FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
05.12.2020 klo 02:01:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Joulupata 2020, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3
 
Kirjoittaja Aihe: CONCACAF League of Nations  (Luettu 36339 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #25 : 25.03.2019 klo 16:13:50

Mistä mahtaa johtua Puerto Ricon (3+ miljoonaa asukasta) paskuus? USA ja Baseball jne, mutta luulisi tuolta lutuuria löytyvän edes sieltä täältä. Ja nämä miljoonalukuiset suhaa korissa jossa lähinnä näitä 30 000 asukkaan lomakyliä, ja silti tulee kuokkaan.

A-sarjassa kuitenkin 160 tuhannen asukkaan Curacao ja 70 tuhannen Bermuda.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #26 : 25.03.2019 klo 21:29:25

Bermudasta en tirdä, mutta Curacaohan on edelleen yhtä kuin Alankomaissa futiskasvatuksensa saaneet pelaajat, Nykyryhmässä näkyy olevan 14 Hollannissa pelaavaa ja en edes jaksanut lähteä katsomaan kuuluvatko  nämä Astanassa yms. eurooppalaisissa porukoissa pelaavat samaan kööriin, mutta luultavasti. Eli selittää mielestäni asiaa aika pitkälti.

edit. ja jos nyt oikein muistan, niin Curacao ja Hollanti kuuluvat ihan virallisesti samaan yhdistyneeseen kuningaskuntaan, mikä selittää osaltaan muuttoliikettä edllisestä jälkimmäiseen.  
« Viimeksi muokattu: 25.03.2019 klo 21:34:47 kirjoittanut Chamagol »
Bob Maali

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #27 : 25.03.2019 klo 22:33:54

Curacaon osalta hyväksytään selitys, mutta mikä selittää sen että Puerto Rico on noin surkea? Espanjankielinen latinokulttuuri kuitenkin kyseessä vaikka USA:n alusmaa onkin, ja siis 3,5 miljoonaa asukasta.

Neljä liigamatsia, tulokset, vastustajan väkiluku suluissa erikseen mainiten:

Saint Kitts and Nevis1–0    Puerto Rico(55 000)
Puerto Rico0–1 Martinique   (375 000)
Belize1–0Puerto Rico(400 000)
Puerto Rico0–2 Grenada  (105 000)

Louhikkokoskettaja
Vastaus #28 : 26.03.2019 klo 00:39:03

Kansalaisuus- ja edutusoikeussäännöt tosiaan jonkin verran ovat Puerto Ricoa vastaan, kun nuo pienemmät saaret paljon pystyvät joukkueitaan vahvistamaan etäisemmillä sukujuurilla edustusoikeuden saavilla englantilaisilla, ranskalaisilla tai hollantilaisilla pelaajilla, mutta eivät nuo kyllä koko ilmiötä mitenkään selitä.

Joku St. Kitts & Nevis pystyy juoksuttamaan kentälle joukkueellisen alasarjalädejä, joilla on joku isovanhempi noilta saarilta, mutta toisaalta nyt yllättäneen Bermudan joukkue on hyvin bermudalainen. Toki Bermudankin pelaajista moni on sitten päässyt siirtymään Englannin kentille Brittiläisen kansainyhteisön ansiosta.

Kuitenkin se Puerto Ricon heikkous taitaa pääasiassa mennä sinne jalkapallokulttuurin puutteen puolelle, ei vaan ole pohjaa lähteä jalkapalloilijaksi, kun baseball vielä on suositumpi laji ja amerikkalainen jalkapallokin joitain mahdollisuuksia tarjoaa. Yksilölajeista nyrkkeily on ollut erittäin suosittua. Ei vaan USA:n yliopistoissakaan ole hirveän paljoa puertoricolaisia jalkapalloilijoita, eikä sitä myöten USA:n jalkapallosarjoissakaan, vaan neppailevat omalla saarellaan amatööreinä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Eikä sitten välttämättä se edustaminen lopulta kiinnostakaan, maalivahti Josh Saunders vaihtoi USA:n nuorisomaajoukkueista Puerto Ricon riveihin aikanaan, mutta kolme MLS Cupia voittanut veskari ei kuitenkaan jaksanut kuin kaksi ottelua Puerto Ricon riveissä pelata...
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #29 : 26.03.2019 klo 02:38:34

Puerto Ricon koripallomaajoukkue on myös MM-kisoissa asti lähes aina ja pelannut olympialaisissakin joku 9 kisat.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #30 : 15.07.2019 klo 06:52:27

Menköön nyt tähän ketjuun, kun uuttakaan en jaksa perustaa. CONCACAF:in johto on kuitenkin kehitellyt todella "nerokkaan" systeemin  tulevia MM-karsintoja ajatellen. Homman ytimessä on FIFA:n - aina niin luotettava ;) - maajoukkuerankkaus, joka määrittää  ne kuusi maata, jotka voivat tavoitella suoraa MM-kisapaikkaa, kun loput taas voivat unelmoida vain playoffs-pelistä jonkun toisen maanosaliiton edustajaa vastaan. Käytännössä homma menee niin, että kesällä 2020 katsotaan, mitkä ovat FIFA:n rankkauksessa kuusi parasta maata ja nämä menee sitten suoraan Hexagonaliin, joka pelataan seuraavana vuonna. Sijasta seitsemän eteenpäin maat jaetaan taasen lohkoihin, joiden voittajat kisaavat tosiaan vain tarjolla olevasta playoffs-paikasta. Nämäkin matsit pelataan vuoden 2021 puolelle. Tosi "hauska" systeemi rankingissa joillekin sijojen 5-8 välillä seilaavlle maille, kun pahimmassa tapauksessa jäävät tuohon lohkopuolelle. Hyvänä esimerkkinä esim. Panama ja nousua tekevä Kanada, jotka eivät tällä hetkellä mahtuisi Hexagonaliin.

Tämän hetken FIFA:n rankkaus:

Meksiko
USA
Costa Rica
Jamaika
Honduras
El Salvador
----------
Panama
Kanada
Curacao

Ja niin kuin joku sivusto totesi, niin listan neljä viimeistä maata ovat kymmenen sijan sisällä FIFA:n rankkauksessa. Saas nyt sitten nähdä miten tämä vaikuttaa maajoukkueiden toimintaan. Ruvetaanko siellä pelaamaan raivokkaasti harjoitusmatseja huonommin sijoitettuja vastaan, vaikka niistä ei niin paljon pisteitä irtoaisikaan? Toisaalta nostaapa systeemi ainakin Nation Leaguen syksyn pelien arvoa ja ensi kesän Gold Cupiinkin tullaan varmaan kovemmilla joukkueilla, mikäli sieltä saadut pisteet lasketaan vielä mukaan rankkaukseen.

edit. Ja itse asiassa ton lohkovaiheen voittaja kohtaa vielä Hexagonalin nelosen ja tämän otteluparin voittaja etenee sitten maanosaliittojen väliseen karsintaan.
edit2. turhaa höpinää yllä Gold Cupin osalta, sillä eihän ensi kesänä mitään Gold Cupia ole...
« Viimeksi muokattu: 15.07.2019 klo 10:47:04 kirjoittanut Chamagol »
törömömmö

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Aina laadukkaan keskustelun puolella.


Vastaus #31 : 15.07.2019 klo 09:20:46

Ohoh. Miten tuo rankkaus käyttäytyy, onko helpompaa vai vaikeampaa nostaa sijoituksiaan siellä pohjaosaston lohkoissa? Jos tuossa vielä rikkaat rikastuu niin on kyllä tosi epis systeemi.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #32 : 15.07.2019 klo 11:20:24

Ohoh. Miten tuo rankkaus käyttäytyy, onko helpompaa vai vaikeampaa nostaa sijoituksiaan siellä pohjaosaston lohkoissa?
Menee vähän mutulla, mutta tuskinpa sieltä häntälohkoista nykäistään ihan kättelyssä kohti kärkeä. Yksi syy on se, että viralliset ottelut painavat  ymmärtääkseni eniten ja League of Nations vie valtaosan ajasta välillä 2019 syksy-2020 kevät. Tässä kuviossa, jostain Liiga C:n tasolta olisi aika vaikea ponnahtaa suoraan Hexagonaliin.

Tietyssä mielessä voisikin sanoa, että CONCACAF:in MM-karsinnat ovat käynnissä jo syksyn League of Nationsin lohkovaiheessa. Esim. jollekin Jamaikalle toi voi olla hankalampi juttu, sillä B-liigan tasolla voittoja tullee, mutta se tuleeko FIFA-pisteitä riittävästi on toinen juttu.

A-Liiga

Lohko A
USA (30.)
Kanada (78.)
Kuuba (175.)

Lohko B
Meksiko (18.)
Panama  (75.)
Bermuda  (174.)

Lohko C
Honduras  (61.)
Trinidad & Tobago  (92.)
Martinique

Lohko D
Costa Rica  (39.)
Haiti (101.)
Curacao (79.)B-liiga

Lohko B
El Salvador (69.)
Dominikaaninen tasavalta (154.)
Saint Lucia (172.)
Montserrat (197.)

Lohko C
Jamaika (54.)
Guyana (177.)
Antigua ja Barbuda (124.)
Aruba (189.)

« Viimeksi muokattu: 15.07.2019 klo 11:38:00 kirjoittanut Chamagol »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #33 : 08.09.2019 klo 08:35:50

Lohkovaihe lähti tällä viikolla käyntiin ja divisioonien mestaruuksien ohella näissä peleissä karsitaan samalla vuoden 2021 Gold Cupiin. Systeeminä on se, että A-liigasta noihin kisoihin pääsee lohkojen kaksi parasta jengiä ja B-liigasta lohkovoittajat. Viimeiset neljä paikkaa ratkaistaan playoffseissa (A-liigan lohkojumbot, B-liigan lohkokakkoset ja C-liigan lohkovoittajat)

Ja kuten tuli jo yll todettua, niin tavallaan tässä on myös käynnissä jo CONCACAF:in MM-karsinnat johtuen karsintasysteemin muutoksesta. Alla tämän hetken ranking-tilanne välillä 4-11, jossa vasemmassa sarakkeessa tämän hetken pisteet ja oikeassa sarakkeessa edellisen rankkauksen saldo.Aika tiukka tilanne enkä oikein jaksa uskoa, että esim. joku El Salvador säilyttää Hexagonal-asemansa ensi kesän ratkaisevaan rankkingiin asti. Tässä syksyllä joukkueen asemia heikentää vielä se, että se pelaa B-liigassa, joten voitoista ei irronne niin hyvin ranking-pinnoja. Nation Leaguessa tulee seurattua erityisesti Kanadan otteita, sillä mielestäni sen maajoukkuefutis on nousussa enkä pitäisi mitenkään mahdottomana, että maa tunkisi itsensä kuuden parhaan joukkoon. Viivan alla olevista Panamalla lienee myös realistiset sauman nousta kuuden sakkiin, mutta sen sijaan Curacaon, Haitin tai Trinidad & Tobagon saumoihin en oikein jaksa uskoa.

Mitä itse peleihin tulee, niin melko lailla odostusten mukaan lohkovaihe on lähtenyt käyntiin. A-liigassa Kanada voitti kotonaan Kuuban 6-0, kun taas Panama haki Bermudan reissulta selvän 4-1-voiton. D-lohko on ennakolta ehkä tämän divisioonan mielenkiintoisin ja sen avauksessa Curacao löi kotonaan Haitin 1-0. Kun samassa lohkossa on mukana vielä Costa Rica, niin yksi suht kova maa joutuu hakemaan Gold Cup-paikkaa playoffsien kautta. Divisioonan viimeisessä matsissa Trinidad & Tobago joutui tyytymään 1-1 tasuriin Martiniquen kentällä. En nyt sitten tiedä onko tuo pettymys vai ei, sillä aika vaisuahan saarivaltion touhu on ollut, mistä kertoo sekin, että edellisestä voitosta on reilu vuosi. Vieraiden pilkkumaalin teki muuten Joevin Jones, joka pelasi jokunen vuosi sitten Klubin riveissä.

B-liigan puolella Jamaika ja El  Salvador ottivat odotetusti voitot; Reggae Boyz kaatoi CONCACAF:in ylempään keskikastiin  kuuluvan Antigua ja Barbudan 6-0, kun taas El Salvador voitti St. Lucian 3-0. Maininnan arvoista on sekin, että pikkiriikkinen, yleensä FIFA-rankkausten häntäpäästä löytyvä Montserrat yllätti kotonaan Dominikaanisen tasavallan 2-1. Tämän porukan kovin nimi on Charltonin maalitykki Lyle Taylor tosin en ole ihan varma oliko hän mukana tässä matsissa.

C-liigasta voi nostaa esiin Guatemalan, jonka maajoukkue palasi kilpailulliseen futikseen ryminällä - se näet voitti Anguillan 10-0. Jos ei ihmeitä tapahdu niin maa vieneekin tämän liigan mestaruuden eikä Gold Cupin paikkakaan playoffsien kautta mikään mahdottomuus ole.Louhikkokoskettaja
Vastaus #34 : 10.09.2019 klo 00:21:55

Kuubalta katosi tällä kertaa viisi pelaajaa Kanadaan tuon tappion yhteydessä. Kaksi jamppaa häipyi jo ennen ottelua ja kolme ottelun jälkeen, joten vaikka Kuuba on noita mahdollisuuksia ulkomaan ammattilaisuuteen hieman lisännyt, niin loikkaamisongelmaa ei ole pystytty poistamaan. Huomattavaa on, että näistä viidestä loikkarista kaksi pelasi jo ulkomailla Dominikaanisen tasavallan sarjassa. Kanadan Valioliiga sitten taitaa saada uusia kuubalaisvahvistuksia...

Elokuussa Luis Paradelasta tuli ensimmäinen kuubalaispelaaja USA:n ammattilaissarjoissa, joka on tullut Yhdysvaltoihin muuten kuin loikkarina, kun Guatemalan Universidadissa pelannut hyökkääjä lainattiin San Josen USL-farmiseura Renoon loppukaudeksi. Lainaan sisältyy optio, että San Jose voi hankkia Paradelan pysyvällä siirrolla, jos vakuuttaa Renossa.

Kuuban kotiottelu Kanadaa vastaan pelataan muuten Cayman-saarilla, koska Kuubasta ei tällä hetkellä löydy FIFA:n kriteerit täyttävää stadionia.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #35 : 10.09.2019 klo 04:03:52

Curacaolle tuli Haiti-matsin alla ikäviä uutisia, sillä varaveskari Jairzinho Pieter on kuollut sydänkohtaukseen. Ikääkin oli vain 31 v...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #36 : 10.09.2019 klo 23:06:55

Curacaolle tuli Haiti-matsin alla ikäviä uutisia, sillä varaveskari Jairzinho Pieter on kuollut sydänkohtaukseen. Ikääkin oli vain 31 v...

Curacao päätti, että ottelu Haitia vastaan pelataan suunnitellusti. Kaikissa Concacaf:n kansojen liigan otteluissa tällä kierroksella kuitenkin hiljainen hetki Pieterin muistolle.

Voi tuosta toki jotain muutakin tutkimusta vielä tulla, kun Pieter oli ollut jo aiemmin huonovointinen ja hakenut lääkäriapua, mutta kuitenkin lähetettiin yksin nukkumaan ja löytyi sitten aamulla kuolleena.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #37 : 11.09.2019 klo 06:10:53

A-liigassa Kanada jatkaa puhtaalla pelillä, sillä Kuuba kaatui myös toisessa pelissä, joskin tällä kertaa varsin niukoin 1-0-luvuin. Bayern Münchenin Alphonso Davies niittasi maalin jo yhdeksännellä miuutilla ja tämä riitti tosiaan kolmeen pinnaan. B-lohkon pelissä Panama kärsi puolestaan yllättävän 0-2-tappion kotonaan Bermudalle. QPR:n Nahki Wells oli pelipäällä tehden joukkueensa molemmat maalit. Muissa matseissa nähtiin sitten tasapelit; T&T menetti kotonaan parin maalin johdon Martiniquea vastaan, kun taas Haiti ja Curacao tasasivat pinnat 1-1-tuloksella, Näiden tulosten myötä varsinkin Haitin tilnne näyttää heikolta, sillä plakkarissa on vain pinna ja jäljellä pelit Costa Ricaa vastaan. Näyttääkin pahasti siltä, että Gold Cupin osalta kisapaikkaa joudutaan hakemaan playoffsien kautta ja eiköhän nuo FIFA-pisteetkin ota näillä tuloksilla iskua. Kovin hyvä ei ole Trinidad & Tobagonkaan tilanne ja jäljellä on vielä pelit Hondurasia vastaan. Noista pitäisi saada vähintään neljä pinnaa, jotta voivat edes unelmoida lohkovoitosta, joten melko kovasta haasteesta puhutaan.

B-liigassa Jamaika oli taas vakuuttava hakien 4-0-voiton Guyanan kentältä. Vierasjoukkue ratkaisi pelin käytännössä jo avausjaksolla, sillä Alvas Powell ja Dever Orgill iskivät kolme maalia ennen taukoa. Guyanan räpistely loppui sitten viimeistään siihen kun Orgill teki illan toisen maalinsa reilun viidenkymmenen minuutin kohdalla. Toinen MM-karsintojen Hexagonal-paikkaa kyttäävä jengi El Salvador koki sen sijaan takaiskun, kun se hävisi reissupelinsä Dominikaaniselle tasavallalle 0-1. Ylempänä mainittu Montserrat kipusi tämän lohkon kärkeen, joskaan 1-1-kotitasuri St. Luciaa vastaan ei välttämättä tyydytä maan futisfaneja. Parempaankin kun oli aineksia, mutta vieraat tasoittivat lopussa pilkusta. Muissa lohkoissa jatkopaikassa ovat tällä hetkellä Grenada ja Surinam, jotka selvisivät kahdesta avauskiekasta puhtaalla pelillä.

C-liigassa Guatemala pöllytti taas verkkoja, sillä joukkue haki 5-0 voiton Puerto Ricosta. Muista joukkueista Guadelope jahtaa myös paikkaa Gold Cupin-karsintoihin, sillä myös se johtaa omaa lohkoaan parin pelin jälkeen puhtaalla pelillä. Joukkuetta koutsaa muuten Joselyn Angloma ja itse en ainakaan tiennyt, että ex-pelaaja on siirtynyt valmennushommiin. Jonkinlaisena yllättäjänä voi pitää puolestaan Cayman-saaria, joka selvisi niin ikään kahdesta ensimmäisestä pelistään ilman pistemenetyksiä. Sinällään kunnioitettava suoritus, kun FIFA-rankkaus on kuitenkin päälle kahdensadan. Viikolla tuli tässä  lilliputtiliigassa varsin kova päänahka, kun CONCACAF:in rankingin keskikastiin kuuluva Barbados kaatui kotona luvuin 3-2 Ylos .

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #38 : 11.09.2019 klo 06:11:36

Voi tuosta toki jotain muutakin tutkimusta vielä tulla, kun Pieter oli ollut jo aiemmin huonovointinen ja hakenut lääkäriapua, mutta kuitenkin lähetettiin yksin nukkumaan ja löytyi sitten aamulla kuolleena.
Jos näin on tehty, niin syytäkin on asiaa tutkia.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #39 : 19.09.2019 klo 19:25:18

Avauskierrosten tulokset näkyivät heti myös Hexagonal-kisassa, sillä B-liigassa kompuroinut El Salvador menetti ranking-pisteitä ja A-liigan puolella vahvasti aloittaneet Kanada sekä Curacao nousivat aivan sen kannoille. Panaman yllätystappio maksoi maalle myös pisteitä, mutta se on yhä kiinni Hexagonalin kuudennessa sijassa.

Edelleen veikkaan, että se on vain ajan kysymys kun El Salvador tuon kuutospaikkansa menettää.

 

nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #40 : 11.10.2019 klo 01:13:44

Varmasti laadukasta jalkapalloa luvassa kun cocis-rankingin 203. Brittiläiset Neitsytsaaret kohtaa sijan 208 Bahamasaaret.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #41 : 12.10.2019 klo 07:49:06

Tämän viikonlopun A-liigan peleissä on menty melko lailla ennakkokaavailujen mukaan, sillä USA teurasti Kuuban kotonaan peräti 7-0 ja Meksiko kaatoi Bermudan reissupelissä 5-1. Saas nähdä muuten häipyikö Kuubalta taas pelaajia. C-lohkossa Honduras avasi oman taaipaleensa voittamalla Trididad & Tobagon vieraissa parilla maalilla ja T&T:n Hexagonal- sekä Gold Cup-haaveille tämä oli tietysti tärsky, vaikka jälkimmäiseen on vielä ihan kohtuulliset saumat. D-lohkossa Haitin tilanne on sen sijaan heikompi, sillä se ylsi kotonaan vain 1-1-tasuriin Costa Ricaa vastaan, joten kolmesta pelistä on kasassa vain kaksi pinnaa. Kun jäljellä on enää vain vieraspeli Ticoja vastaan, niin näyttääkin siltä, että joutuvat hakemaan Gold Cupin paikkaa jatkokarsintojen kautta. Nation Leaguessa näyttäisi sarjatason vaihto olevan edessä.

B-liigan puolella tulessa on ollut tällä kierroksella toistaiseksi lähinnä osaston ynnä muut maita. Grenada ja Surinam hakivat joka tapauksessa matkapeleistään tasurit ja johtavat omia lohkojaan kolmen kiekan jälkeen seitsemällä pinnalla. Nämä maat ovat siis Jamaikan ja Montserratin kanssa tällä hetkellä kiinni Gold Cupin paikassa. Huomisaamuna pelataan omalla tavallaan kiintoisa peli, kun Montserrat isännöi hieman kompuroiden aloittanutta El Salvadoria. Puhtaan pelin Jamaika taas kohtaa kotonaan Aruban ja tuossa tuskinpa heillä isompia ongelmia tulee eteen.

Varmasti laadukasta jalkapalloa luvassa kun cocis-rankingin 203. Brittiläiset Neitsytsaaret kohtaa sijan 208 Bahamasaaret.
Tässä C-liigan huikeassa thrillerissä Bahamasaarille selkeä 4-0-voitto ja samalla oman lohkon kärkipaikka.

edit. Kanada varmisti muuten paikkansa Gold Cupiin näillä tuloksilla ja eiköhän ainakin USA liity seuraan, kun ensi viikon matsitkin on saatu pelattua.
edit 2: korjattu Belize --> Grenada
« Viimeksi muokattu: 12.10.2019 klo 10:43:08 kirjoittanut Chamagol »
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #42 : 12.10.2019 klo 10:17:10

B-liigan puolella tulessa on ollut tällä kierroksella toistaiseksi lähinnä osaston ynnä muut maita. Belize ja Surinam hakivat joka tapauksessa matkapeleistään tasurit ja johtavat omia lohkojaan kolmen kiekan jälkeen seitsemällä pinnalla.

Mitäköhän tuloksia oikein olet katsellut? Belize hävisi kotonaan St. Kittsille 0-4 ja on lohkojumbona.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #43 : 12.10.2019 klo 10:41:16

Mitäköhän tuloksia oikein olet katsellut? Belize hävisi kotonaan St. Kittsille 0-4 ja on lohkojumbona.
Grenada ja Belize, näähän on nyt ihan sama asia kuten vaikka esim. Suomi ja Albania :). Eli kirjoitusvirhe...
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #44 : 15.10.2019 klo 05:36:09

A-liigassa Honduras voitti kotonaan Martiniquen 1-0 ja varmisti samalla toisena maana paikkansa vuoden 2021 Gold Cupissa. Tällä tuplakierroksella tulleet pari voittoa vahvistanevat maan asemia myös Hexagonalin osalta; edellisessä rankkauksessa Los Catrachos oli viidennellä sijalla, mutta takaa-ajajat eivät olleet kuitenkaan kovin kaukana. Illan toisessa ottelussa nähtiin pieni yllätys, kun Costa Rica jäi kotonaan maalittomaan tasuriin Curacaon kanssa . Enemmänkin oli vieraille tarjolla, mutta Navas pelasti pari kertaa kotijoukkueen ja kertaalleen ohjaus meni niukasti ohi takakulman. Näytti koosteessa olevan isännilläkin pari hyvää paikkaa, joten pistejako oli suht ok lopputulos (https://www.youtube.com/watch?v=T1_K29561-E). D-lohko on joka tapauksessa tällä hetkellä vielä täysin auki, sillä saarivaltio johtaa sitä viidellä pinnalla, kun taas Haitilla ja Costa Ricalla on kaksi. Periaatteessa on mahdollista - joskaan ei kovin todennäköistä - että nämä maat päätyvät tasapisteisiin, jolloin Gold Cupin paikat ja B-liigaan putoaja ratkottaisiin maalieroilla.

B-liigan puolella Jamaika jatkaa puhtaalla pelillä, kun Aruba kaatui viikonloppuna odotetusti 2-0. Huomenna maat kohtaavat vielä uudestaan ja voitolla Reggae Boyz nousisi kahteentoista pinnaan. Tuolla saldolla sekä lohkovoitto että paikka Gold Cupissa alkaisi olla jo hyvin lähellä. Tasaisessa B-lohkossa El Salvador kohenteli asemiaan hakemalla 2-0-voiton Montserratin puistokentältä nousten samalla jaetulle kärkipaikalle Dominikaanisen tasavallan kanssa. (https://www.youtube.com/watch?v=TFNc3Yunxxo).

C-liigassa Guatemala oli maltillisella tuulella, sillä Anguilla kaatui vieraissa "vain" viidellä maalilla. Nousu B-liigaan ja Gold Cupin karsintapaikka varmistuu jo huomenna, jos Puerto Rico ei voita omassa reissupelissään Anguillaa.

« Viimeksi muokattu: 15.10.2019 klo 05:51:05 kirjoittanut Chamagol »
nptuomin

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #45 : 16.10.2019 klo 12:40:11

Kanada voitti USA:n 2-0 ja tämä oli Kanadan ensimmäinen voitto keskinäisessä kilpailullisessa ottelussa 34 vuoteen. Edellinen voitto oli MM-karsinnasta 2.4.1985 Vancouverissa niinikään 2-0 -lukemin. (6.5.1990 on tullut voitto 1-0 jonkun Pohjois-Amerikan höntsäcupin ottelussa)
Louhikkokoskettaja
Vastaus #46 : 16.10.2019 klo 20:02:24

Ottelutapahtumiin nähden täysin ansaittu voitto Kanadalle. Avausjaksolla Jonathan Davidin olisi pitänyt jo viedä Kanada johtoon, mutta ei saanut USA:n pahaa pallonmenetystä seuranneesta hienosta tuplapaikasta palloa maaliin. USA:n peli oli kyllä aika ankeata, kun keskikentältä Tyler Adams on edelleen loukkaantuneena ja Christian Pulisic pelasi vähän flunssaisena, mikä sitten otteissa näkyikin. Pulisic toisen jakson alkupuolella hukkasi USA:n parhaan mahdollisuuden maalintekoon, kun Jordan Morrisin vahvan esityön jälkeen Pulisicilta heikohko veto vapaasta paikasta ja Milan Borjan torjui varmasti.

Tunnin jälkeen sitten USA:lta jälleen helppo menetys omalla alueella ja vaikka Kanadan hyökkäys ei nyt täysin sujuvasti edennyt, niin lopulta Alphonso Davies pääsi pistämään pallon maaliin. USA:n vaihdot eivät paljon auttaneet ja lopussa Lucas Cavallini sinetöi ottelun komealla maalilla.

Gregg Berhalter ei vaan USA:n maajoukkuetta näyttäisi iskuun saavan, toki paljon on ollut juttua pelaajamateriaalin ongelmallisuudesta, missä voittajatyypit ja ratkaisupelaajat puuttuvat. Adamsin poissaolo ja Pulisicin vajaakuntoisuus jättivät materiaalin aika mitättömäksi, kun vielä kokeneilta pelaajilta aika heikot ottelut. Michael Bradley on vaan varjo parhaista päivistään, mutta toisaalta Adamsin puuttessa parempaakaan ei tuonne pohjalle oikein löydy. Muutoksia USA:n valmennukseen toki vuodenvaihteessa tulee, kun Berhalterin apumies Josh Wolff lähtee MLS:n Austiniin päävalmentajaksi ja Berhalterille joudutaan etsimään uusi apulainen. Greggin velipoika Jay Berhalterin valinta US Soccerin toimitusjohtajaksi on hyvin lähellä, joten potkujen tulemista tuskin Berhalterin tarvitsee hirveästi pelätä tällä hetkellä.

Kanadalla on kyllä hyvä, nuori hyökkäysosasto ja keskikentällekin löytyy materiaalia, Mark-Anthony Kayen joutuminen aikaisin vaihtoon ei USA:ta vastaan oikein näkynyt. Varsinkin laitapakkien osalta ongelmallisessa puolustuksessakin näkyi valoa, kun Kamal Milleriltä vasemmalla ja Richie Laryealta oikealla ihan pätevät esitykset. Kumpikin on tällä MLS-kaudella siirtynyt seurajoukkueessaan enemmän laitapakiksi, 22-vuotias Miller aloitti ensimmäisen MLS-kautensa Orlandossa topparina, mutta kauden edetessä siirrettiin vasemmaksi pakiksi. 24-vuotias Laryea on aiemmin MLS:ssä pelannut Orlandossa keskikentällä, mutta tällä kaudella siirtyi Torontoon, missä pistettiin oikeaksi pakiksi ja on saanut ihan kohtalaisesti peliaikaa. Vaikka Milleristä ja Laryeasta nyt mitään MLS-jyrää kummempaa tuskin tulee, niin sekin olisi jo paljon eteenpäinmenoa Kanadan laitapakkitilanteessa.

Kanadalle riittää tasapeli marraskuun ottelusta USA:n puolella jatkopaikkaan. USA:n puolestaan on voitettava Kanada sekä Kuuba ja jonkin verran korjailtava maalieroaan, koska tasapisteissä vertaillaan ensisijaisesti maalieroa ja tehtyjä maaleja. Toki jos USA Kanadan voittaa, niin maalieron korjailu Kuubaa vastaan tuskin on ongelma, vaikka ottelu vieraissa pelataankin. Tai siis "vieraissa" luultavasti aikalailla puolueettomalla kentällä, kun Kuubassa ei ottelulle pelipaikkaa löydy.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2019 klo 21:42:47 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #47 : 16.10.2019 klo 23:44:32

Kanada voitti USA:n 2-0 ja tämä oli Kanadan ensimmäinen voitto keskinäisessä kilpailullisessa ottelussa 34 vuoteen. Edellinen voitto oli MM-karsinnasta 2.4.1985 Vancouverissa niinikään 2-0 -lukemin. (6.5.1990 on tullut voitto 1-0 jonkun Pohjois-Amerikan höntsäcupin ottelussa)

Pohjois-Amerikan Nations Cupin historia on toki mielenkiintoinen, kun turnausta pelattiin pari kertaa toisen maailmansodan jälkeen 40-luvun lopulla, milloin kyseessä oli neljän maan turnaus Kuubankin oltua mukana. 90-luvun alussa turnausta yritettiin herätellä henkiin, mutta Kuuba ei poliittisista syistä enää ollut mukana ja turnaus typistyi kolmen maan väliseksi.

Kanada voitti isäntämaana vuoden 1990 turnauksen kaadettuaan sekä USA:n että Meksikon, mutta USA oli mukana kakkosjoukkueella, kun ykkösjoukkue oli valmistautumassa noin kuukautta myöhemmin pelattaviin vuoden 1990 MM-kisoihin. Seuraavana vuonna puolestaan Meksiko lähetti turnaukseen kakkosporukan, kun ykkösjoukkue pelasi samaan aikaan harjoitusottelussa Argentinaa vastaan. Meksikon kakkosjoukkue turnauksen tuolloin voitti, mutta yleisömäärällisesti Yhdysvalloissa järjestetty turnaus oli suuri pettymys ja tuon jälkeen Nations Cup sitten taas kuopattiin, eikä noita tosiaan yleensä tilastoissa virallisiksi maaotteluiksi lasketa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #48 : 17.10.2019 klo 18:36:23

Olin aika yllättynyt, että Kanadalla on ollut vuosien saatossa noinkin hankalaa USA:n kanssa omalla kotikentällään. Tämä siitä syystä, että Meksikolle vierasreissut Kanadaan ovat olleet vaikeita ja esim. edellisissä MM-karsinnoissa El Tri taisi ottaa ensimmäisen vierasvoittonsa sitten vuosituhannen alun. Hieno voittohan tuo Kanadalle oli ja mitä noita FIFA-pisteiden spekulaatioita katsoin, niin Kanada kiilannee lokakuun rankkauksessa Hexagonalin kutospaikalle (http://www.football-rankings.info). Ton Hexagonal-paikan takia Kanadan olisi myös hyvä päästä Nations Leaguen jatkopeleihin, sillä siellä olisi tarjolla kilpailullisia pelejä, joista jaetaan huomattavasti lihavampi pistepotti. Toki jollain onnistuneella ja aktiivisella ystävyyspelien korruptiokiertueellakin FIFA-pinnoja pystynee keräämään reippaan setin ;)

Toisessa A-liigan matsissa Meksiko voitti odotetusti Panaman kotonaan 3-1 ja jatkopaikka ensi kesän loppupeleihin on tätä myöten käytännössä selvä. Jose Juan Maciaksen hyvä debyyttikuukausi Meksikon A-maajoukkueessa jatkui, sillä verkko heilui jälleen ja kasassa on nyt neljä maalia kolmessa pelissä Tuoppi . A-liigan kuvioista täytyy nostaa tämän tuplakiekan jälkeen esiin tietysti myös Honduras, joka on jo varmistanut paikkansa ensi kesän finaalipeleihin.
Kanada - USA 2-0 (https://www.youtube.com/watch?v=6dsJofp4Wx8)
Meksiko - Panama 3-1 https://www.youtube.com/watch?v=QTk440phACE

B-liigan loppupeleissä ei suuria yllätyksiä nähty; Jamaika löi omassa pelissään Aruban 6-0 ja nousu sarjaporrasta ylemmäs sekä paikka Gold Cupissa on sinettiä vaille varma. Pari kierrosta jäljellä, kuuden pinnan etumatka ja maalierossa hyvää 18 osuman verran, joten aika mahdoton tuota on sössiä. Myös El Salvador hoiti kiekan toisen pelinsä lyötyään St. Lucian vieraissa 2-0. Nousu ja Gold Cup häämöttää siis heilläkin, mutta Hexagonal-paikkansa todennäköisesti menettävät täsä vaiheessa, koska vastustajat eivät olleet järin kaksisia.  Mitä muihin lohkoihin tulee, niin A:ssa Grenada on viiden pinnan etumatkallaan aika varma nousija, kun taas D-lohkossa St Vincent & Grenadiinit, Surinam ja Nicaragua ovat kaikki pinnan sisällä.
St Lucia - El Salvador 0-2 (https://www.youtube.com/watch?v=ojNBf6YukBE)
Siellähän tuli vanha kunnon kärkkärimaali...

C-liigan
puolella Guatemalan nousu ei vielä toteutunut, koska Puerto Rico voitti kuin voittikin Anguillan vieraissa. Jamaikan tapaan homma on kyllä käytännössä saletti, eli pinnoissa etua samaiset kuusi ja maalieron puolella vielä pikkuisen parempi eli +24. Eli Aika pahasti saisivat ottaa Puero Ricolta kuonoonsa siinä viimeisessä matsissa, jotta nousu ei toteutuisi.Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: TiPS, Cruz Azul


Vastaus #49 : 24.10.2019 klo 18:18:41

FIFA julkaisi uusimman rankkauksensa tänään ja Hexagonalissa nähtiin aika odotettu muutos, kun Kanada syrjäytti El Salvadorin kutospaikalta. Varsin tiukkahan tuo kisa toki vieläkin on, kun neljä maata on vajaan kolmenkymmenen pinnan sisällä kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Kanadan takaa-ajajista  Curacao on tällä hetkillä vahvimmilla, sillä maalla on vielä hyvät saumat lohkonsa voittoon, mikä veisi sen Nations Leaguen finaaleihin ensi kesänä (= raskaammin pisteitä jaossa). El Salvadorille ja Panamalle tätä herkkua taas ei ole tarjolla, joten FIFA-pinnoja pitää raapia sitten treenipeleistä. Huomionarvoista on sekin, että Costa Rica vajosi parin tasurinsa vuoksi Jamaikan taakse, mutta missään suuressa vaarassa Hexagonal-paikka ei ole. C-liigassa jyräävä Guatemala on tehnyt myös aika rivakkaa nousua rankkauksessa ollen FIFA:n mukaan tällä hetkellä CONCACAF:in kolmanneksitoista paras maa. Kun maa pelaa vielä ensi kesänä Gold Cupin pisterikkaita, kilpailullisia karsintapelejä, niin voisi kuvitella, että se lähtee ykkössijoitettujen joukossa CONCACAF:in MM-karsintojen "playoffs-polun" lohkoarvontaan.  

 
Sivuja: 1 [2] 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines