FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.01.2019 klo 11:16:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 17
 
Kirjoittaja Aihe: El Clásico 23.12.2017 14:00 YLE2  (Luettu 24781 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
aquel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona


: 16.12.2017 klo 13:21:13'Jalkapallo on sotaa', totesi Rinus Michels. Espanjassa jalkapallo on provokaatioon vastaamista, sotaa kentällä. Espanjassa jalkapallo on politiikan, kulttuurin, taiteen, historian ja uskonnon yhdistelmä, joka määrittelee vahvasti ihmisten identiteettiä. Jalkapallo yhdistää, erottaa, ennen kaikkea se määrittää. Espanjalaisen jalkapallon syvin olemus on juuri sitä: Kannattamasi ja rakastamasi joukkue määrittelee identiteettiäsi, ajatteluasi ja uskomuksiasi. Ilot, surut, pettymykset. Tunne. Se tunne, joka nousee pintaan erityisen vahvana tärkeän ottelun alla kylminä väreinä, kyyneleinä. Toivo on pahin pettäjä, epätoivo vielä pahempi. Pyydät apua ylhäältä, katsot horisonttiin, elät hetkessä. El Clásico alkaa...

... Vicente Calderónin ja nykyään Wanda Metropolitanon lehtereillä pikku-Pedro kysyy isältään: 'Isä, miksi kannatamme Atléticoa?' Ensi lauantaina päivää ennen jouluaattoa Estadio Santiago Bernabéun lehtereillä ei ole pikku-Pedroa, vaan siellä istuu kaksi Pabloa sikarit suussaan ja ottelun aikaisen alkamisajankohdan vuoksi aurinkolasit päässään. Molemmat tietävät, miksi he kannattavat Real Madridia, maailman menestyneintä seurajoukkuetta, keskisen Espanjan lippulaivaa, suosituinta ja suurinta joukkuetta. Tämän vuoksi. Pablot tietävät. Pablot myös tietävät, milloin kannattaminen tuntuu parhaalta. Tänään, tässä hetkessä, kun El Clásico pelataan ja ikuinen vihollinen raitapaitoineen astelee vihreälle nurmelle kannattamaasi seuraa vastaan. Tunne kannattamaasi seuraa kohtaan on silloin voimakkaimmillaan. Kuitenkin mahdollisen tappion hetkellä kannattaminen näyttää kaksiteräisen miekkansa satuttavan puolen.

El Clásico ei kuiskaa, se huutaa. El Clásico on ajaton, ikuinen. Se ei unohda. El Clásico symboloi vastakkainasettelua Espanjassa kokonaisuudessaan, ei pelkästään jalkapalloilullisessa mielessä, vaan myös kulttuurillisessa, poliittisessa ja kansallisessa mielessä. Vastakkainasettelu Real Madridin ja Barcelonan välillä on jatkuvaa, mutta se kulminoituu aina - vähintään - kahdesti vuodessa kahden Suurimman kohdatessa Santiago Bernabéulla ja Camp Noulla. El Clásico on elämys, joka pysäyttää; elämys, jota aina odottaa, vaikka lopputulos voi olla katkeran makuinen. El Clásico antaa culéille ja madridistoille aina kerta toisensa jälkeen elämän todellisen puolen avoimeen suojaamattomaan sydämeen raastaen, repien ja toisaalta parhaimmillaan samettisesti hivellen. El Clásico koskettaa culéilla ja madridistoilla syvällä sisimmässä.

El Clásico on kuin Mozart johtaisi orkesteriaan suoraan olohuoneessamme, kuin Picasso maalaisi suurinta taideteostaan silmiemme edessä, kuin don Quijote meitä paikallisessa viihdyttäisi tarinoillaan, kuin itse rakkauden jumalatar Venus meitä odottaisi makuuhuoneessa. Kun El Clásico pelataan, culét ja madridistat eivät näe tai kuule mitään muuta. Kaikki aistit ovat keskittyneet elämään ottelun, elämyksen, tuon spektaakkelin mukana. Ennen kaikkea se tunne, jonka ottelu herättää, pitää ympäröivän maailman merkityksettömänä Suurta ottelua katsoessa. Sitä tunnetta ei kenties voi ymmärtää tai keinotekoisesti saavuttaa, jos ei ole aidosti sisältään jompikumpi, culé tai madridista. El Clásicossa barcelonismo ja madridismo nostavat aina kaikkein voimakkaimmin päätään eikä kumpikaan olisi mitään ilman toistaan.

Zidanen Real Madrid on ollut kaksi vuotta erittäin vahva joukkue. El Clásico määrittelee hyvin pitkälle sitä, mihin suuntaan Zidanen projekti jatkuu. Syksy liigassa on ollut pettymys, siitä ei pääse mihinkään. Jos Real Madrid häviää Klassikon, voi se pitää liigamestaruutta jo hyvin pitkälle hävittynä. Sikäli kotiedun ja sarjataulukon tilanteen puolesta Real Madridilla on Barcelonaa suurempi tarve voittaa tämä otteluista suurin ja kaunein.

Valverden Barcelonan projekti alkoi elokuussa kahdella tappiolla kovassa lennossa ollutta Real Madridia vastaan. Silloin Real Madrid oli selkeästi parempi joukkue. Sittemmin Blaugrana ei ole hävinnyt yhtään ottelua, joukkue on löytänyt loukkaantumisista huolimatta pelillisen tasapainon ja sikäli projekti on alkanut hyvin. Kuitenkin suuret ottelut määrittelevät aikakausia. Niistä aikakaudet ja projektit muistetaan mestaruuksien ohella. El Clásico on otteluista suurin ja kaunein. Eli vaikka sarjataulukon tilanteen puolesta Barcelonalla olisi varaa hävitäkin Bernabéulla ja siitä huolimatta jatkaa erinomaisista asetelmista kauden toiselle puoliskolle, ei siihen todellisuudessa ole koskaan varaa.

Kaksi Suurinta, kaksi Kauneinta joukkuetta. Ei pelkästään Espanjassa, mutta kun ne kohtaavat, koko Euroopassa. Ikuinen taistelu Real Madridin ja FC Barcelonan välillä saa jälleen uuden luvun, kun ensi lauantaina 34-vuotias murcialainen tuomari José María Sánchez Martínez viheltää pilliinsä, alkaa käsittämättömästi 270. El Clásico koko jalkapallohistoriassa, 236. kilpailullinen Klassikko ja 175. joukkueiden välinen liigaottelu Espanjan pääsarjan historiassa. Bernabéu viheltää, se on varma, mutta kenelle se viheltää, siitä ei koskaan tiedä. Ottelun voittaja lähtee joulutauolle onnellisena, voimakas tunne paremmuudesta mukanaan. Häviäjä lähtee viettämään joulua pettyneenä. Onko joulu valkoinen vai ottavatko katalaanit omansa tässä poliittisesti osuvaan mutta arkaan ajankohtaan pelattavassa spektaakkelissa?

Lainaus
Luis Enrique: "I like to play at El Bernabéu with Barça's shirt. It is where I feel more proud of being a Barça fan."

Ja jotta ei totuus unohtuisi, klassinen teksti 13 vuoden takaa FF1:n ajoilta, jonka kirjoittajana toimi nimimerkki Conferenssi:
Lainaus
'Kun kuulen nimen Real Madrid niin minua alkaa oksettamaan. Lucifer enkelin asussa tosiaankin" - Stoichkov

"Tämä ei ole ottelu kahden joukkueen välillä. Tämä on sotaa Katalonian puolesta ja minä olen sotilas heidän armeijassaan" - Lineker

"En ikinä suostuisi pelaamaan Madridissa, en vaikka Perez rukoilisi polvillaan edessäni. Sielulle ei voi asettaa hintaa" - Kluivert

Muutama päivä sitten pelattiin ottelu, jonka lopputuloksen varmasti suurin osa jalkapallon ystävistä tietää. Mutta harvempi näistä faneista tietää tunteen, joka velloo El Classicoksi kutsutun väännön taustalla.

Kun Madridin pelaajat astelivat stadionille lauantaina, he hyppäsivät ajassa taaksepäin ja näkivät kymmenien tuhansien fanien toimesta menneisyyden haamut ja oman joukkueensa historian, jonka taakasta he eivät tule pääsemään eroon. He edustivat ottelussa Real Madridia, kuninkaallista pääkaupunkia ja Generalissimo Francon nationalistista ideologiaa, jonka henki tulee aina elämään valkoisessa paidassa. Vastapuolella taasen oli FC Barcelona, autonomisen Katalonian symboli, joka jälleen kerran asettui ylivoimaista vihollista ja häikäilemätöntä sortajaa vastaan.

Vaikka tunnelataus stadionin sisäpuolella on uskomaton niin turisti näkee sen yhtä vahvana myös NC:n ulkopuolella. Tuhannet julisteet sekä liput roikkuvat ihmisten parvekkeilla ja katujen seinillä. Miljoonat katalonialaiset katselevat ottelua baarien sekä omien kotiensa televisioista. Monet rukoilevat häviön välttämistä. "Katalonia ei ole Espanja" ja ideologinen voitto on tärkein.

Tämä kaikki on toistunut jo vuosikymmenten ajan. Se käynnistyi jo 1920-luvulla mutta sai todellisen alkunsa 68-vuotta sitten kun fasistinen Franco otti vallan Espanjassa ja julisti epävirallisen sodan Katalonian kanssa. Katalonian oma kieli, sen lippu ja kansallinen hymni kiellettiin Madridin sikarinsavuisissa pöydissä. Rikkomuksille asetettiin äärimmäisen kovat tuomiot, koska Franco inhosi nationalistina kaikkea sitä mitä katalonia edusti. Vastapuoli ei voinnut julkisesti protestoida keskushallintoa vastaan, joten he ottivat Barcan poliittiseksi välineeksi, jolla kansa ilmaisi mielipiteitään.

Fasistinen hallitus vastasi kaikuun. Johtajahan oli jalkapallomiehiä ja ymmärsi hyvin, että kansalaiset rakastivat lajia. Itse suunnitelma luotiin ja toteutettiin sodan aikana, rajoja resursseille ei asetettu. Kenraalit ottivat ensin haltuunsa useita seuroja ja perustivat SFA:n, jonka Fifa hyväksyi. Tämän jälkeen Franco kätyreineen perusti lehden nimeltä Marca, jonka päätarkoitus oli levittää oikeistolaista propagandaa ja halveksua vastapuolta. Marcahan vaikuttaa nykyisinkin.

Leikki jatkui sisällissodan jälkeen. Espanjan Cup muutettiin Generalissimo´s Cupiksi, diktaattorin mukaan. Barcelonan (joka juuri ja juuri selvisi sodan jälkilöylyissä) olo tehtiin samaan aikaan mahdollisimman tukalaksi. Nimi vaihdettiin ja seuran tilaisuuksia valvottiin Francon kätyreiden toimesta, koska vain espanjan kieli oli sallittu kokouksissa. Barca joutui myös muuttamaan tunnustaan, koska katalonian lippu julistettiin laittomaksi. Franco perusti myös katalonialaisen ryhmän, joka koostui luopioista. He valvoivat, että Barcaa ei ikinä käytettäisi poliittisena välineenä tulevaisuudessa. Ideaa ei vastustettu julkisesti, koska seurakset olisivat olleet kamalat. Seuran entinen presidenttihän, Josep Sunol, ja moni muu murhautettiin Francon toimesta. Uudeksi presidentiksi asetettiin nukkemies, joka ei ollut ikinä nähnyt jalkapallo-ottelua elämässään. Raiskaus oli suoritettu loppuun ja Katalonian ylpeys oli tallottu maan rakoon.

Samaan aikaan torvet soivat pääkaupungissa ja dynastiaa rakennettiin rakastetun johtajan toimesta. Real Madridista tuli virallisesti Francon oma joukkue. Otteluiden kohokohtia näytettiin loputtomiin kansallisessa televisiossa. Realista tuli Espanjan edustaja viimeistään sen jälkeen kun joukkue oli voittanut viisi perättäistä Euroopan Cupia. Menestyksen myötä Franco käytti Madridia ystävyyssuhteiden luomisessa. Hän totesi, että "Real on historiamme paras lähetystö". Ikonina toimi tietenkin Di Stefano, joka ryöstettiin Barcasta. Mieshän oli jo ehtinyt kirjoittamaan sopimuksen katalonialaisten kanssa mutta seuran presidentti, yllätys yllätys, käytännössä antoi miehen Francolle. Tapaus oli vain yksi monien joukossa. Madrid väärensi mm. passeja E-Amerikkalaisille pelaajille jatkuvalla syötöllä.

Mutta eipä silti, mitäpä joukkue olisi Di Stefanolla tehnytkään kun mestaruus oli sovittu aina ennen kauden alkua. Tuomarien viheltely oli kuin neuvostoaikojen Canada Cupeista. Ratkaisut olivat niin selviä, että ulkopuoliset turistit usein tiedustelivat otteluiden jälkeen, että miksi kävi näin. Ja kun yksipuoliset tuomiot eivät riittäneet niin Franco uhkasi murhauttaa pelaajia. Monet muistavat, että miksi Barca tipahti 40-luvun puolivälissä Generalissimo Cupista vaikka olivat voittaneet ensimmäisen ottelun 3-0. Salainen poliisi vieraili ennen toista ottelua vastapuolen pukuhuoneessa ja totesi : "Te häviätte ottelun tai osa teistä tulee häviämään ottelun jälkeen". Lopputulos 11-1 ja Madridistat juhlivat tulosta päiväkaupalla.

Hieman ennen Francon poistumista yleisö oli jo kyllästynyt tuomioihin niin paljon, että se alkoi näkymään katsomoissa. 1970-luvun alku on varmasti vielä monien mielessä. Yhdessä ottelussa tuomari vihelteli kaikki tilanteet valkoisille ja lopulta katsomo sekosi totaalisesti. Kymmenet tuhannet penkit lensivät kentälle ja katsomo meni totaaliseen remonttiin kun kaikki irtaimisto lähti liitelemään.

Vastaavat väkivaltaisuudet eivät toistuneet pidemmällä aikavälillä, koska Franco potkaisi tyhjää muutaman vuoden kuluttua. Kuoleman jälkeen katalonialaiset yhdistyivät ja järjestivät näyttävän mielenosoituksen. He salakuljettivat ison määrän katalonian lippuja El Classicoon ja juuri ennen ottelun alkua Nou Camp täyttyi punaisesta ja keltaisesta. Se oli ensimmäinen julkinen huuto sortovuosien jälkeen ja samassa ottelussa Barca teki viimeisellä minuutilla voittomaalin.

Nykyisin suhde näiden kahden joukkueen välillä on muokkautunut menneistä mutta tietyt asiat pysyvät muuttumattomina. Oikeus vastaan vääryys. Monet katalonialaisista näkevät Realin vielä fasismin perikuvana. Ja tottahan se on, että äärioikeistolaisuus pesii vielä vahvasti pääkaupungissa, US esimerkkinä. Toiset taasen näkevät heidät joukkueena, joka on siirtynyt entisestä sorrosta ylimieliseen korruptioon. Ihan miten vain sanoi Cule, koska Madridilla ei tule ikinä olemaan sielua. Heidän ristinsä on jalkapalloilevan maailman suurin ja likaisin.

Ajattelemisen aihetta antoi Conferenssi.

Visca el Barça!


'Oi Bernabéu, muistatko viime kevään välienselvittelyn, kun jumalhahmon asemaan Kataloniassa noussut jalkapalloilija päätti näyttää kuinka tätä lajia pelataan...'
« Viimeksi muokattu: 16.12.2017 klo 17:09:02 kirjoittanut aquel »
Peledinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat & modetiimi


Vastaus #1 : 16.12.2017 klo 14:11:34

Ajoissa liikenteessä Ylos ja aina yhtä upeaa luettavaa Ylos

Mielenkiintoista nähdä, mitä Realin epävireinen hyökkäys saa aikaan Barcelonan koneen lailla toiminutta puolustusta vastaan. Hieman Valkoisten työtä helpottaa Umtitin poissaolo. Lisäksi Benzemaa ja kumppaneita tasoittaa toisessa päässä Suarez, joka sentään viikko sitten osui jo kertaalleen, mutta on kaukana normaalista itsestään. Kyllähän tässä luottoa on Barcelonaan syksyn aikana kertynyt roimasti, joten tappio olisi suuri pettymys.
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 16.12.2017 klo 14:26:02

Paikallaan olisi kai jo otsikossakin mainita, että YLE näyttää suorana klo 13.45 alkaen.
Pumba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #3 : 16.12.2017 klo 15:42:24

Mikä vittu tää alkamisaika oikein on?
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #4 : 16.12.2017 klo 15:43:42

Mikä vittu tää alkamisaika oikein on?

Pääsee ajoissa jouluostoksille.
Monteri

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: bleu + grenat


Vastaus #5 : 16.12.2017 klo 15:45:01

Kyllä on synkkä ajankohta häviävälle osapuolelle tulossa. Lähes poikkeuksetta tuntunut olevan heikoin el clasico miesmuistiin, kun virettä, viimeaikaisia otteita ja tähtikaksikon otteita seurannut. Sama kysymysmerkki velloo omassa mielessä tälläkin kertaa. Onneksi taktiikat on yhden pelin ajaksi heitetty romukoppaan -ainakin pelaajien osalta. Tästä seurannut räiskyviä kamppailuita vireestä huolimatta. Sergi Roberton nousu hyvänä esimerkkinä viime kaudelta.
Joko mennään?? Tuoppi
Kuhnuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Barca, Huuhkajat, Albiceleste


Vastaus #6 : 17.12.2017 klo 23:36:47

Mikä vittu tää alkamisaika oikein on?

Näinpä. Toivottavasti on katsottavissa areenasta myös jälkilähetyksenä, kun itselle täysin tekemätön paikka nähdä suorana Alas
kluru

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: miesten ykkönen


Vastaus #7 : 17.12.2017 klo 23:41:31

Paikanpäälle pitäisi suoriutua, paha alkamisaika kun tuohon mennessä ollut reissussa jo viikon päivät :D Tuoppi.
nurtsi1

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 18.12.2017 klo 00:11:50

Mikä vittu tää alkamisaika oikein on?
Ehtivät Aasian päässä näkemään pelin hyvään aikaan. #amf
JIJIJSO

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 18.12.2017 klo 12:37:57

Ei kuulemma suostu Barsa pasilloa tekemään Madridille, koska eivät itse olleet mukana turnauksessa :D Mistähän lähtien sillä on ollut merkitystä...?

Koville taitaa Realin menestys ottaa siellä Kataloniassa :)

Lainaus
Piqué: "No me gustan los valores del Real Madrid"
Ironista...
zipe

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 18.12.2017 klo 13:06:51

Novoi kyynel.
el_capitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tunnelmaa huonontava elämysmatkailijamieshuora


Vastaus #11 : 18.12.2017 klo 13:17:12

50 goals or more in 2017

53 Robert Lewandowski (54 appearances, 0.98 goals per game)  0 peliä jäljellä
53 Cristiano Ronaldo (59, 0.90)  1 peli
53 Lionel Messi (63, 0.83)  1 peli
52 Edinson Cavani (61, 0.85)  1 peli
50 Harry Kane (50, 1.00)  2 peliä

Menee tiukaksi tämän vuoden maalitykkikisassa. El Clasico taitaa ratkaista kisan, ellei Hurrikaani ihan ala hulluttelemaan, kun taitaa peli enemmän edessä ennen vuoden vaihdetta.

Cavani voisi nousta muiden ohi Ylos
Buell

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 18.12.2017 klo 14:14:09

Ei kuulemma suostu Barsa pasilloa tekemään Madridille, koska eivät itse olleet mukana turnauksessa :D Mistähän lähtien sillä on ollut merkitystä...?

Koville taitaa Realin menestys ottaa siellä Kataloniassa :)
Ironista...
Eihän sevillakaa tehny viime vuonna.
Niilo Laji

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat


Vastaus #13 : 18.12.2017 klo 14:17:46

Pitääkä Piquen pelin jälkeen riisua kenkänsä, jotta voi havainnollistaa piste-eroa Kristiinalle ja kumppaneille? Kun sormet ei riitä...
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 18.12.2017 klo 14:25:18

Siis mistä hyvästä sitä pitäisi nyt tehdä?

e: Ai tuon höntsän :D vaadin pasilloa koska Barca voitti  Gamperin!
Khaos

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid


Vastaus #15 : 18.12.2017 klo 14:40:47

Esimerkiksi tämän takia on ilo maksaa veroja. Kiitos Yle!
jupekui

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 18.12.2017 klo 15:06:48

Eikös tämä ole ylipäätään aivan hemmetin tyhmä käytäntö. Ymmärärn kyllä siinä vaiheessa kun liigan mestaruus varmistuu että kyseinen kunniakuja mestareille muodostetaan ja silloinkin kohtuullisen turha juttu. CL:n voittaminenkin nyt vähän niin ja näin, mutta seurajoukkueiden maailmanmestaruus nyt on lähinnä näitä euroopan pepsikiertueita Aasiaan ja muualle maailmaan. Varsinkin nyt on hyvin vaikea tätä nähdä kataloniassa tapahtuneiden asioiden jälkeen varsinkin kun Real niin vahvasti liitetään / liittyy siihen madridin keskushallintoon.
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #17 : 18.12.2017 klo 15:22:29

Eikös tämä ole ylipäätään aivan hemmetin tyhmä käytäntö. Ymmärärn kyllä siinä vaiheessa kun liigan mestaruus varmistuu että kyseinen kunniakuja mestareille muodostetaan ja silloinkin kohtuullisen turha juttu. CL:n voittaminenkin nyt vähän niin ja näin, mutta seurajoukkueiden maailmanmestaruus nyt on lähinnä näitä euroopan pepsikiertueita Aasiaan ja muualle maailmaan. Varsinkin nyt on hyvin vaikea tätä nähdä kataloniassa tapahtuneiden asioiden jälkeen varsinkin kun Real niin vahvasti liitetään / liittyy siihen madridin keskushallintoon.
Ja kunniakujankin korkeintaan vasta siinä vaiheessa kun mestaruus on matemaattisesti varmistunut.
Eki#11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Barcelona, David Villa, Pep Guardiola.


Vastaus #18 : 18.12.2017 klo 15:31:39

Täysin oikea linjaus, ettei lähdetä tähän Realin provoon mukaan. Liigamestaruuden kohdalla nämä kunniakujat voidaan vielä hyväksyä.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #19 : 18.12.2017 klo 15:33:38

aquel ja avaus, silkkaa runoutta Ylos

Supercopan jälkeen olin ihan varma, ettei Barcelona tule tällä kaudella saavuttamaan mitään. En odottanut tätä kohtaamista yhtään. Jälleenrakennusvaihe joukkueessa näytti jo alkaneen Neymarin ja Luchon lähdön myötä, Messin ja Iniestan jatkosopimukset puuttuivat ja riveihin oli hankittu jokuvitunpaulinho. Voi kuinka väärässä olinkaan...

Jännittävä Klassikko tulossa. Barcelona on ehkä kauden 2010-2011 jälkeen kovimmassa lennossa. Valverde on onnistunut saamaan paketin kasaan, Messi on ottanut jengin taas reppuselkään Suárezin tuhnusyksyn myötä ja Hölkkä-Paulinho on onnistunut maalinteossa yllättävän useasti. Semedo on ollut hyvä haku oikeaksi pakiksi sekä Ter Stegen ja Umtiti ovat kasvaneet elintärkeiksi pelaajiksi. Samaan aikaan Real Madrid ja Cristiano ovat olleet heikossa vireessä.

Real on kuitenkin aina Real ja Klassikko Bernabeulla on aina Klassikko Bernabeulla. Ei mikään helppo rasti, vaikka Real toisi puolet B-joukkueestaan peliin.

Joulun ja Klassikon odotusta kumpaankin leiriin!
asdas

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Arsenal, klubi


Vastaus #20 : 18.12.2017 klo 20:08:16

Upea avaus. Onko jo julkaistu, että kuka selostaa Viasatin puolella?

Marca olisi voinut jakaa Pichichin ja Di Stefano- palkinnon ennen matsia, kun nyt näiden kunniakujien perään huudellaan ;)
maakato

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Farak


Vastaus #21 : 18.12.2017 klo 21:09:37

Upea avaus. Onko jo julkaistu, että kuka selostaa Viasatin puolella?

Virkkunen Viasatilla, Härkönen YLE:llä.
Neemu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #22 : 19.12.2017 klo 23:15:13

Veikkaus tarjoilee Barcelonalle mehevää 3,25 kerrointa. Tasurilla 4,20. Kotiedun myötä Real ehkä pienimuotoinen ennakkosuosikki saattaa olla, mutta ei kai sentään näin räikeästi? :D
el_capitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tunnelmaa huonontava elämysmatkailijamieshuora


Vastaus #23 : 20.12.2017 klo 08:45:34

Veikkaus tarjoilee Barcelonalle mehevää 3,25 kerrointa. Tasurilla 4,20. Kotiedun myötä Real ehkä pienimuotoinen ennakkosuosikki saattaa olla, mutta ei kai sentään näin räikeästi? :D

:D

Jes. Vedot barkalle, joten win-win :)
trendkiller

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACK, Kanarialinnut, Packers


Vastaus #24 : 20.12.2017 klo 09:32:08

Veikkaus tarjoilee Barcelonalle mehevää 3,25 kerrointa. Tasurilla 4,20. Kotiedun myötä Real ehkä pienimuotoinen ennakkosuosikki saattaa olla, mutta ei kai sentään näin räikeästi? :D

Joulu on kerran vuodessa.

 
Sivuja: [1] 2 ... 17
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines