FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
26.06.2019 klo 18:58:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 16
 
Kirjoittaja Aihe: PK-37 2018  (Luettu 102810 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 06.04.2018 klo 23:38:03

PK-37:n kokoonpano harjoituspelissä JIPPO:n vieraana (lauantai 7.4 kello 16.00 Koillispuiston tekonurmi)

Avaus: Ville Kosonen (mv) - Jesse Åhman, Jani Vidgren, Antti Kauppinen, Panu Leppä - Joona Ojala, Viljami Aittokoski, Erno Nissilä - Samuli Kaasalainen, Eetu Rissanen, Matias Mähönen.

Vaihdossa: Asse Martikainen (mv), Juho Ruotsalainen, Vili Toppinen, Miska Lappalainen ja Miika Riihola.

Laitapelaaja Samuli Kaasalainen on PK-37:n testissä. Kaasalainen on pelannut urallaan FC Hämeenlinnassa ja TPV:ssä. Vornasen mukaan Kaasalainen on muuttamassa Tampereelta Kuopioon. Laitapelaaja otti itse yhteyttä ja halusi näyttää osaamisensa.

PK:n kokoonpanosta on edelleen sivussa joukkueen viime kauden paras maalintekijä ja kokonaisvaltaisesti tärkein pelaaja, Tuomas Halonen. Vornasen mukaan Halosen tilanne on hieman auki, sillä hänellä on vaikeuksia sovittaa työ- ja perhe-elämä yhteen jalkapallon kanssa tällä hetkellä.

Muuten poissaolot osuvat enemmän puolustukseen. Polvivammasta hyvin kuntoutunut Antti Lappalainen on loukannut reittään, vamman laatu selvinnee ensi viikolla. Vakioavaaja oikeana laitapuolustajana, Juuso Heinonen, on myös sivussa, kuten Väinö Luttinen. Poissaolojen myötä Panu Leppä tippuu laitapuolustajaksi. Hyökkäyspään pelaajista sivussa ovat Albert Vauhkonen ja Joonas Källström.

Richie ei ole ollut Vornasen mukaan juurikaan treeneissä. Vornanen pitää aika ohuena mahdollisuutena, että nigerialainen puolustaja pelaisi tulevalla kaudella PK:ssa.

PK-37 hakee erityisesti vahvistusta hyökkäyspäähän.

PK-37 ja JIPPO kohtasivat helmikuussa ahtaassa Iisalmen jalkapallohallissa. PK voitti ottelun 2-1, mutta molemmilta joukkueilta puuttui paljon pelaajia kokoonpanosta. Nyt joukkueet kohtaavat lähellä kauden alkua normaalikokoisella kentällä. JIPPO:n otteluennakko kertoo, että kotijoukkueen riveistä ovat nyt sivussa vain Zakaria Abahassine ja Ville Teräsranta.

- Viimeiset harjoituspelimme ovat olleet hyviä ja sitä rataa on tarkoitus jatkaa. JIPPO on kova Kakkosen joukkue: Timo Tahvanainen on tehnyt paluun ja Irakli Sirbiladze on varmasti kovemmassa kunnossa kuin Iisalmen kohtaamisessa. Tarkoitus on pysyä ottelun temmossa mukana. Keskeisenä asiana on hyökkäyksiin lähtö, että pääsemme kontrolloidusti eteenpäin ja luomme riittävän määrän maalipaikkoja. Harmi, että emme pääse hiomaan puolustusta parhaalla kokoonpanollamme, Vornanen sanoo.
« Viimeksi muokattu: 06.04.2018 klo 23:40:39 kirjoittanut tekunho »
exium

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: menetetty ikäluokka


Vastaus #26 : 07.04.2018 klo 21:48:36

Jippo voitti 2-0. Osaako joku kertoa, miten testipelaaja Kaasalainen suoriutui? Olivatko otteet sopimuksen arvoisia?
Tsaikku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Boys on red


Vastaus #27 : 07.04.2018 klo 22:31:11

Oli muuten aika läski mokke teillä.

En nyt kiinnittänyt muihin pk pelaajiin huomiota, mutta eivät kummoisia olleet.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2018 klo 22:34:47 kirjoittanut Tsaikku »
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #28 : 08.04.2018 klo 07:23:47

Olipahan viiltävä analyysi...
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 08.04.2018 klo 10:14:10

Jep, Koso on taas panostanut voimaan talvikaudella... Tulee taas kesällä ryminällä palloon, niin jää kakkoseksi... 💪

http://www.pk-37.fi/ottelut/177315/otteluraportti
Puikot

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki taitojalkapalloa pelaavat joukkueet


Vastaus #30 : 08.04.2018 klo 13:17:44

Joo, eipä kannata Joensuussakaan aliarvioida meidän Kosoa. Saattaa tulla Jipon hyökkääjälle kylmät, jos erehtyy sorkkimaan samaan pääpalloon.
Sen verran asiaan, että kyllähän Tumen tulo joukkueeseen olisi todella tärkeää. Olisipahan edes yksi kunnon uhka vastustajan puolustukselle. Eihän tämä edelleenkään kovin positiiviselta näytä, kun sarjan alkuun on enää muutama viikko. Saattaa lohkokin olla tulevana suvena kohtuullisen kovatasoinen.
Vaan uskottavahan se on joukkueeseen!
Yltiöoptimisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JIPPO


Vastaus #31 : 10.04.2018 klo 12:29:17

Kooste: JIPPO - PK-37 2-0 (1-0)
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 12.04.2018 klo 20:51:46

PK-37:n kokoonpano harjoitusotteluun KuFua vastaan (perjantaina 13.4 kello 18.30 Savon Sanomat Areenalla)

Avaus: Ville Kosonen (mv) - Väinö Luttinen, Jani Vidgren, Antti Kauppinen, Juuso Heinonen - Joona Ojala, Viljami Aittokoski - Samuli Kaasalainen, Erno Nissilä, Albert Vauhkonen - Eetu Rissanen.

Vaihdossa: Matias Rissanen (mv), Juho Ruotsalainen, Vili Toppinen, Miska Lappalainen, Konsta Kääriäinen ja Toni Nousiainen.

Sivussa sopimuspelaajista ovat muun muassa Tuomas Halonen, Antti Lappalainen, Jesse Åhman, Matias Mähönen, Joonas Källström ja Panu Leppä.

Laiturit Panu Leppä ja Matias Mähönen loukkaantuivat edellisessä harjoituspelissä - kummankaan vammat eivät ole vakavia. Myös Antti Lappalainen selvisi säikähdyksellä. Kolmikko saattaa olla mukana jo viikon päästä. Joonas Källström pyöräytti nilkkansa.

Tuomas Halonen pelasi viime viikonloppuna PAVE:n riveissä harjoituspelissä ja teki maalinkin. Vornasen mukaan Halonen ei ole kuitenkaan ollut tällä viikolla PK:n treeneissä.

Testipelaaja Samuli Kaasalainen antaa lisää näyttöjä PK:lle. Vornasen mukaan Kaasalaisen viime peli oli positiivinen esitys: pystyi pitämään hyvin palloa, haastamaan ja menemään ohi vastustajista. Sitä kautta PK sai paljon sivuvapareita. Vornasen mukaan hän pystyy pelaamaan molemmilla laidoilla. Kaasalaisella on kokemusta miesten peleistä Kakkosesta. Tällä kaudella hän on pelannut futsalia. Vornasen mukaan Kaasalaisen pallokosketus ei ole vielä ihan parhaimmillaan.

Ciro Francisin tilanteesta ei ole uutta kerrottavaa. Francis pystyisi pelaamaan niin laitapuolustajana kuin topparina. Vornasen mukaan Jesse Åhmanin paras pelipaikka on laitapuolustajana, jossa hän on pelannutkin paljon harjoituskaudella.

Vornasen mielestä Jani Vidgrenin ja Antti Kauppisen muodostama topparipari on toiminut hyvin. Viime pelissä heiltä nähtiin parempaa liikettä. Ykköstoppariparia ei ole lyöty lukkoon. Juho Ruotsalainen saa tilaisuutensa näyttää seuraavassa pelissä.

Eetu Rissanen on avannut jokaisen harjoituspelin keskushyökkääjän tontilla ja on tämän hetken tilanteella ykkösvaihtoehto pelipaikalle. Vornanen kertoi, että Rissanen jäi JIPPO-pelissä melko yksin kärkeen. Kovat puolustukset ovat hyvä testi hänelle.  Vornanen arvioi, että Albert Vauhkosen paras pelipaikka on myös keskushyökkääjänä -  pelaa nyt laitapelaajien poissaolojen takia laidalla.

Vornanen harmittelee, että PK:lla ei ole ollut harjoituskaudella kertaakaan ykkösnyrkki koossa ja nytkin sivussa on useita ns. avauksen pelaajia. Kokoonpanoon tulee siten kompromisseja pelipaikkojen suhteen. Vornanen toivoo, että seuraavana lauantaina, kauden kenraalissa OLS:n vieraana, olisi jalkeilla harjoituskauden paras tilanne kokoonpanon suhteen.

- JIPPO-pelissä pelaajien etäisyydet olivat aluksi hakusessa, mutta tilanne parani loppua kohti. Nyt pelaamme toisen ottelun ulkona normaalikokoisella kentällä, joka on toki Joensuun vastaavaa isompi. Vastaan tulee todella kova KuFun joukkue. Tulemme olemaan ottelussa varmasti enemmän vastaanottavana osapuolena. Puolustamisen merkitys korostuu, mutta meidän pitää pystyä olemaan myös rohkeita ja pitämään palloa. Muuten illasta tulee liian pitkä.

- Puolustaa kyllä osaamme hyvin, mutta kontrolloitujen hyökkäyksien tuottaminen ja pallon pitäminen ovat meidän Akilleen kantapää, Vornanen arvioi kokonaiskuvaa Kakkosen kautta ajatellen.

KuFun kokoonpano otteluun: Miika Töyräs, Aleksi Honka-Hallila, Nuutti Tykkyläinen, Johannes Kytilä, Joonas Ojantie, Lum Rexhepi, Mikko Pitkänen, Sharp Räsänen, Jere Hiltunen, Santeri Saarenkunnas, Stiwar Garcia, Joni Mäkelä, Deyvydas Matulevicius, Taneli Heiskanen ja Myan Doot.

KuFun merkittävin poissaolo on Eetu Pellikka, joka on sairaana. PK:n kasvatilla Joonas Väisäsellä ei ole sopimusta KuFun kanssa. KuFun puheenjohtajan Mikko Kolehmaisen mukaan Väisäsellä on ollut siviilikiireitä, ovi jatkolle seurassa on auki. Kokoonpanosta puuttuvat vielä Arttu Heinonen (viime kaudella PK:ssa) ja Joel Vartiainen, jotka palaavat riveihin Yhdysvalloista toukokuun vaihteessa. 

tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 13.04.2018 klo 22:19:42

Harjoituspeli: KuFu - PK-37 2-0 (1-0).

Maalit: Myan Doot ja Stiwar Garcia.

- Tappioon ei voi olla ikinä tyytyväinen. Ihan ok peli, kun suhteuttaa vastustajan kovan kokoonpanoon ja meidän poissaolot. Puolustuksellisesti ihan hyvää tekemistä, hyökkäyssuuntaan saimme liian vähän aikaan. Paljon jouduimme pelaamaan pallottomana. KuFu teki maalinsa pompuista maalin edestä, mutta ei heillä ollut niiden lisäksi kovin montaa laadukasta maalipaikkaa, Jani Vidgren arvioi.

PK-37 sai lähinnä erikoistilanteiden kautta pientä painetta KuFun maalille. Miika Töyräksen ei kuitenkaan tarvinnut tehdä yhtään kunnon torjuntaa.

PK:n maalivahdilla Ville Kososella oli yllättävän hankala iltapuhde pallojen vangitsemisessa. KuFun toinen maali meni täysin Kososen piikkiin, kun hän sohlasi keskityspallon pallon eteensä, josta Stiwar Garcialla oli helppo työ laittaa pallo tyhjiin.

PK:n kokoonpano oli hyvin nuori. Flunssainen Erno Nissilä joutui tulemaan vielä vaihtoon ensimmäisellä puoliajalla, hänen tilalle tuli Konsta Kääriäinen. Näin PK:lla oli kentällä viisi B-juniori-ikäistä pelaajaa: Kääriäinen, Luttinen, Vauhkonen, Rissanen ja Aittokoski.

PK-37 pelaa kauden kenraalinsa ensi lauantaina OLS:n vieraana. Sarja-avaukseen on aikaa kaksi viikkoa.

- Kauteen valmistautuminen on mennyt joukkueelta ihan ok. Loukkaantumiset ovat toki haitanneet, emmekä olet saaneet pelata vielä yhtään harjoituspeliä optimikokoonpanolla. Toivottavasti seuraavassa pelissä meillä on optimikokoonpano ja ehkäpä vahvistuksiakin.

Vidgren sanoo hyvin ymmärtävänsä Tuomas Halosen tilannetta.

- Voi olla joudumme pelaamaan kauden ilman häntä, ainakaan alkukaudesta hän on tuskin mukana, Vidgren sanoi.

PK:n puheenjohtaja Rauno Pasanen vahvisti, että puolustaja Idahosa Uwadia ei tule pelaamaan PK:ssa tulevalla kaudella.
Pasanen perusteli, että Uwadian parin vuoden pelaamattomuus arvelutti. Toinen perustelu oli, että PK:lla on puolustukseen pelaajia, mutta erityisesti hyökkäykseen tarvitaan kipeästi vahvistuksia (kärkeen+kymppipaikka).

Pasanen ei ole ollut viime aikoina yhteydessä Ciro Francisin kanssa, mutta arvioi aiemman perusteella, että Francis tuskin pelaa PK:ssa. Francisin työkuviot ovat etelässä.

Testipelaaja Samuli Kaasalainen pelasi nyt toisen pelinsä. Pasasen mukaan hänen tilanteeseensa saadaan ratkaisu lähiaikoina.

Pasanen ei kuulostanut kovin luottavaiselta siitä, että joukkueeseen saataisiin vielä selkeää vahvistusta. Monta kiveä on jo käännetty.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 14.04.2018 klo 14:35:18

Tuloksellisesti 0-2 tappiot Jipolle ja Kufulle vieraissa eivät ole ollenkaan huonoja kun vielä katsoo vastustajien pelaajaluetteloita. Kovi, jopa liigassa ansioituneita pelaajia on molemmissa jengeissä, joten siinä mielessä PK:n junioripainotteinen porukka on pärjännyt hyvin. Loukkaantumiset ja Tumen tilanne huolettaa. Kuitenkaan noille avainpaikoilla ei hirveästi oikeita vaihtoehtoja ole, varsinkaan hyökkäyspäähän. Toivotaan, että loukkaantumiset eivät haittaa kauden aikana vaan päästäisiin peleihin optimikokoonpanoilla. Hyökkäyspäähän pitäis kyllä jotain keksiä...
MiestenK

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espoolaisseurat ja suomalaiset ulkomailla


Vastaus #35 : 20.04.2018 klo 08:57:33

Samuli Kaasalainen PK:n uusin hankinta.

https://t.co/ua8rZomdJW
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 20.04.2018 klo 22:02:03

PK-37:n kokoonpano harjoituspeliin OLSia vastaan (lauantai 21.4 kello 12.15 Arina Areena, Oulu)

Avaus: Ville Kosonen (mv) - Vili Toppinen, Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen, Jesse Åhman - Joona Ojala, Viljami Aittokoski - Konsta Kääriäinen, Erno Nissilä, Albert Vauhkonen - Eetu Rissanen.

Vaihdossa: Matias Rissanen (mv), Niklas Sahlström, Joonas Källström, Toni Nousiainen, Miska Lappalainen ja Miika Riihola.

Paljon on poissaoloja edelleen, kun on edessä PK:n kauden kenraali. Kakkosen sarja-avaus koittaa viikon päästä lauantaina. Realiteetti on se, että PK ei ole päässyt pelaamaan yhtään harjoituspeliä optimiavauksellaan.

Loukkaantumisten takia sivussa Oulun reissulta ovat Antti Lappalainen, Matias Mähönen, Juuso Heinonen ja Panu Leppä. Antti Kauppinen, Samuli Kaasalainen ja Tuomas Halonen ovat muuten sivussa. Sivussa on siis useampi lähtökohtaisesti ykkösavauksen pelaaja.

- Tilanne on turhauttava. Vaikka meillä on nimellisesti laaja rinki (29 pelaajasopimusta), niin kokoonpano jää nyt vajavaiseksi, kun on useita kokeneempia pelaajia sivussa. Ei auta kuin tehdä parhaansa tällä kokoonpanolla, päävalmentaja Lasse Vornanen painottaa.

Vornasen mukaan loukkaantuneet pelaajat voivat parhaassa tapauksessa olla sarja-avauksessa mukana. Osa on sivussa vain varotoimenpiteenä. Vornanen arvioi, että Tuomas Halonen on tuskin mukana ainakaan sarjakauden avauspeleissä.

Jani Vidgren tulee olemaan pelikiellossa kaksi ensimmäistä ottelua, kun viime kauden päätöspelissä tullut pelikielto siirtyi tälle kaudelle.

- Harmi, että Antti Kauppinen ei päässyt tähän peliin, että olisimme päässeet hiomaan toppariparia Kauppinen-Ruotsalainen pelikiellon korvaamista ajatellen. En ole niinkään huolissani Vidgrenin poissaolosta, sillä olemme näyttäneet, että pystymme puolustamaan hyvin joukkueena. Enemmän huolettaa hyökkäyspään taso.

- Hyökkäykseen yritetään hankkia edelleen vahvistusta. Hankinnassa on mentävä niin sanotusti merta edemmäs kalaan.

- Maalinteko oli meille vaikeaa viime kaudella. Kapeat hartiathan meillä on tällä kaudella siihen. Eetu Rissanen on pelannut hyvin kärjessä, vaikka on jäänyt viime peleissä melko yksin. Rissanen tulee varmasti tekemään maaleja. Hän on kuitenkin vielä nuori ja kokematon pelaaja Kakkosen tasolle. Hyökkäyspeliin vaikuttavat totta kai myös hyvät pelikaverit ympärillä.

- Positiivista kauden kenraalissa on, että nähdään OLS:n taso. He ovat pelanneet tuloksellisesti hyvin harjoituspeleissä. Mukana voi olla myös AC Oulun sopimuspelaajia farmisopimuksen turvin.

- Pallolliseen peliin haetaan selkeää kehitystä KuFu-ottelusta. Kahdessa viime harjoituspelissä (JIPPO ja KuFu) olemme jääneet ilman maalia. Maalipaikat molemmat ottelut mukaan luettuna ovat jääneet vähiin, ne voi laskea hyvin yhden käden sormilla. Meidän pitäisi pystyä säilyttämään paremmin maltti pallollisena ja hyökätä kontrolloidummin.

- Haluan, että pystymme ottamaan vastustajan peliin hieman ylempää ja aggressiivisemmin kiinni. Sitä kautta pääsisimme pallonriistojen kautta hyökkäämään ylempää. Realismia toki on, että emme voi lähteä hurjastelemaan prässillä, mutta pystymme nostamaan puolustusmuotoa ylemmäs.

- Puolustuspeli tulee olemaan meidän kulmakivi kuten viime kaudellakin. Muutamaa peliä lukuun ottamatta puolustuspeli toimikin viime kaudella hyvin. Tuskin tulemme tekemään paljon maaleja, jolloin tiivis puolustuspeli korostuu.

- Ensi viikolla pääsemme vihdoin treenaamaan ulos Kankaan tekonurmelle. Tiistaina on ekat treenit ulkona, todennäköisesti puolella kentällä päästään vetämään, Vornanen kertoo.

OLS:n ennakointia kauteen: http://jalkapallo.ols.fi/uutiset.html?129563

tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 21.04.2018 klo 17:00:52

Kauden kenraali: OLS - PK-37 1-2 (0-0). Eetu Rissanen viimeisteli taitavasti PK:n molemmat maalit.

PK:n harjoituspelit:
20.1  KuPS A - PK-37 1-3 Maalit: Eetu Rissanen (2), Joonas Källström.
3.2    KajHa - PK-37 4-1 Maali: Albert Vauhkonen.
17.2  PK-37 - KuKi 3-3 Maalit: Viljami Aittokoski, Albert Vauhkonen ja Juuso Heinonen.
24.2  PK-37 - JIPPO 2-1 Maalit: Panu Leppä ja Eetu Rissanen.
17.3  PK-37 - KuKi 4-0 Maalit: Panu Leppä, Jani Vidgren, Eetu Rissanen ja Matias Mähönen.
7.4    JIPPO - PK-37 2-0.
13.4  KuFu - PK-37 2-0.
21.4  OLS - PK-37 1-2. Maalit: Eetu Rissanen (2).

Harjoituspelien saldo: 4 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota.

15-vuotias Eetu Rissanen oli PK:n paras maalintekijä harjoituskaudella 6 osumalla.
Panu Leppä ja Albert Vauhkonen tekivät kaksi maalia.
Joonas Källström, Viljami Aittokoski, Juuso Heinonen, Jani Vidgren ja Matias Mähönen tekivät yhden maalin.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 21.04.2018 klo 22:38:55

Eetu Rissasen kommentit OLS-ottelun jälkeen

- Ihan hyvä esitys. Ensimmäisen puoliajan alku oli meille vaikea, OLS osui siinä tolppaankin. Toisella puoliajalla pystyimme pelaamaan selkeästi paremmin. Pystyimme pitämään enemmän palloa ja loimme hyviä maalipaikkoja.

- Yhteispeli muiden hyökkäyksen pelaajien kanssa toimi hyvin. Allu (Vauhkonen) oli hyvä laidalla. Erno oli tosi hyvä kärjen takana liikkeellään.

- Voitolla on aina parempi lähteä sarjakauteen. Tämä esitys antoi meille itseluottamusta.

15-vuotias Rissanen on ollut PK-37:n paras maalintekijä harjoituskaudella kuudella osumalla.

- Se tuntuu hyvälle. Olen saanut paljon vastuuta ja on tullut hyvin onnistumisia, jokaisessa harjoituspelissä avaukseen valittu Rissanen arvioi.

- Alkavalta Kakkosen kaudelta odotan, että saamme pelata kovia pelejä. Tavoitteena on voittaa mahdollisimman monta ottelua ja pitää sarjapaikka.


Ville Kososen kommentit:

- Esitys oli positiivinen. Koko ajan on edetty joukkueena parempaa suuntaan. Viime peleihin verrattuna pystyimme nyt parempaa peliin pallollisena.

- Oli hyvä, että saimme hyvät onnistumiset ennen sarjakautta hyökkäyspäässä. Hyökkäyksiin kaivataan toki vielä lisää malttia ja huolellisuutta.

- Poissaolot totta kai verottavat. Onneksi poissaolijoiden tapauksissa on kyse vain lievistä vammoista. Nuoret pelaajat ovat tulleet hienosti joukkueeseen. Heiltä löytyy hienosti uskallusta pelata ja haastaa vastustajia. On hyvä, että pelipaikoista syntyy aitoa kilpailua.

- Ensi viikolla päästään onneksi treenaamaan jo ulos. Hyvä, että saadaan edes yksi viikko ulkotreenejä alle ennen sarja-avausta. Iisalmen olosuhteet ovat mainiot, mutta tekonurmi pitäisi saada aikaisemmin käyttöön.

- Eetu Rissanen on todella taitava hyökkääjä, jonka suurimpana vahvuutena ovat 1vs1 -tilanteet, jopa 1vs2 -tilanteet. Eetu uskaltaa haastaa rohkeasti ja menee hyvin ohi niissä tilanteissa.

Rissanen on 15-vuotiaana joukkueen nuorin, kun taas vanhimmat pelaajat ovat joukkueessa yli 30-vuotiaita. PK:n ikänestori on tällä hetkellä Jani Vidgren, 33.

- Hurjallehan se ikäero kuulostaa. Seura tekee töitä, että hyökkäykseen saataisiin vielä vahvistusta ja sitä kautta Eetulle tukea. Eetu on pelannut mainiosti, mutta nuorelle pelaajalle tulee kauden aikana myös vaikeita aikoja. Se on tuossa iässä täysin inhimillistä.

Kosonen lupasi viime kauden päätteeksi laittaa työhaalarit päälle viitaten urheilullisuutensa parantamiseksi. Kuinka paljon on tullut käytyä lenkillä?

- Olen viime kautta paremmassa kunnossa. Alkuvuodesta oli tosin kiirettä siviilityössä. Lenkkarit ovat olleet jalassa yhtä paljon kuin nappulatkin.

Voitko luvata, että et ota tällä kaudella yhtään varoitusta suunsoitosta?

- Sitä en voi luvata, vaikka vuoden viisaampi olen taas. Omasta keskittymisestä se on paljon kiinni. Sen voin luvata, että en ole kaudella pelikiellossa suunsoittokorttien takia.

- C-lohko tulee olemaan kova ja tasaisempi kuin viime vuonna. Sarjan tasaisuus tuo varmasti mielenkiintoa. Tampereen joukkueet (TamU ja TPV) ovat nyt uusina mukana tässä lohkossa. Siltä alueelta tulee laadukkaita joukkueita. GBK on ollut viime kaudet kova ja on varmasti sitä nytkin. Katsotaan, millaisen kokoonpano TP-47 saa lopulta kasaan. Hercules on hyvin arvoituksellinen joukkue, he voivat olla tosi kovia tai sitten tosi huonoja, Kosonen nostaa esiin lohkon ennakkosuosikkejaan.

- Esimerkiksi OLS, SJK/2 ja KuFu sopivat meille pelillisesti hyvin. He ovat pelaavia joukkueita, joita vastaan pääsemme pelaamaan vahvuuksillamme puolustusorientoituneena joukkueena. Viime peleissä olemme näyttäneet, että meitä vastaan on vaikea tehdä pelitilannemaalia. Meidän ei tarvitse lähteä nöyristelemään yhtään lohkon joukkuetta vastaan.
« Viimeksi muokattu: 21.04.2018 klo 22:44:45 kirjoittanut tekunho »
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 23.04.2018 klo 14:15:03

Ilmeisesti aikalailla yhtä maalia ollut pelin alku. Toisaalta etukäteen tiedossa oli, että junnujoukkueella lähdetään haastamaan, joten mitä muutakaan siitä voi odottaa. Hyvää harjoitusta tulevaa kautta varten. Tuo varmaan tulee olemaan pelin kuva aika monessakin ensi kauden ottelussa. Tuskin kovinkaan monessa pelissä PK tulee hallitsemaan peliä vaan enemmänkin puolustetaan tiukasti ja hyökätään vastaan jos siihen annetaan mahdollisuus. Eihän se kaunista ole, mutta tuolla materiaalilla tuskin on hirveästi vaihtoehtoja. Ehkä sitten loppukaudesta voi peli näyttää toisenlaiseltakin jos kesä menee hyvin ja nuoret pojat saavat pelituntumaa paremmaksi ja oppivat pelaamaan miesten pelejä. Maalit kuitenkin ratkaisevat, eli jos joukkue ei osaa tehdä maaleja, niin silloin on vaikea voittaa. Toisaalta sitten myös se toinen puoli, eli liikaa ei voi omiinkaan päästää, sillä vähintään yhtä monta pitäisi sinne toiseenkin päähän käydä tekemässä, jotta pistetili karttuisi.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 26.04.2018 klo 12:02:34

Hahmotelmani PK-37:n ykkösavauksesta:

                 Rissanen

  Kaasalainen Nissilä Mähönen

             Ojala   Aittokoski

Lappalainen Vidgren Kauppinen Heinonen

                 Kosonen


Pelaajiston muutokset:

Viime kauden ykkösavauksesta (eniten pelanneet) ovat lähteneet puolustajat Ciro Francis sekä Joonas Ojantie. Keskikentältä on poistunut monivuotinen avainpelaaja Olli Huttunen. Keskushyökkääjänä viime kaudella pelasi eniten Sakari Paavola, joka pelaa tulevan kauden PAVE:ssa. Pelillisesti merkittäväksi lähtijäksi tulee laskea Arttu Heinonen, joka nousi kymppipaikalla isoon roolin, kun pelasi kesän ajan PK:ssa ennen paluuta Yhdysvaltoihin. Tulevan kauden Heinonen pelaa Ojantien tavoin KuFussa.

Lisäksi joukkueen paras maalintekijä (11 maalia viime kaudella) ja kokonaisvaltaisesti tärkein pelaaja Tuomas Halonen ei ole ainakaan alkukaudesta mukana, joten en laittanut häntä myöskään ykkösavaukseen. Halosen tilanne on avoin, sillä työ- ja perhe-elämän sovittaminen jalkapalloon on vaikeutunut. Halonen on pelannut harjoituspeleissä PAVE:n riveissä.

Avaukseen ovat nousseet omista kasvateista 2002-ikäluokan edustajat Eetu Rissanen ja Viljami Aittokoski. Joona Ojala tuli Kajaanin Hakasta ja on ottanut ison roolin keskikentän pohjalla. Ojalaa voi oikeutetusti pitää PK:n merkittävimpänä hankintana pelillisesti. Samuli Kaasalainen on ollut vielä vähän joukkueen treeneissä, mutta on näyttänyt osaamistaan 1vs1 - tilanteissa. Kaasalaisen todellinen iskukyky nähdään, kun hän pääsee paremmin joukkueen toimintaan mukaan. Kaasalainen viimeistelee muuttoaan Tampereelta Kuopioon.

Kokonaisuudessaan PK:n rinkiä on laajennettu erityisesti paremman talviharjoittelun mahdollistamiseksi. Harjoituksista on saatu nyt pelinomaisempia. PK:lla on 29 sopimuspelaaja, joista iso osa on toki junioreiden kanssa tehtyjä sopimuksia. Kymmenkunta sopimuspelaajista voi vielä pelata B-junioreissa. Sarjapelejä ajatellen tilanne on sama kuin viime vuosina eli kokoonpanon tason laajuus ei kestä kovin paljoa avainpelaajien poissaoloja. Omavaraisuus on jälleen iso, sillä 29 sopimuspelaajasta 23 on seuran omia kasvatteja.

Tavoite:
Joukkueen asettama minimitavoite on säilyttää sarjapaikka, tavoitteena on kuitenkin parantaa viime kauden sijoitusta. PK oli viime kaudella C-lohkossa kahdeksas.


Joukkueen materiaali pelipaikoittain:


Maalivahdit:

Kokenut ja monivuotinen PK:n luottovahti Ville Kosonen oli viime kaudella joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Hänen huipputorjuntansa loppukaudella olivat olennaisessa roolissa, että PK säilytti sarjapaikkansa. Ehjän kauden torjunut Kosonen pelasi yhtä pelikieltoa lukuun ottamatta kaikki ottelut.

– Maalivahtiosastosta olen hyvin luottavainen. Kosonen lähtee kauteen ykkösenä. Ei voi sanoa, että hän on selkeä ykkönen, joka tulee pelaamaan joka pelin. Uskon, että Matias Rissaselle tulee enemmän vastuuta kuin viime kausina. Rissanen on ollut tosi hyvä torjumaan treeneissä, päävalmentaja Lasse Vornanen arvioi.

– Kosonen on meille tärkeä pelaaja. Hän käyttää voimakkaasti ääntä ja pystyy hyvin ohjaamaan joukkueen peliä. Kososen potkutekniikka on vahvuus. Hän pystyy avaamaan peliä paineen alla tarkasti, siitä on joukkueelle iso apu. Lähitorjunnat ovat myös hyviä.

– Nuorille Asse Martikaiselle ja Arthur Ferreira Mirandalle tuskin tulee pelejä Kakkosessa ilman Kososen ja Rissasen loukkaantumisia. Heille on tärkeää saada pelata PAVE:ssa. Arthurilla on hyvät raamit maalivahdiksi.

Topparit:

PK:n keskuspuolustuksesta löytyy joukkueen kokenein osasto. Jani Vidgren (s. 1985) ja Juho Ruotsalainen (s.1986) ovat joukkueen pitkäaikaisimmat luottopelaajat. Vidgrenille tämä kausi on jo kuudestoista PK:n edustuksessa, Ruotsalainen on ollut mukana lähes saman ajan.

Kaksikko on tärkeässä roolissa henkisinä johtajina joukkueessa. Ruotsalainen valittiin joukkueen kapteeniksi. Kapteeniston täydentävät Erno Nissilä ja Antti Lappalainen.

– Toppareiksi meillä on kolme selkeää vaihtoehtoa: Jani Vidgren, Juho Ruotsalainen ja Antti Kauppinen. Juuso Heinosella on kokemusta pelipaikalta, joten hän pystyy tarvittaessa tuuraamaan poissaoloja.

– Topparimme ovat vahvoja kamppailupelaajia. Kaikilla on oikeastaan sama heikkous, sillä jalka ei oikein riitä, jos he joutuvat 1vs1 -tilanteisiin. Mutta jos toppari joutuu usein niihin tilanteisiin, kertoo se, että joukkueen pelaamisessa on ollut jo aiemmin ongelmaa. Heiltä vaaditaan hyvää sijoittumista, kun nopeus ei ole paras ominaisuus.

Joonas Ojantie oli viime kaudella selkeä PK:n ykköstoppari. Hän kantoi isoa vastuuta puolustuslinjan organisoinnista mutta ennen kaikkea pelin avaamisesta. Ojantien lähtöä ei ole pystytty korvaamaan.

– Yritimme kartoittaa keskuspuolustukseen pallollisempaa topparia, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei löytynyt.

Niinpä Vornanen siirsi viime kaudet keskikentän pohjalla pelanneen Vidgrenin toppariksi.

– Vidgren on toppareista pallollisesti paras. Hän pystyy antamaan vasurilla tarkkoja ja pitkiäkin avauksia. Keskikentän kolmikko, erityisesti Joona Ojala, tarjoaa hyvää tukea pelin avaamiseen.

Laitapuolustajat:

”Teräsmies” Juuso Heinonen pelasi viime kaudella kaikki pelit alusta loppuun oikeana laitapuolustajana.

– Hän on selkeä ykkösvaihtoehto pelipaikalle tälläkin kaudella. Heinonen on kovassa fyysisessä kunnossa ja vahva kaksinkamppailuissa. Pallollinen pelaaminen on mennyt eteenpäin selkeästi. Jos Heinonen ei pysty pelaamaan, niin Jesse Åhman, Antti Lappalainen tai Väinö Luttinen pystyvät pelaamaan myös oikealla.

Vasemman laitapuolustajan tontilla on vielä enemmän pohdittavaa. Vornasen mukaan pelipaikalle on tällä hetkellä monta melko tasavahvaa vaihtoehtoa. Viime kausina paljon pelannut Antti Lappalainen toipui hyvin polvivammasta, mutta loukkasi reittään. Lappalaisen pelituntuma on vielä huono, sillä hän ei päässyt pelaamaan yhdessäkään harjoituspelissä.

– Olennaista on toki, miten Lappalainen pääsee pelivireeseen, mutta on meillä paikalle vaihtoehtoja.

Keskikenttäpelaajana edustukseen saapunut Jesse Åhman on löytänyt parhaaksi pelipaikakseen laitapuolustajan tontin.

– Åhmanin lisäksi KuPSin B-junioreissa SM-sarjassa hyvin vastuuta saava Väinö Luttinen sekä Vili Toppinen ovat vaihtoehtoja.

Nuorista laitapuolustajan paikalle on tarjolla myös 2002-ikäluokan Niklas Sahlström, joka oli viime kesänä voittamassa KuPS YJ:n riveissä Kai Pahlman -lopputurnausta Rissasen, Vauhkosen ja Aittokosken tavoin.

– Sahlströmin kehitys on sujunut ihan hyvin. Hänellä fysiikka on suurin ongelma. Pelikäsitys on riittävän hyvä.


Keskikentän keskusta:

PK:n keskikentän keskustaan on selkeä asetelma tällä hetkellä. Viljami Aittokoski ja Joona Ojala pelaavat keskikentän pohjalla. Viime kaudella laidalla pelannut Erno Nissilä on siirtynyt kymppipaikalle. Vornasen pelitavassa keskikentän keskusta on tärkeässä roolissa, hänen mukaansa suurin osa otteluista ratkaistaan sillä osa-alueella.

– Viljami Aittokoski on ollut positiivinen yllätys keskikentän pohjalla, olen tosi tyytyväinen häneen. Hän oli aiemmin pelannut laitahyökkääjänä, mutta laitoin hänet keskikentälle. Hänellä on taitoa pelata, erityisen vahvoja ovat hänen tempokuljetuksensa. Fysiikassa on puutteita, mutta pelinlukutaito korvaa sitä, joten hän pääsee hyvin myös pallonriistoihin.

– Joona Ojalaan otteisiin olen ollut koko ajan hyvin tyytyväinen. Pelaamme paljon hänen kauttaan. Hän on pallovarma pelaaja, jolla riittää itseluottamusta pelata. Viime kauteen pelitavallisesti muutos on, että pelaamme enemmän keskustan kautta, kun meillä on keskellä noin pallovarma pelaaja.

– Nissilä on hyvin liikkuva ja yllätyksellinen pelaaja. Hänellä on melko vapaa rooli, mutta hän kantaa kyllä tunnollisesti vastuunsa puolustussuuntaan. Nissilä pääsee kentän keskustassa paremmin peliin kiinni kuin laidassa.

Nissilä oli viime kaudella PK:n toiseksi tehokkain pelaaja Tuomas Halosen jälkeen. Nissilä teki neljä maalia ja antoi useamman maalisyötön.

– Nissilällä on kova halu mennä maalille. Hän ei ole mikään kliininen viimeistelijätyyppi, mutta tulee kyllä tekemään maaleja. Olen tyytyväinen, että Nissilän ja Eetu Rissasen yhteistyö toimii niin hyvin. Hän pystyy hyvin ruokkimaan kärkipelaajaa.

Keskustaan seuraavia vaihtoehtoja ovat Kokkolasta saapunut Joonas Källström ja oma kasvatti Konsta Kääriäinen. Vornanen arvioi, että Källströmin pelipaikka tulee olemaan keskustassa, vaikka myös laitapelaajan roolia on ajateltu.

– On ollut harmi, että Källströmille tuli useamman viikon tauko treeneistä. Olisi ollut hyvä nähdä hänen osaamistaan enemmän harjoituspeleissä. Nyt hän on taas mukana ja on käyttökelpoinen pelaaja.

 Kääriäinen (s.2001) on pelannut keskustassa sekä kauden kenraalissa myös laidalla.

– Häneltä löytyy taitoa ja tervettä itseluottamusta pelata. Rungossa on vain vähän voimaa vielä.

Ringissä keskustaan tarjolla ovat myös nuoret Miro Luoma (s.2000) ja Mikki Huttunen (s. 2001).


Laitapelaajat

Vornanen arvioi, että tällä hetkellä laitapelaajiksi ykkösvaihtoehdot ovat Samuli Kaasalainen ja Matias Mähönen.

– Asetelma on aika tasainen, sillä Albert Vauhkonen ja Panu Leppä haastavat kaksikon. Laitapelaajaksi meillä ei ole ihan absoluuttista ykkösvaihtoehtoa.

Laitapelaajaosastolla on ollut myös vammoja. Mähönen ja Leppä ovat olleet sivussa kahdesta viimeisestä harjoituspelistä.

Vornanen näkee suurimman potentiaalin Kaasalaisessa ja Mähösessä.

– Kaasalainen on väläytellyt kahdessa harjoituspelissä, jotka hän on pelannut meillä. Mähönen uskaltaa haastaa ja pystyy pitämään palloa. Hänen pitää oppia lukemaan paremmin tilanteita, että minun mielestä turhista pallonmenetyksistä päästään eroon.

– Vauhkonen on pelannut KuPSin B-junioreissa kärjessä, hän on laidalle vielä kirjoittamaton kortti. Hänen pitäisi kehittää oikea-aikaisuutta ja pallokosketusta. Leppä on perushyvä laitapelaaja, joka on hyvä keskittämään ja kamppailemaan.

– Laitapelaajilta toivon, että löytyy viime kautta paremmin rytmiä ja tilanteiden tunnistamista. Meille tuli laidalla liikaa pallonmenetyksiä, kun laituri lähti väkisin puskemaan ylöspäin. Välillä pitää löytyä malttia ja pelata palloa keskustaan.

– Jokainen laitapelaaja tekee hyvin töitä puolustussuuntaan, siinä ei ole eroja. He ovat kyllä sisäistäneet, että menestyäksemme koko joukkueen pitää puolustaa tiiviisti.

Uutena pelaajana laitapelaajaosastolle tuli Toni Nousiainen, joka on seuran oma kasvatti.

– Hänen rooliaan katsotaan kauden mittaan. Nousiainen on tullut kovalla innolla ja asenteella jalkapallon pariin takaisin. Fysiikka on kunnossa, tekemistä on siinä, miten taitotaso riittää ahtaassa tilassa pelattaessa.

Laitapelaaja Miska Lappalainen (s.2000) tulee pelaamaan Vornasen mukaan pääsääntöisesti B-junioreissa.


Keskushyökkääjät:

PK:n selkeä ykköshyökkääjä on 15-vuotias poikamaajoukkuepelaaja Eetu Rissanen. Rissanen oli PK:n paras maalintekijä harjoituspeleissä kuudella osumalla. PK toki hakee vielä vahvistusta Rissasen tueksi.

PK:lla syntyi keskushyökkääjän ruutuun iso lovi, kun Teemu Leskinen ja Samu Vidgren eivät jatkaneet enää Kolmosen nousukauden jälkeen. Viime kaudella PK:n kärjessä pelasi toppariksi parhaiten sopiva Sakari Paavola nollatehoin.

– Rissanen on osoittanut, että pystyy tekemään maaleja Kakkosen joukkueita vastaan. Iällä ei ole merkitystä, jos on hyvä. Häneltä löytyy voimaa, hän on laittanut välillä puolustajia kropalla sivuun. Rissanen on yllätyksellinen kärkipelaaja, joka ei lauo huonosta paikasta vaan pyrkii harhautuksilla parempaan. Hänellä on hyvä ja tarkka potku.

Toinen vaihtoehto kärkeen on myös poikamaajoukkueessa esiintynyt Albert Vauhkonen. Kolmannen vaihtoehdon tarjoaa Miika Riihola (s. 1999).

– Vauhkonen ja Riihola ovat molemmat vahvoja juoksemaan linjan taakse. He ovat suoraviivaisia kärkipelaajia. Molemmilla on työstettävää pallokosketuksessa.

– Jos Halonen olisi mukana, voisi sanoa, että meillä olisi enemmän tulivoimaa hyökkäyksessä kuin viime kaudella, Vornanen arvioi.


Erikoistilanteet:

PK on tunnettu hyvänä erikoistilannejoukkueena, joka on altavastaajana kauteen lähtevälle joukkueelle keino, jossa pitääkin pärjätä.

Topparit Antti Kauppinen ja Juho Ruotsalainen ovat vahvoina pääpelaajina joukkueen kovimmat uhat erikoistilanteissa. Matias Mähönen kuuluu myös joukkueen "korstoihin" pituudeltaan, mutta ei ole erityisen hyvä pääpelaajana.

PK käyttää hyväkseen Jani Vidgrenin pitkiä rajaheittoja, toista vastaavaa ”linkomiestä” joukkueessa ei taida olla.

Hyviä erikoistilanteiden antajia riittää, vaikka Olli Huttunen ei enää pelaakaan joukkueessa. Erno Nissilä, Joona Ojala ja Jani Vidgrenin tulevat antamaan vapaa- ja kulmapotkuja.

Vidgrenin vasurin potkutekniikka ei silmiä hivele, mutta on ainakin yllätyksellinen. Viime kaudella hän oli PK:n suurin uhka laukoessaan suoraan vapareista.
« Viimeksi muokattu: 26.04.2018 klo 17:07:04 kirjoittanut tekunho »
Neponen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Moralisch Weltklasse


Vastaus #41 : 26.04.2018 klo 13:01:22

Ylos Pallo Hienoa työtä, kiitos!
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #42 : 27.04.2018 klo 12:45:21

Hyvä kattava yhteenveto! Omin vajavaisin ja toisen käden tiedoin aika samoilla linjoilla olisin Vornasen ja Tekunhon kanssa. Määrällisesti kyllä rinkiä löytyy, mutta aloittavan 11 pelaajan jälkeen noista nimistä kakkosessa on moni vielä valitettavasti lähinnä huumoritasoa. Toivottavasti laatua löytyy sen verran, että kakkosessa joukkue säilyy. Pitää yrittää pistäytyä kesällä sen verran Iisalmessa, että joki peli osuisi kohdilleen. Kotiavaus pitää laittaa heti harkintaan.
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 27.04.2018 klo 20:49:59

Kakkosen sarja-avaus -  PK-37:n kokoonpano VIFK-otteluun (lauantaina 28.4 kello 17.00 Elisa Stadion, Vaasa)

Avaus: Ville Kosonen (mv) - Jesse Åhman, Juho Ruotsalainen (C), Antti Kauppinen, Juuso Heinonen - Viljami Aittokoski, Joona Ojala - Samuli Kaasalainen, Erno Nissilä, Matias Mähönen - Eetu Rissanen.

Vaihdossa: Matias Rissanen (mv), Väinö Luttinen, Konsta Kääriäinen, Panu Leppä ja Albert Vauhkonen.

Laitapelaajat Matias Mähönen ja Panu Leppä ovat toipuneet pelikuntoon. Jani Vidgren on pelikiellossa.
Antti Lappalainen ei ole vielä aivan pelikunnossa, mutta todennäköisesti jo seuraavassa pelissä mukana.
B-junioreilla on sarjapeli sunnuntaina Seinäjoella, joten penkki jää kapeammaksi.

Kolmanneksi viime kauden C-lohkossa sijoittunut VIFK oli KajHan ohella ainoa joukkue, joka voitti PK:n molemmissa kohtaamisessa. Kotonaan 3-0 ja vieraissa Iisalmessa 1-2.

Vaasalaisten riveistä ovat poistuneet 15 maalia iskenyt hyökkääjä Casper Källberg (Oskarshamns AIK) ja 7 maalia mieheen iskeneet Aleksi Pöntinen (SJK/2) ja Tony Björk (lopettanut). Poistunut kolmikko teki VIFK:n 41 maalista 29. Joukkue on nuorentunut viime kaudesta kuten iisalmelaisetkin.

 – Heillä on kärkeen ainakin nuorten maajoukkuekärki Jeremiah Streng. Vastus tulee olemaan kova. VIFK oli viime kaudella hyvin pelaava joukkue. Meidän koko joukkueen puolustuspeli on jälleen avainasemassa. Viime kaudella ei pystytty heitä voittamaan, mutta korjataan se asia tällä kaudella, päävalmentaja Lasse Vornanen sanoo.

PK-37 keräsi viime kaudella 65 prosenttia pisteistään kotona. Vieraista kertyi vain 9 pistettä (2-3-6).
Hälyttävin lukema vieraissa oli vain kahdeksan tehtyä maalia, joka oli lohkon surkein lukema yhdessä JBK:n ja OTP:n kanssa.

Vornanen pitää C-lohkon yleistä tasoa kovempana kuin viime kaudella. Ennakoasetelmassa ei ole AC Kajaanin kaltaista selkeää ykkössuosikkia, mutta ei myöskään selkeästi heikkoja joukkueita peräpäässä.

Vornanen nostaa kärkitaistoon GBK:n, Tampereen joukkueet, TP-47:n ja VIFK:n.

- Jos yksi pitää valita, niin sanon lohkon voittajaksi GBK:n, Vornanen heittää.

VIFK:n joukkue tälle kaudelle (Vasabladetin sivulta poimittu): Ahmed Ahmadi, Rasmus Aspholm, Mergavi Birhane, Foday Contech, Benjamin Hiekkanen, Erik Hildén, Adisu Holmström, Daniel Håkans, Riku Jääskä, Roni Jääskä, Kristian Kokko, Henry Louko, Emil Lönnkvist, Mustafa Maki, Miika Niemi, Markus Nordman, Jim Norrgård, Junior Oyono, Jonas Pitkäkangas, Kasperi Polvilampi, Eetu Pullola, Nikko Ruokangas, Sami Sadiki, Nicolas Sivers-Laine, Jeremiah Streng, Jussi Virkajärvi, Pyry Yrjänäinen, Kristian Österlund.
« Viimeksi muokattu: 27.04.2018 klo 21:39:16 kirjoittanut tekunho »
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 28.04.2018 klo 19:59:22

PK-37:n Kakkosen kausi lähti käyntiin 0-0 -tasapelillä VIFK:n vieraana. Ennakkoasetelmaan nähden hyvä vieraspiste. Ensi lauantaina (5.5) sitten kotiavaus GBK:ta vastaan, joten vastus kovenee. 


Pari ennakkojuttua vielä kauteen:

Ison roolin keskikentällä ottaneen Joona Ojalan ajatuksia: https://bit.ly/2r6CO7L

Puheenjohtaja Rauno Pasasen odotuksia kauteen ja näkökulmia seuran toiminnan kehittämiseen: https://bit.ly/2HCE48P
42Wolves

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Loistava Luontopolku


Vastaus #45 : 29.04.2018 klo 09:52:55

Hyvä tasuripiste kauden avauksesta. Rissanen on mielenkiintoinen nimi kärjessä, jos kykyjä riittää niin KuPSin kautta sitten maailmalle.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 30.04.2018 klo 00:03:53

Ihan kelvollinen kauden avaus kun heti pistetilikin avautui. Ja hyvä oli myös tuo Tekunhon pohdintakin. Aika pitkälle olen samoilla linjoilla. Kävin huvikseni "vakoilemassa" yhdet treenit ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt näiden nuorten kavereiden taidosta ja nopeudesta. Juttelin samalla erään junnukoutsin kanssa ja olen kyllä henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Aittokoski lyö itsensä läpi tällä kaudella miesten kakkosessa. Jos vain pysyy terveenä. Sen verran hyvät jalat on kaverilla ja taitoakin riittää vaikka muille jakaa. Varsi on vielä hento, mutta jalat käy kuin singerillä ja lähtönopeutta on vähintäänkin riittävästi ja kun vielä siinä vauhdissa pystyy pallon pitämään mukanaan, niin on kyllä vaikeasti pysäytettävä kaveri. Siis rikkomatta... Ja jos vastustaja joutuu rikkomaan, niin vaarallisia erikoistilanteita tulee ja kortteja myös. Vaikka Rissanen on ollut otsikoissa maalien muodossa, niin pidän kyllä Aittokoskea jopa tietyssä mielessä parempana pelaajana. Viime kaudelle KuPSin C:ssä pelatessa ei kyllä päässyt kunnolla esille kun pelasi oikeaa laitaa. Tuo keskikentän pohjapelaajan paikka on selvästi parempi.

Muista nuorista myös Rissanen vakiinnuttanee paikkansa avauksessa varsinkin jos vahvistuksia ei tule. On monipuolinen ja arvoituksellinen kaveri. Vaikuttaa vähän hitaalta, mutta pallo pysyy yllättävän tiukasti jalassa, eikä helposti menetä sitä pahassakaan paikassa. Itseluottamus, peliasento ja tasapaino vaikuttaisi olevan kunnossa. Vielä vähän nopeutta lisää, niin paranee entisestään. Vauhkonen on koko porukan nopein, vaikka ei Aittokoski varmasti paljoa jälkeen jääkään. Vauhkonen on vain selvästi suoraviivaisempi ja kosketus on välillä mallia "louhikko"... Kunhan saa hyviä juoksuja tyhjään tilaan ja pallotatsi vähän pehmentyy, niin sitten voi tulosta tulla myös hänelle. Siinä voi olla vähän nopeampikin puolustaja ihmeissään kun B-junnu juoksee heittämällä ohi.

Jännityksellä odotan ens viikonlopun kotiavausta, niin pääsee näkemään pojat kakkosen vauhdissa. Harkkavauhti on aina harkkavauhtia ja pelit ovat sitten pelejä.
ohilaukaus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Savo AC


Vastaus #47 : 01.05.2018 klo 08:41:58

Nämä kolme kaveria Rissanen, Vauhkonen ja Aittokoski ovat varmaan juuri ne juniorit, joista olisi iisalmelaisille iloa tulevaisuudessa. Todennäköistä kuitenkin on, etteivät he pitkään Iisalmessa pysy. Muista junioreista ei ole vastuunkantajiksi kakkosessa vielä pitkään aikaan.
Puupiä

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 03.05.2018 klo 14:28:55

Vuosi kerrallaan mennään... Pojat ovat -02 syntyneinä vielä yläasteella ja ensi vuonna tuskin ovat enää Iisalmessa, vaan Kuopio kutsunee ainakin opiskelujen osalta siinä vaiheessa. Toki eihän se PK:ssa pelaaminenkaan silloinkaan välttämättä aivan poissuljettua ole, etteivätkö pystyisi silloinkin käymään Iisalmessa kakkosta pelaamassa. Se kuitenkin on kovempi sarja kuin B:n SM (tai jopa A:n SM), jota KuPSissa todennäköisesti pelaisivat. Kufuun on paljon tunkua KuPSin vanhemmista sopimuspelaajista. Ajokortittomille alle 18v pojille se kulkeminen Kuopio-Iisalmi välillä voi olla vähän haastavampaa, mutta jos jonkun (=Nissilän tms.?) kyydissä pääsevät, niin se helpottaisi. Toki PK:ssa tulee vuosittain muutamia lahjakkaita pelaajia, joten jos joku/jotkut heistä päättävätkin jäädä vaikka Iisalmeen lukiota/amista käymään, niin silloin voisivat pelata PK:ssa vielä useammankin vuoden. Toivottavasti pojat osaavat tehdä itselleen oikeita valintoja ja kehittyvät jatkossakin, eivätkä vain jää penkille "taantumaan". Pelaaminen kuitenkin kehittää huomattavasti enemmän kuin pelkkä treenaaminen.

Nyt pitää vääntäytyä lauantaina Kankaalle katsomaan peliä, niin näkee tosi tilanteessa mikä on joukkueen iskukyky kovempia joukkueita vastaan. GBK tulee kuitenkin olemaan taas lohko kärkikastia, eivätkä he ole läheskään niin paljoa viime kaudesta heikentyneet kuin mitä avauskierroksen vastustaja VIFK oli. Kotipeli ja toivottavasti katsomossa on tunnelmaa!
tekunho

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 04.05.2018 klo 20:50:08

Kakkonen 2. sarjakierros
PK-37:n kokoonpano GBK-otteluun (lauantaina 5.5 kello 17.00, Kankaan tekonurmi)

Avaus: Ville Kosonen (mv) - Antti Lappalainen, Juho Ruotsalainen, Antti Kauppinen, Juuso Heinonen - Viljami Aittokoski, Joona Ojala - Samuli Kaasalainen, Erno Nissilä, Panu Leppä - Eetu Rissanen.

Vaihdossa: Matias Rissanen (mv), Vili Toppinen, Jesse Åhman, Konsta Kääriäinen, Joonas Källström ja Albert Vauhkonen.

Jani Vidgren on vielä GBK-ottelun pelikiellossa. Matias Mähönen on sivussa takareisivamman takia. Mähönen joutui tulemaan vaihtoon VIFK-ottelussa.

– Mähösen takareidelle annetaan nyt aikaa. Takareisi kesti hyvin treeneissä, mutta peliä ei. Takareisivammat ovat olleet hänelle ongelma uralla. Hän on fyysisesti parhaassa kunnossa kuin vuosiin, mutta ehkä lihashuoltoon pitäisi panostaa paremmin, päävalmentaja Lasse Vornanen arvioi.

Antti Lappalainen tekee paluun pitkän poissaolon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon.

Päävalmentaja Lasse Vornanen on ottelussa toimitsijakiellossa, joten Pele Koljonen ottaa vetovastuun. Vornanen ajettiin katsomoon VIFK-ottelussa.
Vornanen seuraa näin ottelun katsomon puolelta.

Vornanen antoi VIFK-ottelun tuomaristolle palautetta voimasanojen höystämänä pariin kertaan. Erotuomari oli jo varoittanut Vornasta ennen kuin passitti tämän katsomoon.

– En ole ollut aikaisemmin valmentajaurallani toimitsijakiellossa. Kävin hieman ylikierroksilla sarja-avauksessa, oli sen verran tiukkaa vääntöä. Huudot eivät olleet mitään pahoja ja ne tulivat spontaanisti, mutta hyväksyn päätöksen. Tästä pitää ottaa opiksi ja säilyttää maltti paremmin. Täytyy yrittää pitää turpa kiinni nyt kun olen katsomossa, Vornanen lupaa.

Vornanen tietää, että viime kauden C-lohkon kakkonen GBK tarjoaa kovan haasteen PK:n kotiavauksessa.

– VIFK-ottelu näytti, että pystymme pärjäämään nöyrällä koko joukkueen puolustuspelillä. Meillä oli siinä pelissä paikat voittoonkin ja GBK-pelissäkin niitä tulee varmasti. Paikat pitää yksinkertaisesti käyttää hyväksi. Erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa, niissä meidän pitää olla vahvoja.

– Kotona voi odottaa, että pelaamme hieman aktiivisemmin. Sarjassa pärjätäksemme myös voittoja pitää ottaa. Toisaalta kun pidämme omassa päässä nollan, meillä on mahdollisuudet voittoon. Mihinkään yltiöpäiseen prässiin emme tule lähtemään. Minulle on arvoitus, tuleeko GBK ottamaan ylhäältä kiinni vai vetäytyvätkö he mieluummin.

GBK avasi kauden 1-3 voitolla OLSin vieraana. Hyökkääjä David Carlssonilla on menossa Kakkosessa 10 ottelun maaliputki. Carlsson on tehnyt maaliputken aikana 15 osumaa.

– Carlsson on GBK:n syömähammas. GBK:n hyökkäys ei loista liikkeellään, mutta heidän pelaajansa ovat varmoja ja vahvoja kamppailemaan. OLS-ottelussa heiltä puuttui muutama olennainen pelaaja kokoonpanosta.« Viimeksi muokattu: 05.05.2018 klo 14:04:13 kirjoittanut tekunho »

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 16
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines