaan, ja koitetaan saada kassaan täytettä niillä vitun kalliilla VIP-kausareilla joita firmat ostaa sen 50~ kpl?
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #381 : 05.02.2018 klo 19:47:20

Pallo-Sepot lähti kausarihaasteeseen, 20€/kpl. Pitäisikö Tehtiksen toimistollakin olla hereillä, vai tyydytäänkö siihen pariin sataan kausarin hommaajaan, ja koitetaan saada kassaan täytettä niillä vitun kalliilla VIP-kausareilla joita firmat ostaa sen 50~ kpl?

Mä luulen, että kausarihaasteen kanssa ollaan jo vähän myöhässä. Kausarimyynti on ilmeisesti vetänyt paremmin kuin vaikka viime kaudella, joten jos nyt aloitetaan joku kausari 50 euroa -kamppis, niin miten tuo kompensoidaan jo kausarin ostaneille ja jos ei kompensoida, niin minkälainen mekkala siitä alkaa?

Kävi tämän kauden kanssa mitä tahansa, niin ensi kaudeksi aion ainakin itse ehdottaa isoon ääneen kausarihaastetta toimiston suuntaan.
mooses pessi

Poissa Poissa


Vastaus #382 : 06.02.2018 klo 11:05:41

Jep, saattaapa kausarihaasteen osalta tosiaan olla juna jo lähtenyt asemalta tulevalle kaudelle. Toisaalta, tuohan on hyvä tieto, jos kausarimyynti on edennyt hyvin. Onko Vastiksella tietoa, paljonko on toistaiseksi myyty?
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #383 : 06.02.2018 klo 11:09:02

En osaa sanoa, mutta muista Huttusen sanoneen, että kausikorttimyynti on edelliskautta edellä tässä vaiheessa.
Antti Matias

Poissa Poissa


Vastaus #384 : 06.02.2018 klo 13:12:40

Kaipailin faktoja siihen yksioikoiseen väitteeseen, että koskilaislähtöisten pelaajien mukana ololla ei ole merkitystä yleisömääriin. Kokosin tähän ihan hatusta kirjoittaen pieniä ja isompia asioita, jotka heijastuvat ja saattavat heijastua ottelutapahtuman yleisömääriin ja niiden vaihteluihin. Koskilaislähtöisten pelaajien mukana olo on siis vain yksi vaikuttava tekijä. Asiaa kannattaakin miettiä vähän laajemmalta kantilta ennen faktuaalisia johtopäätöksiä. Siis jos on halua ja kiinnostusta.

- Lippujen ja kausikorttien hinnat. (Hakalla ovat lippujen hinnat olleet yleisesti ottaen vahvasti yläkantissa, pahimmillaan sikakalliita.)
- Seuran ja ottelutapahtumien onnistunut/epäonnistunut markkinointi eri foorumeilla.
- Onko suuri yleisö ”tyytyväinen” sen hetkiseen päävalmentajaan henkilönä/valmentajana.
- Sarjataso (Pelaako Haka liigaa vai ykköstä, ja millä sarjatasolla esimerkiksi Tampereen kärkijoukkue pelaa. Tampereeltakin sekä muualta ympäristökunnista on käyty Hakan otteluissa, ja nykyisin käydään Valkeakoskelta paljon Ilveksen otteluissa.)
- Lipputulojen (= katsojien) merkityksen vähätteleminen. (Muistan vielä ajan Valkeakoskellakin, kun ääneenkin lausuttiin, että lipputuloilla ei ole suurempaa merkitystä seuran budjetin kannalta. Raha tulee sponsoreilta.)
- FC Hakan imagon vaihtelut. (Nousuihin ja laskuihin ovat vaikuttaneet mm. Sedu-seikkaulun eri vaiheet, Popovitchin ja Huttusen kohtelut, talouskatastrofin eri vaiheet, seurajohdon erilaiset epäjohdonmukaisuudet sanoissa ja teoissa, nurmen vaihtaminen muovimattoon, seuran toiminta/toimimattomuus ja näkyvyys/näkymättömyys suhteessa ympäröivään yhteisöön ym.).
- Yleisen jalkapallobrändin tason vaihtelut Suomessa. (Maajoukkueiden tilanteen vaikutus,  Veikkausliigan ja Ykkösen taso ja kiinnostavuus, kotimaisten seurojen menestys/menestymättömyys europeleissä, suomalaisten pelaajien menestymiset ulkomaisissa joukkueissa, ym.)
- Yleisön tyytyväisyys ottelutapahtumaan varsinaisen ottelun ulkopuolella. (Esimerkiksi tarjolla olevien juoma- ja ruokapalveluitten laatu sekä hintataso. Joutuuko kaikkea jonottamaan vai ei, sujuuko palvelu sutjakkaasti ja ystävällisesti vai ei.)
- Tentaankentälle tuotu muovimatto jakoi jyrkästi mielipiteitä. Hankkeen vastustajia oli Valkeakoskelaisten jalkapalloharrastajien joukossa suuri joukkko.
- Kotijoukkueessa mahdollisesti mukana olevien ”starojen” tai ”paikallisstarojen” mukanaolo tai puuttuminen. (Popovitchien, Mattiloitten ym. merkitystä ei voi vähätellä.)
- Jalkapallo- ja ”viihtymis”arvoiltaan korkeatasoisten otteluitten näkeminen ja kokeminen kotikentällä.
- Minä viikonpäivinä kotiotteluita pelataan ja minkälainen sää on ollut ottelutapahtumapäivinä. (Otteluohjelmat ovat välillä olleet hämmentäviä, välillä ollut ilman EM- ja MM-kisojakin kolmen-neljän viikon taukoja kotiotteluissa. Säätiloissakin olisi Hakalla ollut petrattavaa viime vuosina…)
- Kotijoukkueen menestyminen sarjassa ja cupissa.
- Valkeakoskelta tai lähiympäristöstä kotoisien olevien pelaajien mukana olo joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Silloin kun taidot tai orastavat taidot antavat siihen perusteen.

 
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #385 : 06.02.2018 klo 13:20:58

Totta kai niihin yleisömääriin vaikuttaa moni eri asia, se on ihan päivänselvä homma. Minä esittelin edellä yhden syistä, joka on Valkeakoskella osoittautunut tekosyyksi.

Mä olen käynyt Tehtiksellä peleissä kolmisenkymmentä vuotta ja lähes koko sen ajan olen kuullut enemmän tai vähemmän rutinaa siitä, että omia kasvatteja on kentällä liian vähän. Nyt kun niitä omia kasvatteja on ollut, niin on voinut yksiselitteisesti todeta nimenomaan sen, että se ei ole se syy peleihin tulemiseen tai sieltä pois jäämiseen, vaan niitä syitä on oltava muitakin, kuten edellä esittelit.
keke vlk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka


Vastaus #386 : 06.02.2018 klo 13:57:22

Mä olen käynyt Tehtiksellä Hakan peleissä 24 vuotta, ja missannut tuona aikana yhteensä ehkä noin parikymmentä kotimatsia.

Nyt tähän kauteen tullessa, mulla on ensimmäistä kertaa pelottavan epäkiinnostunut olo koko tulevasta kaudesta. Hajuttomia ja mauttomia junnuja raahattu ympäri Suomen, ja odotukset täysin nollissa niiden ainoiden tähtipelaajien ulostamisen johdosta, ja omia kasvatteja mukana vain muutama.

Hyväksyn Multasen, Tomasin yms ulostamisen, jos sanottaisiin suoraan että ei ole fyrkkaa, mutta käsittääkseni tuosta ei edes ole kysymys tällä kertaa.

Tällä hetkellä vanha kunnon Pallo-Sepot (johon itsellä toki myös iso tunneside sekä kentän että katsomon puolelta koettuna) erittäin mielenkiintoisen ja potentiaalisen projektin ansiosta vie kaupungin ykkösseuraa kiinnostavuudessa 100-0. Pallo-Seppojen kausikortteja olen ostanut jo pari kappaletta.

Hakan kausari saattaa jäädä ostamatta, enkä silti osaa pitää itseäni huonona kannattajana, vaan jaloillaan protestoivana.

Eli ainakin itselle sillä joukkueella, ja miten se on kasattu, on äärettömän suuri merkitys. Keken ja Okan taktiikkana lienee hommata pre-seasonin loppupuolelle kääntyessä joku 3-4 ulkomaanarpaa, ja toivoa rahaa säästäen että arpa osuu.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2018 klo 14:00:10 kirjoittanut keke vlk »
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #387 : 06.02.2018 klo 14:02:45

Okei, onnea Kolmoseen!
keke vlk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Haka


Vastaus #388 : 06.02.2018 klo 14:05:29

Okei, onnea Kolmoseen!
Tänks, Ensi vuonna sitten ehkä Kakkosessa kiimaisia derbyjä.
jjs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uolevi, Myy


Vastaus #389 : 06.02.2018 klo 14:54:24

Kausikortteja oli myyty 160 kpl kun Oka sitä viimeksi kommentoi. Siitä on tosin jo aikaa. Viime talvena ei oltu tässäkään vaiheessa samoissa lukemissa.

Hyväksyn Multasen, Tomasin yms ulostamisen, jos sanottaisiin suoraan että ei ole fyrkkaa, mutta käsittääkseni tuosta ei edes ole kysymys tällä kertaa.

Tämä. Kun siis kerrottaisiin mitä on taustalla. Säästetäänkö kauteen 2019 vai vievätkö valmentajat budjetista niin suuren kakun, ettei pelaajille voi maksaa mitään?

Jos kerrottaisiin, että strategiana on nuorentaa joukkuetta tulevia kausia silmälläpitäen, niin ok sekin.

Nyt on lupailtu sopimuksia pitkin matkaa, kokeneita pelaajia avainpaikalle, keski-iältään vanhempaa joukkuetta, Multasta parempaa hyökkääjää jne. Mikään ei ole ajallaan pitänyt, sopimuksia toki sittemmin on ollut sopiva määrä. Laatu vaan ei vastaa sitä mitä on lupailtu.

Muistaako joku mihin aikaan viime vuonna oli yhtiökokous? Nyt ei jaksa kaivella, mutta tämänvuotiseen himottaa raivata aikaa.
Antti Matias

Poissa Poissa


Vastaus #390 : 06.02.2018 klo 15:31:49

Myönnän, että tämä on turhaa pyörittämistä, mutta koska en osannut ajatuksiani selkeästi ilmaista eikä korkki uponnut nesteeseen, niin vielä kerran.
 
     "Minä esittelin edellä yhden syistä, joka on Valkeakoskella osoittautunut tekosyyksi."

Tämä minua juuri kiinnosti, eli mistä on peräisin se fakta, että tämä yksi syistä on osoittautunut tekosyyksi?

Miksei voisi esimerkiksi ajatella, että katsojaluvut olisivatkin voineet olla huomattavasti pienempiä ilman paikallisten pelaajien peluuttamista tai sisäänajoa joukkueeseen? Eli pääsyy katsojamäärien putoamiseen tai muuttumiseen olisikin toisaalla. Kuka sen tietää.

Minä voisin yhtä hyvin esimerkiksi väittää, että grillimakkaran tuottajan vaihtaminen määrättynä ajankohtana on vaikuttanut katsojamääriin näin ja näin.

Hienoa, kun Sepoissa on lähdetty puolustamaan koskilaista jalkapallokulttuuria ja rakentamaan junnuille etenemispolkua!

Kyllä tehtis on meikäläisellekin rakas paikka. Pikkupojan muistikuvat lippispäisestä torkkuvasta Juusosta eivät helpolla unohdu...
yyber

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Periaatteen Jatkuvuus


Vastaus #391 : 06.02.2018 klo 15:35:25

Onkos Sepoilla jo junnutkin?
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #392 : 06.02.2018 klo 15:41:02

Tämä minua juuri kiinnosti, eli mistä on peräisin se fakta, että tämä yksi syistä on osoittautunut tekosyyksi?

Miksei voisi esimerkiksi ajatella, että katsojaluvut olisivatkin voineet olla huomattavasti pienempiä ilman paikallisten pelaajien peluuttamista tai sisäänajoa joukkueeseen? Eli pääsyy katsojamäärien putoamiseen tai muuttumiseen olisikin toisaalla. Kuka sen tietää.

No kun ne katsojaluvut eivät olleet huomattavasti pienempiä silloin, kun omia kasvatteja oli vähemmän. Kuten voseli edellä totesi, Kari Martosen aikana omia kasvatteja oli Hakan kokoonpanossa enemmän kuin pitkään aikaan. Oliko toiseksi eniten sitten Veikkausliigan perustamisen, mutta siitä huolimatta yleisömäärät tulivat alaspäin.

Kyllä tuo mun mielestäni osoittaa sen, että ne omat kasvatit eivät yksin vaikuta ihmisten päätökseen tulla Tehtikselle, vaikka niin on ääneen sanottukin. Syyt ovat jossain muualla.
Aarhus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Im nobody,nobody is perfect,therefore Im perfect


Vastaus #393 : 06.02.2018 klo 16:28:32

Tänks, Ensi vuonna sitten ehkä Kakkosessa kiimaisia derbyjä.

Moi Mikkis.
Antti Matias

Poissa Poissa


Vastaus #394 : 06.02.2018 klo 18:45:14

Ok. Luovutan. Korkki ei tosiaankaan uppoa nesteeseen...
Keksuli

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka


Vastaus #395 : 06.02.2018 klo 19:55:36

Ok. Luovutan. Korkki ei tosiaankaan uppoa nesteeseen...

Hyvä, siltä tosiaan näyttää ettei uppoa. Jos ne katsojamäärät juuri sinä vuonna, kun omia kasvatteja on joukkue täynnä, putoavat huomattavasti, niin kyllä siitä voi jo edes hiukan päätellä, että se omien kasvattien peluuttaminen ei nosta katsojalukuja, vaan tärkein syy on menestys. Jos Haka nyt vaikka tulevana vuonna menestyy ja taistelee tosissaan noususta vielä syksyllä, niin voisin väittää, että yleisöä on peleissä enemmän kuin menneinä vuosina samaan aikaan. 
« Viimeksi muokattu: 06.02.2018 klo 19:57:51 kirjoittanut Keksuli »
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #396 : 07.02.2018 klo 03:35:42

- Lippujen ja kausikorttien hinnat. (Hakalla ovat lippujen hinnat olleet yleisesti ottaen vahvasti yläkantissa, pahimmillaan sikakalliita.)

Tulevalla kaudella Hakan sarjapeleissä aikuinen maksaa pääkatsomoon pääsemisestä 15€, millä hinnoittelussa sijoitutaan keskikastiin. Vain EIF, Klubi 04 ja AC Kajaani pyytävät vähemmän Ykkösen sarjapeleissä. Pääsyliput eivät ole siis vertailussa "sikakalliita" ja hintojen laskeminen tarkoittaisi lähinnä sitä, että Haka nähtäisiin olevan tuotteena Kakkosen nousijajoukkueiden tasolla.

- Seuran ja ottelutapahtumien onnistunut/epäonnistunut markkinointi eri foorumeilla.

Miten Haka on onnistunut/epäonnistunut markkinoinnissaan? Mitä yhtiökokouksista olen saanut ymmärtää, ei ottelutapahtumista saatu tuotto muodosta kovin suurta osuutta seuran kokonaisbudjetista ja jos Haka panostaisi enemmän markkinointiin ja kaupunkikuvassa näkymiseen, saavutettu hyöty tuskin riittäisi kattamaan siihen käytettyjä kuluja. Mieluummin näkisin ne vähäiset pennoset käytettävän vahvistusten hankkimiseen.

- Onko suuri yleisö ”tyytyväinen” sen hetkiseen päävalmentajaan henkilönä/valmentajana.

Ammattitaidon osalta on vaikea nähdä Hakan saavan nykytilanteessaan Kekeä parempaa valmentajaa. Luulisin Keken myös olevan kiinnostavampi persoona katsojien osalta vaikkapa Martoseen verrattuna.

- Sarjataso (Pelaako Haka liigaa vai ykköstä, ja millä sarjatasolla esimerkiksi Tampereen kärkijoukkue pelaa. Tampereeltakin sekä muualta ympäristökunnista on käyty Hakan otteluissa, ja nykyisin käydään Valkeakoskelta paljon Ilveksen otteluissa.)

- Kotijoukkueen menestyminen sarjassa ja cupissa.

Menestys (tai sen puute) on niin suuri tekijä, että sen on vähintään viime kausien aikana havaittu menevän kaikkien muiden tällä listalla mainittujen syiden edelle yleisömääriä tarkastellessa. Omien kasvattien saama peliaika on vain pisara meressä jos joukkueen sarjataso ja -sijoitus eivät ole riittävän korkeita eikä ne markkinointitempaukset tai halvemmat liput olisi tehneet niistä junnuista yhtään sen kiinnostavampia. Jos joku oikeasti haluaa nähdä oman kylän kundeja kentällä niin hän tulee kyllä katsomaan otteluita riippumatta seuran menestyksestä kentällä tai sen ulkopuolella.

- Lipputulojen (= katsojien) merkityksen vähätteleminen. (Muistan vielä ajan Valkeakoskellakin, kun ääneenkin lausuttiin, että lipputuloilla ei ole suurempaa merkitystä seuran budjetin kannalta. Raha tulee sponsoreilta.)

Faktat eivät ole vähättelemistä, kun kolme neljäsosaa seuran budjetista tulee sponsorituloista.

- FC Hakan imagon vaihtelut. (Nousuihin ja laskuihin ovat vaikuttaneet mm. Sedu-seikkaulun eri vaiheet, Popovitchin ja Huttusen kohtelut, talouskatastrofin eri vaiheet, seurajohdon erilaiset epäjohdonmukaisuudet sanoissa ja teoissa, nurmen vaihtaminen muovimattoon, seuran toiminta/toimimattomuus ja näkyvyys/näkymättömyys suhteessa ympäröivään yhteisöön ym.).

- Tentaankentälle tuotu muovimatto jakoi jyrkästi mielipiteitä. Hankkeen vastustajia oli Valkeakoskelaisten jalkapalloharrastajien joukossa suuri joukkko.

Sedun ajasta on kohta kymmenen vuotta ja talouskriisinkin pahimmat vaiheet näyttävät olevan takana päin. En usko myöskään tuularien olevan kovin kiinnostuneita seurajohdon lausunnoista tai kentän pinnoitteesta harkitessaan lähteekö katsomaan ottelua tai ei, mutta noista epäjohdonmukaisuuksista kuulisin mielelläni lisää kuten myös Hakan seuratoiminnasta ja näkyvyydestä.

- Yleisen jalkapallobrändin tason vaihtelut Suomessa. (Maajoukkueiden tilanteen vaikutus,  Veikkausliigan ja Ykkösen taso ja kiinnostavuus, kotimaisten seurojen menestys/menestymättömyys europeleissä, suomalaisten pelaajien menestymiset ulkomaisissa joukkueissa, ym.)

Odotellaan sormet ristissä parempia aikoja suomifutikselle.

- Yleisön tyytyväisyys ottelutapahtumaan varsinaisen ottelun ulkopuolella. (Esimerkiksi tarjolla olevien juoma- ja ruokapalveluitten laatu sekä hintataso. Joutuuko kaikkea jonottamaan vai ei, sujuuko palvelu sutjakkaasti ja ystävällisesti vai ei.)

Ottelutapahtumien laatu on ollut käsittääkseni melko hyvä Ykkösen tasolle, mutta yleisestä tyytyväisyydestä ei ole kyllä mitään hajua.

- Kotijoukkueessa mahdollisesti mukana olevien ”starojen” tai ”paikallisstarojen” mukanaolo tai puuttuminen. (Popovitchien, Mattiloitten ym. merkitystä ei voi vähätellä.)

Samaa mieltä, vaikka täytyy pitää mielessä Hakan vetovoiman realiteetit viime kausien menestyksen ja sarjatason osalta. Ai niin, mehän päästettiin Multanen ja Tomas pois...

- Jalkapallo- ja ”viihtymis”arvoiltaan korkeatasoisten otteluitten näkeminen ja kokeminen kotikentällä.

Kotisohvalla taulutelevision ääressä on varmasti mukavammat oltavat kuin vaikkapa syyssateessa Tehtiksellä ja jalkapallollisestikin se Valioliigan ottelu on parempi kuin Ykkösen matsi. Minulle ja monelle muulle taas riittää, että kentällä pelaa joukkue nimeltä Haka ja se itsessään tekee ottelusta merkityksellisen. Samalla tiedostan, että on paljon suurempi määrä ihmisiä joille tämä ei riitä ja heidät saakin ilmaantumaan lehtereille vain urheilullisen menestyksen kautta, jos sittenkään.

- Minä viikonpäivinä kotiotteluita pelataan ja minkälainen sää on ollut ottelutapahtumapäivinä. (Otteluohjelmat ovat välillä olleet hämmentäviä, välillä ollut ilman EM- ja MM-kisojakin kolmen-neljän viikon taukoja kotiotteluissa. Säätiloissakin olisi Hakalla ollut petrattavaa viime vuosina…)

Otteluohjelmahan ei ole täysin Hakan hallinnassa joten syyttävää sormea voi osoittaa Palloliiton suuntaan. Ehkä seuran pitäisi myös hankkia palkkalistoille meteorologi? :)

- Valkeakoskelta tai lähiympäristöstä kotoisien olevien pelaajien mukana olo joukkueen pelaavassa kokoonpanossa. Silloin kun taidot tai orastavat taidot antavat siihen perusteen.

Viimein päästään siihen, mistä koko keskustelu sai alkunsa. Tuskin kukaan täällä väittää, että omien kasvattien pelaamisella ei ole mitään merkitystä yleisön kiinnostukseen joukkuetta kohtaan. Jos kuitenkin sanoo sen olevan tärkein tai ainoa syy on yksinkertaisesti väärässä sillä edelliskausien perusteella voidaan osoittaa, ettei kentällä pelaavilla pelaajilla ole erityisempää merkitystä yleisömääriin kun joukkue kyntää Ykkösen putoamistaistelussa. Tätä useampi henkilö on yrittänyt sinulle kertoa.
Vastapallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Isabelle Forrerin massiivinen juomapullo


Vastaus #397 : 07.02.2018 klo 09:46:11

Ok. Luovutan. Korkki ei tosiaankaan uppoa nesteeseen...

Tehdäänkö niin, että luovutat vain tästä aiheesta (jos haluat), mutta jatkat Haka-keskusteluissa muuten? Täällä ei ole koskaan liikaa fiksusti oman asiansa puolesta argumentoivia kirjoittajia.
rönttöne

Poissa Poissa


Vastaus #398 : 07.02.2018 klo 12:29:45

Onko Haka tehnyt tutkimusta siitä, paljonko keskimääräinen ottelun seuraaja jättää rahana tapahtumapaikalle? Itse tuli viime kesänä käytyä paikalla kerran, mutta tuolloin menikin noin 100€ (vaikka poika pääsi ilmaiseksi) koska ostoon menivät lippalakista lähtien kaikki pojalle tarpeellinen, useampaa kisamakkaraa unohtamatta. Tosin nuo ilmoitetut tuotot sponsoreilta ovat varmasti linjassa 3/4, koska vaimo kuului johonkin tukirinkiin josta sai otteluliput ja ruuat tms, mutta käyttämättä jäivät :( Hinta tuolle tukipaketille taisi olla 150€.

4-5-2

Poissa Poissa


Vastaus #399 : 09.02.2018 klo 23:45:53

https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000005559552.html

 Noin 46:45 jälkeen mielenkiintoista juttua myös Rantalan ajasta Hakassa.

 
Sivuja: 1 ... 15 [16] 17 ... 38
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines