FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.05.2018 klo 00:28:50 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: CONCACAF League of Nations  (Luettu 2379 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


: 06.03.2018 klo 02:05:46

CONCACAF tarttui UEFA:n esimerkkiin maajoukkueiden liigasta ja oma visio on jo toteutusvaiheessa. Toki vaikka toteutus on jo käynnissä, niin se lopullinen muoto on kuitenkin epäselvä. Kuitenkin lopputulemana pitäisi olla kolme eri sarjaporrasta, jaettuna lohkoihin, joissa taistellaan noususta ja putoamisesta sekä myös Gold Cupin paikoista.

CONCACAF:lla on 41 jäsentä, joista 40:ntä osallistuu ensimmäiseen Nations Leagueen. Guatemala on FIFA:n asettamassa kansaivälisessä pelikiellossa maan hallituksen ohjailtua kansallista jalkapalloliittoa, eikä saa osallistua.

CONCACAF:n kohdalla toki Nations League on aika harhaanjohtava termi, kun iso osa osallistujista ei ole edes itsenäisiä valtioita. Paljon on noita erinäisiä saaria, jotka kuuluvat ties minkä maan alaisuuteen, millä on oma joukkue.

Edellisen MM-karsinnan loppuvaiheessa olleet kuusi joukkuetta; Meksiko, USA, Costa Rica, Panama, Honduras sekä Trinidad ja Tobago selviävät suoraan seuraavaan vaiheeseen, jonka muodosta ei ole vielä varmuutta.

Muut 34 osallistujaa pelaavat karsintaturnauksen, jonka perusteella lopullinen sarjajako tehdään. Joukkueet jaettiin neljään koriin, joista arvotaan karsintalohkot. Tuloksena pitäisi sitten arvonnan jälkeen olla kuusi neljän joukkueen lohkoa ja kaksi viiden joukkueen lohkoa.

1. kori: Jamaika, Kanada, Haiti, El Salvador, Martinique, Kuuba, Ranskan Guayana, Guadeloupe

2. kori: Nicaragua, St. Kitts ja Nevis, Curacao, Suriname, Antigua ja Barbuda, Dominikaaninen tasavalta, Bermuda, Guyana, Belize

3. kori: Bonaire, Grenada, St. Vincent ja Grenadiinit, St. Lucia, Barbados, Puerto Rico, Bahama, Dominica, Aruba

4. kori: Caymansaaret, Turks- ja Caicossaaret, Montserrat, Yhdysvaltain Neitsytsaaret, Saint Martin, Sint Maarten, Anguilla, Brittiläiset Neitsytsaaret.

Se miten tuosta jatketaan on vielä epäselvää, mutta jollain kaavalla sitten karsinnan parhaat etenevät ykköstasolle noiden sinne automaattisesti paikan saaneiden kanssa, jotkut isketään kakkostasolle ja loput jäävät kolmostasolle.

Kovin tiukkoja pelejä varmaan, kun jossain Saint Martinin/Sint Maartenin saarella kokonaisuudessankin joitakin kymmeniä tuhansia asukkaita, mutta CONCACAF:ssa menee täydestä jäsenestä vielä kahteen kertaan.

Luotetaan siihen, että CONCACAF on asiaa kovasti harkinnut, eikä vaan innolla mitään pohtimatta lähtenyt apinoimaan UEFA:n ideoita. Mutta kyllä tämä enemmän vaikuttaisi siltä, että CONCACAF on vaan kopioinut UEFA:n epämääräisen idean, joka sopii vielä huomattavasti Eurooppaa huonommin Pohjois- ja Väliamerikkaan.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1 : 07.03.2018 klo 09:17:21

Karsinnat nyt on varmasti osin huumoripitoiset kun kiven kova Canada kohtaa neloskorin mopovuokraaja-baarimikkoja. Mutta noin muuten luulisi että sarjamuotoinen kilpailu tasodivisioonin sopii erinomaisen hyvin juuri näille saarille. Niitä on paljon ja taso on sekä kirjava että myös kärjen osalta heikko - arvokisoihin ei ole mitään saumaa.

Luulisi että useampi näistä saartenvälisistä voi olla paikallisesti aika hyväkin tapahtuma, siinä missä perinteisen järjestelyn esikarsinnan suonenvedolla saatava jonkun Hondurasin 6-0 vierailu ei palvelisi ketään.
Laitalinkki

Paikalla Paikalla


Vastaus #2 : 07.03.2018 klo 19:02:19

Jäin miettimään, että missäs korissa Guatemala muka on, ja nähtävästi on ollut kohta puolitoista vuotta Fifan bännissä. Joko päässyt itseltä unohtumaan tai sitten tuli kokonaan uutena asiana, kun eipä muista moisesta kuullenikaan.

https://www.fifa.com/governance/news/y=2016/m=10/news=suspension-of-the-guatemala-football-association-2847078.html

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines