FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2019 klo 04:47:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 13
 
Kirjoittaja Aihe: MM-2018: Lohkoarvonta (Pe 1.12. Yle TV1 17:00)  (Luettu 29186 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 30.11.2017 klo 13:42:08

Noista ei taida millään saada aikaiseksi mitään kuolemanlohkoa? Kovin mahdollinen taitaa olla joku Brasilia, Espanja, Tanska, XXX. Onko niin, että Euroopan ulkopuolella ainoastaan perinteiset Brasilia ja Argentiina ovat nykyään ns. kovia joukkueita? Ja Argentiinakin vahvalla kysymysmerkillä.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 30.11.2017 klo 14:04:41

Kolumbia on myös melko kova, eli saahan tuosta myös kaveriksi vaikka Saksa-Kolumbia-Ruotsi-Nigeria-lohkon, mutta ei tosiaan mitään varsinaisia kuolemanlohkoja ole mahdollista saada, koska Afrikassa ja Aasiassa ei tällä(kään) hetkellä erityisen kovia maita ole.
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 30.11.2017 klo 14:05:09

Onko niin, että Euroopan ulkopuolella ainoastaan perinteiset Brasilia ja Argentiina ovat nykyään ns. kovia joukkueita?

Joo, toista se oli sentään 20-40-luvuilla, kun Uruguaynkin saattoi laskea tuohon joukkoon. Vuoden '50 maailmanmestaruuden aikaan nippa nappa laskettiinko enää koviin.
-bob-

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 30.11.2017 klo 14:27:41

Tuleeko arvonnasta livenä lämpökamerakuvaa?
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 30.11.2017 klo 15:40:51

Tuleeko arvonnasta livenä lämpökamerakuvaa?

:D Alas

Tuonne ei taida olla lippuja yleiseen jakoon asti, mutta olisihan se melkoista olla oman kameran kanssa lehtereillä.

Edelleenkin arvontoja on ollut niin vähän missä Sveitsi on ollut mukana, että eihän siitä voi mitään päätelmiä tehdä. Olisi kyllä todella hyvä, jos niille osuisi nyt kovin mahdollinen lohko, niin saataisiin tämäkin pakettiin.

Jos muuten olisi jotain aitoja epäilyjä, niin silloinhan jollain olisi kamera mukana.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 30.11.2017 klo 15:44:33

Joo, toista se oli sentään 20-40-luvuilla, kun Uruguaynkin saattoi laskea tuohon joukkoon. Vuoden '50 maailmanmestaruuden aikaan nippa nappa laskettiinko enää koviin.

No olihan se Uruguay vielä viime kisoissa kova, ja silloinen Italia-Englanti-Uruguay-CostaRica paperilla jonkinlainen kuolemanlohko. Joskin käytännössä sitten huumorilohko. Samoin viime kisojen Espanja-Hollanti-Chile oli kova lohko.
Ainoa totuus

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 30.11.2017 klo 16:04:00

Tämä uusi täysin FIFA-rankingiin perustuva arvontasysteemi myös vähentää kuolemanlohkon mahdollisuutta, koska käytännössä kaikki kovimmat Euroopan ja Etelä-Amerikan maat sijoitetaan kahteen ensimmäiseen koriin. Ennen tuon ykköskorin jälkeen loput eurooppalaiset ja eteläamerikkalaiset olivat ainakin yleensä eri koreissa.
Jalkapallokääpiö

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 30.11.2017 klo 17:30:27

Eikö kuolemanlohkolla kuitenkin tarkoiteta sellaista lohkoa, josta myös ykköskorin perinteisellä jalkapallomahdilla on mahdollisuus tippua? Siinä mielessä jokin Argentiina-Espanja- tai Portugali/Belgia-Kolumbia-pohjainen lohko olisi todennäköisempi, kun taas nämä Brasilian, Saksan ja Ranskankin johtamat, sinänsä ehkä kovemmatkin lohkot ovat kuolemaksi lähinnä sille kolmoskorin maalle. Venäjä ja Puola sitten enempi sellaisia maita, joiden kohdalla tulee ensimmäiseksi mieleen tasainen lohko.
Toldo

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 30.11.2017 klo 19:27:58

Kakkos-, kolmos- ja neloskorien maiden osalta puolestaan tarvitaan kaksi palloa. Ensin "maapallo" ja sitten erikseen lohko. Tämä siitä syystä, koska maanosakiintiöt blokkaavat joitain lohkovaihtoehtoja, ja kulhoon pitää aina erikseen laittaa pallot niille lohkoille, jotka ko. maalle ovat mahdollisia.

Tuollainen systeemi vaatii arvonnan suorittamisessa jo ihan oikeasti tarkkuutta, ettei tule pudoteltua vääriä palloja kulhoihin. Eikö tuossa ole inhimillisen virheen mahdollisuus jo ihan todellinen? Toki samalla systeemillä on arvottu UEFA:n kilpailut jo vuosikausia eikä niissä ilmeisesti ole koskaan mitään virheitä käynyt.

Muistatteko vielä muutaman vuoden takaisen Suomen Cupin neljännesvälierien arvonnan jossa oli mukana sekä FC Honka että Pallohonka. Ainakin vielä tuolloin oli käytössä sääntö että saman seuran joukkueet tulisi kyseisessä vaiheessa sijoittaa automaattisesti vastakkain, mutta Palloliitto oli tuon säännön unohtanut ja suoritti vapaan arvonnan. Kuitenkin itse arvonnassa FC Honka ja Pallohonka onnistuttiin arpomaan vastakkain eli todennäköisyys 1/15 osui Palloliiton hyväksi ja nolosta farssista selvittiin kuin koira veräjästä.
« Viimeksi muokattu: 30.11.2017 klo 19:30:25 kirjoittanut Toldo »
kluru

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: miesten ykkönen


Vastaus #34 : 30.11.2017 klo 22:59:11

Venäjän lohkoon toiveissa Englanti/Espanja kakkoskorista.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 30.11.2017 klo 23:19:37

Tuollainen systeemi vaatii arvonnan suorittamisessa jo ihan oikeasti tarkkuutta, ettei tule pudoteltua vääriä palloja kulhoihin. Eikö tuossa ole inhimillisen virheen mahdollisuus jo ihan todellinen? Toki samalla systeemillä on arvottu UEFA:n kilpailut jo vuosikausia eikä niissä ilmeisesti ole koskaan mitään virheitä käynyt.

Jep, Palloliitolla ja FA:lla nämä arvontamokat. FIFA ja UEFA on hoitanut kimurantitkin arvonnat aina kunnialla. Tietokone hoitaa laskupuolen ja hostit vahtaa silmä kovana.

Pari knoppia vielä esille ennen arvontapäivää:

Ei-ykköskorin maille suotuisin paikka olisi lähtökohtaisesti B3. Vastaan tulisi potentiaalisesti pudotuspeleissä Venäjän lohkosta vähän helpompi vastus, turnauksen otteluaikataulu olisi väljin mahdollinen ja alkulohkon pelipaikkakunnat olisivat sekä joukkueen että fanien matkustamisen kannalta miellyttävät Pietari, Moskova ja Kaliningrad.

Kolmissa edellisissä MM-kisoissa mestari on tullut lohkosta, joka on etukäteen ajateltuna kisojen kovin, jos mittarina käytetään lohkojen maiden FIFA-rankingien keskiarvoa arvontakoreja muodostettaessa. Ja mestari on toki ollut nimenomaan tuon korin "ykkössijoitettu" maa.
Molo Toure

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 01.12.2017 klo 00:57:59

Kisakiimoissani kokeilin itse arpoa lohkot kotona muistilapuilla :D. Suoritin arvonnan virallisten sääntöjen mukaan ja luulen, että se onnistui ihan oikein. Tällaiset lohkot tuli, katsotaan osuuko edes lähelle huomisia tuloksia:

A - Venäjä, Uruguay, Iran, Serbia
B - Belgia, Englanti, Senegal, Etelä-Korea
C - Argentiina, Sveitsi, Islanti, Marokko
D - Puola, Espanja, Costa Rica, Australia¨
E - Brasilia, Kroatia, Tanska, Nigeria
F - Saksa, Meksiko, Ruotsi, Saudi-Arabia
G - Portugali, Peru, Egypti, Japani
H - Ranska, Kolumbia, Tunisia, Panama

Mitään erityisen vaikeaa kuolemanlohkoa ei tullut joten arvonta sujui aika tasapuolisesti, joskaan näistä koreista on hankala sellaista edes saada. Lohkoista A ja G tuli vähän heikompitasoisia, vaikka Putin ei päässyt arvontaani suhmuroimaan niin isäntämaalle saatiin melko helppo tie jatkoon. Samoin Portugalin tien neljännesvälieriin luulisi olevan selvä. B-lohkosta tuli ehkäpä kovin, ja D- ja H-lohkoissa jatkoonmenijöiden pitäisi olla ennakkoon melko selviä. Tällaiset, tasaiset lohkot kelpaisivat ainakin minulle oikein hyvin. Huomenna sitten pääsee jännittämään tuota virallista arvontaa, harmi että omien kiireideni takia en pääse tuota suorana katsomaan, ainakaan koko lähetystä. Itse kisoja pitäisi sitten vielä puoli vuotta odottaa, alkaisivat perkele jo!

Pikka

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 01.12.2017 klo 01:12:24

http://www.telegraph.co.uk/football/russia-2018-world-cup-draw-simulator/

Omat matsit olisi vaihdellu seuraavasti (5x yritystä):

Brasilia-Australia
Senegel-Etelä-Korea

Ranska-Saudi-Arabia
Tanska-Marokko

Portugali-Etelä-Korea
Ruotsi-Japani

Portugali-Saudi-Arabia
Tanska-Australia

Puola-Serbia
Tunisia-Panama

ja lopuksi virallinen arvontatulos

A - Venäjä, Sveitsi :D, Tunisia, Australia (Kuuma arvontapallo)
B - Brasilia, Englanti, Costa Rica, Serbia (kiehtova lohko)
C - Portugali, Kroatia, Iran, Nigeria (Nigeria kiusaisi eurojengejä?)
D - Puola, Kolumbia, Tanska, Marokko (Puolalle todella paha lohko? tasaisin kaikista?)
E - Ranska, Uruguay, Ruotsi, Etelä-Korea (Ruotsille aika paha rasti, kakkossija mahd.?)
F - Argentiina, Meksiko, Senegal, Saudi-Arabia (non-eurooppa!)
G - Saksa, Espanja, Egypti, Japani (jättiläiset samassa)
H - Belgia, Peru, Islanti, Panama (Islanti jopa jatkoon?)

e: Etelä-Afrikka -> Etelä-Korea
« Viimeksi muokattu: 01.12.2017 klo 10:20:23 kirjoittanut Pikka »
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 01.12.2017 klo 08:09:28

F - Argentiina, Meksiko, Senegal, Saudi-Arabia (non-eurooppa!)

Lohko ilman eurooppalaisia ei ole arvonnan sääntöjen puitteissa mahdollinen.

Mielenkiintoinen aspekti sekin, että skandinaaveja ja lattareita naitetaan yhteen. Kukin Pohjoismaa saa varmuudella lohkoonsa yhden joukosta Brasilia, Argentiina, Uruguay, Kolumbia, Peru ja Meksiko. Juuri näissä pareissa näen suurimman potentiaalin kuolemanlohkolle, vaikka termi vähän nyt onkin kärsinyt inflaatiota.

Edit. Serbialla toki sama homma myös, eli pohjoismaiden tavoin varmuudella lattari samaan lohkoon.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2017 klo 09:34:00 kirjoittanut Laitalinkki »
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 01.12.2017 klo 09:34:56

Mietin aamulla duuniin kävellessä mihin tuo Sveitsin pallon lämmittäminen siis perustuu. Tulin siihen tulokseen, että pallon nostaja on maksettu ja hän tietää ottaa lämpimän pallon muiden joukosta.

Ei kai siihen muuta keinoa ole. Kuka päättää kuka on nostelemassa mitäkin koria? Entä, jos tuleekin erimielisyyksiä Putinin kanssa kuka sen lopulta päättää mihin lohkoon Sveitsi laitetaan?
Lamps88

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 01.12.2017 klo 09:40:33


Etelä-Afrikka


Nyt sattui arvonnan suorittajalle paha virhe, kun lohkoihin pääsi rannalle jäänyt maa.
marcelo vieira da silva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Morbo


Vastaus #41 : 01.12.2017 klo 11:07:09

Mietin aamulla duuniin kävellessä mihin tuo Sveitsin pallon lämmittäminen siis perustuu. Tulin siihen tulokseen, että pallon nostaja on maksettu ja hän tietää ottaa lämpimän pallon muiden joukosta.

:D
Ianway

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 01.12.2017 klo 11:11:34

Noista ei taida millään saada aikaiseksi mitään kuolemanlohkoa? Kovin mahdollinen taitaa olla joku Brasilia, Espanja, Tanska, XXX.
Minusta oikeastaan kovin olisi Brasilia-Meksiko-Tanska-Serbia. Tuossa ei olisi yhtään etukäteen erityisen heikkoa joukkuetta. Vaihtoehtoisesti Brasilian tilalle voisi vaihtaa Argentiinan jolloin sillä olisi oikeasti kohtuulliset pelot 2002:n uusiutumisesta.

(Ruotsi ja varsinkin Islanti voisi tuossa skenaariossa olla myös melko ilkeä vaihtoehto vaikka Tanska ehkä potentiaalisin onkin.)
Hasan Sas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #43 : 01.12.2017 klo 11:38:04

Mitkä kaikki maat Sveitsin pitää välttää, jotta arvonta olisi uskottava? Ykköskorista pitäisi siis tulla joku muu kuin Venäjä tai Puola (tai Belgia?).  Vai ovatko FIFA:ssa niin kieroja, että näennäisen uskottavuuden ylläpitämiseksi "arpovat" Sveitsille hankalan maan ykköskorista, mutta kolmosesta ja nelosesta sitten joku Iran-Panama -kombo?
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #44 : 01.12.2017 klo 11:42:26

Mitkä kaikki maat Sveitsin pitää välttää, jotta arvonta olisi uskottava? Ykköskorista pitäisi siis tulla joku muu kuin Venäjä tai Puola (tai Belgia?).  Vai ovatko FIFA:ssa niin kieroja, että näennäisen uskottavuuden ylläpitämiseksi "arpovat" Sveitsille hankalan maan ykköskorista, mutta kolmosesta ja nelosesta sitten joku Iran-Panama -kombo?

Uskottavuuden rippeet jotenkin jäljellä, jos välttää A-lohkon.
Toldo

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 01.12.2017 klo 12:17:54

Tässä topicissa tulee olemaan varmasti hyvä meno sen jälkeen kun Sveitsi on arvottu A-lohkoon yhdessä Venäjän, Iranin ja Panaman kanssa :D Ylos

Todella hulppea arvontatuuri Sveitsillä on kyllä ollut jo vuosikaudet, sitä ei käy kiistäminen.

Ykköskorista mielestäni helpoin arpa on Venäjä ja toiseksi helpoin arpa on Puola. Venäjä olisi näistä kahdesta normaalisti selvästi helpompi arpa, mutta kotietu tasoittaa puntteja. Muut kuusi ykköskorin joukkuetta ovat kyllä enemmän tai vähemmän kovia arpoja.

Kolmoskorista Sveitsille suotuisiksi arvoiksi lasketaan Costa Rica, Tunisia ja Iran, neloskorista puolestaan Panama, Etelä-Korea ja Saudi-Arabia. Näillä spekseillä voidaan sitten arvioida Sveitsin arvontatuuria.
« Viimeksi muokattu: 01.12.2017 klo 12:27:41 kirjoittanut Toldo »
veikkopl

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 01.12.2017 klo 12:27:58

Uskottavuuden rippeet jotenkin jäljellä, jos välttää A-lohkon.

Sveitsin pitäisi siis olla A-lohkossa, että Putin ja FIFA:n poppoo voi yhdessä katsoa peliä ja pitää lystiä ??? Tuoppi
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 01.12.2017 klo 12:49:11Muistatteko vielä muutaman vuoden takaisen Suomen Cupin neljännesvälierien arvonnan jossa oli mukana sekä FC Honka että Pallohonka. Ainakin vielä tuolloin oli käytössä sääntö että saman seuran joukkueet tulisi kyseisessä vaiheessa sijoittaa automaattisesti vastakkain, mutta Palloliitto oli tuon säännön unohtanut ja suoritti vapaan arvonnan. Kuitenkin itse arvonnassa FC Honka ja Pallohonka onnistuttiin arpomaan vastakkain eli todennäköisyys 1/15 osui Palloliiton hyväksi ja nolosta farssista selvittiin kuin koira veräjästä.

Ville Nylundilla oli tuossa tapahtumassa yksi ainoa asia muistettavana, ja senkin se unohti.
maakato

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #48 : 01.12.2017 klo 12:54:21

Ykköskorista mielestäni helpoin arpa on Venäjä ja toiseksi helpoin arpa on Puola. Venäjä olisi näistä kahdesta normaalisti selvästi helpompi arpa, mutta kotietu tasoittaa puntteja. Muut kuusi ykköskorin joukkuetta ovat kyllä enemmän tai vähemmän kovia arpoja.

Kolmoskorista Sveitsille suotuisiksi arvoiksi lasketaan Costa Rica, Tunisia ja Iran, neloskorista puolestaan Panama, Etelä-Korea ja Saudi-Arabia. Näillä spekseillä voidaan sitten arvioida Sveitsin arvontatuuria.

Toki, kun Sveitsi tosiaan nakutetaan siihen A-lohkoon Venäjän seuraksi, ja kolmoskorista tulee Iran, niin hämätäkseen FIFA voi heittää neloskorista hieman kovemman joukkueen, kuin nuo panamat ja saudiarabiat, joten veikkaan Sveitsin lohkoon kyseisestä korista Japania tai Nigeriaa. Ja tälläkin tuloksella Sveitsin lohko on erittäin hyvä.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 01.12.2017 klo 13:00:13

Kolmoskorista Sveitsille suotuisiksi arvoiksi lasketaan Costa Rica, Tunisia ja Iran, neloskorista puolestaan Panama, Etelä-Korea ja Saudi-Arabia. Näillä spekseillä voidaan sitten arvioida Sveitsin arvontatuuria.

Vaihtaisin itse tuosta kyllä Egyptin Costa Rican tilalle ja nostaisin Marokon lisäksi tohon neloskorin kolmikon rinnalle, ehkä Uuden-Seelanninkin. Etelä-Korea yhä neloskorin keskikastia.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 13
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines