FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.02.2019 klo 00:20:22 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 48 [49] 50 ... 75
 
Kirjoittaja Aihe: JJK 2018 - Me tultiin takas!  (Luettu 398567 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Azazello

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Melchester Rovers


Vastaus #1200 : 06.07.2018 klo 18:11:37

Itkosen Joona tänään Villikettujen kokoonpanossa. Tietääkös joku Joonan tekemisistä parilta viime kaudelta? Onko ollut vammoja vai muuten pelaamatta?
NOPEAMUSTAMIES

Poissa Poissa


Vastaus #1201 : 06.07.2018 klo 19:24:56

Itkosen Joona tänään Villikettujen kokoonpanossa. Tietääkös joku Joonan tekemisistä parilta viime kaudelta? Onko ollut vammoja vai muuten pelaamatta?
lähinnä parannellu jalkavaivoja.
JPFinn

Poissa Poissa


Vastaus #1202 : 07.07.2018 klo 19:49:38

Kauanko te kannattajat ja kumppanit haluatte katsoa tätä puuhastelua? Jos halutaan olla kasvattajaseura isossa kaupungissa niin silloinhan se on ihan ok. Jos halutaan ottaa se iso harppaus mikä kuuluisi tuon kokoiselle kaupungille silloin puuhastelu ei vaan riitä. Tarvitaan seuran johtoon ammattitaitoa. Pelaajat jotka sydämellään tekevät hommaa varmasti antavat kaikkensa mutta seuran johdon täytyy tajuta että pelkkä status tai mukamas resurssien hankkiminen ei riitä. Teette karhunpalveluksen niille nuorille lahjakkaille pelaajille joita sitoutatte seuraan katteettomilla lupauksilla. Onneksi teillä vielä on noita seuraikoneita jotka jaksavat yrittää. Pelaajissa niitä on .  Ei seurajohdossa.
Kapteeni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK, FCV, MJK, Hibernian


Vastaus #1203 : 08.07.2018 klo 12:19:42

Kauanko te kannattajat ja kumppanit haluatte katsoa tätä puuhastelua? Jos halutaan olla kasvattajaseura isossa kaupungissa niin silloinhan se on ihan ok. Jos halutaan ottaa se iso harppaus mikä kuuluisi tuon kokoiselle kaupungille silloin puuhastelu ei vaan riitä. Tarvitaan seuran johtoon ammattitaitoa. Pelaajat jotka sydämellään tekevät hommaa varmasti antavat kaikkensa mutta seuran johdon täytyy tajuta että pelkkä status tai mukamas resurssien hankkiminen ei riitä. Teette karhunpalveluksen niille nuorille lahjakkaille pelaajille joita sitoutatte seuraan katteettomilla lupauksilla. Onneksi teillä vielä on noita seuraikoneita jotka jaksavat yrittää. Pelaajissa niitä on .  Ei seurajohdossa.
Käyn joskus Harjulla ja katselen Fanseatia = katteeton lupaus? Mitä lupasin?
JPFinn

Poissa Poissa


Vastaus #1204 : 08.07.2018 klo 12:34:15

Hyvä tarkennus Kapteeni. Kannattajat eivät ole antaneet katteettomia lupauksia. Sormi osoittaa seurajohtoon. Johdon pitäisi olla rehellinen sille tasolle ja tekemiselle mille talous ja ammattitaito riittää. Jos taso on kakkonen niin se on silloin se. Turha haihatella. Jos tunnustetaan rehellisesti se taso missä ollaan ja lähdetään rakentamaan siitä uutta nousua niin silloin kukaan ei pety. Markkinointi, näkyvyys ja PR on mennyt alaspäin. Näiden asioiden kautta saadaan rahaa ja pystytään maksamaan omille pojille jotta motivaatio säilyy.

Harjun kello

Poissa Poissa


Vastaus #1205 : 08.07.2018 klo 16:09:16

Onko seuran johto sen toimari, vai hallitus, vai joka vuosi toimintaa lisärahoittaneet taustat? Erilaisen myynnin tueksi rahaa laittaneita yksityishenkilöitä on paha kritisoida jollei itse pysty tai halua samaan. Parannuskohtia voi osoittaa, mutta vinkit voisi antaa hallitukselle, joka puolestaan ohjaa toimaria. Kuitenkin omaa rahaa hommaan laittaneita pitäisi ennen kaikkea kiittää.

Kun ei itse ole lähelläkään Oy:n toimintaa niin en osaa sanoa, että kuinka paljon muita potentiaalisia seudun rahoittajia karsii se, että oma pääoma on tappiolla jo 790 000 euroa.

Joukkue pystyy parempaan ja se tulee parantamaan peliä. Pitää uskoa valittuun pelitapaan ja jokaisen pelaajan tulee nyt antaa oma 100 % päivittäiseen tekemiseen. Sillä homma oikenee.
Psyko3

Poissa Poissa


Vastaus #1206 : 09.07.2018 klo 13:23:36

JJK:n tilanne on huolestuttava. Jyväskylän kokoiseen kaupunkiin kuuluu liigajoukkue. 70- luvun lopun jälkeen olen ollut jollain tapaa mukana Jyväskyläläisessä urheilussa ja tunnen taustoja jonkinverran. En tiedä mistä johtuu, että Jyväskylässä ei osata hoitaa edustusjalkapalloa miesten puolella ( onneksi on JYPK:n naiset), tälläkin hetkellä on JJK:n taustat miehitetty nuorilla, kokemattomilla, mutta toivottavasti innokkailla henkilöillä. JJK:n hallitus on mielestäni vastuussa siitä, että toimitusjohtajalla ym. on riittävät resurssit pyörittää ja kehittää toimintaa. Hallituksen nimet Lassi Hietanen, Janne Salmela, Pekka Nykänen ja Petri Salminen eivät kerro minulle mitään, ei myöskään pelaajakoordinaattori Pekka Nykänen. Voisiko joku asioista tietävä valottaa minulle heidän taustojaan urheilun/jalkapallon saralta, mielellään vaikka JJK:n toimistolta esim. viestintävastaava Mika Halonen. Esittely ko. miehistä olisi paikallaan vaikka JJK:n kotisivulle.
Juha Pasoja päästettiin Ghanaan lyhyellä varoitusajalla, säästettiin tietysti Pasojan palkka ja autettiin miestä eteenpäin, mutta saiko JJK kompensaationa Ghanasta yhtään rahaa ??
Samaa mietin Oskari Sallisen Hollannin siirrosta. Mikäli heistä ei saatu mitään korvausta, pitää kyllä hallituksen ja toimitusjohtajan pätevyys kyseenalaistaa. Jalkapallo on nykyisin kovaa bisnestä, eikä mitään harrastelua. Nyt tarvittaisiin pikaisia toimenpiteitä, ettei JJK tipu kakkoseen, koska se olisi jo lopun alkua Jyväskylän edustusjalkapallolle ja karhunpalvelus hyvälle juniorityölle. Tämä kirjoitus ei ole tarkoitettu haukuiksi nykyisille toimijoille vaikka kritiikkiä esitänkin, vaan Jyväskylän jalkapallon parhaaksi.
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #1207 : 09.07.2018 klo 15:03:29

Onhan tuo persaukisen jalkapallonseuran vetäminen otona melkoista hommaa. Jotenkin vaikeaa on liikaa kritisoida hallitusta ja toimareita, kun käytännössä ilmaiseksi koittavat vääntää asioita kuntoon samalla kun on oikea ammatti ja luultavasti myös perhe ja lapsia pyörimässä nurkissa. Jokainen voi miettiä kuinka monta toimaria JJK:lla on viiteen vuoteen mahtunut, siellä on ollut Vesalaista, Punnaa, Collania, Mönkköstä ja nyt Forsbergia, en tiedä unohdinko jonkun listasta. Vesalainen onkin julkisesti kertonut ko. toimen hulluudesta ja raskaudesta ja jos siellä seuraajat ovat jaksaneet keskimäärin kauden jos sitäkään, niin kyllähän se aika paljon puhuu minkälainen homma tuo on. Perkeleellinen työmaa josta posia ei varmaankaan paljon heru.

Ja mitalin kääntöpuolella silti se kritiikki on ihan aiheellista ja sitä pitäisi voida esittää, jotta toiminnalla olisi edellytyksiä kehittyä. Tuntuu että jossain kohtaa jyväskyläläisen jalkapallon kokonaisrakenteita (olosuhteet, sponsorit, kilpailutoiminta jne.) on valuvikoja, jotka tekevät jalkapalloseuran vetämisestä vielä vaikeampaa kuin jossain muualla, vaikka ei kai se helppoa ole missään päin Suomea. Siellä on varmaan pinnan alla lajien välistä kilpailua, imagollisia asioita, politikointia, markkinoinnillisia juttuja jne jne. - jotenkin tuo kokonaisuus on vain sellainen möhkäle josta on mahdotonta saada kunnollista otetta, jotta ongelman luonne kokonaisuutena tulisi ymmärrettäväksi. Siksi oikeisiin asioihin kohdistuvan kritiikin antaminen on vaikeaa ja viime kädessä se turhautuminen on helpoin suunnata tuon monimutkaisen putkiston näkyvään päähän, eli seuratoimijoiden päätöksiin ja joukkueen tuloksiin.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #1208 : 09.07.2018 klo 15:46:33

Ihan hyvää, kiihkotonta ja realismin tajuista pohdintaa JiiPeeltä. Jalkapallojoukkueen toiminnanjohtajan pesti voi kuulostaa monen foorumistin mielestä unelmajopilta, mutta lopuiltahan kyseessä on raadollinen rahanruinaajan homma, jossa käydään vaan puhelinluettelon keltaisia sivuja läpi ja myydään laitamainoksia. Myyntihommissakin joku on aina parempi kuin toinen, mutta eihän ne alan todelliset ässät tosiaankaan jalkapallojoukkueisiin hommiin päädy. Onhan tuo toimarin pesti tuulinen muuallakin - viimeksi Salossa käydessä kuulin kuinka rahat kerätään kirstuun taas oto-pohjalta ja vaikka olosuhteet on mainiot ja seura porskuttaa sarjakärjessä, niin tiukkaa on, tiukkaa on.

Psyko3 kirjoittaa että "Jyväskylän kokoiseen kaupunkiin kuuluu liigajoukkue". Millähän perusteella? Ei paljoakaan pienemmissä Lappeenrannassa ja Joensuussa moista ole ollut koskaan eikä isommassa Oulussa taas vähään aikaan. Jkl ei myöskään koskaan ole ollut samalla tapaa jalkapallokaupunki kuin Vaasa tai Kuopio. Ja KuPS:llakin on sugardaddy taustalla. Oikeastaan Vepsun linjakas toiminta onkin yksi hienoimpia suorituksia, vaikka tokihan sielläkin on mopo keulinut, malja läikkynyt ja välillä haettu vauhtia divarista.

Eli eiköhän Jyväskylän oikea luonto olekin olla jonkinmoinen hissijoukkue. Nyt se on menossa pohjakerroksiin, mutta yhtä takuuvarmasti nousee joku päivä taas ylemmäs. Mitään sellaista luontaista syytä jatkuvalle liigapaikalle ei mielestäni edes ole.
lipunostaja
Vastaus #1209 : 10.07.2018 klo 05:14:27

Mikä on seuran julkisuuskuva, jolla pitäisi hankkia ostavaa yleisöä. Mielestäni toivottoman jämähtänyt menneisiin vuosikymmeniin, ja ihan kaikilla rintamilla.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1210 : 10.07.2018 klo 13:33:14

Ajatuksia JJK:sta ja jalkapallokulttuurista yleensäkin.

JJK on kaupungin ykkösseura, mutta seilaa milloin kenenkin alaisuudessa talousahdingosta toiseen. Markkinointi on olematonta ja perustiedottaminen puutteellista. Pelillisesti ja tuloksellisesti joukkue kompuroi (odotetusti) Ykkösdivarissakin. Medianäkyvyys on osin huonosti menneiden pelien vuoksi, mutta osin muutenkin apaattista. Tämä ei tuo lisää katsojia vaan karkottaa entisiäkin. Partajäärät kannattajat voivat olla ylpeitä siitä, että ovat pysyneet seuralle uskollisina syvissäkin vesissä, mutta uutta rahaa tai yritysyhteyksiä tervaskannot eivät tuo. Tarvitaan kannattajia ja katsojia laajemminkin. Riittävän hyvin menestyvä edustusseura on elävälle jalkapallokulttuurille elinehto. Tällä hetkellä sellaista ei ole.

Kaupungin asennoituminen jalkapalloon on pitkään ollut välinpitämätöntä. Vehkan kuplahallin kanssa taisteltiin pitkään ja korkealla tasolla, jotta se ylipäätään saatiin pystyyn. Kustannukset kaatuvat lyhentämättöminä seurojen päälle. JJK:n noustua viimeksi Veikkausliigaan Harjun remontti päätettiin toteuttaa sarjakauden aikana, mikä ei ainakaan helpottanut joukkueen tilannetta. Remontti ei juurikaan palvellut jalkapalloa vaan tuli toisten lajien ehdoilla. Varsinaista jalkapallostadionia kaupungista ei löydy. Ehkä paikallisen Tilapalvelun johdon vaihtuminen ja Hippos-hanke tuovat tähän helpotuksen.

JJK on valinnut ”omat pojat, toisten kakarat” –linjauksen. Kasvatetaan pelaajat itse, ei palkata halpoja palkkasotureita. Minusta tämä linjaus on parasta tämän hetken JJK:ssa ja erittäin tärkeä osa paikallisen jalkapallokulttuurin rakentamisessa. Linjaus nostaa junnutoiminnan ja kotikutoiset pelaajat keskiöön. Mukana saisi toki olla jokunen tähtistatuksen omaava ulkomaalainenkin, kunhan runko muodostuu omista pelaajista. Taloustilanne tosin määrää tällä hetkellä toisin.

Pelaajakasvatuksen ongelmana on ollut pitää pelaajia. Edustuksen runkopelaajat lähtivät muualle pelaamaan samaa sarjatasoa, vaikka JJK oli Veikkausliigassa. Sama toistuu alemmilla sarjatasoilla. Tänä vuonna ei saatu kasaan A-junioreita, kun keskeiset ikäluokat karkasivat ties minne pelaamaan. B-junnut pelaavat ykkösdivaria. Ihan kaikki ei siis ole toiminut JJK:n pelaajakasvatuksessa, mikä aiheuttaa sen, että koko omat pojat –linjaus uhkaa sakata.

Samalla, kun juniorityö on tuottanut Oskari Sallisen kaltaisia yksittäisiä helmiä, ei yleinen pelaajakasvatuksen taso riitä pitämään edustusjoukkuetta edes kunnolla hengissä. JJK:n junnukasvatuksen linjaus panostaa täysillä parhaaseen valiojoukkoon yhdistettynä siihen, että paikallinen junnuyhteistyö ei oikein millään tasolla toimi, aiheuttaa haasteita.

Ensinnäkin vain kärkeen panostaminen jo hyvin varhain tuottaa korkeintaan yhden, kaksi valmista pelaajaa. Suurin osa paljastuu tyhjiksi arvoiksi ja muut pudotetaan pelaajakarsinnalla kyydistä jo ennen murrosikää, kun kunnollista valmennusta tai harjoittelumahdollisuuksia ei ole kuin 10-15 lapselle. Olen sivusta seurannut nykyisten A-junnuikäluokkien kasvua. Jokaisessa ikäluokassa on seudulla ollut noin 200 jalkapalloa pelaavaa lasta, JJK:ssa noista noin 70-80. Nyt niistä 600 pelaajasta ei saada kasaan seudulle kuin yksi A-junnujoukkue (Komeetat). Kyse ei ole siitä, että murrosiässä alkavat kiinnostaa mopot ja pillu. Kyseessä on se, että lapsille ja nuorille osoitetaan seuratoiminnalla heidän riittämättömyytensä ja kelvottomuutensa jo hyvissä ajoin. Tunnen myös nykyisiä pikkujunnujen valmentajia, joilla ainakin lähtökohtaisesti lähestymistapa on erilainen. Ehkä tulevaisuus on erilainen, mutta nuo kasvatit kypsyvät sitten joskus, jos kypsyvät.

Toiseksi vain kärkeen panostaminen aiheuttaa sen, että ne loput 95% ikäluokasta ja heidän vanhemmistaan etsii muita harrastuksia, muita rakkauden kohteita. Sen seurauksen ei ole pelaajia, ei ole katsojia, ei ole kannattajia. Ei ole, ei tule. Uskotteko, että kyydistä 10-vuotiaana pudotetun lapsen vanhemmat tulevat katsomaan pelejä? Uskotteko, että hänen yrityksensä sponsoroi seuran edustusjoukkuetta? Uskotteko, että lapsi joskus aikuisena innostuu seurasta, joka on todennut hänet riittämättömäksi jo pitkän aikaa sitten. Menetelmällä syntyy enemmän katkeruutta kuin kannattajuutta. Laajapohjainen juniorityö olisi juuri se menetelmä, jolla rakennettaisiin seudullista jalkapallokulttuuria.

Ihan itse ei tarvitse kaikkea tehdä. JJK:lla eivät voimavarat riitä eikä ole tarpeenkaan riittää, mutta yhdistettynä hyvin kilpaorientoituneeseen valmennuslinjaukseen kykenemättömyys yhteistyöhön seudun muiden seurojen kanssa aiheuttaa JJK:lle ja seudulle lisää ongelmia. Seura ei herätä toiminnalla sympatiaa muissa seuroissa tai paikallisissa ihmisissä. Tämä ei voi olla heijastumatta myös katsomoihin ja sponsorointiin. Sama pitää ikävä kyllä paljon paikkansa myös muiden seurojen kanssa. Silti toivoisi JJK:lta seudun vahvimpana toimijana enemmän rakentavaa kuin hajottavaa roolia.

Tällä hetkellä ollaan pirullisessa oravanpyörässä, josta ulos astuminen vaatisi rohkeutta ja osaamista. Kyse ei ole vain edustusjoukkueesta, jolla silläkin on omat isot ongelmansa. Junioritoiminta värittää julkisuuskuvaa vähintään yhtä paljon kuin edustuksenkin toiminta. Minulla ei ole mitään esimerkiksi sitä vastaan, että kehittyneisiin panostetaan. Niin pitääkin tehdä. Paikallisen jalkapallokulttuurin synnyssä on lopulta kyse kuitenkin siitä, mitä kaikkien muiden kanssa tehdään. Kannattaa muistaa, että kun yhteen suuntaan kumartaa, toiseen pyllistää. Mitä syvempi kumarrus, sen avarampi pyllistys.

Minusta JJK on nyt aika tavalla samassa tilanteessa, samojen virheiden jälkeen kuin Oulun Kärpät oli 1990-luvun puolivälissä. Takana olivat liian suuret panostukset, valtava velkataakka ja rämpiminen nousutoiveiden ja -paineiden alla ykkösdivarissa. Pitkän koheltamisen jälkeen Kärpät teki harkitun konkurssin. Se aloitti puhtaalta pöydältä, uusin ajatuksin. Koko toiminta uudistettiin. Konkurssikauden jälkeen Kärpissä pelasi vain omia kasvatteja. Kaikki, jotka pystyivät lähtemään, lähtivät. Pelaajille ei juuri maksettu palkkaa. Katsojamäärä oli noin 2000, joista 1000 oli maksaneita. Budjetti oli 800 000 markkaa. Punainen peltinen kotihalli oli yhtä ruma ja remontoimaton kuin aina ennenkin.

Vajaa kymmenen vuotta tuosta Kärpät oli Suomen mittapuussa erittäin menestyvä jääkiekkojoukkue. Se voitti vuosina 2003-2009 neljä kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Ilman pohjakosketusta, ilman konkurssia, uutta alkua ja omiin kasvatteihin panostamista tuota tuskin olisi tapahtunut. Seura olisi jäänyt painimaan 6000000 markan velkojensa alle eikä olisi varmaan koskaan selvinnyt kunnolla edes lainojensa koroista.

Koko romahtamisella ja omiin poikiin panostamisella oli myös se seuraus, että uudistuneista Kärpistä kehittyi yksi maan eniten NHL pelaajia kasvattavista seuroista, joka houkuttelee junnupelaajia joukkueisiinsa ympäri Pohjois-Suomen.

Kuulostaisiko hyvältä tulevaisuudelta JJK:lle?

Paha palaa takaisin, mutta kovin helppoa se ei ole. Ensin pitää myöntää virheet, ottaa taka-askelia ja rakentaa asioita ennakkoluulottomasti uudelleen, vähän kuin Kärpät, joka vietti 11 vuotta I- ja II-divarissa ennen paluuta SM-sarjaan ja huipulle.
« Viimeksi muokattu: 10.07.2018 klo 13:53:45 kirjoittanut Lenko »
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1211 : 10.07.2018 klo 13:57:29

Vastaus kysymykseen Sallisen siirtokorvauksesta. Pojasta saatiin korvaus, joka ei ollut suuren suuri, mutta ei olematonkaan. Summa kuulosti minusta varsin järjelliseltä molemmille osapuolille, kun suhteutetaan siihen, että kyseessä on 17-vuotias suomalainen junnu, jonka kaikki arvo perustuu jonkun arvioimaan kehityspotentiaaliin. Jatkosiirroista on tulossa ainakin kasvattajarahan muodossa jotain.

Pasojan korvauksesta en tiedä. Epäilen kyllä vahvasti, että Pasojasta olisi JJK:lle kilahtanut lanttiakaan.
Psyko3

Poissa Poissa


Vastaus #1212 : 10.07.2018 klo 14:21:00

Kiitos Lenko tuosta Sallisen korvaus tiedosta. Tässä lisää mietteitäni.
-Lenko puhuu asiaa. JJK:n junnuvalmennuksen nykytilasta minulla ei ole tarkempaa tietoa, mutta iloa ja luovuutta ei saisi tappaa ja pitäisi antaa mahdollisimman monelle aikaa ja mahdollisuus. Jotkut vaan kehittyvät myöhemmin, näin heillekkin jotka eivät jatka pelaamista jäisi side seuraan.

Tässä Johanna Nordlingin juttu Ilta-Sanomista Belgian junnusysteemistä, minusta täyttä asiaa:
Nyt Belgialla on ehkäpä maailman paras juniorisysteemi. Sen rakentamiseen ei tarvittu isoa rahaa vaan analyysiä, rohkeutta ja aitoa muutoshalua. Suurin inspiraationlähde oli katufutis: ilo, kaikkien osallistuminen, yksilötaitoihin keskittyminen
Ensin Belgiassa muutettiin valmentajien ajattelutapa. Keskiössä ei ollut enää joukkue, ei edes ottelun voittaminen, vaan yksilön kehittäminen. Tavoitteena oli kehittää luovia ja taitavia pelaajia, jotka olisivat vahvoja yksi vastaan yksi -tilanteissa.
Pelimuodot räätälöitiin lasten tarpeiden ja kehitystason mukaan. Päiväkoti-ikäiset nappulat pelaavat kaksi vastaan kaksi: maalivahti ja yksi kenttäpelaaja vastaan toinen samanlainen pari. Näitä miniotteluita pelataan useita peräkkäin, voittajat voittajia vastaan, häviäjät häviäjiä, ja näin jokainen saa oman tasoisiaan vastustajia, paljon pallokosketuksia ja onnistumisen elämyksiä.

Seitsemänvuotiaasta lähtien pelimuoto on viisi vastaan viisi, kymppivuotiaasta kahdeksan vastaan kahdeksan – nämä pelaajamäärät muuten Palloliitto kopioi pari vuotta sitten Belgiasta.

Mitä Palloliitto ei juurikaan kopioinut: sisältöjä. Belgiassa keskitytään paljon pelaajan yksilötaitojen ja älykkyyden kehittämiseen. Treeneissä keskiössä ovat pienpelit ja pelinomaiset harjoitukset sekä vapaus: valmentaja ei saa antaa liian sitovia ohjeita. Pelaaja oppii pelaamalla.

Aina B-junioreihin asti ottelut on Belgiassa jaettu neljään neljännekseen, ja joka neljänneksen jälkeen kaikki vaihtopelaajat on vaihdettava kentälle. Sarjataulukoita ei ole 14 ikävuoteen asti. Näin jokaista kehitetään, eivätkä ikätovereitaan myöhemmin kypsyvät lapset – tällainen oli muun muassa Kevin De Bruyne – juutu penkille ja lopeta turhautuneina.

-Lenkon kanssa olen samoilla linjoilla myös kaupungin suhtautumisesta jalkapalloon. Harjun remontti kesken kauden ym.. Jääkiekko ja JYP ovat kaupungin lempilapsi, silloin Markku Anderssonin kaupunginjohtajuuskaudella, kun JYPillä oli rahat tiukalla kesken kauden, osti kaupunki paidanhelmasta mainospaikan 150000 eurolla ja paitaan painettiin JYVÄSKYLÄ. Ei ihme, että vuosia ovat kaupunginhallituksen herrat seuranneet jäähallissa Jypin herroja erätauoilla kestitykseen.
Uuden Hippos hankkeen suhteen olen hieman epäileväinen, koska se on jääkiekko taustaisten bisnesmiesten vetämä.
Jyväskylään ei ole kehittynyt jalkapallokulttuuria ja minusta se johtuu siitä, että kulttuurin kehittyminen vaatii perinteiden ja historian tuntemista, niiden arvostamista ja kunnioittamista, eikä pomppimista suuntaan jos toiseen ja toisten kopioimista.
JiiPee

Poissa Poissa


Vastaus #1213 : 10.07.2018 klo 14:33:37

Ajatuksia JJK:sta ja jalkapallokulttuurista yleensäkin.

Erittäin hieno kirjoitus ja yhdyn kaikkeen. Ylos Tuossa paloiteltiin pienempiin osiin sitä möhkälettä mitä en itse osannut paloitella. Erityisesti allaoleva pätkä on aivan timanttinen ja jokaisen jalkapallon parissa työskentelevän pitäisi lukea se tarkkaan ja moneen kertaan läpi:

Lainaus
Ensinnäkin vain kärkeen panostaminen jo hyvin varhain tuottaa korkeintaan yhden, kaksi valmista pelaajaa. Suurin osa paljastuu tyhjiksi arvoiksi ja muut pudotetaan pelaajakarsinnalla kyydistä jo ennen murrosikää, kun kunnollista valmennusta tai harjoittelumahdollisuuksia ei ole kuin 10-15 lapselle. Olen sivusta seurannut nykyisten A-junnuikäluokkien kasvua. Jokaisessa ikäluokassa on seudulla ollut noin 200 jalkapalloa pelaavaa lasta, JJK:ssa noista noin 70-80. Nyt niistä 600 pelaajasta ei saada kasaan seudulle kuin yksi A-junnujoukkue (Komeetat). Kyse ei ole siitä, että murrosiässä alkavat kiinnostaa mopot ja pillu. Kyseessä on se, että lapsille ja nuorille osoitetaan seuratoiminnalla heidän riittämättömyytensä ja kelvottomuutensa jo hyvissä ajoin. Tunnen myös nykyisiä pikkujunnujen valmentajia, joilla ainakin lähtökohtaisesti lähestymistapa on erilainen. Ehkä tulevaisuus on erilainen, mutta nuo kasvatit kypsyvät sitten joskus, jos kypsyvät.

Toiseksi vain kärkeen panostaminen aiheuttaa sen, että ne loput 95% ikäluokasta ja heidän vanhemmistaan etsii muita harrastuksia, muita rakkauden kohteita. Sen seurauksen ei ole pelaajia, ei ole katsojia, ei ole kannattajia. Ei ole, ei tule. Uskotteko, että kyydistä 10-vuotiaana pudotetun lapsen vanhemmat tulevat katsomaan pelejä? Uskotteko, että hänen yrityksensä sponsoroi seuran edustusjoukkuetta? Uskotteko, että lapsi joskus aikuisena innostuu seurasta, joka on todennut hänet riittämättömäksi jo pitkän aikaa sitten. Menetelmällä syntyy enemmän katkeruutta kuin kannattajuutta. Laajapohjainen juniorityö olisi juuri se menetelmä, jolla rakennettaisiin seudullista jalkapallokulttuuria.

Ihan itse ei tarvitse kaikkea tehdä. JJK:lla eivät voimavarat riitä eikä ole tarpeenkaan riittää, mutta yhdistettynä hyvin kilpaorientoituneeseen valmennuslinjaukseen kykenemättömyys yhteistyöhön seudun muiden seurojen kanssa aiheuttaa JJK:lle ja seudulle lisää ongelmia. Seura ei herätä toiminnalla sympatiaa muissa seuroissa tai paikallisissa ihmisissä. Tämä ei voi olla heijastumatta myös katsomoihin ja sponsorointiin. Sama pitää ikävä kyllä paljon paikkansa myös muiden seurojen kanssa. Silti toivoisi JJK:lta seudun vahvimpana toimijana enemmän rakentavaa kuin hajottavaa roolia.

Tällä hetkellä ollaan pirullisessa oravanpyörässä, josta ulos astuminen vaatisi rohkeutta ja osaamista. Kyse ei ole vain edustusjoukkueesta, jolla silläkin on omat isot ongelmansa. Junioritoiminta värittää julkisuuskuvaa vähintään yhtä paljon kuin edustuksenkin toiminta. Minulla ei ole mitään esimerkiksi sitä vastaan, että kehittyneisiin panostetaan. Niin pitääkin tehdä. Paikallisen jalkapallokulttuurin synnyssä on lopulta kyse kuitenkin siitä, mitä kaikkien muiden kanssa tehdään. Kannattaa muistaa, että kun yhteen suuntaan kumartaa, toiseen pyllistää. Mitä syvempi kumarrus, sen avarampi pyllistys.
Psyko3

Poissa Poissa


Vastaus #1214 : 10.07.2018 klo 14:38:26

Tässä linkki Jukka Joutsin loistavalle sivustolle, josta löytyy hienosti Jyväskylän jalkapallon historia. Kannattaa tutustua.
http://www.jukkajoutsi.com/JJK.html
Kozelek

Poissa Poissa


Vastaus #1215 : 12.07.2018 klo 08:39:10


Samalla, kun juniorityö on tuottanut Oskari Sallisen kaltaisia yksittäisiä helmiä, ei yleinen pelaajakasvatuksen taso riitä pitämään edustusjoukkuetta edes kunnolla hengissä. JJK:n junnukasvatuksen linjaus panostaa täysillä parhaaseen valiojoukkoon yhdistettynä siihen, että paikallinen junnuyhteistyö ei oikein millään tasolla toimi, aiheuttaa haasteita.

Ensinnäkin vain kärkeen panostaminen jo hyvin varhain tuottaa korkeintaan yhden, kaksi valmista pelaajaa. Suurin osa paljastuu tyhjiksi arvoiksi ja muut pudotetaan pelaajakarsinnalla kyydistä jo ennen murrosikää, kun kunnollista valmennusta tai harjoittelumahdollisuuksia ei ole kuin 10-15 lapselle. Olen sivusta seurannut nykyisten A-junnuikäluokkien kasvua. Jokaisessa ikäluokassa on seudulla ollut noin 200 jalkapalloa pelaavaa lasta, JJK:ssa noista noin 70-80. Nyt niistä 600 pelaajasta ei saada kasaan seudulle kuin yksi A-junnujoukkue (Komeetat). Kyse ei ole siitä, että murrosiässä alkavat kiinnostaa mopot ja pillu. Kyseessä on se, että lapsille ja nuorille osoitetaan seuratoiminnalla heidän riittämättömyytensä ja kelvottomuutensa jo hyvissä ajoin. Tunnen myös nykyisiä pikkujunnujen valmentajia, joilla ainakin lähtökohtaisesti lähestymistapa on erilainen. Ehkä tulevaisuus on erilainen, mutta nuo kasvatit kypsyvät sitten joskus, jos kypsyvät.

Toiseksi vain kärkeen panostaminen aiheuttaa sen, että ne loput 95% ikäluokasta ja heidän vanhemmistaan etsii muita harrastuksia, muita rakkauden kohteita. Sen seurauksen ei ole pelaajia, ei ole katsojia, ei ole kannattajia. Ei ole, ei tule. Uskotteko, että kyydistä 10-vuotiaana pudotetun lapsen vanhemmat tulevat katsomaan pelejä? Uskotteko, että hänen yrityksensä sponsoroi seuran edustusjoukkuetta? Uskotteko, että lapsi joskus aikuisena innostuu seurasta, joka on todennut hänet riittämättömäksi jo pitkän aikaa sitten. Menetelmällä syntyy enemmän katkeruutta kuin kannattajuutta. Laajapohjainen juniorityö olisi juuri se menetelmä, jolla rakennettaisiin seudullista jalkapallokulttuuria.

Ihan itse ei tarvitse kaikkea tehdä. JJK:lla eivät voimavarat riitä eikä ole tarpeenkaan riittää, mutta yhdistettynä hyvin kilpaorientoituneeseen valmennuslinjaukseen kykenemättömyys yhteistyöhön seudun muiden seurojen kanssa aiheuttaa JJK:lle ja seudulle lisää ongelmia. Seura ei herätä toiminnalla sympatiaa muissa seuroissa tai paikallisissa ihmisissä. Tämä ei voi olla heijastumatta myös katsomoihin ja sponsorointiin. Sama pitää ikävä kyllä paljon paikkansa myös muiden seurojen kanssa. Silti toivoisi JJK:lta seudun vahvimpana toimijana enemmän rakentavaa kuin hajottavaa roolia.

Tällä hetkellä ollaan pirullisessa oravanpyörässä, josta ulos astuminen vaatisi rohkeutta ja osaamista. Kyse ei ole vain edustusjoukkueesta, jolla silläkin on omat isot ongelmansa. Junioritoiminta värittää julkisuuskuvaa vähintään yhtä paljon kuin edustuksenkin toiminta. Minulla ei ole mitään esimerkiksi sitä vastaan, että kehittyneisiin panostetaan. Niin pitääkin tehdä. Paikallisen jalkapallokulttuurin synnyssä on lopulta kyse kuitenkin siitä, mitä kaikkien muiden kanssa tehdään. Kannattaa muistaa, että kun yhteen suuntaan kumartaa, toiseen pyllistää. Mitä syvempi kumarrus, sen avarampi pyllistys.

Lenkon mainio teksti kyllä kokonaisuudessaan maalaa hyvin tilannekuvan missä JJK Keski-Suomen futiksen johtotähtenä on tällä hetkellä. Etenkin tämä juniorivalmennuksen kapeakatseisuus on kestämätön tie, ja sen uudelleen rakentaminen on tosiaan isolta osaltaan vaikuttamassa siihen miltä Kesllki-Suomen futiksen tulevaisuus näyttää.
Hunter S Thompson

Poissa Poissa


Vastaus #1216 : 12.07.2018 klo 09:08:21

Mahdolliset ongelmat junnupuolella tulee puskista kun ei tunne ollenkaan tilannetta. Sellainen havainto vain, että ainahan JJK on vetänyt lupaavia päälle 10 v  junnuja muista seuroista. Suolahden Urho, Huki, FCV, Blackbird. Kaikista tullut Veikkausliigan pelaajia ja kaikkien pitäisi saada tuntea olevansa osa keskisuomalaisen ykkösjoukkueen kehittymistä. Vai onko viime vuosina hoidettu jotain asioita poikkeuksellisen huonosti?
Mameluukki

Poissa Poissa


Vastaus #1217 : 12.07.2018 klo 09:10:19

Onko seuran johto sen toimari, vai hallitus, vai joka vuosi toimintaa lisärahoittaneet taustat? Erilaisen myynnin tueksi rahaa laittaneita yksityishenkilöitä on paha kritisoida jollei itse pysty tai halua samaan. Parannuskohtia voi osoittaa, mutta vinkit voisi antaa hallitukselle, joka puolestaan ohjaa toimaria. Kuitenkin omaa rahaa hommaan laittaneita pitäisi ennen kaikkea kiittää.

Kun ei itse ole lähelläkään Oy:n toimintaa niin en osaa sanoa, että kuinka paljon muita potentiaalisia seudun rahoittajia karsii se, että oma pääoma on tappiolla jo 790 000 euroa.

En ole tilinpäätöstä nähnyt, jotta voisin itse tarkistaa, mutta onko tuo 790keur tilkitty siis täysin ulkopuolisilla lainoilla vai esim. osakkaiden OPOn luonteisilla lainoilla, jotka usein konvertoidaan lopulta osakkeiksi? Jos kyseessä on lähinnä ulkopuolisia rahoituslainoja, niin jokainen taloudesta ymmärtävä tajuaa että ilman Kupsin sugardaddy-mallia ei JJK:n kaataminen ole kuin ajan kysymys, valitettavasti. Pahoittelut pessimismistä mutta tuo luku osui silmään ja ei ihme, jos on hankalaa löytää rahoittajia.
Elmo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: http://secularjihadists.libsyn.com/


Vastaus #1218 : 12.07.2018 klo 09:26:08

Minusta JJK on nyt aika tavalla samassa tilanteessa, samojen virheiden jälkeen kuin Oulun Kärpät oli 1990-luvun puolivälissä. Takana olivat liian suuret panostukset, valtava velkataakka ja rämpiminen nousutoiveiden ja -paineiden alla ykkösdivarissa. Pitkän koheltamisen jälkeen Kärpät teki harkitun konkurssin. Se aloitti puhtaalta pöydältä, uusin ajatuksin. Koko toiminta uudistettiin. Konkurssikauden jälkeen Kärpissä pelasi vain omia kasvatteja. Kaikki, jotka pystyivät lähtemään, lähtivät. Pelaajille ei juuri maksettu palkkaa. Katsojamäärä oli noin 2000, joista 1000 oli maksaneita. Budjetti oli 800 000 markkaa. Punainen peltinen kotihalli oli yhtä ruma ja remontoimaton kuin aina ennenkin.

Vajaa kymmenen vuotta tuosta Kärpät oli Suomen mittapuussa erittäin menestyvä jääkiekkojoukkue. Se voitti vuosina 2003-2009 neljä kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Ilman pohjakosketusta, ilman konkurssia, uutta alkua ja omiin kasvatteihin panostamista tuota tuskin olisi tapahtunut. Seura olisi jäänyt painimaan 6000000 markan velkojensa alle eikä olisi varmaan koskaan selvinnyt kunnolla edes lainojensa koroista.

Koko romahtamisella ja omiin poikiin panostamisella oli myös se seuraus, että uudistuneista Kärpistä kehittyi yksi maan eniten NHL pelaajia kasvattavista seuroista, joka houkuttelee junnupelaajia joukkueisiinsa ympäri Pohjois-Suomen.

Kuulostaisiko hyvältä tulevaisuudelta JJK:lle?

Paha palaa takaisin, mutta kovin helppoa se ei ole. Ensin pitää myöntää virheet, ottaa taka-askelia ja rakentaa asioita ennakkoluulottomasti uudelleen, vähän kuin Kärpät, joka vietti 11 vuotta I- ja II-divarissa ennen paluuta SM-sarjaan ja huipulle.
Kyllähän tuosta on ajoittain fantasioitu, mutta?
(Seuraa omia luuloja, saattaa etäisesti perustua faktoihin tai sitten ei.)

Ja tämä se taitaa olla se juttu minkä takia konkka & uusi alku ei taida olla realistinen vaihtoehto, vaan todellakin se viimeinen pakkokeino. Jos olisi vain pankkilainaa niin konkallahan niistä kai pääsisi. Mutta ilmeisesti ne lainat rahoittajilta on yksityishenkilöiltä, jotka ovat futismielisiä ja olleet jo pitkään tukemassa taloudellisesti JJK:ta (ja heille siitä valtava kiitos), jolloin konkurssi olisi kai lähinnä maton vetämistä noiden alta ja voi vain kuvitella, että olisivatko he sen jälkeenkin vielä niin jalomielisiä rahoittajia. Rahoittajia, kun tarvittaisiin siinä uudessa alussakin. Toki, jos sen voisi tehdä näiden hyväksynnällä ja yhteistyössä niin sitten. Mutta siltoja ei pidä polttaa niihin harvoihin futismielisiin paksun lompakon omaaviin tukijoihin.
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #1219 : 12.07.2018 klo 10:00:59

En ole tilinpäätöstä nähnyt, jotta voisin itse tarkistaa, mutta onko tuo 790keur tilkitty siis täysin ulkopuolisilla lainoilla vai esim. osakkaiden OPOn luonteisilla lainoilla, jotka usein konvertoidaan lopulta osakkeiksi? Jos kyseessä on lähinnä ulkopuolisia rahoituslainoja, niin jokainen taloudesta ymmärtävä tajuaa että ilman Kupsin sugardaddy-mallia ei JJK:n kaataminen ole kuin ajan kysymys, valitettavasti. Pahoittelut pessimismistä mutta tuo luku osui silmään ja ei ihme, jos on hankalaa löytää rahoittajia.
Tämä.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1220 : 12.07.2018 klo 13:44:34

Vai onko viime vuosina hoidettu jotain asioita poikkeuksellisen huonosti?

En osaa verrata kymmeniä vuosia taaksepäin. Eikä JJK:ssa olla tällä hetkellä erityisen huonoja, ei tosin kovin hyviäkään. Se on vähän kuin suomalaisen jalkapallon kuva pienoiskoossa. Parasta yritetään uskoen vahvasti toimintatapojen oikeellisuuteen. Tuutista tulee ulos yksi lupaava nuori ikäluokkaa kohden ja voidaan todeta, että katsokaa tämähän toimii. Toisaalta turha junnupuolen haasteita on paisutellakaan. Koetin lähinnä tuoda esiin sen, että junioripuolen toimintatavat heijastuvat varsinkin omat pojat linjauksessa edustuksen toimintaan melko vahvasti. Jos junnupuoli ei toimi, ei toimi edustuksenkaan pelaaminen.
lipunostaja
Vastaus #1221 : 15.07.2018 klo 16:08:09

En kyllä rinnastaisi Kärppiin, Oulun vuosina näin hieman toisenlaista historiaa kuin "omat pojat". Pääosin hankituista liigapelaajista koostunut joukkueen voima vei liigaan. Muutenkin haisee tuo omat pojat -mantra, ja sitähän se on tähänkin asti ollut. Muuten ansiokas ja pitkä kirjoitus Lenkolta. Kannattaa kuitenkin valmistautua siihen, että 1) JJK putoaa kakkoseen ja 2) seura ajautuu vararikkoon. Eikä tähän tarvitse mikää ennustaja olla, parasta ennen -leima alkaa olla vaivoin luettevissa.
Ktp69

Poissa Poissa


Vastaus #1222 : 15.07.2018 klo 21:52:37

Täytyy myöntää, että erittäin hyvää analyysiä Jkylän jalkapallosta. Harvoin saa lukea tällaisia kirjoituksia seurojen topiikeista. Onnittelut ja toivottavasti JJK säilyy divarissa. Jääkiekkoon vertaaminen Suomessa on aivan turhaa. Money talks... Ikävä kyllä. Tämän ovat huomanneet monet rahansa futikseen laittaneet, harkimo, koskinen, sarajärvi, ... Kokkolassa, Kajaanista ja Kuopiosta löytynee perinteen jatkajia. Voitaisiinko pelata sarjoja ilman näitä "pellejä". No eihän suomifutis kehity ilman että saadaan futareita ulkomaille. Suomessa on hyviä valmentajia,  valmentajia ja niitä, jotka luulevat olevansa valmentajia..... ikävä kyllä.

Se,että oman kylän pojilla ei pärjätä edes 2 divarissa on kyllä syvältä. Sinne pitäisi saada ehdottomasti täysi kielto ulkuille. Ja ykkösesässäkin max 3 ulkkua.

Niin surullista, mutta niin mukavaa. Tarvemenoa entiseen kotikaupunkiini ensi viikonloppuna JJK. Tsemppiä, vaikka toivonkin KTP:n voittoa. ( 7 ulkkua).
lyzco

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JJK


Vastaus #1223 : 21.07.2018 klo 19:45:33

Rahat on loppu, talentit taantuu ja Manu loukkaantuu - Mikä avuksi?
Veijo Garko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP & Markkula


Vastaus #1224 : 21.07.2018 klo 23:27:49

Anteeks, mut missä Jere Pyhäranta on?

 
Sivuja: 1 ... 48 [49] 50 ... 75
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines