Perustettu: 1996
Kotistadion: Lahden stadion (kapasiteetti: 7 465 kuppi-istuinta, joista katettuja on 4 750). Kisapuisto (kapasiteetti: 3000 kuppi-istuinta, joista katettuja on 1300).
Kotisivu:
www.fclahti.fiFacebook:
www.facebook.com/fclahtiTwitter:
www.twitter.com/fclahti1996Instagram:
www.instagram.com/fclahtiofficialVerkkokauppa:
www.seamchip.fi/fclahtiSaavutukset:
Veikkausliigan pronssia: 2008, 2014
Suomen Cupin hopeaa: 2002
Liigacupin mestaruus: 2007, 2013, 2016
Liigacupin hopeaa: 2004, 2005
-------------------------------------------
Sopimustilanne: (päivitetty 04.11.2017)
Maalivahdit1. Damjan Siskovski (2018+1)
12. Santeri Pakkanen (2018)
31. Joona Tiainen (2020)
88. Oskari Forsman (2018+1)
Puolustajat2. Josimar Lima (2018)
3. Mikko Hauhia (2018)
5. Arjom Vjatkin (2018) Lainalla Zenitistä
15. Hassan Sesay (2018)
23. Kalle Taimi (2018)
24. Paavo Voutilainen (2018)
Keskikenttäpelaajat8. Xhevdet Gela (2018)
18. Teemu Jäntti (2020)
19. Aleksi Paananen (2018)
28. Oskari Kekkonen (2018+1)
73. Pavel Osipov (2018)
34. Eemeli Virta (2019)
Hyökkääjät7. Fareed Sadat (2018)
9. Stenio (2018)
11. Jasin Assehnoun (2020+1)
14. Henri Anier (2018)
16. Santeri Hostikka (2018)
20. Irfan Sadik (2018)
17. Tomi Kult (2018)
22. Loorents Hertsi (2018)
26. Ville Salmikivi (2019)
Taustat:Päävalmentaja: Sami Ristilä (2020+1)
Kausi 2017FC Lahti lähti kauteen 2017 melko maltillisilla odotuksilla. Veikkausliigan kahdeksanneksi suurimmalla tai kääntäen, viidenneksi pienimmällä pelaajabudjetilla kauteen lähtenyttä lahtelaisnippua uumoiltiin eri medioiden ja ”asiantuntijoiden” keskuudessa pelaajabudjetin mukaisesti liigan keskikastiin. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas ei nauttinut kannattajien keskuudessa suuresta suosiosta ja sitä myöten odotukset kautta kohtaan tuntuivat olevan inhorealistiset myös kotikatsomon puolella.
Positiivisia signaaleja oli kuitenkin ilmassa. Kauden 2016 loppupuolisko oli ollut pelillisesti ja tuloksellisestikin toiveita herättävää. Etenkin venäläisen kumimies Aleksander Vasjutinin lainajakson alettua Kuhnureiden kuntokäyrä oli ollut vahvasti nouseva. Vasjutinin palasi kauden 2016 jälkeen emoseura Zenittiiin, mutta pelipaikkaa ei sieltä irronnut. Näin ollen Lahti sai Vasjutinin lainasopimuksella takaisin tolppiensa väliin ja tämä yksistään nosti joukkueen osakkeita tuntuvasti.
Lahden harjoituskausi ei sujunut kovinkaan kaksisesti ja Suomen Cupissa tie tyssäsi jo lohkovaiheeseessa. Osaltaan Lahden valmistautumista kauteen häiritsi pelaajahankintojen viivästyminen. Hyökkääjät Stenio ja Marko Simonovski saapuivat seuraan vasta aivan kauden kynnyksellä. Ikävä uutinen oli myös Pavel Osipovin vakava loukkaantuminen, joka päätti hänen kautensa jo ennen kuin se alkoikaan. Korttitalo ei ollut Osipovin varassa, mutta hän oli vähintään ässä Korkeakunnaksen hihassa. Harjoituskauden parasta antia oli varmastikin seuran sponsoreiden mahdollistama ulkomaanleiritys Espanjan auringon alla ennen kauden alkua. Siellä joukkue sai pelata pari harjoituspeliä ja harjoitella laadukkaassa ympäristössä. Tuolla leirillä oli varmasti mittaamattoman suuri vaikutus joukkueen koheesiolle.
Kausi alkoi kolmen ottelun vieraskiertueella, jossa pysähdyspaikat olivat Seinäjoella, Tampereella ja Helsingissä. SJK ja Ilves ottelut päättyivät
kummatkin 1-1 -tasatuloksiin. Ennakolta vierastasapelit olisivat varmasti maistuneet, mutta kummassakin ottelussa Lahti piti voiton avaimia käsissään, joten päällimmäiseksi tunteeksi jäi pieni pettymys. HIFK -vierasvoitto oli maistuva erityisesti siitä syystä, että Mikko Kuningas ratkaisi pelin viime hetkillä vapaapotkumaalillaan. Seuraava neljän ottelun etappi oli karvas. Ensin sarjanousija JJK hyydytti Lahden tasapeliin lahtelaisten kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Tuon jälkeen Lahti onnistui seuraavassa pelissään voittamaan SJK:n kotikentällään, mutta sitä seurasi kaksi tappiota RoPSia ja KuPSia vastaan. Tämän jälkeen palaset loksahtelivat uomiinsa Korkeakunnaksen palapelissä tai tähdet asettuivat kosmoksessa suotuisille paikoille. Oli syy mikä tahansa, vierasvoitto hallitsevista Suomen mestareista eli IFK Mariehamnista käynnisti peräti 15 otteluun venyneen tappiottoman otteluputken. Se oli huima putki, joka nosti Lahden sarjataulukossa kuskin paikalle hopeataistossa. Mainittakoon, että Viron A-maajoukkueen ykköshyökkääjä Henri Anier hankittiin heinäkuussa vahvistamaan Lahden hyökkäysosastoa.
Kaikki muuttui Vasjutinin loukkaantumisen jälkeen. Ensin nilkkavamma piti Vasjutinin sivussa kolmesta ottelusta ja kakkosmaalivahti Miikka Mujunen sai mahdollisuutensa. Tappiottomien otteluiden putki katkesi heti Vasjutinin loukkaantumisen jälkeen vierasottelussa SJK:ta vastaan. Sitä seurasi tappio PS Kemille ja voitto sarjajumbo JJK:sta. Tasapeliin päättyneeseen kärkikamppailuun KuPSia vastaan Vasjutin palasi tolppien väliin, mutta tämän jälkeen miehen epäonni jatkui. Harjoituksissa sattunut rannemurtuma vei Vasjutinin tuville loppukaudeksi ja pirut ilmestyivät seinille. Seuraavista kuudesta pelistä Lahden onnistui kerätä vain neljä pistettä. Sijoitus sarjataulukossa valahti viidenneksi ennen kauden päättävää HIFK – kotiottelua. Siinä pelissä molemmilla joukkueilla oli isot panokset. Lahden piti voittaa ja IFK Mariehamnin hävitä oma kotiottelunsa Ilvestä vastaan, jotta Lahti nousisi takaisin europeleihin oikeuttavalle neljännelle sijalle. HIFKn oli puolestaan mahdollisuus nousta karsijan tontilta suoraksi säilyjäksi voittamalla Lahden ja samalla PS Kemin hävitessä oman kotipelinsä KuPSia vastaan.
Päätöspelissä oli huima draamankaari, joka on kaikilla tätä lukevilla vielä varmasti tuoreessa muistissa. Kerrataanpa pelin kulku kuitenkin. Lahti siirtyi pelin alkupuolella johtoon Pyry Kärkkäisen osumalla, mutta HIFK nousi tasoihin ennen puoliaikaa ex-kuhnuri Pekka Sihvolan maalilla. Kenttä muistutti toisella puoliajalla lähinnä toisen maailmansodan sotatannerta ja samalta näytti pelikin. Kun toinen puoliaika läheni loppuaan, kävi ilmi, että Ilves oli voittanut Mariehamnin ja KuPS Kemin. Pelikellossa oli noin kymmenisen minuuttia aikaa, kun oli selvää, että molemmilla oli mahdollisuus jackpottiin. 1-1 -tuloksella kumpikaan ei puolestaan tekisi mitään. HIFK oli heti siirtyä johtoon, mutta Kalle Taimi esti urhoollisesti Tuomas Ahon viimeistely-yrityksen. Kumpikin joukkue haki maalia aktiivisesti, mutta tulosta ei tuntunut tulevan ja pelikellossa aika väheni uhkaavasti. Siirryttiin kolmen minuutin mittaiselle lisäajalla. Lisäajasta oli huvennut jo puolet, kun HIFK sai kulmapotkun. HIFK nosti kaikki pelaajansa Fredrik Lassasta lukuun ottamatta Lahden boksiin. Kulmapotku leijaili Lahden boksiin. Lahti selvitti tilanteen ja Aleksi Paananen sai tökättyä pallon Anierille, joka näki keskirajalla päivystävät Fareed Sadatin ja Santeri Hostikan. Anier pelasi pallon ylöspäin ja varusmieskaksikko oli nyt kahdestaan läpiajossa. Katsomossa aika tuntui ikuisuudelta, kun Sadat kuljetti ja kuljetti pelivälinettä kohden Tomi Mikkelssonin vartioimaa maalia. Hostikka juoksi Sadatin rinnalla ja tultiin boksin sisälle. Mitä tekee Sadat, syöttääkö vai hakeeko ratkaisua itse? Sadat malttaa syöttää viereen Hostikalle ja tämä pussittaa pallon vuorenvarmasti tyhjänä ammottamaan maaliin. Riemu repeää kentällä ja katsomossa. Tunne on euforinen. Pallo viedään keskiympyrään ja peliä jatketaan hetken verran. Lahti kestää HIFK:n viimeiset yritykset ja päätösvihellys kajahtaa ilmoille. Lahti on selvittänyt tiensä Europa Leaguen karsintoihin ensi kaudeksi kolmatta kertaa seurahistorian aikana.
Pelaaja-arviot kaudelta 2017 (pelinumero, nimi, pelatut ottelut, maalit + syötöt)Maalivahdit12. Santeri Pakkanen (2, 0+0)
Pelasi suurimman osan kaudesta Lahti Akatemiassa Kakkosta, mutta sai oman mahdollisuutensa liigassa kahdessa ottelussa loppukaudella. Molemmissa peleissä Lahti joutui nöyrtymään, mutta Pakkasta ei voi tappioista syyttää. Tulevaisuuden nimi.
Ei arvosanaa.
30. Miikka Mujunen (8, 0+0)
Selätti kaudella 2016 sattuneen vakavan polvivamman ja kyttäsi mahdollisuutta Vasjutinin takana pitkän aikaa. Vasjutinin loukkaantuminen avasi Mujuselle oven näyttää osaamistaan. Valitettavasti Mujuselle sattui muutamassa ottelussa virheitä, jotka maksoivat elintärkeitä pisteitä. Vastapainoksi otti joitakin upeita torjuntoja ja pelasi hyvän pelin kauden tärkeimmässä koitoksessa HIFKiä vastaan. Ei pystynyt ihan palaamaan samalle tasolle, millä oli ennen loukkaantumistaan. Tarvitsisi jatkossa säännöllistä peliaikaa, onko sitä tarjolla Lahdessa?
Arvosana: 7
31. Joona Tiainen
Ei minuutteja liigassa.
78. Aleksander Vasjutin (23, 0+1)
Kannattajaraati valitsi täysin oikeutetusti Vasjutinin kauden pelaajaksi. Moderni maalivahti oli kuluneen kauden menestyksen kulmakiviä ja hänen poissaolonsa heijastui koko joukkueen pelaamiseen karulla tavalla. Johtajatyyppi, jonka tulevaisuus on isommissa sarjoissa. Sopimus Zenitin kanssa jatkuu vielä ensi kauden ajan, mutta Lahdella on varmasti toiveissa pitää Alex joukkueessa ensi kaudellakin.
Arvosana: 9½
Puolustajat3. Mikko Hauhia (33, 0+3)
Mr. Everpresent pelasi neljäntenä kautena peräkkäin kaikki liigaottelut alusta loppuun. Hattua päästä. Kapteeni johti joukkoja totutusti esimerkillään. Ei ehkä Hauhian uran paras kausi, joskaan ei huonokaan.
Arvosana: 8
5. Igor Jovanović
Lima-Igorin hankintaa kyseenalaistettiin vielä talvella, mutta viimeistään tosipelit näyttivät, miksi hänet Lahteen hankittiin. Otti paikkansa avauskokoonpanosta topparin tontilla ja muodosti yhdessä Kärkkäisen kanssa yhden liigan parhaista topparipareista. Uskomattomalla itseluottamuksella varustettu pelaaja, joka herätti ihailua laajalti. Loppukaudesta taso laski muun joukkueen mukana. Arvosanaa himmentää VPS-vierasottelussa otettu hölmö punainen kortti.
Arvosana: 9-
6. Pyry Kärkkäinen (31, 1+1)
Kärkkäinen loistaa harvoin, mutta yhtä harvoin pettääkään. Raudanlujalla ammattitaidolla vähäeleisesti Lahden takalinjoilla kaudesta toiseen työtä tekevä Kärkkäinen oli jälleen yksi joukkueen tukipilareista.
Arvosana: 8½
13. Masa Malen
Ei liigaotteluja.
15. Hassan Sesay (24, 1+1)
Korkeakunnaksen luottomies pelasi kelvollisen kauden. Sesaylle sattuu tasaisin väliajoin kummallisia valintoja pallollisena, mutta mielestäni pelasi aiempia kausia tasaisemmin. Harva kannattaja välttämättä suoranaisesti toivoo sierra leonelaiselle jatkolappua, mutta itse en usko, että samalla hinta/laatusuhteella löytyy parempaakaan tekijää.
Arvosana: 7½
23. Kalle Taimi (22, 1+1)
Puolustuksen yleismies luuti enimmäkseen oikeana laitapakkina, mutta stunttasi myös topparina. Kauden avauspuolikas jätti Taimesta (Evianille terkkuja, älä pahoita mieltäsi) virhealttiin kuvan, mutta paransi kauden edetessä kuin sika juoksuaan. Sympaattinen herrasmies kostautui lopulta päteväksi naaraukseksi.
Arvosana: 8
24. Paavo Voutilainen (6, 0+0)
Pelasi vahvan harjoituskauden, mutta liigapelien alkaessa vastuu loppui täysin. Pääsi kauden loppupuolikkaalla tekemään satunnaisia
stunttauskeikkoja, joista jokaisesta selvisi kuivin jaloin. Tulevaisuuden iso nimi.
Arvosana: 8
Keskikenttäpelaajat10. Hendrik Helmke (28, 1+4)
Saapui mastokaupunkiin isojen odotusten saattelemana. Alkukaudella pelaamisesta paistoi keskenkuntoisuus, mutta kauden edetessä esitykset kohenivat. Pelasi puolustavammassa roolissa, mitä ehkä odotettiin. Tehojen puolesta kausi oli selvä pettymys, mutta oli silti joukkueen kantavia voimia. Loistava kaksinkamppailupelaaja.
Arvosana: 8+
17. Joona Tapani
Ei minuutteja liigassa.
19. Aleksi Paananen (29, 0+2)
Joukkueen primus motor. Pallollisena ja pallottomana vahvaa sekä ennen kaikkea tasaista suorittamista. Kaikki eivät välttämättä näe Paanasen arvoa joukkueelle samalla tapaa, mutta sille on syynsä, miksi mies pelaa aina kun vain on pelikelpoinen.
Arvosana: 9-
25. Mikko Kuningas (27, 2+1)
Kuningas sai vastuuta tasaisesti, muttei onnistunut syrjäyttämään tieltään Helmkeä tai Paanasta. Meni pienin askelin eteenpäin, mutta olihan kausi silti pienoinen pettymys odotuksiin nähden. Huhut vievät miestä muualle. Sääli Lahden kannalta, sillä lahjoja Kuninkaalla on vaikka millä mitalla.
Arvosana: 7½
28. Oskari Kekkonen (5, 0+0)
Terrierimäinen keskikenttäpelaaja debytoi liigassa ennakkoluulottomasti. Pienestä koostaan huolimatta ei jää miesten jalkoihin fyysisesti. Pallollisena taidot riittävät jo liigaan. Tulevaisuuden vastuunkantajia.
Ei arvosanaa.
73. Pavel Osipov
Osipovin harjoituskausi oli varsin lupauksia herättävä, mutta kausi loppui polven ristisidevammaan ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.
Laiturit8. Pavel Nazimov (19, 1+1)
Jostain syystä Nazimov ei saanut missään vaiheessa kunnolla peliaikaa ja siten myös näytöt jäivät vähäisiksi. Siitä syystä on vaikea muodostaa kokonaiskuvaa Nazimovin kyvyistä. Toki Hostikan ja Hertsin vahvat kaudet olivat yksi syy, miksi Nazimovin peliaika jäi niin vähäiseksi.
Arvosana: 7
11. Drilon Shala (8, 0+0)
Kuhnuri-ikoni Shala pitäisi varmaan laskea jo laitapuolustajaksi, mutta kategorisoin hänet vanhasta tottumuksesta laiturin tontille. Shala pelasi alkukaudella loistavasti niin vasempana kuin oikeana laitapuolustajana, mutta hänenkin kohdallaan polven ristisidevamma päätti kauden ennen aikojaan. Pelaajaura ei vammaan ole loppumassa ja hyvä niin.
Arvosana: 8
16. Santeri Hostikka (31, 3+8)
Kauden alkupuoli ja loppupuoli oli nuhaista tekemistä, mutta siinä välillä nuorukainen oli ajoittain aivan ilmiliekeissä. Loistava 1 vs 1 pelaaja viihdytti kotiyleisöä pitkillä kuljetuksillaan ja teki siinä ohella kelvolliset tehotkin. Tarvitsee vielä kovuutta, monipuolisuutta ja ratkaisuvarmuutta pelaamiseensa ennen kuin on valmis ulkomaille. Teki HIFKiä vastaan yli 200 000€ arvoisen maalin.
Arvosana: 9-
22. Loorents Hertsi (33, 3+4)
Hertsi nousi kauden alkupuolen jälkeen joukkueen ehdottomiin vastuunkantajiin. Ei ole edelleenkään se kliinisin maalintekijä, mutta tuo joukkueen pelaamiseen kerta toisena jälkeen hirveän määrän virtaa. Pelasin kauden jokaisessa ottelussa ja se kertoo miehen arvosta joukkueelle.
Arvosana: 8½
Hyökkääjät7. Fareed Sadat (15, 2+1)
Lupaava hyökkäyspäänpelaaja kärsi kauden aikana vammoista ja siitä syystä peliaikaa ei kertynyt niin paljoa kuin ennen kauden alkua ajateltiin. Antoi satojen tuhansien eurojen arvoisen syötön Hostikan maaliin. Tulevaisuuden nimiä.
Arvosana: 8-
9. Stenio (29, 9+0)
23-vuotias brasilialainen otti 9-paidan itseluottamusta puhkuen kantaakseen. Teki sattumalta juurikin yhdeksän liigaosumaa. Ei pystynyt ainakaan vielä nousemaan Rafaelin nappulakengät täyttäväksi hahmoksi, mutta teki useita arvokkaita osumia. Peruspelaamisessa tiettyjä puutteita, mutta boksin
sisällä on erittäin vaarallinen sniper.
Arvosana: 8
14. Henri Anier (14, 6+0).
Jussi Länsitalon virolainen kaksonen saapui Lahden paitaan heinäkuussa ja aloitti erittäin väkevästi. Kärsi loukkaantumisista ja meno hyytyi niiden myötä. Ratkaisuhaluja ja monipuolisuutta löytyy. Loppukaudella pelaaminen meni ajoittain jopa yliyrittämiseksi. Tekijämies tähän sarjaan.
Arvosana: 8+
20. Irfan Sadik (1, 0+0)
Liigadebyytti vyölle, mutta muuten kausi meni Lahti Akatemian puolella.
Ei arvosanaa.
21. Marko Simonovski (32, 13+2)
Skopjen Puoskari oli Lahden sisäisen maalipörssin kärkinimi 13 osumallaan. Tuhlaili kauden mittaan useita maalipaikkoja, mutta moni ei niille maalipaikoille olisi edes osannut hakeutua. Ilmiömäinen boksipelaaja, joka taitaa target tyyppisen pelaamisen.
Arvosana: 9
ValmennusToni Korkeakunnas on valmentanut FC Lahtea nyt neljä kautta peräkkäin. Sijoitusrekordi on seuraavanlainen 3-5-8-4. Lahti on selvinnyt eurokentille kolme kertaa historiansa aikana ja kahdesti päävalmentajana on toiminut Korkeakunnas. Näillä resursseilla operoidessa tuo on erinomainen saavutus. Pitää muistaa myös, mitä mies on tehnyt esimerkiksi seurayhteistyöverkon eteen. Pikkuhiljaa miehelle soisi annettavan tunnustusta myös täällä foorumilla.
Lahden kauden alkupuolisko näytti vaikealta, eikä pelaaminen ollut paria ensimmäistä kierrosta lukuunottamatta kovinkaan vapautuneen näköistä. Lahti pyrki rakentelemaan peliä rauhassa – jopa liian rauhassa, eikä vastustajan maalille pystytty luomaan tarpeeksi uhkaa. Toisaalta puolustuspelaaminen oli kunnossa päivästä yksi alkaen. Korkeakunnas loihti tarpeelliset käärmeliemet ja teki pelitapaan selkeän muutoksen. Suoraviivaisempi pelitapa kostautui oikeaksi peliliikkeeksi ja joukkue marssi 15 ottelua tappiottomasti. Forumtotuus kertoo, että Korkeakunnaksen valmentamat joukkueet tapaavat hyytyä, kun on mahdollisuus saavuttaa jotain. Näin oli käydäkin, sillä Lahti oli pitkään kuskin paikalla hopean suhteen, mutta oli miltei pudota europaikoilta. Näkisin kuitenkin, että Vasjutinin loukkaantumisella oli vain niin suuri vaikutus joukkueen vireeseen, ettei siinä valmentajalla ollut paljoakaan tehtävissä. Toki loppupelissä valmentaja kantaa tuloksesta vastuun.
Arvosana: 9
Kausi 2018 Anier XXX
Hostikka Hertsi
Paananen Kekkonen
XXX XXX Voutilainen XXX
PakkanenTuollaisen avauskokoonpanon saa nykyisistä sopimuksenalaisista pelaajista kasaan.
Suomen Cupissa Lahden kanssa samassa lohkossa pelaavat JJK, Ilves, FC Haka, GrIFK ja FC Viikingit.
Ensi kauteen Lahti lähtee varmasti isommin odotuksin kuin menneeseen kauteen. Tiedossa on europelejä, joka tarkoittanee sitä, että budjettia pystytään nostamaan ja joukkuetta varustelemaan kilpailukykyisemmäksi. Muun muassa Paanasen, Hostikan, Hertsin ja Anierin ympärille on hyvä lähteä rakentamaan ensi kauden joukkueen runkoa, mutta pikkuhiljaa olisi hyvä alkaa tiputtelemaan nimiä. Europelien varmistuminen varmasti helpottaa joukkueen kasaamista.
Itse tarjoaisin jatkosopimusta kaikille nykyisille pelaajille paitsi Nazimoville. Nazimov taisi lähtönsä jo Instagramissa vahvistaa ja Kuningasta viedään huhuissa muualle. Todennäköisimpiä jatkajia lienevät puolustuspään Hauhia, Kärkkäinen, Taimi ja Sesay. Ulkomaalaistroikka Jovanović, Helmke ja Simonovski olisi tärkeä pystyä pitämään. Ottajia heillä todennäköisesti on kuitenkin muuallakin, eikä mihinkään hirveään hintakilpailuun seuralla varmaan ole muskeleita.
Etlarissa Korkeakunnas vahvisti, että maalivahtitilanne ratkaistaan todennäköisesti Zenitin kautta. Vasjutin haluttaisiin pitää, mutta viime keväällä testissä käyneen Igor Obuhovin nimi on myös tapetilla. Keskikentälle on haussa yksi pelaaja ja hyökkäykseen haluttaisiin nykyisten vaihtoehtojen lisäksi yksi 2016 vuonna puheissa pyörinyt vaihtoehto. Ensi kauden pelaajarinki asettunee 4+21 vahvuiseksi.
Huupponen huhuili jossain vaiheessa, että Kemistä olisi joku tulossa Lahteen. Rasmus Karjalainen menee Kuopioon ja Matias Ojala Tampereelle. Onko siellä edes muita joita kannattaisi Lahteen ottaa? Tuomas Rannankari kelpaisi puolustukseen Kuopiosta, mutta häntä huhuiltiin Ilvekseen. Joku heitti, että Seinäjoelta olisi tulossa pelaaja. Klingan paluu?
Ensi kauden spekulointi alkakoon!