FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.04.2019 klo 19:00:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Keski-Pohjanmaan Nelonen 2018  (Luettu 16175 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Viljola

Poissa Poissa


: 06.02.2018 klo 13:21:54

Kolmosesta ja nelosesta näyttääkin jo topicit löytyvän, joten pannaan myös nelonen tulille.

Jotain uutta, paljon vanhaa. Keski-Pohjanmaan nelosessa pelaavien joukkueiden kavalkadi on elänyt melko runsaasti sitten viime kauden päättymisen.

Viime vuoden sarjan näytöstyyliin voittanut KPV:n Akatemia on jatkanut oikeutetusti matkaansa kolmoseen, josta ei täksi kaudeksi kuitenkaan herunut joukkueita vahvistamaan K-P:n nelosta.  Vaasan ja K-P:n piirien yhteisestä kolmosesta ei siis edelliskaudella pudonnut K-P:n piirissä pelaavaa joukkuetta sarjatasoa alemmas. Vitosesta sarjapaikkaa ylemmäs taas ponnistivat sarjan voittanut Oulaisten Huima sekä Lohtajan Veikot. Tuttuja nelosen joukkueita aiemmilta kausilta kumpikin. Lisäksi IFK Jakobstadin sarjapaikka siirrettiin Jaron U23-joukkueelle.

KPV:n nousu kuitenkin jätti aukon 12 joukkueen sarjaan, joten täydennysmenettelyn kautta sarjapaikkansa säilytti luotolainen LBK, joka sijoittui viime kaudella sarjassa niukasti sijalle 11. Täydennysmenettelyssä etusijalla olisi ollut purmolainen, vitosessa kolmanneksi sijoittunut IFS, joka kuitenkin päätti olla ottamatta nelosen sarjapaikkaa vastaan.

Lisää muutoksia oli kuitenkin luvassa, kun viime kaudella nelosen putoamistaistossa itsensä kuiville hinannut Vetelin Urheilijat halusi pelata sarjaporrasta alempana eli nelosen sijaan vitosessa. Järjestely onnistui, kun vitosessa neljänneksi sijoittunut FC-92 Nivalasta päätti ottaa veteliläisiltä perityn sarjapaikan vastaan. Näin ollen FC-92 pelaa 25-vuotiaan seurahistoriansa aikana ensimmäistä kertaa nelosessa.

Joukkueiden kokoonpano tulevalla kaudella näyttää siis tältä (suluissa kotipaikkakunta ja viime kauden sijoitus):

Esse IK/II (Pedersöre, #7)
FC-92 (Nivala, vitosen #4)
FF Jaro/U23 (Pietarsaari, #9)
GBK/II (Kokkola, #10)
HBK (Kruunupyy, #6)
IK Myran (Kruunupyy, #3)
LBK (Purmo, #11)
LoVe (Lohtaja, vitosen #2)
NIK (Uusikaarlepyy, #4)
No Stars (Kokkola, #2)
OuHu (Oulainen, vitosen #1)
Sääripotku (Kokkola, #5)

Ehkä liian varhaista ennakoida tosiasiassa tulevan kauden voimasuhteita, sillä joukkueet elävät vielä taatusti ja mitä vain voi sattua. Laitetaanhan silti kuitenkin keskustelun herättämiseksi puolivillainen arvio, jonka saatte mieluusti todistaa kelvottomaksi.

Nousutaisto

Sarjanoususta nähtäneen tulevalla kaudella kova taisto, sillä yksittäistä selkeää ennakkosuosikkia on tästä joukosta melko vaikea nimetä.

Jaron juniorijoukkuetta ei varmastikaan voi olla mainitsematta, kun ennakoidaan sarjan voittajaa. Laadukas pietarsaarelainen juniorityö on vahva mylly, jonka tuotoksilla kamppaillaan taatusti nelosen herruudesta.

Mikäli aiempien vuosien voimasuhteet ovat pysyneet kutakuinkin muuttumattomina, mestaruudesta kamppailevat varmasti myös IK Myran sekä NIK. Molemmilla joukkueilla vahva rutiini nelosesta ja ovat keikkuneet jo vuosia sarjan ylemmässä päässä. Tällä kaudella on mahdollista ottaa vielä loikka kohti taivaita, kun selkeää ennakkosuosikkia ei tosiaan mielestäni ole.

Yllätysvalmis keskikasti

Tälläkään kaudella tuskin - ja toivottavasti - säästytään yllätyksiltä, ja eritoten Essen ja GBK:n reservijoukkueet voivat pelipäivästä ja kokoonpanosta riippuen kukistaa oikeastaan joukkueen kuin joukkueen. HBK:n materiaali riittää taatusti sarjan häntäpään joukkueita vastaan, mutta mustaa hevosta kruunupyyläisistä on vaikea povata. Sääripotkun materiaali näyttää elävän runsaasti kaudesta toiseen ja joukkue taisteleekin elintilastaan Kokkolan kivikovassa jalkapallokentässä. Mikäli riittävän laadukas nippu saadaan tälläkin kaudella haalittua kasaan, sijoitus sarjan keskikastissa ei ole ongelma.

Ja, totta kai, sitten vielä se No Stars, jonka hyytymisen manaamisesta on tullut jokavuotinen perinne. Perinne toki sekin, että joukkue osoittaa tällaiset arviot vitseiksi. Jälleen kerran siis hyvin vaikeasti arvioitava joukkue, jonka sarjasijoitus voi tosiasiassa jälleen olla mitä vain putoamistaistelusta kärkikamppailuun.

Viime kaudella LBK:n sarjasijoitus olisi oikeuttanut suoraan tippumiseen, mutta lopullinen sarjasijoitus ei välttämättä kertonut koko totuutta joukkueen iskukyvystä. Kohtaloksi viime kaudella koitui erittäin heikko sarjan avaus; ensimmäisestä viidestä ottelusta saaliina kun oli vain yksi vaivainen piste. Loppukaudesta LBK pystyi jo kilpailemaan tasaisesti sarjan keskikastia vastaan. Jälkikäteen voikin todeta loppukirin alkaneen hieman liian myöhään. Vuotta väkevämmällä rutiinilla LBK karistaa selvästi tulevalla kaudella putoamispeikon selästään ja on valmis haastamaan tasaisen keskikastin tosissaan.

Sarjanousijoiden putoamistaistelu

Häntäpään voinee jälleen hyvillä mielin ennakoida koostuvan lähinnä sarjanousijoista. Ennakkoon joukkueista selvästi heikoin lienee Nivalan FC-92, joka jäi ajoittaisista hyvistä hetkistä huolimatta selvästi jälkeen OuHusta ja LoVesta. Vaikka futsalin puolelta paremmin tunnettu Rami Tirkkonen saattaa jälleen väläytellä taikojaan, nivalalaisten putoaminen kuulutettiin jo joukkueen ottaessa sarjapaikkansa vastaan. Jääkiekko houkuttelee kaupungissa lahjakkuuksia liiaksi jalkapallon kustannuksella. Toisesta putoajan paikasta käytäneen taistelu jo mainittujen OuHun ja LoVen kesken, jotka viime kaudella haalivat yhtä paljon pisteitä sarjatasoa alempana.

« Viimeksi muokattu: 06.02.2018 klo 13:34:43 kirjoittanut Viljola »
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 06.02.2018 klo 22:51:05

Erinomaiselle avaukselle iso peukku!

Sarjaan tuli vielä yksi muutos lisää, sillä vielä pari kautta sitten kolmosen kärkisijoituksista taistellut HBK päätti luoupua sarjapaikastaan. Paikka on tarjottu RyPK-84:lle - saa nähdä ottavatko vastaan vai pelataanko sarja vain 11 joukkueella. Sarjanousijoille tämä olisi varmasti hyvä uutinen, sillä sehän tarkoittaisi, että vain yksi joukkue tippuu sarjasta kauden päätteeksi. Ja loppujen lopuksi sillekin tarjotaan varmaan täydennysmenettylyn kautta paikka nelosdivariin kaudeksi 2019, kun joku kuitenkin heiluttaa talvella valkoista lippua.

Sarjan joukkueista OuHu ja Sääripotku näyttävät olevan mukana Regions Cupissa.

Spekuloidaan lisää kun kausi lähestyy. Jos on harjoituspelien tuloksia tiedossa, niitä voisi ilmoittaa tänne.
Viljola

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 07.02.2018 klo 09:19:47

Sarjaan tuli vielä yksi muutos lisää, sillä vielä pari kautta sitten kolmosen kärkisijoituksista taistellut HBK päätti luoupua sarjapaikastaan. Paikka on tarjottu RyPK-84:lle - saa nähdä ottavatko vastaan vai pelataanko sarja vain 11 joukkueella. Sarjanousijoille tämä olisi varmasti hyvä uutinen, sillä sehän tarkoittaisi, että vain yksi joukkue tippuu sarjasta kauden päätteeksi. Ja loppujen lopuksi sillekin tarjotaan varmaan täydennysmenettylyn kautta paikka nelosdivariin kaudeksi 2019, kun joku kuitenkin heiluttaa talvella valkoista lippua.

Mielenkiintoinen uutinen tuo HBK:n vetäytyminen. Oletettavastihan tuota VetU:lta periytytynyttä paikkaahan oltiin tarjottu RyPK:lle ennen nivalalaisia, eivät tosiaan ottaneet vastaan. Todennäköistä siis varmaan, että pelataan tuo mainitsemasi 11 jengin sarja. Alempien sarjatasojen joukkueista ainoastaan FC Ylivieskan voisi kuvitella olevan kiinnostunut tuosta sarjapaikasta ja varmasti saisivatkin iskukykyisen nipun liikkeelle. Seuran sarjatasona toistaiseksi kylläkin vielä kutonen.

E: Täydennysmenettelyssä vitosen 4. näyttäisikin olevan nelosen 12. edellä, joten voi hyvin siis olla, että RyPK tarttuu tarjoukseen.

RyPK luultavasti on OuHua ja LoVea pelillisesti kuitenkin edellä, moni viime kauden tappioon päättyneistä otteluista oli vain niukkoja yhden maalin häviöitä. Kaudella 2016 pelasivat kaikki vielä vitosessa, jolloin löylyttivät mm. OuHua 6-0.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2018 klo 13:56:12 kirjoittanut Viljola »
jardel123

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 08.02.2018 klo 01:25:55

Harjoituspeli, kps 1 - 1 sääripotku.
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 08.02.2018 klo 20:27:50

Harjoituspeli 2.2. LBK - IF Standard (olisi saanut paikan Nelosessa, mutta jatkavat Vitosessa) 4 - 2

Harjoituspeli 3.2. Jaro U23 - NIK, (0-1) 1-1. U23 -joukkueella pelaajia mukana 19 + mv ja kaikki pelasivat vähintään puoliajan, eli joukkue lähes vaihtui toiselle puolikkaalle, kolme kappaletta -01 syntyneitä, neljä -00 ja siitä tasaisesti ylöspäin -99, -98 jne muutaman kokeneemman pelaajan tuella. Viimekaudella IFK Jakobstadilla oli pelaajapula, mutta tällä kaudella sitä ongelmaa uudessa joukkueessa ei ole ainakaan ennen kesää. Silloin osa pelaajista vaihtaa peliasun armeijan harmaisiin ja syyskaudella pelaajia on käytettävissä vähemmän. Tarvittaessa B -juniorit auttavat.

Maalivahtipula tuntuu vaivaavan useampaa joukkuetta, U23 saa toivottavasti apua JBK:lta, mutta paikkoja taitaa olla auki vielä muuallakin.
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 13.02.2018 klo 13:05:47

Myös NIK nelosen joukkueista mukaan Regions cupiin. Sääripotku ja OuHu arvottiin vastakkain, NIK suoraan toiselle kierrokselle.

Itse veikkaan, että sarjanousijat - ehkä varsinkin OuHu - voivat olla yllättävän kovia porukoita ensi kauden nelosessa. Sarjassa on monta vuotta pelattu melkein kaikki pelit Kokkolassa; viime kaudella kokkolalaiset joukkueet pelasivat kotikaupungissa 15/22 ottelua - nyt tämä etu ei heillä enää yhtä selkeä ole (12/20), ja se näkyy todennäköisesti myös sarjataulukossa kauden päätteeksi, kotietu kun on perinteisesti ollut nelosessa erittäin tärkeä.

Tässä vaiheessa kautta voisi tosiaankin veikata, että FF Jaro U23 saa tälle tasolle kasaan kovan joukkueen, varsinkin se, että harjoittelevat neljä kertaa viikossa on kyllä huikea ero muihin joukkueisiin. Surkean 2017 jälkeen myös GBK II parantaa asemiaan. Pelaajavalmentajana aloittaa nuori Petteri Jokihaara, ja hän saa varmasti seuran edustusjoukkueesta (ja b-junioreista) apua enemmän kuin mihin ollaan totuttu viime vuosina.

Viime kauden kärkijoukkueista No Stars näyttää vahvistuneen parilla hyvällä pelaajalla ja se, että NIK on mukana cupissa voidaan myös pitää merkkinä siitä, että siellä on pullat hyvin uunissa. IK Myran on tietysti myös aina kova ja taistelee tulevanakin kesällä kärkisijoista. EIK II myös onnistuessaan korkealla. Mielenkiintoinen kausi tulossa.
Possujuna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OuHu


Vastaus #6 : 20.02.2018 klo 11:51:55

Oulaisista tärähti melkoinen siirtopommi, kun valmentajaksi siirtyy Ylivieskasta tuttu Dragan Pejic
https://www.pyhajokiseutu.fi/uutiset/huiman-jalkapallolle-ammattilaisvalmentaja-6.26.1205563.293a87718f
Meinaakohan itse pelata tulevana kesänä? Entä tuoko mukanaan muita Fc Ypan miehiä?
« Viimeksi muokattu: 20.02.2018 klo 12:49:13 kirjoittanut Possujuna »
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 28.02.2018 klo 19:53:54

Hieno juttu sarjalle tuo Pejicin sopimus! Osaisiko joku OuHu:n mies kertoa enemmän - meinaako myös pelata ja onko tulossa hänen kontaktien kautta lisää pelaajia?

Tässä vielä pari harjoituspelitulosta:

Sääripotku - RyPK-84 2-4
PeFF - IK Myran 0-1
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 03.03.2018 klo 17:57:49

Jaro U23 - LBK, tulos 2-2.
 
U23 syötteli ja liikutti palloa enemmän, LBK tuli taasen nopeilla vastahyökkäyksillä ja kovilla yksilösuorituksilla. LBK:n toistaiseksi vähäinen harjoitusmäärä näkyi virhesyöttöinä ja pelaajilla oli välillä vaikeuksia löytää toisiaan. Potentiaalia kyllä löytyy ja tuosta kun hieman parantaa niin tulee olemaan keskikastin yläpuolella sarjassa. Joukkue näyttäisi myös saavan useamman vahvistuksen tämän vuotiseen kokoonpanoonsa. U23 kokoonpano elää aika voimakkaasti ja sama tulee luultavasti jatkumaan kauden aikanakin. JBK:ssa vähemmälle peliajalle jäävät tulevat saamaan sitä U23 peleissä.
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 28.03.2018 klo 23:55:06

Nostetaanpas tämä taas ykkössivulle niin ei pääse tärkeä aihe unohtumaan.

Asiaan. Onko tietoa harjoituspeleistä? Regions Cupissa OuHu hävisi Sääripotkulle 1-2. NIK ei vielä pelannut.

Muutenkin olisin mielenkiintoista kuulla voimasuhteista: Kuka on vahvistunut? Onko GBK II sarjan musta hevonen? Viekö No Starsin ylivoima sarjasta mielenkiinnon? Onko Pejic sarjan nimekkäin valmentaja, vai onko NIK:n koutsi Kari Korkea-ahon CV vielä kovempi? Pelaako Myran yhtään kotiottelua ennen juhannusta? Miksi Sääripotku-niminen seura on olemassa? Tuleeko Jaro U23 vieraspeleihin mopoilla? Pelaako FC-92 kaikki kotiottelunsa tekonurmella? Onko LoVe KPV:n farmijoukkue? Onko LBK:n vuonna 2019 Öja-73? Kuka murhasi John F. Kennedyn? Entä Olof Palmen? Osaako kukaan nimetä EIK II:sta yhtään pelaajaa?

Niin paljon kysymyksiä, mutta ei yhtään vastausta.
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 30.03.2018 klo 09:19:16

Pääsiäismaantaina voi olla mopoja parkissa Telluksen edessä, klo 15:15 harjoituspeli Jaro U23 - EIK I. Ähtävän ykkösjoukkue oli viimekaudella Kolmosessa neljäs, tämän kauden kokoonpanosta ei ole tietoa, mutta kovasti ovat omassa uudessa hallissaan harjoitelleet koko talven ajan. U23 saa varmasti esittää parastaan jos aikoo pysyä menossa mukana. U23:lla kokoonpanossa pari aikuista pelaajaa, suurin osa kuitenkin -98, -99, -00 syntyneitä ja ainakin yksi -01 syntynyt.

Lopputulos 1-3. Pallonhallinta U23 joukkueella, mutta EIK viimeisteli rutiinilla ja todella kovalla prosentilla, alanurkat paikkuivat heti kun tuli pienikin tilaisuus.
« Viimeksi muokattu: 03.04.2018 klo 07:31:54 kirjoittanut OOOO »
mikko76

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 02.04.2018 klo 22:44:19

Sääripotku - KPV akatemia 2-1
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 15.04.2018 klo 12:39:38

Länsikentällä Pietarsaareessa tänään klo 18:00 harjoituspeli U23 - Peff.

Peli kaksinumeroisesti U23:lle. Peff:llä tulee olemaan Kolmosessa vaikeaa jos ei nyt ihan ihmeitä tapahdu ennen sarjan alkua.
« Viimeksi muokattu: 15.04.2018 klo 20:20:53 kirjoittanut OOOO »
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 20.04.2018 klo 20:20:14

U23 - Esse Ik, toisen kerran vastakkain tällä kertaa U23 vei voiton 3 - 1 lukemin. Seuraava peli onkin sitten jo sarjapeli.
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 24.04.2018 klo 17:15:47

Pahasti näyttää siltä, että sarja alkaa jo tänään. Niin ainakin sarjaohjelma väittää. Pietarsaaressa vastassa FF Jaro U23 ja sarjanousija Lohtajan Veikot. Jos harrastaisin vedonlyöntiä, veikkaisin, että kotijoukkue ottaa kolme pistettä.

Vaikeaahan tämä on, mutta spekuloidaan vähän minkälainen sarja voisi olla tänä vuonna tulossa. Ennakkoon voisi kuvitella, että sarjan taso on tänä vuonna edelllisvuosia heikompi; kolmosesta ei tullut kukaan alaspäin, vitosesta nousi peräti kolme joukkuetta, yksi viime kauden tippujista sai uuden mahdollisuuden ja kaiken lisäksi kaksi keskikastin joukkuetta luopuivat sarjapaikastaan.

Nelosessa on ollut tällä vuosikymmenellä aina 12 joukkuetta, mutta tänä vuonna mukana on siis luopumisten takia vain 11 joukkuetta. Tämä tarkoittaa, että kierroksia on vain 20 ja ainoastaan sarjan heikoin joukkue tippuu. Se muuttaa vähän asetelmia sikäli, että sarjanousuun vaaditaan aikaisempaa vähemmän pisteitä ja sarjassa myös säilyy helpommin. Jos pitäisi veikata, niin sarjavoittoon riittää noin 45-48 pistettä ja säilymiseen vaaditaan 16-18 pistettä.

Ennakkosuosikit

No Stars - Viime kauden sarjakakkonen. Pelasi huikean syyskauden eikä tainnut hävitä yhtään peliä. "Vanhat miehet taas vuoden vanhempia jne...". Ei sillä ole tällä tasolla mitään väliä minkäikäinen on jos osaa syöttää pallon samanväriselle pelipaidalle. No Stars näyttää kaikenlisäksi vahvemmalta kuin vuosi sitten kun ringissä nyt mukana muutama uusi "nuori" pelaaja. Joni Vanhakangas teki viime kaudella KPV Akatemialle keskikentältä toistakymmentä maalia, nähtäväksi jää saako myös valkopaidassa ampua vapaapotkuja? Lenni Luokkala teki pari vuotta sitten paljon maaleja No Starsille ja tuo hyökkäyspeliin nopeutta, joka on joskus ehkä puuttunut No Starsin pelissä. Se, joka pitää No Starsin takana tämän vuoden sarjassa on aika lähellä nousua. Eikä välttämättä sitäkään tarvita, sillä tuntuu aika epätodennäköiseltä, että Notarit haluaisi enää kolmosessa kokeilla.

IK Myran - Sarjakolmonen jatkaa käytännössä samalla joukkueella kuin viime kaudella ja rinkiin on saatu seuran leveyttä B-junioreista. Pelaa taas paljon vieraspelejä alkukaudella, ja tarvitsee niistä pisteitä jos haluaa pysyä kärkikahinoissa mukana. Vaikka pelaajia on enemmän kuin aikaisemmin, keskikentän kaksikon Sebastian Åström - Nicolas Enroth pitää taas onnistua täydellisesti, jotta Myran taistelisi sarjanoususta. Nykyään Kruunupyyn kunnan selkeä ykkönen. Ei olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut kun TUS pelasi kakkosta ja HBK:kin oli kolmosen kärkipäässä. Määrätietoinen työ on kuitenkin kantanut hedelmää ja periaatteessa Alavetelissä voisi hyvinkin pelata taas kolmosta jos ja kun tekonurmisuunnitelmat joskus toteutuvat (seuran naisjoukkueen liiganousun myötä)...

NIK - Viime kaudella meno hyytyi sen jälkeen kun hävisi kärkikamppailun KPV Akatemialle. Nyt ei vastaan tule yhtä kovaa joukkuetta, ja kun NIK näyttää vahvistuneen IFK Jakobstadista tulleella kolmikolla Toni Mensakov, Sergei Kalinin, Mika Pitkänen, NIK:lla on hyvät mahdollisuudet nousta takaisin kolmoseen monen vuoden tauon jälkeen.

FF Jaro U23 - Hankala arvioida minkätasoinen joukkue on kyseessä. Runko taitaa vieläkin koostua viime kauden IFK Jakobstadin pelaajista, joista kolme kokeneinta siirtyivät NIK:hon. Jaron ja JBK:n välinen yhteistyö takaa kuitenkin sen, että FF Jaro U23 saa moneen otteluun kasaan tälle tasolle erittäin laadukkaan ryhmän. Nuoret pelaajavat ovat vuoden vanhempia ja todennäköisesti myös parempia. Mutta pelkästään A- ja B-juniori-ikäisillä ei taida kuitenkaan olla mahdollista pysyä mukana kärkitaistelussa 20 kierrosta vaikka välillä tuleekin hienoja voittoja. Viime kaudella IFK Jakobstad lähti moneen vierasotteluun erittäin kapealla materiaalilla, sama ei saa toistua tänä vuonna jos FF Jaro U23 haluaa taistella pitkässä juoksussa parhaita vastaan.

Keskikasti

GBK II - Meinasi tippua viime kaudella vitoseen, joka olisi ollut melkoinen saavutus GBK:n reservijoukkueelta, joka kuitenkin vielä jokunen vuosi sitten oli kolmosen kärkiporukoita vuodesta toiseen. Nyt näyttää kuitenkin vähän paremmalta ja toimivampi yhteistyö edustusjoukkueen kanssa takaa sen, että GBK II ei tänä vuonna tarvitse pelätä putoamista. Seuralla on myös todella paljon B-junioreita (kaksi joukkuetta piirisarjassa), joka tarkoittanee, että vaihtopenkilläkin on vaihtoehtoja. Voittaa parhaimmillaan kenet vaan edustuksen avuilla, mutta jossain vieraspeleissä tulee vuorostaan rumasti tukkaan. B-junnujen mahdollinen nousu ykkösdivariin kesken kauden saattaa myös sotkea kuvioita.

Esse IK II - 2016 joukkue oli mukana kärkitaistelussa, 2017 oli kuitenkin heikompi vuosi. Nyt taas parempaa luvassa? Paljon riippuu tietysti siitä, kuinka hyvin seuran edustusjoukkue pärjää kolmosessa. Joka tapauksessa EIK II:llekin riittää pelaajia, jotka pärjäävät heittämällä nelosessa, varsinkin nyt kun sarja näyttää vähän heikommalta. Voi onnistuessaan olla jopa mukana kärkitaistelussa.

Sääripotku - Vaikea arvioida minkätasonen joukkue on kasassa tänä vuonna. Muuttuu paljon vuodesta toiseen ja huhujen mukaan keskikenttää vuosikausia hallinut Tero Karhu on koko kauden sivussa loukkaantumisen takia. Oli viime vuonna viides, mutta eroa neljänteen sijaan oli paljon enemmän kuin putoamistaisteluun.

LBK - Sarjan musta hevonen. Sai uuden mahdollisuuden nelosessa kun VetU ja HBK luopuivat. Viime kausi oli vaikea, mutta nyt on tietojen mukaan pullat paremmin uunissa. Luodossa on nykyään myös hieno tekonurmikenttä, ja seuran laaja juniorityö ja 15 minuutin etäisyys Pietarsaareen tarkoittaa, että periaatteessa LBK voisi lähitulevaisuudessa olla jopa potentiaalinen kolmosen seura. Ei ole täysin poissuljettua, että on jo tänä vuonna mukana heikentyneen sarjan kärkitaistelussa.

Nousijat

OuHu - Voitti vitosen ja voisi siis olettaa, että on vahvin nousijoista. Voittaa kotona paljon pelejä, ja niiden avulla voi olla mukana jopa sarjan paremmalla puoliskolla jos kausi lähtee hyvin käyntiin. Materiaalin kapeus on OuHulle perinteisesti ollut nelosessa ongelma. Dragan Pejic tuli valmentajaksi talvella ja entisen Jugoslavian palloilukulttuurin kasvattina hän varmasti osaa organisoida joukkueen pelaamista niin hyvin, että OuHun hissi pysähtyy nyt neloseen.

FC-92 - Ysikaks taitaa olla ensimmäistä kertaa nelosdivaritasolla. Pelaa kaikki kotipelit tekonurmella, joka on varmasti joukkueelle etu. Kotikentällä joukkueen on voitettava ne pelit, jolla putoamistaistelu jää muiden huoleksi.

LoVe - Lohtaja taas nelosessa muutaman vuoden tauon jälkeen. Voi kuitenkin olla hankala kausi tulossa jos joukkue ei ole vahvistunut merkittävästi viime yrityksestä. Pelaajapulasta on myös ollut huhuja, mikä ei ole lupaava merkki kun sarja ei ole vielä edes alkanut. Pitää voittaa 5 kotipeliä ja välttää tappiot muita nousijoita vastaan jos haluaa jatkaa tällä tasolla myös 2019.

Veikkaus 2018

NIK
IK Myran
No Stars
LBK
FF Jaro U23
Esse IK II
GBK II
OuHu
Sääripotku
FC-92
LoVe

EDIT: FF Jaro U23 voitti sarja-avauksessa Lohtajan 15-1 (7-0). Jompi kumpi joukkue siis selvästi väärässä sarjassa.
« Viimeksi muokattu: 24.04.2018 klo 22:01:53 kirjoittanut Billy Wright »
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 24.04.2018 klo 22:20:24

U23 - Love, 15 - 1. Love tuli Pietarsaareen kymmenen pelaajan ryhmällä ja maalivahti oli ylityöllistetty. Useista hyvistä torjunnoista huolimatta lukemat karkasivat, sen verran tiheään tahtiin loi U23 maalipaikkoja.
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 29.04.2018 klo 23:39:28

Ensimmäinen kierros pelattu. Kaikki joukkueet IK Myrania  lukuunottamatta (olisivat kohdanneet HBK:n avauskierroksella) ovat esiintyneet. Melko hurjia tuloksia on nähty, varsinkin nousijoiden osalta kausi käynnistyi huonosti, sillä kolmen nousijan yhteenlaskettu pistesaldo oli nolla ja maaliero 1-24 (LoVe 1-15, FC-92 0-6, OuHu 0-3). Toki on otettava huomioon, että LoVe pelasi kymmenellä miehellä FF Jaro U23:ta vastaan ja FC-92 kohtasi ennakkosuosikki No Starsin kotikentällä, ja konkareille tekonurmi on perinteisesti ollut hyvä alusta kun syötöt yleensä menevät sinne mihin ne on tarkoitettu.

Viime kaudella sarjasta tippunut mutta luopumisten takia uuden mahdollisuuden saanut LBK avasi uudella tekonurmikentällään vahvasti kaatamalla EIK II:n selvin 4-1-lukemin. Kierroksen ainoa tasapeli nähtiin Kokkolassa, jossa 9 b-juniori-ikäistä avaukseen marsittanut GBK II veyni 2-2-tulokseen NIK:ta vastaan.
zaqse

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 03.05.2018 klo 16:28:29

Sarja voidaan laittaa jo tämän illan jälkeen pakettiin, kun notarit ja jaro pelaavat sarjan voitosta. Notareitten pitäisi voittaa peli, jos aikovat taistella sarjan voitosta.

Putoamia taistelu nähdään sarjanousioiden kesken, joista vahvin luultavammin on ouhu joka säilyy. Muut joukkueet ovat sitten tasaista keskikasti jotka jakavat sijat 3-8.

Sarja vaikuttaa näin alussa jo aika selvälle, vaikka kaikki eivät ole vielä sarjaa avanneetkaan, mutta toivotaan että yllätyksiä tulee.

Sarjataulukko kauden päätteeksi:
1. Jaro/u23
2. No Stars
3. IK Myran
4. LBK
5. NIK
6. GBK/II
7. Esse IK/II
8. Sääripotku
9. OuHu
10. FC-92
11. Love


Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 04.05.2018 klo 08:33:15

Onnittelut FF Jaro U23:lle sarjavoitosta! Eilisessä loppuottelussa No Stars jäi tasapeliin, ja maaliton lopputulos tarkoittaa, että kukaan ei voi enää Jaroa saavuttaa tämän vuoden sarjassa.

Muut saavat kuitenkin vielä pelata kakkossijasta. Tänään nähdään siinä taistelussa tärkeä ottelu kun LoVe kohtaa LBK:n Kokkolassa. Sarja on vielä uskomattoman tasainen Jaron takana, sillä viimeisenä oleva LoVe ja LBK:ta erottaa vain kolme pistettä. LoVellakin on vielä saumat nousta mukaan sarjan kärkikahinoihin - jos Lohtajan porukka voittaa tänään yhdeksällä maalilla joukkue nousee peräti kolmanneksi!
Possujuna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OuHu


Vastaus #19 : 12.05.2018 klo 18:33:15

Kyllä oli OuHulta melkoinen esitys tänään Nivalassa. OuHu pelasi 60min miehen vajaalla punaisen jälkeen ja hoiti homman kotiin lukemin 3-2. Ei jäänyt epäselväksi kuka kuuluu neloseen ja kuka vitoseen.
jardel123

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 12.05.2018 klo 19:27:52

Sanoisin että molemmat kuuluu alempaan sarjaan
Billy Wright

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 13.05.2018 klo 07:18:04

Mielenkiintoisia tuloksia viikonloppuna. Perjantaina nähtiin sarjan ensimmäinen yllätys - tai jopa sensaatio - kun sarjanousija LoVe kaatoi ennakkosuosikki No Starsin 4-2. LoVe oli ennen sitä pelannut kaksi ottelua yhteismaalein 1-19 mutta nyt kahdella hyvällä tuloksella aloittanut Notarit joutui antautumaan. Sarjalle tämän kaltaiset tulokset ovat ehdottomasti hieno asia!

Melkeinpä yhtä kova tulos oli NIK:n murskavoitto oletetussa kärkiottelussa IK Myrania vastaan. Myran pelasi toki pitkään vajaalla, mutta 0-6 on kyllä aika kova tulos ja tällä hetkellä NIK näyttää juuri niin kovalta kuin ennakkoon saattoi odottaa. 7 pistettä kolmesta suhteellisen vaikeasta vierasottelussa on kiva saldo.

Sarjanousijoiden välienselvittelyssä OuHu voitti siis FC-92:en, mutta eiköhän Nivalakin kohta avaa pistetilinsä LoVe:n esimerkin innoittamana.

Kolmen kierroksen jälkeen ainoa puhtaan pelin joukkue on LBK, joka saattaa hyvinkin viihtyä kärkikahinoissa koko kauden. Joukkue on vahvistunut edellisestä kaudesta ja Flamor Syla taitaa olla sarjan paras pelaaja.
« Viimeksi muokattu: 13.05.2018 klo 07:22:35 kirjoittanut Billy Wright »
CloudKing

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Jaro, Liverpool


Vastaus #22 : 19.05.2018 klo 19:07:52

Vois nuo pohjoisen joukkueet mm. FC-92 ja Ouhu laittaa tulokset piirin sivuille vähän nopeammin...
OOOO

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 19.05.2018 klo 20:12:37

OuHu - FF Jaro U23, tulos  0 - 4. Kotijoukkue ns. potki kintuille kymmenkunta keltaista korttia, enpä ole ennen vastaavaa "jalkapallo" - ottelua nähnyt.
edit: tarkennettu korttimäärä: kotijoukkeelle kahdeksan keltaista seitsemälle eri pelaajalle ja vierasjoukkueelle kaksi.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2018 klo 09:44:48 kirjoittanut OOOO »
Possujuna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OuHu


Vastaus #24 : 26.05.2018 klo 20:18:09

LoVe - OuHu 3-3. Käsittämätöntä tuomarityöskentelyä Lohtajan illassa. Toinen avustavista teki kaikkensa, jotta pisteet jäisivät kotiin. Liputti pilkun tyhjästä kun 85min pelattu, ja yritti vielä toista myöhemmin. Oikeus kuitenkin voitti, kun OuHu survoi tasoituksen neljännellä lisäminuutilla.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines