FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.03.2019 klo 14:59:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: CONCACAF League of Nations  (Luettu 12900 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


: 06.03.2018 klo 01:05:46

CONCACAF tarttui UEFA:n esimerkkiin maajoukkueiden liigasta ja oma visio on jo toteutusvaiheessa. Toki vaikka toteutus on jo käynnissä, niin se lopullinen muoto on kuitenkin epäselvä. Kuitenkin lopputulemana pitäisi olla kolme eri sarjaporrasta, jaettuna lohkoihin, joissa taistellaan noususta ja putoamisesta sekä myös Gold Cupin paikoista.

CONCACAF:lla on 41 jäsentä, joista 40:ntä osallistuu ensimmäiseen Nations Leagueen. Guatemala on FIFA:n asettamassa kansaivälisessä pelikiellossa maan hallituksen ohjailtua kansallista jalkapalloliittoa, eikä saa osallistua.

CONCACAF:n kohdalla toki Nations League on aika harhaanjohtava termi, kun iso osa osallistujista ei ole edes itsenäisiä valtioita. Paljon on noita erinäisiä saaria, jotka kuuluvat ties minkä maan alaisuuteen, millä on oma joukkue.

Edellisen MM-karsinnan loppuvaiheessa olleet kuusi joukkuetta; Meksiko, USA, Costa Rica, Panama, Honduras sekä Trinidad ja Tobago selviävät suoraan seuraavaan vaiheeseen, jonka muodosta ei ole vielä varmuutta.

Muut 34 osallistujaa pelaavat karsintaturnauksen, jonka perusteella lopullinen sarjajako tehdään. Joukkueet jaettiin neljään koriin, joista arvotaan karsintalohkot. Tuloksena pitäisi sitten arvonnan jälkeen olla kuusi neljän joukkueen lohkoa ja kaksi viiden joukkueen lohkoa.

1. kori: Jamaika, Kanada, Haiti, El Salvador, Martinique, Kuuba, Ranskan Guayana, Guadeloupe

2. kori: Nicaragua, St. Kitts ja Nevis, Curacao, Suriname, Antigua ja Barbuda, Dominikaaninen tasavalta, Bermuda, Guyana, Belize

3. kori: Bonaire, Grenada, St. Vincent ja Grenadiinit, St. Lucia, Barbados, Puerto Rico, Bahama, Dominica, Aruba

4. kori: Caymansaaret, Turks- ja Caicossaaret, Montserrat, Yhdysvaltain Neitsytsaaret, Saint Martin, Sint Maarten, Anguilla, Brittiläiset Neitsytsaaret.

Se miten tuosta jatketaan on vielä epäselvää, mutta jollain kaavalla sitten karsinnan parhaat etenevät ykköstasolle noiden sinne automaattisesti paikan saaneiden kanssa, jotkut isketään kakkostasolle ja loput jäävät kolmostasolle.

Kovin tiukkoja pelejä varmaan, kun jossain Saint Martinin/Sint Maartenin saarella kokonaisuudessankin joitakin kymmeniä tuhansia asukkaita, mutta CONCACAF:ssa menee täydestä jäsenestä vielä kahteen kertaan.

Luotetaan siihen, että CONCACAF on asiaa kovasti harkinnut, eikä vaan innolla mitään pohtimatta lähtenyt apinoimaan UEFA:n ideoita. Mutta kyllä tämä enemmän vaikuttaisi siltä, että CONCACAF on vaan kopioinut UEFA:n epämääräisen idean, joka sopii vielä huomattavasti Eurooppaa huonommin Pohjois- ja Väliamerikkaan.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1 : 07.03.2018 klo 08:17:21

Karsinnat nyt on varmasti osin huumoripitoiset kun kiven kova Canada kohtaa neloskorin mopovuokraaja-baarimikkoja. Mutta noin muuten luulisi että sarjamuotoinen kilpailu tasodivisioonin sopii erinomaisen hyvin juuri näille saarille. Niitä on paljon ja taso on sekä kirjava että myös kärjen osalta heikko - arvokisoihin ei ole mitään saumaa.

Luulisi että useampi näistä saartenvälisistä voi olla paikallisesti aika hyväkin tapahtuma, siinä missä perinteisen järjestelyn esikarsinnan suonenvedolla saatava jonkun Hondurasin 6-0 vierailu ei palvelisi ketään.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 07.03.2018 klo 18:02:19

Jäin miettimään, että missäs korissa Guatemala muka on, ja nähtävästi on ollut kohta puolitoista vuotta Fifan bännissä. Joko päässyt itseltä unohtumaan tai sitten tuli kokonaan uutena asiana, kun eipä muista moisesta kuullenikaan.

https://www.fifa.com/governance/news/y=2016/m=10/news=suspension-of-the-guatemala-football-association-2847078.html
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 08.09.2018 klo 02:48:42

Karsinnat CONCACAF:n Kansojen liigaan on saatu käyntiin ja tämä karsintavaihe on kyllä yksi absurdeimmista missään ikinä. Kyseessä on neljän kierroksen mittainen 34:n joukkueen sarja...

Siis kaikki muut CONCACAF:n jäsenet paitsi kuusi suoraan paikan ykkösryhmään saanutta (Meksiko, USA, Costa Rica, Honduras, Panama ja Trinidad & Tobago) sekä kisoista pois suljettu Guatemala pelaavat tuossa karsinaturnauksessa. Koko 34:n ryhmä on laitettu samaan taulukkoon, mutta jokainen pelaa vain neljä ottelua, mistä sitten muodostuu loppulinen taulukko, minkä perusteella maat jaetaan eri ryhmiin varsinaista Kansojen liigaa varten.

Karsintojen kuusi parasta pääsevät ykkösryhmään noiden kuuden jo ennakkoon sinne selvinneiden seuraksi, 16 seuraavaa menevät kakkosryhmään ja 12 viimeistä kolmosryhmään. Kymmenen karsintojen parasta pääsevät vuoden 2019 Gold Cupiin, noiden kuuden sinnekkin ennakkoon selvinneen seuraksi.

Tuo karsinnan tapahtuminen sarjamuotoisena pelkästään neljän kierroksen perusteella jättää kyllä aika paljon mahdollisuuksia erikoisille tapahtumille. Joku isompi (Kanada, El Salvador, Haiti, Jamaika) pupeltaa alempaan ryhmään tai joku kääpiösaari menee parilla tuurituloksella ykkösryhmään pelaamaan meksikoita ja sensemmoisia vastaan... Saa nähdä mitä tästä vielä seuraa.

Ensimmäiset ottelut:
Dominica - Suriname 0-0
Guyana - Barbados 2-2
Anguilla - Ranskan Guayana 0-5

Ranskan Guayana otti selkeän voiton ennakkosuosikkina ja muut kaksi ennakkoon tasaisempaa ottelua ei kärkeen odotetuiden porukoiden välillä päättyivät tasan. Englannin junnumaajoukkueissa aikanaan runsaastikin esiintynyt Hallam Hope (Man City, Everton junnuna, nykyään Carlisle) on vaihtanut Barbadosin riveihin ja teki debyytissään Barbadosin molemmat maalit.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #4 : 08.09.2018 klo 03:11:06

Niitä neljää ottelua ei sentään arvottu täysin satunnaisesti, vaan jokainen maa kohtaa yhden joukkueen kustakin arvontakorista. Nyt kun ensimmäisellä kierroksella kohtaavat ykkös ja neloskorin joukkueet, niin tasoerot ovat juuri sitä mitä Ranskan Guyana vs. Anguilla 5-0 -tuloksesta voi päätellä.

Kakkoskorin Antigua ja Barbuda (cocis-ranking 126) hävisi juuri 0-3 kolmoskorin St. Lucialle (170).

Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 09.09.2018 klo 00:48:11

Kuuba jyräsi Turks- ja Caicossaaret maalein 11-0 ja otti nyt kärkipaikan sarjassa.

Nicaragualle 2-0-vierasvoitto St. Vincentiä ja Grenadiineja vastaan.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 09.09.2018 klo 10:17:12

Sensaatiotulos oli erittäin lähellä, kun Montserrat piinasi El Salvadoria loppuun asti, mutta lisäajan kolmannella minuutilla El Salvadorille 2-1-voittomaali.
franklamps

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ei väliä, kunhan kukaan muu ei kannata samaa


Vastaus #7 : 09.09.2018 klo 19:43:37

Aruban ja Bermudan välinen hegemoniamatsi olisi hieno seurata jostain mutta taitaa olla turha toivo. Oikeastaan mikä vaan noista illan matseista kelpaisi, sen verran eksoottista futista tarjolla.
Radu

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 09.09.2018 klo 21:27:46

Aruban ja Bermudan välinen hegemoniamatsi olisi hieno seurata jostain mutta taitaa olla turha toivo. Oikeastaan mikä vaan noista illan matseista kelpaisi, sen verran eksoottista futista tarjolla.

Tuolta saattaisi näkyä, vaatii ainakin ilmaisen rekisteröitymisen ja mahdollisesti myös VPN:n: https://www.oz.com/concacafnationsleague/

("Events" > halutun ottelun kohdalla "Details" > ottelun ollessa käynnissä "Live Stream")
franklamps

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ei väliä, kunhan kukaan muu ei kannata samaa


Vastaus #9 : 10.09.2018 klo 01:59:34

Tuolta saattaisi näkyä, vaatii ainakin ilmaisen rekisteröitymisen ja mahdollisesti myös VPN:n: https://www.oz.com/concacafnationsleague/

("Events" > halutun ottelun kohdalla "Details" > ottelun ollessa käynnissä "Live Stream")

Täähän toimii. Kiitti paljon! VPN on päällä mutta yhdistettynä suomalaiselle servulle. Riitti kun kakkossähköpostin annoin vaan tuonne niin alkoi näkymään. Ei tarvinnut edes käydä vahvistamassa. Aruba antamassa juuri 3-1 köniin Bermudalle. Katsojia ei kauheasti paikalla ole:  
   Tämän jälkeen St. Kitts ja Nevis - Puerto Rico tulille. Ylos

 

Tuolla näkyy olevan vähän enemmän jengiä.
« Viimeksi muokattu: 10.09.2018 klo 02:06:55 kirjoittanut franklamps »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #10 : 10.09.2018 klo 21:26:49

Näissä karkeloissa tulee seurattua ainakin Kanadan suorituksia, sillä oman mutuiluni mukaan jengi on mennyt selkeästi eteenpäin viimeisen parin vuoden aikana. Edellisten MM-karsintojen suoritus oli jo aika lupaava ja pitäisin maata tällä hetkellä ihan potentiaalisena Hexagonal-jenginä tulevissa MM-karsinnoissa. Mitä hyökkäykseen tulee, niin varmasti yksi kiintoisimmista tapauksista on 18-vuotias Jonathan David, joka on ollut tällä kaudella ns. liekeissä seurajoukkueessan Gentissä ja maajoukkuedebyytissäkin tuli pari maalia. Besiktasin Clyde Larinkin ehti näköjään iskemään keväällä jonkun maalin ja varastosta löytyy vielä Lucas Cavallini, joka on ainakin omaan makuuni yhä se joukkueen kovin hyökkääjänimi. Ko. trio iski myös kaksi maalia mieheen karsintavaiheen avauspelissä olkoonkin että vastustaja oli mitä oli. Mitä nyt Soccerwaytä on tullut selattua niin yllättävän paljon kanadalaisia nuorehkoja pelaajia löytyy myös Euroopasta ja Etelä-Amerikasta, joten senkin puolesta edellytyksiä kasvuun on olemassa.  Ja joo, ensimmäisessä matsissa kaatui siis huikea USA:n Neitsytsaaret 8-0.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #11 : 11.09.2018 klo 17:44:44

Haiti meni sarjataulukon kärkeen murskaamalla Sint Maartenin 13-0.

B-korin Curacao voitti C-korin Grenadaa 10-0.

..

Tänään pelataan vain yksi ottelu, sillä Martinique-Brittiläiset Neitsytsaaret on siirretty hamaan tulevaisuuteen hurrikaanivaaran vuoksi.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 12.09.2018 klo 00:36:30

Guadeloupe haki 3-0-vierasvoiton Saint Martinista.

Ei ole Guadeloupella enää samaan tahtiin kovia ranskalaisia mukana kuin joskus aiemmin. Ykköskorista tähän karsintaan pääsivät, mutta ovat kyllä nykyään paljon menneitä vuosia heikompi, enimmäkseen pelaajia omasta sarjasta ja pari kaveria Ranskan alasarjoista. Näkyi sitten tuloksessa kylänkokoiselta saarenpuolikkaalta kasattuja täysamatöörejä vastaan.
franklamps

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ei väliä, kunhan kukaan muu ei kannata samaa


Vastaus #13 : 13.09.2018 klo 11:22:40

Saint Martinin maalivahti otti tuossa matsissa parit kovat "reaktiotorjunnat" mutta ehkä kuitenkin suuremmat kentät jäävät haaveeksi, kun pallon lentoradan lukeminen on tätä luokkaa: https://www.youtube.com/watch?v=SEl7CYu6pmA Mutta silti, jos olisi pelannut samalla tasolla kuin muut Saint Martinilaiset (esim. saman klipin maalintekijästä vastuussa ollut puolustaja) niin peli olisi päättynyt vähintään 0-5.

Samasta pätkästä näkee myös, ettei kenttä kauhean hyvässä kunnossa ole mutta eipä siellä kukaan noin muutenkaan tainnut matsin aikana laukoessa saada puhdasta kosketusta palloon. Guadeloupen peli näytti etäisesti jalkapallolta mutta Saint Martinin touhu oli vielä odotuksiinkin nähden aika hirveää.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #14 : 12.10.2018 klo 14:31:02

Toinen kierros käynnistyi yllätyksellä, kun ykköskorin Ranskan Guayana hävisi kotonaan kolmoskorin St. Vincent ja Grenadiineille 0-1.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #15 : 15.10.2018 klo 02:35:57

Odotettujen rumien lukemien jatkoksi vaihteeksi todellinen yllätys, kun neloskorin Montserrat (asukasluku 5292) voitti kotonaan kakkoskorin Belizen (360000) 1-0.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 20.10.2018 klo 12:32:13

Taloudelliset realiteetit ovat alkaneet pikkusaarilla tulla vastaan, eikä CONCACAF:llakaan ole hirveitä resursseja tukea, joten useampi joukkue on jo pohtinut karsinnoista vetäytymistä.

Saa vielä nähdä, että saavatko rahoitusta, millä pelata karsinnat suunnitelusti loppuun. Varmaa kuitenkin on, että liian kunnianhimoisesta hankkeesta on kyse ja lopullinen CONCACAF:n Kansojen liiga tulee olemaan suppeampi kuin alkuperäinen kaavailu. Luultavasti kaksiportainen järjestelmä, missä ykkösportaalle noustaan ja sieltä pudotaan, mutta jo toisella portaalla ovat mukana kaikki halukkaat. Kolmasta porrasta tuskin vaan tarvitaan, koska sen verran harvalla liitolla on resursseja joukkueen matkustamiseen Kansojen liigan vaatimaan tahtiin.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #17 : 16.11.2018 klo 21:14:19

Yöllä Suomen aikaa alkaa kolmas ottelukierros. Ykköskorin maat kohtaavat kakkoskorin maita ja kolmosen nelosen. Kymppi-nollia ei toivottavasti enää nähdä.

Ottelu Brittiläisten Neitsytsaarten ja Bonairen välillä on siirretty tuntemattomaan ajankohtaan lentojen peruuntumisesta vuoksi.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 18.11.2018 klo 03:06:56

El Salvadorin nihkeästi sujunut karsinta kääntyi jo katastrofin puolelle, kun Bermuda voitti kotonaan maalein 1-0. Viimeisessä ottelussa El Salvadorilla vastassa Jamaika, pakko voittaa, mutta sekään ei välttämättä riitä, El Salvadorin maalieron ollessa niin vaisu. Kuudentena Concacafin maista El Salvador kuitenkin Fifan listalla, edellä Panamaa, mutta näyttäisivät jäävän Kansojen liigan ykköstaso sekä seuraava Gold Cup väliin.

Kuuba sen sijaan ensimmäisenä näyttäisi aika varmalta jatkajalta, ainakin Kansojen liigan ykköstasolle ja Gold Cupiinkin on nyt hyvä mahdollisuus. Dominikaaninen tasavalta kaatui vain 1-0, mutta Kuuba maalieroa laittanut kuntoon jo aiemmin ja ensimmäisenä ylsi yhdeksään pisteeseen, maalierolla 14-0 kolmesta ottelusta. Viimeinen ottelu Kuuballa vieraissa Haitia vastaan, tuosta piste luultavasti riittää. Siellä jo Kuuban pelaajat itkivät kentällä, kun tietävät, että nyt on erittäin lähellä mahdollisuus loikata Yhdysvaltoihin ensi kesänä.

Montserrat voitti Aruban vieraissa maalein 2-0 ja ovat kyllä hienoa tunausta pelanneet, kuusi pistettä kolmesta ottelusta ja viimeisessä ottelussa vastassa Cayman-saaret, joten yhdeksään pisteeseen Montserrat tullee päätymään, riittääkö sitten ykköstasolle tai Gold Cupiin, maaliero luultavasti ratkaisee.

Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 18.11.2018 klo 21:35:02

Haiti haki 2-0-vierasvoiton Nicaraguasta ja nousi karsinnan kärkeen, yhdeksän pistettä kolmesta ottelusta maalierolla 17-1. Jamaika nousi kolmantena yhdeksään pisteeseen 2-1-kotivoitolla Surinamea vastaan, Reggae Boysin maaliero 12-1, millä jäävät Haitin sekä Kuuban taakse. Kanadalla, Curacaolla, St. Kitts & Nevisillä sekä Martiniquella on vielä mahdollisuus nousta yhdeksään pisteeseen omissa kolmannen kierroksen otteluissaan, tosin Kanada ja St. Kitts & Nevis kohtaavat toisensa.

Hyvin luultavasti Haitille ja Kuuballe on viimeisellä kierroksella keskinäiseen otteluun sopupeliä tarjolla, koska näyttäisi siltä, että ilman erittäin epätodennäköisiä tapahtumia tasapeli tulee riittämään kummallekin Kansojen liigan ykköstasolle, kuten myös 2019 Gold Cupiin, selviytymiseen
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #20 : 21.11.2018 klo 18:02:03

Kolme kierrosta on nyt takana lukuunottamatta rästipeliä, jolla ei ole merkitystä A-liigaan tai Gold Cupiin selviämisen kannalta.

Kuusi maata, yhtä monta kuin selviää A-liigaan (ja Gold Cupiin) on voittanut kaikki kolme otteluaan ja voivat sopuisasti lähteä maaliskuussa hakemaan tasapeliä viimeisestä ottelusta. Parhaan maalieron joukkueilla on toki varaa vaikka tappioonkin. Viimeisellä kierroksella siis ylimmän korin joukkueet pelaavat ottelun toisiaan vastaan jne.

Lisäksi rankingin sijoilla 7-10 on tarjolla neljä paikkaa Gold Cupiin ja näihin paikkoihin on vielä mahdollisuus 15 maalla.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 25.11.2018 klo 01:38:20

Jamaika ja Martinique tuolta tämän hetkisestä kuuden kärjestä ovat suurimmassa vaarassa, kun jäljellä on aika vaikeat vierasottelut. Haiti ja Kuuba voivat sopuilla toisensa tasapelillä jatkoon ja luultavasti molemmat jatkavat, vaikka eivät sopuilisikaan ja jompikumpi ottelun voittaisi. Curacao on maalieronsa turvin aikalailla varma jatkaja jo, kun vielä kohtaavat Antiquan ja Barbudan viimeisessä ottelussa, joten luultavasti voittavat koko karsinnan. Kanadalla kotiottelu heikentynyttä Ranskan Guayanaa vastaan, eikä sijoittumisessa kuuden kärkeen pitäisi olla ongelmaa.

Jamaikalla El Salvador ja Martiniquella Guadeloupe. Toki niin El Salvador kuin Guadeloupe ovat alisuorittaneet turnauksessa ja mahdollisuudet kansojen liigan ykköstason osalta ovat menneet ja ihmeitä vaatisi Gold Cupiin pääsykin. El Salvador varsinkin ollut rankka pettymys turnauksessa, Guadeloupen romahdusta osasi odottaakin. Mutta toisaalta sitten yksittäisessä kotiottelussa ovat päteviä haastamaan.

Bermudan ja Dominikaanisen tasavallan kohtaaminen on viimeisen kierroksen helmiä, jos ylempänä tapahtuu lipsahduksia, niin ottelun voittaja saattaa nousta jopa kuuden joukkoon. St. Kitts & Nevis kohtaa Surinamen vieraissa, voitolla St. K&N:llä on mahdollisuudet kuuden kärkeen vahvalla maalierollaan.
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #22 : 08.02.2019 klo 14:51:47

Puolitoistakuukautta vielä ratkaisupeleihin aikaa, mutta niitä odotellessa on jäänyt huomaamatta, että ensimmäisen kierroksen ottelu Guyana-Barbados, joka kentällä päättyi 2-2, on tuomittu Guyanan voitoksi 3-0 vastustajan käytettyä edustuskelvottomia pelaajia. Guyanan mahdollisuudet selviytyä Gold Cupiin paranivat nyt huomattavasti.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines