FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.05.2019 klo 20:31:34 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: SJK/2 2018  (Luettu 18022 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


: 10.04.2018 klo 23:53:45Kotikenttä: OmaSp Stadion (kapasiteetti 5817)
Facebook: www.facebook.com/SJKakatemia
Kaudet Kakkosessa: 3 (2013-2015, 2018-)
Kaudet Kolmosessa: 3 (2012, 2016, 2017)
Kaudet Nelosessa: 1 (2011)

Päävalmentaja: Jani Uotinen
Valmentaja: Toni Lehtinen
Valmentaja: Rauno Ojanen
Maalivahtivalmentaja: Jari Kujala
Joukkueenjohtaja: Jorma Tuohisaari

Tällä kaudella SJK:n kakkosjoukkueesta käytetään nimeä SJK U23, mutta liiton sarjoissa joukkue pelaa nimellä SJK/2, joten käytetään tuota nimeä otsikossa. Omaan mieleen aiempi Akatemia-nimi on jäänyt jatkuvasti vaihtuvista nimistä parhaiten. Joukkueesta käytettävä nimihän vaihtuu ihan kirjaimellisesti vuosittain, edellisellä kerralla Kakkosessa taidettiin pelata nimellä Kerho 07. Parin vuoden "korpivaelluksen" jälkeen takaisin Kakkoseen noussut Akatemia saa seurakseen C-lohkoon GBK:n, Herculeksen, JBK:n, KuFun, Närpes Kraftin, OLS:n, PK-37:n, TP-47:n, Tampere Unitedin, TPV:n ja VIFK:n.

SJK Akatemia saavutti viime kaudella toisella yrittämällään nousun takaisin Kakkoseen. Nuoren joukkueen saldo Vaasan ja Keski-Pohjanmaan Kolmosen 22 ottelusta oli 18 voittoa, 3 tasapeliä ja 1 tappio. Tästäkin huolimatta eroa toiseksi sijoittuneeseen FC Kiistoon kertyi vain kolme pistettä, joskin seinäjokelaisten maaliero oli selvästi parempi ja varsin vakuuttava: tehtyjä maaleja 90 ja päästettyjä 10. Voitaneen sanoa, että nousu oli täysin ansaittu. Akatemia huipensi muutenkin mainion kautensa selviytymällä myös Regions Cupin finaaliin, jossa Kaarinan Pojat olivat kuitenkin heikosti pelannutta Akatemiaa parempia lukemin 5-2.

Sarjatason muutos on tuonut muutoksia myös kokoonpanoon. Merkittävimpiin lähtijöihin lukeutuvat Vepsuun siirtynyt Aatu Kujanpää, Norjan alasarjoihin siirtynyt Dominic McGiveron ja jatkossa enimmäkseen paikallisista futislegendoista koostuvan Apollon peleihin keskittyvä Tommi Haanpää. Tulijoiden listalta mm. Kraftista siirtynyt Danny O'Brien ja VIFK:sta comebackin tekevä Aleksi Pöntinen tulevat olemaan tärkeitä pelaajia hyökkäyksessä kuten toissa kaudella Veikkausliigaa KuPS:ssa pelannut Joona Lautamaja puolustuksessa. Akatemian vahvuuteen on liittynyt Lillen akatemiasta 20-vuotias ranskalainen Valentin Trouiller, joka on kuuleman mukaan osoittautunut varsin potentiaaliseksi pelaajaksi.

Valmennuksessa TPS:n talenttivalmentajan paikalta SJK:n organisaatioon siirtynyt Jani Uotinen korvaa edustuksen apuvalmentajan tehtäviin keskittyvän Brian Pagen Akatemian päävalmentajana. Aiemmin Uotinen on toiminut lähinnä nuorten parissa, mutta Porin vuosina Uotiselle kertyi päävalmentajakokemusta Ykkösestä yhteensä 24 ottelun verran FC Jazzin peräsimessä. Muu valmennusryhmä koostunee useimmiten Rauno Ojasesta ja/tai Toni Lehtisestä, jotka ovat myös SJK:n A- ja B-juniorien vastuuvalmentajat ja mv-valmentaja Jari Kujalasta.

Joukkueella on luultavasti tavoitteena ainakin sarjapaikan säilyttäminen, joka nyt on todennäköisesti ihan realistinen tavoite. Joskus tulevaisuudessa SJK:lla voi (ehkä) olla tavoitteena nostaa Akatemia Ykköseen, mutta tuosta ei ole taidettu ainakaan seuran puolesta sen kummemmin puhua. Tällä hetkellä tuo ei kuitenkaan ole lähellä ja Kakkonen palvelee seuran tarpeita varsin hyvin. Joukkueen keski-ikä on syntymävuosista laskettuna todella nuori, eli 21,4 vuotta. Akatemian "omien" sopimuspelaajien lisäksi pelaajia tulee ja menee sekä edustuksesta että junioreista, joten suurelle ringille on tiedossa minuutteja kauden aikana.

Sopimustilanne 2018 (23 sopimusta)

Maalivahdit:
Tulevat SJK edustuksen maalivahtinelikosta: Mihkel Aksalu, Jesse Öst, Teppo Marttinen ja Paavo Valakari.
Severi Ikäheimo

Puolustajat:
2. Tuomas Rintamäki
5. Joona Lautamaja
17. Nicolas Kotamäki
19. Jaakko Vihanta
20. Arttu Aromaa
21. Matti Lähde
27. Valentin Trouiller
30. Joonas Vesaaja

Keskikenttä:
6. Ville Pajula
8. Alex Kivimäki
10. Ayyub Achenchab
14. Janne Tuohisaari
16. Robbie Malolo
18. Juuso Takanen
23. Oskari Aunula
26. Joonas Kuivalainen
32. Diego Martins

Hyökkäys:
4. Oskar Pihlaja
7. Danny O'Brien
11. Aleksi Pöntinen
13. Joonas Lepistö
24. Sami Viljanen
35. Georg Westerlund

Harjoitusottelut:

10.2. SJK U23 - OLS 2-2 (Wallsport)
17.2. SJK U23 - Kalev Tallinn 2-1 (Wallsport)
10.3. SJK U23 - VPS-j 1-0 (Wallsport)
17.3. JBK-SJK U23 2-2 (Pietarsaari)
14.4. Klubi 04 - SJK U23 0-1 (Telia 5G Areena)
21.4. FF Jaro - SJK U23 0-1 (Pietarsaari)

Kakkosen otteluohjelma:

« Viimeksi muokattu: 14.05.2018 klo 12:20:21 kirjoittanut 10 puukkoa »
Giorgio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #1 : 11.04.2018 klo 00:24:36

Kiitokset topicin avaamisesta! Mukava lueskella lisää akatemian toiminnan kehityksestä ja tuloksista.

Nyt kun Marttiselle löydettiin positiivinen lainapesti Kokkolasta on maalivahtitilanne akatemian kannalta haastava. En millään jaksa uskoa Östin (tai Aksalun) juuri kiinnostuvan kakkosen tahkoamisesta muuten kuin satunnaisissa erityistilanteissa. Toivottavasti Valakarin taso riittää kannattelemaan jengiä ja tekemään ne tarvittavat huipputorjunnat koviin paikkoihin. Löytyyköhän nuoremmista ikäluokista potentiaalisia kavereita haastamaan vai keskittyvätkö nämä pääosin omiin sarjoihinsa?

Tuon nimen saisi kyllä viimein lukita johonkin versioonsa. Todella ärsyttävää seurata uutisointia joukkueesta joka esitetään vuodesta toiseen eri nimellä.
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #2 : 11.04.2018 klo 10:07:52

Erinomainen avaus. Selvennetään kuitenkin hieman tuota nimeä.

Alunperin oli SJK Reservit, joka noustessaan Kakkoseen joutui vaihtamaan nimeä ja eroamaan paperilla emoseura SJK:sta sekä perustamaan oman yhdistyksen. Palloliiton säännöt eivät sallineet saman seuran kahta joukkuetta liiton alaisissa sarjoissa. Myöskään SJK Reservit nimeä ei silloin hyväksytty Palloliiton sarjoihin. SJK Reserveistä tuli yhdistys nimeltä Kerho 07 ja samalla joukkue joutui pelamaan sillä nimellä. Noihin aikoihin alettiin puuhaamaan SJK:n akatemiaa isommin ja syntyi ajatus tämmöisestä sisäoppilaitosmallista, SJK Akatemiasta. Kun Kerho 07 tippui kolmoseen, vaihdettiin samalla yhdistyksen nimi rekisterissä SJK Akatemiaksi. Akatemian alla pelasi SJK:n A-junnut, B-junnujen ollessa SJK-junioreiden alaisuudessa.

Nyt kuitenkin Palloliiton säännöt muuttuivat tälle kaudelle ja samalla seuralla saa olla joukkueita liiton sarjoissa. Kaikki Kerho 07 yhdistyksen sopimuspelaajat siirrettiin byrokratian välttämiseksi SJK:n alaisuuteen ja sarjapaikka on niin ikään SJK:n alla taas. Mutta yllätys yllätys, SJK Akatemia nimeä ei saa käyttääkään joukkueen nimenä, koska sellainen oli aiemmin eri yhdistyksellä.

Samalla b-nuoret siirtyi SJK-junioreilta SJK:n alaisuuteen. Jatkossa joukkueet kulkee ikäluokkaa osoittavilla nimillä, SJK U17, SJK U20 ja tämä Kakkosessa pelaava SJK U23. Monessa maassa tuo U23 on juuri semmoinen reservijoukkue, jonka riveissä käy hakemassa peliaikaa myös yli 23-vuotiaat pelaajat. Näitä kaikkia kutsutaan edelleen yhdessä SJK akatemiaksi ja sitä akatemiamallia kehitetään edelleen tulevaisuudessa. Myös Jalkapallolukio kuuluu SJK akatemiaan, SJK:n alaisuuteen. SJK-juniorit vastaa nuorempien ikäryhmien toiminnasta c-junnuihin asti.Valentin Trouillier on mukana ringissä ja mahdollisesti pelaa SJK U23:n riveissä tällä kaudella. 100%:n varmaa se ei ole vielä.
Axed

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 11.04.2018 klo 11:30:40

Loistava avaus, puukolle kiitos. Mukava seurata tässä tuoksinnassa myös kerhon, akatemian, reservien ja u23 toimintaa.
tylerdurden

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 11.04.2018 klo 14:33:43

Kiitos avauksesta.

Mielenkiinnolla seuraillaan U23:n otteita tulevana kesänä. Sarja on huomattavan erilainen ja kovempi edellisiin kausiin nähden, mutta taitaa joukkueessa olla useampikin pelaaja jolta löytyy kokemusta kakkosen pohjoislohkosta kaudelta 2015. Tuolloin muun muassa Rasmus Karjalainen paukutti yli kymmenen maalia Kerhon paidassa. Tuloksellisesti harjoitusottelut ovat sujuneet varsin mukavasti ja viimeisimpänä joukkue kaatoi edustuksen "reservit" eli vähälle peliajalle lauantaina jääneet miehet lukemin 2-1. Ensi viikonlopun Klubi04 on oiva tasonmittaus kauden kynnyksellä.
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #5 : 11.04.2018 klo 16:16:46

Nyt kun Marttiselle löydettiin positiivinen lainapesti Kokkolasta on maalivahtitilanne akatemian kannalta haastava. En millään jaksa uskoa Östin (tai Aksalun) juuri kiinnostuvan kakkosen tahkoamisesta muuten kuin satunnaisissa erityistilanteissa. Toivottavasti Valakarin taso riittää kannattelemaan jengiä ja tekemään ne tarvittavat huipputorjunnat koviin paikkoihin. Löytyyköhän nuoremmista ikäluokista potentiaalisia kavereita haastamaan vai keskittyvätkö nämä pääosin omiin sarjoihinsa?

Maalivahtien hierarkiassa Valakarista seuraava lienee B-juniori Niilo Peräaho, joka taisi jo viime kaudella pelata suurimman osan A-junnujen SM-sarjaotteluista ja pääsi debytoimaan myös ikäluokkansa maajoukkueessa. Valakarin haastamisesta en osaa sanoa, mutta luulisin Peräahonkin pääsevän kokeilemaan Kakkosen vauhtia.

Tällä hetkellä nuo joukkueiden nimet vaikuttavat selviltä eikä tuo kakkosjoukkueen nimen vaihtuminen muutenkaan niin vakavaa ole. Itse puhun varmaan jatkossakin B- ja A-junnuista, mutta eiköhän kaikki tajua mihin näillä viitataan. :)
Sportingfani85

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 11.04.2018 klo 19:38:45

Hyvä että akatemiakin sai oman ketjun mitä seurata, mielenkiinnolla odotan päivää jolloin näen U23 pelaavan mosedaalissa kraftin vieraana. Viime kesänä näin joukkueen sportingin vieraana mutta nyt vastus kovenee aikalailla, ja kiva nähdä dannyn palaavan närpiöön pelaamaan kohti kotijoukkueen maalia,aika vikkelä kaveri on!!
Sari Kalmelainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia CF, SJK


Vastaus #7 : 11.04.2018 klo 22:23:04

Seurantaan. Loistava avaus Tuoppi
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #8 : 13.04.2018 klo 16:25:36

SJK U23 kohtaa Klubi 04:n - Trouiller sopimukseen

SJK U23 kohtaa lauantaina 14.4. klo 18:30 Telia 5G Areenalla Ykkösessä pelaavan Klubi 04:n harjoitusottelussa. Ranskan Lillen akatemiassa koko uransa tähän asti pelannut puolustaja Valentin Trouiller on tehnyt sopimuksen SJK U23:n kanssa. Ennakossa kommentteja Trouillerilta ja SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotiselta.
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #9 : 13.04.2018 klo 17:05:40

Hyvä hankinta, positiivinen hankinta, maailmanluokan hankinta. Joukkue alkaa näyttämään ainakin paperilla melko lupaavalta. Ylos
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #10 : 14.04.2018 klo 21:04:37

Harjoitusottelu Telia 5G Areenalla:
Klubi 04 - SJK U23 0-1 (0-0)
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #11 : 21.04.2018 klo 22:43:05

Otteluraportti harjoitusottelusta Pietarsaaresta:
FF Jaro - SJK U23 0-1 (0-0)

Mukana video voittomaalista.
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #12 : 26.04.2018 klo 22:12:18

Otteluennakko:
Kakkonen alkaa lauantaina SJK U23 - TP-47 ottelulla

Mukana ennakossa vastuuvalmentaja Jani Uotisen mietteet sekä viimeisimmät tiedot joukkueesta. SJK U23 on myös tehnyt pelaajasopimuksen maalivahti Severi Ikäheimon kanssa. Lisätietoa ylläolevasta ennakosta.
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #13 : 27.04.2018 klo 12:22:22

SJK Akatemian omilta Facebook-sivuilta löytyy nyt kattava kausiennakko 2018 Kakkosen C-lohkon joukkueista.

SJK mediatiimin kausiennakko Kakkoseen 2018

SJK U23 vs. TP-47 avaa Kakkosen kauden Seinäjoella OmaSp Stadionilla lauantaina 28.4. klo 17.00. Tuon ottelun ennakko löytyy SJK:n nettisivuilta ja tuosta ylemmästä postauksesta.
Giorgio

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #14 : 28.04.2018 klo 19:00:02

Komea avaus sarjaan 4-0 voitolla ja Danny O'Brienille kendotehot 3+1. Pystyisikö kaveri mahdollisesti stunttaamaan laidassa edarissakin tarpeen vaatiessa jos hyvät otteet jatkuu?
Folkkis

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 28.04.2018 klo 19:18:00

Komea avaus sarjaan 4-0 voitolla ja Danny O'Brienille kendotehot 3+1. Pystyisikö kaveri mahdollisesti stunttaamaan laidassa edarissakin tarpeen vaatiessa jos hyvät otteet jatkuu?

Harvoin tulee tuollaista että vaan yhtäkkiä huomaa seisovansa ja tajuaa että perkele tuo veto menee sisään melkein samassa kun se lähtee pelaajan jalasta. Ja käsittääkseni mies ainakin pyörii edustuksen treeneissä ja on hommattukin sillä mielellä että saatta hyvien otteiden myötä päästä pelaamaankin.
Sportingfani85

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 28.04.2018 klo 21:17:21

Mun mielestä ei viime kautena pelannu kraftissa ihan liigan arvoisena miehenä vaikka nopea onkin, mutta voi olla että on kasvanu pelaajana sjkoossa. No jos nakuttaa jatkossa tämmösiä tehoja niin kai se edarissakin pärjäis jotenkuten, vaikka veikkausliiga ja kakkonen on kyllä ihan eri asia
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #17 : 28.04.2018 klo 22:47:20

Otteluraportti Danny O'Brien showsta:
SJK U23 voitti Kakkosen sarja-avauksen selvin 4-0 luvuin

Mukana valmentaja Jani Uotisen ja Danny O'Brienin kommentit ottelusta.

Videokooste ottelusta
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #18 : 05.05.2018 klo 12:46:53

Otteluennakko:
SJK U23 matkustaa Tampere Unitedin vieraaksi sunnuntaina

Ottelu näkyy suorana TamU-TV:stä ja lähetys alkaa jo klo 17:30.
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #19 : 06.05.2018 klo 21:49:31

Otteluraportti TamU - SJK U23 0-2 (0-1):
Voitolla Kakkosen lohkokärkeen

Mukana vastuuvalmentaja Jani Uotisen kommentit sekä molemmat maalit videolla.
Druidid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sjk


Vastaus #20 : 06.05.2018 klo 22:06:40

Otteluraportti TamU - SJK U23 0-2 (0-1):
Voitolla Kakkosen lohkokärkeen

Mukana vastuuvalmentaja Jani Uotisen kommentit sekä molemmat maalit videolla.

Aika jees alku ollut Ylos
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #21 : 09.05.2018 klo 13:10:58

Torstaina SJK U23 vs. KuFu-98 klo 16:00. Otteluennakko:
Kakkonen jatkuu torstaina OmaSp Stadionilla

SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #22 : 10.05.2018 klo 20:42:52

Otteluraportti SJK U23 - KuFu98 1-2 (1-1):
Ensimmäinen tappio Kakkosessa

SJK U23 - KuFu98 ottelun maalit videolla
Kerubi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #23 : 12.05.2018 klo 11:52:50

Onkohan edustuksesta luvassa apuja huomiseen paikallismatsiin? Veikkauksen 1,95 hieman polttelisi.
SJK Mediatiimi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho


Vastaus #24 : 12.05.2018 klo 14:49:25

Otteluennakko:
Sunnuntaina OmaSp Stadionilla Pohjanmaan derby SJK U23 vs. VIFK klo 18:30

Mukana myös ennakko SJK U20 joukkueen aiemmin sunnuntaina pelattavaan A-nuorten SM-matsiin.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines