FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.02.2019 klo 18:05:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 67 [68] 69 ... 104
 
Kirjoittaja Aihe: Ilves 2018 - maltilla eteenpäin  (Luettu 476975 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Maccarone

Poissa Poissa


Vastaus #1675 : 04.07.2018 klo 20:25:09

Täytyy toivoa, että euromatsi menisi hyvin ja säkällä ekalta kierrokselta jatkoon. Mitalia ei tällä kaudella tule, niin eurot tekisi varmaan hyvää, että saisi hieman laadukkaampia pelureita. Aladoopi ja Järvinen varmaan pyrkii urallaan eteenpäin ja näkisin että pääsee kauden jälkeen muualle / kannattaa lähteä. Pelkästään heidän korvaaminen ja olemassaolevien puutteiden paikkaaminen voi olla paha temppu.

Loppukaudesta toki peliaika voi osalle tehdä tehtävänsä ja kehittyy ensi kautta kohden, mutta ihan sarjan kärkipään osaamista tuskin putkahtaa nyt nähdyistä ukoista.

Noubissin voi joku tollo värvätä, ei ainakaan itseä haittaisi yhtään. Teivossa saattaa ravitallit soitella kilpaa kun laput on silmillä jo valmiiksi
iisakki

Poissa Poissa


Vastaus #1676 : 05.07.2018 klo 06:56:12

Täytyy toivoa, että euromatsi menisi hyvin ja säkällä ekalta kierrokselta jatkoon

Europa Leaguen 2. karsintakierrokselle selviytyminen on tämän kauden päätavoite. Se tuottaisi 260k€ lisää hyvää.

Veikkausliigassa pitää tavoitella top 6:een. Eikös top 6 -joukkueet edelleen saa "extrakotiottelun" seuraavalle kaudelle?

Wissin sopimus jatkuu 2020 asti, stadion valmistuu 2021... Nyt luodaan pohjia vakaalle menestykselle.
Helena

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1677 : 05.07.2018 klo 08:24:32

Aika paljon on nyt joukkueen lausunnoissa käytetty "nuori joukkue" korttia milloin mihinkin selittelyyn. Alkaa jo semisti kyllästyttämään. Eikös tuo ikärakenne ole ollut tietoinen valinta kauteen lähdettäessä. Vai kuinkahan paljon olisi ostettu kokemusta, jos rahoja sellaiseen olisi ollut. Strateginen valinta panostaa kasvatukseen tuottaa näillä nykyukoilla juuri viimeaikaisten matsien kaltaisia vaihtelevia tuloksia. Sarjasijoitus tuntuu oikeutetulta, ja toivottavasti "nuoren joukkueen" lihakset kasvavat ensikaudeksi - etenkin hyökkäyspäässä. 
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #1678 : 05.07.2018 klo 08:34:16

Aika paljon on nyt joukkueen lausunnoissa käytetty "nuori joukkue" korttia milloin mihinkin selittelyyn. Alkaa jo semisti kyllästyttämään. Eikös tuo ikärakenne ole ollut tietoinen valinta kauteen lähdettäessä. Vai kuinkahan paljon olisi ostettu kokemusta, jos rahoja sellaiseen olisi ollut. Strateginen valinta panostaa kasvatukseen tuottaa näillä nykyukoilla juuri viimeaikaisten matsien kaltaisia vaihtelevia tuloksia. Sarjasijoitus tuntuu oikeutetulta, ja toivottavasti "nuoren joukkueen" lihakset kasvavat ensikaudeksi - etenkin hyökkäyspäässä. 

En näe tuota "selittelynä" vaan toteamana että nuorella joukkueella ei ole välttämättä kokemusta jolla noita otteluita käännetään tai viimeistellään automaattisesti joka paikasta. En silti väitä että kokemusta tuo joukkue kaipaisi ehkä ostamalla myös.
lake79

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, Pahalampi


Vastaus #1679 : 05.07.2018 klo 08:58:31

En oikein jaksa ymmärtää, miksi Ilves ei päivitä bussin paikkojen tilannetta. Ihan normaalia käytäntöä kannattaja-/fanimatkoille ainakin kiekkoilun puolella. Herättää vähän porukkaakin, kun twiittailee/Facebookkailee asiasta enemmän kuin sen yhden viestin verran.

Pää pois mutakuopasta toimisto.
SWE-DEN

Poissa Poissa


Vastaus #1680 : 05.07.2018 klo 10:22:26

En oikein jaksa ymmärtää, miksi Ilves ei päivitä bussin paikkojen tilannetta. Ihan normaalia käytäntöä kannattaja-/fanimatkoille ainakin kiekkoilun puolella. Herättää vähän porukkaakin, kun twiittailee/Facebookkailee asiasta enemmän kuin sen yhden viestin verran.

Pää pois mutakuopasta toimisto.

Tämä.

Ikivanhassa uutisessa

https://ilvesedustus.fi/ilveksen-eurovastus-bulgariasta/

luvataan:

"Niille kausikorttilaisille, jotka ostivat kausikorttinsa ennen 15.12. lähetetään erillinen sähköposti, jossa annetaan ohjeet ilmaislipun lunastamiseen."

Onko joku saanut sellaisen sähköpostin?

Onko kukaan kausikorttilainen saanut sähköpostina suoramainontaa kuljetuksesta?

Uutinen kuljetuksesta ei enää edes näy ilves.fi:n etusivulla vaan pitää kaivaa esiin linkkien takaa.

Olemattomalla tiedotuksella voi olla vaikea täyttää bussia riittävästi. Luetaanko me pian uutinen siitä, että "kiinnostuksen puutteen vuoksi bussia ei ..."?

Aikuistenoikeesti Ilves: Nyt tiedotukseen ryhtiä!
« Viimeksi muokattu: 05.07.2018 klo 14:23:56 kirjoittanut SWE-DEN »
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1681 : 05.07.2018 klo 10:24:21

Kuka henkilö toimistolla muuten on kokonaisvastuussa tiedottamisesta?
valkoinenSeedorf

Poissa Poissa


Vastaus #1682 : 05.07.2018 klo 10:38:04

Kyllähän se oli Ilveksen päättäjiltä selvä linjaveto ettei Tucolle korvaajaa (kaveri joka on jo osoittanut tasonsa ja kykynsä iskee maaleja) päätetty hommata. Viime kaudella pisteitä tuli osaltaan juuri siksi, että oli yksi kaveri joka pysty luomaan itsekin maalipaikkoja ja tekemään niitä tyhjästä. Tuntuisi että sellainen sijoitus että ostetaan vähän isommalla rahalla ns. tähtipelaaja tuo seuralle myös rahaa, eikä ainoastaan vie. Kyllähän se noissa europeleissäkin vähintään yksi maali pitää tehdä ja mahdollisesti muutamakin kun sinänsä jees puolustussysteemi aina väliin lahjoittaa maaleja. Luulisi että niitä paikkoja siunaantuu europeleissä vielä vähemmän.

Sen lisäksi että voidaan päästä jatkoon Europeleissä mikä tuottaa rahaa.. myös yleisöä tulee paljon enemmän kun kotijoukkue pystyy tekemään maaleja. Harva tykkää tulla katsomaan pelkästään hyvin organisoitua ja kurinalaista puolustamista ja prässipelaamista. Ja toki ensi kauden europelipaikka toisi myös paljon rahaa, mikä edellyttää että saadaan peleistä joskus 3 pistettä, mikä taas edellyttää maalintekemistä. Siellä tosiaan muut joukkueet kuten vaikka Honka (Kandji) ja Rops (Kokko) ovat vahvistaneet itseään maalintekijöillä, sillä silmällä pitäen että ensi kaudella Eurooppaan. Kyllähän tälläkin kaudella kaikki hyvää pääosin ollut paitsi tuo käsittämätön tuhnuilu 16 rajan tuntumassa ja ne löysähköt päin maalivahtia tai roppakaupalla yli (Noubissi) suuntautuvat vedot. Vaparit kanssa on aika murheellista katsottavaa (tulee vanhaa kunnon Jonnee ikävä.. se teki aina väliin vapareista maaleja)

Ja jotain Moundin tyyppisiä hankintoja vaikea käsittää? On 'vahvistus' jota ei enää sitten edes peluuteta. No oli sen pelaaminen aikamoista honkkelointia. Mutta siis mitä tarvetta oli Moundin kaltaiselle pelaajalle tässä kohtaa kautta? Kyllä siellä puolustavaa keskikenttä miestä jo on... miksei niitä arpoja oteta hyökkääjäpelaajista, kun jokainen näkee että niitähän sieltä on koko kauden puuttunut. Nimenomaan vaihtoehtoja jota laittaa kentälle kun ollaan yhden maalin tappioasemassa tai tasoissa ja ei saada millään maalia. Puolustaminen on aina helpompaa ja niihin hommiin löytyy kovia kundeja omistakin nuorista (Diego ja Tariq) ja suomalaisista.

Ilveksestä puuttuu ne jätkät jotka vaan ajaa sinne 16 sisään ja haluaa tehdä maalia. Sellainen suoraviivaisuus...joka pystyy ylhäällä haastamaan pakkia viimeisellä neljänneksellä. Sellaista nättiä syöttelyä ja etenemistä 16 rajalla. Toki joo kuningas Ayarnan puuttumista ei voi kiistää kun viime kauteen verrataan että hänhän toi sitä tilaa muille ja varmasti jonkun Laurin energia vaan menee siinä pelintekemisessä ja juoksuissa ettei energiaakaan riitä kunnon laukausten viljelyyn. Mutta tosiaan sama ongelma oli jo Soisalon kaudella. Ei ollut jätkiä jotka olisi pistänyt sisään niitä matalia keskityksiä joita tuli joka pelissä. Olis Ipa voinu olla hyvällä hyökkääjällä jo senkin kauden jälkeen europeleissä. Jännä homma sinällään sekin, että lähinnä hyökkäyspään pelaajat kuten Lehtonen ja Hilska ovat olleet niitä suomalaisia pelaajia jotka eivät kehittyneet kovemmiksi pelaajiksi kun heille tarjottiin mahdollisuuksia (ja aika monta peliminuuttia molemmille herrasmiehille) tehdä maaleja. Muuten kaikki suomalaiset kaverit ovat kehittyneet ja menneet eteenpäin urallaan Ilveksessä (jonne ovat siirtyneet divaritasolta - useimmat).  Sen takia kun hyökkääjiä ei suomalaisista kasva montaakaan niitä voisi muualta hommata.

Ja itseä kanssa vähän alkanut ärsyttää tuo selittely-kortti 'että kun on niin nuori-joukkue'. Sellainenhan siitä tarkoituksella rakennettiin. Huomattava määrä pelaajista ns. ensikertalaisia jotka pelanneet ekat liigaminuuttinsa nyt Ipassa. Hienoa sikäli mutta ei sillä menestystä tule... jos halutaan olla sellainen alemman keskitason joukkue niin siinä tapauksessa. Viime kaudella joku Matrone oli rivimies, mutta oli sillä kokemuksen kautta sellainen kypsyys ja osaaminen pelissä. Arvokas peluri. Harmi että lopetti.
Julkea bulbul

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TamU (JJK)


Vastaus #1683 : 05.07.2018 klo 10:38:37

Nämä olisi kiva nähdä ekana seuran sivuilta. Oma kasvatti (ja nuorisomajupelaaja) kuitenkin liittyy takaisin rosteriin.

Nihkeän tiedottamisen esimerkiksi loukkaantumisista ymmärtää jotenkin, mutta tämä Haukioja-saaga on kyllä hyvä esimerkki Ilveksen omien sivujen tiedotuksen ongelmista. Oma kasvatti, jonka otteet maailmalla varmasti kiinnostavat Ilvestä seuraavia, mutta mitä teki seura:
  • testileirin jälkeen ei minkäänlaista uutista Chievoon lähdöstä, itse siirrosta tai sopimuksesta vaan hämmentyneet foorumistit saivat etsiä tiedot muualta
  • yksi "miten menee noin niin kuin omasta mielestä" -seuranta-artikkeli lyhyellä kysymyspatteristolla
  • ei minkaanlaista tiedotusta takaisinpaluusta vaan hämmentyneet foorumistit saavat lukea Martin innokkaat paluukommentit muualta

???
zzenoj

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, FC Fastav Zlín


Vastaus #1684 : 05.07.2018 klo 10:46:42

"Niille kausikorttilaisille, jotka ostivat kausikorttinsa ennen 15.12. lähetetään erillinen sähköposti, jossa annetaan ohjeet ilmaislipun lunastamiseen."

Onko joku saanut sellaisen sähköpostin?

Onko kukaan kausikorttilainen saanut sähköpostina suotamainontaa kuljetuksesta?


Ihan itse noiden lippujen perään sai kysellä. Nostaa kyllä omaa kynnystä ensi kaudelle ostaa tuota early bird -kausaria, kun asiat puuhastellaan näin.
pöytälaatikko

Paikalla Paikalla


Vastaus #1685 : 05.07.2018 klo 10:50:31

Nihkeän tiedottamisen esimerkiksi loukkaantumisista ymmärtää jotenkin, mutta tämä Haukioja-saaga on kyllä hyvä esimerkki Ilveksen omien sivujen tiedotuksen ongelmista. Oma kasvatti, jonka otteet maailmalla varmasti kiinnostavat Ilvestä seuraavia, mutta mitä teki seura:
  • testileirin jälkeen ei minkäänlaista uutista Chievoon lähdöstä, itse siirrosta tai sopimuksesta vaan hämmentyneet foorumistit saivat etsiä tiedot muualta
  • yksi "miten menee noin niin kuin omasta mielestä" -seuranta-artikkeli lyhyellä kysymyspatteristolla
  • ei minkaanlaista tiedotusta takaisinpaluusta vaan hämmentyneet foorumistit saavat lukea Martin innokkaat paluukommentit muualta

???

Tämä. Esimerkiksi Instagramiinhan tulee hyvin usein päivityksiä ja siellä homma jotenkin on ajan tasalla (vaikka sisältö onkin semiköyhää), niin luulisi sivuillekin saatavan jotain in-depth-materiaalia ja ihan oikeita uutisia.
Jääpoiju

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Würzburger Kickers


Vastaus #1686 : 05.07.2018 klo 13:02:19

Aika harvassa on suomalaiset maalintekijät muutenkin. Siinä ysinä menestyäkseen pitää olla varmaankin osaksi sellaista röyhkeyttä, itsevarmuutta ja luonnetta, jota ei tasapäistetyiltä kilteiltä suomalaisilta löydy. Harmi kun tämä tamperelainen maalinsylkijä ei kiinnostunut futiksesta vaan valitsi lätkän.

Ehkä talentit valuu jääkendoon, ja nöösipojat ottavat muun pelipaikan omakseen ettei löydy omaa nimeä paikallislehdestä tuhnuilun jälkeen.

Onhan se ysipaikka oikeasti hankala. Etenkin kun pimputtelupamputtelun myötä olet siellä neljän pelaajan keskellä (topparit ja pohjapelaaja ja toinen laitapakki), ja muut vaan syöttelee muodon ulkopuolella. Tai puolustaessa hölkkäät toppari-toppari -syöttöjen perässä.

Aikanaan Suomestakin löytynee Zlatan tai hyökkäyspään Luke.
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #1687 : 06.07.2018 klo 10:58:42

Tilastojen valossa asiat ei ole ihan mahdottomassa tilassa

Tässä on tilanne tältä kaudelta tällä hetkellä:

https://photos.app.goo.gl/5mkTZCsPS1AuPNem7

Ja tässä ohessa koko viime kauden:

https://photos.app.goo.gl/NUG7PTKidRpaRn3U9

Muutamia poimintoja:
Pistekeskiarvo kotona on huonompi kuin viime vuonna 1.8 vs 2.14, mutta vieraissa parempi 1.67 vs 1.1.

Pallon hallinnassa ei merkittäviä muutoksia:
2017: kotona 46% ja 24min keskiarvo, vieraissa: 43% ja 24min
2018: kotona 43% ja 23min keskiarvo, vieraissa: 42.5% ja 23min

Syötöissä mennnään aika lähellä samaa keskiarvoa laukauksissa vähän parempaa "osuma" tarkkuuta maaliakohden. (Voisin varmaan varmaan laskea tuon "maaliin" asti myös noihin myöhemmin ja maali keskiarvot (tehdyt/päästetyt))

Haastoissa hieman takapakkia mutta muuten ollaan aikalailla samoissa.


edit: Lisätään nuo maali keskiarvot ja maali/laukaukset k/a

2017: kotona 1.5 tehtyä, 1.42 päästettyä, 12.41% maaliin
2018: kotona 1.3 tehtyä, 0.7 päästettyä, 13,3% maaliin

2017: vieraissa: 0.9 tehtyä, 1.0 päästettyä 7.14% maaliin
2018: vieraissa: 1.0 tehtyä, 1.67 päästettyä, 8.7% maaliin

Toisin sanoen laukausten tehokkuus on laskenut :/

edit2.
Laitetaan ny vielä Ilvestä vastaan vastustajan tehokkuus laukauksissa:
2018: kotona: 6.9% ja vieraissa 16.1%
2017: kotona: 16% ja vieraissa 8.41%

« Viimeksi muokattu: 06.07.2018 klo 11:28:46 kirjoittanut Jeyl »
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #1688 : 06.07.2018 klo 12:36:01

Lisätään vielä koti/vieras yhdessä:

2017: https://photos.app.goo.gl/npFzmrbCrehkhPhu6

2018: https://photos.app.goo.gl/Sb2a1EhPCircmH7D6

Noiden valossa ei ihan kauheasti pallon hallinnan tai syöttömäärien perusteella ole muutosta. (Itseasiassa maalimäärissä/vedoissa myös hyivn pienet muutokset)
Glamour Tits

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1689 : 07.07.2018 klo 04:04:51

Liekö noilla tilastoilla niinkään väliä jos kukaan ei pistä palloa maalin? :D Ts. Vaikka tulis kuinka paljon laukauksia kohti maalia niin aika tyhjän kanssa on se jos se ei maalin perukoille uppoa.

Ayarna takas ens kaudeks ja joku vitullinen maalitykki kehiin. Tää kausi on jo kustu. Hyvä että säilytään kuitenkin liigassa.

   -kyynisiä ajatuksia forkalle aamuviideltä
Jeyl

Poissa Poissa


Vastaus #1690 : 07.07.2018 klo 06:29:59

Liekö noilla tilastoilla niinkään väliä jos kukaan ei pistä palloa maalin? :D Ts. Vaikka tulis kuinka paljon laukauksia kohti maalia niin aika tyhjän kanssa on se jos se ei maalin perukoille uppoa.

Ayarna takas ens kaudeks ja joku vitullinen maalitykki kehiin. Tää kausi on jo kustu. Hyvä että säilytään kuitenkin liigassa.

   -kyynisiä ajatuksia forkalle aamuviideltä

Ehkä se ajatus noiden takana on että tehokkuus puuttuu tosta joukkueesta. Pallonhallinta/syöttely om tilastojen valossa viime vuoden tasoa.

Jaksan vielä joskus tehdä tosta instatdatasta pelaajia rouhivan niin ehkä saa jonkinlaisen kuvan miten tuco ja Marius eroaa tilastoissa toisistaan tai vaikka thiaw ja ayanarna (tai siira)

Saati miten tämän kauden lämmi tai Järvinen viime kauden vastaavasta :P
Carles P

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1691 : 07.07.2018 klo 20:57:11

Tää kausi on jo kustu.

Noh, ollaan kuitenkin viiden pisteen päässä pronssimitalista.
Glamour Tits

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1692 : 08.07.2018 klo 23:05:27

Paskat tulokset matseista yhdistettynä ekaan kotimatsisiirtoon ja nyt tähän europelisiirtoon verottavat budjettia sen verran ettei tarvii toivoa mitään mitaleja. Sarjassa säilyminen riittää, mutta olis se ollut kiva päästä plussan puolelle taloudellisesti. Ensi kaudella kamppaillaan liigassa säilymisestä.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #1693 : 09.07.2018 klo 08:30:43

Paskat tulokset matseista yhdistettynä ekaan kotimatsisiirtoon ja nyt tähän europelisiirtoon verottavat budjettia sen verran ettei tarvii toivoa mitään mitaleja. Sarjassa säilyminen riittää, mutta olis se ollut kiva päästä plussan puolelle taloudellisesti. Ensi kaudella kamppaillaan liigassa säilymisestä.


Ihanan positiivista. Millä perusteella näin?
Salppa

Poissa Poissa


Vastaus #1694 : 09.07.2018 klo 11:26:29

En ole samaa mieltä, että ensi vuonna olisi edessä karsinnat. Paljon on tehtävissä.

Joukkue on paljon nuorentunut viime vuodesta. Silloin samaan aikaan peli ja pallo oli hyvin hallussa. Nyt pelin taso vaihtelee paljon. Sitä mielestäni selittää nuoruus ja sen mukana tullut henkisen kovuuden ja lujuuden puute.
Glamour Tits

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #1695 : 09.07.2018 klo 11:54:41


Ihanan positiivista. Millä perusteella näin?
Neiti negatiivisen känniperusteella :(
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #1696 : 09.07.2018 klo 15:19:10

Joukkue on paljon nuorentunut viime vuodesta. Silloin samaan aikaan peli ja pallo oli hyvin hallussa. Nyt pelin taso vaihtelee paljon. Sitä mielestäni selittää nuoruus ja sen mukana tullut henkisen kovuuden ja lujuuden puute.

Pelin taso ei edes vaihtele paljon vaan on ollut viime aikoina keskimäärin oikein hyvää alusta loppuun.

Ongelmat ovat maalinteon heikkous (90%) ja muut koomailut (10%).
Salppa

Poissa Poissa


Vastaus #1697 : 09.07.2018 klo 16:16:11

...
Ongelmat ovat maalinteon heikkous (90%) ja muut koomailut (10%).

Nämä ovat pelin elementtejä, joissa henkinen vahvuus tulee esille. En tarkoita, että joukkue olisi huono tai heikko. Tällä hetkellä erikoistilanteet, jotka saataisiin hoidettua keskittymällä huolella opeteltuihin kuviolla, eivät toimi. Uskon kyllä, että Wiss on laittanut pojat treenaamaan. Luulen, että kuvioita ei vaan saada esille pelissä.

Finale

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Real Madrid C.F


Vastaus #1698 : 09.07.2018 klo 16:28:23

Tämän kauden joukkueen kasaaminen luo kyllä todellä kylmän ringin persauksen alle jos alkaa hyökkäypään materiaalia miettimään. Täysin mahdollista, että Lauri, Iiro, Noubissi ja Tamminen jatkavat kaikki matkaansa muualla ensi kaudella. Ja kun viime kauden poistuineitakaan ei onnistuttu paikkaamaan niin minkälainen lotto käynnistyy jos vaikka vain 3/4 edellä mainitusta poistuu rosterista.
Salppa

Poissa Poissa


Vastaus #1699 : 09.07.2018 klo 17:35:09

Tämän kauden joukkueen kasaaminen luo kyllä todellä kylmän ringin persauksen alle jos alkaa hyökkäypään materiaalia miettimään. ...

Parempi, että lopetat miettimisen, jos alkaa liikaa jännittää. Tämä on ihan normaali tilanne seuroissa. Pelaajia tulee ja menee. Sopimuksista nevotellaan. Hyvistä yritetään pitää kiinni.

 
Sivuja: 1 ... 67 [68] 69 ... 104
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines